Lớp 11

Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Xuân Diệu

Với mục đích có thêm tài liệu giúp các em học sinh lớp 11 ôn tập chuẩn bị trước kì thi giữa học kì 1 sắp tới HOC247 giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Xuân Diệu được HOC247 biên tập và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em tự luyện tập làm đề.

Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT XUÂN DIỆU

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.  A. literature             B. tear              C. ten               D. tone

2.  A. sing                     B. language      C. thank           D. any

7. a. other                     b. long               c. possible        d. constancy

8. a. such                       b. match            c. which            d. characteristic

II. Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others.

3.  A. loyalty                B. constancy    C. suspicion     D. sympathy

4.  A. summer              B. thirteen       C. money         D. seven

9. a. between                 b. gossip              c. common        d. pleasure

10. a. embarrass             b. experience        c. imagine          d. imitate

III. Choose the best answer

5. We ………. lunch when we heard the news.

A. had              B. were having C. have            D. have had

6. I carefully put my hand into the boy’s bag, took the notes and put them in my own bag.

A. the notebooks   B. the books C. the money   D. the paper

7. Linh and Mai were ………. until they went off to different schools.

A. friends        B. friendship    C. friendliness  D. friend

8. Do you have much opportunity ………. your English ?

A. practising     B. to practise   C. practised      D. to be practise

9. She didn’t want to stay there for the weekend.

A. They made her to stay there for the weekend.  

B. They made her stayed there for the weekend.

C. They made her stay there for the weekend.      

D. They made her staying there for the weekend.

10. What is the antonym of  “sorrows” ?

A. interests                   B. joys             C. likes             D. love

11. Your handwriting is impossible ……….

A. reading                    B. read             C. to read        D. readed

12. “Did anyone see the thief ?” “No, he already ………. away by the time we ………. in ”.

A. ran / had come   B. runs/ have come C. has run / come D. had run / came

13. She has a lot of housework to do.

A. There is a lot of housework for her to do.  

B. There is many housework for her do.

C. There is a lot of housework for her do.          

D. There is many housework for her to do.

14. The children seem to be incapable ………. working quietly themselves.

A. at                 B. to                 C. with                         D. of

17. Sally’s low test scores kept her from _______ to the university.

a. admitting   b. to admit   c. to be admitted      d. being admitted

A. I’m really ………….. to the party. All my old friends will be there.

A. appreciating B. looking forward      C. thinking about   D. enjoyable

2. I remember …………………. to Paris when I was a very small child.

A. to be taken         B. to take          C. being taken D. taking

3. The examiner made us ………………… our identification in order to be admitted to the test center.

A. show                  B. showing       C. to show        D. showed

4. I’ve never fallen in such a(n)…………………….. situation before.

5. The plants want………………………daily.

A. to water              B. watering       C. to be watered  D. being water

6. In some countries environmental organizations have been …… to inform people and gain their support.

A. made up              B. set up            C. brought up   D. taken up

13. The first quality is…………..A person who is concerned only ………… his own interests and feelings cannot be a true friend.

A. unselfishness / with.                  B. unsensational / for       

C. unselfish / with                         D. unselfishness / in

26. We are whispering to avoid                              by the other ones.

A. hearing           B. being hearing         C. to be heard            D. being heard

IV. Choose the one word or phrase (A,B,C or D) that would not be appropriate

15. They saw him arrived his flat late.

                 A              B          C       D

16. It was very kind of you to showing me the way.

           A                B                      C                D

2.  I saw a man to jump through the window 5 minutes ago, but I couldn’t remember his face.

                          A           B                                                  C                            D              

3. She suggested taking the plane this evening or go by train tomorrow.

                  A                    B                                C  D

19.  I’m delighted hearing that you have made much progress in your study.

                 A                B                           C                              D

22. I’m sure he is capable in running a mile in four minutes.

   A                           B             C                D

V. Complete the following passage by choosing an appropriate word or phrase for each blank.

Friendship is not about always being nice, or (17) ………. A friend will tell you when he or she thinks you are full (18) ………. considerateness. Only your best friend can (19)………. your silent pain and will hold your (20) ………. till you become strong again.

17. A. agree                  B. agreement    C. agreeable    D. agreeably

18. A. in                       B. of                 C. with             D. for

19. A. feel                    B. enjoy           C. watch           D. hear

20. A. leg                     B. face             C. forehead      D. hand

VI. Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D for the following questions.

Linda Shaw was about to have her evening meal with parents and grandmother when something rather frightening happened. The family had just sat down at a table in the dining room and had called Linda’s brother Tony to join them when three armed men broke in. One of the men pointed a gun at them while another held a knife. The family were all terrified, except Tony who was watching television that he had no idea anything was wrong . The men began to put everything that was valuable into a large bag. While stealing things, they didn’t see Linda write the word “HELP” on the piece of paper. Linda dropped the paper out of the window on the street. Two passengers saw it and called the police. A few minutes later the police caught them. After they were being taken away Tony was bewildered. He had been watching television throughout the whole incident.

21. The accident happened ………..

A. after Linda and her family had finished having an evening meal.

B. while Linda and her family were having an evening meal.

C. when Linda and her family were about to have an evening meal.

D. while Linda and her family were sleeping.

22. Tony is Linda’s ………..

A. brother                B. grandfather             C. cousin          D. father

23. While the men were stealing things, ……….

A. Tony went out to phone the police.           

B. Linda wrote the word “HELP” on the paper and dropped it out of the window.

C. Linda was watching TV.

D. Tony watched them and said nothing.

24. It can be inferred from the story that the men …………

A. stole all the valuable things and left

B. weren’t able to steal anything

C. were caught

D. B and C

VII. WRITING:

 A. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it

25. They allowed him to write a letter to his family.

They let him write a letter to his family

26. When the police arrived, the car had gone.

After the car had gone, the police arrived.

27. It’s a waste of time trying to explain anything to Tony.

It’s not worth trying to explain anything to Tony.

25. I started working in this hotel six months ago.

I’ve worked in this hotel for six months

26. In the middle of our dinner there was a knock at the door.

When we were having dinner, there was a knock at the door.

27. “Don’t forget to post the letter, ” she told him.

She reminded him to forget to post the letter.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

2. Đề số 2

I. Choose the correct words or phrases that best complete the passage.

During the (1) ________ years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem (2) _______ to talk about their work at school. This is a normal (3) _______ of this age. Though it can be very hard for parents to understand, it is part of becoming (4) ________ of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually unwilling to talk if they believe that questions are trying to check up on them

Parents should do their (5) _______ to talk to their son and daughter about school, work and future plans but should not push them to talk if they don’t want to. Parents need to watch for any signs of (6) ________ behavior which may be connected with these and help if necessary.

1. a. early                b. teenage        c. childhood                 d. recent

2. a. unworried        b. unrestrained c. unexpected                d. unwilling

3. a. development.  b. appearance    c. circumstance            d. achievement

4. a. free                 b. confident      c. dependent                  d. independent

5. a. well                 b. good             c. better                        d. best

6. a. unacceptable    b. unusual        c. normal                      d. exemplary

II. Choose the word which has underlined part pronounced differently from the rest.

7. a. other                b. long               c. possible        d. constancy

8. a. such                   b. match            c. which             d. characteristic

III. Choose the word which is stressed differently from  the rest.

9. a. between            b. gossip              c. common        d. pleasure

10. a. embarrass         b. experience        c. imagine          d. imitate

IV. Choose the best option to complete the following sentences.

11. The novel is based on his ________ in the war.

a. attitudes           b. images          c. situations      d. experiences

12. The traffic lights ________ green and I pulled away.

a. turned             b. were turning             c. has turned     d. had turned

13. The girl was so ________ that she didn’t look at him in the face.

a. shy                  b. confident      c. impatient      d. sneaky

14. I tried___________the bus, but I missed it.

a. to catch                       b. catching        c. to be caught  d. being caught

15. The anniversary of the founding of the charity falls _______  12th November.

a. in                     b. on                c. at                  d. to

16. A friend of mine phoned _______ me to a party.

a. for invite         b. inviting         c. to invite        d. for inviting

17. Sally’s low test scores kept her from _______ to the university.

a. admitting   b. to admit   c. to be admitted      d. being admitted

18. I’m ________ a surprise party for my sister.

a. taking               b. serving         c. providing      d. organizing

V. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

19. I’m delighted hearing that you have made much progress in your study.

                 a                b                           c                                    d

20. John’s friends had celebrated a farewell party for him last Sunday

                    a                    b                         c          d

21. They chose not to be attended the meeting.

                   a      b             c                   d

22. I’m sure he is capable in running a mile in four minutes.

        a                           b             c                d

 23.  When I  was a child, my father was teaching me how to play soccer.

             a          b                                        c                         d

VI. Rewrite the sentence or join the pairs of sentences beginning with the word(s) given.

24. It’s a waste of time trying to explain anything to Tony.

It’s not worth ……………………………………………..

25. I started working in this hotel six months ago.

I’ve …………………………………………………………

26. In the middle of our dinner there was a knock at the door.

When we were ……………………………………………..

27. “Don’t forget to post the letter, ” she told him.

She reminded ……………………………………………….  

24. …. trying to explain anything to Tony

25. … worked in this hotel for six months

26. ….having our dinner,  there was a knock at the door

27. ….him to post the letter

VII. Give the correct forms of the verbs in brackets.

 28. It was quite a surprise (see)………………… him again.

 29. I suddenly remembered that I (forget)……………………my keys.

 30. Tommy admitted (throw)……………the rock through the window.

 31. There are too many people here for me (talk)…………………. to all of them.

 32. By the time Sheila (get)…………………. back, Chris had gone home.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

3. Đề số 3

I. LISTENING (2 Ms):

These people didn’t have a good vacation. What did they do? Listen and cirle or mark the correct answer:

1. A. went away                      B. stayed home

2. A. went to Hawait              B. went to Okinawa

3. A. went away                    B. stayed home

4. A. invited relatives to stay  B. visited relatives

5. A. went to the beach           B. went to the country

6. A. went skiing                    B. stayed home

7. A. went skiing                    B. stayed home

8. A. went to Las Vegas            B. went to Los Angeles

II. LANGUAGE FOCUS (3 Ms):

A. Pick out the word whose underlined part is pronounce differently from the others (1M):

1. a. honest       b. hour         c. honour        d. host

2. a. architect    b. watch       c. lunch          d. cheap

3. a. gossip       b. college      c. village        d. changeable

4. a. change      b. mango      c. again          d. forget

Answer: 1……………..2…………….3……………..4……………….

B. Supply the correct word form (1M)

His strange look made the police………..(suspicion)

Many people are………..of maintaining a long friendship. (capable)

The VietNamese New Year‟s Day is the most important …….. festival of the year. (tradition)

No one hates him because he is a (n)………person. (selfish)

Answer: 1……………..2…………….3……………..4……………….

C. Find out an error (1M)

1. Nam was the last student be interviewed this morning.

2. I suddenly remembered not to turn off the gas stove.

3. The children are not allowed stay up late.

4. By the time we got to the party, they were eating everything.

III. READING (2Ms):

Read the passage and do the task below:

Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health. An evening out with the closest friend may be the best guarantee of a good time. In fact, our best friend can

prevent us from developing serious psychological problems, such as depression and anxiety. We become friends with people who share common interests at school or through hobbies, for example.

Best friendship evolves with time. We can not go out and pick our best friend. Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times.

A. Answer the following questions (1M):

1. Why do we need to have a best friend to confide in?

→……………………………………

2. What kind of people can we become friends with?

→…………………………………………

3. How does best friendship evolve ?

→……………………………………

4. Can we go out and choose a good friend easily ?

→…………………………………………………

B. Fill in each blank with a right word (1M):

I…(1)…. my flight over the telephone, so when we finally arrived, I had to rush to the reservation desk to pay ….(2)… my ticket. The woman at the desk told me that my name was not on the passenger list. It took me 15 minutes to realize that she had spelled my name ……(3)…… She gave me the ticket and told me I‟d better ……(4)….. in my luggage quickly or I‟d miss the flight. I was the last person to get on the plane.

1. A. booked        B. has booked      C. books      D. had booked

2. A. in              B. for                  C. about      D. with

3. A. incorrect    B. incorrectly        C. correct    D. correctly

4. A. to check      B. checking          C. check      D. to be checked

Answer: 1:………..………2:………..………3:………..………4:………..………

IV. LANGUAGE FUNCTION (1M):

1. David: “ What are you going to do ? ” – Peter: “ ……………….. .”

A. I did my homework                

B.I‟m going to write a letter to my family

C.I usually do it                        

D.I got it

2. – Nam: “ How often do you go to the supermarket ? ” – Lan: “ …………… .”

A. Last week      

B.In a day      

C.Once a month      

D.For a month

3. A: “Would you like to dance ? ” – B: “…………………..”

A. Yes, I‟m ok        

B.Yes, we go      

C.Yes, I‟d love to        

D.No, of course

4. A: “What size are you ?” – B: “ ……………. .”

A. Five        

B.Very nice      

C.Yellow        

D.Good

Answer: 1:………..………….……2:………..………3:………..………4:………..……

V. WRITING (2Ms):

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

I. LISTENING (2Ms):

1B      2A      3B      4B      5B      6A    7B      8A

II. LANGUAGE FOCUS (3Ms):

A. 1D     2A    3A    4A

B. 1. Suspicious 2. Incapable 3. Traditional 4.Unselfish (selfishless)

C. 1C     2B      3D      4D

III. READING (2Ms):

A.

1. Because it can bring a positive effect on our emotional health.

(Or: Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health.)

2. We can become friends with people who share common interests at school or through hobbies.

3. Best friendship evolves with time.

4. No, we can‟t .

B. 1D    2B     3B   4C

IV. FUNCTION (1M): 1B 2C 3C 4A

V. WRITING (2Ms):

Rewrite the 2nd sentence so that it has the same meaning as the sentence printed before (2Ms):

A.

1. He spent an hour driving to work.

2. When the guests had left, we tidied the house.

B.

1. They don’t mind waiting for you there.

2. While we were talking, the phone suddenly rang last night

4. Đề số 4

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D):

Có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại 

1:   A. cooked        B. collected        C. jumped            D. talked

2:  A. decisions       B. trends          C. markets           D. offers

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng  (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 3 đến 7

Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour.

3:   Forestfires_______  .

A. even cause deaths                               B. cannot cause deaths

C. are not related to wind                         D. do no harm to land

4:   Forestfires______

A. are not as dangerous as we think               B. can cause erosion

C. cannot cause damage to property               D. are not close to any village

5:    Which sentence is not true?

A. Plants and trees can prevent erosion.

B. Floods never occur after a forest fire.

C. California has ever experienced a big forest fire.

D. There are some villages which are next to forests.

6:   What is the main idea of the text?

A. Houses, deaths and forest fires                B. Landslides and forest fires

C. Fires inSouthern California                        D. Forest fire destruction

7:  ______may happen after a forest fire.

A. Wind           B. Water purity         C. Nothing            D. Water pollution

Chọn câu diễn đạt đúng với nghĩa của câu ban đầu t

8:   The students are happy. They won the poetry contest.

A. The students won the poetry contest  are happy.

B. The students which won the poetry contest are happy.

C. The students who won the poetry contest are happy.

D. The students who won the poetry contest they are happy.

9:   We cut down many forests. The earth becomes hot.

A. The more we cut down forests, the earth becomes hotter.

B. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes.

C. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes.

D. The more forests we cut down, the earth becomes hotter.

10:   Ken doesn’t smoke, and I don’t either.

A. Ken doesn’t smoke, and  neither doI.

B. Ken doesn’t smoke, and  nor do

C. A & B are correct.

D. Neither A nor B is correct.

Từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại 

11:    A. condition         B. pollutant           C. survival         D. animal

12:    A. environment       B. advantage        C. potential      D. restaurant

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác

13:   It is you who is the most excellent student in this college.

A              B              C                          D

14:   He decided to see the doctor, that is a good idea.

A            B                        C                 D

15:   Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.

A                                B                              C       D

16:   It was nice to see all his familyall of who I have met before.

A                            B                C               D

Chọn từ/cụm từ thích hợp  để hoàn thành mỗi câu 

17:  ______- is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals.

A. Geothermal      B. Nuclear power       C. Solar energy        D. Fossil fuel

18:   The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year.

A. join               B. happen               C. take place              D. accept

19:   The Asian Games are______- every four years in different Asian countries.

A. taken place          B. held               C. happened               D. hold

20:   I was talking to a businessman______- works with my father.

A. Þ                     B. who                  C. which                         D. when

21:   Either I or they______- enjoying the party now.

A. are                   B. was                 C. were                      D. is

22:   Jim______-  to his girlfriend on the phone when I______- in.

A. talked, came                                            B. talked, was coming

C. was talking, was coming                            D. was talking, came

23:   Neither I nor she______- seen the film before.

A. were                B. has                   C. was                    D. have

24:   Be careful______- these chemicals, they may do harm______- your health.

A. with-to              B. of-to               C. Þ – for                D. with – for

25:   The woman next door, to______- I talked last week, is moving next month.

A. whom                B. her                   C. who                   D. that

26:   Have you seen the place______- the graduation ceremony will be held?

A. where               B. in that                 C. which            D. in where that

27:  The Earth is the only______- having life in the solar system.

A. constellation          B. star                C. comet              D. planet

28:   Instead of ______- about the good news, Hilary seemed to be indifferent.

A. to be excited     B. being exciting      C. to excite        D. being excited

29:  When I rang, Jim_______.

A. had already left     B. already left    C. is already leaving   D. has already left

30:   ______- were punished as they were late.

A. Both Tom and Ann                  B. All of Tom and Ann

C. Neither Tom nor Ann               D. Either Tom or Ann

31:   What I like about you is your enthusiasm for work.

A. desire          B. appreciation         C. concentration         D. eagerness

32:   Vietnamhas established many national parks to protect wildlife.

A. found              B. maintained          C. set up             D. preserved

33:  In my hometown, there is a park______- has a beautiful lake.

A. in which         B. in where             C. which                 D. where

Chọn câu trả lời đúng nhất từ những từ gợi ý 

34:  reading / help / widen my knowledge / relax / my free time

A. It is reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

B. Reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

C. It is reading helps me widen my knowledge and relax in my free time.

D. Reading it helps me widen my knowledge and relax in my free time.

35:  we / plant trees / protect forests /cut

A. We need to plant trees and protect forests from being cut.

B. We plant trees and protecting forests from being cut.

C. We should plant trees and protecting forests cutting.

D. We need planting trees and protect forests cutting.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1B 2C 3A 4B 5B 6D 7D 8C 9B 10C 11D 12D 13B 14C 15C 16C 17D 18A 19B 20B

21A 22D 23B 24A 25A 26A 27D 28D 29A 30A 31D 32C 33C 34A 35A 36B 37B 38C 39D 40C

………

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Xuân Diệu. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quốc Tuấn
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Huệ
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lương Thế Vinh

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button