Lớp 11

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Huệ

HOC247 xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Ä‘ược biên soạn và tổng hợp từ đề thi của Trường THPT Nguyễn Huệ, đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án đi kèm sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN HUỆ

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

SECTION A. VOCABULARY & GRAMMAR

PART 1. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. It is very difficult for us ________ this machine.

A. to learn                             B. learning                 C. learnt                     D. learns

2. The leaves often… …………….. yellow in the autumn.

A. grow                      B. sound                                C. smell                      D. feel

3.You aren’t allowed to take photographs here.

A. You needn’t take photographs here.                 B. You can’t take photographs here.

C. You don’t have to take photographs here.       D. You mustn’t take photographs here.

4. My car keys are possibly in the kitchen.

A. My car keys should be put in the kitchen.  

B. My car keys cannot be put in the kitchen.

C. I do not know whether my car keys are in the kitchen.

D. My car keys might be in the kitchen.

5.____ I first met my girlfriend.

A.  It was in London that                            B.  It was in London where    

C.  It was London that                                 D.  It was London which

6.When Laura suffered a break-up in her relationship, she saw a/an _____ for advice.

A. assistant         B. counselor         C. agency         D. service

7.If you just live with your parents and your siblings, you live in a _____.

A. big family         B. small family         C. extended family         D. nuclear family

8._____ in a multi-generational family are unavoidable.

A. Advantages          B. Habits         C. Conflicts         D. Punishment

9.When I am in trouble, my close friend is always willing to _____ and gives me some advice.

A. lend an ear         B. give me a hand         C. keep contact with         D. face to face

10.It _________ Ha and Lan that are speaking English in this room.

A. was         B. were         C. are         D. is

11.Your room_____________ messy. When did you last clean it?

A. feels                                  B. sounds                   C. looks                     D. smells

12. To be __________ good terms with someone is to have a good relationship with someone.

A. on          B. in        C. with         D. about

13. They were finally _______ with each other, after not speaking for nearly five years

A. reconciledB. persuadedC. interestedD. fond

14. I am unable____________ to the meeting on Monday evening, please apologi  ze for my absence.

A. to come                              B. come                                 C. coming                 D. to be come

15.When people live in an extended family, there is often a _____.

A. generation gapB. viewpointC. independenceD. housework

16. If you are going to a party, you could dress up, but I don’t think you should wear _______   every day.

A. flash clothing                   B. flashy clothing                 C. flashy clothes       D. flashed clothes

17. My friends had their hair ______ in different colors and have _______noses.

A. died/ pierced                    B. dye/ pierce            C. dyed/pierced        D. dyed/piercing

18. You should try building up friendships, take ________ and engage your classmates in friendly conversations

A. initiative               B. initial                                 C. initiation               D. initiatively

19. He is ____ he always tries to find solutions to his problems and seldom needs help from others.

A. reliable                             B. self- reliant           C. determined                       D. decisive

20. Group dating helps to ______ because people feel more comfortable in the company of friends before deciding whether to go on a one –to –one date

A. cease tension                   B. ease tension                      C. create senses        D. increase

PART 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. I prefer to talk to people face to face rather than to talk on the phone.

A. facing them             B.  in person           C. meeting directing at them   D. seeing them

22. We really appreciate your help, without which we couldn’t have got our task done in time.

A. feel thankful for               B. depreciate             C. require                   D. are proud of

PART 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

23.  The International Organizations are going to be in a temporary way in the country.

Asoak                                 Bpermanent            Ccomplicated                   D. guess

24. As an executive director of a big company, she is a woman of extraordinary intelligence.

A. remarkable                       B. moderate               C. normal                   D. sufficient

PART 4. There is a mistake in four underlined parts of each sentence.

25. I’m delighted (A) hearing (B) that you have made (C) much progress in (D) your study.

26. He could not decide (A) whether (B) to get (C) a job or studying (D).

27. I have been (A) working hardly (B) for two weeks and (C) now I feel like a rest (D).

28. It was (A) the children that (B) was (C) frightened by (D) her.

29.The (A) cake sounded (B) delicious (C). Who made (D) it?

SECTION B. PHONETICS

PART 1Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

30. A. childcare        B. privacy                             C. mature                              D. elegant

31. A. contact           B. initiative                          C. interact                              D. lifetime

PART 2. Choose the word whose stress pattern is different from the rest:

32. A. curfew            B. conflict                              C. control                              D. homestay

33. A. matchmaking             B. teenager                 C. romantic                          D. reconciled

SECTION C. SPEAKING

Complete the five conversations. For conversations 36 – 40, choose A, B, C or D.

34.  Ann :“Thank you for taking the time to come here”   -Tom: â€œâ€¦â€¦â€¦â€¦â€¦..”

A. It’s my pleasure.                                     B. I don’t know what time that person comes.

C. I’d love to come. What time?                D. Do you have time for some gossip?

35.  Son: “I have a terrible headache.”     Tung: â€œâ€¦â€¦â€¦â€¦â€¦. .”

A. Maybe I’m not going to the doctor’s.  B. Not very well. Thanks.

C. Maybe you should take a rest.               D. Not bad. I’m not going to the doctor’s.

36.  A man :“Do you you want me to help you with those suitcases?”

A lady:“……………..”

A. Of course, not for me.                            B. No, I can’t help you now.

C. No, those aren’t mine.                           D. No, I can manage them myself.

37.  Customer: “What does it cost to get to Manchester?”       –  Agent: â€œâ€¦â€¦â€¦â€¦â€¦..”

A. It’s interesting to travel to Manchester.           B. It depends on how you go.

C. I always go by train.                               D. I don’t like to go by train.

38. A:  “……………..”                               B: â€œYes. Do you have any shirts?”

A. Could you do me a favour?                  B. Oh, dear. What a nice shirt!

C. May I help you?                                                D. White, please.

SECTION D. READING COMPREHENSION

PART 1: Choose the word among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Being able to take care of yourself and not having to (39) ______ on anyone else. That is what many young people (40) _______ for. However, the ability to live independently does not develop naturally: you need a number of life skills to stop relying on your parents and older siblings. Among those skills, time (41) _______ is probably the most important one. With good time management skills, you can build your confidence and (42) _______. These skills will also help you perform your daily tasks, including your responsibilities at school and at home. If you can use your time wisely, you will not feel very stressed when exam dates are approaching. You can act more independently and (43) _______, get better grades at school and have more time for your family and friends.

39. A. refer                           B. keep                 C. trust                           D. rely

40. A. strive                         B. look                 C. care                            D. call

41. A. development             B. installment        C. entertainment           D. management

42. A. self-fulfillment          B. self-esteem       C. influence                   D. creative

43. A. daughter                    B. naturally            C. responsibly               D. couple

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

-The end-

ĐÁP ÁN

SECTION A. VOCABULARY & GRAMMAR

PART 1. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1A; 2A; 3D; 4D; 5A; 6B; 7D; 8C; 9A; 10D; 11C; 12A; 13A; 14A; 15C; 16C; 17D; 18A; 19B; 20B

PART 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21C; 22A

PART 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

23B; 24C

PART 4. There is a mistake in four underlined parts of each sentence.

25B; 26D; 27B; 28B; 29B

2. Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. A. lake      B. plane       C. plan        D. state

2. A. thing    B. threaten      C. thought     D. than

Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

3. A. consumption       B. advertise       C. influence         D. history

4. A. integral      B. terrific       C. museum     D. cathedral

Choose the correct answer A, B, C or D

5. Teens should have the ability to ____________ loneliness.

A. deal

B. cope with

C. set up

D. look after

6. Effective ______________ skills help you break each project down into the achievable tasks.

A. time – keeping

B. time – consuming

C. time – management

D. time – line

7. Teenagers do not have to work and ___________ on their favorite study, club activities and going out.

A. gather

B. bring

C. concentrate

D. depend

8. With their many similar tastes, he found her a most _____________ companion.

A. sympathetic

B. kind

C. approved

D. interested

9. Tom sounded ____________ when I spoke to him on the phone.

A. angry

B. angrily

C. to be angry

D. to be angrily

10. The chef tasted the meat ____________ before presenting it to the President.

A. cautious

B. more cautious

C. cautiously

D. much cautiously

Fill in each blank with the correct form of the words in brackets.

11. Thanks to his __________, every misunderstanding is cleared up. (OPEN MINDED)

12. Teenagers like catching up with ____________ clothes, which puts a financial burden on their parents. (FASHION)

13. She had an argument with one of her close friend, but she’s managed to be ____________ with her. (RECONCILIATION)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

14. I was shocked to find out my boyfriend had cheated on me.

A. angry

B. pleased

C. upset

D. worried

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

15. Tommy was fired owing to his arrogant manner.

A. humble

B. overconfident

C. superior

D. haughty

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

16. His driving (A) ambition was (B) entering (C) one of the top (D) universities in the city.

17. The factory was refused permit (A) to (B) expand (C) because of (D) lack of money.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The skills needed to succeed in college are very different from those required in high school.

In addition to study skills that may be new to students, there will also be everyday living skills that students may not have had to use before.

Students should:

– know how to handle everyday living skills such as doing laundry, paying bills, balancing a checkbook, cooking, getting the oil changed in the car, etc.

– be familiar and compliant with medical needs concerning medication and health problems. If ongoing medical and/or psychological treatment is needed, arrangements should be made in advance to continue that care while the student is away at college.

– understand that the environmental, academic, and social structure provided by parents and teachers will not be in place in college. With this lack of structure comes an increased need for responsibility in decision-making and goal-setting.

– know how to interact appropriately with instructors, college staff, roommates, and peers. Appropriate social interaction and communication are essential at the college level of education.

– be comfortable asking for help when needed. The transition from high school to college can be overwhelming socially and academically. Students should know when they need help and should be able to reach out and ask for that help.

18. According to the writer, if students want to have medical treatment, they should ____.

A. be away

B. be familiar with medical needs

C. make arrangements

D. meet their parents

19. The word “ongoing” is closest in meaning to ____.

A. continuing

B. short-term

C. brief

D. little

20. College students should be aware that ____.

A. everything in college will be different

B. parents and teachers are not in college

C. structures must be provided by parents

D. structures must be provided by teachers

21. Which of the following is NOT true about college life?

A. It is essential to have good communication skills.

B. Students must be responsible for their own decisions.

C. Students should know some living skills.

D. Students should not ask for help.

22. The word “overwhelming” is closest in meaning to ____.

A. simple

B. confusing

C. manageable

D. easy

Reorder the words to make complete sentences.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. C

2. D

Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

3. A

4. A

Choose the correct answer A, B, C or D

5. B

6. C

7. C

8. A

9. B

10. C

Fill in each blank with the correct form of the words in brackets.

11. Thanks to his _____ OPEN-MINDEDNESS _____, every misunderstanding is cleared up. (OPEN MINDED)

12. Teenagers like catching up with ______ FASHIONNABLE______ clothes, which puts a financial burden on their parents. (FASHION)

13. She had an argument with one of her close friend, but she’s managed to be ______RECONCILED______ with her. (RECONCILIATION)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

14. C

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

15. A

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

16. C

17. A

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

18. C

19. A

20. A

21. D

22. B

Reorder the words to make complete sentences.

23. It was in 2008 that he settled down in the USA and got married.

24. It was my boyfriend who took some beautiful photos for me in Japan.

25. It was after his father’s death that he changed himself a lot.

Rewrite each sentence using the word(s) in the brackets.

26. I mustn’t go out in the evening.

27. Young people have to plan for their future.

28. It is necessary for Ms. Brown to clean the room this afternoon.

29. What those men are is totally ruthless.

30. All we need is 3 minutes (to fix it).

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. machine

B. church

C. choice

D. chicken

Question 2:

A. water

B. whale

C. whole

D. window

Question 3:

A. handicapped

B. advantaged

C. organized

D. raised

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 4:

A. sorrow

B. mutual

C. pursuit

D. influence

Question 5:

A. competition

B. television

C. information

D. conservation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 6: couldn’t fit all the boxes in the car, so I have to leave ones behind and pick it up later.

A. couldn’t                    B. boxes               C. ones                    D. pick it up

Question 7: Why don’t you congratulate our son about  passing  his final exam?

A.  about                 B. don’t you        C.   his final exam          D.  his final exam

Question 8: Simon finds it hard  for making friends with other children.

 A. it hard      B. with        C. for making                    D.  finds

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 9: She made a big ________ about not having a window seat on the plane.

A. complaint              B. interest                   C. excitement                   D. fuss

Question 10: I really like Emma Watson. She has such a good sense of ______________

A. intelligence          B. humour                  C. honesty                         D. selfishness

Question 11: While I came to his house, he __________ to music.

A. listened                 B. listens                        C. had listened             D. was listening

Question 12: He______  his poem in front of the whole school.

A. dedicated               B. recited                  C.. said                             D. delivered

Question 13: Before Tet, supermarkets and shops are full _______ goods.

A. of                              B. with                        C. in                                  D. for

Question 14: How many __________are there in the competition?

A. participants                         B. participates          C. participations              D. participative

Question 15: _________ the museum last Sunday, we decided to have lunch in the park.

A. Visited                     B. Having visited          C. Have visited              D. Visit

Question 16: The final competition included the                     of three classes.

A. worksheets                         B. rules                          C. judges                     D. representatives

Question 17: All students denied ________ her.

A. to see                     B. of seeing                     C. having seen             D. having seeing

Question 18: If I go shopping, I ________some food.

A. buy                  B. will buy                  C. would buy                            D. would have bought

Question 19: The second solution is to provide safe, ______ birth-control methods.

A. inexpensive                      B. expensive                C. expensively             D. inexpensively

Question 20: People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

A. control                    B. influence                      D. exchange             D. result

Question 21: I was delighted                         my old friends again.

A. see                         B. seeing                 C. to see                                      D. to seeing

Question 22: â€œ ————- ” is often celebrated on people’s 25th wedding anniversaries.

A . Golden Anniversary                            B.  Diamond  Anniversary                  

C . Cotton Anniversary                             D.  Silver Anniversary

Question 23: If she ______ sick, she would have gone out with me to the party.

A. hasn’t been                        B. wasn’t              C. weren’t                           D. hadn’t been

Question 24: Your friendship should be based on ______ trust.

A. basic                        B. suspicious           C. mutual                              D. blind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 25: Tom: Have you ever travel to other parts of the country? – Mary: â€œ                ”                  

A. Yes, I did last summer                                C.  Thank you

B. I’m fine . Thank you.                                 D. Yes, I was ill last summer.         

Question 26: Hoa: What kind of volunteer work are you participating in?- Nam: “                      â€

A. Helping disadvantaged children                 C. Dancing

B. Singing                                                        D.Collecting stamps

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27: We should take care of war invalids and family of martyrs.     

 A. look after                  B. look into                    C. look for                     D. look at

Question 28: We wish you both- health and longevity.

A. long life                     B. happy life                   C easy life                            D. exciting life

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29: I don’t like that man. There is a sneaky look on his face.

A. furious                      B . humorous                C. honest                       D. guilty

Question 30: The water in the lake is so clear that I can see the stems of the water-lilies

A. cold                    B. hot                                  C. warm                                    D. muddy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31: â€œThe policeman said that the thief robbed the bank.”

   A. The policeman congratulated the thief on robbing the bank.      

   B. The policeman thanked the thief for robbing the bank.

   C. The policeman warned the thief against robbing the bank.

   D. The policeman accused the thief of robbing the bank

Question 32: The weather is fine now, so we have a picnic.

A. If the weather isn’t fine now, we can have a picnic  

B. If the weather had been fine now, we couldn’t have a picnic

C. We couldn’t have a picnic if the weather weren’t fine now.

D. We could have a picnic if the weather were fine now

Question 33:  ‘Why not participate in the English Speaking Contest?’

A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

B. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.

D. He told me not to participate in the English Speaking Contest.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 34: Sue lives in the house. The house is opposite my house.

A. Sue lives in the house it is opposite my house.        

B. Sue lives in the house which opposite my house.

C. Sue lives in the house which is opposite her house.

D. Sue lives in the house which is opposite my house.

Question 35: ‘Don’t be so disappointed Jane. You can take the driving test again,’ said Helen.

A. Helen told Jane not to be disappointed and take the driving test again.

B. Helen asked Jane not to be disappointed and offered her another driving test.

C. Helen warned Jane not to be di3appointed’ in order to take the driving test again.

D. Helen encouraged Jane to take the driving test again.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

       Independence Day in the United State is observed annually on the Fourth of July. For most communities throughout the nation, the traditional celebration includes parades down the main streets, picnics with hot dogs and lemonade, and, of course, a fireworks display at night. In some town across the country, however, special events are planned in honour of the occasion.

       In Bristol, Rhode Island, fire engine teams from communities throughout New England compete in a contest to sqquirt water from their fire hoses. Flafstaff, Arizona hosts a huge three-day powwow, including a rodeo for twenty Native American tribes. The annual Eskimo games with traditional kayar races are held in Kotzebue, Alaska. Two auto races are always scheduled for the Fourth , including a four-hundred-mile stock car event at the Daytona Intrnational Speedway in Daytona, Florida, and an annual auto race up the fourteen-thousand-foot precipice at Pike’s Peak in Colorado.

         Several small towns celebrate in other unique ways. Hannibal, Missouri, the hometown of Mark Twain, invited the children to participate in fence-painting contest, re-enacting a scene from Twain’s novel Tom Sawyer. Lititz, Pennsylvania congregates in the Limits Springs Park to light thousands of candles and arrange them in various shapes and imagines.

Question 36: With which of the following topics is the passaage mainly concerned?

A. Tradional celebrations for the Fourth of July.

B. Holidays in the United States

C. The origin of the Indepence Day

D. Small towns in America.

Question 37: The author mentions all of the following as ways the Fourth of July is celebrated Except.

A. parades                    B. races                          C. dances      D. fireworks

Question 38: The underlined word “ huge” in text could be best replace by …………..

A. exciting                  B. amusing              C. complicated    D. large

Question 39: The underlines word them in paragraph 3 refers to……………………

A. shapes             B. candles              C. children                             D. imagine

Question 40: It can be inferred from the passage that ……………

A. the Fourth of July is celebrated in Canada as well as in the United States.

B. towns in the Unitesd States celebrate July Fourth in different ways because their regional customs.

C. although fireworks are not legal, they are displayed on the Fourth of July.

D. the Fourth of July is not celebrated in large cities in the United States.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

         To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always … (41) … joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown up with.

There are all sorts of things that can bring about this special … (42) …It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone … (43)… we have immediately felt relaxed with as if we had known …..(44)….. for ages. However, it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend.

To the majority of us, this is someone we … (45)… completely and who understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1A 2C 3A 4C 5B 6C 7A 8C 9D 10B 11D 12B 13A 14A 15B

16D 17C 18B 19A 20B 21C 22D 23D 24C 25A 26A 27A 28A 29C 30D

31D 32C 33B 34D 35D 36A 37C 38D 39B 40B

41C 42D 43D 44B 45A 46D 47B 48A 49A 50A

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 1: ‘Don’t be so disappointed Jane. You can take the driving test again,’ said Helen.

A. Helen told Jane not to be disappointed and take the driving test again.

B. Helen encouraged Jane to take the driving test again.

C. Helen warned Jane not to be di3appointed’ in order to take the driving test again.

D.  Helen asked Jane not to be disappointed and offered her another driving test.

Question 2: Sue lives in the house. The house is opposite my house.

A. Sue lives in the house it is opposite my house.        

B. Sue lives in the house which is opposite my house.

C. Sue lives in the house which is opposite her house.

D.  Sue lives in the house which opposite my house.

Question 3:  ‘Why not participate in the English Speaking Contest?’

A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

B. He told me not to participate in the English Speaking Contest.

C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.

D. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

Question 4: â€œThe policeman said that the thief robbed the bank.”

 A. The policeman congratulated the thief on robbing the bank.        

 B. The policeman thanked the thief for robbing the bank.

 C. The policeman accused the thief of robbing the bank 

 D. The policeman warned the thief against robbing the bank.

Question 5: The weather is fine now, so we have a picnic.

A. We couldn’t have a picnic if the weather weren’t fine now.

B. If the weather had been fine now, we couldn’t have a picnic

C. If the weather isn’t fine now, we can have a picnic 

D. We could have a picnic if the weather were fine now

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

       Independence Day in the United State is observed annually on the Fourth of July. For most communities throughout the nation, the traditional celebration includes parades down the main streets, picnics with hot dogs and lemonade, and, of course, a fireworks display at night. In some town across the country, however, special events are planned in honour of the occasion.

       In Bristol, Rhode Island, fire engine teams from communities throughout New England compete in a contest to sqquirt water from their fire hoses. Flafstaff, Arizona hosts a huge three-day powwow, including a rodeo for twenty Native American tribes. The annual Eskimo games with traditional kayar races are held in Kotzebue, Alaska. Two auto races are always scheduled for the Fourth , including a four-hundred-mile stock car event at the Daytona Intrnational Speedway in Daytona, Florida, and an annual auto race up the fourteen-thousand-foot precipice at Pike’s Peak in Colorado.

         Several small towns celebrate in other unique ways. Hannibal, Missouri, the hometown of Mark Twain, invited the children to participate in fence-painting contest, re-enacting a scene from Twain’s novel Tom Sawyer. Lititz, Pennsylvania congregates in the Limits Springs Park to light thousands of candles and arrange them in various shapes and imagines.

Question 6: The underlines word them in paragraph 3 refers to……………………

A. shapes                    B.  imagine                 C. children                        D. candles

Question 7: The underlined word “ huge” in text could be best replace by

A. amusing                  B. large                       C. complicated                  D. exciting

Question 8: With which of the following topics iis the passaage mainly concerned?

A. Small towns in America.

B. Tradional celebrations for the Fourth of July.

C. The origin of the Indepence Day

D. Holidays in the United States

Question 9: The author mentions all of the following as ways the Fourth of July is celebrated Except.

A. races                         B. dances                    C.  parades                   D. fireworks

Question 10: It can be inferred from the passage that ………………..

A. towns in the Unitesd States celebrate July Fourth in different ways because their regional customs

B. the Fourth of July is not celebrated in large cities in the United States.

C. although fireworks are not legal, they are displayed on the Fourth of July.

D. the Fourth of July is celebrated in Canada as well as in the United States.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: By the time I got into town, the shops …………………..

A.  close                     B. closed                     C. had closed                        D. have closed

Question 12: How many __________are there in the competition?

A. participates                          B.  participations          C. participants        D. participative

Question 13: Before Tet, supermarkets and shops are full _______ goods.

A. in                               B. of                                      C. with                        D. for

Question 14: Your friendship should be based on ______ trust.

A. suspicious               B. blind                          C. basic                          D. mutual  

Question 15: Tet is really a time of fun and _______ throughout the country.

A. festivals            B. celebrations           C. preparations                 D. holidays

Question 16: â€œ ————- ” is often celebrated on people’s 25th wedding anniversaries.

A. Silver Anniversary                               B. Diamond  Anniversary                  

C. Golden Anniversary                            D. Cotton Anniversary

Question 17: I remember _______ you before , but I have forgotten your name

A. meeting                             B. to met                    C.  met                     D. meet     

Question 18: I looked everywhere but I couldn’t find _______ at all.

A. no one                         B. someone             C. anyone                              D. somebody

Question 19: All students denied ________ her.

A. having seen                B. of seeing         C. to see                          D. having seeing

Question 20: If I spoke English, I ……………  in America. 

A. had studied                         B. will study                     C. would have studied              D. would study 

Question 21: People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

A. control                        B. influence                    C. exchange                  D. result

Question 22: The final competition included the                     of three classes.

A. representatives                  B. rules                          C. judges                     D. worksheets

Question 23: John insisted …………. Linda to the airport.      

A. on to drive                  B. driving                              C. on driving                  D. in driving

Question 24: If I go shopping, I ________some food.

A. would buy                     B. buy                  C. will buy                       D. would have bought

Question 25: If she ______ sick, she would have gone out with me to the party.

A. hasn’t been                           B. hadn’t been             C. weren’t                    D. wasn’t

Question 26: The second solution is to provide safe, ______ birth-control methods.

A. expensive                     B. inexpensive                 C. expensively             D. inexpensively

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

If you enjoy cycling for pleasure, doing it in London can be a shock. There are not enough lanes especially for bikes, and making your way through the traffic can be very risky. But if you have great passsion, cycling in London can be very exciting, and it is an inexpensive way of keeping fit if you live there. Some cyclists do not mind spending a lot of money on expensive bikes. However, if you just want a basic bike that is only for occasional use, there are many cheap choices. Several markets have cheap bikes on sale which may not be impression to look at but should be satisfactory. You should buy a cycling helmet if you want to cycle in London. Wearing a cycling helmet is not compulsory in Britain, but it is a good idea to wear one for protection.

Question 27: What is the main idea of the passage?

A. Cycling helmet                                   C.   Cheap bicycle

B. Cycling in London                             D. Bicycle market      

Question 28: Accoding to the passage, cycling in London is………………..

A. tiring                             B. easy                      C. difficult                     D. boring

Question 29: The word “it” in line 3 refers to…………..

A. Doing excersises          B. Passion                 C. Excitement               D. Cycling

Question 30: The difficult of cycling in London is described in lines………..

A. 5-6                                 B. 3-4                       C. 1-3                             D. 8-9

Question 31: Accoding to the passage, all thte followings are true Except that

A. There are not manyn lanes especially for bikes

B. Some bikes in London are cheap.

C. It is compulsatry to wear a helmet when cycling in Britain.

D. Some cyclists do not want to buy expensive bikes.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 32: Why don’t you congratulate our son about  passing  his final exam?

 A.  about              B. don’t you             C. his final exam                    D.  his final exam

Question 33: Simon finds it hard  for making friends with other children.

 A. for making                 B. with                 C. it hard                D.  finds

Question 34: couldn’t fit all the boxes in the car, so I have to leave ones behind and pick it up later.

A. couldn’t                    B. boxes               C. ones                    D. pick it up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 35:

A. church

B. chicken

C. machine

D. choice

Question 36:

A. window

B. whale

C. water

D. whole

Question 37:

A. raised

B. advantaged

C. handicapped

D. organized

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

5. Đề số 5

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

If you enjoy cycling for pleasure, doing it in London can be a shock. There are not enough lanes especially for bikes, and making your way through the traffic can be very risky. But if you have great passsion, cycling in London can be very exciting, and it is an inexpensive way of keeping fit if you live there. Some cyclists do not mind spending a lot of money on expensive bikes. However, if you just want a basic bike that is only for occasional use, there are many cheap choices. Several markets have cheap bikes on sale which may not be impression to look at but should be satisfactory. You should buy a cycling helmet if you want to cycle in London. Wearing a cycling helmet is not compulsory in Britain, but it is a good idea to wear one for protection.

Question 1: Accoding to the passage, cycling in London is………………..

 A. easy                 B.  tiring              C. difficult                      D. boring

Question 2: Accoding to the passage, all thte followings are true Except that

A. Some bikes in London are cheap.

B. It is compulsatry to wear a helmet when cycling in Britain.

C. There are not manyn lanes especially for bikes

D. Some cyclists do not want to buy expensive bikes.

Question 3: The word “it” in line 3 refers to…………..

A.  Doing excersises                    B. Passion        C. Excitement             D. Cycling

Question 4: What is the main idea of the passage?

A. Cycling in London                   C.   Cheap bicycle

 B. Bicycle market                        D. Cycling helmet 

Question 5: The difficult of cycling in London is described in lines………..

A.   5-6                   B. 3-4                            C. 1-3                  D. 8-9

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 6: ‘Why not participate in the English Speaking Contest?’

A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

B. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.

D. He told me not to participate in the English Speaking Contest.

Question 7: â€œThe policeman said that the thief robbed the bank.”

 A. The policeman accused the thief of robbing the bank 

 B. The policeman thanked the thief for robbing the bank.

C. The policeman warned the thief against robbing the bank.

D. The policeman congratulated the thief on robbing the bank.      

Question 8: The weather is fine now, so we have a picnic.

A. If the weather isn’t fine now, we can have a picnic  

B. We couldn’t have a picnic if the weather weren’t fine now.

C. If the weather had been fine now, we couldn’t have a picnic

D. We could have a picnic if the weather were fine now

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 9: Simon finds it hard  for making friends with other children.

A. finds it hard              B. for making            C. it hard                     D. with

Question 10: Why don’t you congratulate our son about passing his final exam?

A.  don’t you                 B. about                    C. passing                   D. his final exam

Question 11: couldn’t fit all the boxes in the car, so I have to leave ones behind and pick it up later.

A. couldn’t                    B. boxes                 C. ones                      D. pick it up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 12: ‘Don’t be so disappointed Jane. You can take the driving test again,’ said Helen.

A.  Helen encouraged Jane to take the driving test again.

B. Helen asked Jane not to be disappointed and offered her another driving test.

C. Helen warned Jane not to be di3appointed’ in order to take the driving test again.

D.  Helen told Jane not to be disappointed and take the driving test again.

Question 13: Sue lives in the house. The house is opposite my house.

A. Sue lives in the house it is opposite my house.        

B. Sue lives in the house which opposite my house.

C. Sue lives in the house which is opposite her house.

D. Sue lives in the house which is opposite my house.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 14: A. whole       B. whale      C. water        D. window

Question 15: A. organized      B. advantaged      C. handicapped      D. raised

Question 16: A. machine       B. church       C. choice         D. chicken

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always … (17) … joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown up with.

There are all sorts of things that can bring about this special … (18) …It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone … (19)… we have immediately felt relaxed with as if we had known …..(20)….. for ages. However, it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend.

To the majority of us, this is someone we … (21)… completely and who understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets.

Question 17: A. share        B. spend        C. have        D. give

Question 18: A. friends        B. relationship        C. relation     D. relatives

Question 19: A. whose        B. what        C. that        D. which

Question 20: A.  them        B.  they         C. their          D. theirs

Question 21: A. true        B. truth        C. trust          D. untrue      

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 22:

A. competition

B. conservation

C. information

D. television

Question 23:

A. pursuit

B. mutual

C. sorrow

D. influence

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

       Independence Day in the United State is observed annually on the Fourth of July. For most communities throughout the nation, the traditional celebration includes parades down the main streets, picnics with hot dogs and lemonade, and, of course, a fireworks display at night. In some town across the country, however, special events are planned in honour of the occasion.

       In Bristol, Rhode Island, fire engine teams from communities throughout New England compete in a contest to sqquirt water from their fire hoses. Flafstaff, Arizona hosts a huge three-day powwow, including a rodeo for twenty Native American tribes. The annual Eskimo games with traditional kayar races are held in Kotzebue, Alaska. Two auto races are always scheduled for the Fourth , including a four-hundred-mile stock car event at the Daytona Intrnational Speedway in Daytona, Florida, and an annual auto race up the fourteen-thousand-foot precipice at Pike’s Peak in Colorado.

         Several small towns celebrate in other unique ways. Hannibal, Missouri, the hometown of Mark Twain, invited the children to participate in fence-painting contest, re-enacting a scene from Twain’s novel Tom Sawyer. Lititz, Pennsylvania congregates in the Limits Springs Park to light thousands of candles and arrange them in various shapes and imagines.

…………

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Huệ. Äá»ƒ xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT LÆ°Æ¡ng Thế Vinh
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Bùi Thị Xuân

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button