Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Tất Thành Lần 3

Nhằm giúp các em có thêm tÆ° liệu để ôn tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp đến, hoc247 xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Tất Thành Lần 3. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau giúp các em luyện tập và tá»± đánh giá năng lá»±c của mình. Hy vọng tài liệu sẽ giúp các em ôn tập hiệu quả hÆ¡n và đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TẤT THÀNH LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. theaters                      B. authors                    C. attends                   D. shifts

Question 2: A. evolve                        B. protection               C. robot                       D. operate

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. global                         B. compare                  C. native                     D. casual

Question 4: A. upmarket                    B. relative                    C. cultural                   D. rational

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: What she has just said is unreasonable, _________?

A. hasn’t she               B. is it                          C. isn’t it                     D. is not it

Question 6: When Tommy started to learn French, he had a difficult time ______ the words correctly

A. pronounce              B. pronounced                        C. pronouncing           D. to pronounce

Question 7: If Tom ______ a bit more ambitious, he would have found himself a better job years ago.

A. had been                 B. is                             C. were                       D. was

Question 8: Jane’s eyes burned and her shoulders ached. She _______ at the computer for five straight hours. Finally, she took a break.

A. had sat                    B. has been sitting       C. had been sitting      D. has sat

Question 9: She had butterflies in her stomach______ having prepared carefully for the interview.

A. although                 B. due to                     C. despite                    D. because

Question 10: He’ll give you a call as soon as he ______.

A. will arrive               B. arrives                     C. is arriving               D. is going to arrive

Question 11:  Although she had never met him before, she could fall _____ a conversation with him easily.

A. into                         B. down                      C. on                           D. up

Question 12: The existence of such a centre is expected to help ASEAN members facilitate assistance to any country ______ by a disaster.

A. hit                           B. to hit                       C. hits                                     D. hitting

Question 13: People didn’t believe his ________ that he had stolen the money in order to give it to charity.        

A. explanatory                        B. explanation             C. explain                    D. explainable

Question 14: She _______ her hands in horror at his suggestion that she should marry him.

A. broke up                 B. threw up                 C. brought up              D. woke up

Question 15: Winning the cup in 1998 was just a ________ in the pan – they haven’t won the match since then.

A. blaze                       B. flame                      C. light                        D. flash

Question 16: We regret that it is impossible to meet the ______date for the goods you recently ordered from us.

A. arrival                     B. delivery                  C. carriage                   D. transport

Question 17: People also need to _______the same warnings in mind if they use mobile phones and email.

A. take                                    B. put                          C. bear                        D. have

Question 18: Many others certainly don’t see it that way and are adamant that the late politician was largely to blame for having a(n) ______for the vision but scant regard for the detail.

A. eye                          B. ear                           C. nose                        D. tongue

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Ray Kurzweil suggests that exponential technological development will lead to the inevitable rise of artificial intelligence.

A. inapplicable            B. unavoidable            C. unrecognizable       D. invisible

Question 20: We’ll have to use the restrooms on the third floor because the ones on this floor are not in working condition.

A. out of order            B. out of work            C. run out of               D. torn down

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: There was a long period without rain in the countryside last year so the harvest was poor.

A. famine                    B. flood                       C. drought                  D. epidemic

Question 22: Some animals make identical sounds when they sense danger. Thus, they appear to be communicating with each other.

A. loud                        B. similar                     C. different                 D. frightening

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges

Question 23: Two friends meet on the first day at school. Complete the conversation.

– A: “Hey John. I didn’t know you were coming to this school.”

– B: “____. It’s good to see you.”

A. Oh, nice to meet you                                  B. Yeah, what a coincidence

C. That’s life                                                   D. Every now and then

Question 24:  Joanna is inviting Sally to go out with her.

– Joanna: “Well, would you like to come out for dinner? Let’s go somewhere this evening.”

– Sally: “____”

A. Really? I’d love to.                                     B. How do you feel about it?

C. Shall we go out tonight?                            D. I love going out.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

      An A level is an Advanced level GCE qualification. This exam is (25) ____ taken after two years of A level study, following the O level/IGCSE exams. Students can take any number of A level exams; in the UK, most college students take three or four A level exams for their final two years of study. The (26) ____ of A levels to be taken will often depend on the qualifications that the university chosen requires. A level results can open doors to undergraduate studies at some of the best higher educational institutions in the world, and to a wide range of professional and vocational courses (27) _______ can help build skills for an exciting and rewarding career. In many countries round the world, some schools follow the GCE syllabus to prepare their pupils for taking A level exams. Students at these schools should enquire at their school about how they can register and sit (28) ____ the exams. Students who do not attend a school that follows the GCE syllabus can still take A level exams and can register as a private individual with the British Council.

      In order to register for an A level exam one will need to complete an entry form which will become available at the British Council offices. Forms usually become (29) ____ for January examinations in early August of the preceding year. For May/June examinations, they are available in early December of the preceding year.

(Source: https://qualifications.pearson.com)

Question 25: A. normally       B. popularly    C. largely        D. noticeably

Question 26: A. sum              B. number       C. amount       D. quantity

Question 27: A. what             B. that             C. when          D. who

Question 28: A. at                  B. in                C. for             D. into

Question 29: A. availability   B. avail            C. availably     D. available

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

     The generation gap that was so in evidence during the 60s has resurfaced, but it is not the disruptive force that it was during the Vietnam era, a 2009 study suggests. The Pew Research Center study found that 79% of Americans see major differences between younger and older adults in the way they look at the world. In 1969, a Gallup Poll found that a smaller percentage, 74%, perceived major differences.

     Today, however, although more Americans see generational differences, most do not see them as divisive. That is partly because of the areas of difference. The top areas of disagreement between young and old, according to the Pew Research Study, are the use of technology and taste in music. Grandparents are likely to have observed these differences in their grandchildren who are tweens, teens, and young adults.

     If large differences between the generations exist, why don’t they spawn conflict? The answer is twofold.

    First, the two largest areas of difference—technology and music—are less emotionally charged than political issues. The older generation is likely to be proud of the younger generation’s prowess in technology rather than to view it as a problem. As for the musical differences, each generation wants its own style of music, and the older generation generally can relate to that desire.

     Second, in the other areas of difference, the younger generation tends to regard the older generation as superior to their own generation—clearly a difference from the 1960s with its rallying cry of “Don’t trust anyone over thirty.” According to the Pew study, all generations regard older Americans as superior in moral values, work ethic and respect for others.

(Adapted from www.verywellfamily.com)

Question 30: Which of the following could be the main idea of the passage?

A. Generation gap doesn’t cause a big problem in American families.

B. Different points of view are the main problem between generations in America.

C. The generation gap in the past was different from that in modern time.

D. The areas of differences in generation gap have changed over the years.

Question 31: The word “divisive” in the second paragraph is closest in meaning to _________.

A. agreeing                  B. positive                   C. serious                    D. discordant

Question 32: What are the two reasons why large differences between generations don’t cause disagreement?

A. The generosity of the elder generation and the attitude of the younger generation.

B. The different styles of music and the knowledge of the elder generation.

C. The major aspects of differences between generations and the respect to the elder generation.

D. The pride of the elder generation and the obedience of the younger one

Question 33: The word “their” in the last paragraph refers to __________.

A. the older generation’s                                B. the younger generation’s

C. supervisor’s                                                D. over-thirty people’s

Question 34: According to the passage, which is NOT true?

A. The majority of Americans agree generations’ viewpoint to be the major differences.

B. Technology is one of the two biggest areas creating the gap between the old and the young.

C. Grandparents feel uncomfortable with their grandchildren because of their better technology skills.

D. The elderly in America are admired in moral values, work ethic and respect for others.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

         People are living longer and, in some parts of the world, healthier lives. This represents one of the crowning achievements of the last century, but also a significant challenge. Longer lives must be planned for. Societal aging may affect economic growth and lead to many other issues, including the sustainability of families, the ability of states and communities to provide resources for older citizens, and international relations. The Global Burden of Disease, a study conducted by the World Health Organization, predicts a very large increase in age-related chronic disease in all regions of the world. Dealing with this will be a significant challenge for all countries’ health services.

      Population aging is driven by declines in fertility and improvements in health and longevity. In more developed countries, falling fertility beginning in the early 1900’s has resulted in current levels being below the population replacement rate of two live births per woman. Perhaps the most surprising demographic development of the past 20 years has been the pace of fertility decline in many less developed countries. In 2006, for example, the total fertility rate was at or below the replacement rate in 44 less developed countries.

       One central issue for policymakers in regard to pension funds is the relationship between the official retirement age and actual retirement age. Over several decades in the latter part of the 20th century, many of the more developed nations lowered the official age at which people become fully entitled to public pension benefits. This was propelled by general economic conditions, changes in welfare philosophy, and private pension trends. Despite the recent trend toward increased workforce participation at older ages, a significant gap between official and actual ages of retirement persists. This trend is emerging in rapidly aging developing countries as well. Many countries already have taken steps towards much-needed reform of their old-age social insurance programs. One common reform has been to raise the age at which workers are eligible for full public pension benefits. Another strategy for bolstering economic security for older people has been to increase the contributions by workers. Other measures to enhance income for older people include new financial instruments for private savings, tax incentives for individual retirement savings, and supplemental occupational pension plans.

       As life expectancy increases in most nations, so do the odds of different generations within a family coexisting. In more developed countries, this has manifested itself as the ‘beanpole family,’ a vertical extension of family structure characterized by an increase in the number of living generations within a lineage and a decrease in the number of people within each generation. As mortality rates continue to improve, more people in their 50’s and 60’s will have surviving parents, aunts, and uncles. Consequently, more children will know their grandparents and even their great-grandparents, especially their great-grandmothers. There is no historical precedent for a majority of middle-aged and older adults having living parents.

(Adapted from https://www.ielts-mentor.com)

Question 35. Which of the following best describes the main purpose of the author in the passage?

A. To present a synopsis of the causes and effects of the aging population.

B. To provide an overview of the drawbacks of the world’s aging population.

C. To suggest some effective solutions to deal with the rapid increase of the aging population.

D. To prove the significant contribution of the aging population to the world economy.

Question 36: As mentioned in the first paragraph, the following aspects will be influenced by the aging in the society, EXCEPT ___________.

A. the stable progress of families                    B. social welfare

C. medical care                                               D. technology achievements

Question 37: What can be inferred from the second paragraph?

A. The birthrate in developed countries is less than that in developing nations.

B. The increase in death rate led to the shortage of laborers in developed countries.

C. The fertility of the world population is not enough to substitute the elderly.

D. The improvement in medical care is one of the reasons for falling fertility.

Question 38: What does the word “this” in paragraph 3 refer to?

A. public pension benefits

B. the reduction of the official age entirely pensioned

C. the relationship between the official retirement age and actual retirement age

D. central issue

Question 39: The word “eligible” in paragraph 3 is closest in meaning to __________.

A. entitled                   B. unqualified             C. mature                    D. devoted

Question 40: According to paragraph 3, which of the following is the measure of old-age social insurance programs?

A. The decrease in the age the elderly can receive pension.

B. The encouragement the elderly to contribute more in economy.

C. Enacting many policies to increase their income before retirement.

 D. Widening the gap between official and actual ages of retirement.

Question 41: The word “manifested” in the last paragraph could be best replaced by ________.

A. illustrated               B. demonstrated         C. proved                    D. recognized

Question 42: What is the benefit of aging mentioned in the last paragraph?

A. The mortality rates are decreasing.

B. People will have the chance to live with their parents longer.

C. Children are likely to live in an extended family with more brothers and sisters.

D. The life expectancy is being improved.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Charities such as Oxfam is always trying to recruit volunteers to help in their work.

A. such as                    B. is always                 C. to recruit                 D. in their work

Question 44: Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the urban areas where many jobs are found.

A. lack                         B. financial                  C. urban areas             D. are found.

Question 45: My mother couldn’t bare waste – she always made us eat everything on our plates

A. couldn’t bare                      B. made                       C. eat everything        D. our plates

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 46: Jupiter is bigger than all the other planets in the solar system.

A. No other planets in the solar system is as big as Jupiter.

B. Jupiter is the biggest planet in the solar system.

C. All other planets in the solar system are not so big that Jupiter.

D. Among the planets in the solar system, Jupiter is the biggest of all.

Question 47: My friend told me, “If I were you, I would not ask him for help.”

A. My friend advised me not to ask him for help.

B. My friend told me to ask him for help.

C. My friend prohibited me from asking him for help.

D. My friend suggested not asking him for help.

Question 48: There is no need for you to redecorate your room.

A. You needn’t redecorate your room           

B. You didn’t have to redecorate your room.

C. You didn’t need to redecorate your room.           

D. You mustn’t redecorate your room.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 49: There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones.

A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones.

B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.

C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs.

D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones.

Question 50: Hans told us about his investing in the company. He did it on his arrival at the meeting.

A. Only after investing in the company did Hans inform us of his arrival at the meeting.

B. Not until Hans told us that he would invest in the company did he arrive at the meeting.

C. Hardly had he informed us about his investing in the company when Hans arrived at the meeting.

 D. No sooner had Hans arrived at the meeting than he told us about his investing in the company.

ĐÁP ÁN

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

D

B

B

A

C

C

C

C

C

            B

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

A

B

B

C

B

C

A

B

A

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

B

C

B

A

A

B

B

C

D

A

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

D

C

B

C

A

D

C

B

A

B

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

B

B

B

B

A

B

A

A

B

D

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. apologises                  B. invites                     C. roofs                       D. certificates

Question 2: A. dinner                         B. distribute                C. mine                       D. begin

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. sleepy                         B. trophy                     C. facial                      D. exact

Question 4: A. economic                    B. solution                   C. convention             D. specific

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The poor don’t have many things to eat, _________?

A. do we                     B. do they                               C. do you                    D. do I

Question 6: Sally hoped___________  to join the private club. She could make important business

contacts there.

A. inviting                   B. being invited                      C. to invite                  D. to be invited

Question 7: If she had experience in medical research, she_____________ for one of the positions

at the hospital.

A. apply                      B. could apply                         C. could have apply    D. can apply

Question 8:  I __________ one item early last week, but I am certain that I did not get the receipt at that time

A. purchase                 B. purchases                            C. purchased               D. have purchased

Question 9:  _____________ to the airline strikes, Mr. Jones had to postpone his business trip to Rome.

A. Owed                     B. Because                              C. Due                                    D. As

Question 10: I have earned my own living _______ .

A. since I was seven                                                   B. when I was seven              

C. while I was seven                                                   D. as soon as I was seven

Question 11: Those Americans are looking for a place where they can exchange their dollars__________pounds.

A. into                         B. to                                        C. for                          D. with

Question 12: Peter was the last applicant ___________by that interviewer.

A. to interview                                                            B. interviewing                      

C. to be interviewing                                                  D. to be interviewed  

Question 13: The language centre offers courses of various levels, such as elementary, intermediate and___________.

 A. advance                 B. advancement                      C. advanced                D. advancing

Question 14: This band normally_________ their album with an instrumental track.

A. closes off                B. closes up                             C. closes down           D. closes out

Question 15: The arrested man is suspected of____________government funds for himself.

A.robbing                    B. appropriating                      C. appreciating            D. confiscating

Question 16:  After the power failure last night, the washing machine started to ____, so I had to wash the clothes by hands.

A. make noise                         B. break down                        C. operate                   D. work

Question 17: Anna often dresses _________ when going to the parties in order to attract her friends’ attention.

A. plainly                    B. properly                              C. flashily                   D. soberly

Question 18: Jack is very independent, he always paddle his own_____________

A. boat                                    B. canoe                                  C. ship                         D. yatch

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: There’re many problems which are unavoidable when living in an extended family.

A. profits                     B. issues                                  C. views                      D. merits

Question 20: Since the death of Laura’s father, her mother has become a breadwinner to support the family.

A. a person who bakes bread every morning

B. a bakery-owner

C. a person who delivers bread to make money

D. a person who goes out to work to earn money

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: He fell foul of me when I asked him to apologize to his teacher.

A. quarrelled with me                                                 B. made friends with me

C. attacked me                                                            D. showed appreciation for me

Question 22: Domestic violence is strictly forbidden all over the world.    

A. permitted                            B. limited                    C. restricted                            D. prohibited

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges

Question 23: Laura is warning Bob about the house.

-Laura: “Mind your head. The ceiling is low”.

-Bob: “_____________”

A. Don’t mention it.                                       B. Thanks, I’ll remember it.

C. I couldn’t agree more with you.                D. I don’t think you’re right.

Question 24: David is talking to Linda after a party.

-David: “Would you like me to give you a ride home?”

-Linda: “_____________”

A. That’s be great, thanks.                              B. Sorry, you’re not my type.

C. Yes, I’m riding home now                         D. No, thanks. I don’t like riding.

ĐÁP ÁN

1-A

2-C

3-D

4-A

5-B

6-D

7-B

8-C

9-C

10-A

11-C

12-D

13-C

14-D

15-B

16-B

17-C

18-B

19-B

20-D

21-D

22-A

23-B

24-A

25-C

26-B

27-A

28-A

29-B

30-A

31-B

32-D

33-A

34-A

35-D

36-B

37-A

38-A

39-D

40-D

41-C

42-A

43-B

44-B

45-B

46-A

47-C

48-B

49-A

50-A

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. booths                        B. leanrs                      C. arives                      D. leaves

Question 2: A. identity                      B. finalist                    C. applicant                 D. reliance

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. contact                       B. concert                    C. constant                  D. concern

Question 4: A. assignment                 B. reasonable               C. acceptable              D. election

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  She thinks that there will not be sunshine today, ___________?

A. Doesn’t she                        B. will there                C. does she                 D. will she

Question 6:  It is almost impossible _______ our life without electronic appliances which make the housework better and faster.

A. to imagine                          B. imagine                   C. to imagining           D. imagining

Question 7: If you_______ the instructions carefully, you wouldn’t have answered the wrong questions.

A. read                                                B. had read                 C. reads                       D. to read

Question 8: I ____________the bell three times when he answered the door.

A. would ring                          B. rang                        C. had rung                 D. was ringing

Question 9: To my mind housework is boring._______ it takes a lot of time with a hardly visible result.

A. besides                               B. then                                    C. yet                          D. so

Question 10: _______ he was kidnapped.

A. No sooner he arrived in Italia                                B. Had he no sooner arrived in Italia

C. As soon as he arrived in Italia                                D. Before he had arrived in Italia

Question 11: Tom is________ hot water with his teacher because he didn’t do any assignments.

A. at                                        B. on                           C. in                            D. under

Question 12: Kiêu Story _____ by Nguyen Du is very intersting.

 A. was written                       B. writing                    C. to write                   D. written 

Question 13: People believe that many anonymous poetic satires and letters were attributed to this mythical____________.

A. personnel                            B. personality              C. personage               D. personalize

Question 14: The team were eager to make___________ the loss of the previous match.

A. away with                          B. off with                  C. up for                     D. up with

Question 15: Bill has a real ____________for looking after handicapped children.

A. career                                  B. post                         C. inspiration              D. vocation

Question 16: The roads are terrible. I’m always getting ____ in traffic.

A. stuck                                   B. lost                          C. exhausted               D. late

Question 17: Don’t ___in my presentation with your comments like that. It is so annoying and rude.

A. take                                                B. chip                         C. but                          D. cut

Question 18 Jimmy always takes the ________ by the horns at every chance in order to become a famous pop star, which is why he is so successful now.

A. bull                                     B. horse                       C. cow                        D. buffalo

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Scientists hope that this new drug will be a major breakthrough in the fight against AIDS.

A. new cure                                                                 B. important therapy              

C. sudden remedy                                                      D. dramatic development

Question 20: Online courses allow learners to study at flexible time.

A. fixed                                   B. adjustable               C. rigid                        D. unchangeable

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: A new school has just been set up for the kids in the area.

A. started                                B. established              C. built                        D. demolished

Question 22: I eat lunch with a convivial group of my friends.

A. unsociable                          B. large                        C. old                         D. lively

ĐÁP ÁN

1-A

2-C

3-D

4-B

5-A

6-A

7-B

8-D

9-A

10-C

11-C

12-D

13-C

14-C

15-D

16-A

17-B

18-A

19-D

20-B

21-D

22-A

23-B

24-B

25-B

26-B

27-A

28-D

29-A

30-D

31-A

32-A

33-D

34-C

35-B

36-B

37-C

38-A

39-C

40-D

41-B

42-A

43-C

44-D

45-A

46-D

47-A

48-A

49-A

50-C

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. serves                         B. hopes                      C. likes                        D. writes

Question 2: A. teacher                       B. clean                       C. great                       D. means

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. mistake                       B. unite                       C. wonder                   D. behave

Question 4: A. persistent                    B. dynamic                  C. sensitive                 D. ambitious

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: “Give me another chance, ______?”

A. don’t you               B. aren’t you               C. shall you                 D. will you

Question 6: ______ Gordons is a very interesting family. They like to travel around __________ world.

A. A – the                    B. The – the                C. A – a                                  D. A-  

Question 7: Indians celebrate Independence Day _________ the 15th of August.

A.        in                                 B. on                           C. for                          D. since

Question 8: The old woman still recalls clearly ______ by her teacher when she was late on her first day at school.

A. to be criticised        B. to have criticised    C. being criticised       D. criticising

Question 9: If I_______ the leader of the team, I …………. . do a lot of things.

A. was/ will                 B. was/ would             C. were/ would           D. had been/ would

Question 10: I haven’t met Sally since we __________ school.

A. left                          B. had left                   C. would leave            D. was leaving

Question 11: He is a very intelligent boy; ___________, he sometimes gets bad marks.

A. otherwise                B. thus                         C. so                            D. however

Question 12: The fire will be put out _______________.

A. Until the firemen arrived at the scene       

B. No sooner the firemen arrived at the scene

C. As soon as the firemen arrive at the scene            

D. After the firemen arrived at the scene

Question 13: I am reading an interesting poem __________  by Nguyen Du in the 20th century.

A. writing                    B. to write                   C.written                     D.write.          

Question 14: Universities send letters of __________ to successful candidates by post.

A. accept                     B. acceptable               C. acceptably              D. acceptance

Question 15: My parents are busy workers and I often _________ my younger brother after school.

A. take after                B. take care of             C. try out                    D. look up

Question 16: At the end of the film, the young prince __________ in love with a reporter.

A. felt                          B. made                       C. fell                          D. got

Question 17: Early to bed and early to rise will __________ you good.

A. make                       B. bring                       C. do                           D. help

Question 18: The first week of classes at university was a little _________because so many students get lost, change classes or go to the wrong place.

A. disarranged            B. chaotic                    C. uncontrolled           D. famous

Question 19: The captain has not decided yet where to stop on the journey – we’ll just play it by_______ and see how we feel.

A. mouth                     B. ear                           C. eye                          D. hand

ĐÁP ÁN

1-A

2-C

3-C

4- C

5-D

6- B

7-B

8- C

9-C

10-A

11-D

12-C

13-C

14-D

15-B

16-C

17-C

18-B

19-B

20-A

21-D

22-A

23-C

24-D

25-C

26-A

27-C

28-C

29-D

30-C

31-D

32-C

33-A

34-C

35-D

36-D

37-D

38-D

39-D

40-B

41-B

42-B

43-B

44-D

45-C

46-A

47-C

48-D

49-C

50-A

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. laughs                         B. problems                 C. nights                     D. markets

Question 2:  A. passage                      B. luggage                  C. age                                     D. damage

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:  A. passion                      B. escape                     C. prefer                      D. review

Question 4:  A. completion                B. understand            C. material                  D. behavior

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  Nobody comes there on time, _________ ?

A. does he                               B. doesn’t he               C. do they                   D. don’t they

Question 6: ________ injured had been taken to hospital before ambulance came

A. the                                      B. an                            C. 0                             D. a

Question 7:  I was born_________ Kerala.

A. on                                       B. from                        C.at                             D. in

Question 8: David can’t help   _________ when he tells him about a funny story

A. laughing                             B. to laugh                  C. laughed                  D. laugh

Question 9: If people paid more attention to sharing household chores, the family life _________  happier .

A. would be                            B. will be                     C. would have been    D. had been

Question 10 : My father bought thí house since he _________ for a famous company.

A. had work                             B. worked                  C. has worked             D. would work

Question 11: How can the manager act _________nothing had happened?

A. therefore                             B. so                            C. if                             D. as though

Question 12: She will return her work  _______.

A. as soon as she has prepared lunch for her children                                   

B. until she she had prepared lunch for her children

C. After she prepared lunch for her children                         

D. when she was preparing lunch for her children

Question 13:  Hoa are very happy with the gift __________ by her boyfriend on her birthday.

A. presented                            B. was presenting        C. presenting               D. be presenting

Question 14: One of the popular _________ used in smartphones at present is voice recognition.

A. applicant                             B. applicable               C. applications            D. apply

Question 15: Many parents tend to push their children because they believe that good education will enable them to _________ in the future.

A. turn up                                B. get on                     C. get out                    D. turn down

Question 16:  It used to be a small town, where people _________fishing for a living.

A. made                                  B. did                          C. earned                    D. led

Question 17: The government should take some measures to _________ that tourism develops in harmony with the environment.

A. promote                              B. ensure                     C. facilitate                 D. improve

Question 18:  I think that doing medical research would be really _________ because this job would save people’s lives.

A. challenging                         B. tiresome                  C. rewarding               D. monotonous

Question 19: Mr Nam knows Hanoi City like the back of his _________. He used to be a taxi driver there for 10 years.

A. head                                   B. mind                       C. hand                       D. life

ĐÁP ÁN

1-B

2-C

3-A

4-B

5-C

6-A

7-D

8-A

9-A

10-B

11-D

12-A

13-A

14-C

15-B

16-B

17-B

18-C

19-C

20-C

21-B

22-A

23-A

24-B

25-A

26-B

27-B

28-B

29-A

30-D

31-D

32-B

33-A

34-D

35-A

36-C

37-C

38-B

39-A

40-A

41-C

42-A

43-C

44-D

45-C

46-A

47-D

48-B

49-B

50-D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Tất Thành Lần 3. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Chí Thanh Lần 3
  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Võ Thị Sáu Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button