Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng đã được Ôn Thi HSG biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập cũng như củng cố kiến thức đã học trong chương trình lớp 4. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 4 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC KỲ ĐỒNG

1. Đề số 1

I. Choose the odd one out.

1. a) England

b) American

c) Japanese

d) Vietnamese

2. a) Good morning

b) Goodbye

c) Good evening

d) Good afternoon

3. a) First

b) Second

c) Four

d) Ninth

4. a) January

b) October

c) December

d) Thursday

5. a) Tenth

b) Tuesday

c) Wednesday

d) Sunday

II. Choose the best answer.

1. Hello. I’m Nam. I’m from_______________.

a. Japanese

b. America

c. Vietnam

d. Malaysian

2. I have a lot of ____________________ in Ha Noi.

a. friend

b. from

c. friends

d. country

3. We have English __________ Mondays and Thursdays.

a. in

b. on

c. from

d. to

4. I play sports with my friends ____________ the afternoon.

a. in

b. to

c. at

d. on

5. She __________ from Australia.

a. are

b. is

c. am

d. at

III. Complete the table:

NATION

NATIONALITY

1. __________

Vietnamese

England

2. ____________

America

3. _____________

4. __________

Australian

5. _________

Japanese

Malaysia

6. ___________

IV. Reorder these letters to make a complete word

1. N L S E G I H

2. R A E M I A C

3. A P J N A

4. A M L Y A I S A

5. U T S R A A L I N A

6. D A N L G N E

7. N I T V E E A M E S

8. N A J P N A E E S

V: Complete these sentences:

1. V__ __tn __ m

2. __ng__ __ __ d

3. __ __ gl__sh

4. ___me___i___a

5. M___l___y___ian

6. A___ ___ ___ic___n

7. J___ ___an____s____

8. Au___t____a____ia

9. ___ap____n

10. Na___ ___on___ ___i____y

VI. Look and match:

1. Is your friend Vietnamese?

A. Do Ngoc Phuong Trinh.

2. Hello. What’s your full name?

B. I am from Korea.

3. Where are you from?

C. Yes, she is.

4. How old are you?

D. I am nine years old.

VII. Read and complete:

Korea Japan Vietnam America England Saturday

Hello. I’m Trinh. Today is (1) ____________. I go to the camping with my friends. I’m from (2) _____________. Mary is from (3)_______________. John is from (4) _________________. Yamada is from (5) ______________. And Hyun is from (6) _______________. My friends and I like the camping very much.

VIII. Read and answer the questions:

My name is Phuong Trinh, and I live in Vietnam. I am nine years old. I am a pop music fan. My favourite singer is Angela. She is twenty. She is a beautiful girl. He sings very well. She usually practices singing in the morning. She can sin well in the morning. She never eats sweet food. She often eats vegetables. And she doesn’t drink alcohol. She likes water and tea. The she is ready to sing a song. She can’t get up late. It is bad for her. I like her song very much. I want to be a singer, too.

1. Where does Phuong Trinh live?

_________________________________________

2. How old is the singer?

_________________________________________

3. What does Angela often eat?

_________________________________________

4. What does Angela like to drink?

_________________________________________

5. What does Phuong Trinh want to be?

_________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – a; 2 – b; 3 – c; 4 – d; 5 – a;

II. Choose the best answer.

1 – c; 2 – c; 3 – b; 4 – a; 5 – b;

III. Complete the table:

NATION

NATIONALITY

1. _____Vietnam_____

Vietnamese

England

2. _____English_______

America

3. ______American_______

4. ____Australia_____

Australian

5. ____Japan_____

Japanese

Malaysia

6. _____Malaysian______

IV. Reorder these letters to make a complete word

1. English

2. America

3. Japan

4. Malaysia

5. Australian

6. England

7. Vietnamese

8. Japanese

V. Complete these sentences:

1. Vietnam

2. England

3. English

4. America

5. Malaysian

6. American

7. Japanese

8. Australia

9. Japan

10. Nationality

VI. Look and match:

1 – C; 2 – A; 3 – B; 4 – D;

VII. Read and complete:

1 – Saturday; 2 – Vietnam; 3 – America;

4 – England; 5 – Japan; 6 – Korea;

VIII. Read and answer the questions:

1 – She lives in Vietnam.

2 – She is twenty years old.

3 – She often eats vegetables.

4 – She likes water and tea.

5 – She wants to be a singer.

2. Đề số 2

Exercise 1: Read and answer:

Name: Nguyen Dieu Hoa

Hometown: Ho Chi Minh City, Viet Nam

School: Nguyen Hue Primary School

Class: 4a5

Name: John Smith

Hometown: London, England

School: International Primary School

Class: 4a1

1. What is the girl’s name?

2. Where is she from?

3. What is her school’s name?

4. What nationality is she?

5. What is the boy’s name?

6. Where is he from?

7. What is the name of his school?

8. What nationality is he?

Exercise 2: Write about you:

1. My name is

2. I am from

3. My school is

4. I’m in class

Exercise 3: Fill in the blank:

Viet Nam, Hello, Japan, Nam, Japanese, Vietnamese

Nam: (1) ……………………………… ,I’m Nam.

Akiko: Hi, (2) ……………………………… . I’m Akiko.

Nam: Nice to meet you, too. Where are you from, Akiko?

Akiko: I’m from (3) ……………………………… . I’m (4) ……………………………… . And you?

Nam: I’m from (5) ……………………………… . I’m (6) ……………………………… .

Exercise 4: Read and match:

1. Where are you from?

1.

a. Nice to meet you, too.

2. How are you, Mai?

2.

b. Bye Hoa, see you tomorrow.

3. What nationality are you?

3.

c. She is Vietnamese.

4. What’s your name, please?

4.

d. Yes, come in.

5. Goodbye, Miss Hien.

5.

e. I’m very well, thank you. And you?

6. Hi, Hoa. It’s nice to meet you.

6.

f. I’m Peter.

7. Sorry, I’m late.

7.

g. I’m from France.

8. What nationality is your mother?

8.

h. I’m English.

Exercise 5: Choose the correct answer:

1. There ……………………………… three cats under the table. (is/ do/ does/ are)

2. She ……………………………… from Malaysia. (am/ is/ are/ i)

3. This is my friend. ……………………………… is Nam. (I / we/ she/ he)

4. Hakim is from Malaysia. ……………………………… nationality is Malaysian. (our/ my/ her/ his)

5. Nice to meet you, ……………………………… . (two, to, too, tu)

6. Where’s ……………………………… mother from? (you/ do/ does/ your)

7. How many books ……………………………… Lan have? (do/ is/ does/ are)

8. Linda is ……………………………… England. ( x/ a/ from/ an)

9. They are ……………………………… soccer in the playground. ( playing/ play/ plays/ playes)

10. Tony is from Australia. He is ……………………………… . (Australia/ Australias/ Autralia/ Australian)

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Read and answer:

1 – She is Hoa./ Her name is Hoa.

2 – She is from Ho Chi Minh city, Viet Nam.

3 – It is Nguyen Hue primary school.

4 – She is Vietnamese.

5 – He is John/ His name is John.

6 – He is from London, England.

7 –  It is International Primary School.

8 – He is English.

Exercise 2: Write about you:

Học sinh tự trả lời về bản thân.

1 – My name is Le.

2-  I am from Thai Binh, Vietnam.

3 – My school is Pham Don Le primary school.

4 – I’m in class 4A1

Exercise 3: Fill in the blank

1 – Hello; 2 – Nam; 3 – Japan; 4 – Japanese; 5 – Vietnam; 6 – Vietnamese;

Exercise 4: Read and match:

1 – g; 2 – e; 3 – h; 4 – f; 5 – b; 6 – a; 7 – d; 8 – c;

Exercise 5: Choose the correct answer:

1 – are; 2 – is; 3 – he; 4 – his;  5 – two;

6 – your; 7 – does; 8 – from; 9 – playing; 10 – Australian;

3. Đề số 3

I. Complete each word.

1. JA_ANE_E

a. P/ R

b. P/S

c. F/ S

d. Q/ S

2. MA_AY_IA

a. L/ S

b. L/ R

c. N/ S

d. N/ R

3. _OR_A

a. J/ I

b.K/ I

c. S/ I

d. K/ E

4. A_ST_A_IA

a. U/ R/ N

b. U/ E/ L

c. U/ R/ R

d. U/ R/L

5. A_E_ICA

a. M/ R

b. R/ R

c. N/ R

d. S/ R

II. Choose the odd one out.

6. a. England

b. American

c.Japanese

d. Vietnamese

7. a. Good morning

b.Goodbye

c. Good evening

d.Good afternoon

8. a. First

b.Second

c.Four

d.Ninth

9.a.January

b.October

c.December

d.Thursday

10. a.Tenth

b.Tuesday

c.Wednesday

d.Sunday

III. Choose the correct answer.

11. There _________ three cats under the table.

a. Is

b. Do

c. Does

d. Are

12. They are __________ soccer in the playground.

a. Playing

b. Plays

c. Play

d. Playes

13. Hakin is from _______ . Her personality is Malaysian.

a. Japan

b. America

c. Vietnam

d. Malaysia

14. Nga: Welcome to Japan !

Tom: _________

a. Yes

b. Thank you

c. No

d. Ok

15. Trung : What nationality are you ?

Tom : ___________

a. I’m American

b. I’m America

c. I’m from American

d. I’m from America

16. ____________ nationality is he?

a. What

b. Where

c. Who

d. When

17. Are they Japanese? – _________

a. Yes, they are

b. No, they are

c. Yes, they are Vietnamese

d. No, it isn’t

18. We have English __________ Mondays and Thursdays.

a. In

b. On

c. From d. To

19. A: Where are you from, Hakim?

B: ________________

a. Thank you.

b. Malaysia.

c. I’m Malaysian.

d. My name’s Hakim.

20. We have English __________ Mondays and Thursdays.

a. In

b. On

c. From

d. To

IV. Find the mistake in each sentence.

21. Where do she live?

a. Where

b. She

c. Live

d. Do

22. I’m am from England

a. Am

b. From

c. I’m

d. England

23. We come from Australian.

a. Come

b. From

c. We

d. Australian

24. Where are your from?

a. Where

b. Are

c. Your

d. From

25. I come from British.

a. British

b. Come

c. From

d. I

V. Translate into English.

26. Anh ấy đến từ Hàn Quốc.

a. He is from Korea.

b. He is come from Korea.

c. He come from Korea.

d. He is Korean.

27. Lan là người Việt Nam.

a. Lan comes from Vietnam.

b. Lan is Vietnam

c. Lan is Vietnamese.

d. Lan is personality Vietnam.

28. Rất vui được gặp bạn.

a. See you again.

b. Nice to meet you too.

c. Nice too meet you.

d. Nice to meet you.

29. Quốc tịch của bạn là gì?

a. What are you from?

b. Where is your house?

c. What’s your personality?

d. What do you live?

30. Họ đến từ nhiều nước khác nhau.

a. They come from different countries.

b. They comes from different countries.

c. They come from different country.

d. They comes from different country.

ĐÁP ÁN

1 – b

2 – a

3 – d

4 – d

5 – a

6 – a

7 – b

8 – c

9 – d

10 – a

11 – d

12 – a

13 – d

14 – b

15 – a

16 – a

17 – a

18 – b

19 – b

20 – b

21 – d

22 – a

23 – d

24 – c

25 – a

26 – a

27 – c

28 – c

29 – c

30 – a

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. American

B. England

C. Malaysia

D. Japan

2. A. nationality

B. beautiful

C. difficult

D. wonderful

3. A. morning

B. afternoon

C. student

D. evening

Exercise 2: Write

am

is

are

1. Hello. My name ______ Tiny. I ____ from America.

2. What nationality _____ you? I am English.

3. Those are my friends. They ______ from Japan. They _____ Japanese.

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Where do your _____ live? – They live in Hanoi.

A. parents

B. parent

C. perents

D. parants

2. What’s your name? – ______ name is Anna.

A. Me

B. Mine

C. My

D. I

3. What ______ are you? – I’m Vietnamese

A. nationality

B. nation

C. country

D. countries

4. Who is she? – She is my new friend. She _____ from Japan.

A. come

B. coming

C. came

D. comes

5. What’s that? – It’s the flag of my ________.

A. Countri

B. Country

C. Cuountry

D. Counrty

Exercise 4: Make questions for the following underlined parts

1. They are from Australia.

_________________________

2. His nationality is Japanese.

_________________________

3. Yes, Vietnam is a beautiful country.

_________________________

Exercise 5: Read the following text and answer these questions

My name is Sara. I am from France. This is a photo of me with my three friends. This is Linda. She is from America. She is ten years old. She is the same age as me. They are Kiko and Lucy. They are both from Japan. They are Japanese. I often meet them at weekend and we play together.

1. Where is Sara from?

_________________________

2. How many people are there in the photo?

_________________________

3. Who is from America?

_________________________

4. Where do Lucy and Kiko come form?

_________________________

5. When do they often meet?

_________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where do your grandparents come from? (are)

Where ___________________

2. English has Big Ben. (in)

Big Ben _________________

3. Where is she from? (come)

Where __________________

Exercise 7: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon ______ (like) England because it ______ (have) Big Ben.

2. We _______ (like) France because it _____ (have) Eiffel Tower.

3. Her mother ____ (be) my friends. They _____ (be) from England. They _____ (speak) English.

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. B     2. A     3. B

Exercise 2: Write

1. Hello. My name ___is___ Tiny. I _am___ from America.

2. What nationality __are___ you? I am English.

3. Those are my friends. They __are____ from Japan. They __are___ Japanese.

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A     2. C     3. A     4. D     5. B

Exercise 4: Make questions for the following underlined parts

1. Where are they from?

2. What is his nationality?

3. Is Vietnam is a beautiful country?

Exercise 5: Read the following text and answer these questions

1. Sara is from France

2. There are four people in the photo.

3. Linda is from America.

4. Lucy and Kiko come from Japan

5. They often meet at weekend.

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where are your grandparents from?

2. Big Ben is in England.

3. Where does she come from?

Exercise 7: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon __likes____ (like) England because it __has____ (have) Big Ben.

2. We ___like____ (like) France because it __has___ (have) Eiffel Tower.

3. Her mother __is__ (be) my friends. They __are___ (be) from England. They _speak____ (speak) English.

5. Đề số 5

Exercise 1: Match the countries (1-5) with nationalities (A-E)

1. England

A. Spanish

2. Spain

B. Russian

3. Japan

C. English

4. The USA

D. Japanese

5. Russia

E. American

Exercise 2: Choose the word whose underlined is pronounced differently from the rest

1. A. fly

B. early

C. usually

D. hungry

2. A. book

B. door

C. look

D. cook

3. A. hi

B. hello

C. how

D. who

Exercise 3: Choose the correct answer

1. ________ are you from? – I’m from America.

A. When

B. Where

C. What

D. Why

2. Who is she? – She is my new friend. She _____ from England.

A. come

B. coming

C. came

D. comes

3. What’s that? – It’s the fag of my ________.

A. countri

B. country

C. cuontry

D. counrty

4. I _________ some new friends from America.

A. had

B. have

C. has

D. haves

5. What ________ are you?

A. nationality

B. nationalities

C. national

D. nationals

6. She ______ France. It ______ Eiffel Tower.

A. like – have

B. likes – haves

C. likes – has

D. like -has

7. _______ is a peaceful city.

A. Vietnam

B. England

C. Hanoi

D. France

Exercise 4: Rewrite the following sentence

1. Where is she from? (from)

Where ____________________

2. Vietnam has Red River. (in)

Red River ____________________

3. It is a beautiful country. (beautiful)

This country ____________________

Exercise 5: Read the following text and choose true (T) or false (F)

This is Peter. He is one of my best friends. Peter is two years older than me. So he is nine now. Peter is from England. She speaks English. His mother is from Spain. She is Spanish. She is thirty-five. She is a teacher at an international school. His father is from England. He is thirty-six. He is an engineer. Peter lives with his parents and a younger sister in a flat in London.

1. Peter is English

2. His mother is from Spain

3. Peter’s mother is thirty-six years old

4. Peter’s father is a teacher

5. Peter has a younger sister

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. This (A) is Trang. She are (B) a pupil at Dai Tu Primary (C) School.

2. His (A) parents lives (B) in Mexico. They (C) live in a flat.

3. We (A) are going (B) to the zoo this afternuun (C).

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Match the countries (1-5) with nationalities (A-E)

1. C     2. A     3. D     4. E      5. B

Exercise 2: Choose the word whose underlined is pronounced differently from the rest

1. A     2. B     3. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B     2. D     3. B     4. B     5. A     6. C     7. C

Exercise 4: Rewrite the following sentence

1. Where does she come from?

2. Red River is in Vietnam.

3. This country is beautiful.

Exercise 5: Read the following text and choose true (T) or false (F)

1. T      2. T      3. F      4. F      5. T

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. B (are => is)

2. B (lives => live)

3. C (afternuun => afternoon)

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thiện Thuật
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Bình Quới Tây

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button