Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Đoàn Thị Điểm Lần 3

Nhằm giúp các em có thêm tÆ° liệu để ôn tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp đến, hoc247 xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Đoàn Thị Điểm Lần 3. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau giúp các em luyện tập và tá»± đánh giá năng lá»±c của mình. Hy vọng tài liệu sẽ giúp các em ôn tập hiệu quả hÆ¡n và đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT ĐOÀN THỊ ĐIỂM LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

1. The wooden fence surrounded the factory is beginning to fall down because of the rain.

            A. is beginning            B. wooden      C. surrounded D. because of

2. The amounts of oxygen and nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary considerably.

            A. vary            B. almost always         C. The amount of        D. stable

3. Quinine, cinnamon, and other useful substances are all derived of the bark of trees.

            A. are  B. bark of trees

            C. derived of  D. other useful substances

Read the following passage and mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 4 to 10.

During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.

Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.

During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women’s organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women’s history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.

Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the “great women” theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on “great men.” To demonstrate that women were making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women’s right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.

4. In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth- century “great women” EXCEPT ________.

            A. reformers    B. politicians

            C. activists for women’s rights           D. authors

5. The word “they” in the 2nd paragraph refers to ________.

            A. sources       B. efforts         C. authors       D. counterparts

6. In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that ________.

            A. even the contributions of outstanding women were ignored

            B. poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women

            C. only three women were able to get their writing published

            D. a woman’s status was changed by marriage

7. The word “representative” in the last paragraph is closest in meaning to________.

            A. satisfied      B. typical         C. distinctive  D. supportive

8. In the 2 paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?

            A. The sources of the information they were based on were not necessarily accurate.

            B. They were printed on poor-quality paper.

            C. They left out discussion of the influence of money on politics.

            D. They put too much emphasis on daily activities.

9. What use was made of the nineteenth-century women’s history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?

            A. They provided valuable information for twentieth- century historical researchers.

            B. They formed the basis of college courses in the nineteenth century.

            C. They were shared among women’s colleges throughout the United States.

            D. They were combined and published in a multi volume encyclopedia.

10. What does the passage mainly discuss?

            A. The place of American women in written histories

            B. The “great women” approach to history used by American historians

            C. The keen sense of history shown by American women

            D. The role of literature in early American histories

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

11. I would rather you wore something more formal to work.

            A. I’d prefer you wearing something more formal to work.

            B. I’d prefer you to wear something more formal to work.

            C. I’d prefer you should wear something more formal to work.

            D. I’d prefer you wear something more formal to work.

12. Had we left any later, we would have missed the train.

            A. We didn’t miss the train because it left late.

            B. We left too late to catch the train.

            C. Because the train was late, we missed it.

            D. We almost missed the train.

13. “Why can’t you do your work more carefully? ” said Henry’s boss.

            A. Henry’s boss criticized him for doing his job carelessly.

            B. Henry’s boss asked him not to do his job with care.

            C. Henry’s boss suggested doing the job more carefully.

            D. Henry’s boss warned him to do the job carefully.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

14. A. lives      B. plays           C. works         D. buys

15. A. picked  B. worked       C. naked         D. booked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

16. He felt tired. However, he was determined to continue to climb up the mountain.

            A. Tired as he might feel, he was determined to continue to climb up the mountain

            B. He felt so tired that he was determined to continue to climb up the mountain.

            C. Feeling very tired, he was determined to continue to climb up the mountain.

            D. As a result of his tiredness, he was determined to continue to climb up the mountain.

17. The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday.

            A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.

            B. The negotiation which lasted six months was signed yesterday.

            C. The agreement which was signed yesterday lasted six months.

            D. The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

18. A. cosmetics          B. fertility       C. experience  D. economics

19. A. informality       B. appropriate C. situation     D. entertainment

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 27.

It is commonly believed that school is where people go to get an education. Nevertheless, it has been said that today children interrupt their education to go to school. The difference between schooling and education implied by this remark is important.

Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no limits. It can take place anywhere, whether in the shower or on the job, whether in the kitchen or on a tractor. It includes both the formal learning that takes place in school and the whole universe of informal learning. The agent (doer) of education can vary from respected grandparents to the people arguing about politics on the radio, from a child to a famous scientist. Whereas schooling has a certain predictability, education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other religions. People receive education from infancy on. Education, then, is a very broad, inclusive term; it is a lifelong process, a process that starts long before the start of school, and one that should be a necessary part of one’s entire life.

Schooling, on the other hand, is a specific, formalized process, whose general pattern varies little from one setting to the next. Throughout a country, children arrive at school at about the same time, take the assigned seats, are taught by an adult, use similar textbooks, do homework, take exams, and so on. The pieces of reality that are to be learned, whether they are the alphabet or an understanding of the workings of governments, have been limited by the subjects being taught. For example, high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their society or what the newest filmmakers are experimenting with. There are clear and undoubted conditions surrounding the formalized process of schooling.

20. In the passage, the expression “children interrupt their education to go to school” mostly implies that________.

            A. schooling prevents people discovering things

            B. schooling takes place everywhere

            C. all of life is an education

            D. education is totally ruined by schooling

21. What does the writer mean by saying ”education quite often produces surprises”?

            A. Educators often produce surprises.

            B. Informal learning often brings about unexpected results.

            C. Success of informal learning is predictable.

            D. It’s surprising that we know little about other religions.

22. Which of the following would the writer support?

            A. Without formal education, people won’t be able to read and write.

            B. Going to school is only part of how people become educated.

            C. Schooling is of no use because students do similar things everyday.

            D. Our education system needs to be changed as soon as possible.

23. According to the passage, the doers of education are ________.

            A. only respected grandparents          B. mostly famous scientists

            C. mainly politicians   D. almost all people

24. Which of the following is TRUE according to the passage?

            A. Education and schooling are quite different experience.

            B. The more years students go to school, the better their educationis.

            C. Students benefit from schools, which require long hours and homework.

            D. The best schools teach a variety of subjects.

25. The word “they” in the last paragraph refers to ________.

            A. workings of governments  B. newest film makers

            C. political problems   D. high school students

26. The word “all-inclusive” in the passage mostly means ________.

            A. including everything or everyone  B. going in many directions

            C. involving many school subjects     D. allowing no exceptions

27. This passage is mainly aimed at ________.

            A. telling the difference between the meanings of two related words “schooling” and “education”

            B. telling a story about excellent teachers

            C. listing and discussing several educational problems

            D. giving examples of different schools

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

28. When I mentioned the party, he was all ears.

            A. using both ears       B. listening neglectfully

            C. listening attentively            D. partially deaf

29. John wants to buy a new car, so he starts setting aside a small part of his monthly earnings.

            A. spending on            B. putting out  C. using up      D. saving up

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 30 to 34.

HOW TO AVOID MISCOMMUNICATION IN THE WORKPLACE

As a small-business owner, you can avoid many problems simply by improving communication in your office.

By clarifying everyone’s expectations and roles, you’ll help to (30)  ________ greater trust and increased productivity among employees. Here are a few tips for doing so.

Practice active listening. The art of active listening includes (31) ________ close attention to what another person is saying, then paraphrasing what you’ve heard and repeating it back. Concentrate (32) ________ the conversation at hand and avoid unwanted interruptions (cellphone calls, others walking into your office, etc.). Take note of how your own experience and values may color your perception.

Pay attention to non-verbal cues. We don’t communicate with words alone. Every conversation comes with a host of non-verbal cues – facial expressions, body language, etc. – that may (33) ________ contradict what we’re saying. Before addressing a staff member or (34)

________ a project conference, think carefully about your tone of voice, how you make eye contact, and what your body is “saying.” Be consistent throughout.

Be clear and to the point. Don’t cloud instructions or requests with irrelevant details, such as problems with past projects or issues with long-departed personnel. State what you need and what you expect. Ask, “Does anyone have any questions?”           Demonstrate that you prefer questions up-front as opposed to misinterpretation later on.

30. A. set up                B. establish      C. create          D. build

31. A. showing            B. paying         C. using           D. spending

32. A. for                    B. to                C. on               D. in

33. A. intentional        B. unintentional          C. intentionally           D. unintentionally

34. A. to lead              B. being led     C. leading       D. lead

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

35. He was offered the job thanks to his ________ performance during his job interview.

            A. impressive  B. impressively            C. compression           D. impress

36. Someone who is ________ is hopeful about the future or the success of something in particular.

            A. pessimist     B. optimistic    C. optimist      D. pessimistic

37. The preparations ________ by the time the guests ________ .

            A. have finished/arrived         B. have been finished /arrived

            C. had been finished/ arrived D. had finished /arrived

38. Asian ________, Mr. Pike is very worried about the increasing of teenager crimes.

            A. educational B. education    C. educator     D. educate

39. ________ turned out to be true.

            A. Everything she had told us which B. Everything where she had told us

            C. Everything she had told us            D. That everything she told us

40. You’d better get someone ________ your living room.

            A. redecorated            B. to redecorate          C. redecorating.          D. redecorate

41. Can you take ________ of the shop while Mr. Green is away?

            A. operation    B. charge         C. management           D. running

42. They held a party to congratulate their son ________ his success to become an engineer.

            A. in    B. on   C. with            D. for

43. They always kept on good ________ with their next-door neighbors for the children’s sake.

            A. terms          B. relations      C. will D. relationship

44. They had invited over one hundred guests, ________.

            A. not any of whom I knew   B. I did not know any of whom

            C. I knew none of who           D. none of whom I knew

45. Please ________ and see us when you have time. You are always welcome.

            A. come away B. come to       C. come in       D. come round

46. Not only ________ to determine the depth of the ocean floor, but it is also used to locate oil.

            A. seismology is used B. is seismology used

            C. using seismology    D. to use seismology

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

47. “What a great haircut, Lucy!”________-“________”

            A. It’s my pleasure.     B. Oh, yes. That’s right.

            C. Thanks. It’s very kind of you to do this     D. Thank you. That’s a nice compliment.

48. “A motorbike knocked Ted down”. -“________”

            A. How terrific!          B. Poor him!    C. What is it now?      D. What a motorbike!

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

49. A trial must be fair and impartial.

            A. apprehensive          B. hostile         C. biased         D. unprejudiced

50. After her husband’s tragic accident, she took up his position at the university.

            A. incredible   B. boring         C. mysterious  D. comic

ĐÁP ÁN

1. C

2. A

3. C

4. B

5. C

6. A

7. B

8. A

9. A

10. A

11. B

12. D

13. A

14. C

15. C

16. A

17. D

18. D

19. B

20. C

21. B

22. B

23. D

24. A

25. D

26. A

27. A

28. C

29. D

30. D

31. B

32. C

33. D

34. C

35. A

36. B

37. C

38. C

39. C

40. B

41. B

42. B

43. A

44. D

45. D

46. B

47. D

48. B

49. C

50. D

2. Đề số 2

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part different from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. hope

B. stop

C. slope

D. cope

Question 2:

A. dates

B. coughs

C. rides

D. looks

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the preposition of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. permanent

B. amazement

C. tournament

D. qualify

Question 4:

A. scenery

B. musician

C. endangered

D. location

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Neither of the men arresting as terrorists would reveal information about his group

            A. Neither       B. arresting      C. would reveal          D. his group

Question 6: The number of students who knew the answer on the last question was very low

            A. The number            B. students      C. knew          D. on

Question 7: Despite of the pills which are available, many people still have trouble sleeping.

            A. Despite of  B. which          C. still D. sleeping

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Psychologists have found that the number of social contacts we have________only reason for loneliness

            A. are not the  B. is not the     C. are not an   D. is not an

Question 9: ________pack can have as big an impact on your holiday as your destination.

            A. How do you           B. How you    C. However you         D. How did you

Question 10: The polar bear’s________depends on its ability to catch fish.

            A. survive        B. survival       C. surviving    D. survivor

Question 11: You may find doing this job very ________. Try it!

            A. relaxed       B. relaxing       C. relax           D. relaxation

Question 12: After visiting several areas, he realized that ________hunger was not________only problem in that country.

            A. the – the     B. the – a         C. x – the        D. x – x

Question 13: I would advise you________this young man despite his charming manner.

            A. to trust        B. not trust      C. not to trust D. don’t trust

Question 14: ________had they left________their parents came.

            A. No sooner – when  B. No sooner – than    C. Hardly – when       D. b and c are correct

Question 15: Dinosaurs are thought to________millions of years ago.

            A. die out        B. have died out         C. having died out      D. dying out

Question 16: By the time Sam got home from school, his brother________all the cake.

            A. had eaten    B. has been eating       C. was eating  D. have eaten

Question 17: Don’t make up your mind at once; ________it over with your lawyer first.

            A. discuss        B. debate         C. argue          D. talk

Question 18: Michael ________care of himself. He left home when he was 15 and has been on his own ever since.

            A. used to take            B. was used to taking C. is used to taking     D. is used to take

Question 19: Having that accident has brought ________a complete change in his attitude to other people.

            A. in    B. about          C. up   D. out

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: “Is it very hot in summer here?”           – “________”

            A. Yes, we have high rainfall.            B. Well, it’s too late for the weather forecast.

            C. I’m sorry. I missed the weather forecast.  D. Well, it depends on rainfall.

Question 21: “Can I leave early, please?”                  – “________”

            A. Yes, of course        B. No, certainly           C. Yes, let’s    D. That’s a good idea

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: It is imperative that they arrive on time for the lecture.

            A. necessary    B. suggested   C. hoped         D. intended

Question 23: The government has passed laws to protect wildlife from commercial trade.

            A. enabled       B. enforced     C. enacted       D. ensured

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I can’t stand people who treat animals cruelly.

            A. cleverly       B. reasonably  C. gently         D. brutally

Question 25: Name of people in the book were changed to preserve anonymity.

            A. reveal          B. conserve     C. cover          D. presume

ĐÁP ÁN

1-B

2-C

3-B

4-A

5-B

6-D

7-A

8-B

9-B

10-B

11-B

12-C

13-C

14-D

15-B

16-A

17-D

18-C

19-B

20-D

21-A

22-A

23-C

24-C

25-A

26-B

27-C

28-B

29-B

30-A

31-B

32-A

33-D

34-A

35-D

36-C

37-C

38-A

39-C

40-B

41-D

42-D

43-B

44-D

45-D

46-B

47-D

48-A

49-B

50-C

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. coexist

B. notify

C. prohibit

D. frozen

Question 2:

A. danger

B. devastate

C. parade

D. rational

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. enthusiast

B. philosopher

C. education

D. enlightenment

Question 4:

A. develop

B. rearrange

C. determine

D. distinguish

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Average world temperatures have risen on half a degree Celsius since the mid-nineteenth century.

            A. world temperatures            B. on   C. a degree      D. since

Question 6: John’s wisdom teeth were troubling him, so he went to a dental surgeon to see   about having them pull.

            A. were troubling        B. to see          C. about          D. them pull

Question 7: The early periods of aviation in the United States was marked by exhibition flights made by  individual fliers or by teams of performers at county fairs.

            A. periods of aviation B. exhibition flights    C. individual fliers      D. teams of performers

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Alright, Johnny , it’s time you ______ to bed.

            A. are going to go       B. would go    C. went           D. will be going

Question 9: Tom refuses ___________Mark  his address.

            A. give            B. giving         C. to give        D. gave

Question 10: My relative, ______ you met yesterday , is a talented pianist.

            A. that B. whose         C. whom         D. A and C are correct

Question 11: Your fare , accommodation and meals , are all _____ in the price of this holiday.

            A. composed   B. collected     C. enclosed     D. included

Question 12: If you borrow my bike , don’t get it dirty, ______?

            A. shall you     B. will you      C. do you        D. can you

Question 13: You can go where you like _________  you come back bore dark.

            A. although     B. as long as    C. or else         D. despite

Question 14: I’m sure he wouldn’t mind if we_____ early.

            A. arrive          B. arriving       C. arrived        D. had arrived

Question 15: ______ he had to deliver the performance in front of the whole class.

            A. No sooner had he finished his rehearsal than

            B. No sooner than he had his rehearsal finished

            C. No sooner than he had finished his rehearsal

            D. No sooner he had finished his rehearsal than

Question 16: The living conditions in the rural areas of the country ______ during the past five years.

            A. had been improved                        B. have been improved

            C. had improved                     D. were improved

Question 17: _____colleges and____universities are the main institutions that provide tertiary education.

            A. The / Ø       B. Ø / the        C. The/the       D. Ø / Ø

Question 18: “Those eggs of different colors are  so beautiful!”.   Yes, they_____ in Russia”.

            A. were painted          B. were paint   C. were painting         D. painted

Question 19: If you_____ so busy, I would have shown you how to play.

            A. aren’t          B. weren’t       C. hadn’t been            D. wouldn’t be

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: In the world of models, every  model girl tries every trick in the book to stop others from succeeding.

            A. every available method      B. all kinds of tricks

            C. all styles of writing                        D. every story slot

Question 21: The natives were angry when foreigners came to their country and took over their land.

            A. tourists       B. locals          C. members     D. migrants

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 22: Huy and Steve are classmates . They are talking about their sport hobby Huy: Don’t you like watching football?       Steve: ______________.

            A. Yes, I don’t                        B. No, I do .I like it a lot

            C. It’s nice                  D. Yes , I love it

Question 23: This afternoon Hoa is visiting her home town. Mark: “Don’t fail to send your family my regards”        Hoa: ________.

            A. You’re welcome     B. It’s my pleasure      C. Good idea, thanks  D. Thanks, I will

ĐÁP ÁN

1-C

2-D

3-C

4-B

5-B

6-D

7-A

8-C

9-C

10-C

11-D

12-B

13-B

14-C

15-A

16-B

17-D

18-A

19-C

20-B

21-B

22-D

23-D

24-D

25-A

26-A

27-D

28-B

29-B

30-B

31-B

32-C

33-B

34-D

35-A

36-B

37-B

38-D

39-C

40-D

41-A

42-B

43-B

44-A

45-C

46-B

47-C

48-B

49-A

50-B

4. Đề số 4

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

Question 1:

A. stamped

B. frightened

C. walked

D. watched

Question 2:

A. ache

B. child

C. chair

D. choose

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest inthe position of the main stress in each of the following questions.

Question 3:

A. delay

B. father

C. suggest

D. repeat

Question 4:

A. achievement

B. argument

C. confinement

D. involvement

Mark the letter A, B, C or D on your sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: I’d prefer to do it on myself  , because other people make me nervous.

            A         B         C         D

Question 6: They asked me how long  did it taketo get to Paris by train.

            A         B         C         D

Question 7: Hardly he had  got downstairs when the phone stopped ringing yesterday afternoon.

            A         B         C         D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: It is interesting to take __________ a new hobby such as collecting stamps or going fishing.

            A. in    B. over            C. up   D. on

Question 9: We stopped for a rest after we __________ for two hours.

            A. had been walking   B. walked        C. were walking          D. have walked

Question 10: They congratulated me __________ the exams with high marks.

            A. having passed         B. on passing   C. passed        D. to pass

Question 11: I love that _______ antique car that always parked at the end of the street.

            A. big really old green                        B. really old big green

            C. really big green old                        D. really big old green

Question 12: Lots of houses __________ by the earthquake

            A. are destroying        B. destroyed   C. were destroying     D. were destroyed

Question 13: If I had noticed him, I _________ hello

            A. would have said     B. would say   C. had said      D. would said

Question 14: I couldn’t use the pay phone _________I didn’t have any coins with me.

            A. so    B. so that         C. because       D. although

Question 15: In England, English, Math and Science are_________subjects at school.

            A. more           B. store            C. score           D. core

Question 16: You should concentrate on what the__________is saying and try to answer all the questions thoroughly

            A. interview    B. interviewer C. interviewee D. interviewed

Question 17: Last night’s concert did not__________our expectations.

            A. catch up with         B. stand in for C. come up to D. look up to

Question 18: A college is a public institution__________higher education to young men and women.

            A. providing    B. which provide        C. to provide to          D. provided to

Question 19: It is imperative____________ towards a solution to global warming before the weather patterns of the world are disrupted irreparably.

            A. the world would work       B. that the world worked

            C. that the world work                       D. the world to work  

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Tom: “Your hairstyle is terrific!” Mary: “_________.”

            A. I did it quite well!              B. Why not so terrific?

            C. Thanks. I’m glad you like it.          D. You are doing well

Question 21: Tom:” Sorry, I forgot to phone you last night.” – Mary:”_________”

            A. I have nothing to tell you.  B. Oh. Poor me!

            C. Never mind!                       D. You was absent – minded

ĐÁP ÁN

1-B

2-A

3-B

4-B

5-B

6-B

7-A

8-C

9-A

10-B

11-D

12-D

13-A

14-C

15-D

16-B

17-C

18-A

19-C

20-C

21-C

22-A

23-C

24-D

25-C

26-D

27-B

28-B

29-B

30-C

31-B

32-C

33-D

34-D

35-A

36-A

37-C

38-A

39-D

40-D

41-B

42-B

43-B

44-C

45-A

46-C

47-D

48-C

49-D

50-A

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. laughs                         B. problems                 C. nights                     D. markets

Question 2:  A. passage                      B. luggage                  C. age                                     D. damage

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:  A. passion                      B. escape                     C. prefer                      D. review

Question 4:  A. completion                B. understand            C. material                  D. behavior

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  Nobody comes there on time, _________ ?

A. does he                               B. doesn’t he               C. do they                   D. don’t they

Question 6: ________ injured had been taken to hospital before ambulance came

A. the                                      B. an                            C. 0                             D. a

Question 7:  I was born_________ Kerala.

A. on                                       B. from                        C.at                             D. in

Question 8: David can’t help   _________ when he tells him about a funny story

A. laughing                             B. to laugh                  C. laughed                  D. laugh

Question 9: If people paid more attention to sharing household chores, the family life _________  happier .

A. would be                            B. will be                     C. would have been    D. had been

Question 10 : My father bought thí house since he _________ for a famous company.

A. had work                             B. worked                  C. has worked             D. would work

Question 11: How can the manager act _________nothing had happened?

A. therefore                             B. so                            C. if                             D. as though

Question 12: She will return her work  _______.

A. as soon as she has prepared lunch for her children                                   

B. until she she had prepared lunch for her children

C. After she prepared lunch for her children                         

D. when she was preparing lunch for her children

Question 13:  Hoa are very happy with the gift __________ by her boyfriend on her birthday.

A. presented                            B. was presenting        C. presenting               D. be presenting

Question 14: One of the popular _________ used in smartphones at present is voice recognition.

A. applicant                             B. applicable               C. applications            D. apply

Question 15: Many parents tend to push their children because they believe that good education will enable them to _________ in the future.

A. turn up                                B. get on                     C. get out                    D. turn down

Question 16:  It used to be a small town, where people _________fishing for a living.

A. made                                  B. did                          C. earned                    D. led

Question 17: The government should take some measures to _________ that tourism develops in harmony with the environment.

A. promote                              B. ensure                     C. facilitate                 D. improve

Question 18:  I think that doing medical research would be really _________ because this job would save people’s lives.

A. challenging                         B. tiresome                  C. rewarding               D. monotonous

Question 19: Mr Nam knows Hanoi City like the back of his _________. He used to be a taxi driver there for 10 years.

A. head                                   B. mind                       C. hand                       D. life

ĐÁP ÁN

1-B

2-C

3-A

4-B

5-C

6-A

7-D

8-A

9-A

10-B

11-D

12-A

13-A

14-C

15-B

16-B

17-B

18-C

19-C

20-C

21-B

22-A

23-A

24-B

25-A

26-B

27-B

28-B

29-A

30-D

31-D

32-B

33-A

34-D

35-A

36-C

37-C

38-B

39-A

40-A

41-C

42-A

43-C

44-D

45-C

46-A

47-D

48-B

49-B

50-D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Đoàn Thị Điểm Lần 3. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Quan Lạn
  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Tiên Yên

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button