Tiểu Học

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo và luyện tập trong thời gian nghỉ hè, Ôn Thi HSG đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng. Tài liệu gồm các dạng đề khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC TRẦN BÌNH TRỌNG

1. Đề số 1

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. dry

B. stormy

C. foggy

D. happy

2. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

3. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

II/ Write

0. rain

-> rainy

1. sun

-> ___________

2. fog

-> ___________

3. wind

-> ___________

4. cloud

-> ___________

5. storm

-> ___________

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. What do you do _________ spring?

A. on

B. in

C. at

D. of

2. It’s warm in Hanoi today. You __________ need to wear this coat.

A. are

B. are not

C. do

D. don’t

3. Lucky often ___________ badminton in fall.

A. goes

B. runs

C. play

D. plays

4. __________ you going to visit Hue this summer?

A. Do

B. Does

C. Are

D. Is

5. There are four ___________ in a year.

A. spring

B. summer

C. seasons

D. winter

IV/ Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ________ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted to go to (3) ________. He was tired and his head was (4) ________. His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) ________ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

V/ Reorder these words to have correct sentences

1. favorite/ season/ Their/ winter/ is/ ./

_____________________________________________

2. I/ swimming/ in/ summer/ like/./

_____________________________________________

3. rain./ can’t/ I/ today/ heavy/ go/ because/of/ the/ to/ school/

_____________________________________________

ĐÁP ÁN

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. B

3. A

II/ Write

0. rain

-> rainy

1. sun

-> sunny

2. fog

-> foggy

3. wind

-> windy

4. cloud

-> cloudy

5. storm

-> stormy

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. D

3. D

4. C

5. C

IV/ Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

1. B

2. D

3. A

4. C

5. B

V/ Reorder these words to have correct sentences

1. Their favorite season is winter

2. I like swimming in summer

3. I can’t go to school today because of the heavy rain.

2. Đề số 2

I. Fill in the blank with suitable letters:

1. C__mic

2. B__rrow

3. Cl__ve__

4. C__ara__ter

5. G__ntl__

6. D__ar__

7. Bo__k

8. Gh__st

9. fair__

10. in__eresting

11. fini__h

12. be__ause

II. Complete the dialogue:

1. Ben: Hi, Minh. What are you …………(1)…………. this weekend?

Minh: I’m going to stay at home and finish my book.

Ben : ……….…(2)………… are you reading?

Minh: Aladdin and the Magic ……………(3)……….

2. Nicky: What do you do in your free …………(4)………….?

Harry: I read a lot. I like fairy tales.

Nick: I see. What are you ……..…(5)………….. now?

Harry: Snow …………(6)…………. and the seven Dwarfs. What about you? Do you like fairy tales?

Nick: No, I …………(7)…………. . I like reading short stories.

Harry: What are you reading now?

Nick: A Halloween story.

III. Put the words in correct order:

1. Is/ gentle/ very/ Tam/.

………………………………………………………………………….

2. What/ you/ Quang/ reading/,/are/?

……………………………………………………………………………………………………………

3. It’s/story/ two/ about/ Vietnamese/a/girls/.

……………………………………………………………………………………………………………

4. character/ Who/the/main/is/?

……………………………………………………………………………………………………………

5. borrow/ May/book/ I/your/?

………………………………………………………………………… ………………………………..

6. Book/ What/favorite/is/your/?/ –/Lamp/It’s/and/the/Magic/Aladdin/.

……………………………………………………………………………………………………………

7. What/like/ generous/ is/he/?/– I/ he/ is/think/.

……………………………………………………………………………………………………………

IV. Answer questions about you:

1. Do you read books in your free time?

……………………………………………………………………………………………

2. What are you reading now?

…………………………………………………………………………………………..

3. What is your favorite fairy tale character?

…………………………………………………………………………………………….

4. What is she/ he like?

…………………………………………………………………………………………..…

V. Read and write the correct words.

Helen likes reading. On the weekends, she usually goes to the library and read books. She like Doraemon very much. It is a Japanese story. It is a comic book. The main character is a robot ct called Doraemon. He always helps his friend – Nobita and he has a magic bag on his tummy. Doraemon is Helen’s favorite character because he is very cute, intelligent and friendly. Helen wants to go to Japan so she likes learning Japanese.

1. Helen likes ___________.

2. She usually goes to the _________ on the weekends.

3. Doraemon is a ___________ story.

4. The main character is a robot __________.

5. Doraemon have a ______ bag on his _______.

ĐÁP ÁN

I. Fill in the blank with suitable letters:

1 – Comic;

2 – Borrow

3 – clever

4 – character

5 – gentle

6 – dwarf

7 – book

8 – ghost

9 – fairy

10 – interesting

11 – finish

12 – because

II. Complete the dialogue:

1 – going to do

2 – What

3 – Lamp

4 – time

5 – reading

6 – White

7 – don’t

III. Put the words in correct order:

1 – Tam is very gentle.

2 – What are you reading, Quang?

3 – It is a story about two Vietnamese girls.

4 – Who is the main character?

5 – May I borrow your book?

6 – What is your favorite book? – It’s Aladdin and Magic Lamp.

7 – What is he like? – I think he is generous.

IV. Answer questions about you:

Gợi ý:

1 – Yes, I do.

2 – I am reading Aladdin and the Magic lamp.

3 – Cinderella is my favorite fairy tale character.

4 – She is kind.

V. Read and write the correct words.

1. Helen likes _____reading______.

2. She usually goes to the ____library_____ on the weekends.

3. Doraemon is a _____Japanese______ story.

4. The main character is a robot ____cat______.

5. Doraemon have a ___magic___ bag on his __tummy_____.

3. Đề số 3

I/ Choose the odd one out

1. A. history

B. English

C. Vietnamese

D. American

2. A. river

B. ocean

C. sea

D. expect

3. A. interesting

B. pagoda

C. island

D. park

II/ Read and complete

of

in

for

to

1. Which place would you like to visit?

I’d like to visit the Museum _________ History

2. Where’s the museum?

It’s _________ the center of the city.

3. How can I get there?

You can walk _________ ten minutes

4. Let’s go _________ Hoan Kiem Lake

Good idea! Let’s go now.

5. What do you think _________ Trang Tien Bridge?

It’s more beautiful than I expected.

III/ Give the correct form of the words in brackets

1. The weather is (beauty) _______________ today.

2. It is (interest) _______________ to go to the zoo.

3. The local people were (friend) _______________.

4. August is the (rain) _______________ season in Vietnam.

5. She (usual) _______________ goes to Dam Sen Park.

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. What’s summer ____________ in New York?

A. likes

B. liking

C. like

D. to like

2. ____________ would like to visit, a museum or a pagoda?

A. Which place

B. Who

C. How many

D. How much

3. We went to Ho Chi Minh city ____________.

A. by an plane

B. by plane

C. by a plane

D. by the plane

4. We can’t go for a picnic ___________ the weather is rainy.

A. unless

B. if

C. if only

D. in case

5. Which one is ___________, Vietnam or Singapore?

A. big

B. bigger

C. the bigger

D. biger

6. How much __________ do you want?

A. an sugar

B. a sugar

C. sugar

D. sugars

ĐÁP ÁN

I/ Choose the odd one out

1. A

2. D

3. A

II/ Read and complete

1. of

2. in

3. for

4. to

5. of

III/ Give the correct form of the words in brackets

1.The weather is (beauty) ____beautiful___________ today.

2.It is (interest) _____interesting__________ to go to the zoo.

3.The local people were (friend) ______friendly_________.

4.August is the (rain) _____rainy__________ season in Vietnam.

5.She (usual) ______usually_________ goes to Dam Sen Park.

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. C

4. B

5. B

6. C

4. Đề số 4

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

2. A. busy

B. unicorn

C. universe

D. ukulele

3. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

II/ Choose the odd one out

1. A. book

B. chair

C. table

D. desk

2. A. brother

B. teacher

C. sister

D. brother

3. A. students

B. books

C. lamps

D. couches

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. There are some new _____________ in the zoo. Let’s go there.

A. plants

B. fruits

C. animals

D. sweets

2. Mary __________ from London. It’s a very big and modern city.

A. come

B. comes

C. coming

D. came

3. What will the weather like ___________?

It’ ll be sunny. Let’s go for a picnic.

A. yesterday

B. today

C. now

D. tomorrow

4. Are you going to __________ some photos?

A. take

B. takes

C. taking

D. are taking

5. Let’s ____________ camping this weekend.

A. going

B. goes

C. go

D. to go

6. I like New York ___________ the people are very friendly.

A. because

B. so

C. and

D. after

IV/ Write the opposites

1. small

>< ____________

2. young

>< ____________

3. expensive

>< ____________

4. fast

>< ____________

5. hot

>< ____________

6. tall

>< ____________

V/ Read the text and answer the questions

On Tuesday morning, it was cloudy and rainy. Kate had a test a school. She had to spell ten words very carefully. She got nine correct answers. She was happy. At recess, the children went outside to the playground. The rain stopped and there was a rainbow. They all looked at the seven colors of the rainbow. In the playground, the children played football and basketball. Kate talked to her friend, Peter. Then the bell rang. All the students came in the class.

1. What was the weather like on Tuesday?

_____________________________________

2. Were the children in the classroom at recess?

_____________________________________

3. What was there after the rain?

_____________________________________

4. What did the children do in the playground?

_____________________________________

5. Who did Peter talk to?

_____________________________________

VI/ Reorder these words to have correct sentences

1. from/ very/ big./ comes/ country/ is/ Australia./ His/ He

_____________________________________

2. going/ to/ visit/ her/ She/ her grandparents./ is/ hometown/ to/

_____________________________________

3. one/ Which/ noisier/ is/ Liverpool/ King’s Lynn/ or/ ?/

_____________________________________

ĐÁP ÁN

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. D

2. A

3. C

II/ Choose the odd one out

1. A

2. B

3. A

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. D

4. A

5. C

6. A

IV/ Write the opposites

1. small

>< big

2. young

>< old

3. expensive

>< cheap

4. fast

>< slow

5. hot

>< cold

6. tall

>< short

V/ Read the text and answer the questions

1. It was cloudy and rainy

2. No, they weren’t

3. After the rain, there was a rainbow

4. They play football and basketball

5. Peter talked to Kate

VI/ Reorder these words to have correct sentences

1. He comes from Australia. His country is very big.

2. She is going to her hometown to visit her grandparents.

3. Which one is noisier, Liverpool or King’s Lynn?

5. Đề số 5

I. Choose the odd one out:

1. A. fox

B. crow

C. lamp

D. hare

2. A. kind

B. gentle

C. story

D. clever

3. A. generous

B. hard-working

C. brave

D. character

4. A. reading

B. evening

C. speaking

D. helping

5. A. ghost

B. generous

C. beautiful

D. interesting

6. a. Tam

b. Cam

c. Aladdin

d. Character

7. a. book

b. fairy tale

c. comic book

d. ghost story

8. a. Magic Lamp

b. Snow White

c. Aladdin

d. Princess Jasmine

9. a. Tam

b. Cinderella

c. Cam

d. Cam’s mother

10. a. hard-working

b. like

c. kind

d. gentle

II. Reorder the sentences

1. like/ What/ Seven Dwarfs/ are/ like?

2. books/ are/ reading/ What/ you/ ?

3. in/ your/ What/ do/ free/ you/ time/ do/ ?

4. The/ is/ called/ main/ a schoolboy/ character/ Kudo.

5. She/ and/ is/ The/ reading/ Crow/ Fox/ the.

6. He/ stays/ and/ home/ comic books/ at/ reads/ often.

7. very/ because/ I/ him/ he/ clever/ like/ much/ is/ and brave.

8. story/ I/ reading/ am/ Cinderella/ the.

9. in/ reading/ fairy tales/ her/ She/ time/ likes/ free.

10. it/ when/ can/ finish/ You/ it/ have/ I

III. Read and match:

1. What’s An Tiem like?

a. He’s a clever boy.

2. Do you like reading fairy tales?

b. She’s cruel woman.

3. What’re you reading?

c. He’s hard working.

4. What’s Snow White like?

d. No, I like comic books.

5. What’s Aladdin like?

e. They are short and generous.

6. What are the seven Dwarfs like?

f. A funny story.

7. What’s she reading?

g. She’s beautiful and kind.

8. What’s Cam’s mother like?

h. I’m reading The Fox and the Crow.

ĐÁP ÁN

I.

1 – C; 2 – c; 3 – D; 4 – B; 5 – A; 6 – d; 7 – a; 8 – a; 9 – b; 10 – b

II.

1 – What are Seven Dwarfs like?

2 – What books are you reading??

3 – What do you do in your free time?

4 – The main character is a schoolboy called Kudo.

5 – She is reading The Fox and The Crow.

6 – He often stay at home and reads comic books.

7 – I like him very much because he is clever and brave.

8 – I am reading the Cinderella.

9 – She likes reading fairy tales in her free time.

10 – You can have it after I finish it.

III.

1 – c; 2 – d; 3 – f; 4 – g; 5 – a; 6 – e; 7 – f; 8 – b

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Phan Văn Trị
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo

Chúc các em học tập tốt!

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button