Lớp 11

Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Lê Quý Đôn

Với mong muốn cung cấp cho các em học sinh có nhiều tài liệu tham khảo và ôn luyện thật tốt để chuẩn bị cho lần kiểm tra 1 tiết sắp đến, HOC247 đã sưu tầm và tổng hợp Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Lê Quý Đôn. Hi vọng sẽ giúp các em đạt kết quả cao trong học tập. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ QUÝ ĐÔN

BỘ 05 ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. helps                B. provides                      C. documents                  D. texts

2. A. chemistry          B. church                        C. cheese                         D. children

3. A  fax                   B  facsimile                     C  transfer                       D  spacious

4. A. heat                  B. nuclear                      C. feat                               D. clean

5. A. capture            B. land                           C. marathon                      D. parade

II. Circle the best answer for each sentence.

6. Nuclear energy is unlimited but it is very _________to human beings and the environment.

A.  extinct          B.  released         C.  endangered            D.  dangerous

7. The music _________ you are listening sounds really interesting.

A.  which                                   B.  to that                         C.  to which                     D.  to whom

8. He was the first man _________ me the truth.

A.  telling                                   B.  told                              C.  to tell                           D.  to be told

9.   Dinosaurs became _________ millions of years ago.

A.  develop                                B.  extinct                         C.  increase                     D.  decrease

10. She is the woman _______ I told you.

A. to whom                            B. with whom            C. about which         D. about whom

11. Joyce thanked us for _________ them to dinner and said that they wanted to have us over for dinner next week.

A. to invite                             B. inviting                  C. invite                                 D. invited

12. Maria needs_________ another job. Her present company is going out of business.

A. to find                                B. finding                   C. find                        D. found

13. It was the kind of accident for _________ nobody was really to blame.

A. who                                   B. whom                    C. that                                    D. which

14. He is the singer about _________ I often tell you.

A. whom                                    B. that                               C. him                               D. who     

15. The 1st Asian Games _________ in New delhi, India in 1951.

A. were held                          B. are held                C. was held               D. is held

16. Walkers can unwittingly damage the fragile environment _________.

A. that the birds live                                     B. where the birds live in

C. which live the birds                                 D. in which the birds live

17. Oil, coal, and natural gas are _________ fuels made from decayed material from animals or plants.

A.Fossil                                      B.Smokeless                   C.Unleaded                            D.Solid

18. Only six _________ were played in the first Asian Games.

A. athletes                                B. sports events             C. coaches                          D. spectators

19.   ________ heat comes from deep inside the earth.

A. Geothermal                         B. Solar                            C. Nuclear                           D. Hydro

20. The sun, water and the wind are other_________ sources of energy.

A. alternative                        B. replace                              C. electric                            D. useless

21. They won two gold_________ in bodybuilding and billiards.

A. degrees                             B. awards                              C. prizes                              D. medals

22. Although there are some disadvantages, the potential of alternative sources of energy _________ great.

A. are                                     B. is                            C. have been            D. was

23. Thousands of national parks all over the world_________ to protect endangered animals.

A. has been established                                         B. has been establishing   

C. have been established                                      D. have been establishing

24. The quality of athletes, officials and sports facilities _________ through time.

A. is developing also                                               B. has also been developing                    

C. have also been developing                               D. are developing

25. They work in a hospital _________ by the government.

A. which sponsored            B. was sponsored                C. sponsored            D. sponsoring

26. The first person _________ the ball will be the winner.

A. who catch             B. to catch                             C. catching                D. who are catching

27. If he had listened to me, he _________ in the exams.

A. would have failed                        B. wouldn’t have passed                

C. wouldn’t have failed                               D. wouldn’t pass

28. Many efforts have been made to protect ____ nature.

A. danger                                 B. dangerous                  C. endanger                       D. endangered

29. “Have you ever met the man _________ over there?” “No. Who is he?”

A. stands                                  B. is standing       C. standing                D. who he is standing

30. A: “Thank you for helping me!”     –     B. “_________”

A. Thanks                      B. Goodbye           C. You’re welcome  D. It’s nice to meet you

III. Read and fill in the blanks with the best answer.

We need energy to live and work. Our major source of (31) _________is oil. Oil is one kind of fossil fuel. The amount of fossil fuels in the world is (32) _________. Therefore, we must save it, and at the same time, we must find new sources of energy. Geothermal heat and nuclear power are alternative (33) _________of energy. They can give us electricity. Other alternative sources (34) _________ the sun, waves and water. These sources are not only unlimited and available (35)_________clean and safe for the environment. People should develop and use them more and more in the future.

31.A. oil                                     B. fuel                              C. heat                               D. energy

32.A. renewable                       B. unlimited                     C. nonrenewable             D. limited

33.A. source                             B. sources                       C. resource                       D. power

34.A. are                                    B. is                                  C. were                              D. has been

35.A. both                                  B. either                           C. but also                         D. and

IV. Find out the mistake in each sentence.

36. The song(A) to that(B) we listened(C) last night was(D) interesting.

37. We are moving to(B) Manchester, that(B) is in(C) the north-west of(D) England.

38. George is enough intelligent(A) to pass(B) this(C) economics(D) class without help.

39.  The(A) woman with her(B) he fell in love(C) left him after a few(D) weeks.

40. He is the second(A) person be killed(B) in(C) that way(D).

V.   Read the passage carefully, then choose the correct answers.

THE ASIAN GAMES

The Asian Games, also called the Asiad, is a multi-sport event held every four years among athletes from all over Asia. The Games are regulated by the Olympic Council of Asia (OCA) under the supervision of the International Olympic Committee (IOC). Medals are awarded in each event, with gold for first place, silver for second and bronze for third, a tradition which started in 1951. The Asian Games are dominated by the People’s Republic of China.

Competitors are entered by a National Olympic Committee (NOC) to represent their country of citizenship. National anthems and flags accompany the medal ceremonies, and tables showing the number of medals won by each country are widely used. In general, only recognized nations are represented, but a few non-sovereign countries are allowed to take part in. The special case of Taiwan was handled by having it compete as Chinese Taipei, due to the political status of Taiwan.

The 15th Asian Games were held in Doha, Qatar from December 1 to December 15, 2006. The 16th Asian Games will be held in Guangzhou, China from  November 12, 2010 to November 27, 2010.

41. Which of the following is true?

A. The Asian Games are held every year.

B. The International Olympic Committee is the founder of the Asiad.

C. The first gold medals were given to the winning athletes in 1951.

D. The Olympic Council of Asia organizes the Games.

42.The People’s Republic of China _________.

A. is the strongest in the Asian Games                B. is the host of the Asian Games

C. is not allowed to take part in the Games        D. refuse to enter the Games

43. In the medal ceremonies _________.

A. the competitors are entered to represent their country of citizenship

B. national anthems are played

C. the number of medals won by each country is first announced

D. the winners are given a string of flowers

44. Which of the following is not mentioned in the passage?

A. The Olympic Council of Asia (OCA) receives the supervision from the International Olympic Committee (IOC).

B. The host country of the 1st Asian Games won a lot of gold medals.

C. Asiad stands for the Asian Games.                

D. The  Asian Games are held every four years.

45. Which of the following is not true according to the passage?

A. Qata was the host country of the 15th Asian Games.

B. The 16th Asian Games will take place in China.

C. Taiwan was not allowed to take part in the 15th Asian Games because of its political status.

D. During the Asian Games, athletes from all over Asia come together to compete.

VI. Choose the sentence that has the same meaning with the given one.

46. Although she has less teaching experience than the other staff member, she is one of the best teachers.

A. She is one of the best teachers because she has taught longer.

B. Other members of the staff teach less than she does.

C. She has the best experience of all the teachers on the staff.

D. She is one of the best teachers in spite of her having less teaching experience.

47. The people who wish to go on the tour are waiting in the lobby.

A. The people wish to go on the tour are waiting in the lobby.

B. The people wishing to go on the tour are waiting in the lobby.

C. The people wishing to go on the tour is waiting in the lobby.

D. The people wishing to go on the tour are waiting for the lobby.

48. Minh is the last boy who leaves the boat. 

A. Minh is the first boy to leave the boat.              

B. Minh is the last boy leaves the boat.

C. Minh is the last boy to leave the boat.              

D. Minh is the last boy to be left the boat.

49. I must thank the man. I got the present from him.

A. I must thank the man from whom I got the present .   

B. I must thank the man from which I got the present.

C. I must thank the man from whom I got the present from him.

D. I must thank the man whom from I got the present.

50. Tom had been driving all day. He was tired and wanted to stop.

A. Tom, who was tired and wanted to stop, had been driving all day.

B. Tom who was tired and wanted to stop had been driving all day.

C. Tom, whom was tired and wanted to stop, had been driving all day.

D. Tom, that was tired and wanted to stop, had been driving all day.

ĐÁP ÁN

1B 2A 3D 4B 5D 6D 7C 8C 9B 10D 11B 12A 13D 14A 15A 16D 17A 18B 19A 20A 21D 22B 23C 24B 25C

26B 27C 28D 29C 30C 31D 32D 33B 34A 35C 36B 37B 38A 39B 40B 41C 42A 43B 44B 45C 46D 47B 48C 49A 50A

2. Đề số 2

I. Phonetics: (1p)

Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1. A. consume B. nuclear C. fuel D. polluted

2. A. however B. heat C. exhausted D. hundred

Choose one word whose stress pattern is different:

3. A. spacious B. office C. service D. equip

4. A. nuclear B. convenient C. release D. supplies

II. Grammar and vocabulary:

Give the correct form of the verbs in brackets(1,5p)

1. She was the first women (kill)…………………………….in this way.

2. Our house (destroy)……………………… in the storm last night.

3. My brother was one of some people (realize)………………………………….the danger.

4. Last night, he (apologize)………………. me for (arrive)…………………… late.

5. We (do)……………………. an exercise on the present continuous tense at the moment.

Give the correct form of the words in brackets (1 p)

1. We offer a wide range of goods at very (compete)………………………… prices.

2. Lists of (danger)……………………………………………species have been made by the scientists.

3. People are destroying the air by adding (polluted)…………………………… to it.

4. A lot of these chemicals are (potential)…………………………… harmful.

Choose the best answer to complete the following sentences: (1,5p)

1. Solar energy are used to………………satellites.

A. release B. make C. renew D. power

2. If you want to send a document and do not want to lose its original shape, our _____ service will help you.

A. facsimile B. express mail C. messenger call D. postal

3. The amount of solar energy that reaches the earth depends……………the atmosphere.

A. to B. with C. on D. in

4. The post office offers the………….. Mail Service which is particularly fast.

A. Express B. Secure C. Efficient D. Reliable

5. If the wind does not blow, there is no……………wind energy.

A. a B. an C. the D. –

6. National Parks are established to create the environment for rare animals to survive and……….offspring.

A. supply B. produce C. increase D. offer

III. Writing. (2.5p)

A. Find the underlined part that needs correcting:

1. The environment where wild animals are living is now badly destroying.

2. Soon after Mel has finished his thesis, he will leave for Boston, where he has a job waiting on him.

3. The mining of materials often bring about the destruction of landscapes and wildlife habitats.

4. The film was made at Tulloch Castle, part of it dates back to 1466.

B. Rewrite the following sentences using the suggestions:

1. Her father died last year. She looked after him for over twenty years. (combine using a relative word)

=>………………………………………………………………………………………………..

2. The students missed the quiz. They came to class late. (combine using a participle)

=>………………………………………………………………………………………………..

3- My sister was the youngest player who won the gold medal last year. (reduce using to infinitive)

=>………………………………………………………………………………………..

IV. Reading: (2.5p)

A. read the passage and then choose the best answer:

Scientists around the world have been studying the warming of waters in the Pacific Ocean known as EL Nino. The appearance of EL Nino is known to affect the weather around the world. Scientists still do not completely understand it. Yet they now find they can use it to tell about the future in different areas of the world.

One example is the work of two scientists at Columbia University in New York, Mark Cane and Gordon Eshel. A scientist of Zimbabwe, Roger Buckland worked with them. They have found that when EL Nino appears, Zimbabwe has little or no rain. This means corn crops in Zimbabwe are poor. The last EL Nino was in 1991 to 1993. That was when southeastern suffered a serious lack of rain.

The scientists wrote about their recent work in the publication “Nature”. Their computer program can tell when an EL Nino will develop up to a year before it does. They suggest that this could provide an effective early warning system for southern Africa, and could prevent many people from starving.

1. EL Nino is known as………………….

A. the changing of the weather in the southern Africa.

B. the warming of waters in the pacific Ocean.

C. the weather which brings drought to Africa.

D. the weather phenomenon that brings heavy rains to Africa.

2. Scientists study EL Nino in order that they can…………………

A. tell why Zimbabwe has little rain.

B. do some research work in this field.

C. put all this information into their computers.

D. provide a kind of early warning to the place that will suffer drought.

3. Which of the following is NOT true according to the article?

A. Nature is the name of the article written recently by the scientists.

B. Scientists know when an EL Nino appears by means of a computer program.

C. The computer is used in this research work.

D. The scientists published their results of the research work.

4. Which of the following is TRUE according to the article?

A. Scientists understand thoroughly about EL Nino.

B. EL Nino affects the weather in some parts of the world.

C. Africa suffered a serious lack of rain from 1991 to 1993.

D. The scientists did not do anything about EL Nino.

5. Choose the best title for this article.

A. Early Warning System. B. Weather in Africa.

C. Appearance of EL Nino Predictable. D. Drought in Zimbabwe.

B. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Post Office service is (6) _______ developing with some certain inventions. The first envelopes were made (7) _________ cloth, animal skins, or vegetable parts. The Babylonians wrapped their messages in thin sheets of clay that were then baked. In 1653, a Frenchman, De Valayer established a postal system in Paris. He set up mail boxes and delivered any letters placed in them if they used envelopes which only he sold. (8) ______ enemy put live mice into the letter boxes and ruined De Valayer’s business.

A schoolmaster from England, Rowland Hill (9) ________ the adhesive postage stamp in 1837, an act for (10)_______ he was knighted. Through his efforts the first stamp in the world was issued in England in 1840. Hill created the first uniform postage rates that were based on weight, rather than size.

6. A. more B. more and more C. the more D. the most

7. A. in B. for C. of D. about

8. A. An B. A C. The D. –

9. A. operated B. worked C. invented D. examined

10. A. what B. that C. whom D. which

ĐÁP ÁN

I. Phonetics: (1p)

1. D. polluted 2.C. exhausted 3. D. equip 4. A. nuclear

II. Grammar and vocabulary:

* Give the correct form of the verbs in brackets(1,5p)

1. to be killed 2. was destroyed 3. realizing 4. apologized / arriving 5. are doing

* Give the correct form of the words in brackets (1 p)

1. competitive 2. endangered 3. pollutants 4. potentially

* Choose the best answer to complete the following sentences: (1,5p)

1. D. power 2. A. well-trained 3. C. on

4. A. Express 5. D. Æ 6. B. produce

III. Writing. (2.5p)

A. Find the underlined part that needs correcting:

1. D 2. D 3. B 4. B

B. Rewrite the following sentences using the suggestions:

1. => Her father, who(m) she looked after for over twenty years, died last year.

2. => The student coming to class late missed the quizz.

3. => My sister was the youngest player to win the gold medal last year.

IV. Reading: (2.5p)

A. read the passage and then choose the best answer:

1. B. the warming of waters in the pacific Ocean.

2. D. provide a kind of early warning to the place that will suffer drought.

3. A. Nature is the name of the article written recently by the scientists.

4. B. EL Nino affects the weather in some parts of the world.

5. C. Appearance of EL Nino Predictable.

B. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

6. B. more and more

7. C. of

8. A. An

9. C. invented

10. D. which

3. Đề số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (1p)

1. A. decreased B. endangered C. established D. influenced

2. A. rugby B. cycling C. nearby D. apply

3. A. nature B. spacious C. Asian D. squash

4. A. with B. tooth C. both D. tenth

II. Choose the best options (2ps)

5. ____________ from several countries competed in many Asian Games.

A. Spectators B. Audience C. Athletes D. Viewers

6. Nellie Ross of Wyoming was the first woman ________ as the governor in the United State.

A. who elected B. to be elected C. was elected D. her election as

7. Non-renewable energy sources are running __________

A. out B. to C. on D. up

8. Many animals are ______ for their fur and other valuable parts of their bodies.

A. followed B. chased C. run after D. hunted

9. We are proud of our ______ staff, who are always friendly and efficient.

A. well-done B. well-appointed C. well-trained D. well-behaved

10. Do you still remember the day ________ you sent that letter?

A. on which B. why C. where D. on when

11. The house ________ in the storm has now been rebuilt.

A. destroyed B. destroying C. which destroyed D. that is destroyed

12. Jane has two brothers, ___________ famous footballers.

A. both of who B. both of whom C. of who both D. of whom both

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

A. LISTENING: (2 points)

People are talking about sports and activities.

What sport or activity is the person talking about? Listen and choose the correct answer.

1. A. going to the gym B. swimming C. jogging

2. A. playing golf B. playing soccer C. playing volleyball

3. A. playing baseball B. playing tennis C. playing soccer

4. A. playing tennis B. watching TV C. reading

Listen and write one suitable word for each blank.

5. A. in the…………… the woman enjoys windsurfing.

B. But she doesn’t do……………. in the winter.

6. A. The woman doesn’t have a lot of…………… time.

B. but about once a week she…………….. for an hour.

B. LANGUAGE FOCUS: (3.5 points)

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

7. A. stamps B. friends C. relatives D. guitars

8. A. stamped B. grabbed C. trapped D. stopped

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

9. A. volunteer B. competition C. enthusiastic D. intercultural

Choose the best answer to complete each sentence.

10. _____ my parents gave me the fish tank.

A. It was on my birthday when B. It was my birthday on that

C. It was my birthday that D. It was on my birthday that

11. Mr. Trung, with…………. I am working, is an ambitious man.

A. who B. whom C. that D. whoever

12. The man……………….the bank is a millionaire.

A. is entering B. entering C. to be entered D. enters

13. Scuba-diving and windsurfing are both aquatic sports.

A. field B. water C. combat D. individual

14. ______ is the sport of fighting with long thin swords.

A. Basketball B. Fencing C. Hockey D. Wrestling

15. My other pursuits include listening to music, reading and gardening.

A. chases B. occupations C. specialties D. dedicatee

16. David: “You’ve got a beautiful dress!” Helen: “…………..”

A. I do B. Thanks for your compliment C. You too D. OK

17. Mr Pike: Excuse me, is anybody sitting here? – Tom:…….

A. No, thanks B. Yes, I’m so glad C. Sorry, the seat is taken D. Yes, yes you can sit here

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1.A 2.C 3.B 4.B

5. A. summer 5. B.anything 6.A. free 6.B.walks

7.A 10. D 13.B 16. B 19. B

8. B 11. B 14. B 17. C 20. B

9. C 12. B 15. A 18. B

21.keeping 22. bought 23. From 24. in 25.watching

26. B 29. B

27. C 30. D

28. C

31. I read a book written by my friend.

32. The woman he loved left him.

33. It was my secretary who sent the bill to Mr Henry yesterday.

34.It was ten minutes ago that we met him.

35. It was Tom who draw that painting.

36.There are a lot of people in your office wanting to talk to you .

37. It was only when I read her letter that I realized what was happening.

38. Vietnam exports a lot of rice grown mainly in the south of the country .

5. Đề số 5

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the underlined part that is pronounced differently from others.

Câu 1:    A. energy                 B. supply                  C. dirty                       D. happy

Câu 2:    A. introduced           B. participated         C. provided               D. appriciated

Câu 3:    A. reason                 B. idea                      C. easy                      D. speak

Câu 4:    A. fuels                     B. hundreds            C. laws                      D. governments

Câu 5:    A. billiards                B. biking                   C. skill                       D. weightlifting

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 6:  Hung: “Thank you very much for a lovely party.”

Hoa: “_______. ”

A. Thanks                    B. You are welcome   C. Have a good day    D. Cheers

Câu 7:  Do you see the beautiful young girl _____over there?

A. stood                        B. to stand                   C. standing                  D. whom is standing

Câu 8:  A _____ is a structure that is used to convert the power of the wind into electricity.

A. panel                        B. machine                  C. dam                          D. windmill

Câu 9:  The energy _____ by the windmill drives all the drainage pumps.

A. producing                B. produced                 C. that is producing    D. which produces

Câu 10:  The human race is only one small species in the living world. Many ____ species exist on this planet.

A. the others                B. others                       C. the other                  D. other

Câu 11:  P1: “I am having an examination tomorrow.” – P2: “_____”

A. Good luck!              B. Congratulations!    C. Why?                        D. Be careful

Câu 12:  ____ national parks all over the world have been established to protect endangered animals.

A. Thousand               B. Thousands             C. Thousands of         D. Thousand of

Câu 13:  We are proud of our ______ staff, who are always friendly and efficient.

A. well-appointed       B. well-done                C. well-behaved          D. well-trained

Câu 14:  Do you still remember the day ________ you sent me that letter?

A. on when                  B. why                          C. on which                 D. where

Câu 15:  There are five students in my class ______ speak Chinese very well.

A. whom                       B. whose                      C. who                          D. which

Câu 16:  Peter has left these socks on the bathroom floor, _______________?

A. hasn’t Peter            B. didn’t he                  C. didn’t Peter              D. hasn’t he

Câu 17:  Many efforts have been made to _________the environment.

A. protect                      B. contaminate            C. pollute                      D. dirty

Câu 18:  _________is a great source of energy but very dangerous.

A. Solar energy           B. Water power           C. Nuclear power        D. Wind energy

Câu 19:  A _____ is someone who pays rent to live in a house or a flat.

A. tenant                      B. waitress                   C. customer                  D. coward

Câu 20:  The people can’t _______a phone call after 10 p.m.

A. do                             B. offer                          C. give                           D. make

Câu 21:  They are asking for public donation to protect some certain wild animals _______ dying out.

A. in                              B. from                          C. on                             D. up

Câu 22:  The post office is the public service or system by which letters and _______ are collected and delivered.

A. faxes                        B. parcels                     C. documents              D. graphics

Câu 23:  Tim studied really hard when he was at school. _______, he later became a successful person.

A. Result                      B. As result                  C. Consequently         D. As the result

ĐÁP ÁN

1B 2A 3B 4D 5B 6B 7C 8D 9B 10D 11A 12C 13D 14C 15C

16D 17A 18C 19A 20D 21B 22B 23D 24A 25D 26A 27C 28D 29A 30B

31B 32D 33D 34D 35D 36C 37B 38D 39C 40C 41D 42C 43B 44A 45A 45A 46A 47D 48A 49A 50A

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Lê Quý Đôn. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button