Lớp 12

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Đông Du

HOC247 xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Ä‘ược biên soạn và tổng hợp từ đề thi của Trường THPT Đông Du, đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án đi kèm sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THPT ĐÔNG DU

ĐỀ THI GIá»®A HỌC KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH

Thời gian: 45 phút

1. ĐỀ SÔ 1

I. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1: A. endangered

B. gorilla

C. global

D. dragon

2: A. change

B. poaching

C. chemical

D. achievement

3: A. horn

B. vehicle

C. hippo

D. habitat

4: A. species

B. nest

C. special

D. helpful

5: A. snorkelling

B. sensitive

C. diversity

D. reserve

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that dfffers from the other three in the
position of the primary stress in each of the following questions.

6: A. visit

B. extinct

C. survive

D. evolve

7: A. dangerous

B. survivor

C. habitat

D. vulnerable

8: A. convenient

B. endanger

C. critical

D. tradition

9: A. pollution

B. collision

C. protection

D. valuable

10: A. migrate

B. giant

C. panda

D. rhino

III. Choose the answer A, B, C or D to complete sentences.

11: Many ________ groups now support putting a value on ecosystems.

A. conserve

B. conservative

C. conservation

D. conservatism

12: Saving ________ species from becoming extinct is crucial for our health and the future of our
children.

A. dangerous

B. endanger

C. endangering

D. endangered

13: Cheetah’s tail is ________ during fast running, because it balances the animals and allows fast
and sudden turns which happen often when the prey tries to escape.

A. essential

B. basic

C. adequate

D. sufficient

14: Loss of habitat and increased commercial hunt _________ the number of chimpanzees from 2 million to 300,000 individuals.

A. reduced

B. lessened

C. weakened

D. limited

15: Illegal hunting in Namibia, Zimbabwe, and Botswana, puts Africa elephants _________ of extinction.

A. in the verge

B. on the verge

C. on brink

D. in brink

16: People should be told about the things that threaten the safety of ______ so that they can avoid doing them.

A. the wild

B. wilderness

C. wild life

D. wilflife

17: They _____________ the new bridge by the end of the year.

A. will complete

B. will have completed

C. have complated

D. had been completing

18: By the time you finish cooking they __________ their homework.

A. will have done

B. are doing

C. have been doing

D. have done

19: The older you are, ______________.

A. the more you may become worried

B. the more worried you may become

C. the more worry you may become

D. you may become more worried

20: The better the weather is, ___________.

A. the beaches get the more crowded

B. the beaches get the most crowded

C. the most crowded the beaches get

D. the more crowded the beaches get

IV. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21: (A) Look at the schedule, (B) it says the boat (C) will leave (D) at ten tonight.

22: (A) I know Jenny (B) calls later and as soon as (C) she does (D) I’m going to tell her what’s happened.

23: (A) The more time you spend on (B) prepare for the test, (C) the higher scores you (D) may get.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the foIlowing
exchanges.

24: ~ Nam: “Would you like to join my wildlife protection team?” ~ Lan: “………….”

A. Yes, I like working for this organization very much.

B. Thank you. I’ve always wanted to do something to help.

C. Where is it located?

D. There are so many wildlife protection teams.

25: ~ Lan: “Can we meet this Sunday to discuss our plan for the wildlife protection project?” ~

Nam: “………….”

A. Yes, we did that.

B. Sunday is the weekend.

C. Sunday suits me fine.

D. Sunday is a great day.

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

Alligators have always been the most dangerous predators of the Florida Everglades, (26)______ their long-held position is now being challenged by a (27) ______ population of Burmese pythons.

The Burmese python, a giant snake measuring up to 20 feet long and weighing up to 200 pounds, is very (28)______ among exotic pet owners. However, as the (29)______ snakes grow, they become more difficult to cage and handle. To avoid dealing with the snakes, the owners irresponsibly release them into the wild. Since the Everglades is quite similar to the python’s native environment of Southeast Asia, they
survive and (30)______ without difficulty.

The issue with the Burmese pythons is their (31)______ of meals. They eat alligators and endangered birds, which (32)______ strain on an already fragile ecosystem. Recently a 13-foot long Burmese python was found with a 5-foot alligator bursting from its stomach. The python died (33)______ to eat the alligator but a larger one would have easily won the struggle. With over 30,000 Burmese pythons now living (34)______ the Everglades, a solution to stop this invasive species is necessary. If the pythons are left unchecked, there is a strong possibility they will wipe out a variety of species (35)______ for the functioning of the Everglades ecosystem.

26: A. but

B. so

C. because

D. since

27: A. grow

B. growing

C. growth

D. grown

28: A. popular

B. famous

C. typical

D. scarce

29: A. dead

B. died

C. death

D. deadly

30: A. prospect

B. protect

C. prosper

D. protest

31: A. choice

B. choose

C. chose

D. chosen

32: A. makes

B. gives

C. gets

D. creates

33: A. try

B. trying

C. tried

D. trial

34: A. over

B. under

C. in

D. on

35: A. necessary

B. necessity

C. need

D. needed

VII. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

36: Five islands of Indonesia are home to Komodo dragons.

A. Homes are built for Komodo dragons on five islands of Indonesia.

B. Komodo dragons are the only living creatures on Indonesia’s islands.

C. Komodo dragons live on five islands of Indonesia.

D. Komodo dragons prefer to live in hot countries like Indonesia.

37: Unless humans stop poaching, many rare animals will go extinct.

A. When humans stop poaching, many rare animals will become extinct.

B. If people don’t stop poaching, a lot of rare animals will become extinct.

C. As soon as people stop poaching, a lot of animals will become extinct.

D. Provided that people stop poaching, many animals will become extinct.

38: People are not allowed to approach aimals in safari parks.

A. People are prohibited from approaching animals in safari parks.

B. People are advised not to approach animals in safari parks.

C. Safari parks don’t prohibit people from approaching animals.

D. Safari parks allow people to approach animals.

39: The more polluted the environment, the less safe it becomes for the animals.

A. If the environment is more polluted, it becomes better for the animals.

B. Animals find the more polluted environment safer.

C. Animals become less safe with a more polluted environment.

D. Animals become safer with a more polluted environment.

40: The saola and the rhino are considered endangered species in Vietnam.

A. The saola and the rhino are dangerous animals in Vietnam.

B. Both the saola and the rhino are considerate animals.

C. Vietnam becomes more dangerous due to the saola and the rhino.

D. The saola and the rhino are thought to be endangered species in Vietnam.

VIII. Read the passage carefully, decide whether the statements are true (T) or false (F)

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1 – A

2 – C

3 – B

4 – A

5 – D

6 – A

7 – B

8 – C

9 – D

10 – A

11 – C

12 – D

13 – A

14 – A

15 – B

16 – D

17 – B

18 – A

19 – B

20 – D

21 – C

22 – B

23 – B

24 – B

25 – C

26 – A

27 – B

28 – A

29 – D

30 – C

31 – A

32 – D

33 – B

34 – C

35 – A

36 – C

37 – B

38 – A

39 – C

40 – D

41 – F

42 – T

43 – F

44 – T

45 – T

 

    

2. ĐỀ SÔ 2

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:  A. hit                  B. mine                           C. hide                           D. fine

Question 2: A. clears              B. brings                         C. talks                          D. trains

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. support           B. promise                      C. destroy                       D. believe

Question 4: A. example         B. consider                     C. attention                      D. several 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: In Vietnam a school year lasts for nine months and is divided _______ two terms.

A. into                               B. to                                  C. from                       D. on

Question 6: Sometimes she does not agree _______ her husband about child rearing but they soon find the solutions.

A. for                                B. on                                 C. with                        D. of

Question 7: He joined the army_______ from university.

A. after he had graduated                                           B. while he was graduating

C. since he graduated                                                 D. before he graduated

Question 8: My mother is often ______ first person to get up in the family.

A. a                                    B. the                                 C. no article                  D. an

Question 9: Education _____ to be the most important element to develop a country.

A. often be considered                                               B. can often consider 

C. can often considered                                              D. can often be considered

Question 10: Mrs Carter feels happy _____ her daughter has made good progress in her studies recently.

A. because of                     B. although                        C. because                   D. despite

Question 11: If a boss wants to have a well-qualified staff, he should have to pay his employees ______.

A. appropriately                B. appropriate                   C. appropriation          D. appropriating

Question 12: He owed his success not to privilege but to self-education and a driving desire for _______.

A. achieve                         B. achiever                        C. achievement           D. achievable

Question  13: My husband is a very_____man because no one can stop him from achieving his goals.

A. reliable                          B. determined                   C. responsible             D. well-trained

Question 14:Some researchers have just _______ a survey of young people’s points of view on contractual marriage.

A. sent                               B. directed                        C. managed                  D. conducted

Question  15: The college offers both _______ and professional qualifications.

A. government                  B. experience                    C. requirement            D. academic

Question 16: My father _______  when he found out that I had damaged his car.

A. hit the roof                                           B. saw pink elephants      

C. brought the house down                      D. made my blood boil

Question 17: Jane would never forget ______first prize in such a prestigious competition.

A. to be awarded              B. awarding                      C. to have awarded    D. being awarded  

Question 18: If something ______ your attention or your eye, you notice it or become interested in it.

A. pays                              B. allow                    C. catches                   D. wave

Question 19: My aunt excitedly ______ a compliment on the scarf I knitted for her as a birthday present.

A. paid                               B. passed                    C. caught                    D. took

Question 20: He promised ______ his daughter a new bicycle as a birthday present.

A. buy                      B. to buy                     C. to buying                            D. buying

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs to correction on each of the following questions.

Question 21: Household chores should share among members of the family.

A. Household              B. should share                       C. members                 D. family

Question 22: He was so ill that he could not make  his final examination and cancelled it to the next year.                                                                       

A. so                            B. could not make                   C. final                       D. cancelled

Question 23: There are endangered times in a marriage, especially when the wife can come to feel so                               

overburdened that she decides to end the relationship.   

A. endangered times   B. especially                            C. overburdened                     D. decides

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Question 24: â€œI’m going to participate in a volunteer program this summer”, said Martha.

A. Martha said that I am going to participate in a volunteer program this summer.

B. Martha said that she is going to participate in a volunteer program that summer.

C. Martha said that she was going to participate in a volunteer program that summer.

D. Martha said that I was going to participate in a volunteer program this summer.

Question 25: I have not met her for three years.

A. The last time I met her was three years ago. 

B. It is three years when I will meet her.

C. I did not meet her three years ago.  

D. During three years, I met her once.

Question 26:  Many people think Steve stole the money.

A. It was not Steve who stole the money.                             

B. Steve is thought to have stolen the money.

C. Many people think the money is stolen by Steve.

D. The money is thought to be stolen by Steve.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 27: David and Tim are talking about films.

– David: “In my opinion, action films are really exciting.” – Tim: “ _____They always give me thrills.”

A. You shouldn’t say that.                                               B. That’s wrong.           

C. What nonsense!                                                            D. I couldn’t agree more.

Question 28: Helen  is speaking to Sarah  at her birthday party.

Helen “- You look great in this new dress.”       Sarah – “ ________.”

A. With pleasure                                                         B. Not at all       

C. I am glad you like it                                               D. Do not say anything about it

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29: Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world.

A. change                                B. conservation                 C. variety                    D. number

Question 30: Domestic chores will no longer be a burden thanks to the inventions of laborsaving devices.

A. Foreign                               B. Official                         C. Schooling               D. Household       

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 31: My husband willingly helps me do the chores at weekends so that I can have time to relax.

   A. eagerly                             B. reluctantly                    C. agreeably                D. readily

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 32 to 35.

The most dominant and reliable features of facial expressions (32) ____ a constant channel of communication. They can be shifty and evasive; convey hate, fear, and guilt; or  express confidence, love, and support. Referred to as “mirrors of the soul” our eyes serve as the major decisive factor in interpreting  the spoken words. The eyes of the man converse as much  as their tongues, with the advantage (33) ___  the ocular dialect needs no  dictionary, but it is understood all over the world. When the eyes say one thing, and the tongue another, a practiced man relies on eyes. Except (34) _____ extremely shy individuals, most people look for social acceptance by studying the eyes of others. Eyes also can accurately indicate a positive or a negative (35) ___ . People tend to look longer and more often at the people whom they trust, respect and care about than at those whom they doubt or  dislike.

Question 32: A. express               B. report                      C. consider                  D. provide

Question 33: A. that                     B. who                        C. what                       D. when

Question 34: A. in                        B. for                           C. of                            D. with

Question 35: A. relatedness         B. relative                    C. relationship             D. relation 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the past decades, there has been a remarkable shortening of the proportion of a woman’s life spent in caring for children. A woman marrying at the middle of the 20th century would probably have been in her early twenties, and would be likely to have seven or eight children, several of whom lived till they were only five years old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years, during which customs, opportunities and health made it unusual for her to get paid work. Today women have fewer children. Usually a woman’s youngest child will be fifteen when she is forty-five and can be expected to live another thirty-five years, and is likely to take paid work until retirement at sixty. Even while she has the care of children, her world is lightened by household appliances and convenience foods.

This important change in women’s life-pattern has only recently begun to have its full effect on women’s economic position. Even a few years ago most girls left school at the first opportunity, and most of them took a full-time job. However, when they got married, they usually left work at once and never returned to it. Today the school-leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age, and though women tend to marry younger, more married women stay at work at least until shortly before the first child is born. Very many more afterwards return to full- or part-time work. Such changes have led to a new relationship in marriage: with the husband accepting a greater share of the duties and satisfactions of family life, and with both husband and wife sharing equally in providing the money, and running the home, according to the abilities and interests of each of them.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1-A

2-C

3-B

4-D

5-A

6-C

7-A

8-B

9-D

10-C

11-A

12-C

13-B

14-D

15-D

16-A

17-D

18-C

19-A

20-B

21-B

22-B

23-A

24-C

25-A

26-B

27-D

28-C

29- C

30-D

31-B

32-D

33-A

34-B

35-C

36-B

37-D

38-D

39-A

40-C

3. ĐỀ SÔ 3

1 => 2. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other.

1. A. allowed B. agreed C. coughed D. loved

2. A. works B. cats C. dogs D. maps

3 => 4. Choose the word whose main stressed syllable is different from the rest (0.5m)

3. A. confident B. marriage C. romantic D. sacrifice

4. A. forget B. ceremony C. majority D. maintain

Đáp án: 1C 2C 3C 4B

5 => 9. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part of each sentence that needs correction.

 5. My daily expenses are just about equal with my income.

 A. expenses B. with C. are D. equal

 6. It generally believed that “Men build the house and women make it home”.

 A. it B. generally believed C. build D. and

 7. The conical leaf hats is said to be a symbol of Vietnamese culture.

 A. to be B. leaf hats C. of D. culture

 8. The number of tourists have declined significantly this season.

 A. tourists B. The C. significant D. have declined

 9. Her eel soup is the best soup I had ever eaten.

 A. soup B. best C. Her D. had ever eaten

 10 => 21.Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence.

 10. Peter: I am not sure about this soup. It tastes like something’s missing.

 Susan: _____. It tastes fine to me.

 A. I don’t think so. B. Oh. I don’t know.

 C. You’re right. D. I couldn’t agree more.

 11. Tam: Congratulations!

 Huong: _____.

 A. Not at all B. Thank you C. I’m sorry D. Forget it

12.Although I talked to him many times, he never paid any_______ to what I said

A. attention B. admission C. recommendation D. question

13.Many young people have objected to ________ marriage , which is decided by the parents of the brid and groom.

A. agreed B. shared C. contractual D. sacrificed

14. I have never seen such a beautiful dress _____ you before.

 A. of B. on C. for D. in

 15. Mary couldn’t sleep. She was excited _____ her trip to Paris the next morning.

 A. at B. with C. about D. on

 16. _____ to the language center when I saw you yesterday morning?

 A. Had you gone B. Did you go

 C. Were you going D. Have you gone

17.This is the first time the little boy________ a bird of this color.

 A. am seeing B. was seeing C. has seen D. had seen

 18. It is difficult _____ rules that tell exactly when you should apologize.

 A. writing B. to write C. write D. wrote

 19. My mother is the first_________ up and the last________ to bed

A. getting- going B. to get- going C. getting- to go D. to get- to go

 20. The people who hold the trays of gifts are _____ chosen

 A. care B. carefully C. careful D. careless

 21. We always feel ________ and secure in our family.

A. safe B. safely C. safety D. safeguard

Đáp án: 5B 6B 7B 8D 9D 10A 11B 12A 15C 16C 17C 18B 19D 20B 21A

22 => 23. Choose the option that has closest in meaning to the underlined words in each sentence:

 22. Billy , come and give me a hand with cooking .

 A. help B. prepare C. be busy D. attempt

 23. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly

 A. happen B. encounter C. arrive D. clean

Đáp án; 22A 23A

24 => 25. Choose the option that has opposite in meaning to the underlined words in each sentence:

24. Pointing at someone is usually considered rude.

 A. wise B. polite C. impolite D. discourteous

25. I also look after the boys who are quite active and mischievous sometimes.

 A. obedient B. bad C. naughty D. hard-working

Đáp án: 24B 25A

26-30. Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best fits the blank space:

 Trust (26)______ on love. Significantly, more Asian students than American students agree that a husband (27)_____ to tell his wife where he has been if he comes home late. The Asian wife can demand a record (28)_____ her husband’s activities. The American wife, however, trusts her husband (29)_____ the right things because he loves her (30)_____ he has to.

26. A. build B. built C. building D. to build

27. A. is obliged B. obliged C. to be obliged D. being obliged

28. A. for B. with C. of D. from

29. A. being done B. doing C. do D. to do

30. A. because B. because of C. not because D. not because of

31-35. Read the article below choose one best, then answer ( A, B , C or D):

Đáp án: 26B 27A 28C 29D 30C

The family is important to people all over the world although the structure of the family is quite different from one country to another. In the United States, as in many countries in the world, the family is changing. A generation or two ones, the traditional family, in which the father was boss , was customary.

 Nowadays, the modern family, in which both the father and the mother are equal partners, is very common. Although there are several similarities between the traditional and the modern family, there are also some important differences. The traditional husband was the head of the household because he was the only one who worked outside the home. If the wife worked for pay, then the husband was not considered to be a good provider. In many families, both husband and wife work for pay. Therefore, they share the role of the head of the household together.

 31. In the traditional family, the father was considered to be ________

 A. an unimportant contributor to the family. B. a wise member of the family.

 C. the head of the household. D. a genius in the family.

 32. Which aspect is referred in the text?

 A. Family B. Education C. Society D. Computers

 33. The passage is about that ________

 A. in the home a dad is very important.

 B. as good children, they willingly help their parents with household chores.

 C. both husband and wife work for pay.

 D. family is the root of society.

 34. The father and the mother both go out to work, so they ________

 A. grow strong and wealthy. B. help children with their homework.

 C. become good and kind. D. share the household chores.

 35. Which is included in the modern family?

 A. The father orders the mother to look after their children.

 B. Both the father and the mother are equal partners.

 C. The children look after themselves.

 D. Only the father goes to work to support the family

Đáp án: 31C 32A 33C 34D 35B

36 => 40. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one. (1.25)

 36. She has such a fierce dog that everyone is afraid of it.

Her dog is so………………………………………

 37. The book was so good that I couldn’t put it down.

It was such…………………………………………….

 38. This is the first time I have lived in such a friendly neighborhood.

I haven’t………………………………………………

 39. Jane hasn’t played the piano since 2005.

The last time………………………………………….

 40. My brother began studying English five years ago.

My brother has………………………………………..

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. ĐỀ SÔ 4

I. Mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

Câu 1: 

A. missed 

B. removed 

C. hoped 

D. washed

Câu 2: 

A. discuss 

B. argument

C. public 

D. jump

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3: 

A. attract 

B. signal 

C. between 

D. police

Câu 4: 

A. select 

B. divide 

C. require

D. follow

Câu 5: 

A. generation

B. diversity

C. independent

D. similarity

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 6: School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools.

A. depended

B. paid

C. required

D. divided

Câu 7: It will take more or less a month to prepare for the wedding.

A. approximately

B. generally

C. frankly

D. simply

Câu 8: When you see your teacher approaching you, a slight wave to attract his attention is appropriate.

A. looking up to

B. coming nearer to

C. catching sight of

D. pointing at

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 9: They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.

A. turn round

B. put off

C. go ahead

D. take up

Câu 10: Toswayer became internationally famous for his novels.

A. unknown

B. infamous

C. celebrated

D. well known

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

A recent study shows that an unequal share of household chores is still the norm in many households, despite the fact that many more women now have jobs. In a survey of 1,256 people ages between 18 and 65, men said they contributed an average of 37% of the total housework, while the women estimated their share to be nearly double that, at 70%. This ratio was not affected by whether the woman was working or not.

When they were asked what they thought was a fair division of labor, women with jobs felt that housework should be shared equally between male and female partners. Women who did not work outside the home satisfied to perform 80% – the majority of the household work – if their husbands did remainder. Research has shown that, if levels increase beyond these percentages, women become unhappy and anxious, and feel they are unimportant.

After marriage, a woman is reported to increase her household workload by 14 hours per week, but for men the amount is just 90 minutes. So the division of labor becomes unbalanced, as a man’s share increases much less than the woman’s. It is the inequality and loss of respect, not the actual number of hours, which leads to anxiety and depression. The research describes housework as thankless and unfulfilling. Activities included in the study were cooking, cleaning, shopping, doing laundry, washing up and childcare. Women who have jobs report that they feel overworked by these chores in addition to their professional duties. In contrast, full-time homemakers frequently anticipate going back to work when the children grow up. Distress for this group is caused by losing the teamwork in the marriage.

In cases where men perform most of the housework, results were similar. The men also became depressed by the imbalance of labor. The research showed that the least distressed people are those who have equal share, implying that men could perform significantly more chores and even benefit from this. The research concludes “Everybody benefits from sharing the housework. Even for women keeping house, a share division of labor is important. If you decide to stay at home to raise the children, you don’t want to become the servant of the house”.

(Adapted from Louis Harrision & Caroline Cushen, 2013)

Câu 11: The word remainder in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. what is left

B. what is share

C. what is done

D. what is fulfilled

Câu 12: Although women think men should share the housework, those who don’t have paid job agree to share ______ of the chores.

A. 14%

B. 80%

C. 70%

D. 37%

Câu 13: After getting married, ______.

A. women do twice as much housework

B. women make a bigger house

C. men do more housework

D. men do less housework

Câu 14: Working women ______.

A. do 80% of the household

B. want their partners to do an equal share

C. would prefer not to have a job

D. are anxious and depressed

Câu 15: Women who do not have a job become depressed ______.

A. if they have to do more than half of the housework

B. because they have no respect

C. when their husbands do not help them

D. if their husbands do 29% of the chores

Câu 16: The word norm in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. usual thing

B. strange thing

C. changing thing

D. unequal thing

Câu 17: According to the passage, a good relationship is the one in which ______.

A. women do 80% of the housework

B. women do 14 hours of housework

C. men do more housework than women

D. women and men divide the housework equally

Câu 18: Objects of the survey were ______.

A. unemploy people

B. married people

C. working people

D. people of a wide range of ages

Câu 19: The word estimated in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. divided

B. hoped

C. wanted

D. guessed

Câu 20: What is the most suitable heading for the passage?

A. Reason for women to be distress

B. Difficulties of working women

C. Unequal housework division

D. How to be happy couples

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 21 to 30.

THE FAMILY

Statesmen define a family as “a group of individuals having a common dwelling and related by blood, adoption or marriage, (21)____________includes common-law relationships.” Most people are born into one of these groups and (22) __________ live their lives as a family in such a group. Although the definition of a family may not change, (23) __________ relationship of people to each other within the family group changes as society changes. More and more wives are (24) ____________ paying jobs, and, as a result, the roles of husband, wife and children are changing. Today, men expect to (25) __________ for pay for about 40 years of their lives, and, in today’s marriages (26) __________ which both spouses have paying jobs, women can expect to work for about 30 to 35 years of their lives. This mean that man must learn to do their share of family tasks such as caring for the children and daily (27) ___________ chores. Children, too, especially adolescents, have to (28) _________ with the members of their family in sharing household tasks. The widespread acceptance of contraception has meant that having (29) ____________ is as matter of choice, not an automatic result of marriage. Marriage itself has become a choice. As alternatives (30) ___________ common-law relationships and single-parent families have become socially acceptable, women will become more independent.

Câu 21: A. it B. that C. which D. what

Câu 22: A. will B. need C. would D. must

Câu 23: A. the B. some C. any D. a

Câu 24: A. performing B. taking C. making D. keeping

Câu 25: A. hope B. work C. ask D. live

Câu 26: A. for B. to C. in D. with

Câu 27: A. home B. house C. family D. household

Câu 28: A. carry B. combine C. cooperate D. deal

Câu 29: A. children B. families C. time D. happiness

Câu 30: A. like B. or else C. similar to D. such as

Answers: 21. C 22. A 23. A 24. B 25. B 26. C 27. D 28. C 29. A 30. D

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Câu 31: It is possible that we will have a day off next week.

A. We may not have a day off next week. B. We might not have a day off next week.

C. We may have a day off next week. D. We will have a day off next week.

Câu 32: What language are they going to speak at the conference?

A. What language is going to be spoken at the conference?

B. What is language going to be spoken at the conference?

C. What language is going to speak at the conference?

D. What language is going to be speaking at the conference?

Câu 33: The last time, I went to the museum was a year ago.

A. My going to the museum lasted a year.

B. At last, I went to the museum after a year.

C. I have not been to the museum for a year.

D. A year ago, I often went to the museum.

Câu 34: She prefers going to the library to staying at home.

A. She does not like either going to the library or staying at home.

B. She likes nothing better than going to the library.

C. She stays at home instead of going to the library.

D. She would rather go to the library than stay at home.

Câu 35: Although my parents are busy at work, they try to find time for their children.

A. My parents are too busy at work to find time for their children.

B. My parents are so busy at work that they cannot find time for their children.

C. My friends rarely have time for their children because they are busy at work.

D. Busy at work as my parents are, they try to find time for their children.

Câu 36: There is no point in persuading him to take part in the game.

A. I enjoy persuading him to take part in the game.

B. It would be useful to persuade him to take part in the game.

C. It is impossible to persuade him to take part in the game.

D. He is able to take part in the game although he doesn’t want to.

Câu 37: The bus was so full that we couldn’t get on.

A. The bus was too full for us to get on.

B. The bus was too full that we can’t get on.

C. The bus was such full that we couldn’t get on.

D. The bus was too full so that we couldn’t get on.

Câu 38: My mother never lets me go out by myself at night.

A. Going out at night by myself is seldom allowed.

B. I am never given a chance to go out with my mother at night.

C. My mother allows me to go out on my own at night.

D. I am never allowed to go out alone at night.

Câu 39: “If I were you, I would take the job.” said my room-mate.

A. My room-mate was thinking about taking the job.

B. My room-mate introduced the idea of taking the job to me.

C. My room-mate insisted on taking the job for me.

D. My room-mate advised me to take the job.

Câu 40: “Cigarette?” he asked. “No, thanks.” I said.

A. He mentioned a cigarette, so I thanked him.

B. He asked if I was smoking, and I denied at once.

C. He offered me a cigarette, but I promptly declined.

D. He asked for a cigarette, and I immediately refused.

VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 41: My father prefers watching films at home than going to the cinema.

A. prefers B. than C. the cinema D. watching

Câu 42: Bill is often late for class, which makes his teacher angrily.

A. angrily B. which C. for D. is

Câu 43: You won’t know what to do unless you listen carelessly.

A. listen B. carelessly C. won’t D. what

Câu 44: Working like a doctor would be a fascinating job because I would have a chance to take care of people health.

A. like B. fascinating C. take care of D. would

Câu 45: While the Browns were away on holiday, their house was broke into.

A. the B. broke into C. away D. were

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

I. Mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

1 – B; 2 – B;

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – B; 4 – D; 5 – B;

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

6 – C; 7 – A; 8 – B;

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

9 – C; 10 – A;

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

11 – A; 12 – B; 13 – C; 14 – B; 15 – C;

16 – A; 17 – D; 18 – D; 19 – D; 20 – C;

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 21 to 30.

21 – C; 22 – A; 23 – A; 24 – B; 25 – B;

26 – C; 27 – D; 28 – C; 29 – A; 30 – D;

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

31 – C; 32 – A; 33 – C; 34 – D; 35 – D; 36 – C; 37 – A; 38 – D; 39 – D; 40 – C; 

VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

41 – B; 42 – A; 43 – B; 44 – A; 45 – B; 

IX. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following questions.

46 – C; 47 – A; 48 – D; 49 – D; 50 – B; 

51 – B; 52 – D; 53 – C; 54 – C; 55 – C; 

56 – C; 57 – D; 58 – A; 59 – A; 60 – D; 

61 – B; 62 – B; 63 – D; 64 – A; 65 – A; 

66 – B; 67 – D; 68 – A; 69 – A; 70 – A; 

71 – C; 72 – A; 73 – D; 74 – A; 75 – B;

76 – D; 77 – C; 78 – B; 79 – B;  80 – C;

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Đông Du. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Định
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT An Lạc
  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quang Khải

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button