Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Minh Hóa

Nhằm giúp các em có thêm tÆ° liệu để ôn tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp đến, hoc247 xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Minh Hóa. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau giúp các em luyện tập và tá»± đánh giá năng lá»±c của mình. Hy vọng tài liệu sẽ giúp các em ôn tập hiệu quả hÆ¡n và đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT MINH HÓA

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. forged

B. appalled

C. composed

D. noticed

Question 2:

A. resort

B. aisle

C. hesitate

D. desert

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. conceit

B. engage

C. resolve

D. foretell

Question 4:

A. eternal   

B. malignant

C. territorial

D. inquisitive

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Some major causes of ocean pollution include oil spills, toxic waste and hazardous materials _____ into the ocean.

A. that dumped

B. dumped

C. which dump

D. are dumped

Question 6: All of us should be aware of that internet is very useful for us but it also has lots of disadvantages so while ______ the web be alert!

A. surfing

B. surf

C. surfed

D. to surf

Question 7: Eating organically grown food is a clear, intelligent, delicious choice. ______, finding and affording only organic food is sometimes tough.

A. Although

B. However

C. So

D. Regarding

Question 8: Mr. Pike would scarcely keep track of his business by cell phone when he was in his one-month traveling, ______ ?

A. wouldn’t he

B. didn’t he

C. would he

D. did he

Question 9: But for the fact that I had owed him a favor, I _______ to help him.

A. would have agree

B. wouldn’t have agreed

C. couldn’t agree

D. would agree

Question 10: People become contaminated ______ directly from household products _____ by eating contaminated seafood and animal fats.

A. either … or

B. neither … nor

C. either … nor

D. neither … or

Question 11: Total weight of all the ants in the world is much greater than ______.

A. is of all human beings

B. that of all human beings

C. to all human beings

D. all human beings is that

Question 12: A mother is complaining to her son that his room gets dusty now. Select the most suitable response to complete the exchange.

– Mother: “Haven’t you tidied up your room yet?”

– Son: “____”

A. I will, after I do all the exercises in my textbook.

B. I have my hands full with my tidying.

C. The more I tidy, the worse it gets.

D. Why don’t you give me a hand with cleaning?

Question 13: Jack was wearing blue jeans and a torn T-shirt, while all other guests had on formal dinner wear. He really _______.

A. stood out

B. stayed out

C. came out

D. look out

Question 14: A man chosen from the university was told to ______ a copy and keep the original in the safe.

A. complicate 

B. sophisticate

C. contemplate

D. duplicate

Question 15: Pokémon Go is ______ this season’s hit game. But we’re just over a month out, so it’s too soon to know exactly how Pokémon Go is faring in the longer term.

A. unquestionable

B. questionable

C. unquestionably

D. questionably

Question 16: The sandwich was bought a week ago; I don’t think it is ______ now.

A. editable

B. efficient

C. edible

D. effective

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: The team wasn’t playing well, so the coach took the bull by the horns and sacked several senior players.

A. made the right decision

B. made the wrong decision

C. made a bold decision

D. made a final decision

Question 18: The girl’s distant and haughty behavior made people forget just how talented she was.

A. magnanimous

B. genuine

C. elegant

D. arrogant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: Your trip to Dalat sounds absolutely fascinated. I’d love to go there.

                                        A              B                             C                                  D

Question 20: Several people have apparent tried to change the man’s mind, but he refuses to listen.

                           A                               B                                                       C                               D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 42.

Noise is unwanted sound and is among the most pervasive pollutants today. Noise from road traffic, jet planes, jet skis, garbage trucks, construction equipment, manufacturing processes, lawn mowers, leaf blowers, and boom boxes, to name a few, are among the unwanted sounds that are routinely broadcast into the air.

The problem with noise is not only that it is unwanted, but also that it negatively affects human health and well-being. Problems related to noise include hearing loss, stress, high blood pressure, sleep loss, distraction and lost productivity, and a general reduction in the quality of life and opportunities for tranquillity.

We experience noise in a number of ways. On some occasions, we can be both the cause and the victim of noise, such as when we are operating noisy appliances or equipment. There are also instances when we experience noise generated by others just as people experience second-hand smoke. While in both instances, noises are equally damaging, second-hand noise is more troubling because it has negative impacts on us but is put into the environment by others, without our consent.

The air into which second-hand noise is emitted and on which it travels is a “commons”, a public good. It belongs to no one person or group, but to everyone. People, businesses, and organizations, therefore, do not have unlimited rights to broadcast noise as they please, as if the effects of noise were limited only to their private property. On the contrary, they have an obligation to use the commons in ways that are compatible with or do not detract from other uses.

People, businesses, and organizations that disregard the obligation to not interfere with others’ use and enjoyment of the commons by producing noise pollution are, in many ways, acting like a bully in a school yard. Although perhaps unknowingly, they nevertheless disregard the rights of others and claim for themselves rights that are not theirs.

We have organized to raise awareness of noise pollution and help communities take back the commons from those acting like bullies. Our efforts include building a library of resources and tools concerning noise pollution, establishing links to other groups that have similar collections, establishing networks among local noise activists, assisting communities and activists who are working to reduce noise pollution, and monitoring and advocating for stronger noise controls.

Question 21: It is stated in the passage that all of the following are things the noise comes from EXCEPT ______.

A. Television, radio

B. Lawn mower, leaf blowers

C. Road traffic, garbage trucks

D. Jet planes, watercraft

Question 22: It can be inferred from the passage that the effects of noise pollution on the human body are that ______.

A. people get accustomed to ear and heart diseases

B. people focus mainly on hearing 

C. people have difficulty falling asleep

D. people are sensitive about everything around them

Question 23: The word â€œnegative” in paragraph 3 is opposite in meaning to ______.

A. assertive

B. penetrative

C. relative

D. positive

Question 24: Which of the following is supposed to be way to reduce noise pollution?

A. cooperation with other noise activists

B. fining people who break laws in noise regulation

C. construction of large projects along roads

D. prohibiting public transport during peak hours

Question 25: The word â€œit” in paragraph 4 refers to ______.

A. the air

B. a public good

C. effect of noise

D. second-hand noise

Question 26: It is mentioned in the passage that when we are operating noisy appliances or we experience noise generated by others ______.

A. The noise is so troublesome if we make it or not.

B. We feel more comfortable if we don’t experience second-hand noise.

C. The noise have a strong influence on us, but not on others.

D. We just ignore the serious detriment if the noise is put into the environment by others.

Question 27: In writer’s opinion, who are not only responsible for making noise but also under noise pressure?

A. Everyone using the applicants and equipment

B. Local noise activists breaking the law

C. People, businesses, and organizations

D. The government introducing a new law

Question 28: The word â€œdisregard” in paragraph 5 could be best replaced by which of the following?

A. ignore

B. obey

C. invade

D. disturb

Question 29: Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Noise that is experienced by people who did not produce it is called second-hand noise.

B. People’s enjoyment of the commons by producing noise pollution is regarded as a bully.

C. Noise is one of the most common contaminants nowadays.

D. People intentionally make noise when they work.

Question 30: Which of the following best describes the author’s tone in the passage?

A. Incentive

B. Explanatory

C. Cynical

D. Provocative

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 45 to 54.

WILL SUBSTITUTE HORN SAVE RHINO’S SKINS?

Last year thieves broke into a Scottish stately home and stole one thing: a rhino horn trophy, which at 1.5 metres was the longest in the world. Meanwhile, in China, pharmaceuticals (31)______ have been building up collections of antqiue cups, bowls and figurines made from rhino horn, for the sole (32)______ of smashing them to powder to make the (33) _____ ingredient of many of their medicines. And in Zimbabwe, 34 poachers have so far died this year in (34)_____ of the black rhino.

‘It’s amazing the lengths people will go to to get rhino horn,’ said Lyster, of the World Wide Fund for Nature. These lengths (35)_____ why the rhino could be extinct within 10 years if trade in horns to the Far East is not stopped. This week, conservationists are meeting in Switzerland to plan a campaign to persuade those countries where rhino horn is part of the traditional medicine to switch to substitutes such as water buffalo horn.

The biggest threat to the survival of the rhinoceros is the refusal of four countries – China, Thailand, South Korea and Thaiwan – to enforce a ban (36)_____ domestic trading in rhino horn. Similar bans have worked well in Japan, Hong Kong and nearby Macau.

Rhino is included in many patent remedies for disorders ranging from high fever to nosebleeds. Horn is made (37)______ keratin, and has no proven medicinal powers. ‘If you want the same effect you might as well chew your fingernails,’ said Esmond Bradley Martin, a world authority on rhino horn who has just returned from China. Traditional substitutes, such as horn from bufffalo or saiga antelope, are (38)______ second best.

China is the country where the consumers of rhino horn are the largest, many people are making medicines for both home consumption and export to other Far Eastern countries. Martin found that many places have stocks of 10,000 kilograms of horns. This represents 3,500 rhinos, or the entire population of African black rhinos. These places use 650 kilograms a year. Traditional medicines made outside the official factories could consume much more.

‘This is a (an) (39)______  battle,’ said Lyster. (40)______ the battle may be harder than that against the trade in ivory, for there is a difference between the two commodities, Ivory is a luxury; rhino horn, people believe, could save the life of their child.

Question 31:

A. factories

B. plants

C. workshops

D. studios

Question 32:

A. reason

B. need

C. purpose

D. intention

Question 33:

A. actual

B. true

C. real

D. essential

Question 34:

A. fight

B. pursuit

C. race

D. chance

Question 35:

A. notice

B. perceive

C. search

D. illustrate

Question 36:

A. at

B. on

C. in

D. for

Question 37:

A. by

B. from

C. of

D. with

Question 38:

A. respected as

B. taken for

C. regarded as

D. thought as

Question 39:

A. eligible

B. predictable

C. changeable

D. winnable

Question 40:

A. Furthermore

B. Besides

C. Unless

D. Still

ĐÁP ÁN

1.  C                         2.  B                          3  D                          4.   C                        5. B

6.   A                        7.  B                          8. C                          9.   B                                    10. A

11.  B                       12. A                        13.  A                       14.   D                     15.  C

16.  C                        17.   C                     18.   D                     19. C                       20. B

21.  A                       22.   C                      23. D                        24. A                        25. B

26.  A                       27. A                       28.  A                       29. D                        30.B

31.  A                       32.  C                       33.D                         34.  B                       35.D

36.  B                       37.    C                     38.   C                      39. D                        40. D

2. Đề số 2

I-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 1: You can stay in the flat for free as long as you pay the bills.

A. Whether you pay the bills or stay in the flat, it is free.

B. Without the bills paid, you can stay in the free flat.

C. Unless the flat is free of bills, you cannot stay in it.

D. Provided you pay the bills, you can stay in the flat for free.

Câu 2: They believe a single gunman carried out the attack.

A. The attack’s is believed to have carried out a single gunman

B. A single gunman is believed to have carried out the attack

C. It is believed to be carried out the attack by a single gunman.

D. It is believed that the attack has been carried out by a single gunman.

Câu 3: “I’m sorry.  I didn’t do the homework.” said the boy.

A. The boy admitted not doing the homework.

B. The boy said that he was sorry and he wouldn’t do the homework.

C. The boy denied not doing the homework.

D. The boy refused to do the homework.

II-Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Keeping your distance

Personal space is a term that refers (4) ………. the distance we like to keep between ourselves and other people. When  (5)  …………. we do not know well gets too close we usually begin to feel uncomfortable. If a business colleague comes closer than 1.2 meters, the   most common response is to move  (6)  ……… . Some interesting   (7) ……….. have been done in libraries. If strangers come too close, many people get up and leave the building; others use different methods such as turning their back on the intruder. Living in cities has made people develop new skills for dealing with situations where they are very close to strangers.  Most people on crowded trains try not to look at strangers; they avoid skin contact, and apologize if hands touch by mistake. People use newspapers  (8) …….. a barrier between themselves and other people, and if they do not have one, they stare into the distance, making sure they are not looking into anyone’s eyes.

Câu 4:       A. from                      B. about                     C. to                          D. for

Câu 5:       A. people                   B. anyone                  C. someone              D. nobody

Câu 6:       A. up                         B. away                     C. on                         D. in

Câu 7:       A. survey                   B. questionnaires       C. research               D. studies

Câu 8:       A. like                        B. alike                      C. as                          D. such as

III-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in the following questions

Câu 9: In Western culture, it is polite to maintain eye contact during conversation.

A. discourteous              B. informal                     C. irresponsible              D. insecure

Câu 10: She decided to remain celibate and devote her life to helping the homeless and orphans.

A. single                         B. divorced                    C. separated                   D. married

IV-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 11: Higher education is very importance to national economies and it is also a source of trained

                                                      A                                     B                         

and educated personnel for the whole country

         C                                     D

Câu 12: The basic elements of public-opinion research are interviewers, questionnaires, tabulating

                           A                                                       B                                                      C

equipment, and to sample population.

                     D

Câu 13: She asked why did Mathew look so embarrassed when he saw Carole.                                     

                              A           B                           C                             D

V-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined part in the following questions.

Câu 14: It was obvious to everyone that the child had been badly treated.

A. evident                      B. frank                          C. significant                 D. unclear

Câu 15: Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

A. encounter                  B. arrive                         C. clean                          D. happen

VI-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Câu 16: Football is thought ___________ in the world.

A. to play the most popular sport                         B. to have been the most popular sport

C. to have played the most popular sport            D. to be the most popular sport

Câu 17: Can you tell me who is responsible _____________ checking passports are?

A. in                               B. to                               C. for                             D. about

Câu 18: When my father was young, he ______ get up early to do the gardening.

A. used to                      B. was used to               C. got used to                D. use to

Câu 19: The marathon, first staged in 1896, ______ the legendary feat of a Greek soldier who carried news of victory from the battle at Marathon to Athens.

A. commemorates                                                 B. commemorated

C. commemorating                                               D. was commemorated

Câu 20: I ________ very well with my roommate now.  We never have arguments.

A. go on                         B. put on                        C. get on                        D. carry on

Câu 21: The preparation_________ by the time the guest_________

A. had been finished- arrived                               B. have been finished- were arrived

C. have finished- arrived                                      D. had finished-were arriving

Câu 22: If she had known how awful this job was going to be, she__________it.

A. wouldn’t have accepted                                   B. would have accepted

C. would accept                                                   D. wouldn’t accept

Câu 23: The number of unemployed people __________ recently.

A. is increasing              B. increase                     C. has increased             D. have increased

Câu 24: The mother told her son _______ so impolitely

A. not behave                B. didn’t behave            C. to behave                   D. not to behave

Câu 25: Eugenie Clark has a wide __________ about cultures of many countries in the world

A. knowing                    B. known                       C. know                         D. knowledge

Câu 26: I believe that he was concerned __________ all those matters which his wife mentioned.

A. above                        B. with                           C. upon                          D. over

Câu 27: Jack asked his sister ______.

A. where she would go the following day           B. where you have gone tomorrow

C. where you will go tomorrow                           D. where would she go the following day

ĐÁP ÁN

1.D

11.A

21.A

31.C

41.A

2.B

12.D

22.A

32.A

42.D

3.A

13.B

23.C

33.C

43.C

4.C

14.A

24.D

34.B

44.A

5.C

15.D

25.D

35.C

45.B

6.B

16.D

26.B

36.A

46.D

7.D

17.C

27.A

37.D

47.C

8.C

18.A

28.A

38.C

48.C

9.A

19.A

29.A

39.B

49.D

10.D

20.C

30.C

40.C

50.D

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questons.

Question 1. United States is aimed at develop friendly relations among nations based on respect for

                                                                   A                                                           B

the principle of equal rights and self-determination of peoples.

           C                                                                             D

Question 2. All members shall give the United Nations every assistance in any action it does in

                                            A                                                B                                               C

 accordance with the present Charter.

                              D

Question 3. Cultural diversity is important because most countries, workplaces, and schools

                                                                                   A

increasingly consist of various culture, racial, and ethnic groups.

                B                            C                                     D             

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined pert differs from the other three in pronuciation in each of the following questions.

Question 4.

A. rhinoceros

B. biologist

C. reserve

D. digest

Question 5.

A. form

B. schortcoming

C. chore

D. sector

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. The atmosphere at the meeting was very ______ and everyone was on first name terms.

A. formal

B. informal

C. formality

D. informality

Question 7. “Mark enjoys having fun by causing trouble. He’s very ______ boy.”

A. strong-willed

B. mischievous

C. obedient

D. well-behaved

Question 8. Many young people nowadays are prepared to _____ getting married to pursue their professional careers.

A. satisfy

B. sacrifice

C. prefer

D. confide

Question 9. My boss’s plane _____ at 10:15 tomorrow morning, but I cannot pick him up.

A. arrives

B. is arriving

C. will be arrriving

D. arrived

Question 10. Jack asked Jil ______ interested in any kinds of sports.

A. if she were

B. if were she

C. if was she

D. if she was

Question 11. Whenever problems ______, we discuss frankly and find solutions quickly.

A. make up

B. come up

C. put up

D. turn up

Question 12. Children should be taught that they have to _____ everything after they use it.

A. put away

B. pick off

C. collect up

D. catch on

Question 13. Vietnamese parents normally do not let their children make a decision ______ their own future career.

A. in

B. of

C. on

D. for

Question 14. The police have just found the man and his car ______ were swept away during the heavy storm last week.

A. that

B. which

C. whose

D. when

Question 15. ______, the more terrible the terrorism will become.

A. The more weapons are powerful

C. The more powerful weapons are

B. The weapons more powerful are

D. Weapons are the more powerful

Question 16. We are concerned with the problem of energy resources _____ we must also think of our environment.

A. despite

B. though

C. however

D. but

Question 17. When finding a new house, parents should ______ all the conditions for their children’s education and entertainment.

A. take into account

B. make calculations of

C. get a measure of

D. put into effect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 18. Two friends Diana and Anne are talking about their upcoming exams.

– Diana: “Our midterm exams will start next Tuesday, are you ready?”

– Anne: “______”

A. I’m half ready.

B. God save you.

C. Thank you so much.

D. Don’t mention it!

Question 19. Mary is talking to her professor in his office.

– Mary: “Can you tell me how to find material for my science report, professor?”

– Professor: “______”

A. I like it that you understand.

B. Try your best, Mary.

C. You can borrow books from the library.

D. You mean the podcasts from other students?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 20.

A. maximum

B. vacancy

C. terrorist

D. investment

Question 21.

A. vertical

B. contractual

C. domestic

D. outstanding

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Language teaching in the United States is based on the idea that the goal of language acquisition is communicative competence.

A. not good at socializing

C. unable to understand

B. excellent in orating in front of others

D. incapable of working with words

Question 23. This new washing machine is not a patch on our old one. These clothes are still dirty.

A. to be expensive

B. to be strage

C. to be broken

D. to be better

ĐÁP ÁN

Question

Answer

Question

Answer

Question 1

A

Question 26

B

Question 2

C

Question 27

B

Question 3

C

Question 28

A

Question 4

C

Question 29

A

Question 5

D

Question 30

B

Question 6

B

Question 31

C

Question 7

B

Question 32

D

Question 8

B

Question 33

B

Question 9

A

Question 34

B

Question 10

D

Question 35

B

Question 11

B

Question 36

A

Question 12

A

Question 37

C

Question 13

C

Question 38

D

Question 14

A

Question 39

D

Question 15

C

Question 40

A

Question 16

D

Question 41

B

Question 17

A

Question 42

A

Question 18

A

Question 43

C

Question 19

C

Question 44

D

Question 20

D

Question 45

C

Question 21

A

Question 46

B

Question 22

A

Question 47

D

Question 23

D

Question 48

B

Question 24

B

Question 49

B

Question 25

A

Question 50

A

4. Đề số 4

I-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 1: The soccer team knew they lost the match.  They soon started to blame each other.

A. Not only did the soccer team lose the match but they blamed each other as well

B. No sooner had the soccer team started to blame each other than they knew they lost the match.

C. As soon as they blamed each other, the soccer team knew they lost the match.

D. Hardly had the soccer team known they lost the match when they started to blame each other.

Câu 2: Lucy always reminds me of my youngest sister.

A. My youngest sister’s name is Lucy.

B. I always think of Lucy, my youngest sister.

C. Whenever I see Lucy, I think of my youngest sister.

D. It is Lucy who is my youngest sister.

Câu 3: They had such a fierce dog that nobody would visit them.

A. So fierce was their dog that nobody would visit them.

B. Their dog was fierce enough for anybody to visit them.

C. If their dog weren’t fierce, somebody would visit them.

D. So fierce a dog did they had that nobody would visit them.

Câu 4: They are my two sisters. They aren’t teachers like me.

A. They are my two sisters, that are teachers like me.

B. They are my two sisters, neither of whom are teachers like me.

C. They are my two sisters, both of those are teachers like me.

D. Unlike me, neither of my two sisters aren’t teachers.

Câu 5:  “Why don’t you participate in the volunteer work in summer?” said Sophie.

A. Sophie suggested my participating in the volunteer work in summer.

B. Sophie made me participate in the volunteer work in summer.

C. Sophie asked me why not participate in the volunteer work in summer.

D. Sophie suggested me to participate in the volunteer work in summer.

II-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions

Câu 6: The students are advised to concentrate on their studying.

A. remember                                                         B. pay attention to

C. be interested in                                                D. resemble

Câu 7: In most countries, compulsory military service does not apply to women.

A. mandatory                 B. superior                     C. beneficial                  D. constructive

III-Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 8: Many people will be out of ________ if the factory is closed.

A. career                        B. Job                             C. profession                  D. work

Câu 9: Neither Tom nor his brothers______ willing to help their mother with the housework.

A. is                               B. was                            C. are                             D. has been

Câu 10: Do you know the person _________ next to you in the evening class?

A. whose sitting             B. whom sits                  C. sitting                        D. who sit

Câu 11: I can’t _________ of a word he is saying.

A. make sense                B. grasp                          C. comprehend              D. understand

Câu 12: Tony Blair is believed __________ for Liverpool last week.

A. having left                 B. to have left                C. to leave                      D. leaving

Câu 13: _______ is increasing, which results from economic crisis.

A. Employment             B. Unemployed             C. Unemployment         D. Employ

Câu 14: Tom: “_____”                         Mike: “I won’t say no!”

A. How are things with you, Mike?

B. What about playing badminton this afternoon?

C. Mike, do you know where the scissors are?

D. What’s your favourite, tea or coffee?

Câu 15: In the US the first stage of compulsory education _______ as elementary education.

A. to be generally known                                     B. is generally known

C. generally known                                              D. is generally knowing

Câu 16: It is vital to create a good impression ______ your interviewer.

A. on                              B. with                           C. at                               D. for

Câu 17: Geometry is the branch of mathematics _______ the properties of time, curves, shapes, and surfaces.

A. it is concerned with  B. that concerned with  C. concerned with         D. its concerned are

Câu 18: We should make full use _____ the Internet as it is an endless source of information.

A. of                              B. in                               C. with                           D. from

Câu 19: Cindy: “Your hairstyle is terrific, Mary!” – Mary:    – ” ______________”

A. Never mention it.                                             B. Thanks, Cindy. I had it done yesterday.

C. Thanks, but I’m afraid.                                    D. Yes, all right.

Câu 20: He didn’t know______ or stay until the end of the festival.

A. whether to go            B. if that he should go   C. to go                          D. if to go

Câu 21: If_____, the Xmas tree would look more impressive.

A. done carefully                                                  B. being done carefully

C. it were careful done                                         D. it were to be carefully done

ĐÁP ÁN

1.D

11.A

21.D

31.C

41.A

2.C

12.B

22.B

32.C

42.A

3.A

13.C

23.D

33.C

43.C

4.B

14.B

24.B

34.A

44.C

5.A

15.B

25.B

35A

45.B

6.B

16.A

26.A

36.D

46.C

7.A

17.C

27.C

37.B

47.B

8.D

18.A

28.D

38.C

48.B

9.C

19.B

29D

39.C

49.C

10.C

20.A

30.D

40.D

50.A

5. Đề số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in the group.

Question 1: A. route                           B. doubt                      C. trout                       D. scout

Question 2: A. armchair                     B. kitchen                   C. catch                       D. anchor

Choose the word marked A, B, C, or D whichis different from the rest in the position of the main stress.

Question 3: A. maintain                     B. retain                      C. fountain                  D. entire

Question 4: A. competence                B. compliment            C. comfortable             D. companion

Question 5: A. television                   B. information           C. economic                D. engineer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 6: The speaker will start his speech as soon as everyone has arrived.

A. solve                                   B. commence              C. draft                       D. end

Question 7: He sounded panic-stricken on the phone.

A. terrified                              B. troubled                  C. happy                      D. disappointed

Question 8: Few businesses are flourishingin the present economic climate.

A. taking off                            B. setting up               C. growing well          D. closing down

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 9: Although it’s a long day for us, we feel we are contentedwith what we do.

A. interested                           B. dissatisfied             C. excited                    D. shocked

Question 10: I can’t stand people who treat animals cruelly.

A. gently                                 B. cleverly                   C. reasonably              D. brutally

Choose the underlined word or phrase marked A, B, C, or D in each sentence that needs correcting.

Question 11Every country has their own traditions, some of which have existed for centuries.

A. for                          B. Every                      C.their own                 D. some of which

Question 12: About two-thirdof my studentswishto get a scholarship to study abroad.

A. wish                        B. to get                      C.two-third                 D. of my students

Question 13: Miss Mary sang very beautifulat my birthday party last night.  

A.beautiful                  B. sang                        C. at                            D. last night

Question 14: People tend to makea lot of shopping at Xmas time.

A. a lot of                    B. at                            C. time                        D. make

Question 15:Several people have apparent tried to change the man’s mind, but he refuses to listen.  A. apparent                    B. Several                   C. to listen                  D. mind

Choose the best answer from A, B, C or D to indicate the right answer to each of the following sentences.

Question 16: By_______ thehousehold chores,hecan help his mother after going home from school.

A. ordering                  B. making                                C. having                     D. doing

Question 17: An endangered species is a species_______ population is so small that it is in danger of extinction.  A. who                 B. which                                  C. what                       D. whose

Question 18: When she graduated from the university she got her____________.

A. certificate               B. diploma                              C. bachelor                  D. degree

Question 19: The telephone rang and interrupted my__________ of thought.

A. train                        B. line                                      C. chain                       D. series

ĐÁP ÁN

1. A                     2. D                      3. C                     4. D                      5. A

6. B                      7.A                       8. C                     9. B                      10. A

11. C                   12. C                    13. A                   14. D                    15. A

16. D                   17.D                     18. D                   19. A                    20. C

21. B.                   22. C                    23. B                    24. B                    25. B

26. B                    27. D                    28. B                    29. A                    30. A

31. A                   32. C                    33.  C                  34. C                    35. B

36. D                   37. C                    38.B                     39. B                    40. C

41. C                   42. A                    43. A                   44.C                     45. D

46. B                    47. D                    48.C                    49. B                    50. B

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Minh Hóa. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Đồng Hới Lần 2
  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Trãi Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button