Lớp 10

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Dương Minh Châu

Nhằm mục đích có thêm tài liệu cung cấp giúp các em học sinh lớp 10 có tài liệu ôn tập rèn luyện chuẩn bị cho kì thi sắp tới. HOC247 giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT DÆ°Æ¡ng Minh Châu với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT DƯƠNG MINH CHÂU

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. Choose from option A, B, C or D one best answer that suits the meaning of the underlined word(s).

1. There’s still much about the sea monster that remains a mystery.

            A. unknown              B. strange                  C. a headache                     D. a nuisance

2. She is crazy about exploring marine life.

            A. forest                     B. sea                         C. earth                                  D. gulf

3. They tried to find a way of bettering their lives.

       A. moving                  B. changing                    C. achieving                   D. improving

II. Choose the best answer among A,B,C or D that best completes each sentence.

4. If I were you, _____________ phone and tell her you’re going to be late.

            A. I’d                           B. I’ll                           C. I’d have                 D. I

5. This decision may put their lives ___________, but they have no choice.

            A. at stake                 B. at danger              C. under threat                     D. at the risk

6. If today _____________ yesterday, I _________ never talk to him that way.

            A. were/would                      B. was/will                 C. were/will               D. would be/were

7. Do you mind _____________ to work so late?

            A. having                   B. have                                  C. to have                  D. you having

8. If it _____________ tomorrow, we’ll stay at home.

            A. rains                                  B. will rain                 C. rained                    D. would rain

9. He said that he _________ on the farm all day the previous day.

            A. worked                  B. has worked                       C. had worked                      D. would work

10. I don’t think you _________ to work for him this summer.

            A. should                   B. will                         C. must                                  D. ought

11. __________ are used to catch fish and other sea creatures.

            A. Explodes              B. Explosion             C. Explosive              D. Explosives

12. ____________ Nam left school, I __________from him.

A. Since/ didn’t hear                                             B. Since / haven’t heard

C. When/ haven’t heard                                      D. For / hadn’t heard

13. I will show you around the city when you ________ to visit me.

            A. come                     B. will be coming      C. will come               D. are coming

14. This book will provide you ___________ all the information you need.

            A. for                          B. of                            C. with                                    D. x

15. The turtle has a long life __________.

            A. line                        B. length                    C. age                        D. span

III. Rewrite the following sentences.

16. The boy said: ‘I can’t do this.’                                     (reported speech)

____________________________________________________________________________

17. Mrs Minh said; ‘I’m hungry.’                                        (reported speech)

___________________________________________________________________

18. Robert said; ‘My father flew to Dallas last year.’                  (reported speech)

________________________________________________________________________

19. I don’t know her e-mail address, so I can’t tell you.            (Conditional sentence type 2)

_________________________________________________________________________

20. He was in the habit of getting up very late.

He used _____________________________________________________________________

The end!

ĐÁP ÁN

1A 2B 3D 4A 5A 6A 7A 8A 9C 10D 11D 12B 13A 14C 15D

16/ The boy said that he couldn’t do that.

17/ Mrs Minh said she was hungry.

18/ Robert said his father had flown to Dallas the year before.

19/ If I knew where email address, I could tell you.

20/ …to get up very late

2. Đề số 2

I. Choose from opinion A, B, C or D best answer that suits the meaning of the underlined word(s).

1. It was great to see monkeys in their natural habitat.

            A. sky                         B. land                                   C. forest                     D. home

2. Birds migrate in winter.

            A. dies                                    B. travel                     C. hunt                                   D. collapse

3. Last year we had a bumper crop of strawberries.

       A. poor crop              B. early crop                 C. good crop                    D. bad crop

II. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

4. If man were less greedy, more animal species could avoid_______________.

            A. danger                  B. death                     C. threat                     D. extinction

5. This decision may put their lives ___________, but they have no choice.

            A. at stake                 B. at danger              C. under threat                     D. at the risk

6. If today _____________ yesterday, I _________ never talk to him that way.

            A. were/would                      B. was/will                 C. were/will               D. would be/were

7. Do you mind _____________ to work so late?

            A. having                   B. have                                  C. to have                  D. you having

8. If it _____________ tomorrow, we’ll stay at home.

            A. rains                                  B. will rain                 C. rained                    D. would rain

9. He said that he _________ on the farm all day the previous day.

            A. worked                  B. has worked                       C. had worked                      D. would work

10. I don’t think you _________ to work for him this summer.

            A. should                   B. will                         C. must                                  D. ought

11. Whales and sharks are still __________ for food and medicine.

            A. died                                   B. hunted                  C. fished                    D. cooked

12. ____________ Nam left school, I __________from him.

A. Since/ didn’t hear                                             B. Since / haven’t heard

C. When/ haven’t heard                                      D. For / hadn’t heard

13. I will show you around the city when you ________ to visit me.

            A. come                     B. will be coming      C. will come               D. are coming

14. This book will provide you ___________ all the information you need.

            A. for                          B. of                            C. with                                    D. x

15. The turtle has a long life __________.

            A. line                        B. length                    C. age                        D. span

III. Rewrite the following sentences.

16. John said: ‘Mandy is at home.’                                               (reported speech)

_______________________________________________________________________________

17. Tom said: ‘I don’t buy this book.’                                            (reported speech)

______________________________________________________________________________

18. She said to me: ‘Your car needs repairing.’                         (reported speech)

_______________________________________________________________________________

19. I can’t play football this afternoon because I feel tired.       (Conditional sentence type 2)

_________________________________________________________________________

20. He was in the habit of getting up very late.

He used _________________________________________________________________________

The end!

ĐÁP ÁN

1D 2B 3C 4D 5A 6a 7a 8a 9C 10A 11B 12B 13A 14C 15D

16/ John said that Mandy was at home.

17/ Tom said he didn’t buy that book.

18/ She told me my car needed repairing.

19/ If I didn’t feel tire, I could play football this afternoon.

20/ …to get up very late

3. Đề số 3

I. Pronunciation: (1 mark)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of other words

1.         A. put                         B. June          C. pull                        D. full

2.         A. watches                B. sees           C. oranges                D. buses

Choose the word whose main stress is pronounced differently from that of other words

3.         A. remote                   B. ambitious  C. teenager               D. charity

4. .      A. disappointed        B. satisfy        C. purchase              D. memory

II. Reading: Read the passage and choose the best answer to fill in each blank.

     The electronic computer is the most (1) …………….. invention since steam engine. While the industrial revolution (2) …………….. change the nature of (3) …………….. work, the computer revolution is now changing the work (4) …………….. by the brain. Nowadays micro-computers are (5) …………….. in hundreds of thousands and are constantly (6) …………….. equipped with more and more ingenious (7) …………….. Contrary to popular believe, computers (8) …………….. cannot make mistakes. The answer will always be correct (9) …………….. the programme fed (10) ……………..the computer is correct.

1      a. mysterious            b. significant           c. strange                d. powerful

2      a. frequently             b. continuously       c. previously           d. lately

3.     a. grain                      b. manual                c. hard                      d. intellectual       

4.     a. doing                     b. done                    c. does                     d. did

5.    a. done                      b. performed          c. manufactured      d. worked

6.     a. been                      b. to be                     c. be                         d. being    

7.     a. machines              b. devices                c. computers           d. programs          

8.     a. that                         b. itself                     c. which                   d. themselves

9.     a. whether                 b. while                    c. if                            d. unless

10.   a. up                           b. on                         c. into                       d. off

III. Vocabulary and grammar: (4 marks)

Choose the correct answer to each sentence

5. The club’s members are now teaching ________to other children.

      A. photography              B. photographer                C. Photograph                   D. Photogenic

6. The __________are those who don’t have lots of money.

      A. rich                              B. old                                   C. poor                                D. sick

7. I used_________in Dalat 10 years ago.

      A. lives                             B. living                              C. lived                                D. to live

8. You left the keys in the car,______________.

      A. that was rather careless of you                           B. it was rather careless of you

      C. who was rather careless of you                          D. which was rather careless of you

9. You can__________the volumn of the television by using the remote control.

      A. press                           B. turn off                           C. Turn on                          D. Adjust

10. Thousands of animals…………….in the forest fire.

      A. have been killed        B. has been killed             C. have killed                     D. have been kill

11 Tan ____________his friends to his house.

      A. just has invited          B. have just invited           C. has just invited             D. had just invited

12. A teacher is a person__________gives lesson to students.

      A. which                          B. what                               C. where                             D. who

13. It is cloudy and windy. The sun________.

      A. didn’t shine                 B. doesn’t shine                C. isn’t going to shine      D. won’t shine

14. The pagoda isn’t vey far, so we can___________a day excursion then.

      A. do                                 B. visit                                 C. stay                                 D. go on

15. The class members are exhibiting their__________for the first time in Hanoi.

      A. Photographs              B. Photography                 C. Photographer               D. Photogenic

16. Now I don’t go to school on foot as I ________.

      A. had been                    B. did                                   C. used to                           D. was

17. Where are the pictures__________used to hang on the wall?

      A. whom                          B. who                                C. which                             D. whom

18. A/An__________keeps the atmosphere cool or warm.

      A. radio                            B. vacuum cleaner           C. air-conditioner              D. TV

19. The part of a computer that controls all the other parts of the system is called_______.

      A. USB                             B. VDU                               C. RAM                               D. CPU

20. The students have changed their________as it is impossible to visit the cave near Thay pagoda.

      A. destination                 B. classmates                    C. excursion                      D. tour

III. Reading: (2 marks)

Read the passage and choose the correct answer to each question

Thien Mu pagoda was built on Ha Khe Hill, on the left bank of the Perfume River. According to the legend, Lord Nguyen Hoang, the founder of the Nguyuen dynasty, after being appointed to protect the southern land of the Gianh River, met an old lady in red who showed him a place to set up his headquarters in kim Long village. They were built there and a pagoda was also constructed on the hill where the lady had appeared, and was called Linh Mu (Propitous Lady) or Thien Mu ( Heavenly Lady) pagoda.

The pagoda covers an area about 4 hectares. There are some note worthy works and objects of value such as the seven-tier Phuoc Duyen tower, which is 21.24 metres high. The bell in tower, called Dai Hong Chung, was cast in the 18th century and was decorated with beautiful patterns. This is a beautiful and romantic pagoda which attracts deeply to all Hue’s inhabitants .

21. Where/ Thien Mu Pagoda/ situate ?

22. Who/ Lord Nguyen Hoang ?

23. Why/  Thien Mu Pagado/ build/ there ?

24. When/  bell/ in the pagoda/ cast ?

IV: Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same: (2.5 points)

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

Chọn từ thích hợp hoàn thành đoạn văn sau:

Yellowstone National park, the first US national park, was (1)_______ in 1872. It is one of the largest parks. It (2)_______  about 3,500 square  (3)_______  or 9,065 square kilometers  (4)_______ north-west Wyoming and parts of Idaho and Montana.

The park has many wild animals  (5)_______ bears, buffalo, elk, deer, antelope coyotes and lynxes and is famous for fine scenery, hot springs and geysers. there are about seventy geysers in the park.

 Câu 1.  A. introduced          B. established             C. started                       D. constructed

 Câu 2.  A. spreads               B. contains                   C. covers                       D. involves

 Câu 3.  A. distances            B. miles                         C. feet                            D. lands

 Câu 4.  A. from                     B. in                               C. of                               D. at

 Câu 5.  A. including             B. consisting                C. adding                      D. containing

Chọn câu trả lời đúng:

Most people are afraid of sharks, but they usually do not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don’t attack people. Some sharks are very small – the smallest shark is about 6 inches long – about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough white flexible material (called cartilage). Sharks do not have ears. However, they ‘hear’ sounds and movements in the wade. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes to find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn in the evening, or in the middle of the night.

       Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, including, people. However. it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too.

 Câu 6. How long is a smallest shark?

       A. About 6 centimeters  B. As long as a hand C. About 1,5 meters    D. As one’s long hand

 Câu 7. Sharks can hunt for food at night because                                       

       A. they see well in the dark.                                 B. they feel vibrations in the water.

       C. they ‘hear’ more clearly at nightt.                  D. their eyes are large.

 Câu 8. According to the passage, sharks

       A. always attack humans.                                                                           B. are carnivores

       C. usually live in warm water                               D. are big mammals.

 Câu 9. The word “they” underline in the passage refers to

       A. sounds                        B. sharks                      C. movements              D. vibrations

 Câu 10. It can be inferred from the last paragraph that                              

       A. information about sharks help people cure cancer.

       B. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

       C. the cancer risk among animals is found to be higher.

       D. sharks are being studied.

  Câu 11. Seventy-five percent of the earth’s _________ are covered by sea and oceans.

       A.  resurface                   B. flat                             C. surface                     D. face

Câu 12. “I have been in London for months” he said.

       A. He said he had been in London for months.                                       B. He said he were  in London for months.

       C. He said he was  in London for months.        D. He said he has been in London for months.

 Câu 13. When they came, the meeting _________.

       A. is starting                    B. start                           C. had started               D. started

 Câu 14. That ‘s the woman to _________ Jim used to be married.

       A. whom                           B. who                          C. that                            D. which

 Câu 15. Many plants and animals can be used as medicine _________ cancer, AIDS and other sicknesses.

       A. against                        B. by                              C.  for                            D. with             

 Câu 16. A. year                   B. clear                       C. dear                           D.  bear               

 Câu 17. We can’t clean up our _________ rivers and seas overnight.

       A. pulluted                       B. polluting                  C. pollute                       D. pullution

 Câu 18. Did Nguyen Du write Kieu Story?

       A. Was Kieu Story written by Nguyen Du?       B. Kieu Story was written by Nguyen Du.

       C. Was Kieu Story written Nguyen Du?            D. Was Kieu Story by Nguyen Du written?

 Câu 19.

Hung: “Would you like to have dinner with me?”

Lam: “_________.”

A. Yes, so do I    B. Yes, I’d love to   C. Yes, it is   D. I’m very happy

 Câu 20. Let‘s having some chicken soup first?

             A     B                  C                 D

 Câu 21. Unfortunately, I didn’t have address. If I _________ it, I would have sent you a postcard.

       A. had                               B. have had                 C. had had                    D. have

 Câu 22. When living in the countryside , Tom used to goes swimming with his friends.

                          A                       B                                       C                       D

 Câu 23. A. temperature       B. technology              C. computers                D. activity

 Câu 24. Contamination is threatening the park and many species of animals living in it.

       A. elimination                  B. population               C. distribution                  D. pollution

 Câu 25. A. distance                      B. ugly                          C. divide                        D. boating           

 Câu 26. The whale is at third largest animal that has ever lived on the earth.

                              A                          B              C              D

 Câu 27. Thousands of animals are being _________ each year.

       A. eliminable                   B.  eliminated              C. eliminant                  D.  eliminate

 Câu 28. Somebody has taken her briefcase away.

       A. Her briefcase had been taken away.            B. Her briefcase has been taken away.

       C. Her briefcase have been take away.            D. Her briefcase has been took away.

 Câu 29. Some marine animals are dangerous to humans.

       A. in the forest                B.  in the mountain     C. in the ocean            D.  in the house

 Câu 30. _________ this computer _________ last year?

       A. Has / bought              B. Does /buy                C. Was / bought           D. Has /been bought

 Câu 31. White, ________ taught me English 5 years ago, is a good teacher.

       A. who                              B. whom                       C. that                            D. whose

 Câu 32. I don’t have a job.

       A. If I were offered the job, I think I would take it.  B. If I were offered the job, I think I would taken it.

       C. If I am offered the job, I think I would take it.     D. If I was offered the job, I think I would take it.

 Câu 33. Thousands of animals are being eliminate each year.

                          A                 B                   C              D

 Câu 34.  A new bridge _________ built here next year.

       A. would be                     B. could be                   C.  is                               D. will be

 Câu 35.  I _________ her since last week.

       A. didn’t see                    B. hasn’t seen             C. don’t see                   D. haven’t seen 

 Câu 36. “I’m going to Can Tho city soon.”

       A. She said she will go to Can Tho city soon.  B. She said she is going to Can Tho city soon.

       C. She said she must go to Can Tho city soon.                                      D. She said she was going to Can Tho city soon. 

 Câu 37.    A: I have a toothache. This tooth hurts. What should I do ?

       B: You should _________.

       A. see a doctor               B. call the police          C. drink a glass of water D. see a dentist

 Câu 38.     The Grand Hotel was conveniently located in the center of the city.

       A. built                              B. remaining                C. situated                         D. visited

 Câu 39. He is standing in front of a large audience.

       He _________ by many journalists now.

       A. is photographing  B. is being photographed   C. is being  to photograph     D. was being photographed

 Câu 40. A. worked                  B. watched                            C. played                   D. hoped

ĐÁP ÁN

01. B; 02. C; 03. B; 04. B; 05. A; 06. B; 07. B; 08. B; 09. D; 10. A; 11. C; 12. A; 13. C; 14. A; 15. A;      

16. D; 17. A; 18. A; 19. B; 20. B; 21. C; 22. C; 23. A; 24. D; 25. C; 26. A; 27. B; 28. B; 29. C; 30. C;      

31. A; 32. A; 33. C; 34. D; 35. D; 36. D; 37. D; 38. C; 39. B; 40. C;

5. Đề số 5

Chọn câu trả lời đúng:

Most people are afraid of sharks, but they usually do not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don’t attack people. Some sharks are very small – the smallest shark is about 6 inches long – about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough white flexible material (called cartilage). Sharks do not have ears. However, they ‘hear’ sounds and movements in the wade. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes to find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn in the evening, or in the middle of the night.

       Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, including, people. However. it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too.

 Câu 1. Sharks can hunt for food at night because      

       A. their eyes are large.                                           B. they ‘hear’ more clearly at nightt.

       C. they feel vibrations in the water.                       D. they see well in the dark.

 Câu 2. According to the passage, sharks

       A. usually live in warm water                                B. are carnivores

       C. always attack humans.                                        D. are big mammals.

 Câu 3. How long is a smallest shark?

       A. As long as a hand         B. As one’s long hand   C. About 6 centimeters D. About 1,5 meters

 Câu 4. The word “they” underline in the passage refers to

       A. sharks                           B. movements               C. sounds                        D. vibrations

 Câu 5. It can be inferred from the last paragraph that                                       

       A. the cancer risk among animals is found to be higher.

       B. sharks are being studied.

       C. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

       D. information about sharks help people cure cancer.

Chọn câu trả lời đúng:

 Câu 6. Did Nguyen Du write Kieu Story?

       A. Kieu Story was written by Nguyen Du.             B. Was Kieu Story written by Nguyen Du?

       C. Was Kieu Story by Nguyen Du written?           D. Was Kieu Story written Nguyen Du?

 Câu 7. “I’m going to Can Tho city soon.”

  A. She said she will go to Can Tho city soon.    B. She said she must go to Can Tho city soon.

C. She said she was going to Can Tho city soon. D. She said she is going to Can Tho city soon.

 Câu 8. A new bridge _________ built here next year.

       A.  is                                  B. would be                   C. could be                D. will be

 Câu 9. _________ this computer _________ last year?

  A. Has / bought                 B. Does /buy                  C. Was / bought        D. Has /been bought

 Câu 10. A. activity                         B. temperature              C. computers                  D. technology

 Câu 11. Some marine animals are dangerous to humans.

       A.  in the house                 B. in the ocean              C.  in the mountain        D. in the forest    

 Câu 12. A: I have a toothache. This tooth hurts. What should I do ?

       B: You should _________.

       A. see a dentist                 B. see a doctor              C. call the police            D. drink a glass of water

 Câu 13. Many plants and animals can be used as medicine _________ cancer, AIDS and other sicknesses.

       A. against                          B.  for                             C. with                            D. by

 Câu 14. When they came, the meeting _________.

       A. is starting                     B. started                       C. start                            D. had started

 Câu 15. I _________ her since last week.

       A. didn’t see                      B. haven’t seen              C. don’t see                     D. hasn’t seen

 Câu 16. A. hoped                            B. worked                      C. played                        D. watched

 Câu 17. I don’t have a job.

       A. If I were offered the job, I think I would taken it.

       B. If I were offered the job, I think I would take it.

       C. If I am offered the job, I think I would take it.

       D. If I was offered the job, I think I would take it.

 Câu 18. Unfortunately, I didn’t have address. If I _________ it, I would have sent you a postcard.

       A. had                                B. had had                     C. have                           D. have had

 Câu 19. White, ________ taught me English 5 years ago, is a good teacher.

       A. whom                            B. who                           C. that                             D. whose

 Câu 20. The whale is at third largest animal that has ever lived on the earth.

                              A                           B              C              D

 Câu 21. Contamination is threatening the park and many species of animals living in it.

       A. pollution                       B. population                 C. distribution                   D. elimination

 Câu 22. Thousands of animals are being eliminate each year.

                          A                 B                   C              D

 Câu 23. Thousands of animals are being _________ each year.

       A. eliminable                    B.  eliminate                 C. eliminant                   D.  eliminated

 Câu 24. A. ugly                               B. divide                        C. distance                     D. boating           

 Câu 25. The Grand Hotel was conveniently located in the center of the city.

       A. situated                         B. built                           C. remaining                   D. visited

Câu 26. A.  bear                              B. year                           C. clear                  D. dear

 Câu 27. He is standing in front of a large audience.

       He _________ by many journalists now.

       A. is being  to photograph                                       B. is photographing

       C. was being photographed                                    D. is being photographed 

 Câu 28. Seventy-five percent of the earth’s _________ are covered by sea and oceans.

       A. flat                                B.  resurface                C. face                           D. surface

Câu 29. Hung: “Would you like to have dinner with me?”

       Lam: “_________.”

       A. Yes, I’d love to             B. Yes, it is                    C. I’m very happy          D. Yes, so do I

Câu 30. We can’t clean up our _________ rivers and seas overnight.

       A. polluting                       B. pulluted                     C. pollute                        D. pullution

 Câu 31. Let‘s having some chicken soup first?

             A     B                    C                 D

 Câu 32. Somebody has taken her briefcase away.

       A. Her briefcase has been took away.                   B. Her briefcase had been taken away.

       C. Her briefcase have been take away.                 D. Her briefcase has been taken away.

 Câu 33. When living in the countryside , Tom used to goes swimming with his friends.

                     A                       B                                      C                       D

 Câu 34. That ‘s the woman to _________ Jim used to be married.

       A. that                               B. which                         C. whom                         D. who

 Câu 35. “I have been in London for months” he said.

       A. He said he has been in London for months.      B. He said he were  in London for months.

       C. He said he had been in London for months.     D. He said he was  in London for months.

Chọn từ thích hợp để hoàn thành đoạn văn sau

Yellowstone National park, the first US national park, was (36)_______ in 1872. It is one of the largest parks. It (37)_______  about 3,500 square  (38)_______  or 9,065 square kilometers  (39)_______ north-west Wyoming and parts of Idaho and Montana.

       The park has many wild animals  (40)_______ bears, buffalo, elk, deer, antelope coyotes and lynxes and is famous for fine scenery, hot springs and geysers. there are about seventy geysers in the park.

 Câu 36.  A. established          B. constructed               C. started                        D. introduced

 Câu 37.  A. involves               B. contains                     C. spreads                       D. covers

 Câu 38.  A. lands                    B. feet                            C. miles                          D. distances

 Câu 39.  A. in                          B. at                               C. from                           D. of

 Câu 40.  A. consisting             B. adding                       C. including                    D. containing

ĐÁP ÁN

01. C; 02. B; 03. A; 04. D; 05. D; 06. B; 07. C; 08. D; 09. C; 10. B; 11. B; 12. A; 13. A; 14. D; 15. B;      

16. C; 17. B; 18. B; 19. B; 20. A; 21. A; 22. C; 23. D; 24. B; 25. A; 26. A; 27. D; 28. D; 29. A; 30. B;      

31. B; 32. D; 33. C; 34. C; 35. C; 36. A; 37. D; 38. C; 39. A; 40. C;

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT DÆ°Æ¡ng Minh Châu. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Tôn Đức Thắng
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lê Duẩn

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button