Tiểu Học

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Hưng Việt

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Hưng Việt nhằm giúp các em luyện tập và củng cố kiến thức trong thời gian nghỉ hè. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC HƯNG VIỆT

1. Đề số 1

Exercise 1: Write the past simple of the following verbs

1. open

: _______________

2. play

: _______________

3. go

: _______________

4. cry

: _______________

5. get

: _______________

6. arrive

: _______________

7. have

: _______________

8. run

: _______________

Exercise 2: Put the verb in brackets into the past simple

1. We ___________ (go) to the beach last weekend.

2. I __________ (send) Claire an email yesterday afternoon.

3. She _________ (not/ come) to the party last Sunday

4. __________ (Anna/ wear) jeans to school yesterday?

5. Where ________ (do) your family go last summer?

Exercise 3: Choose the correct answer A, B or C

1. My grandmother _________ me a present yesterday

A. buys

B. bought

C. doesn’t buy

2. The girls ___________ to the cinema last weekend.

A. go

B. went

C. don’t go

3. Tony always _________ his cousins on Fridays.

A. visited

B. don’t visit

C. visits

4. I _______ home last Monday.

A. walk

B. didn’t walk

C. don’t walk

5. _____ they ______ to the beach last Saturday?

A. Did/ goes

B. Do/ go

C. Did/ go

6. Tom ______ badminton yesterday, because it rained

A. didn’t play

B. plays

C. doesn’t play

7. We _______ the children’s toys yesterday.

A. found

B. find

C. finds

8. Did he _______ the broken table?

A. fixes

B. fixed

C. fix

9. We _________ our friends last Saturday.

A. didn’t visit

B. don’t visit

C. visits

10. The weather _______ very hot last week.

A. is

B. was

C. were

Exercise 4: Complete the sentences with the time expressions from the list

at the moment

always

yesterday

last night

every week

last summer

1. We watched a really good film at the cinema ___________.

2. I went to a beautiful exotic island ___________. The weather was very hot.

3. My mother does the shopping ___________.

4. I am working ___________ I can come with you.

5. She ___________ brushes her teeth before she goes to bed at night.

6. He is upset because he failed his driving test ___________.

Exercise 5: Choose the correct answer

1. Hue ________ is my favorite place to go.

A. Imperial city

B. Island

C. Beach

D. Desert

2. My father went to Ho Chi Minh City __________.

A. next summer

B. in summers

C. last summer

D. every summer

3. How did you get there? – I went there ______________.

A. by coach

B. to coach

C. in coach

D. with coach

4. What did you do? – I _________ in the sea.

A. swim

B. swimmed

C. swims

D. swam

5. Linda had __________ in Nha Trang.

A. an nice holiday

B. a nice holiday

C. nice holiday

D. nice a holiday

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Write the past simple of the following verbs

1. open

: opened

2. play

: played

3. go

: went

4. cry

: cried

5. get

: got

6. arrive

: arrived

7. have

: had

8. run

: ran

Exercise 2: Put the verb in brackets into the past simple

1. We _____went______ (go) to the beach last weekend.

2. I _____sent_____ (send) Claire an email yesterday afternoon.

3. She ____didn’t come_____ (not/ come) to the party last Sunday

4. ____Did Anna______ (Anna/ wear) jeans to school yesterday?

5. Where ____did____ (do) your family go last summer?

Exercise 3: Choose the correct answer A, B or C

1. B

2. B

3. C

4. B

5. C

6. A

7. A

8. C

9. A

10. B

Exercise 4: Complete the sentences with the time expressions from the list

1. We watched a really good film at the cinema ____last night_______.

2. I went to a beautiful exotic island _____last summer______. The weather was very hot.

3. My mother does the shopping ____every week_______.

4. I am working _____at the moment______ I can come with you.

5. She ____always_______ brushes her teeth before she goes to bed at night.

6. He is upset because he failed his driving test _____yesterday______.

Exercise 5: Choose the correct answer

1. A

2. C

3. A

4. D

5. B

2. Đề số 2

Exercise 1: Choose the correct answer A, B, C or D

1. What _______ the village ___________? – It __________ small and quiet.

A. is – like -is

B. is -likes -is

C. are – like – are

D. are – like -is

2. What do they do after _________?

A. get up

B. getting up

C. they gets up

D. to get up

3. Last summer, I went __________ the seaside ________ my parents ________ taxi.

A. on – with – to

B. on – on – on

C. to – with -by

D. to – to – on

4. What did you do? – I _________ in the sea.

A. swim

B. swimmed

C. swims

D. swam

5. Did Jack go ________ Australia? – Yes, he did

A. back for

B. back at

C. back on

D. back to

6. What was the trip _______?

A. is

B. are

C. were

D. like

7. I went _________ a trip with my family.

A. in

B. on

C. at

D. of

8. She went to Hoi An Ancient ___________.

A. city

B. village

C. town

D. island

Exercise 2: Complete the passage with the words given in the box

vacation

bought

types

like

thought

temple

fun

after

shop

expensive

Liz just come back from her (1) _________ in Nha Trang. It was really wonderful. She had a lot of (2) ___________. For Liz, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things there weren’t cheap. They were quite (3) ___________. Her parents took her to see Cham (4) _________ and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen Aquarium they saw some sea animals (5) __________ sharks, dolphins and turtles. They also saw a lot of different (6) ___________ of fish. Liz like the colorful fish. She (7) __________ they were the most beautiful. They bought some things from souvenir (8) __________ near the exit of the aquarium. Liz’s father (9) _________ her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Liz bought gifts for her friends. (10) __________ the trip Liz didn’t feel tired at all. She had a great time!

Exercise 3: Make questions for the underlined parts

1. I went to Da Nang City last summer.

________________________________________________

2. Yes, I did. It was fantastic.

________________________________________________

3. I went to see my grandparents.

________________________________________________

Exercise 4: Choose the word whose underlined is pronounced differently from the rest

1. A. trip

B. did

C. with

D. nice

2. A. went

B. where

C. never

D. get

3. A. Bay

B. play

C. stay

D. watch

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. / on/ Where/ you/ holiday/ were/ ?

________________________________________________

2. / she/ go/ Where/ summer/ last/ did/?

________________________________________________

3. / did/ get/ How/ he/ there/ ?/

________________________________________________

Exercise 6: Write the past simple of the following verbs

1. go

: ______________

2. have

: ______________

3. swim

: ______________

4. play

: ______________

5. get

: ______________

6. live

: ______________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. C

4. D

5. D

6. D

7. B

8. C

Exercise 2: Complete the passage with the words given in the box

1. vacation

2. fun

3. expensive

4. temple

5. like

6. types

7. thought

8. shop

9. bought

10. after

Exercise 3: Make questions for the underlined parts

1. Where did you go last summer?

2. Did you go to the theater last weekend?

3. Who did you go to see?

Exercise 4: Choose the word whose underlined is pronounced differently from the rest

1. D

2. B

3. D

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. Where were you on holiday?

2. Where did she go last summer?

3. How did he get there?

Exercise 6: Write the past simple of the following verbs

1. go

: went

2. have

: had

3. swim

: swam

4. play

: played

5. get

: got

6. live

: lived

3. Đề số 3

Exercise 1: Complete the sentences with the words in the box

happily

cartoon

enjoy

birthday

invite

1. Let’s ___________ the party with us!

2. The children sang and danced _________ at the party.

3. My mother is preparing a big ________ cake.

4. We ________ all friends to our birthday.

5. We watched a __________ at Linda’s birthday.

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. motorbike

B. car

C. train

D. plane

2. A. one

B. once

C. two

D. ten

3. A. Did

B. How

C. When

D. What

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. __________ you ___________ to Linda’s birthday now?

A. Are – going

B. Are – go

C. Do – go

D. Do – going

2. What did you do? – I _________ to the beach last summer

A. went

B. go

C. goes

D. gone

3. What do they do after ____________?

A. have breakfast

B. having breakfast

C. they has breakfast

D. to have breakfast

4. _________ Tony stay at home yesterday?

A. Was

B. Did

C. Is

D. Does

5. Where _____ you yesterday?

A. be

B. was

C. were

D. are

Exercise 4: Give the correct form of the verb in brackets

1. When she (get) up every day? – Around 6.30 a.m

__________________________________________________

2. They (enjoy) the dinner last night? – Yes, they (do)

__________________________________________________

3. I (eat) a lot of food last night.

__________________________________________________

Exercise 5: Make meaningful sentences

1. Where / Tom/ hometown/ ?/

__________________________________________________

2. We/ go/ our house/ to/ airport/ taxi/ yesterday/ ./

__________________________________________________

3. Where/ you/ go/ last summer/ ?/

__________________________________________________

Exercise 6: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Ha Long Bay (be) in the north of Vietnam.

___________________________________________

2. How you (get) there last night? – I (go) by plane

___________________________________________

3. Your parents (live) in the village? – Yes, they (do)

___________________________________________

4. Maria (have) a nice holiday last summer.

___________________________________________

5. What your mother (do) in the morning? – She usually (do) morning exercise

___________________________________________

Exercise 7: Make questions for the underlined parts

1. My father goes to work by bus every day

___________________________________________

2. The trip was great.

___________________________________________

3. I went to Hoi An Ancient Town last month

___________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Complete the sentences with the words in the box

1. Let’s _____enjoy______ the party with us!

2. The children sang and danced ____happily_____ at the party.

3. My mother is preparing a big ____birthday____ cake.

4. We ___invite_____ all friends to our birthday.

5. We watched a __________ at Linda’s birthday.

Exercise 2: Choose the odd one out

1. D

2. B

3. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. A

3. B

4. B

5. C

Exercise 4: Give the correct form of the verb in brackets

1. When does she get up every day? – Around 6.30 a.m

2. Did they enjoy the dinner last night? – Yes, they did

3. I ate a lot of food last night.

Exercise 5: Make meaningful sentences

1. Where’s Tom’s hometown?

2. We went from our house to the airport by taxi yesterday

3. Where did you go last summer?

Exercise 6: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Ha Long Bay is in the north of Vietnam.

2. How did you get there last night? – I went by plane

3. Do your parents live in the village? – Yes, they do.

4. Maria had a nice holiday last summer.

5. What does your mother do in the morning? She usually does morning exercise.

Exercise 7: Make questions for the underlined parts

1. How does your father go to work every day?

2. How was the trip?

3. Where did you go last summer

4. Đề số 4

Exercise 1: Add missing letters to have correct words

1. HO _ IDAY

1. IMPERI_L

2. ANC_ENT

2. SEA_OOD

3. A_R PORT

3. WEE_END

Exercise 2: Complete each phrase with an available word/ phrase

watch

look for

go on

take

talk

1. ___________ with friends

2. ___________ television

3. ___________ information

4. ___________ a trip

5. ___________ a boat trip

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. put

B. but

C. bus

D. cut

2. A. noodle

B. cooking

C. foot

D. book

Exercise 4: Choose the odd one out

1. A. enjoyed

B. hated

C. sang

D. liked

2. A. cake

B. balloon

C. candle

D. eraser

Exercise 5: Choose the best answer

1. I _______ very happy on my last vacation

A. am

B. was

C. were

D. will be

2. ______ went to your party? – My friends.

A. Who

B. How

C. When

D. How often

3. _____ you _____ to the Lily’s birthday party last Monday?

A. Did – went

B. Do -go

C. Are – going

D. Did – go

4. They sang and danced __________.

A. happily

B. happy

C. noisy

D. naughty

5. They _________ to Angela’s birthday party yesterday.

A. go

B. come

C. ride

D. went

6. ______ did they go there?

A. How often

B. How

C. Who

D. What

Exercise 6: Correct one mistake in each of the following sentences

1. When were your birthday?

__________________________________________________

2. Maris enjoy the film last night

__________________________________________________

3. Do you visit your grandparents yesterday?

__________________________________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. great/ was/ It/ ./

__________________________________________________

2. you/ did/ Who/ invite/ ?/

__________________________________________________

3. cakes/ We/ sweets/ ate/ and/ ./

__________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Add missing letters to have correct words

1. HOLIDAY

1. IMPERIAL

2. ANCIENT

2. SEAFOOD

3. AIR PORT

3. WEEKEND

Exercise 2: Complete each phrase with an available word/ phrase

1. Talk

2. Watch

3. Look for

4. Go on

5. Take

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. A

Exercise 4: Choose the odd one out

1. C

2. D

Exercise 5: Choose the best answer

1. B

2. A

3. D

4. A

5. D

6. B

Exercise 6: Correct one mistake in each of the following sentences

1. When was your birthday?

2. Maris enjoyed the film last night

3. Did you visit your grandparents yesterday?

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. It was great

2. Who did you invite?

3. We ate ate cakes and sweets.

5. Đề số 5

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. cake

B. balloon

C. candle

D. eraser

2. A. Did

B. How

C. When

D. Why

3. A. we

B. their

C. its

D. your

4. A. enjoyed

B. liked

C. ran

D. visited

5. A. by motorbike

B. by car

C. by train

D. by plane

Exercise 2: Complete the sentence with the words in the box

happily

cartoon

enjoy

birthday

invite

1. Let’s _______ the party with us!

2. We watched a _______ at Linda’s birthday

3. My mother is preparing a big ______ cake

4. We ______ all our friends to our birthday

5. The children sang and danced _______- at the party

Exercise 3: Fill in the blanks with the correct form of the verb. Use the future tense “will”

1. Nga ____________ (rest) all day on Friday.

2. Mr. Tony ____________ (not ring) this afternoon

3. He ___________ (not have) a shower later

4. We ____________ (not visit) our grandparents next weekend

5. Mum __________ (prepare) food tomorrow

Exercise 4: Choose the best answer

1. The weather is so beautiful today. Let’s ________ for a picnic

A. go

B. goes

C. going

D. went

2. My family will ________ a boat trip around Phu Quoc Island

A. took

B. take

C. taken

D. takes

3. _______ is that? – It’s Chi, my classmate

A. What

B. Where

C. Who

D. When

4. That _______ a tiger. It is sleeping

A. is

B. are

C. aren’t

D. isn’t

5. L _ _ k! Jenny is swimming in the sea. She swims very well.

A. oo

B. uu

C. uo

D. ir

Exercise 5: Make questions for the following sentences

1. I will be in the mountains next Sunday

________________________________________________

2. Tomorrow is Saturday

________________________________________________

3. They will explore the caves in Ha Long Bay

________________________________________________

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. great/ was/ It/ ./

________________________________________________

2. you/ do/ What/ Hue Imperial City?/ will/ at/

________________________________________________

3. In/ the/ We’ll/ this/ week./ be/ mountains/

________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. D

2. A

3. A

4. C

5. D

Exercise 2: Complete the sentence with the words in the box

1. Let’s ____enjoy___ the party with us!

2. We watched a ___cartoon____ at Linda’s birthday

3. My mother is preparing a big __birthday____ cake

4. We ___invited___ all our friends to our birthday

5. The children sang and danced __happily_____- at the party

Exercise 3: Fill in the blanks with the correct form of the verb. Use the future tense “will”

1. Nga _____will rest_______ (rest) all day on Friday.

2. Mr. Tony _______won’t ring_____ (not ring) this afternoon

3. He _____won’t have______ (not have) a shower later

4. We _____won’t visit_______ (not visit) our grandparents next weekend

5. Mum ____will prepare______ (prepare) food tomorrow

Exercise 4: Choose the best answer

1. A

2. B

3. C

4. A

5. A

Exercise 5: Make questions for the following sentences

1. Where will you be next Sunday?

2. What day is it tomorrow?

3. What will they do in Ha Long Bay?

Exercise 6: Reorder these words to have correct sentences

1. It was great

2. What will you do at Hue Imperial City?

3. We’ll be in the mountains this week.

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Hưng Việt. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Lê Đình Chinh
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phú Thọ

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button