Lớp 8

Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Sĩ Liên

Với mong muốn cung cấp cho các em học sinh có nhiều tài liệu tham khảo và ôn luyện thật tốt để chuẩn bị cho lần kiểm tra 1 tiết sắp đến, HOC247 đã sưu tầm và tổng hợp Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Sĩ Liên. Hi vọng sẽ giúp các em đạt kết quả cao trong học tập. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGÔ SĨ LIÊN

1. Đề số 1

I) Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc (3 điểm)

1. Lan often (do) her homework.

2. They (play) tennis now.

3. Lan (buy) a car since 2000.

4. Minh (watch) TV last night.

5. Hoa (meet) Lan tomorrow.

6. Football (play) by them.

II) Mỗi câu có một lỗi sai tìm và sữa lại cho đúng (2 điểm)

1. What about watch TV?

2. Do you mind if I listened to music?

3. What do you do yesterday?

4. My dog is different with her dog.

III) Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi (3 điểm)

His name is Kien. He works for a construction company. He has worked for this company for nearly 5 years. We build roads, dams, bridges and things like that. At the moment, his company is producing a plan for a new motorway. He usually works in the roads department, but this month, he is working in the department that builds bridges. So his whole working day is different just now. He normally spends a lot of time outdoors, because he has to go to the construction sites. But with this new project he spends a lot of time in the workshop. Now he is testing a model of one of the new bridges. He enjoys it a lot, because he has learned a lot of new things.

1. What is his name?

……………………………………………………………………………………………………………

2. How long has Kien worked for his construction company?

……………………………………………………………………………………………………………

3. What is his company doing at the moment?

……………………………………………………………………………………………………………

4. Where does he usually work?

……………………………………………………………………………………………………………

5. Why does he normally spend a lot of time outdoors?

……………………………………………………………………………………………………………

6. Is he testing a model of one of the new bridges now?

……………………………………………………………………………………………………………

IV) Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2 điểm)

1. Let’s go to the zoo!

What about……………………………………………………………..?

2. Ba enjoys skipping.

Ba likes……………………………………………………………………

3. Long should work harder.

Long ought to…………………………………………………………..

4. Would you mind opening the door?

Do you mind…………………………………………………………….?

ĐÁP ÁN

I) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. do – does

2. play – playing

3. buy – has bought

4. watch – watched

5. meet – will meet

6. play – is played

II) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. watch – watching

2. listened – listen

3. do you do – did you do

4. with – from

III) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. His name is Kien.

2. He/Kien has worked for this company for nearly 5 years.

3. At the moment his company is producing a plan for a new motorway.

4. He usually works in the roads department.

5. He normally spends a lot of time outdoors, because he has to go to the construction sites.

6. Yes, he is.

IV) Mỗi câu đúng được 0,5 điểm.

1. What about going to the zoo?

2. Ba likes skipping.

3. Long ought to work harder.

4. Do you mind opening the door?

2. Đề số 2

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others. (1pt)

1. A. drought             B. ought               C. brought               D. bought

2. A. hobbies             B. bags                  C. organizations       D. groups

3. A. mash                 B. scatter              C. package              D. metal

4. A. happened           B. helped              C. burned                D. bored

II. Choose the best answer for each sentence. (2pts)

1. Would you mind opening the door?

A. Yes, I would.        B. No, I wouldn’t.      C. No, thanks.           D. Not at all.

2. A…………….. is a trip you take by plane.

A. journey                B. traveling               C. cruise                  D. flight

3. She prefers walking to….. a bike.

A. ride                    B. riding                    C. to ride                  D. rides

4. The woman…… to the headmaster will make a speech about protecting the environment.

A. talks                  B. will talk                 C. talking                  D. talked

5. Do you mind if I…….the front seat of the taxi?

A. sit                    B. sat                        C. sitting                   D. to sit

6. It is a…….. drive from here to the city center.

A. twenty – minutes                                B. twenty minutes

C. twenty-minute                                    D. twenty minute

7. The child should………….. because of his bad behavior.

A. be punished     B. punish                   C. punished               D. punishes

8. We’re……………… to hear that you pass the driving test.

A. pleasing          B. pleased                 C. please                    D. to please

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (1.5pts)

1. Your dog ever (bite) anyone?                                   _____________________

 Yes, he (bite) a policeman last week                _____________________

2. Would you mind if I (take) a photo of you?                _____________________

3. It is not difficult (remember) 3R.                               _____________________

4. Millions of old car tires (throw) away every year.        _____________________

5. I promise I (study) harder.                                        _____________________

IV. Give the correct form of these words. (1pts)

1. Farmers collect ____________ and garden waste to make compost.        HOUSE

2. We should protect the environment and save ____________ resources.    NATURE

3. His parents are very ____________ of him.                                             PRIDE

4. Our teacher always ____________us to study hard.                                COURAGE

V. Read the text then answer the questions: (2,5pts)

Bac Giang becomes second-tier city

The Prime Minister has inked a decision to recognize Bac Giang of the northern province of Bac Giang as a second-tier city.

Bac Giang city is a political, economic and culture hub of the province.

Located 50km to the North of Ha Noi and connecting Ha Noi with Lang Son city and Dong Dang border gate, Bac Giang city has become an industrial and service centre of Bac Giang province. Earlier, the city was recognized as a third-grade city in 2003.

In 2013, average income per capital of the city was 1.45 times higher than the national average figure. Economic growth rate has increased constantly by 17.1% over the last three years. Poverty rate was 1.5%.

Questions:

1. How far is it from Bac Giang to Hanoi?

____________________________________________________________________

2. Is Bac Giang city in the south of Bac Giang province?

____________________________________________________________________

3. When was Bac Giang city recognized as third-grade city?

____________________________________________________________________

4. What was the poverty rate in 2013?

____________________________________________________________________

5. Does Bac Giang become first-tier city?

____________________________________________________________________

3. Đề số 3

I. Choose the word that has different pronunciation from others: (2pts)

1. A. drought             B. ought               C. brought               D. bought

2. A. hobbies             B. bags                  C. organizations       D. groups

3. A. mash                 B. scatter              C. package              D. metal

4. A. happened           B. helped              C. burned                D. bored

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below. (2pts)

1. Would you mind opening the door?

A. Yes, I would.          B. No, I wouldn’t.    C. No, thanks.         D. Not at all.

2. A…………….. is a trip you take by plane.

A. journey                  B. traveling            C. cruise                  D. flight

3. She prefers walking to…………… a bike.

A. ride                        B. riding                C. to ride                  D. rides

4. The woman……………… to the headmaster will make a speech about protecting the environment.

A. talks                      B. will talk              C. talking                 D. talked

5. Do you mind if I……………….. the front seat of the taxi?

A. sit                         B. sat                     C. sitting                  D. to sit

6. It is a………………… drive from here to the city center.

A. twenty – minutes     B. twenty minutes   C. twenty-minute       D. twenty minute

7. The child should………………….. because of his bad behavior.

A. be punished            B. punish               C. punished              D. punishes

8. We’re……………… to hear that you pass the driving test.

A. pleasing                  B. pleased             C. please                 D. to please

III. Give the correct form of the verb in blankets. (2pts)

1. Your dog ever (bite)……………………. anyone?

– Yes, he (bite)…………………… a policeman last week.

2. Would you mind if I (take)………………………… a photo of you? 

3. It is not difficult (remember)…………………………. 3R.

4. Millions of old car tires (throw)………………………… away every year.

IV. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. (2pts)

I’m in the hospital! I’ve broken my leg! But don’t worry. I’ll be all right. I’ve been here since last Sunday. I had an accident at a football match. I tried to kick the ball but I kicked the goal post! The pain was quite bad, so Dad brought me to the hospital the same day.

I had a small operation three days ago. The nurses and doctors have been so nice, but the food’s disgusting. I prefer Mum’s cooking!

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has different pronunciation from others: (2pts) 0,5 for each

1. A         2. D         3. D          4. B

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below. (2pts) 0,5 for each

1. D         2. D         3. B          4. C

5. A         6. C         7. A          8. B

III. Give the correct form of the verb in blankets. (2pts) 0,5 for each

1. Has your dog ever bitten/ bit      3. to remember

2. took                                         4. are thrown

IV. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. (2pts) 0,5 for each

1. c       2. d     3. c       4. d

V. Reorder the words to make meaningful sentences: (2pts) 0,5 for each

1. Do you enjoy staying here or are you going to move?

2. The journey was quite different from what I thought it would be.

3. Tom’s parents are very sad because he studies very badly every semester.

4. I haven’t met your father since he left for Ha Long.

4. Đề số 4

Do as directed in the brackets

1. Many people speak English in the world. (Đổi sang câu bị động)

English …………………………………………………………………………

2. The man is sitting next to me. He is my father’s friend. (Nối 2 câu lại sử dụng phân từ hiện tại)

The man …………………………………………………………………………….

3. times/ Every milk bottle /reused/ can be/ /thirty/. (Sắp xếp lại thành câu đúng)

…………………………………………………………………………….

4. I’d like/sit/Tim and Shannon. (Viết lại thành câu hoàn chỉnh)

……………………………………………………………………………..

5. Ba is studying very hard because he doesn’t want to fail in the exam. (Viết lại câu sử dụng”so as (not) to”)

Ba is studying ……………………………………………………………

Choose and circle the best correct words or phrases:

1. Choose the word which is pronounced differently from the other

A. refill

B. reuse

C. reduce

D. recognize

2. Choose the word which has the stressed syllable different from the others:

A. ambulance

B. fertilize

C. chemical

D. departure

3. The boy _______ a book is Ba.

A. read

B. to read

C. reads

D. reading

4. Would you mind________me some paper from the desk?

A. getting

B. get

C. to get

D. got

5. If a patient can’t walk, he can use _______to move around.

A. an eye chart

B. a stretcher

C. a wheelchair

D. a scale

6. Lan tried her best in order ________the contest.

A. to pass

B. pass

C. passing

D. passed

7. ________I empty the basket for you? – That would be nice.

A. Should

B. Shall

C. Will

D. Must

8. A: I promise to show you my new books on wild animals.

B: ___________

A. All right

B. Don’t forgot

C. Yes, please

D. Sure

9. Farmers use vegetable matter and animal dung to make _________

A. waste

B. paper

C. garbage

D. compost

10. I am excited________in the trip around the capital.

A. to join

B. join

C. joining

D. joins

11. A new stadium________next year.

A. will build

B. will be building

C. will be built

D. will be build

12. They are certain________they will pass the exam easily.

A. which

B. that

C. what

D. when

ĐÁP ÁN

Do as directed in the brackets

1 – English is spoken in the world.

2 – The man who is my father’s friend, is sitting next to me.

3 – Every milk bottle can be reused thirty times.

4 – I’d like to sit between Tim and Shannon.

5 – Ba is studying very hard so as not to fail the exam.

Choose and circle the best correct words or phrases:

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – A; 5 – C; 6 – A;

7 – A; 8 – B; 9 – D; 10 – C; 11 – C; 12 – B;

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D:

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – D; 5 – D;

5. Đề số 5

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. thermal

B. earthquake

C. although

D. death

2. A. climate

B. victim

C. extensive

D. volcanic

3. A. volcano

B. tornado

C. historical

D. homeless

4. A. bury

B. destructive

C. dump

D. rubbish

5. A. disaster

B. cause

C. poison

D. scatter

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1.The last typhoon resulted ___________ terrible loss of lives.

A. in

B. on

C. for

D. of

2. English is the ___________ language of many countries such as the US, the UK, and Australia.

A. international

B. usual

C. popular

D. official

3. Poisonous ___________ from factories can kill a lot of wildlife animals.

A. things

B. animals

C. chemicals

D. nations

4. People in the flooded area have ___________ to a safer place.

A. evacuating

B. been evacuated

C. evacuated

D. evacuate

III. Put the verbs in the blanket into the correct form

1. The pollution water results in the _________ of many aquatic animals and plants. (DIE)

2. My friend and I are going to give a presentation about our ____________________ problems. (ENVIRONMENT)

3. Both Chinese and English are __________________ languages in Vietnam. (OFFICIAL)

4. People should become familiar with the guidelines for ____________ because natural disasters can force them to leave their homes. (EVACUATE)

5. Natural disasters can be very ____________ . (DESTROY)

ĐÁP ÁN

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – D;

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1 – A; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 

III. Put the verbs in the blanket into the correct form

1 – death; 2 – environmental; 3 – non-official; 4 – Evacuation; 5 – destructive;

IV. Read the following passage, and answer the questions that follow

1. It collapsed on April 30, 2018.

2. It demolished/ destroyed 700 homes/ houses.

3. It occurs when hot materials from the Earth’s interior are thrown out of a volcano.

4. No, they don’t.

V. Read the following paragraph and complete it with one suitable word in each blank

1 – language; 2 – than; 3 – while; 4 – nor; 

VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. Breathing problems can be caused by air pollution.

2. If you don’t study hard, you won’t pass the exam/ If you study hard, you will pass the exam.

VII. Write full sentences using the suggested words and phrases

1. If I were you, I would buy that house.

2. The last time he spoke to his father was two months ago.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Sĩ Liên. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ngô Mây

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button