Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /home/dfatfsyhhosting/public_html/onthihsg.com/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Tiến

HOC247 xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 được biên soạn và tổng hợp từ đề thi của Trường THPT Đồng Tiến, đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án đi kèm sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THPT ĐỒNG TIẾN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. LISTENING

Questions 1-5: There are five questions in this part. For each question, decide whether the statement is TRUE or FALSE. Tick (√) the correct boxes. You will listen to the recording twice.

1. The next speaker has been the symbol of the city for over the past forty years.

2. She has worked for the city council for more than two terms.

3. She was introduced to be the Governor of a state in the US.

4. She did her PhD course in the State University.

5. She used to study at the Harvard University.

Questions 6-8: There are three questions in this part. For each question, circle the correct answer A, B, or C. You will listen to the recording twice.

6. What did the woman do as a social worker?

A. She connected people.

B. She helped the poor.

C. Both A and B are correct.

7. How did the woman describe the help that the young people gave to the poor?

A. Unbelievable.

B. Wonderful.

C. Different.

8. How were the poor treated in the past?

A. People didn’t want to talk to them.

B. People didn’t bother them.

C. People just wanted to talk about them.

II. LANGUAGE USE

Questions 9-11: Write the stress pattern (Oo) or (oO) of the following compound words.

An example has been done for you.

online game …..oO…..

9. greenhouse ……….

10. solar charger ……….

11. electronic book ……….

Questions 12-14: Reorder the utterances to make conversations.

12.

A. About 4 p.m. What were you doing then?

B. I was having a meeting in the office at that time.

C. I called you yesterday, but you didn’t answer the phone.

D. Oh, really? What time was it?

13.

A. I teach small kids.

B. I volunteer every Friday morning.

C. What do you do?

D. What do you teach?

E. I teach English and Maths.

14.

A. I saw an advertisement on the Internet about volunteer work and applied for it.

B. Oh, I see. Do you like the job?

C. How did you get your volunteer job?

D. Sure, do you want to join us?

Questions 15-18: Identify the underlined part (A, B, C, or D) that needs correction in each of the following questions.

15. I haven’t seen(A) Hoa again (B) since we have graduated (C) from (D) high school.

16. I was(A)lieing (B) in the bath when the phone rang (C).

17. You looked(A)so sick yesterday (B). Have you not visited (C) the doctor yet (D)?

18. We didn’t have(A)new windows be installed (B) on our house because (C) it was too expensive (D).

Questions 19-22: Match the word with its definition. Write your answers (A, B, C, D or E) in the provided spaces. There is an extra definition you DO NOT USE.

WORD

DEFINITION

19. charity __________

A.

an advantage for profit gained from something

20. invention __________

B.

an event in which people compete for first prize in a sport or an activity

21. benefit __________

C.

the act of giving money, food, or other kinds of help to people who are poor, sick, etc

22. contest __________

D.

a disadvantage or problem that makes something less acceptable

 

E.

a unique or novel device, method, composition or process

 

III. READING

Questions 23-30: Read the text about volunteering in Britain and answer the questions that follow.

Doing some forms of voluntary work has never been more popular with British people. Over 20 million people were engaged in voluntary activities in 2013. Volunteering means giving up time to do work of benefit to the community. It can take many forms, from working with children with learning difficulties, or in an animal hospital, or planting trees. When London won its bid to host the 2012 Olympics, up to 70,000 volunteers were needed to help ensure that the games were a success.

Volunteers can be anyone of any age. Students and full-time workers often manage to involve in some voluntary work. But what motivates volunteers? Some do it for a sense of selflessness while others find they have free time available. Many mention the opportunity to get to know people they would not normally meet.

A relatively new phenomenon is the hope of meeting new friends or even a life partner through volunteering. In a recent British survey, 20% of 18-24 year-olds and 8% of over-65s said their love lives had improved since they began volunteering. The same poll found that nearly half of volunteers enjoyed improved health and fitness, a quarter lost weight – especially those working with children or doing conservation projects – and two-thirds felt less stressed. So, it seems volunteering may improve your life, and you may even find the person of your dreams.

(Adapted from “Volunteering – for Love” by Magus, 2013)

Circle the best answer A, B, C, or D for each of the following questions.

23. What does the text say about doing voluntary work in the UK?

A. It has never been popular with the British.

B. The number of volunteers reached its highest level in 2012.

C. Volunteers gain no benefit from the work.

D. Volunteers were needed for the success of the 2012 Olympics.

24. What does the word “It” in paragraph 1 refer to?

A. The community.

B. Volunteering.

C. Voluntary activity.

D. Voluntary work.

25. Which is NOT a reason for people to do voluntary work?

A. They care for others.

B. They have spare time.

C. They usually meet people.

D. They want new friends.

26. What does the third paragraph mainly discuss?

A. The survey on the volunteers’ life in Britain.

B. The hope of volunteers when doing voluntary work.

C. The better situation of doing voluntary work in Britain.

D. The benefits of volunteering to voluntary workers.

Briefly answer the following questions, using the information from the text.

27. What is volunteering?

___________________________________________________________________

28. List ONE form of voluntary activities as mentioned in the text.

___________________________________________________________________

29. Who can do voluntary work in Britain?

___________________________________________________________________

30. How can volunteering help improve the life of volunteers?

___________________________________________________________________

IV. WRITING

Questions 31-34: Complete the new sentence so that it means the same as the given one, using NO MORE THAN FIVE words. Write the missing words in the given spaces.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. T   2. F    3. F    4. T

5. F     6. C     7. B      8. C

9. greenhouse …..Oo…..

10. solar charger …..oO…..

11. electronic book …..oO…..

12. C D A B

13. B C A D E

14. C A B D

15. C

16. B

17. C

18. B

19. C

20. E

21. A

22. B

23. D

24. B

25. C

26. D

27. Volunteering means giving up time to do work of benefit to the community.

28. ANY of these: working with children/working in an animal hospital/planting trees/doing

conservation projects.

29. Anyone of any age.

30. Improve their love lives as well as their health and fitness.

31. was surprised

32. is used for covering/is used to cover

33. have been changed

34. have ever eaten Indian food

2. Đề số 2

A. PHONICS (1pt):

1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. create B. critical C. recreation D. acre

2. A. skull B. pump C. duty D. lung

2. Choose the word is stressed differently from that of the rest in each of the following questions.

3. A. homemaker B. example C. breadwinner D. positive

4. A. effort B.reduce C. target D. follow

B. VOCABULARY AND GRAMMAR (2pts):

5. Mi: “You look nice today. I like your new hairstyle”. – Ly: ” _________”

A. It’s nice of you to say so.

B. Shall I? Thanks.

C. Oh, well done!

D. I feel interesting to hear that.

6. This system of the body lets us breathe in oxygen with our _______ and breathe out carbon dioxide.

A. heart

B. lungs

C. brain

D. intestine

7. _____led by the brain and nerves is the controller of the body.

A. Circulatory system

B. Digestive system

C. Nervous system

D. Skeletal system

8. In Viet Nam today, people tend to live in _________ families which consist of many generations.

A. extended

B. sole

C. crowded

D. nuclear

9. My mum contributes _________ family finance by working a part time in a nursing home.

A. at

B. on

C. to

D. in

10. A person will be considered _________ if he/ she doesn’t take good care of his/ her parents or grandparents.

A. unwilling

B. discomfort

C. ungrateful

D. impolite

11. Women also work to share the household burden with their husbands.

A. financial

B. finance

C. financially

D. finances

12. Look at the clouds. I think it .

A. rains

B. is raining

C. will rain

D. is going to rain

C. READING

1. Read the passage and fill in blanks to complete it (2pts).

The Healthy Eating Pyramid is a simple, reliable guide to choosing a healthy diet. Its foundation is (13)______ exercise and weight control, since these two related elements strongly influence your chances of staying healthy. The Healthy Eating Pyramid builds from there, showing that you should eat (14)______ foods from bottom part of the pyramid (vegetables, whole grains) and fewer from the top (red meat, refined grains, potatoes, sugary drinks, and salt).Fish, poultry, beans, or nuts, can make (15)_____the rest. Healthy oils like olive and canola are advised in cooking, on salad, and at the table. Complete your meal with a cup of water, or if you like, (16)_____ or coffee with little or no sugar.

13. A. daily

B. yearly

C. monthly

D. yearly

14. A. less

B. more

C. fewer

D. little

15. A. up

B. on

C. to

D. of

16. A. wine

B. milk

C. beer

D. tea

2. Read the passage carefully and choose the correct answers (2pts).

Carbohydrates, which are sugars, are an essential part of a healthy diet. They provide the main source of energy for the body, and they also function to flavor and sweeten foods. Carbohydrates range from simple sugars like glucose to complex sugars such as amylose and 5 amylopectin. Nutritionists estimate that carbohydrates should make up about one-fourth to one-fifth of a person’s diet. This translates to about 75-100 grams of carbohydrates per day. A diet that is deficient in carbohydrates can have an adverse effect 10 on a person’s health. When the body lacks a sufficient amount of carbohydrates it must then use its protein supplies for energy, a process called gluconeogenesis. This, however, results in a lack of necessary protein, and further health difficulties may occur. A lack of carbohydrates can also lead to ketosis, a build-up of ketones 15 in the body that causes fatigue, lethargy, and bad breath.

17. What is the main idea of this passage?

A. Carbohydrates are needed for good health. C. Carbohydrates can lead to ketosis.

B. Carbohydrates prevent a build-up of proteins. D. Carbohydrates are a part of a diet.

18. According to the passage, what do most nutritionists suggest?

A. Sufficient carbohydrates will prevent gluconeogenesis.

B. Carbohydrates are simple sugars called glucose.

C. Carbohydrates should make up about a quarter of a person’s daily diet.

D. Carbohydrates should be eaten in very small quantities.

19. What does the word “this” refer to in line 13?

A. Using protein supplies for energy C. Having a deficiency in carbohydrates

B. Converting carbohydrates to energy D. Having an insufficient amount of protein

20. Which of the following do carbohydrates NOT do?

A. Prevent ketosis C. Provide energy for the body

C. Cause gluconeogenesis D. Flavor and sweeten food

D.WRITING (3pts)

1. Put the verbs in correct forms (2pts):

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÃN

A.PHONICS (1pt):

1.D 2.C 3.B 4.B B.

VOCABULARY AND GRAMMAR (2pts):

5.D 6.B 7.C 8.A 9.C 10.C 11.A 12.D

C.READING (2pts)

1. Read the passage and fill in blanks to complete it (2pts).

13.A 14.B 15.A 16.D

2. Read the passage carefully and choose the correct answers (2pts).

17.A 18.C 19.A 20.B

D.WRITING (3pts)

1.Put the verbs in correct forms (2pts):

21. drinks-doesn’t love

22. is calling- needs

23. are going to paint

24. is – will open

2.Write these following sentences in the same meaning (1pt):

25. I am going to buy a new car next month.

26. The floors are cleaned by my sister twice a week.

3. Đề số 3

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. lines B. prizes C. caps D. meters

Câu 2: A. abandoned B. established C. borrowed D. threatened

Câu 3: A. crooked B. booked C. looked D. cooked

Câu 4: A. population B. national C. question D. station

Câu 5: A. engineer B. where C. atmosphere D. cheer

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: ______, he kept on smoking.

A. In spite he has bad cough B. In spite of his bad cough

C. As his bad cough D. Because of his bad cough

Câu 7: These flowers are fresh. They ______ from the garden.

A. have been picked just B. have been just picked

C. just have been picked D. have just been picked

Câu 8: John: I’m really tired. ______ resting before we go out?

Claire: That’s good idea. I’m tired too.

A. How about B. Shall we C. Why don’t we D. Let’s

Câu 9: She sometimes does not have enough time to take care _______her old parents.

A. on B. to C. of D. for

Câu 10: Nearly 1,000 of the world’s bird species are threatened with ________.

A. destruction B. appearance C. protection D. extinction

Câu 11: At the weekend, the beach is often crowded ______ people.

A. with B. over C. in D. for

Câu 12: Ann: “Would you like to have lunch with us?”

Beck: “______.”

A. You are welcome B. Yes, I’d love to

C. Not at all D. Thank you

Câu 13: I will never talk to you again ______ you apologize me ______ your being so rude.

A. unless/ for B. whether/ of C. if/ for D. or/ of

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. by B. against C. with D. for

Câu 15: The teacher had divided the students ______ small groups before they did their task.

A. in B. for C. of D. into

Câu 16: Sperm whale populations are at risk ______ hunting and their accidental entrapment in fishing nets.

A. because B. in spite of C. thanks to D. due to

Câu 17: Some plants and animals are referred to as ______ organisms because they are extremely small.

A. youngest B. tin C. big D. tiny

Câu 18: These plants cannot ______ in your garden. It never gets any sun.

A. survivor B. surviving C. survive D. survived

Câu 19: Sperm whales are ______, which means they eat meat.

A. omnivores B. herbivores C. carnivores D. mammals

Câu 20: ______ air makes people unpleasant to breathe.

A. Pollution. B. Polluting C. Pollute D. Polluted

Câu 21: Lan: I’m leaving for lunch. ______?

Mai: Thanks, but I can’t right now. I’m really busy.

A. Do you come B. Would you like to come

C. Could you come D. Do you feel like going

Câu 22: Some animals are on the ______ of becoming extinct.

A. verge B. tip C. edge D. side

Câu 23: If I had had enough money, I ______ a dictionary.

A. would bought B. would buy C. will buy D. would have bought

Câu 24: I ______ to parties very often.

A. don’t invite B. not invited C. not invite D. am not invited

Câu 25: I think you ______ apologize for your bad behaviour.

A. ought B. shall C. should D. have

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

Câu 26: Contamination is threatening the park and many species of animals living in it.

A. distribution B. pollution C. elimination D. population

Câu 27: The society was set up to preserve endangered species from extinction.

A. found B. established C. distinguished D. prevented

Câu 28: People in this region cultivate mainly rice and vegetables.

A. destroy B. develop C. grow D. support

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

Câu 29: The floor was covered with tiny pieces of paper.

A. unimportant B. many C. extremely small D. very large

Câu 30: We had an accidental meeting with an old friend at the party last night.

A. expected B. unacceptable C. unpleasant D. unlucky

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase that needs correction.

Câu 31: We could have given you a lift if we had know you were coming this way.

A. were coming B. could C. had know D. given

Câu 32: We haven’t seen Jim since he has returnedthe countryside.

A. since B. the C. haven’t seen D. has returned

Câu 33: They also learn about the habits of animals and how one species is dependent upon another for surviving.

A. dependent B. how C. about D. surviving

Câu 34: Were Mr Morgan still head teacher, he would not permit such bad behave.

A. behave B. Were Mr Morgan C. would D. such

Câu 35: I don’t have many time to prepare for the job interview.

A. for B. to prepare C. many time D. don’t have

VI. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the sentence that has the closest meaning to the given one.

Câu 36: It was only because his wife helped him that he was able to finish his book.

A. If it weren’t for his wife’s help, he couldn’t have finished his book.

B. But for his wife’s help, he couldn’t finish his book.

C. Without his wife’s help, he couldn’t have finished his book.

D. If only he had been able to finish his book.

Câu 37: I didn’t know that Lam had to get up early, so I didn’t wake him.

A. If I had known that Lam had to get up early, I would have woken him up.

B. If I know that Lam have to get up early, I will wake him up.

C. If I knew that Lam had to get up early, I would wake him up.

D. If I knew that Lam had to get up early, I would have woken him up.

Câu 38: Unless this biodiversity were maintained, marine life would be at stake.

A. If this biodiversity were maintained, marine life would be at stake.

B. If this biodiversity weren’t maintained, marine life would be at stake.

C. If this biodiversity were maintained, marine life wouldn’t be at stake.

D. If this biodiversity weren’t maintained, marine life wouldn’t be at stake.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1C 2B 3A 4C 5B 6B 7D 8A 9C 10D 11A 12B 13A 14B 15D 16D 17D 18C 19C 20D

21B 22A 23D 24D 25C 26B 27B 28C 29D 30A 31C 32D 33D 34A 35C 36C 37A 38B 39A 40C

4. Đề số 4

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. House B. Group C. Found D. Rousing

Câu 2: A. Beat B. Great C. Seat D. Feat

Câu 3: A. Population B. Question C. Nation D. Station

Câu 4: A. Studies B. Cries C. Supplies D. Buzzes

Câu 5: A. Endangered B. Orphaned C. Recognized D. Established

Choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: If I had noticed him, I _________ hello to him.

A. would have said B. would say C. say D. said

Câu 7: Many animals are________ for their fur or other valuable parts of their bodies.

A. killed B. died C. dying D. killing

Câu 8: I think all drivers wear seatbelts while driving .

A. needn’t B. should C. need D. shouldn’t

Câu 9: Some tiny organisms are ___________ along by the currents .

A. taken B. flowed C. carried D. moved

Câu 10: Ann: “Would you like to have lunch with us?” ~ Beck: “ __________________”.

A. Thank you B. Yes, I’d love to C. Not at all D. You are welcome

Câu 11: If someone _______ into the store, smile and say: ‘May I help you?’

A. came B. would come C. comes D. had come

Câu 12: _______to music is a great way to relax.

A. Listen B. Listened C. Listening D. To listen

Câu 13: Why did Tom keep making jokes about me? I don’t enjoy____________.

A. to be laughed at B. being laughed at C. laughing at D. be laughed at

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. against B. with C. for D. by

Câu 15: If I _______that you were ill last week, I would have gone to see you.

A. known B. knew C. know D. had known

Câu 16: The staff are .working at weekend _______ delay the project any further.

A. so as not to B. for not C. to not D. so that not to

Câu 17: The teacher had devided the students ______ small groups before they did their task.

A. in B. for C. of D. into

Câu 18: If you _______ us about the bad service, we’d have eaten there.

A. hadn’t told B. wouldn’t have told C. didn’t tell D. had told

Câu 19: In funeral, people always play ______ music.

A. delightful B. powerful C. mournful D. lyrical

Câu 20: The soft background music made her _______ sleepy.

A. feels. B. feel C. to feel D. feeling

Câu 21: My brother prefers country music___________classical music.

A. to B. than C. more D. for

Câu 22: Some plants and animals are referred to as __________organisms because they are extremely small.

A. youngest B. big C. tiny D. tin

Câu 23: The roads in our town _________.

A. are being widened B. are being widen C. are being wide D. wide

Câu 24: _________is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Environment B. Biodiversity C. Herbicide D. Interaction

Câu 25: Who ______ your bike? – Mike did.

A. did you give B. gave you C. did give you D. you gave

Câu 26: The children were________ to see the big animals in the zoo.

A. excitedly B. excited C. exciting D. excitement

Câu 27: ______ in your position, I would think twice about that decision . It could be a bad move.

A. Were I B. Should I be C. If I had been D. If I am

Câu 28: ‘Tien Quan Ca’, the Viet Nam national_______ , was written by Van Cao.

A. pop song B. epic C. anthem D. folk song

Câu 29: They________ in New York for ten years before they moved to London.

A. live B. have lived C. had lived D. were living

Câu 30: Tim: “_____________ eating out tonight?” – John: “That’s a good idea.”

A. Would you like B. Can we C. How about D. Shall we

Choose the one option – A, B, C or D – that best completes the passage.

Yellowstone National Park, the first US national park, was (31) _______ in 1872. It is one of the largest parks. It (32)_______ about 3, 500 square miles or 9, 063 square kilometers in north-west Wyoming and parts of Idaho and Montana. It has many wild animals, (33)_______bears, buffalo, elk, deer, antelope, coyotes, and lynxes, and is famous for its tine scenery, hot springs and (34)_______ (underground hot spring that shoot hot water or steam up into the air). There are about seventy geysers in the park. The famous is Old Faithful. The park is a popular tourist attraction. It has about three million (35)_______ a year. It was made a World Heritage Site in 1978.

Câu 31: A. established B. started C. introduced D. constructed

Câu 32: A. involves B. contains C. spreads D. covers

Câu 33: A. containing B. including C. adding D. consisting

Câu 34: A. torrents B. chutes C. waterfalls D. geysers

Câu 35: A. migrants B. foreigners C. trippers D. visitors

Choose the word or phrase that needs correction.

Câu 36: Cuc Phuong National (A) Park located (B)160 kilometres (C) south west (D) of Ha Noi.

Câu 37: Dad went to (A) the market buying (B) some food (C) for (D) Mum.

Câu 38: The farmers (A) had (B) poor crops (C) last year because (D) the flood.

Câu 39: What (A) does she practise (B)singing all (C) day to (D)?

Câu 40: I went to (A) the market buying (B) some food (C) yesterday (D). Choose the sentence that has the closest meaning to the given one.

Câu 41: We didn’t have free time so we couldn’t visit you.

A. If we had free time, we could visit you.

B. If we have free time, we will visit you.

C. If we had free time, we will visit you.

D. If we had had free time, we would have visited you.

Câu 42: People’s carelessness can cause forest fires. They are dangerous.

A. People’s carelessness can cause forest fires are dangerous.

B. People’s carelessness can cause forest fires that is dangerous.

C. People’s carelessness can cause forest fires which is dangerous.

D. People’s carelessness can cause forest fires which are dangerous.

Câu 43: The children couldn’t do swimming because the sea was too rough.

A. The sea was too rough to the children’s swimming.

B. The sea was rough enough for the children to swim in.

C. The sea was too rough for the children to go swimming.

D. The children were not calm enough to swim in the sea.

Câu 44: It is said that he has broken several world records.

A. People said that he has obtained several world records

B. He is said that he has broken several world records.

C. It is said that several world records have been destroyed by him.

D. He is said to have broken several world records.

Câu 45: The rain prevents us from going out.

A. If it did not rain, we would go out.

B. It is the rain that makes us go out.

C. Because of the rain, we should go out.

D. In spite of the rain, we still go out.

Read the passage and complete the sentences.

All over the world people listen to classical music.Classical music is difficult to describe. It means different things to different people. Some famous classical composers were Bach, Vivaldi, Haydn, and Mozart. In their music, they did not tell a story or show strong emotion. They wanted to make a beautiful, interesting design. They wanted to write lovely sounds. Then composers started to interpret ideas. They told stories about wars, armies and soldiers. They wrote about religion. Sometimes they composed music for holidays. They told love stories and showed strong emotion. Some of these compete were Beethoven, Schumann Chopin, Mendelssohn, Wagner, and Tchaikovsky. Classical music stays with people a long time. Bach wrote about 300 years ago, Beethoven wrote about 200 years ago, and Tchaikovsky wrote over 100 years ago. Sometimes people close their eyes to listen to classical music. When they close their eyes, they can see the design. They can listen to the same classical music many times and enjoy it. Sometimes it is difficult to understand. The listener has to think about it. However. we can all learn to enjoy some classical music. It is very important to people.

Câu 46: Haydn composed ______.

A. love stories B. ideas C. classical music D. stories and armies

Câu 47: Tchaikovsky ______.

A. did not tell stories

B. did not tell stories and wrote 200 years ago

C. showed emotion

D. wrote 200 years ago

Câu 48: Vivaldi wanted to ______

A. make a design

B. tell a story about war

C. show strong emotion

D. tell a love story

Câu 49: Bach composed his music ______ years ago.

A. about 300 years

B. 50 years

C. one thousands

D. over 500

Câu 50: The first classical composers wanted to ______.

A. write lovely sounds

B. make an interesting design

C. make an interesting design and write lovely sounds

D. tell stories about religion 

ĐÁP ÁN

1. B 2. B 3. B 4. D 5. D 6. A 7. A 8. B 9. C 10. B 11. C 12. C 13. B 14. A 15. D 16. A 17. D 18. A 19. C 20. B

21. A 22. C 23. A 24. B 25. B 26. B 27. A 28. C 29. C 30. C 31. A 32. D 33. B 34. D 35. D

36. B 37. B 38. D 39. D 40. B 41. D 42. D 43. C 44. D 45. A 46. C 47. C 48. A 49. A 50. C

5. Đề số 5

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words (1 pt).

1. A. actual B. visual C. sure D. jewellery

2. A. carnivore B. dolphin C. organism D. fauna

3. A. composed B. organized C. asked D. followed

4. A. species B. defence C. raise D. jazz

II. Put the words in brackets into the correct form (3 pts)

1. When I arrived at the bus-stop, the bus (just go) …………………………………

2. If he knew that it was dangerous, he (come) ………………………………….?

3. I’ll be angry if he (make) ……………………. any more mistake.

4. Cities (be) …………………. nicer places if there were no pollution.

5. I (give up) ………………………years ago if there were no support from Jane.

6. Two of the books which Tom lost on the bus (return) …………… to his main desk at his room.

III. Find the mistakes then correct them (2 pts)

1. Why are you turning the TV on for?

2. She locked the door not to be disturbed.

3. I prefer detective films rather than horror ones which I find disgusting.

4. The contamination of rivers, lakes, and seas lead to the death of the creatures that live in them

IV. Rewrite each sentence using the words given at the beginning or in the brackets (2.5 pts).

1. The ship left before she reached the harbor.

By the time …………………………………………………………………………………………………………

2. I think you should go home early in order not to worry other people. (WERE)

If other people………………………………………………………………………………………………….

3. I didn’t fall and didn’t brake my leg either.

If I …………………………………………………………………………………………………………………….

4. The police made the youth empty his pocket.

The youth …………………………………………………………………………………………………………..

5. If it doesn’t stop raining, we won’t get home.

Unless ……………………………………………………….

V. Read the passage and answer the questions. (1.5 pts)

The whale is the largest mammal in the world. Since the whale is shaped like a fish, why is it still considered a mammal? The fact is that the whale did live on land a very long time ago. However, during its thousand of years of living in water, the whale gradually become structured like a fish. Thus, the whale has adapted to marine life. Nevertheless, though the whale resembles the fish externally, it still has the characteristics of a mammal. One important difference between the whale and a fish is that the baby whale is born alive. It is not hatched from an egg. Furthermore, the baby whale is fed on its mother’s milk just like other mammals. Unlike other sea creatures, the whale is a warm blooded animals. It keeps itself warm in the cold water with a layer of “blubber”. “Blubber” is a layer of oily tissue that protects the internal organs and retains heat.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

-The end-

ĐÁP ÁN

I. 1D 2B 3C 4B

II.

1. When I arrived at the bus-stop, the bus (just go) ..had just gone…

2. If he knew that it was dangerous, he (come) …would he come….?

3. I’ll be angry if he (make) …makes…. any more mistake.

4. Cities (be) …would be….. nicer places if there were no pollution.

5. I (give up) …would have given up…years ago if there were no support from Jane.

6. Two of the books which Tom lost on the bus (return) …were returned…… to his main desk at his room.

III. 

1. Why are you turning the TV on for? A => What

2. She locked the door not to be disturbed. C => so as not/ in order not

3. I prefer detective films rather than horror ones which I find disgusting. B => to

4. The contamination of rivers, lakes, and seas lead to the death of the creatures that live in them. B => leads

IV. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same (2.5 pts)

1. The ship left before she reached the harbor.

By the time she reached the harbor the ship had left

2. I think you should go home early in order not to worry other people. (WERE)

If I were you I would go home early in order not to worry other people.

3. I didn’t fall and didn’t brake my leg either.

If I had fallen, I would have broken my leg.

4. The police made the youth empty his pocket

The youth was made to empty his pocket by the police

5. If it doesn’t stop raining, we won’t get home.

Unless it stops raining, we won’t get home

V. Read the passage and answer the questions. (1.5 pts)

 Answer the questions:

1. Why does the whale have a shape like a fish?

Because it lived (has lived) in water thousand of years and it has adapted to marine life

2. How does the whale feed their calves?

The whale feeds their calves on their milk

3. What are the purposes of “blubber”?

The purposes of blubber are protecting /to protect the internal organs and retaining /to retain heat

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Tiến. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Phú
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Bảo Lâm

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button