Lớp 8

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Gia Tự

Nhằm giúp các em có tÆ° liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi chọn học sinh giỏi lớp 8 sắp đến, Ôn Thi HSG đã biên soạn và gá»­i đến các em Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Gia Tá»±. Tài liệu gồm các dạng bài tập khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGÔ GIA TỰ

1. Đề số 1

I, Khoanh tròn chữ cái (A hoặc B, C, D) của từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với những từ còn lại:

1. A. hotel                 B. photo                     C. move                     D. pagoda

2. A. seat                    B. great                      C. please                    D. beach

3. A. chair                  B. cheap                     C. chemistry              D. children

4. A. missed              B. closed                    C. called                     D. planned

5. A. sugar                 B. sorry                      C. seaside                  D. summer

6. A. curly                 B. sky                         C. library                   D. lucky

7. A. wait                   B. straight                  C. train                       D. fair

8. A. spends              B. laughs                    C. friends                   D. potatoes

9. A. classmate         B. place                      C. grade                     D. character

10. A. fine                B. night                      C. kitchen                  D. high

II, Khoanh tròn chữ cái (A or B,C,D) của từ hoặc cụm từ được gạch chân cần phải

sửa để được câu đúng:

1, Would you (A) like going (B) to the concert(C) with my friends (D) tonight?

2, Let’s me (A) help you with the housework (B) so that you can have (C) enough time for your homework (D).

3, The armchair (A) is in the living room (B), among (C) the TV and the sofa (D).

4, They asked (A) me how (B) did my brother go (C) to work (D).

5, The teacher (A) told the children (B) don’t talk (C) in class like that (D).

6, These color televisions (A) are too expensive (B) for we (C) to buy at this time (D).

7, Smoking (A) cigarettes aren’t allowed (B) in (C) this hospital (D).

8, I’m used to (A) drink (B) coffee with cream (C), but now I don’t (D).

9, We like watching (A) TV at night (B) but our parents loves (C) reading (D) newspapers.

10, There are (A) much (B) than eighty stores (C) in the mall (D).

III, Khoanh tròn chữ cái (A hoặc B, C, D) của từ/cụm từ đúng nhất để hoàn thành những

câu sau:

1. Mr. John is really interested ……………… the history of Viet Nam.

A. on                          B. in                            C. about                                 D. at

2. Don’t worry about us. We can ……………….

A. look ourselves B. look for ourselves    C. look after our self            D. look after ourselves

3. We have learnt English …………………….… three years.

A. at                            B. in                            C. for                                      D. since

4. She walked …………… the kitchen and put her packages ………………. the table.

A. in/ into                  B. on/ into                  C. into/ in                               D. into/ on

5. He doesn’t look  ……………….… to be a famous boxer.

A. enough strong      B. strong enough      C. weak enough                    D. too weak

6. David’s school ………….. is very bad this term.

A. report                    B. period                    C. day                                     D. semester

7. This book is ……………. that I try to read it from beginning to end at one time.

A. so interesting       B. so interested         C. such interesting                D. too interesting

8. Our teacher asked us ……………. in class.

A. not to talk             B. to not talk             C. no talk                               D. without talking

9. Tom …………drink a lot of coffee when he was a student.

A. used                       B. used to                   C. gets used to                       D. was used to

10. I like ………………activities such as walking and camping.

A. outdoor                 B. indoor                    C. outside                             D. inside

11. His …………..… towards me is very strange.

A. behave                  B. behavior                C. behaved                            D. behaving

12. I tried my……………..… not to laugh, but I couldn’t.

A. good                      B. well                        C. better                                 D. best

13. – Would you like to play soccer? – ……………………………. .

A. Yes, I do               B. Yes, I’d love to    C. Yes, please                       D. I like it

14. Would you mind…………….… the window?

A. to close                 B. about closing        C. closing                             D. closed

15. Will you pick me…………….… after the party?

A. on                          B. over                       C. up                                       D. through

16. Some people are very selfish. They only think of………………………….. .

A. himself                  B. itself                      C. ourselves                          D. themselves

17. – Could you give me the salt, please? – …………………. .

A. Sure, here you      B. Yes, please           C. Yes, I’d love to                D. No, thanks are

18. We used to wash clothes by hand. Now we have a…….

A. washing machine             B. dishwasher C. hair dryer                        D. steamer.

19. She went to market without………. anything.

A. buy                        B. to buy                    C. bought                               D. buying

20. “Do you think Margaret will take the job you offered her?”;

“I don’t know. She seemed………. in it, however”.

A. interest                  B. interesting             C. interested                          D. interestingly

21. He drives as……….his father does.

A. careful as              B. more carefully     C. the most careful               D. carefully as

22. My brother is studying hard ………………….… pass the exam.

A. for                          B. in order to             C. so to                                   D. so that

23. – Would you mind if I took a photo? – …………………… .

A. Sure, here you      B. Yes, please           C. Yes, I’d love to                D. Please go ahead are

24. He was born in England. English is his…………………….. .

A. mother tongue      B. first language       C. foreign language              D. A and B are correct

25. That car is the ……………………… as ours.

A. same                      B. most                       C. much                                 D. more

26. – Let’s camp on the other side of the river. – …………………… !

A. Yes, please           B. Yes, of course      C. Good idea                         D. I like it

27. ‘Which girl is Mary?’ – ‘She’s the one with…………… hair’

A. long curly black B. curly long black    C. long black curly               D. curly black long

28. I was late, but…………they waited for me.

A. lovely                    B. luckily                   C. extremely                          D. silly

29. Would you like some tea, please? – ……………… .

A. Yes, I’d like         B. Yes, please           C. Yes, of course                  D. Yes, All right

30. Each of the rooms…………..a different color.

A. has                         B. have                       C. have had                           D. are having

IV, Cho thì/ dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau:

1, Mai is in her room. She (play) the guitar.

2, Last night when we (visit) him, he (do) an experiment in his room.

3, – I (not see) our uncle recently.

– No. He (not go) out since he (buy) a new color television.

4, My mother is too tired (cook) tonight.

5, The teacher asked me (not make) noise in class.

6, The boys enjoy (play) games but hate doing lessons.

7, Look at those black clouds. It (rain).

V, Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau:

1. English is an (interest) and important subject.

2. My country is rich in (nature) resources.

3. During his (child) the family lived in Ho Chi Minh City.

4. Could you give me some more (inform) about you and your family?

5. The shoes were nice, but they were (comfort).

6. Surface mail is much (cheap) than airmail.

7. He drives (care) and never gets accidents.

8. Bell (success) demonstrated his invention.

9. (Fortunate), dark clouds appeared and it began to rain.

10. My sister has a beautiful (collect) of stamps.

VI. Đọc đoạn văn sau và khoanh tròn chữ cái (A hoặc B, C, D) của từ/cụm từ đúng nhất

để điền vào mỗi chỗ trống:

For many people sport is a popular part of school life and (1)………..in one of the school teams and playing in matches is very important. If someone is in a (2)………. it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away (3)………home, as many matches are played then.

It can also involve traveling to (4)……….. towns to play against other school teams and then staying on after the match for a (5)………… or a drink. Some parents, friends or other students will travel with the team to support (6)…….…own side.

When a school team wins a match, it is the whole school which feels proud, (7)….…only the players. It can also mean that a school becomes (8)………..for being good at certain sports and people from that school may end up playing for national (9)……..… international teams so that the school has some really (10)……..…names associated with it.

1. A. having               B. being                     C. taking                    D. putting

2. A. group                B. team                       C. play                        D. field

3. A. at                       B. on                           C. for                          D. from

4. A. others                B. an other                 C. other                      D. one

5. A. play                   B. meal                       C. walk                       D. swim

6. A. their                  B. its                           C. our                         D. whose

7. A. but                     B. however                C. and                         D. not

8. A. well-made        B. well-equipped      C. well-done              D. well-known

9. A. because            B. but                         C. and                         D. so

10. A. old                   B. new                        C. common                D. famous

VII- Đọc đoạn văn sau và điền một từ thích hợp vào mỗi ô trống:

Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) …………father was a comedian and his mother worked (2) ………….a dancer and a singer. Neither of them (3) …………..successful so the family (4) ……………had very little money. The first time he himself earned (5) ……………… by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (6) …………………the theatre.

When he (7) ………………… about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (8) ……………… was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (9) ………………. film director.

He died in Switzerland in 1977, at the (10) ………………… of 88. There is now a statue of

him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing.

VIII- Viết lại những câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu trước nó:

1, She last ate this kind of food in January.

She hasn’t ……………………………………………………………………………………………….

2, Walking in the rain gives my brother pleasure.

My brother enjoys ……………………………………………………………………………………

3, Have you ever played a computer game before?

Is this…………………………………………………………………………………………………………

4, The front yard is too small to play soccer in.

The front yard isn’t……………………………..……………………………………….

5, “Don’t stay up too late” My sister said.

My sister asked………………………..……………………………………….

6, It’s 4 years since I last spoke to her.

I haven’t………………………………………………………..……………………

7, No one in our school is as intelligent as Mai is.

Mai is ………………………………..………………………..………………………

8, He’d rather play golf than tennis.

He prefers…………………….………………………..………………………..

9. Your younger brother is too weak to lift that box

Your brother is not………………………………………..……………

10. Hung’s hobby is collecting stamps.

Hung is interested.…………………………………….………………………..…………

ĐÁP ÁN

I.

1. C 2. B 3. C 4. A 5. A 6. B 7. D 8. B 9. D 10. C

II.

1. B 2. A 3. C 4. C 5. C 6. C 7. B 8. A 9. C 10. B

III.

1. B 2. D 3. C 4. D 5. B 6. A 7. A 8. A 9. B 10. A

11. B 12. D 13. B 14. C 15. C 16. D 17. A 18. A 19. D 20. C

21. D 22. B 23. D 24. D 25. A 26. C 27. A 28. B 29. B 30. A

IV.

1. is playing 2. visited – was doing 3. haven’t seen – hasn’t/has not gone – bought

4. to cook 5. not to make 6. playing 7. is going to rain

V.

1, interesting 2, natural 3, childhood 4, information 5, uncomfortable

6, cheaper 7, carefully 8, successfully 9, Fortunately 10, collection

VI.

1.C      2.B 3. D 4. C 5. B 6. A 7. D 8. D 9. C 10. D

VII.

1. His 2. as 3. was 4. the 5. money

6. in 7. was 8. he 9. and 10. age

VIII.

1, She hasn’t eaten this food since January.

2, My brother enjoys walking in the rain

3, Is this the first time you have (ever) played a computer game?

4, The front yard isn’t large/big enough to play soccer in.

5, My sister asked me not to stay up late.

6, I haven’t spoken to her for 4 years.

7, Mai is the most intelligent (student/girl) in our school.

8, He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis.

9, Your brother is not/isn’t strong enough to lift that box.

10, Hung is interested in collecting stamps.

2. Đề số 2

I. Circle the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1 pt)

11.

A. watched

B. cleaned

C. played

D. chased

12.

A. usable

B. refuse

C. consumption

D. designer

13.

A. mission

B. function

C. question

D. mention

14.

A. orchestra

B. scenery

C. cycle

D. scheme

15.

A. heal

B. vehicle

C. rehearse

D. behavior

II. Circle the word that has different stress pattern from the others (1 pt)

16.

A. interesting

B. intelligent

C. insurance

D. infinitive

17.

A. divided

B. visited

C. entered

D. traveled

18.

A. dictation

B. revision

C. optional

D. invention

19.

A. engineers       

B. architects       

C. scientists     

D. carpenters

20.

A. hospital

B. possible

C. essential

D. eatable

SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6 pts)

21.  Alice should not stay under the sunshine because her skin is so ……………………………. 

A. insensible

B. sensitive

  C. senseless

D. sensible

22.  There is a ………… of water in many parts of the world, so we should save water in order to support  to everywhere.      

A. shortage

B. plenty

  C. lots

D. lackage

23. Ha Long bay, ……………………………. one of new seven wonders of the world, consists of 1,969 big and small islands.

A. knows

B. known as

C. is known

D. that known as

24. Would you like some more suger for your coffee?

A. No, I don’t.

B. Yes, I do.

C. No, thanks.

D. Yes, I would.

25. Can you give me a favor?. I have some difficulties in doing this exercise.

A. Please do.

B. Yes, let.

C. Cirtainly.

D. Thank you.

26. Up to now, we have finished ……………………………. assignment.

A. twice three

B. two third

C. second third

D. third twice

27. Marry is wearing a ……………………………. T- shirt and a green shorts

A. blue cotton beautiful large

C. beautiful large blue cotton

B. cotton large blue beautiful

D. beautiful cotton blue large

28. Her parents never ……………………………. her to go out after 8 p.m.

A. see

B. let  

C. allow

D. agree

29. I caught ……………………………. of a lion lying under the tree , and my heart jumped.

A. view

B. scene        

C. look          

D. sight

30. The students are used to ……………………………. in the school library.

A. work

B. working    

C. worked

D. workes

ĐÁP ÁN

I. Circle the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1 pt)

11. A

12. C

13. C

14. D

15. B

II. Circle the word that has different stress pattern from the others (1 pt)

16. A

17. A

18. C

19. A

20. C

SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6 pts)

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (2 pts)

21. B

22. A

23. B

24. C

25. C

26. B

27. C

28. C

29.

30. B

II. Preposition (1 pt)

31. with

32. without

33. by/in

34. under

35. after

III. Complete the sentences with the correct form of the verbs in parenthese (1 pt)

36. has worked/ has been working

37. looking

 

38. had been decorated

39. left

40. painted

IV. Give the correct forms of words in the brackets (2 pts)

41. humor

42. Mice

43. daily

44. length

45. vegetarian

46. historical

47. unhealthy

48. inventors

49. advices

50. pride

 

 

SECTION D: READING COMPREHENSION (5 pts)

51. B

52. D

53. C

54. B

55. A

56. D

57. C

58. A

59. C

60. D

61. A

62. A

63. C

64. C

65. B

66. from

67. and

68. singers

69. celebrate

70. During

71. has

72. Born

73. has

74. one

75. held

SECTION E: Writing (5 pts)  

I. Rewrite each of the sentences below in such a way that its meaning is similar to that of the original one (1,8 pts)

76.

Because of being tired/ his tiredness, he can’t finish the work in time.

77.

Sussan advised me to see my doctor regulary.

78.

My new watch was repaired by my nephew but it hasn’t worked any more.

79.

It is a 5 (five)-hour train from Lao Cai to Ha Noi.

 

80.

In spite of Mr.Tom’s age, he runs seven miles before breakfast.

In spite of the fact that Mr. Tom is quite old, he runs seven miles before breakfast.

81.

What I would like (to do) is to choose my own clothes for my brother’s wedding.

82.

Although David has read a lot of books, he can not find a good solution.

 

83.

You don’t need to finish the asignment today.

You don’t have to finish the asignment today.

You needn’t finish the asignment today.

84.

He hates being asked about his past.

II. Find out the mistakes from the senteces. Underline and correct them. (Each sentence has only one mistake) (1,6 pts)

85. are -> is

86. Does he?-> do they?

87. informations -> information

88. tell -> telling

89. in -> to

90. of -> to

91. best – > more

92. little -> few

 

3. Đề số 3

A. VOCABULARY-GRAMMAR (4.0/10)

I. Chose the odd word.

1. A. myself                          B. bookshelf             C. ourselves              D. yourself

2. A. building                        B. morning                C. evening                 D. afternoon

3. A. Birthday                       B. Monday                C. Wednesday          D. Friday

4. A. born                              B. saw                         C. went                       D. played

5. A. summer                         B. winter                    C. season                   D. autumn

I. Chose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

6. A. happy                           B. character               C. fat                          D. classmate

7. A. bought                          B. enough                  C. laugh                     D. cough

8. A. honor                            B. hour                       C. character               D. horse

9. A. last                                B. taste                      C. task                        D. fast

10. A. thin                             B. thumb                    C. this                         D. birthday   

II. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress.

11. A. national                      B. engineer                C. figure                     D. scientist

12. A. provide                       B. combine                C. service                  D. account

13. A. approve                      B. wonder                  C. physical                D. knowledge

14. A. marriage                    B. happiness             C. faithful                 D. divorce

15. A. money                         B. army                      C. afraid                     D. people

III. Choose the best option to complete each sentence.

16. Summer is always hotter than Fall, ……?

A. is summer             B. is the summer       C. is it                         D. does it

17. He is ……….. young to get married.

A. so                           B. too                         C. such                       D. very

18. We haven’t seen them………………. last Sunday.

A. since                      B. until                       C. while                     D. for

19. I’m sure I …………… come tomorrow.

A. will be able to      B. would                    C. may                        D. am going to

20. He is ………….. to lift this heavy package of cotton.

A. not strong enough           B. enough strong     

C. strong not enough            D. not enough strong

21. She hasn’t bought a new computer ………….

A. ever                       B. since                      C. yet                          D. already

22. I was listening while my brother …………… computer games.

A. played                   B. was playing          C. have  played         D. would play

23. Mary sent me some vegetables ………. by his father.

            A. to grow                 B. grow                      C. grew                       D. grown

24. John is said …………… the brightest in the class.

            A. to be                      B. was                         C. being                     D. he was

25. The new shopping mall is quite……………… the present shopping area.

            A. different from      B. like to                    C. similar                   D. the same

ĐÁP ÁN

1. B     2. A     3. A     4. D     5. C     6. D     7. A     8. D     9. B     10. C   11. B   12. C   13. A

14. D   15. C   16. C   17. B   18. A  19. D   20. A   21. C   22. B   23. D   24. A   25. A

26. wonàhas won    27. to readàreading             28. playedàplay      29. buyàto buy

30. withàas  31. diversified          32. attractive 33. largest      34. colorful   35. peaceful

36. tired         37. limitations           38. organization       39. performance       40. convenient

41. B               42. A               43. C               44. C               45. B

46. Colds and flu are caused by viruses

47. Because there are hundreds of different types of virus that can cause cold.

48. There are three major types: A (often the cause of flu epidemics), B and C.

49. Anyone can catch a cold or flu.

50. People usually get cold the most in the year in the colder winter months.

51. A cold causes a stuffy or runny nose, sneezing, sore throat, cough, mild fever and tiredness. 

52. A cold lasts from two to four days.

53. Flue often causes a high fever (usually 39oC or above), chills, headache, intense muscle pains, exhaustion, loss of  appetites, cough and sometimes a blocked nose and sore throat.

54. It/Flue may last a week or more.

55. Decongestant rubs or vaporizers should be used instead of painkillers.

56. A   57. D   58. F   59. G   60. B   61. E   62. C   63. J    64. H   65. I   

66. by             67. get             68. criticize               69. like           70. exercise

71. My sister is not old enough to watch horror films.

72. I am going to meet the headmaster tomorrow.

73. Doctors have to work on Sundays.

74. We used to go from Hanoi to Ho Chi Minh City by train.

75. We should give up smoking.

76. She warns us (the children) to stay away from the water.

77. My brother has studied English for 5 years.

78. My hat is different from your hat.

79. No one in the (her/my) class is more intelligent than Daisy.

80. Her roses are more beautiful than the roses I bought yesterday.

81. The students in class 8B is (not as careful as/more careless than) we are.

82. My teacher is a good cook.

83. You had better revise your lessons before the examination.

84. No building in the town is taller than this building.

85. Dick said that box was too heavy so he couldn’t lift it then.

Write a passage

Tiêu chí

Yêu cầu

Điểm

Content

A provision of all main ideas and details as appropriate.

0.5

Language

A variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language for lower-secondary school students.

0.5

Presentation

Coherence, cohesion, and style appropriate to the level of English language for lower-secondary school students.

0.5

4. Đề số 4

SECTION A: PHONETICS

I- Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

     (3 pts)

1. A- thank                    B- bandage                C- explain                 D- insert

2. A- honest                   B- hour                      C- heir                        D- hospitable

3. A- put                         B- could                     C- push                      D- moon

II- Circle the word whose main stress pattern is placed differently from the others. (2 pts)

1. A- historic                 B- pollution              C- aquatic                  D- examinee

2. A- possibility            B- competitive          C- production           D- typhoon

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR AND STRUCTURES

I- Circle the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.(14points)

1. I haven’t ……………….decided where to go on holiday this year.

A- still                        B- yet                         C- already                 D- then

2. …………………of the students in her class could finish the assignment yesterday.

A- Neither                 B- None                     C- Either                    D- Not much

3. He will spend at least one year working abroad ………………..he can find out how things operate overseas.

A- because                B- as so                      C- so that                   D- as long as

4. Lan is the ………………..of the  two girls.

A- prettier                 B- prettiest                C- pretty                    D- most pretty

5. I don’t my …………………..the phone as long as you pay for your calls.

A- you used               B- you to use             C- your to using        D- your using

6. “More coffee? Anybody?” – “…………………”

A- I’d love to            B- I don’t agree, I’m afraid      C- It’s right, I think    D- Yes,please

7. You can’t borrow my dictionary ……………….you bring it back tomorrow.

A- if                            B- as long as             C- so                           D- unless

8. “Is it all right if I use your bike?” – “…………………..”

A- Sure, go ahead    B- I don’t care          C- I accept it             D- Oh, forget it

9. All people who were without homes in the flood were provided with ……………… accomodation.

A- short                     B- temporary            C- present                  D- instant

10. Viet Nam is a ………………..country.

 A- rice- exported     B- export- ricing      C- rice-exporting     D- exporting- rice

ĐÁP ÁN:

SECTION A: PHONETICS

I- Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (3 pts)

1. A                                 2- D                            3- D

II- Circle the word whose main stress partern is placed differently from the others. (2 pts)

1. D                                 2. A

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR AND STRUCTURES

I- Circle the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.(14points)

1- B                      2- B                 3- C                 4- A                5- D

6- D                      7-  D               8- A                9- B                 10- C

11 – D                  12 – D            13- C               14- C  

II- Supply the correct form of the verbs in brackets. (10pts)

1- has gone                      2- will be told           3- have fixed             4- am just looking

 5- Have…washed          6 – being bitten         7- leaves                    8- has been used

9- to be taken                  10- told

III- Write the correct form of the words in brackets. (10pts)

1. furnished       2- unfinished            3- relieved                 4- beginners    5- courageous

6- hopelessly 7- residential             8- inexperienced      9- unsociable  10- economically

IV- Find and correct mistakes in the following sentences. (5pts)

1. D-> standing             2- B-> worried          3-B-> being given

4- C-> as                                5-B-> written

SECTION C: READING COMPREHENSION

I- Choose the word A,B,C or D that best fits each of the blank spaces. (10pts)

1. A                     2- C                 3-D                 4- B                 5- A

6-  A               7- B                 8- D                9- C                 10- A

II- Fill in each blank with one suitable word. (10 pts)

1- how            2- a/per/each             3- in                4- into                        5- made

6- main           7- for                          8- less             9- need (have)           10- By

SECTION D:  WRITING

I-Rewrite the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same.   (10 pts)

1-> They had such a fierce dog that nobody would visit them.

 2.   -> It is over six months since John last had his hair cut.

3.   -> It is a six- hour drive from London to Leeds.

4.   -> I wasn’t early enough to see her.

5.   -> Neither John nor Mike got up early this morning.

6.   -> The last time John had his house decorated was over three years ago.

7.   -> Unless someone sends for a doctor, the child will die.

8.   -> He’d rather you paid him immediately.

9.   -> George was nowhere to be found.

10. -> Chrissie isn’t as good at drawing as her sister.

II- Write a letter to your pen pal Susan in England and tell her about our Tet holiday.(6pts)

Marking criteria:

+ Task completion (1 pts)

Bài làm hoàn thành,  đúng về bố cục giám khảo cho 1 điểm. Không hoàn thành không cho điểm phần này.

+ Grammatical accuracy and spelling  (3 pts): 

            Bài viết không có lỗi chính tả và từ ba lỗi ngữ pháp trở xuống được cho 3 điểm tối đa. Cứ 5 lỗi chính tả hoặc ngữ pháp trừ 1 điểm (Trừ không quá 3 điểm).

– Coherence and cohesion  – (2 pts):

Tùy mức độ mạch lạc, liên kết câu, liên kết đoạn của bài viết, giám khảo có thể cho 1-2  điểm.

5. Đề số 5

SECTION A. LISTENING

(Each recording will be played ONCE)

I. Complete the form below. Write ONE WORD or A NUMBER for each answer.

THEATER ROYAL PLYMOUTH

Booking form

Example:

Performance:          The …………Impostor…………

Date                          Saturday (1)……………

Time                         (2) ……………………

Tickets                      Three adults and one child

Seats in                     The (3)…………………..

Seats row/number   (4) ………………………

Method of delivery  Post

Total payment         39 pounds 

Card details:

                       Type: (5)……………………

                       Number: (6)…………………..

                       Name: Mr J. (7)………………….

Adress:

                      (8)…………………. Street, London

                      (9)………………….

Additional request:                       put on the mailing list

                                                        Book (10)……………….                      

 

II. MULTIPLE TASK

Task I. Complete the sentences below.
Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.
TRAIN INFORMATION

1. Local services depart from ……………….. railway station.

2. National services depart from the ……………….. railway station.

3. Trains for London depart every ……………….. each day during the week.

4. The price of a first class ticket includes ……………….. .

Task II.  Complete the form below.
Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

 Type of ticket

  Details

Standard open

no restrictions

Supersave

travel after 8.45

Special

travel after ……………….. and at weekends

6 ………………..

buy at least six days ahead limited numbers
7 ……………….. essential

ĐÁP ÁN

Section A: Listening (3 points)

I. (1.5 pt)

1. (the) 26th

2. 7.00

3. circle

4. A21 to (A)24

5. Mastercard

6. 3290 5876 4401 2899

7. Whitton

8. 42 South

9. SW2 5GE

10. headphones/earphones

II. (1.5 pt)

1. King Street

2. central

3. half hours / 30 minutes

4. refreshments

5. 10.15

6. Advance

7. (seat) reservations

(8) to (10).  C/D/G

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Gia Tá»±. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Trãi
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Hùng VÆ°Æ¡ng

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button