Lớp 10

Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lý Tự Trọng

HOC247 xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 được biên soạn và tổng hợp từ đề thi của Trường THPT Lý Tá»± Trọng, đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án đi kèm sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THPT LÝ TỰ TRỌNG

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 120 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. ON YOUR ANSWER SHEET INDICATE THE LETTER A,B,C OR D AGAINST THE NUMBER OF EACH ITEM:

1. According to the———of the contract, tenants must give six months’ notice if they intend to leave.

A. Laws                       B. Rules            C. Terms                            D. Details

2. The injured man was taken to hospital and ———for internal injuries.

A. Cured                      B. Healed                  C. Operated             D. Treated

3. The door hinges had all been oiled to stop them———–

A. Squeaking              B. Screeching              C. Shrieking          D. Squealing.

4. Mary attempted to——–herself with her boss by volunteering to take on extra work.

A. Gratify                    B. Please                      C. Ingratiate           D. Commend.

5. You are under no obligation——-to accept this offer.

A. Indeed                    B. Eventually                C. Apart                D. Whatsoever.

6. The dealer wanted $400, I wanted to pay $ 300, and we finally agreed to ———the difference.

A. Divide                    B. Split                          C. Drop                 D. Decrease.

7. I was ———-in the book, I was reading and didn’t hear the phone.

A. Distracted           B. Submerged                C. Gripped         D. Engrossed

8. A washing machine of this type will certainly———up to normal domestic use.

A. Hold                      B. Stand                     C. Come                     D. Take

9. ————-any other politician would have given way to this sort of pressure years ago.

A. Really                      B. Practically           C. Actually                D. Utterly.

10. If you———too long, you may miss a wonderful opportunity.

A. Loiter                   B. Doubt                         C. Hover                   D. Hesitate

11. The singer’s performance was so exciting that many of his fans were——-enthusiasm.

A. Carried away with           B. Moved to         C. Taken back with          D. Stirred up with

12. Passengers are———not to leave cases and packages here.

A.  Commanded                    B. Informed          C. Notified                       D. Advised

13.  He has an excellent——–as a criminal lawyer.

14. Hardly had the van turned the corner when one of the back wheels———

A. Broke away               B. Turned around          C. Came off                     D. Rolled down.

15. There was no sound to be heard except the———–of raindrops on the roof.

II. ON YOUR ANSWER SHEET INDICATE THE LETTER A,B,C OR D AGAINST THE NUMBER OF EACH ITEM:

FIRST PASSAGE

            Lily Chen always prepared an ‘evening’ snack for her husband to consume on his return at 1.15p.m. This was not strictly necessary since Chen enjoyed at the unusually late hour of 11.45 pm, what the boss boasted was the best employees’ dinner in any restaurant. They sat waiters, boss, and boss’s mother too, at a round table and ate soup, a huge fish, vegetables, shredded pork, and a tureen of steaming rice. Lily still went ahead and prepared broth, golden- yellow with floating oily rings and put it before her husband when he returned. She felt she would have been failing in her wifely duties otherwise. Dutifully, Chan drank the soup he raised to his mouth in the porcelain spoon while Lily watched him closely from the sofa. It was far too rich for him. Lily had the gas fire burning five minutes before her husband’s footfall on the stone stairs and Chan would be perspiring heavily by the time he finished, abandoning the spoon and applying the bowl to his lips to drink the last awkward inches, the beads of moisture on his forehead as salty as the broth. He fancied they fell in and over- seasoned the last of the soup. Four years ago, at the beginning of their marriage, Chen had tried leaving the last spoonful but Lily’s reproachful eyes were intolerable. She was merciless now, watching him with sidelong glances from the sofa, her knees pressed closely together while she paired the baby’s socks from the plastic basket on the floor. ‘Did you enjoy that, husband?’ ‘Was it nice?’ she would enquire brightly. Chen would grunt in his solid way, not wishing to hurt her feelings but also careful not to let himself in for a bigger bowl in the future.

     Although comfortably full, Chen would have liked a biscuit but Lily was unrelenting here as well. Sweet after salty was dangerous for the system, so she had been taught; it could upset the whole balance of the dualistic or female and male principles, yin and yang. Lily was full of incontrovertible pieces of lore like this which she had picked up from her father who had been a part- time bone-setter and Chinese boxer. For four years, therefore, Chen had been going to bed tortured with the last extremities of thirst but with his dualistic male and female principles in harmony. This was more than could be said for Lily, Chen often thought, who concealed a steely will behind her demure exterior.

16. What was Chen’s job?

     A.  He ran a restaurant              B. He washed dishes     C. He was a cook    D. he worked as a waiter

17. How did Chen feel about his meal at home?

    A. It was too hot             B. He looked forward to it    

   C. It was well-balanced   D. He would rather not have it

18. Chen always finished his soup because Lily

    A. Felt content if he did.                                        B. Would then allow him to drink

    C.  Did not like to throw food away                      D. Complained bitterly if he didn’t

19. Chen’s homelife was difficult because of his wife’s

    A. Lack of concern           B. Rigid ideas.     C. Thoughtlessness         D. Unco-operative behavior

20. Which of the following statements correctly describes the relationship between Lily and Chen?

    A. They were indifferent to each other          B. They respected each other

    C. They made each other suffer.                     D. They did not get on well.

III. USE THE WORDS TO THE RIGHT OF THE TWO TEXTS TO FORM ONE WORD THAT FITS IN THE SAME NUMBERED SPACE IN THE TEXT:

   Traffic congestion is now a problem in practically major city in the world but nobody has yet found a workable (21)———to the seemingly inevitable chaos. A metro system is sadly (22)———in most cities for geographical reasons. Tram systems are (23)——-in old cities where narrow, winding streets make the installation of overhead cables a practical (24)——–many local government  the business of coaxing people into buses and  (25)———–them from using their cars easier said than done. And yet it is (26)——–that the situation should be allowed to remain as it is. The arguments are in favor of direct action are now (27)——-if we are ever to prevent (28)——levels of population and economic chaos.

    It is astonishing how many people set off to climb Mount Olympus in completely (29)——– clothing. The weather conditions on the mountain are notoriously (30)———-but people are fooled into thinking that just because the bottom is sunny, the summit will be (31)——–warm and bright. Nothing could be further from the truth. Bearing in mind that (32)——–is forearmed’, consult the local climbing club about the likely conditions before setting off. Such local knowledge can be absolutely (33)——— and you would, to put it mildly, be extremely (34)——– to ignore it. Whatever the likely weather, a good pair of boots is (35)——-as is some form of waterproof. And it is a steep climb so it goes without saying that a reasonable level of (36)———–is essential.

21. SOLVE     22. PRACTICE    23. WORK    24. POSSIBLE    25. COURAGE    26. CONCEIVE   27. REPUTE    28. REFUTE   29. PRECEDE    30. SUIT     31. PREDICT    32. SIMILAR          33. WARN    34. VALUE          35. ADVISE   36. DISPENSE

IV. COMPLETE THE SECOND SENTENCE SO THAT IT HAS A SIMILAR MEANING TO THE FIRST SENTENCE, USING THE WORD GIVEN. YOU MUST USE BETWEEN THREE AND EIGHT WORDS, INCLUDING THE WORD GIVEN: 

37. I hope one day we can agree more favorable terms.  REACH

I hope one day it——————on more favorable terms

38. Some supermarket beef can be rather tough   TENDENCY.

Some supermarket beef———————rather tough.

39. Would you kindly inform everyone of the change of procedures?   WONDER

I—————————–as to inform everyone of the change of procedures?  

40. May be I could have helped you POSSIBLE

May be———————————-help you.

41. In the end we were able to communicate with sign language.  MESSAGE

In the end we succeeded in————-across with sign language.

42. Don’t you regret reacting in the way you did?  DIFFERENTLY

Don’t you think————————–from the way you did?

43. I bet she felt stupid when she realized              DAWNED

She must—————————————on her who she has been speaking to.

44. Do you think we should have got her opinion first?   SOUNDED

Ought————————-out about t first?

45. He always refused to behave differently to the senior partners.        TREAT

He would———————————–respect they were due.

46. It’s possible she didn’t fully appreciate how important this was.     GRAVITY

She may——————————–of the situation.

V.  FILL EACH OF THE NUMBERED BLANKS IN THE PASSAGE WITH ONE SUITABLE WORD:

 Many people have proposed that no employee (47)———be asked to work more than a 35-hour week. This sounds fine in theories though in practice is (48)——-to give rise to all sorts of problems if applied too strictly. On the other hand, the proposal can be seen as a welcome attempt to stem employers’ seemingly (49)——-demands for long hours. For some time, the underlying (50)——–has been for the working week to become longer and even the most unambitious employee has found it hard to fight the (51)——–towards longer working days and work dominated weekends. Anyone who can stop this encroachment of the work place into our leisure hours can boast a (52)——-achievement.

47. A. Might                           B. Should              C. Would                   D. Will

48.   A. Liable                         B. License         C. Likewise               D. Linked

49.  A. Unstopping                B. Runaway          C. Permanent            D. Incessant

50.  A. Cause                          B. Trend                C. Current                D. Support

51. A.  Tendency                   B. Tenement          C. Tenancy               D. Tenacity.

52. A. Forthcoming              B. Lengthy              C. Lasting                 D. Maintained

VI. FINISH EACH OF THE SENTENCE S IN SUCH A WAY THAT IT MEANS EXACTLY THE SAME AS THE SENTENCE PRINTED BEFORE IT.

53. By chance I was there when she revealed the truth.

I happened—————————————–

54. He suddenly thought that he might have misunderstood her.

It crossed———————————————————

55. I didn’t want to buy it, but because he insisted, I bought it.

He pushed——————————————————

56. I met some old friends by chance in the pub

I bumped——————————————————

57. I need an early night

I could—————————————————

58. I really need a holiday

I’m desperate———————————-

59. If nothing unfortunate happens, I’ll see you next week.

All being——————————————–

60. People are persuaded by adverts to spend more than they can afford

Adverts tempt———————————————————–

61. She doesn’t think very highly of politicians.

 She’s got a————————————————

62. She fully understands that she will have to work hard.

 She’s well———————————————————-

VII. USING THE CAPITAL WORD TO REWRITE THE SENTENCES

63. The court case has destroyed his reputation completely   TATTERS

The court case————————————

64. All of the fuss she has made is nothing but a storm in a teacup WATER

All of the—————————————————

65. Much to the disappointment of his fans, he went down in defeat.  DUST

————————————————————————-

66. Never mind! He has a reputation for making foolish, unreliable statements.  HAT

——————————————————————————-

67. He was extremely angry as he got stuck in the slow-moving traffic   COLLAR

——————————————————————————–

68. Let’s stop working on the report and take a nap!  ICE

————————————————————————–

69- The criminal eventually died after spending a miserable life in prison   BUCKET

———————————————————————————–

70. I used to be familiar with every corner of this school.  HAND

————————————————————————————-

VII.   PHONOLOGY

A. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUN DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:

71.  A. child        B. wild         C. minute      D. mild

72.   Singular        B. dictates     C. cost            D. pleasure

73.  A. epoch      B. catch           C. match           D. teach

74. A. huge          B. garage         C. ginger        D. dangerous

75.  A. thunder             B. thesis             C. theft           D. thereafter.

B. CHOOSE THE WORD WHOSE STRESS PATTERN IS DIFFERENT FROM THE OTHER WORDS IN EACH GROUP:

76. A. answer                B. active              C. abbey               D. finance

77. A. deform                B. attend               C. absence         D. collect

78.  A. altitude              B. recover             C. comedy            D. library

79. A. arrangement       B. adjacent        C. expensive           D. adjective

80. A. necessary             B. correspond    C. considerable    D. exceptional

ĐÁP ÁN

I. 1.C    2. D   3. A  4. C 5. D 6. B  7. D  8.B     9.B    10. D   11. A   12. D    13. D    14. C   15. D

II. 16. D     17. D    18. A    19.  B    20. B.

III. 21. SOLUTION     22.IMPRACTICAL     23. UNWORKABLE    24. IMPOSIBILITY   25. DISCOURAGING   26. INCONCEIVABLE    27. INREFUTABLE   28. UNPRECEDENTED   29. UNSUITABLE   30. UNPREDICTABLE   31. SIMILARLY    32. FOREWARNED     33. INVALUABLE   34. ILL-ADVISED   35. INDISPENSABLE   36. FITNESS

IV. 37. Will be possible for us to reach agreement.   42. You should have reacted differently

38.          has a tendency to be                                     43. Have felt stupid when it dawned

39. wonder if you would be so kind                             44. We to have sounded her

40. It would have been possible for me to            45. Never / refuse to/ treat the senior partner with the

41. In getting our message                                   46. Not have appreciated the gravity.

V.  47. B    48.A   49. D  50.  B   51.A     52. C

VI. 53. I happened to be there to be there when she revealed the truth.

54. It crossed his mind that he might have misunderstood her.

55. He pushed me to buy it even though I didn’t like.

56. I bumped into some old friends in the pub

57. I could be satisfied if I had an early night

58. I’m desperate for a holiday

59. All being good keeps going on, I’ll see you next week

60. Adverts tempt people into spending more than they can afford.

61. She has got a low opinion of politicians

62. She’s well aware of the fact that she will have to work hard.

63. The court case has left his reputation in tatters

64. All of the fuss she has made is nothing but water under the bridge.

V. 65.  His fans bit the DUST when he came down in defeat

66. Never mind! He has a reputation for talking through his HAT

67. He felt hot under the COLLAR  as he got stuck in the slow-moving traffic  

68. Let the report on ICE and take a nap! 

69- The criminal eventually kicked the BUCKET after spending a miserable life in prison  

70. I used to know every corner of this school like the back of my HAND

VII.   PHONOLOGY

A. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUN DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:

71. C 72. D 73. A 74. B 75. D

B. CHOOSE THE WORD WHOSE STRESS PATTERN IS DIFFERENT FROM THE OTHER WORDS IN EACH GROUP:

76. D 77. C 78.B 79.D 80.B

2. Đề số 2

Question I. Choose the words whose underlined parts match  the sounds given.

enough     cup      bus    played    guitar    square     peas    worked    couch

toy   compete   music       laugh   target  radio     they  sits    stopped   chair    town  knife  oil

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 /ɑ:/

 /ei/

 /s/

 /f /

 /k/

 / ɔi /

/z /

/t /

/eə /

/au/

          

Question II. Find one mistake in each sentence and correct them.

11. I spend most of my free time to read books

12. It was not until his father came home which he did his homework.

13. In spite interruption, she was still able to finish her assignment before class.

14. If I don’t like you, I wouldn’t invite you to my house.

15. The children are exciting about the field trip.

Question III. Put the words in brackets in  to correct forms.

16. More than 50 films (show)…………..………… in Ha Noi since June.

17. If I (have) …………………your address, I would have sent you a postcard.

18. It’s already 32­­­­­­­ C. It (be) ………..………very hot.

19. Tom is very good at telling funny stories. I find his stories very (amuse)…………….

20. I have decided to hold my son’s birthday party. I (invite)….…………. a lot of people.

Question IV. Read the passage and answer the questions

            All of us have to work to earn a living ourselves and to help our family. However, we work not only for material life but also for many other things. We are working to prove our ability. We feel self- confident and proud because we are independent. Anyone who works is regarded as a useful member of society. We’re working, that means we’re contributing to our country. Working helps us train our minds because we always try our best to do the job.

The better we work, the more money we earn and that encourages us to work harder. Without working, a man’s life will be empty, purposeless and meaningless and it’s easy for a jobless person to do wrongs.

21. Why should we work? 

…………………………………………………………………………

22. What is anyone who works regarded?

…………………………………………………………………………………………………

23. What help us work harder?

………………………………………………………………………………………………..

24. Without working, how is one’s life?

 â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦â€¦.……………………

25. Do we feel self- confident and proud because we are dependent?

………………………………………………………………………………………………

Question V. Rewrite the sentences so that they have the same meaning with the given ones.

26. Max isn’t at home yet. That worries me.

     Max…………………………………………………………………………………………….

27. Although he had a good salary, he was unhappy in his life.

     In spite……………………………………………………………..

28. “ I can’t go to the movie with you tomorrow”

    Mary said to John…………………………………………………………………….

29. People spend a lot of money on advertising every day.

    A lot of money…………………………………………………………………………………………………..

30. Mary failed her driving test last week because she was so nervous.

    If Mary …………………………………………………………………………………………………………………..

 Question VI. Read the passage and fill in each blank with ONE suitable word.

         When I was just three years ……….…(31), I went to the post office with my mother where she was going to buy some stamps. While she was being served, I happened to notice a small stocking which was hanging from the counter. It was there to collect contributions for a charity for …………(32) blind. While her back was turned I took the stocking and emptied the contents into my coat pocket. Of course I ………..(33) too young to know any better. When it was realized what I had done, everybody roared with laughter except, that is, for my mother who was a little embarrassed. She quickly emptied the money back into the stocking including, incidentally, a few pennies of my own. One ……..…(34)the clerks was something of an amateur cartoonist and he did a drawing of me robbing an old lady. This cartoon was  projected in the post …………….(35) for the next couple of years.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—           

3. Đề số 3

I. Chooses the word that has the underlined part pronounced differently:

1. a. warm       b. wash            c. wall                          d. walk

2. a. height      b. weight         c. vein                          d. eight

3. a. wood       b. soon             c. good                        d. foot

4. a. student    b. huge            c. communicate           d. sudden

5. a. seafood    b. threaten       c. spread                      d. peasant

II. Choose the words that have different stress pattern:

6. a. cartoon                b. comedy                               c. document                            d. action

7. ambitious                 b. delicious                              c. industrious                           d. glorious

8. a. reply                    b. communicate                       c. subtract                                d. practice

9. a. demonstration     b. atmosphere                          c. documentary                       d. engineer

10. a. beautiful            b. miraculous                           c. endangered                          d. extraordinary

III. Supply the correct form of the word in capital.

11. She has one of the biggest …………. in Britain.                                                 COLLECT

12. They have added three new songs to the show, which……… by                        long

about fifteen minutes

13. He was very ………… of the work he had done                                                 pride

14. I spend my ………….. in the country.                                                                 Child

15. I think it is very ……………… of him to expect us to work                               reason

over time every night this week.

III. Put the verbs in brackets in the correct forms of the verbs.

16. (Come)……………. into the room he (see)…………….. Mary where he (leave)……………. her.

17. The last time he (see)……………….. in the public he (wear)……………….. a grey suit.

18. That’s a good novel but I (not read)………………………… it before.

19. I couldn’t risk (leave)…………………… him alone.

20. Good, everybody’s ready. If we (leave)…………… now, we (miss)…………. the rush hour traffic.

21. I (sit)…………………… there for about ten minutes, pretending to read, when someone (sit)…………………. down at my table.

22. Their marriage only lasted three months. If he (be)…………………. less mean, she (not leave)…………….……. him.

23. Heavy rain kept us from (go)……………………… to the class on time.

24. I (watch)………………………….. the TV when you called last night.

25. I (not see)…………………….. her since we (leave)……………………… school.

IV. Choose the best answer, A, B, C or D.

26. My classmate told me to watch movies in English ………. Learn spoken English better.

A. so as                       B. so that                     C. in order that            D. in order to

27. I’d like to contribute …………. the school Red Cross fund.

A. on                           B. to                            C. with                        D. for

28. By the time you receive this letter, I ………………. for Ho Chi Minh city.

A. will leave                B. will be leaving        C. have left                 D. will have left

29. He retired early                      ill – health.

A. on behalf of            B. on account of           C. believe                   D. imagine

30. Amy, ……….. car had broken down, was in a very bad mood.

A. who                        B. whom                     C. whose                     D. that

31. The librarian gave us a lot of information, ……………… was very useful.

A. this                         B. most of that            C. which most of it     D. most of which

32. Last summer, we had ………….. holiday in Spain

A. a two week’s          B. a two – weeks         C. two – week             D. a two – week

33. I felt sorry about breaking my friend’s glasses. Afterwards, I offered ……….. for them.

A. pay                         B. to pay                      C. paying                     D. to paying

34. Nobody could hear her ………… she spoke too quietly.

A. so                            B. however                  C. although                 D. because

35. The Icelandic language …………. very little over the past 800 years.

A. is changing B. was changing          C. has changed                        D. changes

36. …………., Thomas refused the water.

A. Although he was thirsty                             B. Despite he was thirsty

C. Though being thirsty                                  D. Even though his thirsty

37. I’m learning English ………….. English songs.

A. singing                                B. to singing                            C. to sing                     D. for sing

38. His old story made me …………..

A. bore            B. boring                     C. bored                      D. boredom

39. There will be ………… good film at ………… cinema next week.

A. a – a            B. a – the                     C. the – a                     D. the – the

40. I watch an ………….. film on TV last night.

A. interest                   B. interests                  C. interesting               D. interested

41. It was ………….. 2005 that he became an actor.

A. until that                 B. not when                 C. not until                  D. until when

42. The paper has ………….. good news today.

A. a                             B. an                            C. the                          D. some

43. If you ……….. to me, you wouldn’t have got so much trouble.

A. listened                   B. would listen            C. had listened            D. would have listened

44. Many sea animals are at …………. due to hunting and water pollution.

A. loss             B. death          C. risk              D. danger.

45. Not until he was 16 …………….. English.

A. that he learned        B. when he learned     C. did he learn             D. would he learn

V. Find the mistake in each of the sentences below:

46. Ms Baker, she spent her life working with the health and welfare of the families of

                        A                  B                                                       C           D

worker, is an successful woman in the world.

47. I remember to be given a toy drum on my fifth birthday.

            A             B                                 C         D

48. She can sing the song by both Vietnamese and English.

                        A                  B   C                        D

49. You can lead a horse to water but you can’t make him drinking.

                        A                              B                     C            D

50. The breaking glass was still on the floor.

        A       B                  C          D

VI. Choose the most suitable word or phrase to fill in each of the gaps in the following passage.

Earlier this morning when some classmates and I were [51] …… basketball  in the  park  near  our  school,  it  suddenly  began  to  rain  [52]  …… We immediately grabbed our basketball and ran for shelter. At first we stood together under a tree [53]  …….. then it began to thunder. Peter told us that it was [54] …….. to stay under a tree in a rainstorm, [55] ……. when there is lighting, so we ran to a nearby store to wait   [56] …. the rain stopped.

From  [57] …… we were standing, we could see that the [58] …… was  empty. Before  the rain had started, there had been people everywhere but now [59] …….. was playing basketball or football or doing [60]  ……… or sitting on the park [61] …….. reading the morning papers or chatting with their friends.

We stood in the [62]  …. of the store for nearly twenty minutes before the rain finally stopped and the sun came [63] ……. again from behind the clouds. Within a few minutes the park was [64] ……… of people again but now the air was cooler and big [65] …….. of rainwater could be seen everywhere.

51. A. hitting               B. kicking                 C. playing                       D. throwing

52. A. greatly              B. heavily                 C. severely                       D. very big

53. A. and                   B. so                          C. but                               D. yet

54. A. danger               B. in danger              C. a danger                 D. dangerous

55. A. specially           B. especially             C. mostly                        D. chiefly

56. A. for                     B. until                   C. when                             D. as

57. A. here                   B. where                  C. there                            D. place

58. A. park                   B. place                     C. rain                             D. shelter

59. A. nobody             B. none                     C. no people                   D. somebody

60. A. exercise             B. nothing                C. breathing.                    D. jogging

61. A. chairs                B. sofas                     C. stools                                 D. benches

62. A. doorway            B. door                     C. gate                             D. window

63. A. back                  B. up                        C. out                               D. down

64. A. filled                 B. full                       C. crowded                      D. plenty

65. A. ponds                B. puddles               C. reservoirs                    D. springs

VI. Read the passage and choose the best answer for each of the following questions.

London is a big city, but many of the people who live there regard it as a number of small towns put together. Each district has its own identity and atmosphere and some parts are even described by their inhabitants as “village”. Much of the center of the city consists of shops and businesses and the majority of people live in the suburbs. A great many of them travel to work in the city every day by train, bus, tube or car; this is called commuting. Commuters might spend as much as two hours every morning getting to work and another two hours getting home again. The cost of living in London is higher than in most other parts of Britain, and many people are paid extra money on top of their salaries because of this. Millions of visitors come to London every year from all over the world to see the famous sights, such as Buckingham Palace, where the Queen live, and many other historic buildings. London is famous for its theatres, red buses and black taxis.

66. Some parts of London are regarded as ‘village’ by the:

A. visitors                    B. local residents                    C. officers                               D. foreigners

67. Which of the following sentences is NOT TRUE about London?

A. Most Londoners live in the city’s center.

B. In London, people travel to work by car, bus, train and tube.

C. It takes time for Londoners to go to work.

D. There are many famous places in London.

68. What does the word Commuters mean?

A. people who go to work by bus.

B. people who travel to work from their home every day.

C. people live in the suburbs.

D. those who travel to London.

69. Things in London are:

A. as expensive as other parts of Britain

B. at the same price as other parts of Britain.

C. cheaper than other parts of Britain.

D. more expensive than other parts of Britain.

70. London is famous for many things EXCEPT:

A. buses                      B. historical buildings             C. Cinema                               D. taxis.

VII. Rewrite the following sentences using the following cues.

71. If she had seen him waving, she would have waved back.

 She didn’t ……………………………………………………………..

72. “I am leaving tomorrow,” she said, “by 4.30 from New York station”

She said ………………………………………………………………….

73. The secretary didn’t know where the meeting was. I talked to her five minutes ago.

The secretary who ……………………………………………………………………

74. I’m going horseback riding with Tom this afternoon. I’m afraid of horses.

Although …………………………………………………………………………….

75. It’s about two kilometers and a half from her school to the cinema. (make questions with the underlined words)

…………………………………………………………………………………?

VIII. Complete each sentence of the following letter.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.

A. sun

B. sure

C. succeed

D. sort

2.

A. measles

B. tease

C. please

D. measure

3.

A. new

B. sew

C. few

D. nephew

4.

A. thus

B. with

C. smooth

D. maths

5.

A. worked

B. stopped

C. forced

D. wanted

Choose the word whose the primary stress differs from the other.

6.

A. important

B. headmaster

C. interested

D. motorbike

7.

A. disappearance

B. confusion

C. acceptable

D. impossible

8.

A. polite

B. accept

C. custom

D. provide

9.

A. career

B. about

C. receive

D. passage

10.

A. kitchen

B. enter

C. behind

D. people

II. Choose the most suitable word or phrase A, B, C or D to complete each sentence.

1. __________ he has never borrowed any money from me.

A. Last week

B. Up to now

C. Since

D. A week ago

2. ‘Go on, finish the food. It needs __________ up because it won’t stay fresh until tomorrow.

A. eat

B. eating

C. to eat

D. eaten

3. Before he left on his trip to America, the young man promised __________to his parents regularly.

A. writing

B. will write

C. to write

D. wrote

4. I’m on a(n) __________. I want to lose some weight.

A. excursion

B. exercise

C. diet

D. duet

5. Andrew couldn’t __________ himself laughing at the expression on Maggie’s face.

A. help

B. stop

C. escape

D. avoid

6. It looks like they’re going to succeed __________ their present difficulties.

A. despite

B. because of

C. even though

D. yet

7. This motorbike is very economical.

A. is inexpensive

C. doesn’t pollute the air

B. uses little petrol

D. is powerful

8. You must make them __________their homework.

A. do

B. did

C. to do

D. doing

9. No one in my neighborhood knew who the __________ man was.

A. dies

B. dead

C. died

D. death

10. Nam Cao devoted most of his time __________

A. in writing

B. to write

C. to writing

D. to have written

11. My brother sang __________ of all the pupils of the group.

A. more beautifully

B. the most beautifully

C. less beautifully

D. most beautifully

12. If you__________ to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

A. listen

B. will listen

C. had listened

D. listened

13. His government insisted that he __________ until he finished his task.

A. should

B. shall stay

C. stay

D. stayed

14. In Buckingham Palace two men work __________ to look after the 300 clocks.

A. fully

B. full-time

C. round-clock

D. full o’clock

15. My father still hasn’t really recovered from the death of my mother.

A. looked after

B. taken after

C. gone off

D. got over

16. I’ve been trying to __________ him all day.

A. fall in love with

B. take track of

C. take advantage of

D. keep in touch with

17. When the tenants failed to pay their bill, the authorities decided to _____ the gas supply to the flat.

A. cut down

B. cut out

C. cut off

D. cut up

18. She didn’t mind __________ going with her .

A. she

B. his

C. he

D. himself

19. She told him to shut up and get out.

A. stand up

B. clear up

C. be prepared

D. stop talking

20. Mexico was a Spanish colony.

A. a large coffee farm

C. an international company

B. a farming area

D. a place or a country that belongs to another country

III. Error identification:

1. Light can travels from the Sun to the Earth in eight minutes and twenty seconds.

A. Light

B. travels

C. in

D. seconds

2. How did you manage getting here so quickly?

A. How

B. did

C. getting

D. so

3. Ms Baker , she spent her life working with the health and welfare of the families of workers, is an successful woman in the world.

A. she

B. her life

C. welfare

D. the

4. My family lived in Hue since 1990 to 1996, but we are now living in Sai Gon.

A. lived

B. since

C. but

D. in

5. You’ve seen her new car, haven’t you? How is it like?

A. seen

B. have

C. How

D. like

6. Her well-known film, that won several awards, was about the life of Lenin.

A. well-known

B. that

C. about

D. of

7. Mr. Tam, who has a lot teaching skills at junior level, will be joining our school in August.

A. who

B. a lot

C. be joining

D. in

8. It is not until his father came home which he did his homework.

A. not until

B. came

C. which

D. did

9. The children are exciting about the field trip.

A. The

B. are

C. exciting

D. about

10. If I didn’t liked you, I wouldn’t invite you to my house.

A. If

B. didn’t liked

C. wouldn’t invite

D. to

IV. Read the text below and decide which answer A, B, C, or D, best fits each space.

Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is (1)______ complicated as it is serious. It is complicated (2)______ much pollution is caused by things that benefit people. (3)______, exhaust from automobiles causes a large percentage of air pollution. But the automobile (4)______ transportation for millions of people. Factories discharge much (5)______ the material that pollutes the air and water, but factories give employment to a large number of people.

Thus, to end (6)_______ greatly reduce pollution immediately, people would have to (7)______ using many things that benefit them. Most of the people do not want to do that, of course. But pollution can be (8)______ reduced in several ways. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the (9)______ of pollution that such things as automobiles and factories cause. Governments can pass and enforce laws that (10)______ businesses and traffic to stop, or to cut down on certain polluting activities.

1.

A. as

B. more

C. less

D. like

2.

A. so

B. while

C. though

D. because

3.

A. Specific

B. For example

C. Such as

D. Like

4.

A. takes

B. affords

C. carries

D. provides

5.

A. about

B. for

C. of

D. with

6.

A. or

B. and

C. as well

D. then

7.

A. start

B. continue

C. stop

D. go on

8.

A. carefully

B. unexpectedly

C. gradually

D. little

9.

A. way

B. figure

C. number

D. amount

10.

A. forbid

B. prevent

C. request

D. require

V. Read the passage and choose the correct answer A, B, C, or D for each question.

Aspirin’s origins go back at least as early as 1758. In that year, Englishman Edward Stone noticed a distinctive bitter flavor in the bark of the willow tree. To Stone, this particular bark seemed to have much in common with “Peruvian Bark”, which had been used medicinally since the 1640s to bring down fevers and to treat malaria. Stone decided to test the effectiveness of the willow bark. He obtained some, pulverized it into tiny pieces, and conducted experiments on its properties. His tests demonstrated that this pulverized willow bark was effective both in reducing high temperatures and in relieving aches and pains. In 1763, Stone presented his findings to the British Royal Society.

Several decades later, further studies in the medicinal value of the willow bark were being conducted by two Italian scientists. These chemists, Brugnatelli and Fontana, determined that the active chemical that was responsible for the medicinal characteristics in the willow bark was the chemical salicin, which is the active ingredient of today’s aspirin.

The name “aspirin” is the trade name of the drug based on the chemical salicin, properly known as acetylsalicylic acid. The trade name “aspirin” was invented for the drug in the 1890s by the Bayer Drug Company in Germany. The first bottles of aspirin actually went on sale to the public just prior to the turn of the century, in 1899.

1. According to the passage, aspirin originated

A. no later than 1758

B. sometime after 1785

C. definitely sometimes in 1758

D. no earlier than 1758

2. It can be inferred from the passage that Peruvian Bark

A. caused fevers

B. was ineffective in treating malaria

C. was described to the British Royal Society by Stone

D. was in use prior to aspirin

3. The pronoun “it” in line 5 refers to

A. malaria

B. willow bark

C. effectiveness

D. The British Royal Society

4. The word “properties” in line 5 could best be replaced by

A. ownership

B. body

C. characteristics

D. materials

5. What did the willow bark look like after Stone prepared it for his experiments?

A. It was in large chunks

B. It was a thick liquid

C. It was a rough powder

D. It was in strips of bark

6. The Italian chemists mentioned in the passage most probably conducted their studies on willow bark

A. in the 1750s

B. in the 1760s

C. in the 1770s

D. in the 1780s

7. What is true about Brugnatelli and Fontana?

A. They were from America

B. They added a chemical to the willow bark

C. They conducted studies on the willow bark

D. They were chemical doctors

8. The expression “prior to” in line 15 could best be replaced by _____.

A. at

B. before

C. during

D. after

9. The word “turn” in line 15 could best be replaced by

A. spin

B. corner

C. change

D. reversal

10. Where in the passage does the author name the scientific compound that makes up aspirin?

A. Lines 2-4

B. Line 7

C. Lines 8-9

D. Lines 12-13

VI. Fill in each blank with a suitable word.

LOOKING FOR A JOB

I finished university six month (1)………….., I’ve got a degree in business administration. I enjoyed the course very much though I realize I should have studied a lot harder! A few of my friends have (2)……………got full-time jobs but most, me, are still waiting (3)………..… something suitable to turn up. Meanwhile, I make sure that I keep myself busy. I look through the job advertisements (4)…………… the newspapers every day and I also ask all the people I know to tell me if they hear of any vacancies (5)………………they work . What I am looking for is something challenging and I would certainly be happy to move to another city or even work abroad for a while. The (6)………….… is not so important at this stage , provided I earn enough to live on, because I don’t want to continue having to depend on my parents, although they are (7)………………..generous to me . At the moment, I’m working in a nearby restaurant two evenings (8)………………. week, washing up and generally helping out, which brings a little money. The other people working there are very friendly, and many of them are in the same (9)………………as me, so we have lots of to talk (10)…………………

VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence. Use the word given and other words to complete each sentence.

1. They are going to repair my car tomorrow.

 I’m going to …………………………………………………….

2. The trip was so interesting that we couldn’t forget it.

It ………………………………………………………………….

3. Immediately after their arrival, things went wrong.

No sooner……………………………………………

4. If people drive faster, it is more dangerous.

The……………………………………………………………….

5. Hearing that an earthquake had occurred was a great shock to us.

We were ……………………………………………………

6. John finds astronomy very interesting.

 John is….. ………………………………………………….

7. If we took effective actions now, we could still save the rainforests.

 Were…………………………………………………………….

8. I have never seen such beautiful pictures before.

These pictures……………………….. ……………………….

9. “Don’t forget to go to the supermarket after work”.

 He reminded …………………………….. ………………….

10. It was a mistake of mine to park outside the police station.

 I shouldn’t………………. ………………………………………….

VIII. Writing:

Write a short paragraph (about 120 words) about the advantages and disadvantages of the Internet

ĐÁP ÁN

Câu I: (2 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2 điểm:

1. B

2. D

3. B

4. D

5. D

6. A

7. A

8. C

9. D

10. C

Câu II: (4 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2điểm:

1. B

2. B

3. C

4. C

5. A

6. A

7. B

8. A

9. B

10 C

11. B

12. C

13. C

14. B

15. D

16. D

17. C

18. B

19. D

20. D

Câu III: (2 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2 điểm:

1. B

2. C

3. A

4. B

5. C

6. B

7. B

8. C

9. C

10. B

Câu IV: (2 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2 điểm:

1. A

2. D

3. B

4. D

5. C

6. A

7. C

8. C

9. D

10. D

Câu V: (2 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2 điểm:

1. A

2. D

3. B

4. C

5. C

6. D

7. C

8. B

9. C

10. D

Câu VI: (2 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,2 điểm:

1. ago

2. already

3. for

4. in

5. where

6. salary

7. very

8. a/per

9. situation

10. about

Câu VII: (3 điểm) – Mỗi câu đúng được 0,3 điểm:

1. I’m going to have my car repaired tomorrow.

2. It was such an interesting trip that we couldn’t forget it.

3. No sooner had they arrived than things went wrong

4. The faster people drive, the more dangerous it is.

5. We were (greatly/very) shocked to hear/when we heard that an earthquake had occurred

6. John is interested in astronomy.

7. Were we to take effective actions now, we could still save the rainforests.

8. These pictures are the most beautiful (that) I’ve ever seen

9. He reminded me/her/us/them to go to the supermarket after work.

10. I shouldn’t have parked outside the police station.

CÂU VIII: (3 điểm)

Yêu cầu:

+ Viết đúng bố cục của một bài luận.

+ Trình bày rõ ràng, sạch sẽ.

+ Không phạm nhiều lỗi về chính tả và ngữ pháp

5. Đề số 5

I. PHONETICS

A.  Identify the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

1. A. machine              B. school                     C. stomach                  D. chemistry

2. A. description          B. question                  C. attraction                D. information

3. A. although             B. without                   C. thank                       D. these

4. A. food                   B. good                       C. tooth                       D. tool

5. A. heavy                 B. bear                        C. measure                  D. eat

B. Find the word that has stressed syllable different from the others.

6. A. cartoon               B. open                        C. paper                       D. answer

7. A. manage               B. shortage                  C. village                     D. teacher

8. A. remain                B. convenient              C. volunteer                D. memorable

9. A. maintain             B. marine                     C. challenge                D. device

10. A. important          B. community             C. organize                  D. diseases

IIVOCABULARY – GRAMMAR

A. Choose the best answer from the four choices (A, B, C, or D) to complete each sentence

11. I am going to have my eye……..tomorrow.

A. to test                     B. test                          C. testing                     D. tested

12. Nobody could hear her……..she spoke too quietly.

A. so                            B. however                  C. although                 D. because

13. Keep silent! My father…… in his room.

A. is sleeping B. was sleeping           C. has slept                  D. will be slept

14. I’d like to contribute…….the school Red Cross fund.

A. on                           B. to                            C. with            D. for

15. Hoang Anh Tuan …….injury to win the Olympic silver.

A. recovered               B. suffered                  C. avoided                  D. overcame

16. In my father’s ……., it is essential to eat vegetable every day.

A. idea            B. opinion                   C. confidence  D. principle

17. He showed us the house……….he was born

A. which                     B. where                      C. in where                  D. in that

18. Madrid is famous……..its pulls

A. as                            B. with            C. for                           D. of

19. Life here is much easier than it………

A. would be                B. used to be               C. was                         D. had better

20. Will you …….after the party.

A. call me off  B. get me on                C. take me up  D. pick me up

21. Last summer, we had ……. holiday in Spain

A. a two week’s          B. a two – weeks         C. two – week D. a two – week

22. . Amy, …….car had broken down, was in a very bad mood.

A. who            B.  whom                    C. whose                     D. that

23. He…….ever goes to bed before midnight.

A. almost                     B. hardly                     C. nearly                      D. scarcely

24. He retired early……..ill – health.

A. on behalf of            B. on account of         C. believe                    D. imagine

25. You …… better be careful not to miss the train.

A. had                         B. would                     C. should                     D. did

B. Choose the appropriate sentence from the box below to fill in each gap to complete the following conversation.

Ann: Goodbye everyone! (26)…………………………………………………..

Jolly: Where are you going?

Ann: To Australia. (27)………………………………………………………….

Jolly: When are you coming back?

Ann: Well, (28)………………………………………………………………….

Jolly: It sounds great! (29)……………………………………………………….

Ann. Thanks. (30)……………………………………………………………….

  1. I’ll send you postcards.
  2. We’ve going on a two – week tour of Australia.
  3. I’m taking my family to visit the Great Barrier Reef
  4. I’m going on holiday
  5. Have a good time!

 

C. Complete the passage with the suitable words from the box

preserved

housed

labourers

outbuildings

village

life

community

fields

In most of Europe, farmers’ homes and (31)……………….are generally located within a village, and tools and animals are (32)………………there. Every morning, the farmers and farm (33)……………….leave their (34)……………….to work their land or tend their animals in distant (35)…………… and return to the village at the end of the day. Social (36)……………is thus centripetal; that is, it is focused around the (37)……………center, the village. Only in certain parts of Quebec has this pattern been (38)……………in North America.

III. ERROR  IDENTIFICATION

39. How did you manage getting here so quickly?

A. How                       B. did                          C. getting                    D. so

40. Ms Baker , she spent her life working with the health and welfare of the families of worker, is an successful woman in the world.
A. she                          B. her life                    C. welfare                   D. the

41. Because of the Lewis and Clark Expedition in 1972, the United States begin to realize the true value of the Luisiana territory.

A. Because                  B. begin                       C. the true value          D. territory

42. I remember to be given a toy drum on my fifth birthday.

A. remember               B. to be                        C. on                           D. fifth

43. You can lead a horse to water but you can’t make him drinking.

A. lead            B. but                          C. make                       D. drinking

IV. READING

A. Fill in each blank with a suitable word.

LOOKING FOR A JOB

            I finished university six month (44)………….., I’ve got a degree in business administration. I enjoyed the course very much (45)…….…….I realize I should have studied a lot harder! A few of my friends have (46)……………got full-time jobs but most, me, are still waiting (47)………..… something suitable to turn up. Meanwhile, I make sure that I keep myself busy. I look through the job advertisements (48)…………… the newspapers every day and I also ask all the people I know to tell me if they hear of any vacancies (49)………………they work . What I am looking for is something challenging and I would certainly be happy to move to another city or even work abroad for a while. The (50)………….… is not so important at this stage , provided I earn enough to live on , because I don’t want to continue (51)………………. to depend on my parents , although they are (52)………………..generous to me . At the moment, I’m working in a nearby restaurant two evenings (53)………………. week, washing up and generally helping out, which brings a little money . The other people working there are very friendly, and many of them are in the same (54)………………as me, so we have lots of to talk (55)…………………

B. Choose the words or phrases that best complete this passage.

Earlier this morning when some classmates and I were (56) _____ basketball in the park near our school, it suddenly began to rain (57)  _____. We immediately grabbed our basketball and ran for shelter. At first we stood together under a tree (58) _____ then it began to thunder. Peter told us that it was (59)_____to stay under a tree in a rainstorm, (60)_____when there is lighting, so we ran to a nearby store to wait (61)_____the rain stopped.

From (62)_____we were standing, we could see that the (63) ______ was  empty. Before   the rain had started, there had been people everywhere but now (64)______was playing basketball or football or doing (65)_____or sitting on the park (66)______reading the morning papers or chatting with their friends.

We stood in the (67)_____of the store for nearly twenty minutes before the rain finally stopped and the sun came (68)_____again from behind the clouds. Within a few minutes the park was (69) _____of people again but now the air was cooler and big (70) ____of rainwater could be seen everywhere.

56. A    hitting                         B    kicking                 C    playing                 D    throwing

57. A   greatly                         B    heavily                  C    severely                D   very big

58. A   and                              B    so                          C    but                        D   yet

59. A    danger                        B    in danger              C    a danger                D    dangerous

60. A   specially                      B    especially             C    mostly                   D   chiefly

61. A    for                               B    until                      C    when                     D   as

62. A    here                            B    where                    C   there                      D    place

63. A   park                             B    place                     C    rain                       D    shelter

64. A    nobody                       B    none            `        C    no people              D    somebody

65. A    exercise                      B    nothing                 C    breathing              D   jogging

66. A    chairs                          B    sofas                     C    stools                    D    benches

67. A    doorway                     B    door                      C    gate                       D    window

68. A    back                            B    up                         C    out                        D    down

69. A    filled                           B    full                        C    crowded                D    plenty

70. A    ponds                          B    puddles                 C    reservoirs              D    springs

C. Read the passage carefully and choose the correct answers.

They called New York “the Big Apple”. Maybe it is not exactly like an apple, it’s certainly very big. There are too many people, that’s the problem. The streets are always  full of car and trucks, you can never find a place to park.  

  If you have enough money, you can take a taxi. New York cabs are yellow. They look all the same. But the drivers are very different. Some were born and raised in New York, but many are newcomers to the United States. A few drive slowly, but most go very very fast. Cab driving is difficult job. It can be dangerous too. Thieves often try to steal the drivers’ money. Drivers sometimes get hurt. 

  If you don’t want to take a taxi, you can go by bus or you can take the subway. The subway is quick and it’s cheap, but parts of it are old and dirty. Lights don’t always work and there are often fire on the track. On some subway lines, there are new, clean, silver trains. But you can’t see the color of the old trains easily. There is too much dirt and too much graffiti, inside and out side.

71. What is the problem in New York ?

A. it has too many aples                                             B. it is too big                         

C. it looked like an apple D. it is too crowded

72. What does a cab mean ?

A. a truck                          B. a bus                             C. a taxi                                    D. It is too crowded

73. Cab drivers in New York……………..

A. can be dangerous                                                   B. look the same                     

C. can be attacked by thieves                                     D. were all born in New York

74. The world “track” can best be replaced by ………….

A. roadway                       B. station                           C. light bulb                             D. train

75. Subways in New York ………….

A. are quick but dirty                                                  B. have no lights                     

C. are clothes                                                              D. often cause fires

V.WRITING

A. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ANSWER KEY

I.PHONETICS (10 points)

1. A

2. B

3.C

4.B

5D

6.A

7.A

8. C

9.C

10.C

II. VOCABULARY – GRAMMAR (28 points)

A.

11. D

12.D

13.A

14.B

15.D

16.B

17.B

18.C

19.B

20.D

21.D

22.C

23.B

24.B

25.A

B.

26d        27c                                  28b                                  29e                                   30a

C.

31. outbuildings                            32. housed                        33. labourers                    34. village                       

35.fields                                        36. life                             37. community                38. preserved

III. ERROR IDENTIFICATION (5 points)

39. C      40.A                                41.B                                 42.B                                 43D

IV. READING (32 points)

A.         

44. ago     45. although         46. already        47. for          48. in         49. where

50.  salary                    51. having     52. very           53. a/per    54. situation          55. about

B.

56.C

57B

58C

59c

60B

61B

62B

63A

64A

65A

66D

67A

68C

69B

70B

C.

71D

72C

73C

74A

75A

V.WRITING

A. (10 points)

76. How long is it since you rode the bike?

77. It was such an interesting trip that we couldn’t forget it.

78. He reminded me to go to supermarket after work

79. How many books were bought yesterday?

80. I regret not going to University.

81. He’d rather plain water than coffee.

82. Despite his inexperience, he got the job

83. She left the room without saying a word.

84. I am going to have my car repaired tomorrow.

85. Unless you have a reservation you can’t travel on this train

B. 15 points

+ Useful language: spelling, vocabulary, connectors (5 points)

+ Grammar: tense (past tense), structures (5 points)

+ Content: creative, understandable (5 points)

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lý Tá»± Trọng. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Tuy Phong
  • Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hòa Đa
  • Bộ 5 đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lộc HÆ°ng

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button