Lớp 11

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn

Để cung cấp thêm tài liệu giúp các em học sinh lớp 11 ôn tập thật tốt chuẩn bị trước kì thi giữa học kì 1 sắp tới HOC247 giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn được HOC247 biên tập và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em tự luyện tập làm đề. Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT TRẦN QUỐC TUẤN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Lisa is seven years old today, and her parents hold a birthday party for her. On the table there is a birthday (1) ——– which there are seven colourful (2) ——-sitting in the middle of the cake. People sing “Happy birthday” to Linda. When they finish singing, she(3)—— the candles on the cake then she cuts the cake to serve the guests. After that, she happily opens her birthday cards and (4)——-that her relatives and friends give her.

1. A.  bread         B.  caddy                 C.  sandwich              D.  cake

2.  A.  gifts          B.  candles              C.  rings                     D.  flowers

3   A. blows out        B. pulls out             C. picks out               D.  takes out

4.  A.  parents       B.  complaints            C.  presents              D.  helicopters

Read the passage carefully and then answer the questions below.

Last Sunday was definitely not a good day for me. It all started when I got into my car and it refused to start. I realized that I had left the lights on and the battery had gone flat. I telephoned my friend David and he came round and help me start the car. I then drove into the town to see a friend. I had arranged to meet him at 6.30, but by the time I got there he had left. I waited for him for an hour despite the freezing weather, but he did not come. When I returned to my car, I was that someone had broken into it, probably looking for the radio. Luckily, I never leave the radio in the car! There was nothing I could do but get into my car and drive home. Later I spoke with my friend and discovered that he had waited for only half and hour and left. He didn’t even apologized for not waiting for me longer.

1. Why didn’t the writer’s car start?

……………………………………………………………

2. Who did he phone?

………………………………………………………….

3. What did he see when he returned to his car?

………………………………………………..

4. Did the writer have a good Sunday?

……………………………………………

Rewrite the sentences, using the words given in brackets

1. The boy ran away from the house.

She noticed ……………………………

2. She crossed the road.

I saw …………………

3. They sang a song.

I heard ………………………………………

4. He locked the door.

I observed ……………………………………………………….

Make meaningful sentences with the cues given:

1. She/promise/help me my housework.

……………………………………………..

2. We like/ learn English because it/ international language.

…………………………………..

Identify the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A.hour                              B.holiday                   C.hospital                  D.house

2. A. cheese                          B. choose                   C. children                D. machine

Choose the best answer.

1. Your friendship should be based on …………….. trust.

A. blind                             B. fragile                      C. mutual                      D. basic

2. They went  home after they (finish) …………………….their work

 A. has finished             B. had finished                C. to finish                D.finished

3. John: “I’ve passed my final exam.”- Tom: “…….”

 A.Good luck.    B. It’s nice of you to say so.     C.That’s a good idea .D.Congratulation!

4. We (have)……..lunch when we heard the new. 

A. were having                      B. was having           C. had                        D. had had

5. The 50th wedding anniversary is called the………………………. anniversary.

  A.   special                            B. golden                C. diamond                 D. silver

6. The children enjoyed ……………… on camping trips last week.

A. take                       B. took                                   C. taking                     D. to take

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Choose the word or phrase among A,B,C or D that best fits the blank space in the following passage

1 – D; 2 – B; 3 – A; 4 – C;

Read the passage carefully and then answer the questions below .

1 – Because he had left the lights on and the battery had gone flat.

2 – He telephoned his friend David

3 – When he returned to his car, he was that someone had broken into it

4 – No, he didn’t.

Rewrite the sentences, using the words given in brackets

1 – She noticed the boy run away from the house.

2 – I saw her cross the road.

3 – I heard them sing a song.

4 – I observed him lock the door.

Make meaningful sentences with the cues given:

1 – She promises to help me my housework.

2 – We like learning English because it is international language

Identify the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 – A; 2 – D;

Choose the best answer.

1 – C; 2 – B; 3 – D; 4 – A; 5 – B; 6 – C;

Put the verbs in the correct form

1 – gets; 2 – went; 3 – listening; 4 – to work;

2. Đề số 2

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the letter (s) pronounced differently from the others.

Câu 1:     A. teacher                 B. choose                  C. change                  D. machine

Câu 2:     A. uncertain             B. number                 C. trust                      D. mutual

Câu 3:     A. turned                  B. noticed                 C. looked                  D. helped

Câu 4:     A. iron                       B. restaurant            C. parent                   D. celebrate

Câu 5:     A. honest                  B. happy                   C. hour                      D. vehicle

II. VOCABULARY AND GRAMMAR

Choose the one word or phrase – A, B, C or D – that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

Câu 6:  She’s made friends _______ a little girl who lives next door.

A. of                              B. by                              C. with                          D. to

Câu 7:  Your friendship should be based on _______ trust.

A. blind                         B. fragile                       C. mutual                      D. basic

Câu 8:  _______ anniversary is the day exactly 50 years after a marriage, often celebrated with a party.

A. Silver                       B. Copper                     C. Diamond                  D. Golden

Câu 9:  Smoking _______ bad for our health, so my father _______ three years ago.

A. is/ stopped to smoke                                     B. was/ stopped smoking

C. is/ stopped smoking                                      D. is/ has stopped smoking

Câu 10:  They let their children _______ up late at weekends.

A. to stay                      B. stayed                       C. staying                     D. stay

Câu 11:  I don’t like that man. There is a sneaky look on his face.

A. humorous                B. dishonest                 C. furious                     D. guilty

Câu 12:  When I arrived at the railway station, he had got _______ the train to Hanoi.

A. to                              B. in                               C. on                              D. off

Câu 13:  The children seem to be totally _______ of working quietly by themselves.

A. unable                      B. not able                    C. impossible               D. incapable

Câu 14:  By the time Jack came with help, we _______ the work.

A. finished                   B. had finished            C. finish                        D. have finished

Câu 15:  The newlywed _______ spent their honeymoon in Hawaii.

A. pair                           B. two                            C. double                      D. couple

Câu 16:  A friend of mine phoned _______ me to a party.

A. to invite                   B. inviting                    C. for invite                  D. for inviting

Câu 17:  Up to now, they have not made a _______ whether they will go or not.

A. decide                      B. decision                   C. decisive                   D. decidedly

Câu 18:  It is not worth _______ that computer. You had better _______ a new one.

A. for repairing/ bought                                    B. repairing/ buy

C. to repair/ buying                                            D. to repair/ to buy

Câu 19:  I believe that everyone has had _______ experiences in life.

A. memorable              B. changeable              C. acceptable               D. observable

Câu 20:  The little boy hopes _______ to Disneyland Park on his birthday.

A. to be taken               B. taking                       C. to take                      D. being taken

III. ERROR IDENTIFICATION

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence to be correct.

Câu 21:  I’m delighted hearing that you have made much progress in your study recently.

A. in                              B. hearing                     C. have made               D. much

Câu 22:  Although Mai’s family is not rich, but they are very kind to people who live nearby.

A. is                               B. to                               C. Mai’s family            D. but

Câu 23:  I’d like him going to a university, but I can’t make him go.

A. going                        B. can’t make                C. a university             D. go

Câu 24:  When I arrived at the station, John has waited for me for an hour.

A. for                             B. has waited                C. at                               D. me

Câu 25:  Does your brother mind calling at home if his patients need his help?

A. his help                    B. if                               C. calling                      D. Does

IV. READING

A. Choose the one option – A, B, C or D – that best fits each of the num­bered blank.

       If you are invited to someone’s house for dinner in the United States, you should (26)_______ a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift, he/ she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited (27)_______ receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he/ she will tell a “(28)_______ lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (29)_______ on time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not (30)_______ ready.

Câu 26:   A. take                      B. bring                     C. give                       D. make

Câu 27:   A. about                    B. for                         C. with                      D. of

Câu 28:   A. white                    B. deliberate            C. great                     D. obvious

Câu 29:   A. slowly                  B. recently                C. exactly                 D. perfectly

Câu 30:   A. been                     B. be                          C. being                    D. to be

B. Read the passage below and choose one correct answer for each question.

AN UNLUCKY DAY

Last Sunday was definitely not a good day for me. It all started when I got into my car and it refused to start. I immediately realized that I had left the lights on and the battery had gone flat. I telephoned my friend George and he came round and helped me start the car. I then drove into town to see a friend. I had arranged to meet him at six thirty, but by the time I got there, it was ten past seven and my friend was not there. I waited for him for an hour despite the freezing weather, but he didn’t come. When I returned to my car, I saw that someone had broken into it, probably looking for the radio. Luckily, I never leave the radio in the car! There was nothing I could do but get into my car and drive home. Later, I spoke with my friend and discovered that he had waited for only half an hour and left. He didn’t even apologize for not waiting for me longer!

Câu 31:  Why didn’t the writer’s car start?

A. Because it hadn’t been serviced.                 B. Because the lights had gone wrong.

C. Because the battery had gone flat.              D. Because the battery had been stolen.

Câu 32:  What was the weather like when the writer waited for his friend?

A. foggy                        B. hot                            C. cold                          D. rainy

Câu 33:  In the writer’s opinion, what did the thief want to steal?

A. wallet                       B. camera                     C. money                      D. radio

Câu 34:  What time did the writer’s friend leave after waiting for him?

A. 6:30                          B. 7:30                          C. 7:10                          D. 7:00

Câu 35:  Which of the following sentence is not true?

A. The writer apologized for not waiting his friend for any longer.

B. A friend of the writer’s lived in town.

C. A friend of the writer’s helped him start the car.

D. The writer had waited for his friend until 7:30

V. WRITING

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1D 2D 3A 4A 5B 6C 7C 8D 9C 10D 11B 12C 13D 14B 15D 16A 17B 18B 19A 20A

21B 22D 23A 24B 25C 26B 27A 28A 29C 30B 31C 32C 33D 34D 35A 36C 37A 38D 39C 40B

3. Đề số 3

I. SOUNDS. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (0.5pt)

01. A. many                B. thank       C. bring        D. language

02. A. guitarist           B. laugh        C. ago           D. engage

II. ERROR IDENTIFYING. Choose the one word or phrase (A, B, C or D) that would not be appropriate. (0.5pt)

03. They saw him arrived his flat late.

A. arrived                     B. his flat           C. late.           D. saw

04. You’d better saved money for a rainy day.

A. for       B. ‘d better               C. rainy               D. saved

Đáp án: 1A; 2B; 3A; 4D

III. READING 2. Read the passage and then choose the best answer A, B , C or D for the following questions. (1pt)

Linda Shaw was about to have her evening meal with parents and grandmother when something rather frightening happened. The family had just sat down at a table in the dining room and had called Linda’s brother Tony to join them when three armed men went in. One of the men pointed a gun at them while another held a knife. The family were all terrified, except Tony, who was watching television so that he had no idea anything was wrong. The men began to put everything that was valuable into a large bag. While stealing things, they didn’t see Linda write the word “HELP” on the piece of paper. Linda dropped the paper out of the window on the street. Two passengers saw it and called the police. A few minutes later the police caught them. After they were being taken away. Tony was bewildered. He had been watching television throughout the whole incident.

05. It can be inferred from the story that the men……..

A. stole all the valuable things and left                   B. were successful in robbing

C. were not caught                                                      D. weren’t able to steal anything

06. Tony is Linda’s ……….

A. father       B. brother         C. cousin          D. grandfather

07. The accident happened………

A. while Linda and her family were sleeping.

B. when Linda and her family were about to have an evening meal.

C. while Linda and her family were having an evening meal.

D. after Linda and her family had finished having an evening meal.

08. While the men were stealing things, ……..

A. Tony went out to phone the police.                   

B. Linda was watching TV.

C. Tony watched them and said nothing.               

D. Linda wrote the word “HELP” on the paper and dropped it out of the window.

Đáp án: 5D; 6B; 7B; 8D

IV. LANGUAGE USE. Choose the answer that best fits each blank. (3.5pt)

09. A……man never helps others without thinking of his own benefit.

A. unselfish                 B. selfishness                       C. selfish               D. unselfishness

10. I expected…….to your party, but I wasn’t.

A. to invite                   B. to be inviting                   C. inviting            D. to be invited

11. The 50th wedding anniversary……..the “golden anniversary.”

A. to be called             B. to call            C. is called           D. being called

12. I’d rather you…….the next trip to Sapa.

A. joining                     B. joined            C. to join                              D. join

13. We……..lunch when we heard the news of the fire.

A. have                         B. are having         C. were having                    D. had

14. She makes a fuss about anything she doesn’t like.

A. feels excited           B. feels sad        C. complains noisily           D. worries

15. I think I hear someone……..the window. Do you hear it too?

A. opening                   B. opened            C. opens        D. to open

16. Teenagers nowadays often imitate their…….in different ways.

A. idols         B. idiots         C. ideas              D. idioms

17. When they…….to the station, the train………

A. got – had left      B. get – have left       C. had got – left      D. have got – leave

18. ~ Nga: “Did you enjoy the party?” ~ Lien: “………. “

A. We sang so loud.                                                    B. I gave her toys.              

C. I was served special dishes.                                 D. Very much

19. The children seem to be incapable…….working quietly themselves.

A. at          B. to              C. of             D. with

20. Helen:“Congratulations!” ~ Jim: “……. , Helen.”

A. Yes, I am         B. You’re kidding       C. Thank you     D. That’s great!

21. Nga and I were…….until she moved to a different school.

A. friends          B. friendship                 C. friend         D. friendliness

22. I suddenly remembered that I……my keys.

A. had forgotten          B. forget            C. have forgotten      D. forgot

Đáp án: 9C; 10D; 11C; 12B; 13C; 14C; 15A; 16A; 17A; 18D; 19C; 20C; 21A; 22A

V. WORD STRESS. Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others. (0.5pt)

23.A. loyalty       B. suspicion     C. sympathy                     D. constancy

24.A. summer       B. seven          C. money                   D. thirteen

Đáp án: 23B; 24D

VI. READING 1. Complete the following passage by choosing an appropriate word or phrase for each blank. (1.5pt)

Well, before the fire, I was …(25)… I always complained to my mother about …(26)… small my room was, or how few clothes I had. Then the fire came and destroyed …(27)… we owned. But I slowly began to …(28)… that I didn’t really need my odd things. I just needed my family. After all, you can get new clothes any time, …(29)… a family can never be replaced. The fire took many things from me, but it …(30)… me to appreciate my family more than things.

25. A. selfishness             B. selfish      C. unselfish          D. myself

26. A. how               B. why       C. what           D. where

27. A. thing             B. nothing         C. something      D. everything

28. A. realize         B. look      C. see       D. find

29. A. but         B. and         C. if          D. or

30. A. made       B. learned      C. gave         D. taught

VII. WRITING. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (1.5 pt)

31. They allowed him to go out until 10 p.m.

They let ……………………………………………………………

32. When we arrived, the party had come to an end.

After ……………………………………………………………….. 

Đáp án:

31. They let him go out until 10 p.m.

32. After the part had come to an end, we arrived.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

A. LISTENING (2.5 p)

B. GRAMMAR-VOCABULARY AND LANGUAGE FUNCTIONS. (2.5 p)

11. When they finished singing, my friend blew _______ the candles on the cake.

A. off

B. out

C. up

D. of

12. Do you enjoy_______ cartoons?

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

13. They want_______ by air because it is much faster than other means of transport.

A. travel

B. travelling

C. travelled

D. to travel

14. Mr. Tu usually _____ to work by motorbike , but yesterday he went by bus because of the
heavy rain.

A. has gone

B. go

C. goes

D. had gone

15. Today, they are on their wedding _________.

A. decoration

B. anniversary

C. cake

D. clothes

16. The little boy expects _______ to Disneyland Park on his birthday.

A. to take

B. to be taking

C. to be taken

D. taking

17. Tony: “ Would you like to have a drink after school, Barbara?” – Barbara: _______

A. Yes, I’d love to

B. No, I don’t like

C. Yes, I do

D. I’m glad you like it

18. His most memorable experience _______ 2 years ago.

A. was happening

B. happened

C. to happen

D. happening

19. By the time he came home, all his guests _________ .

A. have already left

B. had already left

C. were already leaving

D. already left

20. They organized a party in ______of the year’s successes

A. ceremony

B. memory

C. honor

D. celebration

C. READING (2.5p)

Read the passage and choose the correct answer

PREPARING A DINNER PARTY

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better.

It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of
women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are
vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons.

Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favorite drinks.

The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that
someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezzo or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

26. Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to entertain people.

B. to get people to know more about their host and hostess.

C. to make new friends.

D. to help people to know each other better.

27. When giving a dinner party, you should NOT invite _______.

A. husbands and wives.

B. those who are vegetarians.

C. both women and men.

D. those who can’t eat or drink certain things.

28. The menu should include these EXCEPT _______.

A. a first course

B. a supper

C. a dessert

D. main courses

29. According to the passage, starters should be served _______.

A. because the guests want to have a good time together

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to eat them while having to wait

D. because the guests may be hungry while having to wait

30. What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Stand beside the guests without doing anything.

B. Sit down with the guests to show your politeness.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Only serve the guests with the food.

D. WRITING (2.5p)

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

B. GRAMMAR-VOCABULARY AND LANGUAGE FUNCTIONS. (2.5 p)

11. B

12. A

13. D

14. C

15. B

16. C

17. A

18. B

19. B

20. D

C. READING (2.5p)

Part 1. Choose the correct answer

21. B

22. A

23. B

24. C

25. A

Part 2. Read the passage and choose the correct answer

26. C

27. A

28. B

29. D

30. B

D. WRITING (2.5p)

I. Rewrite the sentences without changing the meaning (0.5p)

33. After they had had a good meal, they went to dance

34. Before she went to sleep, she had called her family

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Huệ
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lương Thế Vinh
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Bùi Thị Xuân

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button