Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Võ Thị Sáu Lần 3

Nhằm giúp các em có thêm tÆ° liệu để ôn tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp đến, hoc247 xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Võ Thị Sáu Lần 3. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau giúp các em luyện tập và tá»± đánh giá năng lá»±c của mình. Hy vọng tài liệu sẽ giúp các em ôn tập hiệu quả hÆ¡n và đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT VÕ THỊ SÁU LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:     A. gesture        B. toaster         C. material      D. static

Question 2:     A. phoned       B. watched      C. referred      D. followed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:     A. cathedral    B. satellite       C. gallery        D. different

Question 4:     A. Christmas   B. special         C. therefore     D. okay

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: After more than a decade of Doi Moi or economic_____________, the Vietnamese Communist government has achieved diplomatic and economic links with numerous foreign partners.

            A. relation       B. investment  C. productivity           D. renovation

Question 6: All students should be_____________and literate when they leave school.

            A. numeric      B. numerate     C. numeral      D. numerous

Question 7: This conservation project looks promising, but it’s still_____________.

            A. in the early stages   B. in advance  C. under stress            D. at first sight

Question 8: I have to go now, so please_____________to the point of what you want to say.

            A. reach           B. go   C. come           D. hit

Question 9: I am not able to go anywhere this weekend because I am up to my_____________in work.

            A. neck            B. nose            C. head           D. eyes

Question 10: Today all five species of rhinos are perilously close_____________extinction.

            A. with            B. to    C. of    D. for

Question 11: How long have you attended your_____________training?

            A. military       B. militarize     C. militarism   D. militaristic

Question 12: When the old school friends met, a lot of happy memories_____________back.

            A. had brought            B. were brought          C. brought       D. had been brought

Question 13: The new manager explained_____________new procedures to save time and money.

            A. with the staff that he hoped to establish   B. to the staff that he hopes to establish

            C. to the staff that he hoped to establish       D. with the staff that he hopes to establish

Question 14: It’s essential that every student_____________the exam before attending the course.

            A. pass            B. passes         C. would pass D. passed

Question 15: _____________today, he would get there on Sunday.

            A. Was he leaving       B. If he leaves C. Were he to leave    D. If he is leaving

Question 16: The more you study during the semester, _____________the week before exams.

            A. the less you have to study  B. you have to study the less

C. the less have you to study  D. the study less you have

Question 17: Harry’s new jacket doesn’t seem to fit him very well. He_____________it on before he bought it.

            A. must have tried      B. should have tried    C. needn’t have tried D. might have tried

Question 18: He is used to_____________on the floor.

            A. sleep           B. slept            C. be slept       D. sleeping

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Teletext is continuously sent out at all times when regular television programs are broadcast.

            A. electrified   B. automated  C. transmitted D. aired

Question 20: In rural Midwestern towns of the USA, the decisions that affect most residents are made at general assemblies in schools and churches.

            A. gatherings   B. public libraries        C. concerts      D. prayer services

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: In remote communities, it’s important to replenish stocks before the winter sets in.

            A. repeat         B. refill            C. empty         D. remark

Question 22: You’re 25 years old, but you still haven’t cut the apron strings.

            A. become independent          B. bought a new house           C. relied on others      D. started doing well

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: George is asking his mum.

–           George: “Is it okay if I stay at my friend Jack’s house overnight?”

–           George’s mum: “_____________. You haven’t done your chores.”

            A. Of course               B. That’s true

            C. I don’t think you can                     D. It’s okay

Question 24: Lucy is talking to Huong, her Vietnamese friend, about air pollution in Hanoi.

–           Lucy: “Is there anything we can do about the toxic air pollution in Hanoi recently?”

–           Huong: “_____________but the only thing we can do is to avoid outdoors and wear masks.”

            A. You’re telling me               B. I don’t think I know the answer

            C. I would say yes                  D. That’s easy

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

            Postsecondary institutions and private schools are corporations under U.S. law. They are approved to operate as non-profit, for-profit, or public corporations providing education and training. Increasingly, state authorities are requiring approved educational providers to apply for and receive accreditation as a (25) _____________of final and continued approval.

            As corporate entities, U.S. institutions are internally self-governing and are able to make property, facilities, equipment, and utilities transactions; make their own personnel decisions; decide (26) _____________to admit to study and to graduate; raise their own funds from outside sources; enter into contracts and compete for grants; and do most of the other things that corporations do. Institutions compete with one another for students, research funding, faculty, and other benefits. Public institutions may compete within the same state or territory for budget appropriations.

            Some institutions are governed (27) _____________under multi-campus arrangements. These include most local public schools (governed by school districts) and many state community college and university systems. Whether single- or multi-campus, institutional corporations (28) _____________by boards of citizens, both alumni and non-alumni, who are ultimately responsible for all operations. They appoint senior (29) _____________, such as principals, headmasters, presidents, and deans; and approve the actions taken in their name.

Question 25:   A. State           B. demand      C. condition    D. status

Question 26:   A. what           B. whom         C. which         D. where

Question 27:   A. collection    B. collective    C. collect         D. collectively

Question 28:   A. controlled               B. are controlling

                        C. are controlled         D. being controlled

Question 29:   A. trainees       B. judges         C. assistants    D. leaders

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

            Surrounding Alaska on all but one side are two oceans and a vast sea, giving this state the longest coastline in the United States. In fact, if the coastlines of all of its peninsulas and islands are considered, Alaska has a longer coastline, 33,904 miles (54,563 kilometers), than all the other 49 states together.

            Most of the state lies on a peninsula, bounded by the Arctic Ocean to the north, the Bering Sea to the west, and the Pacific Ocean on the southwest, south, and southeast. This peninsula, stretching away from the rest of North America, forms the northwest comer of the continent. One of the world’s largest peninsulas, it is partly shared with Canada on the east.

            The seas indent the shores of the main peninsula to form other peninsulas that contribute some of the most outstanding features to Alaska’s outline. Most notable of these is the Alaska Peninsula. The peninsula itself is 550 miles (885 kilometers) long, before the spectacular chain of islands reaches toward Asia.

            Another of Alaska’s large peninsulas is Seward, in which a number of smaller eastern states could be swallowed up. The Kenai Peninsula, less extensive than Seward, is about the size of the state of Maryland.

            Part of Alaska’s ocean heritage, many islands lie along the fringes of the state. Much of southeastern Alaska is made up of the Alexander Archipelago of 1100 islands, including Baranof, Kuiu, and Admiralty. Continuing up the coast are the islands of Prince William Sound. The Aleutian Islands pursue their bleak and windswept course in a long arc that encloses the Bering Sea. Included in the Aleutian chain are whole archipelagoes, such as the Fox, Near, and Rat islands.

Question 30: What is the main topic of the passage?

            A. The geography of the western United States

            B. The coastline of North America

            C. The territory that makes up Alaska

            D. The countries that border Alaska

Question 31: The word “its” in line 2 refers to_____________

            A. sea  B. coastline     C. Alaska        D. penisula

Question 32: Alaska is bordered on the southwest by_____________.

            A. the Pacific Ocean   B. the Arctic Ocean    C. the Bering Sea        D. Canada

Question 33: Kuiu is the name of_____________.

            A. an ocean     B. an island     C. a peninsula D. a country

Question 34: The word “pursue” in the last paragrah is closest in meaning to_____________.

            A. follow         B. direct          C. divide         D. slide

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

            Did you know that your small intestine is nearly six meters long? Or that there are about 60 muscles in your face, and you use 40 of them to frown but only 20 to smile? How about the fact that our bodies consist of 73 percent water, and that our hearts beat over 100,000 times each day? You really are amazing!

            The human body is a complex machine. From the day we are bom, our bodies grow and change in response to our environment, diet, and habits. The body has many different organ systems and parts that work together to allow us to breathe, move, see, talk, and digest food all at the same time. Most of the time we are unaware of what is happening in our bodies, usually it is only when we get sick or feel pain that we notice.

            Many people do not take care of their complex machines. Bad habits like smoking, drinking too much alcohol, and eating junk food damage our bodies. Stress can also cause health problems. People who worry a lot or have busy jobs often don’t get enough sleep, or don’t eat properly. We also can damage our bodies when we play sports or get into accidents. Studies done by the Australian government show that most people get hurt because of an accidental slip or fall, or because of injuries from car accidents. It’s true that a lot of people go to hospital because of serious illnesses, but far more people end up there because they simply weren’t being carefill.

            Like machines, different body parts sometimes wear down from old age. People over the age of 65 are more likely to fall and hurt themselves. And these injuries – from bad cuts to broken bones – usually require serious medical attention. Due to the increase in the population of elderly people, gerontology is now one of the fastest growing areas of medicine. There are many treatments available to help older people recover from illness and injury. It is now common for older people with damaged joints, for example, to have surgery to replace the old joint with a new one made of plastic or metal. Instead of suffering aches and pains through their retirement days, older people are able to lead happier and more comfortable lives.

            As with any machine, the better you take care of it, the longer it will last. The best way to take care of your amazing machine is to eat the right foods, do regular exercise, and get enough sleep. Oh, and don’t forget to smile!

Question 35: What is the passage mainly about?

            A. How our body work                      B. Taking care of our body

            C. Important habits for a healthy body          D. Ways that our body is similar to a machine

Question 36: The writer lists facts about our body in paragraph 1 to_____________.

            A. show us how amazing our bodies are

            B. test our knowledge about the body

            C. remind us to take care of our body

            D. illustrate that we may have complicated health problems

Question 37: The word “frown” in paragraph 1 is closest in meaning to_____________.

            A. cry              B. make unhappy expression on your face

            C. scratch your body              D. scream

Question 38: Our body is compared to a machine because_____________.

            A. it’s expensive to fix                        B. all of its parts can be measured

            C. it has many complicated parts        D. it can be damaged by bad habits

Question 39: All of the following can damage our body EXCEPT_____________

            A. stress          B. sleep           C. accidents    D. eating junking food

Question 40: What causes most people to end up in hospital?

            A. accidents                B. serious illness

            C. drinking too much alcohol D. improper eating

Question 41: The phrasal verb “wear down” in paragraph 4 is closest in meaning to_____________.

            A. become stronger     B. grow           C. fade in colour         D. become worse

Question 42: The word “it” in the last paragraph refers to_____________.

            A. body           B. machine      C. exercise      D. repair

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: In order no money would be wasted, we had to account for every penny we spent.

                             A                              B                                      C                            D

Question 44: These exercises look easy, but they are very relatively difficult for us.

                                     A                       B               C                             D

Question 45: In order to get a work as a computer analyst, you need a degree in computer science.

                              A                  B                                    C                     D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: I never came to this city, so I couldn’t meet him.

            A. If only I had come to this city, I could have met him.

            B. Never do I come to this city, so I couldn’t meet him.

            C. At no time I came to this city, so I couldn’t meet him.

            D. I wished I had come to this city, I could I have met him.

Question 47: If we can solve this problem soon, it will be better for all concerned.

            A. It would be better for all concerned if we can solve this problem soon.

            B. The sooner we solve this problem, the better it will be for all concerned.

            C. If we could solve this problem soon, it would be better for all concerned.

            D. If all concerned are better, we can solve this problem soon.

Question 48: “We’re having a reunion this weekend. Why don’t you come?” John said to us.

            A. John didn’t understand why we came to a reunion.

            B. John asked us why we didn’t come to a reunion this weekend.

            C. John simply asked us why we wouldn’t come to a reunion.

            D. John cordially invited us to a reunion this weekend.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: She looked through the hotel advertisements. She stopped only when taking a fancy to one piece.

            A. She took so great a fancy to the hotel advertisements that she could not stop reading them.

            B. She stopped looking through the hotel advertisements only when she had found another piece

            C. She stopped reading the hotel advertisements only when one of them caught her fancy.

            D. She found the hotel advertisements so interesting that she could hardly turn away from them.

Question 50: Overeating is a cause of several deadly diseases. Physical inactivity is another cause of several deadly diseases.

            A. Not only overeating but also physical inactivity may lead to several deadly diseases.

            B. Apart from physical activities, eating too much also contributes to several deadly diseases.

            C. Both overeating and physical inactivity result from several deadly diseases.

            D. Overeating and physical inactivity are caused by several deadly diseases.

ĐÁP ÁN

1-A

2-B

3-A

4-D

5-D

6-B

7-A

8-C

9-A

10-B

11-A

12-B

13-C

14-A

15-C

16-A

17-B

18-D

19-C

20-A

21-C

22-C

23-C

24-B

25-C

26-B

27-D

28-C

29-D

30-C

31-C

32-A

33-B

34-A

35-D

36-A

37-B

38-C

39-B

40-A

41-D

42-B

43-A

44-C

45-B

46-A

47-B

48-D

49-C

50-A

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:     A. wait                        B. train                        C. said             D. paid

Question 2:     A. whole         B. when           C. which         D. while

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:     A. extreme      B. mission C. rapid     D. country

Question 4:     A. society        B. epidemic     C. initiate        D. catastrophe

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:     in 1939, the Borne Bridge is one of the many grand projects of the Depression era.

A. Completing            B. Completed  C. Complete    D. Completes

Question 6: He always did well at school      having his early education disrupted by illness.

A. in spite of   B. on account of         C. in addition to         D. even though

Question 7: “Did  you  have a good time  at the  Browns?”  – “Not really. I           I’ll ever visit them again.

A. won’t be thinking   B. am not thinking      C. don’t think D. think not

Question 8: Nobody answered the door,       ?

A. weren’t they           B. were they    C. did they      D. didn’t they

Question 9: Tom had a lucky escape. He _    killed.

A. could have been     B. must have been       C. should have been   D. had been

Question 10: As we walked past, we saw John         his car.

A. to repair      B. repaired      C. in repairing D. repairing

Question 11: As far as I can judge, she was completely unaware     the seriousness of the situation.

A. with            B. about          C. of    D. in

Question 12: Tom made a serious mistake at work, but his boss didn’t fire him. He’s lucky           a second chance.

A. having given           B. having been given  C. to have given          D. to have been given

Question 13: Standing on top of the hill,       .

A. people have seen a castle far away            B. lies a castle in the middle of the island

C. a castle can be seen from the distance       D. we can see a castle in the distance

Question 14: Our Import–Export Company Limited will have to     sales during the coming year.

A. expand       B. enlarge        C. extend        D. increase

Question 15: John hasn’t studied hard this year; so, in the last couple of months, he has had to work

            just to catch up.

A. vaguely       B. barely          C. intensely     D. randomly

Question 16: Make sure you us a visit when you are in town again.

A. give            B. do   C. pay D. have

Question 17: My New Year’s            this year is to spend less time on Facebook and more time on my schoolwork. But I’m not sure I will keep it.

A. resolution   B. salutation    C. wish            D. pray

Question 18: Mr. Park Hang Seo, a Korean coach, is considered a big         in Vietnam football.

A. bread          B. cheese         C. sandwich    D. egg

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 19: Tom is apologizing to Peter for being late.

–          Tom: “Sorry, I’m late, Peter. My car has broken down on the way here.”

–          Peter: “            ”

A. No, I wouldn’t mind at all.            B. Not on my account.

C. That’s all right.       D. Well, it’s worth a try.

Question 20: Mai and Joey are talking about their favorite pastimes.

–          Joey: “What sort of things do you like doing in your free time?”

– Mai: “           ”

A.        I love checking out the shops for new clothes.

B.        None. Been starved since 9 yesterday.

C.        I hate shopping.

D.        Nothing special. Just some photos I took on the trip to Nepal.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: To absorb a younger workforce, many companies offered retirement plans as incentives for older workers to retire and make way for the young ones who earned lower salary.

A. rewards      B. opportunities          C. motives       D. encouragements

Question 22: Not until all their demands had been turned down did the workers decide to go on strike for more welfare.

A. rejected      B. sacked        C. reviewed    D. deleted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 23: I don’t know what they are going to ask in the job interview. I’ll just play it by ear.

A. plan well in advance          B. be careful about it

C. listen to others saying        D. do not plan beforehand

Question 24: It is widely known that the excessive use of pesticides is producing a detrimental effect on the local groundwater.

A. useless        B. harmless      C. damaging   D. fundamental

ĐÁP ÁN

Question 1

C

Question 11

C

Question 21

D

Question 31

D

Question 41

D

Question 2

A

Question 12

D

Question 22

A

Question 32

C

Question 42

B

Question 3

A

Question 13

D

Question 23

A

Question 33

C

Question 43

C

Question 4

B

Question 14

D

Question 24

B

Question 34

A

Question 44

C

Question 5

B

Question 15

C

Question 25

B

Question 35

A

Question 45

B

Question 6

A

Question 16

C

Question 26

C

Question 36

C

Question 46

D

Question 7

C

Question 17

A

Question 27

D

Question 37

B

Question 47

C

.Question 8

C

Question 18

B

Question 28

A

Question 38

A

Question 48

D

Question 9

A

Question 19

C

Question 29

D

Question 39

A

Question 49

C

Question 10

D

Question 20

A

Question 30

A

Question 40

A

Question 50

D

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. promises         B. realizes                    C. devises                   D. socializes

Question 2: A. compile          B. facile                       C. facsimile                 D. textile

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. evolve            B. protect                    C. argue                      D. resist

Question 4: A. profession      B. consequence           C. substantial             D. objective

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  Let’s go to the cinema this tonight,___________?

A. do we                     B. shall we                  C. don’t we                 D. aren’t we

Question 6:  I will be very happy if you can play _______ piano at my birthday party.

A. a                             B. an                            C. the                          D. 0

Question 7:  I like watching film online _________ the computer at night.

A. on                           B. at                            C. in                            D. of   

Question 8:  Before starting __________      for this company, I spent a year _______ .

A. work/travel             B.work/traveling         C.working/travel         D.working/traveling

Question 9: If these prisoners attempted to escape from prison, ­­­­­­­­­­­__________immediately.

A. they would be caught                                B. they would catch

C. they will be caught                                     D. they will have caught

Question 10: I haven’t met my younger brother since I _________ to HCMC.

A. moved                    B. had moved             C. move                      B. would move

Question 11: He promised to telephone         I have never heard from him again.

A. but                          B. except                     C. although                 D. because

Question 12:  I’ll return Bod’s book to him, ___________

A. as soon as I have completed reading it. 

B. after I will complete reading it.

C. by the time I will have completed reading it. 

D. until I have completed reading it.

Question 13: In The Sociology of Science,__________a classic, Robert Merton discusses cultural, economic and social forces that contributed to the development of modern science.

A. now considering     B. now considered      C. which considers     D. which considered

Question 14: Recently health foods have increased in __________

A. popular                   B. popularity               C. popularize               D. popularization

Question 15: Everyone laughed when he _____________the teacher so well.

A. looked up               B. took off                  C. sent off                   D. called up

Question 16: As the drug took           the patient became unconscious.

A. effect                      B. force                       C. influence                D. action

Question 17: You’re very quiet today. What have you got on your___________?

A. spirit                       B. attention                 C. mind                       D. brain

Question 18: Mark Zuckerberg’s enormous success has taken a lot of hardworking and ___________.

A. indifference            B. dedication              C. loyalty                    D. reputation

Question 19: After a momentary       _ of concentration, Simon managed to regain his focus and completed the test.

A. failure.                    B. lapse.                      C. fault.                       D. error.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: A brief outline of the course and bibliography were handed out to the students at the first meeting.

A. dispensed               B. dispersed                C. distributed              D. contributed

Question 21: Her courage not only inspired her followers but moved her rivals as well.

A. depressed               B. motivated               C. overlooked                         D. rejected

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Rather than assuming responsibility for explaining corporate losses, the CEO passed the buck to his CFO to explain the downturn.

A. denied responsibilities

B. shifted the responsibility for something to someone else

C. made someone responsible for a problem that you should deal with

D. shouldered the blame

Question 23: The water workers’ claim for a 10 percent pay rise has been under consideration by the Government.

A. neglected                B. concentrated           C. suspected               D. be thought

ĐÁP ÁN

1-A

2-C

3-C

4-B

5-B

6-C

7-A

8-D

9-A

10-A

11-A

12-A

13-B

14-B

15-B

16-A

17-C

18-B

19-B

20-C

21-B

22-D

23-A

24-A

25-B

26-A

27-D

28-A

29-D

30-C

31-C

32-C

33-A

34-D

35-C

36-D

37-D

38-B

39-A

40-C

41-D

42-C

43-B

44-D

45-B

46-A

47-D

48-D

49-A

50-A

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. buses                          B. crashes                    C. bridges                   D. plates

Question 2: A. expand                       B. stagnant                  C. vacancy                  D. applicant

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. suggest                       B. involve                    C. travel                      D. sustain

Question 4: A. butterfly                     B. departure                C. tradition                 D. protection

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  Buy me something to drink, ____________?

A. aren’t you                           B. won’t you               C. don’t you                D. will you

Question 6: Wendy became ____________ famous artist at the age of 20

A. a                                         B. the                          C. an                           D. 0

Question 7: What did you have ______lunch?

A. for                                                  B. on                           C. of                             D. with

Question 8: Human beings must stop ______the environment.

A. to pollute                            B. polluted                  C.to polluted               D.polluting

Question 9:  If you_______ any money, I would give you some.

A. hadn’t had                          B. haven’t had                        C. don’t have              D. didn’t have

Question 10: My parents have left for English since I ___________ at primary school.

A. have been                           B. was                                     C. had been                 D. am

Question 11: My parents lent me the money. _____________, I couldn’t have afforded the trip.

A. Therefore                            B. Otherwise               C. Only if                    D. However

Question 12:   _____________, she will go to sleep.

A. By the time she finished the home work      B. After she was finishing the homework

C. When she finished the homework                D. As soon as she has finished the homework

Question 13: The man ______ at the blackboard is our teacher.

A. stood                                  B. stands                     C. standing                 D. to stand

Question 14: John is feeling_____________because he hasn’t had enough sleep recently.

A. irritate                                 B. irritation                  C. irritably                   D. irritable

Question 15: When travelling in Europe, we tried to___________at least an hour in a medieval town to explore it.

A. stop off                              B. stop out                  C. stop up                   D. stop in

Question 16:  The commission estimates that at least seven companies took___________  of the program.

A. advantage                           B. use                          C. benefit                    D. dominance

Question 17: It is not easy at all to get a good job without any __________ qualifications.

A. academic                            B. social                      C. great                       D. favourite

Question 18: Jenny has an_____________command of Japanese cuisine.

A. intensive                             B. utter                                    C. impressive              D. extreme

Question 19: The head teacher has asked me to take the new boy under my_____________and look after him.

A. sleeves                    B. arm                         C. wing                       D. cloak

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20:  A lot of waste from hotels and vehicles is also discharged into the water and air.

A. get over                  B. turn up                    C. get off                    D. watch out

Question 21: If the examiner can’t make sense of what your essay is about, you’ll get the low mark.

A. declare                    B. estimate                  C. communicate          D. understand

ĐÁP ÁN

1-D

2-C

3-C

4-A

5-D

6-A

7-A

8-D

9-D

10-B

11-B

12-D

13-C

14-D

15-A

16-A

17-A

18-C

19-C

20-C

21-D

22-B

23-D

24-A

25-C

26-C

27-B

28-D

29-B

30-C

31-A

32-C

33-B

34-C

35-B

36-D

37-C

38-A

39-C

40-A

41-A

42-B

43-C

44-B

45-A

46-A

47-B

48-B

49-C

50-A

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. developed

B. pretended

C. vibrated

D. visited

Question 2.

A. breath

B. booth

C. thank

D. threat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. escape

B. before

C. enoug

D. welfare

Question 4.

A. romantic

B. marriage

C. majority

D. attractiveness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Do you know that           longest river in            world is           Nile?

A. the/the/the  B. a  he/the      C. x/the/a        D. the/the/x

Question 6. I decided to g   to the library as soon as I          .

A. would f      sh         t I did  B. finish what I did

C. finished what I did            D. finished what I was doing

Question 7. I have just found the book          .

A. which you were looking     B. you were looking

C. for that you were looking  D. you were looking for

Question 8. The doctor recommended that she         a specialist about the problem.

A. to see          B. see  C. sees D. seeing

Question 9. Thanks to all the qualified staff, the event was and flowed smoothly.

A. well-behaved          B. well-planned           C. well-off      D. well-trained

Question 10. IPhone 11 is the latest   in the field of smartphone design of Apple.

A. creator        B. create          C. creativity    D. creation

Question 11. These     suggest that there is not direct link between unemployment and crime.

A. readings      B. discoveries  C. findings      D. outputs

Question 12. If the boys played better, they…………..the football match

A. won            B. would win  C. will win      D. were winning

Question 13. I suppose no one survived the accident,           ?

A. didn’t they B. didn’t he     C. did they      D. don’t I

Question 14. Giving up smoking is just one of the ways to   heart disease.

A. push off      B. put off        C. throw off    D. ward off

Question 15. I don’t know why you insist     blaming me      _ all my troubles.

A. on / for       B. in / for         C. at / on         D. over / for

Question 16.   I’d like to help you out, I’m afraid I just haven’t got any spare money at the moment.

A. Although    B. However     C. Despite       D. In spite of

ĐÁP ÁN

1-A

2-B

3-D

4-B

5-D

6-D

7-D

8-B

9-B

10-D

11-C

12-B

13-C

14-D

15-A

16-A

17-D

18-D

19-B

20-B

21-A

22-C

23-B

24-A

25-A

26-D

27-C

28-A

29-D

30-A

31-B

32-C

33-A

34-D

35-A

36-D

37-C

38-B

39-D

40-C

41-C

42-A

43-C

44-C

45-C

46-D

47-B

48-D

49-C

50-B

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Võ Thị Sáu Lần 3. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Thiện Thuật Lần 3
  • Bộ 5 đề thi thá»­ THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Hai Bà TrÆ°ng Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button