Tiểu Học

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phùng Hưng

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phùng Hưng nhằm giúp các em luyện tập và củng cố kiến thức trong thời gian nghỉ hè. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC PHÙNG HƯNG

1. Đề số 1

I. Arrange these letters to make correct school subjects.

1. ishElgn: ____________

2. sathM: ____________

3. ssLeon: ____________

4. uMsic: ____________

5. sicalPhy ucaEdtion: ____________

6. eScenci: ____________

7. rtA: ____________

8. mVsietneea: ____________

II. Choose the best answer:

1. How many _______ do you have today?

A. a lesson

B. the lessons

C. lesson

D. lessons

2. What lessons ____ you have today?

A. did

B. does

C. do

D. are

3. Today, I have ______ lessons: Maths, Vietnamese and Music.

A. three

B. third

C. two

D. twice

4. Do you go to school today?

A. Yes, I don’t

B. Yes, I do

C. No, I do

D. No, I’m not

5. ____ Wednesday, I have four lessons.

A. in

B. at

C. on

D. by

III. Reorder the words:

1. you/ today/ have/ Do/ school/ ?

_____________________________________________

2. Science/ have/ often/ you/ How/ do/ ?

________________________________________

3. three/ Maths/ I/ Vietnamese/ and/ have/ IT/ .

_____________________________________________________

4. have/ today/ What/ do/ lessons/ you/ ?

________________________________________________________

5. pupils/ How/ does/ many/ have/ class/ your/ ?

_________________________________________________________________

6. you/ school/ at/ Are/ now/ ?

_______________________________________________

7. lessons/ How/ you/ do/ today/ many/ have/ ?

___________________________________________________

8. IT/ have/ Do/ today/ you/ ?

_________________________________________________

9. four/ Vietnamese/ a/ He/ week/ times/ has/

______________________________________________________________

IV. Write the suitable words to complete the passage:

My _____1___ is Loan. I’m a new pupil in ____2___ 5C. Today ____3_ Thursday. I have _____4__ lessons: English, Art, Science and PE. Tomorrow is ______5______. I’ll have three ________6_____: Maths, Vietnamese and Music.

ĐÁP ÁN

I.

1. English

2. Maths

3. Lesson

4. Music

5. Physical Education

6. Science

7. Art

8. Vietnamese

II.

1 – D; 2 – C; 3 – A; 4 – B; 5 – C

III.

1 – Do you have school today?

2 – How often do you have Science?

3 – I have three: Math, English and IT.

4 – What lessons do you have today?

5 – How many pupils does your class have?

6 – Are you at school now?

7 – How many lessons do you have today?

8 – Do you have IT today?

9 – He has Vietnamese four times a week.

IV.

1 – name; 2 – class; 3 – is; 4 – four; 5 – Friday; 6 – lessons

2. Đề số 2

Complete each word.

1. MA_HEMA_ICS

a. T/ N

b. T/ T

c. N/ T

d. T/ S

2. _RT

a. A

b. I

c. U

d. E

3. S_IENC_

a. H/ E

b. C/ I

c. P/ E

d. C/ E

4. L_S_ONS

a. E/ O

b. I/ S

c. A/ S

d. E/ S

5. _T

a. E

b. O

c. I

d. A

Choose the correct answer.

6. How many lessons do you have ________? – Tomorrow I have four lessons.

a. tomorrow

b. today

c. Monday

d. weekend

7. How ____ do you have English? – Three times a week.

a. many

b. much

c. often

d. times

8. Do you have any Music _______ today? – Yes, two.

a. lesson

b. lessons

c. in

d. art

9. She has four lessons in the ________ and three lessons in the afternoon.

a. evening

b. afternoon

c. midnight

d. morning

10. ________ lessons did you have yesterday? – Three in the morning and two in

the afternoon.

a. How

b. How many

c. How much

d. How often

11. My ________ starts at 7:30 and ends at 11:30 am.

a. summer holiday

b. break time

c. school day

d. school year

12. How often _______ your sister ________ have Maths?

a. does/ have

b. do/ have

c. did/ have

d. does/ has

13. Will you be at school this weekend? – ________.

a. No, I will

b. No, I will not

c. Yes, I will be at home

d. Yes, I do

14. How often does Thao Trang have Science? – She has Science ________

a. five times a weeks

b. fives time a week

c. five time a week

d. five times a week

15. ___________? – He likes IT.

a. What’s your favourite subject?

b. What does his favourite subject?

c. What’s his favourite subject?

d. Do you like IT?

16. _____________? – I have it on Tuesday and Wednesday.

a. How many lessons do you have today?

b. When do you have English?

c. how often do you have English?

d. what subject do you have on Monday and Wednesday?

17. My friend ________ in her room.

a. is studying

b. studies

c. study

d. is studing

18. ______ her brother _____ PE yesterday?

a. Does/ have

b. Did/ has

c. Does/ has

d. Did/ have

19. Do you have Science once a week? – ________.

a. Yes, I have

b. Yes, I do

c. No, I have it once a week

d. No, I have not

20. _________? – She has five lessons.

a. How many lessons does Linda have in the morning?

b. What lessons does Linda have on Monday?

c. How many lesson do Linda have in the morning?

d. Does Linda have lessons in the morning?

21. How many _______ do you have today?

a. a lesson

b. the lesson

c. lessons

d. lesson

22. Tomorrow, I will have ________ lessons: English, IT, Music.

a. two

b. three

c. third

d. twice

23. ________ Monday, I have four lessons.

a. At

b. In

c. On

d. By

24. What lessons ________ you have tomorrow?

a. do

b. Did

c. are

d. will

25. where are you, Mai? – I’ m _______ school _________ my friends.

a. at/ of

b. at/ with

c. in/ with

d. on/ with

Find the mistake in each sentence.

26. She has Art two a week.

a. she

b. has

c. two a week

d. Art

27. John and Jame have Maths on the morning.

a. on

b. have

c. the morning

d. and

28. How many lessons Vietnamese does your sister have on Monday?

a. how many

b. lessons Vietnamese

c. does

d. Have

29. Does she has Music on Wednesday or Friday?

a. does

b. on

c. or

d. has

30. Giang and her sister have four English lessons yesterday.

a. Have

b. four

c. lessons

d. English

31. How often do your sister have Maths?

a. how often

b. your sister

c. have

d. do

32. We have Music one time a week.

a. have

b. Music

c. one time

d. a week

33. What’s your younger brother favourite subject? – He likes PE and IT.

a. what’s

b. subject

c. younger brother

d. likes

Translate into English.

34. Nam có bao nhiêu bút chì màu? – Cậu ấy có 3 cây.

a. How many lesson does Nam have? – He has three.

b. How many crayons does Nam have? – He have three.

c. How many crayon does Nam have? – He has two.

d. How many crayons does Nam have? – He has three.

35. Bạn có đến trường hàng ngày không?

a. Do you have school every day?

b. Are you at school today?

c. How often do you have English?

d. Where are you now?

36. Ami và những người bạn của cô ấy học bao nhiêu môn hôm nay?

a. What lessons do Ami and her friends have today?

b. How many lesson does Ami and her friends have today?

c. How many lessons do Ami and her friends have today?

d. When do Ami and her friends have break time?

37. Trung học môn lịch sử hai lần một tuần.

a. Trung have History twice times a week.

b. Trung has History twice times a week.

c. Trung has History twice a week.

d. Trung has Literature twice times a week.

38. Cô giáo Tiếng Anh của anh ấy là cô Thủy.

a. Miss Thuy is a English teacher of him.

b. His Vietnamese techer is Miss Thuy.

c. His English teacher is Miss Thuy.

d. Her English teacher is Miss Hien.

ĐÁP ÁN

Complete each word

1 – b; 2 – a; 3 – d; 4 – d; 5 – d;

Choose the correct answer

6 – a; 7 – c; 8 – b; 9 – d; 10 – b;

11 – c; 12 – a; 13 – b; 14 – d; 15 – c;

16 – b; 17 – a; 18 – d; 19 – b; 20 – a;

21 – c; 22 – b; 23 – c; 24 – d; 25 – b;

Find the mistake in each sentence.

26 – c; 27 – a; 28 – b; 29 – d; 30 – a;

31 – d; 32 – c; 33 – b;

Translate into English.

34 – d; 35 – a; 36 – c; 37 – c; 38 – c;

3. Đề số 3

Exercise 1: Unscramble the following words

1. EGNILHS

: ______________

4. TI

: ______________

2. IENESEVTANM

: ______________

5. EP

: ______________

3. STOYRSHI

: ______________

6. TAR

: ______________

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. table

B. Maths

C. pastime

D. badminton

2. A. dear

B. wear

C. near

D. year

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Akkio is not ________ today

A. in home

B. in holiday

C. at school

D. in school

2. How often does she have English? – She has it _________ a week.

A. once

B. two time

C. one times

D. three time

3. _________ are you now? – I am at school.

A. How

B. Where

C. When

D. How often

4. How many _______ do you have?

A. book

B. crayon

C. pens

D. schoolbag

5. It is nice ______ talk ______ you again.

A. to – of

B. to – to

C. of – to

D. by – with

6. She usually _______ her teeth carefully.

A. brush

B. brushing

C. brushed

D. brushes

7. William has Maths _____________.

A. once

B. twice

C. every

D. every school day

8. One – first, two – ____________.

A. second

B. third

C. fourth

D. fifth

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. How many lessons you (have) yesterday? – I (have) four lessons

_______________________________________________________

2. It is October now. My school year (start) in September

_______________________________________________________

3. How (be) your day? – It was wonderful

_______________________________________________________

Exercise 5: Correct one mistake in each of the following sentences

1. I have Music one a week

_______________________________________________________

2. I have it four time a week

_______________________________________________________

3. They went school at 9 a.m yesterday

_______________________________________________________

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer A, B, C or D

My sister’s name is Sofia. She (1) _______ in New York. She teaches literature there. She goes to work (2) _______ working day. She has five lessons a week. So she has two days off a week: Saturday and Sunday. She has a car but she (3) _________ goes to work by car. She goes to work by bus. Her work starts at 8 a.m and finishes at 4 p.m. She comes back home at 6 and has dinner. At the weekend, she goes shopping. Then she goes to cafe and (4) ________ with her friends. But last weekend, she was on holiday. She went to the beach and stayed (5) __________ about three days. She loves teaching because she loves children.

1. A. lives

B. live

C. goes

D. work

2. A. one

B. no

C. every

D. any

3. A. never

B. always

C. often

D. sometimes

4. A. listens

B. plays

C. swims

D. chats

5. A. at

B. in

C. on

D. for

Exercise 7: Translate the following sentences into English

1. Môn học yêu thích của bạn là gì?

_______________________________________________

2. Bạn có thường xuyên học môn khoa học không?

_______________________________________________

Exercise 8: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. books/ how/ does/ she/ many/ have/ ?/

_______________________________________________

2. how/ she/ clean/ often/ does/ teeth/ her/ ?/

_______________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Unscramble the following words

1. EGNILHS

: ENGLISH

1. TI

:IT

2. IENESEVTANM

: VIETNAMESE

2. EP

: PE

3. TOYRSHI

: HISTORY

3. TAR

: ART

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. B
Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. A

3. B

4. C

5. B

6. D

7. D

8. A

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. How many lessons did you have yesterday? – I had four lessons

2. It is October now. My school year started in September

3. How was your day? – It was wonderful

Exercise 5: Correct one mistake in each of the following sentences

1. one => once

2. time => times

3. went school => went to school

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. C

3. A

4. D

5. D

Exercise 7: Translate the following sentences into English

1. What is your favorite subject?

2. Do you often have Science?

Exercise 8: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. How many books does she have?

2. How often does she clean her teeth?

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. zoo

B. book

C. too

D. boots

2. A. often

B. jogging

C. soccer

D. once

3. A. twice

B. kite

C. skip

D. time

Exercise 2: Translate the following words into English

1. Một lần một tuần

: _______________

1. Hai lần một tháng

: _______________

2. Một lần một tháng

: _______________

2. Mười lần một năm

: _______________

3. Ba lần một năm

: _______________

3. Năm lần một tuần

: _______________

Exercise 3: Choose the correct answer

1. How many lessons _______ you _______ today?

A. do – haves

B. does – have

C. do – have

D. did – have

2. It is nice _____ talk _____ you again.

A. to – of

B. to -to

C. of -to

D. by -with

3. Akiko is not ________ today

A. in home

B. in holiday

C. at school

D. in school

4. How often do they play soccer? – ________________.

A. Every Sundays afternoon

B. Every Friday afternoon

C. Every Friday afternoons

D. Every Fridays afternoons

5. ________ is your favorite lesson?

A. What

B. Why

C. How

D. Where

6. She usually ________ her face carefully

A. washs

B. wash

C. washing

D. washes

7. Are you free tonight? – Yes, I am but Susan __________.

A. is

B. is not

C. was

D. was not

8. Does she like English? – Yes, she ________.

A. does

B. do

C. is

D. was

Exercise 4: Read the following text and answer the following questions

My sister’s name is Sofia. She lives in New York. She teaches literature there. She goes to work every working day. She has five lessons a week. So she has two days off a week: Saturday and Sunday. She has a car but she never goes to work by car. She goes to work by bus. Her work starts at 8 a.m and finishes at 4 p.m. She comes back home at 6 and has dinner. At the weekend, she goes shopping. Then she goes to cafe and chats with her friends. But last weekend, she was on holiday. She went to the beach and stayed for about three days. She loves teaching because she loves children.

1. What subjects does she teach?

__________________________________________________

2. How many lessons does she have a week?

__________________________________________________

3. Does she have a car?

__________________________________________________

4. Where was she last weekend?

__________________________________________________

5. Why does she love teaching?

__________________________________________________

Exercise 5: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. nice/ it/ talk/ to/ to/ again/ you/ ./

__________________________________________________

2. school/ her/ year/ started/ August/ in/ ./

__________________________________________________

3. how/ she/ clean/ often/ does/ teeth/ her/ ?/

__________________________________________________

Exercise 6: Correct one mistake in each of the following sentences

1. I have Music one a week

__________________________________________________

2. How many copybooks you have?

__________________________________________________

3. I have it four time a week

__________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. D

3. C

Exercise 2: Translate the following words into English

1. Một lần một tuần

: once a week

1. Hai lần một tháng

: twice a month

2. Một lần một tháng

: once a month

2. Mười lần một năm

: ten times a year

3. Ba lần một năm

: three times a year

3. Năm lần một tuần

: five times a week

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. C

4. B

5. A

6. D

7. B

8. A

Exercise 4: Read the following text and answer the following questions

1. She teaches Literature

2. She has five lessons a week

3. Yes, she does

4. She was on holiday at the beach

5. Because she loves children

Exercise 5: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. It is nice to talk ti you again

2. Her school year started in August

3. How often does she clean her teeth?

Exercise 6: Correct one mistake in each of the following sentences

1. one => once

2. you => do you

3. time => times

5. Đề số 5

Exercise 1: Unscramble the following words

1. atmhs

: _______________

4. stoyrshi

: _______________

2. tar

: _______________

5. osrecc

: _______________

3. umsci

: _______________

6. EP

: _______________

Exercise 2: Read and complete

What

How

When

1. ____________ many lessons do you have today?

I have Maths, English, Music and IT

2. ____________ do you have PE?

I have it on Wednesdays.

3. ____________ is your favorite subject?

I like Maths

Exercise 3: Complete the sentences with the missing letters

1. We le_ _n about countries in Geography

A. ar

B. or

C. er

D. ir

2. How many _ _ ssons do you have today? – I have three: Maths, Vietnamese and English

A. be

B. te

C. de

D. le

3. English is her favou_ _ te. She loves English very much

A. bi

B. di

C. ki

D. ri

Exercise 4. Answer questions about you

1. When do you have English lessons?

_______________________________

2. What is your favorite subject?

_______________________________

3. What do you usually do in your free time?

_______________________________

4. What do you usually do after school?

_______________________________

5. How often do you go swimming?

_______________________________

Exercise 5. Put the words in the correct order.

1. she/ school/ does/ today/?/ have

a. Does she have school today?

b. Does she school have today?

2. is/ class/ a/ 5A/ pupil/ in/ Tom

a. Tom is in a pupil class 5A.

b. Tom is a pupil in class 5A.

3. you/ where/ Tony/ come/?/ do/ from/,

a. Where from do Tony come , you?

b. Where do you come from, Tony?

4. is/ the/ she/ library/ English/ in/ studying

a. She is studying English in the library.

b. She is in library studying the English.

5. does/ Science/ like/ why/ her/ ?/ sister

a. Why Science does her sister like?

b. Why does her sister like Science?

6. Maths/ have/ often/ you/ how/ do/ ?

a. How often do you have Maths?

b. How often Maths do you have?

7. three/ Music/ I/ Vietnamese/ and/ have/ IT/ lessons

a. I have three Music Vietnamese and IT lessons.

b. I have three lessons Music Vietnamese and IT.

8. students/ how/ does/ many/ have/ class/ Loan’s/?

a. How many students does Loan’s class have?

b. How many does Loan’s class have students?

9. have/ yesterday/ what/ did/ lessons/ brother/ your/?

a. What lessons did your brother have yesterday?

b. What did lessons your brother have yesterday?

10. what/ is/ today/ day/ it/?/ it/ Monday/ is

a. What is it today? It is day Monday.

b. What day is it today? It is Monday.

11. My/ has/ English/ week/ sister/ a/ twice

a. My sister has English twice a week.

b. My sister has English a twice week.

12. lesson/ many/ Hoa/ does/ have/ how/ Friday/ in/ morning/ on/ the/?

a. How many lessons does Hoa have on the morning in Friday?

b. How many lessons does Hoa have in the morning on Friday?

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Unscramble the following words

1.atmhs

: maths

1. stoyrshi

: history

2. tar

: art

2. osrecc

: soccer

3. umsci

: music

3. EP

: PE

Exercise 2: Read and complete

1. ____How________ many lessons do you have today?

I have Maths, English, Music and IT

2. ____When________ do you have PE?

I have it on Wednesdays.

3. _____What_______ is your favorite subject?

I like Maths

Exercise 3: Complete the sentences with the missing letters

1. A

2. D

3. D

Exercise 4: Answer questions about you

Học sinh tự trả lời

1 – I have English on Tuesday and Friday.

2 – My favorite subject is English.

3 – I usually read comic books.

4 – I usually listen to English song after school.

5 – I go swimming twice a week.

Exercise 5: Put the words in the correct order.

39 – a; 40 – b; 41 – b; 42 – a; 43 – b;

44 – a; 45 – b; 46 – a; 47 – a; 48 – b; 49 – a; 50 – b;

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phùng Hưng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Lạc Long Quân
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phú Hữu

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button