Lớp 11

Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Hà Huy Tập

HOC247 xin giới thiệu đến quý thầy cô giáo và các em học sinh Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 được biên soạn và tổng hợp từ đề thi của Trường THPT Hà Huy Tập, đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án đi kèm sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lực bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THPT HÀ HUY TẬP

BỘ 05 ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

SECTION A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions:

Question 1: A. happy          B. dirty         C. energy           D. supply

Question 2: A. facsimile      B. transfer     C. fan                D. spacious

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions:

Question 3: A. service         B. courteous     C. subscribe      D. candies

Question 4: A. disappear     B. interfere       C. influence       D. introduce

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction:

Question 5: Species become extinct or endangerment for a number of reasonsbut the primary cause is the destruction of habitat by human activities.

A. endangerment       B. reasons         C. but                D. by

Question 6: The number of rare animals are decreasing so rapidly that they are in danger of becoming extinct.

A. The number                     B. are decreasing            

C. that                                 D. in

Question 7: Ernest Hemingway, he is seen as one of the greatest 20th century American novelistsserved as an ambulance driver during World War I.

A. he             B. novelists         C. served         D. during

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions:

Question 8: On Christmas Eve, children go to bed full _____________ excitement.

A. in              B. up                  C. of                 D. with

Question 9: I don’t know the boys with ______________  you went for a picnic last Sunday

A. whom           B. whose               C. who             D. that

Question 10: My cousin ______________ is going to come and stay with us this summer holiday.

A. about who I talked to you                                 

B. who I talked to you

C. whom I talked to you about her                        

D. who I talked to you about

Question 11: Most schools and universities are now equipped _________ surveillance cameras and other security measures.

A. for              B. in                C. on               D. with

Question 12: Many scientists have claimed that _______ like music are often good at mathematics.

A. children whom            B. children                      

C. children who               D. whose children

Question 13: We are now facing the possible ______________ of several rare species.

A. variety                         B. disappearance            

C. danger                         D. existence

Question 14: People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

A. exchange                     B. influence                    

C. result                           D. control

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions:

Question 15: A few days before, a fire had devastated large parts of Windsor Castle.

A. polluted                      B. developed                  

C. preserved                    D. destroyed

Question 16: How many offspring does a cat often have?

A. friends                        B. mates                          

C. seasons                        D. young cats

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions:

Question 17: Scientists are concerned about the rapid disappearance of the island’s coral reefs.

A. gradual                        B. slow                           

C. quick                           D. leisure

Question 18: Although she often disagreed with me, she was always courteous.

A. rude                            B.  polite                         

C. helpful                        D. warm

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 19 to 23:

Holidays are rich in old traditions and are (19) _______in Scotland, Ireland, Wales and England. Christmas is a great English (20) _______ holiday, and in Scotland it is not kept at all, except by clerks in banks; all the shops, mills and factories are working. But six days later, (21)_______ New Year’s Eve, the Scots begin to enjoy themselves. People invite their friends to their house (22)_______ “sit the old year out and the new year in”. When the clock begins to strike, the head of the family (23)_______to the front door, opens it wide, and holds it until the last stroke. Then he shuts the door. He has let the old year out and the New Year in.

Question 19: A. different      B. differ      C. differently    D. difference

Question 20: A. nationally    B. nation     C. national       D. nationality

Question 21: A. from            B. in           C. to               D. on

Question 22: A. although      B. because  C. and             D. so

Question 23: A. going           B. goes       C. went           D. had gone

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 24 to 28:

In Southeast Asia, many forests have been cut down to produce timber and to clear land for farms and industries. The destruction of forests has reduced the living space of wildlife. Much of Asia’s wildlife is also threatened by over-hunting. Many people kill animals for food or hunt them to sell to zoos, medical researchers, and pet traders. Because of habitat destruction and over-hunting, many large Asian animals, including elephants, rhinoceroses, and tigers, have become endangered.

In China, people have cut down most of the forests for wood, which has caused serious soil erosion. The soil is deposited in rivers and streams, which lowers the quality of the water. The Huang He, or Yellow River, is so named because the light-colored soil gives the water a yellowish color. The soil has also raised the river-bed. As a result, the Huang He often floods, causing great property damage and loss of life along its banks.

Question 24: The word “over-hunting” in line 3 is closest in meaning to _____.

A. hunting too much                                               

B. hunting overseas

C. hunting in the highlands                                    

D. hunting for wildlife

Question 25: Rhinoceroses and elephants are mentioned as an example of _____.

A. animals attracted to medical researchers.          

B. large animals kept in zoos.

C. endangered animals in Asia.                              

D. animals traders want to have

Question 26: The living space of wildlife in Southeast Asia _____.

A. is a threat to farmers                                          

B. has been reduced when forests are cut down

C. is rebuilt when people destroy forests               

D. is near farms and industries

Question 27: The Huang He _____.

A. receives soil which betters the quality of water.

B. has its name from the color of its water.

C. is a deep river in China

D. runs between forests.

Question 28: The Huang He often floods because _____.

A. the river is shallow due to the raised river-bed. 

B. wood is deposited in rivers.

C. water from many streams flows into it.             

D. of the low quality of the water.

SECTION B:

Use the correct forms of the words in brackets:

29. Sulphur dioxide is a______________ and a major contributor to acid rain. (pollute)

30. Hunting for meat and burning forests for soil cause (destroy) _________________ to wildlife.

31. Fax (transmit) _____ has become a cheap and convenient way to transmit texts and graphics over distances.

Use the correct tense / forms of the verbs in brackets:

32. Please be quiet. I (work) ______________.

33. She wanted (examine) ______________ by the doctor that day.

34. The little boy looks dirty now. He (play) ______________ in mud for sure.

35. This book is written for eleventh – graders who (want) ________________to improve their English.

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it:

36. Peter watches video film by night. Therefore, he feels asleep by day.

       If ______________________________________________________.

37. They felt tired because the meeting was so long.

       If ______________________________________________________.

38. “I must have made a mistake in the calculations.”

       Mr. Forest admitted _______________________________________.

39. I was introduced to a man. I had seen his brother on TV the evening before. (Rewrite, using a Relative pronoun).

       ________________________________________________________.

40. Gary Byrn is the best co-worker I’ve ever met. You worked with him last year in PDT cooperation. (Rewrite, using a preposition and a relative pronoun)

       ________________________________________________________.

ĐÁP ÁN

1. D

2. D

3. C

4. C

5. A

6. B

7. A

8. C

9. A

10. D

11. D

12. C

13. B

 14. B

15. D

16. D

17. B

18. A

19. A

20. C

21. D

22. C

23. B

24. A

25. C

26. B

27. B

28. A

29. pollutant                          30. destruction                     

31. transmission                    32. am working                    

33. to be examined                34. has been playing              

35. want

36. Peter didn’t watch a video film by night, he wouldn’t be asleep by day.

37. the meeting hadn’t been so long, they wouldn’t have felt tired.

38. having made a mistake in the calculations.

39. I was introduced to a man whose brother I had seen on TV the evening before.

40. Gary Byrn with whom you worked last year in PDT cooperation is the best co-worker I’ve met.

2. Đề số 2

A. TRẮC NGHIỆM

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. maps         B. clubs              C. stops                 D. shops

2. A. swing        B. swallow           C. answer              D. swim

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

3. A. advance        B. arrive             C. respect        D. comment

4. A. deepen          B. aquatic          C. discharge     D. advance

III. Choose the best answer among A, B, C or D.

5. I was talking to a man _________has worked with my father since last week.

A. when             B. whose             C. who            D. which

6. – A: Where is your sister? – B: She is busy_________ dinner in the kitchen.

A. of cooking      B. to cook            C. cooking       D. cook

7. Human beings have a great influence on the rest of the world.

A. Humans          B. Animals           C. Creatures       D. Beings

8. Oil, coal, and natural gas are_________.

A. fossil fuels                         B. power nuclear                   

C. geothermal heat                 D. solar energy

9. Water is one of the most important resources _________for our life.

A. we depend on which                                                       

B. which we depend  

C. on which we depend                                                       

D. on that we depend

10. The old man _________a green suit is a famous energy researcher.

A. wearing                              B. whom is wearing              

C. to wear                              D. is wearing

11. The Asian Games have been advancing ______all aspects.

A. on              B. at                C. in                  D. for

12. If you had told me about the problem, I ________ you.

 A. would help                       B. helped                               

C. would have helped            D. had helped

13. All fossil fuels are ________ resources that cannot be replaced after use.

 A. unlimited                          B. renewable                         

C. available                            D. non-renewable

14. Kenvin: “Let’s go to the movie now” – Lan: “ Oh!_____________”

A. I don’t                               B. I need it                            

C. Why’s that                         D. It’s a good idea

15. I expect ________ a postcard from my father in England today.

A. to be receiving                   B. to receive                          

C. being received                   D. receiving

IV. Read the passage then choose the best answer to fill in each gap.

The human …….. (16) is only one small species in the living world. Many ……. (17) species exist on this planet. However, human beings have great influence on the rest of the world. ………..(18) are changing the environment by building cities and villages where forests once stood. They are …………(19) the water supply by using water for industry and agriculture. They are changing weather conditions by cutting down trees in the forests, and they are destroying the air by adding ……….. (20) to it.

16: A. kind             B. race             C. beings        D. species

17: A. other           B. these            C. some         D. others

18: A. Species        B. They             C. Human       D. Their

19: A. polluting      B. effecting        C. changing    D. affecting

20: A. polluted       B. pollutants      C. pollute        D. pollution

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. B

2. C

3. D

4. A

5. C

6. C

7. A

8. A

9. C

10. A

11. A

12. C

13. D

14. D

15. B

16. B

17. A

18. B

19. D

20. B

21. B

22. B

23. A

24. C

25. B

Question 26. had lived – moved

Question 27. have already finished – am watching

Question 28. to be asked

Question 29. destroyed

Question 30. was reading – rang

Question 31. will help – finishes

Question 32. The man to whom I talked last night was very kind. 

Question 33. Do you know the woman waiting for us?

Question 34. The building which was destroyed in the fire is now being rebuilt.

Question 35. We’ve all met Michael Jackson, who has visited us for three days.

Question 36. If we had hurried, we wouldn’t have missed the train.

Question 37. limited

Question 38. alternative

Question 39. nuclear

Question 40. power

Question 41. natural

3. Đề số 3

A. TRẮC NGHIỆM (5 POINTS)

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. conservation       B. nation         C. mention       D. question

2. A. represent          B. receive         C. respect        D. repeat

3. A. presented         B. decided        C. transported     D. informed

4. A. shrill             B. shrine         C. shrimp         D. shrink

II. Choose the best answer among A, B, C or D.

5. I don’t know the girl……..wearing a long blue dress.

A. whom          B. whose          C. X(nothing)         D. who

6 . Grass for animals is a …………………….. resource.

A. renewable       B. non – renewable   C. limited            D. clean

7. Hung: “Would you like to have dinner with me?” Lam: “_________.”

A. Yes, so do I      B. Yes, I’d love to   C. Yes, it is           D. I’m very happy

8. Killing …………… animals for fur, skin and food should be banned.

A. dangerous       B. endangering     C. endanger          D. endangered

9. What is the difference between human ……………….. and animals?

A. is             B. are            C. beings            D. be

10. The old man ………….a black suit is a famous energy researcher.

A. to wear         B. wearing         C. whom is wearing     D. is wearing

11. I’m not a doctor. If I _______a doctor, I ____________help the sick.

A. am/ will         B. was/ will         C. were/ would         D. were/ will

12. Mexico City, … has a population of over 10 million, is probably the fastest growing city in the world.

A. which          B. whose           C. that              D. A & B are correct

13. He’s the singer ………………. last performance was such a failure.

A. which          B. that             C. whom             D. whose

14. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. natural         B. popular          C. scarce            D. abundant

15. She is the woman …………….. I told you.

A. on whom        B. in which          C. about who          D. about whom

16. Our well-trained staff are always courteous to customers.

A. patient          B. crude           C. polite             D. honest

III. Choose the underlined word or phrase- A, B, C, or D- that needs correcting.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

A. Trắc nghiệm (5 points)

1. D    2. A    3. D    4. D    5. C    6. A    7. B    8. D    9. C    10. B

11. C   12. A   13. D   14. D   15. D   16. C   17. B    18. A   19. C   20. B

21. D   22. A   23. C   24. C   25. A

B. Tự luận (5 points)

I. Put the verbs in brackets into the correct form. (5 x 0,2= 1,0)

1. came – left

2. have not had

3. was destroyed

4. to be asked

II. Rewrite the sentences as directed. (5 x 0,4 = 2,0)

1. Students cheating in the final test will get zero mark.

2. The last person to be interviewed yesterday was Jack.

3. The officers whose salary is too low to support the famiwork 8 hours a day.

4. The examination in which I was successful lasted 2 days.

5. Sydney, which is not the capital of Australia, is the largest Australian city.

III. In about 80- 100 words, write a description about one of the national parks you know (2 points)

1. Format. (0,4 point) – the description has 3 parts: the introduction, the body and the conclusion

2. Content. (1,0 point): a provision of main ideas and details as appropriate to support the topic.

3. Language. (0,4 point): a variety of vocabulary and structures appropriate to the level of secondary students

4. Presentation. (0,2 point): coherence, cohesion, and style appropriate to the level of secondary students.

4. Đề số 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. exactly B. exist C. exhaust D. extinct

2. A. swallow B. sword C. swing D. swim

3. A. shrill B. shrimp C. shrine D. shrink

II. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others.

4. A. technology B. competitive C. facsimile D. document

5. A. nuclear B. balloon C. machine D. create

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

6. When someone _______ you a present, it is a custom togive them in return.

A. give B. gives C. will give D. has given

7. People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

A. control B. influence C. exchange D. result

8. Prices are going _____ in a worry way.

A. up B. over C. away D. off

9. Last year we spent our holidays in Scotland,………….is in the north of Great Britain.

A. who B. in which C. where D. which

10. _____ of all the staff, I would like to wish you a happy retirement.

A. On behalf B. In place C. Instead D. On account

11. All fossil fuels are ______ resources that cannot be replaced after use.

A. unlimited B. renewable C. available D. non-renewable

12. Ellen Swallow Richards became the first woman _____, graduate from, and teach at the Massachusetts Institute of Technology.

A. to enter B. enter C. entered D. who enter

13. The health of our children is being ______ by exhaust fumes.

A. danger B. endanger C. dangerous D. endangered

14. Oil spills are having a devastatingeffect on coral reefs in the ocean.

A. powerful B. significant C. disastrous D. detectable

15. The nurse __________blood from patients wears gloves.

A. taking B. to take C. taken D. took

16. My collection includes stamps from a ___________of countries all over the world.

A. various B. variety C. variation D. variously

17. We offer a very _____ rate for parcels of under 15 kg.

A. competing B. competent C. competitive D. competition

18. The gases _________into the environment are very harmful to our health.

A. releasing B. released C. which releasing D. which released

19. I found the test ________easy.

A. relative B. relatively C. relation D. relationally

20. The last person __________is knowledgeable.

A. to interview B. interviewing C. to interviewing D. to be interviewed

IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. D

6. B

11.D

16.B

21.B

26. B

31. B

36. D

2. B

7. B

12.A

17.C

22. C

27. D

32. A

37. A

3. C

8. A

13.D

18.B

23. A

28. C

33. C

38. B

4. D

9. D

14.C

19.B

24. A

28. B

34. B

39. A

5. A

10. A

15.A

20.D

25. D

30. D

35. D

40. C

5. Đề số 5

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the underlined part that is
pronounced differently from others.

1: A. energy

B. supply

C. dirty

D. happy

2: A. introduced

B. participated

C. provided

D. appreciated

3: A. reason

B. idea

C. easy

D. speak

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose.

4: A. figure

B. prison

C. jury

D. apply

5: A. addressee

B. referee

C. committee

D. nominee

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6: Hung: “Thank you very much for a lovely party.” – Hoa: “_______. ”

A. Thanks

B. You are welcome

C. Have a good day

D. Cheers

7: Do you see the beautiful young girl _____over there?

A. stood

B. to stand

C. standing

D. whom is standing

8: A _____ is a structure that is used to convert the power of the wind into electricity.

A. panel

B. machine

C. dam

D. windmill

9: The energy _____ by the windmill drives all the drainage pumps.

A. producing

B. produced

C. that is producing

D. which produces

10: The human race is only one small species in the living world. Many ____ species exist on this planet.

A. the others

B. others

C. the other

D. other

11: P1: “I am having an examination tomorrow.” – P2: “_____”

A. Good luck!

B. Congratulations!

C. Why?

D. Be careful!

12: ____ national parks all over the world have been established to protect endangered animals.

A. Thousand

B. Thousands

C. Thousands of

D. Thousand of

13: We are proud of our ______ staff, who are always friendly and efficient.

A. well-appointed

B. well-done

C. well-behaved

D. well-trained

14: Do you still remember the day ________ you sent me that letter?

A. on when

B. why

C. on which

D. where

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1 – B

2 – A

3 – B

4 – D

5 – C

6 – B

7 – C

8 – D

9 – B

10 – D

11 – A

12 – C

13 – D

14 – C

15 – C

16 – D

17 – A

18 – C

19 – A

20 – D

21 – B

22 – B

23 – D

24 – B

25 – D

26 – A

27 – C

28 – D

29 – A

30 – B

31 – B

32 – D

33 – D

34 – D

35 – D

36 – B

37 – D

38 – A

39 – B

40 – C

41 – D

42 – C

43 – B

44 – A

45 – A

46 – A

47 – D

48 – A

49 – A

50 – A

 

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Hà Huy Tập. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Gia Định
  • Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Hùng Vương

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button