Lớp 11

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Hùng Vương

Dưới đây là nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Hùng Vương giúp các em học sinh lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập rèn luyện kĩ năng làm bài để chuẩn bị cho các kì thi sắp đến được HOC247 biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG

ĐỀ ÔN TẬP HÈ NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. reciting b. spirit c. stimulate d. winner

2. a. problem b. sponsor c. wonderful d. enjoy

3. a. announce b. annual c. award d. among

4. a. competition b. completion c. question d. information

5. a. athletics b. marathon c. faithfully d. smoothly

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the word or phrase – a, b, c, or d – that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

6. The contest aimed to stimulate the spirit of learning English ______ students.

a. on

b. for

c. of

d. among

7. The teacher explained the competition’s rules ______ the students very carefully.

a. to

b. with

c. for

d. about

8. Most students are interested ______ the annual English Speaking Contests.

a. on

b. in

c. with

d. at

9. ______ is someone who takes part in sports competitions.

a. Judge

b. Sportman

c. Athletic

d. Sponsor

10. They quickly read the questions and tried to find out the answers.

a. complete

b. guess

c. offer

d. discover

11. A string of defeats has failed to break the team’s ______.

a. spirits

b. efforts

c. works

d. methods

12. There is now intense ______ between schools to attract students.

a. competence

b. competition

c. competitive

d. competitor

13. Such questions provide a useful means of ______ students’ interest.

a. expressing

b. encouraging

c. stimulating

d. providing

14. All students can take part in the annual English-speaking Competition.

a. happening once a year

b. happening once a term

c. happening once a month

d. happening once every six months

15. He______ his poem in front of the whole school.

a. dedicated

b. recited

c. said

d. delivered

B. Choose the word or phrase – a, b, c, or d – that best completes the sentence.

16. We took part in a sponsored walk ______ to support the poor.

a. organized

b. organizing

c. that organized

d. had organized

17. We strongly recommend ______ your luggage when you travel.

a. to insure

b. you insuring

c. your insurance

d. you insure

18. She asked my advice ______ subject she should study at university.

a. what

b. on what

c. to what

d. on to what

19. Children could be compelled to work on the farm, effectively denying ______.

a. their school

b. them to school

c. them schooling

d. for schooling

20. Indoor heating systems have made ______ for people to live and work comfortably in temperate climates.

a. it is possible

b. possible

c. it possible

d. possibly

21. She phoned the police and ______ outside her home

a. reported to attack

b. was reported to be attacked

c. reported being attacked

d. reported to be attacked

22. The children were warned ______ in the lake without an adult present.

a. not swim

b. not to swim

c. not swimming

d. to not swim

23. Homestead High School’s football team ______ a championship until last season.

a. has never won

b. is never winning

c. had never been winning

d. had never won

24. George mentioned ______ in an accident as a child, but he never told us the details.

a. having injured

b. having been injured

c. to have injured

d. to have been injured

25. She’ wanted to know if I ______ Paul recently.

a. saw

b. have seen

c. had seen

d. would see

C. Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence to be correct.

26. The teacher said that (A) about 10 children need (B) special (C) help in reading(D).

27. Every (A) teacher I’ve spoken to tell (B) me that standard of spelling (C) are in(D) decline

28. The purpose (A) of the examination was to test (B) the students’ knowing (C) of the subject(D).

29. Let me know if (A) you are interested to take (B) part in (C) the Sculpture(D) Competition.

30. If athletics are (A) neglected in school, this will (B) have a big impact on (C) future national (D) team.

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

well-known associated involve professional extra whole

beats popular enthusiast end support against

For many young people, sport is a (31) _______ part of school life and being in one of the school teams and playing in matches is very important. If someone is in a team, it means a lot of (32) _______ training and often spending a Saturday or Sunday away from home since many matches are played then. It might also (33) _______ traveling to other towns to play (34) _______ other school teams and then staying on after the match for a meal or a drink. Sometimes, parents, friends or other students will travel with the team to (35) _______ their own side. When a school team (36) _______ another one, it is the (37) _______ school that feels proud, not only the players. It can also mean that a school becomes (38) _______. for being good at certain sports and students from that school may (39) _______ up playing for national and international teams so that the school has some really famous names (40) _______ with it.

B. Read the passage, then decide whether the folIowing statements are true (T) or false (F).

I am in favor of English-speaking contests in schools. Such contests encourage students to practice speaking English in their classes and help them improve their speaking skills. Besides, while preparing themselves for the contests, students’ have a chance to ‘review their lessons thoroughly. Contests among classes provide students’ with opportunities to work with team spirit, thus. enabling them to learn how to cooperate with other people. Some students may think that their preparations for the speaking contests are time-consuming. However, in my opinion, such preparations are worth spending time on. My classmates and I have found that we speak English better after each- contest. In sum, English-speaking contests in schools are useful to students.

41. English-speaking, contests give students opportunities to practice speaking English.

42. English-speaking contests make students fail in preparation for their lessons in classes.

43. English-speaking contests provide students with a lot of useful skills.

44. English-speaking contests help students know how to work with other people.

45. English-speaking contests ask for a thoroughly review.

46. English-speaking contests take a lot of time to prepare.

47. The writer is an English teacher.

IV. WRITING

Choose the answer (a, b, c or d) that is nearest in meaning to the printed before it.

48. ‘Why not participate in the English Speaking Contest?’

a. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

b. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

c. He offered us to take part in the English Speaking Contest.

d. He told me not to participate in the English Speaking Contest.

49. Please watch your steps as you get off.

a. Please look at the steps while getting off.

b. Go down the steps in order to get off.

c. Please have a look at the Steps as you get off.

d. Be careful not to tumble while getting off.

50. ‘Let me pay for the coffee. I really want.’

a. Jenny is asked to pay for the coffee.

b. Jenny suggested paying for the coffee.

c. Jenny insisted on paying for the coffee.

d. Jenny told me to pay for the coffee.

ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 – a; 2 – c; 3 – b; 4 – c; 5 – d;

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the word or phrase – a, b, c, or d – that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

6 – d; 7 – a; 8 – b; 9 – c; 10 – d;

11 – a; 12 – b; 13 – c; 14 – a; 15 – b;

B. Choose the word or phrase – a, b, c, or d – that best completes the sentence.

16 – a; 17 – d; 18 – b; 19 – c; 20 – c;

21 – c; 22 – b; 23 – d; 24 – b; 25 – c;

C. Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence to be correct.

26 – D (with reading); 27 – B (to tells); 28 – C (knowledge); 29 – B (in taking); 30 – A (is);

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

31 – popular; 32 – extra; 33 – involve; 34 – against; 35 – support;

36 – beats; 37 – whole; 38 – well-known; 39 – end; 40 – associated;

B. Read the passage, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

41 – T; 42 – F; 43 – F; 44 – T; 45 – T; 46 – T; 47 – F;

IV. WRITING

Choose the answer (a, b, c or d) that is nearest in meaning to the printed before it.

48 – b; 49 – d; 50 – c;

2. Đề số 2

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. limit

b. figure

c. iron

d. billion

a. great

b. available

c. raise

d. said

a. decreased

b. used

c. reached

d. developed

a. program

b. earth

c. birth

d. produce

a. double

b. govern

c. punish

d. control

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d-that best completes sentences.

1. Like many other baby birds, ducklings are blind _______ birth.

a. of

b. at

c. on

d. from

2. Lack _______ food had stunted his growth.

a. of

b. in

c. for

d. on

3. Nigeria has a population _______ nearly 100 million.

a. about

b. in

c. of

d. with

4. The rapid growth of population led to an acute _______ of housing.

a. shortfall

b. shortcut

c. shortcoming

d. shortage

5. The population of the world is growing at a dangerous _______.

a. amount

b. rate

c. figure

d. way

6. One third of the world’s population _______ two thirds of the world’s resources.

a. drains

b. absorbs

c. consumes

d. supports

7. Better health care and agriculture have led to rapid population _______.

a. grow

b. growing

c. grown

d. growth

8. Pressure on natural resources will _______ as we face a population explosion.

a. increase

b. decrease

c. decline

d. raise

9. Her first novel has been _______ acclaimed as a masterpiece.

a. nation

b. national

c. international

d. internationally

10. Our school has managed to collect a lot of books to _______ to the children in a village school.

a. publish

b. distribute

c. employ

d. depart

B. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d- that best completes the sentences.

11. If the technology _______ available, we would be able to expand the business.

a. would become

b. were become

c. had become

d. Became

12. If the North Sea _______ in winter, you could walk from London to Oslo.

a. happened to freeze

b. froze

c. should freeze

d. should happen to freeze

13. It would have been a much more serious accident _____ fast at the time.

a. was she driving

b. had she been driving

c. she had driven

d. if she drove

14. If you _______ to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess now.

a. listen

b. will listen

c. had listened

d. listened

15. I’ll give you a lift if it _______.

a. is raining

b. rained

c. will rain

d. had rained

16. If I _______ a more reliable car, I ___________ to Spain rather than fly.

a. would have – would drive

b. had – had driven

c. had – would drive

d. would have had – would drive

17. I _______ you sooner had someone told me you were in the hospital.

a. would have visited

b. had visited

c. visited

d. visit

18. They couldn’t decide _______ it was worth re-sitting the exam.

a. if

b. whether

c. if or not

d. whether not

19. _______ how difficult the job was, I mightn’t have taken it.

a. If I know

b. If I would know

c. Did I know

d. Had I known

20. ____ in my seventies and rather unfit, I might consider taking up squash.

a. Were I not

b. Was I not

c. Weren’t I

d. If I am not

21. If I _______ a more reliable car, I _______ to Spain rather than fly.

a. would have – would drive

b. had – had driven

c. had – would drive

d. would have had – would drive

22. I _______ you sooner had someone told me you were in the hospital.

a. would have visited

b. had visited

c. visited

d. visit

23. They couldn’t decide _______ it was worth re-sitting the exam.

a. if

b. whether

c. if or not

d. whether not

24. _______ how difficult the job was, I mightn’t have taken it.

a. If I know

b. If I would know

c. Did I know

d. Had I known

25. _______ in my seventies and rather unfit, I might consider taking up squash.

a. Were I not

b. Was I not

c. Weren’t I

d. If I am not

C. Identify the one underlined word or phrase -A, B, C or D-that must be changed for the sentence to be correct.

26. Some scientists believe that (A) the earth have resources enough (B) to support (C) its (D) population.

27. The population of (A) the world has been (B) increased (C) faster and faster (D).

28. Ninety-seven percent (A) of the world'(B) water is saltwater is found (C) in the oceans (D) of the Earth.

29. Hadn’t he (A) resigned (B), we would have been forced (C) to sack (D)

30. John lived in (A) New York since (B) 1960 to 1975, but he is now living (C) in (D) Detroit.

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

mortality expanding growth increasing reach decline

population even slightly life variations available

WORLD POPULATION

Projections issued in 2000 showed the world population (31) ______ from 6. 1 billion in 2000, to 7. 9 billion in 2050. “High” and “low” projections for 2025 are 8. 4 billion and 7. 5 billion respectively. The average world birth rate is projected to (32) ______ from the 1990 level of 26 per 1,000 to 22 per 1,000 at the. end of the century and to 17. 6 per 1,000 in 2025 (corresponding to a fall in TFH from 3. 3 in 1990 to 2. 1 in 2025). Because of the (33) _______ share of the population at high-mortality ages, the average world death Tate is expected to decline only (34) _______; from 9 (per 1,000) in 1990 to 8. 4 in 2025. Average world (35) _______ expectancy, however, is projected to rise from 65 years in 1990 to 71. 3 years in 2025. Wide (36) ______ in population growth will undoubtedly persist. In the developed world, population growth will continue to be very low and in some nations will (37) _______ decline. Western Europe as a whole is projected to have a declining population after 2000. U. S. Census Bureau projections, assuming middle fertility and (38) _______ levels, show U. S. (39) _______ increasing from 250 million in’ 1990 to 349 million in 2025 and 420 million in 2050. Thereafter, (40) _______ would be virtually zero.

B. Read the passage, then choose the correct answers.

No one knows the limits of population that the earth can support. Thomas Malthus, an English economist, developed a theory that became widely accepted in the nineteenth century. He suggested that because world population tended to increase more rapidly than the food supply, a continual strain was exerted upon available resources. Malthus cited wars, famines, epidemics, and other diseases as the usual limitations of population growth.

With recent advances in science and technology, including improved agricultural methods and great strides in medicine, some of the limiting factors in population growth have been lessened, with obvious results.

International organizations have put forward several recommendations to alleviate the problem of overpopulation, including an increase in food production, general economic development in target areas, and a decrease in birth rate. Most experts agree that it will be necessary to combine all three recommendations in an effort to affect a lasting solution.

41. It was suggested by Thomas Malthus that _______.

a. food was in short supply because of population increase

b. The rapid growth of population led to an acute shortage of natural resources

c. Rapid population growth put a great strain on available resources

d. Pressures on natural resources will increase as we face a population explosion

42. Which of the following was not mentioned as the usual limitations of population growth?

a. wars b. epidemics

c. famines d. agricultural methods

43. According to the passage, why has overpopulation been caused?

a. Improved technology b. Disasters c. Scarcity d. Precaution

44. What do most experts recommend in order to solve problems of overpopulation?

a. Famine and epidemic

b. Economic development and a decline in birth rate

c. Medical advance and improved agricultural methods

d. Conservation of available resources

45. Which of the following is not true according to the passage?

a. The earth have enough resources to support all of its population.

b. The theory developed by Thomas Malthus was believed by most people in the 19th century.

c. Medical advance has lessened some of the limiting factors in population growth.

d. International organizations arc seeking a lasting solution to the overpopulation problem.

IV. WRITING

From the four phrases -a, b, c or d- choose the one that best completes the sentence.

46. _______ daily promotes physical as well as emotional well-being in people of all ages.

a. Having exercised b. Those who exercise

c. For exercising d. Exercising

47. Not until the seventeenth century ______ to measure the speed of light.

a. anyone did even attempt b. did anyone even attempt

c. did even attempt anyone d. even did anyone attempt

48. It is a fact that _______ form of energy.

a. electricity being the most useful b. electricity the most useful

c. the most useful in electricity d. electricity is the most useful

49. After seeing a movie based on a novel, _______.

a. many people want to read the book

b. the reading of the book interests many people.

c. the book was read by many people

d. the book made many people want to read it

50. When _______ is not known.

a. was the wheel invented b. the invention of the wheel

c. the wheel was invented d. it was invented the wheel

ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 – c; 2 – d; 3 – b; 4 – a; 5 – d;

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d-that best completes sentences.

6 – b; 7 – a; 8 – c; 9 – d; 10 – b;

11 – c; 12 – d; 13 – a; 14 – d; 15 – b;

B. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d- that best completes the sentences.

16 – d; 17 – b; 18 – b; 19 – c; 20 – a;

21 – c; 22 – a; 23 – a; 24 – d; 25 – a;

C. Identify the one underlined word or phrase -A, B, C or D-that must be changed for the sentence to be correct.

26 – B enough resources; 27 – C increasing;

28 – C found; 29 – A Had he not; 30 – B from;

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

31 – increase; 32 – decline; 33 – expanding;

34 – slightly; 35 – life; 36 – variations; 37 – even;

38 – mortality; 39 – population; 40 – growth;

B. Read the passage, then choose the correct answers.

41 – c; 42 – d; 43 – a; 44 – a; 44 – b; 45 – a;

IV. WRITING

From the four phrases -a, b, c or d- choose the one that best completes the sentence.

46 – d; 47 – b; 48 – d; 49 – a; 50 – c;

3. Đề số 3

I. Fill in each blank of the sentences with one word from the box.

preparations decorate celebrate excited popular

wrapped represent influence traditional exchange

How do people celebrate New Year in your country?

1. On the first days of Tet, people often visit relatives and friends to exchange New Year wishes.

2. Japanese usually decorate their houses with some small pine trees, which represent constancy and longevity.

3. People believe that what they do on the first day of the year will influence their luck during the whole year.

4. People usually make preparations for Tet severals weeks beforehand.

5. Tet is also the time for children to receive lucky money wrapped in red envelopes.

6. Besides the traditional flowers for Tet such as peach flowers and apricot flowers, the kumquat trees are also popular throughout the country.

7. Children are always excited about the Tet holiday.

II. If appropriate, replace the underlined words or phrases with one or ones. If it’s not possible or unlikely, write No after the sentence.

1. I answer most of the questions, but had to miss out some very difficult questionsones

2. The female violinists in the orchestra outnumber the male violinists by about three to one. ones

3. Traffic is light in most of the city, but there is heavy traffic near the football stadium. No

4. The issue discussed at the meeting was an extremely complicated issueone

5. If you’re making a cup of coffee, could you make a cup of coffee for me? No

6. If you’re buying a newspaper from the shop, could you get a newspaper for me? one

7. He used to work for a finance company, but he moved to an insurance companyNo

8. ‘Was it these earrings you wanted?’ ‘No, the earrings on the left of those, please?’ ones

9. Many people are happy about the new road being built, but there are some angry people, too. No

10. Dave is really good at taking photos of old buildings. There’s an excellent photo of a local church in his office. one

11. On one channel was a war film and on the other was a horror film, so I turned the TV off. No

12. ‘Are these your shoes?’ ‘No, the blue shoes are mine.’ ones

13. There are a lot of gloves here. Are these your glovesNo

14. The damage to the car was a problem, of course, but an easily solved problemone

15. ’I’ll just clean my shoes before we go out.’ ‘Can you do my shoes, too, please?’ No

III. Complete these sentences with someone, something, anyone, anything, no one, nothing, everyone, everything.

1. We arranged the meeting, but no one came.

2. Janet Jones is someone I rarely see these days.

3. She valued friendship more than anything in the world.

4. I always get to work before anyone else.

5. While you are making dinner, I’ll get on with something else.

6. Nothing has changed. Everything is the same as it was.

7. I hope everyone will be comfortable here. We try to make each guest feel at home.

8. We don’t think there’s anything wrong with her reading ability,

9. Hardly anyone turn up to the meeting.

10. I am not going to the party because I’ve got nothing to wear.

11. I thought I heard someone knocking at the door.

12. Everyone calls her Maggie, but her real name’s Margaret.

13. The earthquake destroyed everything within a 25-mile radius.

14. There was complete silence in the room. No one said anything

15. Sarah was upset about something and refused to talk to anyone

IV. Find the mistakes in these sentences and correct them.

1. Has everyone seen Lucy recently? I haven’t seen her every day. (anyone)

2. He didn’t want something to do with the arrangements for the party. (anything)

3. Normally I don’t like wearing a scarf, but it was so cold I put it on. (one)

4. I couldn’t fit all the boxes in the car, so I have to leave ones behind and pick it up later. (one)

5. If anyone calls, tell them I’m not at home. (calls)

6. There was hardly no one on the beach. It was almost deserted. (anyone)

7. Sarah is invited to lots of parties and she goes to everyone. (everyone)

8. Have everybody remembered to bring pen and notebook? (Has)

9. If anybody wants a ticket for the concert, he can get it from my office. (they)

10. The material felt softer than everything she had ever touched before. (anything)

V. Complete the sentences with the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. I have been trying to sell my car for ages, but nobody wants (want) to buy it.

2. ‘The office staff claim (claim) that they have been treated badly by management.

3. At present, the Managing Director, together with his heads of depart-ment, is preparing (prepare) a new budget.

4. It’s a really quiet at night. Everything shuts (shut) at around 10 o’clock.

5. Every letter and parcel is carefully checked (carefully/ check) before posting to make sure it has the correct address.

6. A number of refugees have been turned (turn) back at the border recently.

7. The number of books in the library has risen (rise) to over five million

8. All the furniture was destroyed (destroy) in the fire two10 days ago

9. Practically everyone thinks (think) that Phil should be given the job.

10. One of the reasons I took the job was (be) that I could work from home

11. If anybody wants (want) to leave early, they can.

12. Either the president or his representatives are (be) to attend the meeting.

13. It’s the first time either of us have/ has been (be) to China, but everyone we’ve met here has been (be) very welcoming and helpful.

14. A couple of my friends are going (go) to Honolulu next week,

15. Someone has forgotten (forget) their umbrella.

VI. Which is correct?

1. On my last visit to Wixton I found that the village didn’t change/ hadn’t changed much.

2. The smoke alarm went off when he lit/ was lighting a cigarette underneath it.

3. My teacher didn’t encourage to work/ me to work hard at school.

4. If Bob wasn’t/ hadn’t been so lazy, he would pass/ would have passed the exam easily.

5. If the doctor was called/ had been called earlier, Mary would still be/ would have been alive today.

6. If my grandfather is/ was still alive, he will be/ would be a hundred today.

7. While the children swam/ were swimming, their mother kept/ was keeping a watchful eye on them.

8. The accident seems to happen/ to have happened at around 1.00 p.m. yesterday.

9. With a good 0telescope you can see the eagles feed/ feeding their chicks in the nest

10. I had Beth clean/ to clean her bedroom before I let her go/ going out to play.

11. The injury stopped him playing/ from playing tennis for 6 months,

12. The new students hope to include/ to be included in many of the school’s social activities.

13. After I decided to have/ having a garage build/ built next to the house, I hired a carpenter to do/ for doing the work.

14. It’ll be surprising unless Rachel passes/ if Rachel doesn’t pass her piano exam.

15. None of the candidates applyingapplied was accepted,

VI. Fill in each blank with an appropriate preposition.

1. Children usually are given ‘lucky money’ at Tet.

2. Banh Chung, which is made from sticky rice, is one of Tet’s special foods.

3. The New Year is celebrated at night on January 1.

4. There are usually a lot of party on New Year’s Eve.

5. Vietnamese people prepare for Tet several weeks beforehand.

6. We decorated our Christmas tree with a lot of colored and shiny little bells.

7. Many people go to the pagoda to pray for a happy year.

8. On the first days of Tet everyone tries to be nice and polite to others.

9. Lunar New Year usually falls sometime between 19 January and 20 February on the Western calendar.

10. Both children and adults take part in games and various forms of entertainment.

VII. Write sentence with the cues given.

1. Christmas Day/ celebrate/ Christians/ as/ day/ Jesus Christ/ bear//

Christmas Day is celebrated by Christians as the day on which Jesus Christ was born.

2. midnight/ New Year’s Eve/ it/ traditional/ people/ sing/ ‘Auld Lang Syne’/ wish/ ‘Happy New Year//

At midnight on New Year’s Eve, it’s traditional for people to sing ‘Auld Lang Syne’ and wish each other ‘Happy New Year’.

3. Children/ look/ Easter Sunday/ because/ they/ give/ chocolate Easter eggs//

Children look forward to Easter Sunday because they are given chocolate Easter eggs.

4. Halloween/ children/ dress/ witches/ ghosts/ monsters/ go/ house/ house/ask/ sweets or candy//

On Halloween, children dressed up as witches, ghosts, and monsters go from house to house asking for sweets or candy.

5. Thanksgiving/ celebrate/ US/ fourth Thursday/ November/ originally/ give thanks/ God/ harvest/ health//

Thanks giving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November originally to gIve thanks to God for the harvest and for health.

6. Valentine’s Day/ day/ people/ give/cards/ flowers/ small gifts/ person/ they/ love//

Valentine’s Day is the day on which people give cards, flowers, and small gifts to the person they love.

7. Tet/ time/ Vietnamese people/ celebrate/ beginning/ spring//

Tet is the time when Vietnamese people celebrate the beginning of the spring.

8. Children! especially/ happy/ Mooncake Festival/ as/ they/ have/ lots/ fun/ their lit lanterns/ night//

Children are especially happy on the Mooncake Festival as they have lots offun with their lit lanterns at night.

4. Đề số 4

I. Complete these sentences with the correct form of the words from the box.

compete – distribute – transmit – space post

courteous – transfer – subscribe – deliver – satisfy

1. All mail ________ were suspended during the strike.

2. It’s only common ________ to thank someone when they help.

3. Do you wish to take out a full twelve-month _______ to the journal?

4. We offer a wide range’ of goods at very ________ prices.

5. If you are ________ with our service, please write to the manager.

6. This ticket is only used by the person who bought it. It is not _________.

7. Fax _______ has now become a cheap and convenient way to transmit texts over distances.

8. White walls can give a feeling of _________.

9. The newspaper is _________ free.

10. How much was the _________ on that letter?

II. Write all the pronouns possible to complete each sentence. Write Ø if the sentence is correct without adding a pronoun.

1. We talk about the party ________ Sarah wants to organise for my birthday.

2. To get to Frank’s house, take the main road _________ bypasses the village.

3. The paintings _______ Mr Flowers has in his house are worth around £100,000.

4. Mrs Richmond, ____ is 42, has three children,

5. Don is a friend _______ I stayed with in Australia.

6. She was probably the hardest working student ______ I’ve ever taught.

7. Stevenson is an architect ______ designs have won international praise.

8. The Roman coins, _____ a local farmer came across in a field, are now displayed in the National Museum.

9. Dorothy said something _______ I couldn’t hear clearly.

10. There was a little ______ we could do to help her.

11. He received a low mark for his essay, ______ was only one page long.

12. We need to learn from companies _______ trading is more healthy than our own.

13. Professor Johnson, _____ I have long admired, is visiting the University next week.

14. The man ___________ I introduced to you last night may be the next president of the university.

15. These walls are all ______ remain of the city.

III. Write the information in brackets as a relative clause (defining or non – defining) in an appropriate place in the sentence. Give alternative relative pronouns if possible. (Use – to indicate ‘no relative pronoun’.)

1. Julia’s father has just come back from a skiing holiday. (he is over 80)

→ Julia’s father ____________________________________

2. The problems faced by the company are being resolved. (I’ll look at these in detail in a moment.)

→ The problems faced by the company ____________________________

3. She was greatly influenced by her farther. (she adored him)

→ She was __________________________

4. Parents are being asked to take part in the survey. (their children are between four and six)

→ Parents ______________________________

5. He isn’t looking forward to the time. (he will have to leave at that time)

→ He isn’t ________________________

6. The Roman coins are now on display in the National Museum. (a local farmer came across them in a field)

→ The Roman coins _______________________________

7. He pointed to the stairs. (they led down to the cellar)

→ He __________________________

8. These drugs have been withdraw from sale. (they are used to treat stomach ulcers)

→ These drugs ________________________________

9. The singer had to cancel her concert. (she was recovering from flu)

→ The singer _________________________________

10. The minister talked about the plans for tax reform. (he will reveal them next month)

→ The minister talked about _______________________________

11. We went to the Riverside Restaurant. (l once had lunch with Henry there)

→ We went to ________________________________

12. My aunt is now a manager of a department store. (her first job was filling shelves in a supermarket).

→ My aunt __________________________________

13. John Graham’s latest film is his first for more than five years. (the film is set in the north of Australia)

→ John Graham’s latest film ______________________________

14. The newspaper is owned by the Mears group. (its chairperson is Sir James Bex)

→ The newspaper _________________________________

15. The Master’s course is no longer taught. (I took this course in 1990)

→ The Master’s course ______________________________

IV. If necessary, correct or make improvements to these sentences. If they are already correct, write True.

1. He just said anything which came into his head.

2. Yesterday was the hottest day I can remember.

3. There isn’t much can go wrong with the machine.

4. Thieves whom stole paintings from Notfort art gallery have been arrested in Paris.

5. It may be the most important decision which you will ever take.

6. The boy took the photograph was paid £100.

7. The Southham Chess Club, that has more than 50 members, meets weekly on Friday evenings.

8. The clock makes a noise what keeps me awake at night.

9. I heard many different accents in the room, but none which I could identify as British.

10. She is one of the kindest people who I know.

V. Choose the best answer.

1. Post office is a place ______ you can buy stamps, mail letters and packages, and receive mail.

a. that

b. which

c. where

d. in which

2. Do you know the date ______ we have to hand in the essay?

a. which

b. in which

c. on that

d. when

3. My uncle ______ you met yesterday is a lawyer.

a. which

b. who

c. whose

d. to whom

4. The council is in discussion with Lord Thomas, ______ land most of the village is built on.

a, who

b. whom

c. whose

d. that

5. These adults, ______ come to my night class, are very eager to learn.

a. whose

b. who

c. that

d. when

6. Regina, ______ you have never met before, is a genius in painting.

a. that

b. whose

c. whom

d. whoever

7. The paintings Mr Flowers has in his house are worth around $ 100,000.

a. which

b. whose

c. what

d. whom

8. Oxford, ______ attracts many tourists, is often crowded in the summer.

a. that

b. which

c. whose

d. where

9. It’s the best film ______ has ever been made about madness.

a. which

b. whom

c. whose

d. that

10. She cycled from London to Glasgow, ______ is pretty good for a woman of 75.

a. that

b. what

c. which

d. where

11. Most folk songs are ballads ______ have simple words and tell simple stories.

a. what

b. when

c. where

d. that

12. ______ wins will go on to play Barcelona in the final.

a. Who

b. Whoever

c. Which

d. Whichever

13. I think the reason ______ we get on so well is that we both enjoy talking.

a. why

b. which

c. that

d. what

14. Children ______ diets contain high levels of protein do better in examination.

a. who

b. who

c. whose

d. Ø

15. I’m sure that Keith will do well at university, ______ one he goes to.

a. which

b. whichever

c. where

d. wherever

VI. Fill in each blank with an appropriate preposition.

1. We take great pride ________ offering the best service in town.

2. This post office is equiped _______ advanced technology ______ transaction.

3. What is the Messenger Call Service used _______?

4. Let us take care _____ your postal and telecommunication needs ______ now and ever.

5. We subscribe _____ all the main medical journals.

6. This computer isn’t capable _____ running this software.

7. She seemed satisfied _____ the results.

8. She was fiercely proud ______ family traditions and continuity.

9. I was useful _______ them because I could speak French.

10. I am living away _______ my family and my relatives.

VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. I live in the town not far from the capital.

→ _________________________________

2. Nobody does it better than you.

→ ______________________________

3. Thanks to Laura’s report. I was able to finish the project.

→ _________________________________

4. He got down to writing the letter as soon as he returned from his walk.

→ _________________________________

5. That question cannot be answered satisfactorily.

→ _________________________________

6. It is my impression that she’s enjoying her new job a great deal.

→ _________________________________

7. The secretary didn’t reply me for ten days.

→ _________________________________

8. All of those present were in agreement with the proposal.

→ _________________________________

9. It’s a pity it’s too late to do anything about it.

→ _________________________________

10. She was so good to me that I’ll always remember it.

→ _________________________________

Đáp án Bài tập Unit 9 lớp 11 The post office

I. Complete these sentences with the correct form of the words from the box.

1 – deliveries; 2 – courtesy; 3 – subscription; 4 – competitive; 5 – dissatisfied;

6 – transferable; 7 – transmission; 8 – spaciousness; 9 – distributed; 10 – postage;

II. Write all the pronouns possible to complete each sentence. Write Ø if the sentence is correct without adding a pronoun.

1. which/ that/ Ø

2. which/ that

3. which/ that/ Ø

4. who

5. who/ whom/ that/ Ø

6. that/ Ø

7. whose

8. which

9. that/ Ø

10. that/ Ø

11. which

12. whose

13. who/ whom

14. who/ whom/ that/ Ø

15. that

III. Write the information in brackets as a relative clause (defining or non – defining) in an appropriate place in the sentence. Give alternative relative pronouns if possible. (Use – to indicate ‘no relative pronoun’.)

1 – Julia’s father, who is over 80, has just come back from a skiing holiday.

2 – The problems faced by the company, which I’ll look at in detail in a moment, are being resolved.

3 – She was greatly influenced by her father, who/ whom she adored.

4 – Parents whose children are between four and six are being asked to take part in the survey.

5 – He isn’t looking forward to the time when he will have to leave.

6 – The Roman coins, which a local farmer came across in a field, are now on display in the National Museum.

7 – He pointed to the stairs which/that led down to the cellar.

8 – These drugs, which are used to treat stomach ulcers, have been withdraw from sale.

9 – The singer, who was recovering from flu, had to cancel her concert.

10 – The minister talked about the plans for tax reform that/ which/ – he will reveal next month.

11 – We went to the Riverside Restaurant where I once had lunch with Henry.

12 – My aunt, whose first job was filling shelves in a supermarket, is now a manager of a department store.

13 – John Graham’s latest film, which is set in the north of Australia, is his first for more than five years.

14 – The newspaper is owned by the Mears group, whose chairperson is Sir James Hex.

15 – The Master’s course, which I took in 1990, is no longer taught.

IV. If necessary, correct or make improvements to these sentences. If they are already correct, write True.

1. Which → can

2. True

3. much can → much that can

4. whom → who

5. which → that/ Ø

6. the boy → the boy who

7. that → which

8. what → which/ that

9. which → that

10. who → that/ Ø

V. Choose the best answer.

1 – c; 2 – d; 3 – b; 4 – c; 5 – b;

6 – c; 7 – a; 8 – b; 9 – d; 10 – c;

11 – d; 12 – b; 13 – a; 14 – c; 15 – b;

VI. Fill in each blank with an appropriate preposition.

1. We take great pride in offering the best service in town.

2. This post office is equiped with advanced technology of transaction.

3. What is the Messenger Call Service used for?

4. Let us take care of your postal and telecommunication needs for now and ever.

5. We subscribe to all the main medical journals.

6. This computer isn’t capable of running this software.

7. She seemed satisfied with the results.

8. She was fiercely proud of family traditions and continuity.

9. I was useful to them because I could speak French.

10. I am living away from my family and my relatives.

VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1 – The town which I live in is not far from the capital.

→ The town in which I live is not far from the capital.

2 – There isn’t anybody else who does it better than you.

3 – Had it not been for Laura’s report, I wouldn’t have been able to finish the project.

4 – No sooner had he returned from his walk than he got down to writing the letter.

5 – There is no satisfactory answer for that question.

6 – She seems to be enjoying her new job a great deal.

7 – No reply from the secretary was said to me for ten days.

8 – Everyone who was present agreed with the proposal.

9 – I wish there were enough time to do something about it.

10 – I’ll always remember how good she was to me.

5. Đề số 5

PHONETICS

I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. supply

B. dirty

C. energy

D. happy

2) A. decreased

B. influenced

C. endangered

D. established

3) A. answer

B. sweater

C. swim

D. switch

ĐÁP ÁN

1A 2C 3D

II. Circle the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. nature

B. danger

C. human

D. environment

5) A. exist

B. species

C. effect

D. condition

6) A. forest

B. water

C. destroy

D. industry

ĐÁP ÁN

1D 2B 3C

B. VOCABULARY AND GRAMMAR

* Circle the best answer for each sentence.

A. 7) Many rare ____ of animals are in danger of extinction.

A. species

B. classes

C. beings

D. pairs

8) People are destroying the environment by adding ____ to it.

A. pollutes

B. pollutions

C. pollutives

D. pollutants

9) Many efforts have been made to protect ____ nature.

A. danger

B. dangerous

C. endanger

D. endangered

10) Many species of animals are threatened and could easily become ____.

A. disappeared

B. vanished

C. empty

D. extinct

11) Many animals are ____ for their fur and other valuable parts of their bodies.

A. hunted

B. chased

C. run after

D. Followed

12) They started a campaign to ____ smoking among teenagers.

A. encourage

B. decrease

C. discourage

D. prohibit

13) Dinosaurs became ____ millions of years go.

A. disappear

B. extinct

C. lost

D. endangered

14) The chemical ____ from cars and factories make the air, water and soil dangerously dirty.

A. pollution

B. polluted

C. pollutants

D. pollute

15) Human beings are ____ for the changes in the environment.

A. account

B. faulty

C. blame

D. responsible

16) By cutting down trees, we ____ the natural habitat of birds and animals.

A. hurt

B. would

C. damage

D. injure

17) __ aren’t effective anymore because insects have become resistant to them.

A. Fertilizer

B. Pesticides

C. Herbicides

D. Composts

18) They started a campaign to ____ smoking among teenagers.

A. encourage

B. decrease

C. discourage

D. prohibit

19) He is the singer about ____ I often tell you.

A. that

B. who

C. whom

D. him

20) The concert ____ I listened last weekend was boring.

A. to that

B. to which

C. for what

D. for which

21) That’s the girl to ____ my brother got engaged.

A. which

B. who

C. whom

D. her

22) I like the village ____ I used to live.

A. in that

B. in where

C. which

D. in which

23) I don’t know the reason ____ she hasn’t talked to me recently.

A. on which

B. for which

C. of which

D. about which

24) The little girl ____ I borrowed this pen has gone.

A. whose

B. from who

C. from that

D. from whom

25) The speech ___ we listened last night was information.

A. to which

B. which to

C. to that

D. that

26) The boy to ____ I lent my money is poor.

A. that

B. who

C. whom

D. B and C

27) The knife ____ we cut bread is very sharp.

A. with that

B. which

C. with which

D. That

28) The authority gathered those villagers ____ they explained the importance of forests.

A. who

B. whom

C. to whom

D. to that

ĐÁP ÁN

7. A

8. D

9. D

10. D

11. A

12. D

13. B

14. C

15. D

16. C

17. B

18. D

19. C

20. B

21. C

22. B

23. D

24. D

25. A

26. C

27. C

28. C

  

C. READING

Read the passage carefully then circle the correct answers.

Many environmental experts are pessimistic about the future of our (29) ____. They say that in the next few years harmful (30) ____ will further damage the (31) ____ layer, there will be more losses of irreplaceable tropical (32) ____, and serious (33) ____ pollution will cause the (34) ____ itself to change. They also warm us that Third World (35) ____ will continue to suffer ecological (36) ____, while the (37) ____ countries consume the vast majority of the world’s (38) ____. Animals are also at (39) ____. It is feared that some (40) ____ species may soon die out, as their natural (41) ____ are destroyed. In some cases, the only way to save rare species from (42) ____ is to breed them in (43) ____.

29) A. country

B. planet

C. society

D. life

30) A. chemicals

B. animals

C. species

D. plants

31) A. oxygen

B. dioxide

C. carbon

D. ozone

32) A. climate

B. weather

C. rainforests

D. rain

33) A. air

B. land

C. soil

D. noise

34) A. weather

B. rain

C. climate

D. storm

35)A. representatives

B. countries

C. parties

D. governments

36) A. results

B. disasters

C. consequences

D. problems

37) A. poor

B. developing

C. European

D. rich

38) A. sources

B. fuels

C. materials

D. resources

39) A. risk

B. danger

C. accidents

D. unfortunate

40) A. savage

B. dangerous

C. endangered

D. dangered

41) A. environment

B. habitats

C. resources

D. disasters

42) A. distinction

B. instinct

C. extension

D. extinction

43) A. captivity

B. caption

C. captive

D. capsule

ĐÁP ÁN

29. B

30. A

31. D

32. C

33. A

34. C

35. B

36. B

37. D

38. B

39. A

40. C

41. B

42. A

43. D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Nguyễn Hữu Thọ
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Nguyễn Trãi
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 11 năm 2021 Trường THPT Trần Hưng Đạo

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button