Lớp 9

Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Minh Xuân

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Minh Xuân nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

TRƯỜNG THCS LÊ MINH XUÂN

1. Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words: (1pt)

1. A. nuclear                B. pollute                    C. infrastructure          D. reduce

2. A. persuade             B. wrap                       C. deforestation          D. label

3. A. flow                    B. household               C. folk                         D. category

4. A. who                    B. what                         C. where                     D. while

II. Choose A.B.C or D to complete the sentence: (2 pts)

1. Tom suggested _________ to eat.

A. go out         B.        going out         C.        to going out     D.        going on

2. If he leaves now, he _______ catch the last train to town.

A. could          B. might          C. will   D. all are correct

3. That river is _________ with foam.

A. littered        B. ended          C. thrown        D. covered

4. Henry’s mother has just gone abroad. _________ , he has to look after himself.

A. Therefore    B.        so         C.        However         D.        Moreover

5. We need stronger laws to protect the _________ .

A. environment           B.        deforestation   C.        pollutants        D.        complication

6. The  _________ causes many health problems.

A. treasure       B. pollution     C. resources     D. standard

7. In a few years’ time, our houses will be _________ by solar energy.

A. replaced      B.        installed           C.        heated D.        conserved

8. Television is an _________ means of communication.

A. natural        B.        alternative       C.        ineffective       D. effective

III. Match the sentence in column A with other in B to make a meaningful sentence. (2 pts)

A

B

1. We are very tired

a. so we are saving money.

2. We want to buy a new house,

b. we will lose the job.

3. If we are late again,

c. Because we were very busy.

4. We couldn’t meet you

d. but we has to finish our homework”

IV. Choose the, word or phrase (A. B, C or D) that best fits the blank space in the following passage: (1,25pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective (1)_________ of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy (2)_________ our Sun.

This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the (3) _________ population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used (4) _________ water.  The energy can be stored for a number of days; so on (5)……………… days you can use solar energy, too.

1. A. source     B. resource      C. resources     D. way

2. A. in            B. from           C. of                D. above

3. A. all           B. recent          C. total             D. enormous

4. A. heat        B. to heat         C. heating        D. heated

5. A. cloudy    B. cloudless     C. sunny          D. beautiful    

V. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False. Write T for TRUE and F for FALSE: (1,25pts)

Pollution can kill or sicken plants, animals, and people. Pollution can change the environment. Things that cause pollution are called pollutants.

Pollution can get into the air. Air pollution can irritate people’s lungs. Polluted air can mix with rain to make acid rain. Acid rain kills trees and harms fish in lakes.

Pollution can also get into soil and water. From there, pollutants can get into the food chain. Plants take in the pollution from the ground. Animals that eat the plants can be harmed, too. Bigger animals and even people might eat the damaged animals.

1. Animals and people can die because of pollution.

2. In order to make acid rain, people mix polluted air and rain.

3. People call all polluted things pollutants.

4. Fish in lake are harmed by acid rain.

5. The damaged plants can directly do harm to animals’ health.

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2,5 pts)

1. Ride your bike carefully or you will cause accident.

If you 

2. The student gets the scholarship. He is very poor.

The student ………………………………………………………………………………

3. My friend failed his exam because of his laziness.

As…………………………………………………………………………………………

4. She ate a banana. The banana was still green.

She ate a banana …………………………………………………………………………

5. Our teacher didn’t arrive late. The traffic was terrible.

Although………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words: (1pt)

1. D. reduce

2. B. wrap      

3. D. category

4. A. who                 

II. Choose A.B.C or D to complete the sentence: (2 pts)

1. B. going out

2. C. will          

3. D. covered

4. A. Therefore           

5. A. environment.     

6. B. pollution

7. C. heated    

8. D. effective

III. Match the sentence in column A with other in B to make a meaningful sentence. (2 pts)

1-d,                  2- a,                 3 –b,                4 – c

IV. Choose the, word or phrase (A. B, C or D) that best fits the blank space in the following passage: (1,25pts)

1. A. source    

2. B. from       

3. C. total       

4. B. to heat    

5. A. cloudy               

V. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False. Write T for TRUE and F for FALSE: (1,25pts)

T 1. Animals and people can die because of pollution.

F 2. In order to make acid rain, people mix polluted air and rain.

F 3. People call all polluted things pollutants.

T 4. Fish in lake are harmed by acid rain.

T 5. The damaged plants can directly do harm to animals’ health.

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2,5 pts)

1. If you bike carefully, you won’t cause accident.

2. The student who is very poor gets the scholarship.

 3. As my friend was lazy, he failed his exam.

 4. She ate a banana which was still green.

 5. Although the traffic was terrible, our teacher didn’t arrive late.

2. Đề số 2

I. Fill in each gap with one word or phrase given in brackets to complete each sentences (8.0ps).

1.Environmental…………is a serious problem facing mankind today.

A. polluted      B. pollution                 C.pollute             D. polluting

2.In order to save money, we should use public transport…….motorbike.

A.  instead of       B. except                C. besides       D. along with              

3.Lan suggested …………to the cinema tonight.

A. go                      B. to go                  C. Went          D. going

4.I’m …………..that you are working hard

A. Pleasant             B. pleased              C. please          D. pleasing

5. If the rice paddies………… polluted, the rice plants will be die .

A. is                        B. was                      C. are               D. were

6. He isn’t going to the concert………….the tickets are too expensive.

A. Though              B. in spite of             C. because        D. because

7. The boy…………put up the Christmas decoration  is my brother.

A. Who                    B. that                       C. Whom          D. A,B are correct

8. He ………….very hard recently .

A. Has worked         B. is working             C. works           D. worked

9. Tet is the most important………….for Vietnamese people.

A. celebration          B. invention                C. decoration    D. preparation

10.Don’t let children………….. near the river.

A. to play                B. playing                      C.play               D. played       

II. Supply the correct form for the words in capital ( 1pt)

1. He cycled …………and had an accident .            CARE

2. She was very ………..of the work she had done .      PRIDE

3. He is interest in the …………. of old building .         PRESERVE

4. All the newspapers praised the…………of the firemen .       BRAVE

III. Use the given words to make meaningful sentences (1pt)

1. Nam / person / always / help / me    =>………………………………………………

2.Lan /leave / room / without / say / anything .=>………………………………………

ĐÁP ÁN

I- Một câu đúng (0,8pt).

1. C.    2. A.   3. D.     4.B.     5. C.  6. C.       7. D.    8. A.    9. A.     10. C.

II- Một câu đúng (0,25p)

1. carelessly.

2. proud .

3. preservation.

4. bravery.

III- Một câu đúng (0,5p)

1. Nam is the person who always helps me.

2. Lan left the room without saying anything

3. Đề số 3

I. Phonetics

1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of the others in the group(0.5 point)

A. natural        B. disaster       C. damage       D. grandma

A. weather      B. reach           C. leak             D. between

2. Choose the word whose main stress pattern is placed differently from those of the others in the group.(0.5 point)

1. A. example              B. marvelous   C. gemstone    D. mineral

2. A. pesticide             B. category C  . profitable       D. linguistics

B. Languages

1. Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined words or phrases.(2.0 points)

1. How could he explain his abrupt ______ from the party?

A. disappear

B. disappearing

C. disappears

D. disappearance

2. Lan failed her English, ______, she has to do the test a gain .

A. however

B. therefore

C. because

D.but

3. You should reduce the ______of water your family uses .

A. sum

B. whole

C. amount

D. all

4. This chair needs ______ It’s almost broken .

A. to fix

B. fix

C. fixed

D. fixing

5. To the mother ………..feelings for me are so strong that the word love can’t describe them

A. who

B.whom

C.whose

D.that

6. If we became rich, we would travel ______ the world.

A around

B. on

C. at

D. up

7. If there were flying saucers, there ______ traces of their landing.

A. would be

B. will be

C. are

D. is

8. Why don’t we ride a bicycle today ?

– No. …………………..

A.I want to

B.I don’t want to

C.I’d love to

D.I wouldn’t

C. Reading

1. Read the passage carefully then choose the corect answers.(2.0 points)

Easter is on different Sunday each year, but it is always in March or April. Easter is not a national holiday. It is a religious holiday for Christians. For many people, Easter celebrates the beginning of spring.

The English word for Easter comes from the old English word Eastre. Eastre was the name of the goddess of spring and light. In the spring, flowers bloom and trees become green. The earth wears “new clothes”. Many people wear new clothes on Easter Sunday, too.

Eggs and rabits are new signs of spring and new life. American children believe in an imaginary rabit, the Easter Bunny. The night before Easter, the Easter Bunny visits many homes. He brings children baskets with eggs and candy. Some Easter eggs are hard-boiled eggs in different colors. Other eggs are chocolate. The Easter Bunny hides eggs in the house or outside in the yard. On Easter morning, children look for eggs from the Easter Bunny.

1. Esater………………………………

A. is celebrated on every Sunday in March or April.

B. is only celebrated by Christians.

C. is a public holiday.

D. is a spring holiday.

2. The word “ Esater”…………………………….

A. means “new clothes”.

B. was the ancient name of spring and light.

C. comes from the name of a goddess.

D. means “ the beginning of the spring”

3. The Easter Bunny is………………………………

A. a sign of flower blooming.

B. a sign of spring goddess.

C. an old word for “Easter”

D. an imaginary rabit.

4. On Easter morning,………………………….

A. American children run about trying to find the eggs.

B. the Easter Bunny appears and brings eggs to children.

C. family often get together for a big breakfast.

D. children are often given cakes in the shape of a rabit.

D. Listening

1. Listen and fill in the blanks with the missing words.(2.0 points)

New Year is one of the most important(1)……………… in the USA. On New Year’s Eve, most people go to the parties. At twelve o’clock (2)……….night,everyone says “Happy New Year” and they(3)………….their friends and relatives good luck. New Year’s Eve is usually a long night to many people. They don’t go home until morning. Another holiday, Halloween, is mainly for(4)…………. On this holiday, children wear as witches, ghosts or others. Most children go from house to house asking for(5)………or fruit. If the people at the house do not give(6)…………..candy, the children will(7)……………. a trick on them. But this(8)………… ever happens. Many people give their beloved children candy and fruit.

2. Listen again and check if these following sentences are True or False( 0.5 point)

_____1. Halloween is mainly for adults

_____2. The children are loved and given candy and fruit at Halloween.

E. Writing

1. Combine the two sentences into one, using the word given. (0.5 points)

1.My friend Nancy can’t cook at all. Her mother is our former teacher(whose)

=>………………………………………………………………………………

2. She wasn’t wearing a coat. It was quite cold.(although)

=>………………………………………………………………………………..

2. Rewrite these following sentences with their unchanged meanings( 2.0 points)

1. Shall we use gas instead of burning coal?

=> I suggest……………………………………………………………………..

2. The red shirt is more expensive than the blue one.

=>The blue…………………………………………………………………………

3. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.

=> In spite of………………………………………………………………

4. I’m not rich, so I don’t live in a big house.

=> If……………………………………………………………….………….

ĐÁP ÁN

Câu

Đáp án

I

1

B

2

A

II

1

A

2

D

III

1

D

2

B

3

C

4

D

5

C

6

A

7

A

8

B

IV

1

D

2

C

3

D

4

A

V

1

holidays

2

at

3

wish

4

children

5

candy

6

them

7

play

8

hardly

VI

1

F

2

T

VII

1

My friend Nancy, whose mother is our former teacher, can’t cook at all.

2

She wasn’t wearing a coatal though It was quite cold.

VIII

1

I suggest using gas instead of burning coal.

2

The blue shirt is cheaper than the red one

3

In spite of his broken leg, he managed to get out of the car

4

If I were rich, I would live in a big house

* Tapescript

New Year is one of the most important(1)holiday in the USA. On New Year’s Eve, most people go to the parties. At twelve o’clock (2)at night,everyone says “Happy New Year” and they(3) wish their friends and relatives good luck. New Year’s Eve is usually a long night to many people. They don’t go home until morning. Another holiday, Halloween, is mainly for(4) children. On this holiday, children wear as witches, ghosts or others. Most children go from house to house asking for(5)candy or fruit. If the people at the house do not give(6)them candy, the children will(7)play a trick on them. But this(8) hardly ever happens. Many people give their beloved children candy and fruit.

4. Đề số 4

I. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D. (2,5 điểm)

1. Tet is a festival ………….occurs in late January or early February.

A. it

B. what

C. which

D. who

2. If you …………..your homework, I won’t let you watch TV.

A. do

B. have done

C. don’t do

D. didn’t do

3. If Mary……….more friendly, she would have more friends.

A. was

B. had been

C. is

D. had

4. I suggest………..some money for poor children.

A. to raise

B. raising

C. raised

D. raise

5. Tom enjoys………..strange stamps.

A. collecting

B. collect

C. to collect

D. collected

6. Tornadoes are ………..storms which pass overland below a thunderstorm.

A. circle- shaped

B. tropical

C. snow

D. funnel- shaped

7. Jane wishes she……….a Miss World.

A. is

B. be

C. was

D. will be

8. A contest ………..next week.

A. are held

B. will hold

C. used to be held

D. will be held

9. What would you do if you……….a UFO?

A. see

B. have seen

C. saw

D. will see

10. He laughed…………..when he was watching “Tom and Jerry” on TV.

A. happy

B. happily

C. happiness

D. unhappy

II. Đọc đoạn văn sau và hoàn thành bài tập.( 2,5 điểm )

Although there are many celebrations throughout the year in Viet Nam, but Tet or the Lunar New Year is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which occurs in late January or early February. A few days before Tet is the time for people to clean and decorate their homes. During Tet, people, old and young enjoy special food cooked on the occasion of Tet such as sticky rice cake. It is also the time for family members to be together.

* Write TRUE or FALSE after the statements about the passage.

1. The Lunar New Year is another name for Tet.

2. Tet may begin in early January.

3. People often try to make their houses nice and new before Tet.

4. People enjoy foreign food on the occasion of Tet.

5. Tet is the time for family members to be together.

III. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi.(3 điểm)

1. The boy sat beside you at the party last night.. He is Jane’s brother

The boy ………………………………………………………..

2.We don’t have enough money to go on holiday.

If we ……………………………………………………………………………………….

3. They will translate this book into Vietnamese.

This book ………………………………………………………………………………

IV. Điền vào ô trống một giới từ phù hợp. (2 điểm)

1. Tornadoes can suck ……….anything that is in their path.

2. At last I’ve found the information that I was looking…………

3. Don’t forget to turn…………..when you go out.

4. You must look………….your sister.

ĐÁP ÁN

I. Khoanh tròn đáp án đúng nhất (2,5 điểm)

1. C 2. C 3. A 4. B 5. A

6. D 7. C 8. D 9. C 10. B

( Mỗi câu chọn đúng được 0,25 điểm)

II. Đọc bài khoá và làm bài tập (2,5 điểm)

Câu nào đúng câu nào sai viết True/ False (2 điểm)

1. T 2. F 3. T  4. F 5. T

(Mỗi câu trả lời đúng được 0,5)

III. Viết lại các câu sử dụng gợi ý (3 điểm)

1. The boy who sat beside you at the party last night is Jane’s brother

2. If we had enough money, we would go on holiday.

3. I wish I knew many people in the town

(Mỗi câu viết đúng được 1 điểm)

IV. Tìm và điền các giới từ thích hợp vào chỗ trống cho thích hợp (2,5 điểm)

1. up

2. for

3. off

4. after

5. on

(Mỗi chỗ điền đúng được 0,5 điểm)

5. Đề số 5

I. LISTENING

1. Listen and choose the best words for each gap of the sentences         

1. The Vietnamese celebrate Tet at ………….. times each year.

A. different                             B. same                  C. suitable                       

2. What ………….. people do to celebrate Tet.

A. would                                 B. could                     C. should                      

3. People should  make their ……………….. look beautiful at Tet. They should clean and decorate it.

A. place                                   B. house                    C. street            

4. Tet is a …………….. for family gatherings.

A. when                                  B. time                      C. thing            

2. Listen and tick what people from the Youth Eco- Parliament  advise us to do for our environment

5. Recycle more rubbish (for example, glass, paper and plastic…)

6. Give your old clothes to charity instead of throwing them away.

7. Pick up rubbish in parks or in the street

8. Grow your own vegetables

9. Save energy turn off lights and TVs when you are not using them

10. Use reusable bags instead of plastic bags

II. LANGUAGE

Choose the word which best fits each gap of the sentences                   

11. The Lunar New Year holiday is the most important ….  For Vietnamese people.

A. a party                  B. anniversary                   C. celebration                      D. ceremony

12. Tet is the time for families to ……. their homes

A. decorate                  B. build                                C. fix                              D. repair

 13. Tet is a festival which …… in late January and early February

A. begins                     B. arrives                               C. occurs                         D. starts        

 14. In many countries, people crowd the streets to watch colorful …..

A. shows                  B. competitions                   C. strikes                D.parades

II. READING

1. Reading the passage and decide if the following sentences are true or false(1m)

        Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the habitants of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread.

        The fire engines were prevented from going to help because many of the roads had cracked open. It was impossible to use fire fighting equipment as most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings.   

Most of those who died were not killed in the earthquake itself but in the fires, which followed. If the earthquake had occured at night while people were sleeping, far fewer would haved died.                      

 True or false                                                                                                               

…….  15. Almost a hundred thousand people were killed in Tokyo in 1923 because of an earthquake.                                                       

……..  16.The fire engines were prevented from going to help because most of the water pipes had burst.

……. 17.Over ninety percent of the damage

 was caused by fire.

……. 18. If the earthquake had occured at night while people weren’t sleeping, far fewer would haved died

2.  Read the text and match the half sentences in A with the one in B (1m)         

      Christmas is the most famous festival in England. It is held on December 24th Eve every year. People have to prepare a lot of things before the festival. They have to buy many things such as a Christmas tree, Christmas cards, flowers, and candy. People also have a lot of activities, for example they have to decorate the tree, send cards to their relatives and friends, make some kinds of cakes….On Christmas Eve, people gather at the church and sing Christmas carols. At late night, the Santa Claus, who is in red, climbs through the chimney of houses and give presents to the children. The next morning, when the children get up, they will enjoy their presents. Christmas is really wonderful.

19. What do people have to do on Christmas?

………………………………………………………………………………………………..

20. How is the Christmas?

……………………………………………………………………………………………….

21. Do people gather at the church and sing Christmas carols On Christmas Eve?

……………………………………………………………………………………………….

22. What will children enjoy when they get up next morning?

………………………………………………………………………………………………

III. USE OF ENGLISH

1. Put the correct connectors: so, therefore, because, or, but, however, and, so in to the following sentences

23. What would you like to eat, noodles …… rice?

24. He didn’t take a raincoat along with him, …… he got wet

25. Hoa’s eyes are weak. ………… she have to get enough vitamins

26. I like Music …………….. it is very interessting and fun

27. I was very amused, …….. I couldn’t stop laughing

28. Cars cause pollution… … people still want them

29. Ha is sometimes rude……….. I am very fond of him

30. I’d like chicken, pork …….. beef.

2. Complete the sentences using a relative clause

31. I don’t like stories. They have unhappy ending

………………………………………………………………………………………

32. I know a few people. They live in Ho Chi Minh city

……………………………………………………………………………………..

V. WRITING

1.Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence.

33.She goes to school late because she lives very far from school.

A. Unless she lives far from school, she wouldn’t go to school late.

B.Unless she lived far from school, she would go to school late.

C.If she lived far from school, she wouldn’t go to school late

D.If she didn’t live far from school, she wouldn’t go to school late

34. I want to meet Nga, but I don’t have her address.

A. If I had Nga’s address, I would meet her.

B.If I have Nga’s address, I would meet her.

C.If I had Nga’s address, I will meet her

D.If I had Nga’s address, I will meets her

35.Water these plants or they will die.

A.If you did not water these plants, they will die

B.If you water these plants, they will die.

C.If you don’t water these plants, they will die.

D. If you are watering these plants, they will die.

 36.Where is Lan? _ Perhaps she is working.

A. She may be working.

 B. She can be working.

 C. She must be working.

 D. She will be working

2.Complete  a letter to Lan using the suggested words

Dear Lan,

37.Thank you/ invite/ me/ your/ birthday/ party

…………………………………………………………………………………

38. I/ afraid/ I/ can/not/ come/ because/ have/ many things to do

……………………………………………………………………………………

I wish could  go to the party

If  I were there  we would have a good time

I  hope your  party will be  successful

Your friend,

Minh

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

1. Listen and choose the best words for each gap of the sentences                     

1. A         2. C                 3. B                       4. B                  

2. Listen and tick what people from the Youth Eco- Parliament advise us to do for our environment

5. Recycle more rubbish (for example, glass, paper and plastic…)

6. Give your old clothes to charity instead of throwing them away.

7. Pick up rubbish in parks or in the street

8. Grow your own vegetables

9. Save energy- turn off lights and TVs when you are not using them

10. Use reusable bags instead of plastic bags

II. LANGUAGE

Choose the word which best fits each gap of the sentences                                                                                                                                                                                                                                                          11. C             12. A           13. C                 14. D

III. READING

1. Reading the passage and decide if the following sentences are true or false.

True or false       

15 – T; 16 – F; 17 – T; 18 – F;         

2.  Read the text and match the half sentences in A with the one in B (1m)         

19. They have to buy many things such as a Christmas tree, Christmas cards, flowers, and candy.

20. Christmas is really wonderful.      

21. Yes, they do

22. They will enjoy their presents

IV. USE OF ENGLISH

1. Put the correct connectors: (so, therefore, because, or, however, but, and, so) into the following sentences

23 – or; 24 – so; 25 – so; 26 – because;

27 – therefore; 28 – however; 29 – but; 30 – and;

2. Complete the sentences using a relative clause

31.  I don’t like stories which have unhappy ending

32. I know a few people who live in Ho Chi Minh city

V. WRITING

 1.Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence.

33 – D; 34 – A; 35 – C; 36 – A;

2.Complete  a letter to Lan using the suggested words

37. Thank you for inviting  me to your birthday party.

38. I’m afraid I can not come because I have many things to do

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Lê Minh Xuân. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS An Phú
  • Bộ 5 đề thi HK2 năm 2021 môn Tiếng Anh lớp 9 Trường THCS Trần Phú

Chúc các em học tập tốt !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button