Lớp 9

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 9 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Huệ

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 9 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Huệ đã được Ôn Thi HSG biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập cũng như củng cố kiến thức đã học trong chương trình lớp 9. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 9 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGUYỄN HUỆ

1. Đề số 1

Choose the best answer to complete these following sentences.

1. My classmates suggested playing chess but I prefer ________ hike and seek.

A. playing B. play C. played D to playing

2. You don’t like English food. What about ________Chinese food?

A. to eat B. eat C. eating D. ate

3. I think we should ________ up our neighborhood.

A. to clean B. clean C. cleaning D. cleaned

4. Our teacher suggests ________a meeting to discuss about the solution to keep our environment clean.

A. to hold B. hold C. holding D. held

5. Her former leader suggests that she should ________ harder to break her past records.

A. to train B. train C. training D. trained

6. The children volunteer to clean up the local park ________ there are lot of used cans and trash there.

A. but B. because C. and D. so

7. Her mother took her to the zoo ________ it owed her some rare animals.

A. but B. because C. and D. so

8. The “Green Sunday” was short: ________, the students enjoyed it very much.

A. but B. because C. however D. although

9. Hoa missed the bus this morning, ________ she went to school late.

A. but B. so C. however D. and

10. Dioxins are dangerous chemicals________ they can cause cancer and birth defects.

A. but B. however C. because D. therefore

11. The children ate too much sweet ________ they get toothache easily.

A. so B. and C. but D. because

12. Organically grown fruits and vegetables may not look as perfect, ________ it’s good for your health.

A. so B. and C. however D. therefor

13. Thousand s of gallons of water were polluted ________some body spilled the motor oil and it swept into the ground.

A. because B. so C. and D. however

14. ________ we use less electricity, power plants will burn less fuel.

A. If B. So C. Therefore D. Because

15. Old newspapers can be used to make newspapers, ________ you can collect them and bring them to the recycling center.

A. so B. because C. and D. therefore

16. Don’t use Styrofoam or aerosol spray ________ they both contain chlorofluorocarbons.

A. so B. because C. and D. for

17. Pesticides are chemicals poisons used by farmers to kill weeds and insect pests, ________ some pesticides are still in the food when it gets to the market.

A. so B. because C. and D. however

18. We use paper whenever we can, ________ the backs of envelopes or the clean backs of notebook sheets are great for scrap paper.

A. so B. because C. but D. however

18. He didn’t go to school yesterday; ______.he had to ask his friends what they learned then.

A. but B. therefore C. and D. so

20. The countryside is very peaceful ________ the air is so fresh.

A. but B. and C. therefore D. because

21. Ba missed the Math test yesterday. ________, he will have to do it next week.

A. therefore B. but C. and D. because

22. My sister is very tired: ________, she still has to cook dinner for the family.

A. so B. however C. and D. as

23. She doesn’t look so pretty ________.She has soft voice.

A. and B. but C. so D. however

24. They don’t like the opera ________ it doesn’t look sound interesting.

A. and B. but C. because D. so

25. Daisy is very nice: ________, all her friends love her very much.

A. and B. so C. therefore D. because

26. Can you turn­­­­­­­­­_________ the lights? It’s too dark.

A. on B. off C. in D. for

27. What are you looking ________? My picture book. I’ve lost it.

A. on B. off C. for D. after

28. There are ________ saving methods and inventions to use solar energy.

A. energetic B. energize C. energy D. power

29. I had to pay much money this month for the international________.

A. calls B. calling C. to call D. called

30. A new – conditioner will be ________ this morning.

A. to install B. installed C. installing D. to install.

31. Scientists are looking for an ________ way to educe energy consumption.

A. effect B. affection C. effective D. effectively

32. We can ________ easily in the daylight.

A. to read B. reading C. read D. readable

33. She won’t take all these suitcases ________ she likes to travel lightly

A. so B. but C. because D. and

34. They are completely short of water now. A number of people have died because of this ___

A. shortage B. short C. shorten D. shortening

35. What can we do to spend less ________ lighting?

A. in B. on C. about D. at

36. There will be a _______cut tomorrow in Bu Nho.

A. energetic B. energize C. energy D. power

37. Your house needs _________ right now it’s too old.

A. paint B. painted C. to paint D. painting

38. My father used to make me ________hard at night.

A. study B. to study C. studying D. studied

39. Will you _________for dinner one night.

A. across B. down C. over D. in

40. It is necessary that the government ________something about it immediately.

A. do B. did C. to do D. have done

41. He talks as if he_________ about it clearly.

A. know B. to know C. knowing D. knew

42. She _______ hard last night. She did her test perfectly this morning.

A. can have studied B. might have studied

C. should have studied D. must have studied

43. That’s the _______ interesting novel I’ve ever read.

A. more B. even C. most D. every

44. My color TV, _______ I bought 10 years ago, still gives beautiful pictures.

A. which B. that C. what D. X

45. He is very stubborn, so it will be difficult to _______ him to go.

A. persuade B. suggest C. make D. prevent

46. “Who is Mr. Medley?” “I have no idea. I’ve never heard _______ him”.

A. about B. from C. after D. of

47. Children are _______ to overcome problems.

A. determine B. determined C. determinant D. determination

48. They will be sent to work in America _______ their English is better next year.

A. when B. unless C. if D. because

49. I’ve never ______very well with my brother. We’ve got completely different personalities.

A. got off B. got on C. got away D. got up

50. ____ lion dancing is very popular in Viet Nam, my friend Andy does not enjoy it.

A. But B. Although C. If D. However

ĐÁP ÁN

1. D

2. C

3. B

4. C

5. B

6. B

7. B

8. C

9. B

10. C

11. A

12. C

13. A

14. A

15. A

16. B

17. D

18. B

19. D

20. B

21. A

22. B

23. B

24. C

25. C

26. A

27. C

28. A

29. B

30. B

31. C

32. C

33. B

34. A

35. A

36. B

37. D

38. A

39. C

40. B

41. D

42. B

43. C

44. A

45. D

46. A

47. B

48. C

49. B

50. B

2. Đề số 2

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. stopped

B. weighed

C. used

D. climbed

2. A. entrance

B. paddy

C. bamboo

D. banyan

3. A. grow

B. open

C. office

D. moment

4. A. dormitory

B. forward

C. organization

D. information

5. A. campus

B. program

C. exam

D. parent

6. A. plough

B. mountain

C. south

D. countryside

7. A. invite

B. river

C. shrine

D. primary

8. A. behave

B. medal

C. refine

D. rewrite

9. A. receive

B. replace

C. regularly

D. reduce

10. A. label

B. slavery

C. late

D. last

II. Choose the words that has a different stress pattern from the others.

1. A. garden B. ago C. youngest D. standard

2. A remain B. college C. quality D. scholar

3. A. occasion B. religion C. federation D. collection

4. A. economic B. encourage C. embroider D. experience

5. A. puppet B. unique C. tunic D. notice

III. Complete the conversations.

1. A: I like having seafood for dinner.

B: ______________ go to the restaurant by the seaside?

2. A: I’m really tired.

B: I’m tired too. ______________ resting for a while?

3. A: ______________ travel around the town?

B: That’s a good idea. ______________ hiring a motorcycle. We’ll see a lot more that way.

4. A: I want to buy some souvenirs before we leave.

B: OK. ______________ go shopping after dinner.

5. A: What should I do to save electricity?

B: I ______________ turn on a lot of lights and remember to turn off television before going to bed.

6. A: It’s a lovely day. ______________ go for a picnic?

B: No. I don’t want to. ______________ playing tennis.

IV. Use the words given in the box to fill in the blanks to make a meaningful passage. There is one extra word that you don’t need to use:

recycling/ nothing/ list/ vegetables/ something/ save/ trouble/ polluting/ taking.

Our environment is in (1) ______. Modern ways of living and today’s industries are (2) ______ it. Most people think there is (3) ______ they can do. This is not true. Everyone can do something to help (4) ______ our environment. Here is a (5) ______ of things you can do.

– Help to cut pollution by (6) ______ the bus to work instead of your car.

– Buy fruit and (7) ______ that have not been treated with pesticides.

– Recycle all your cans, bottles and paper. There should be a (8) ______ center somewhere near your home, so take them there.

Most of the world’s energy comes from the sun. The sun’s energy is in wood, oil, and other things that people use for energy.

ĐÁP ÁN

I.

1. A

2. A

3. C

4. C

5. D

6. D

7. B

8. B

9. C

10. D

II.

1. B

2. A

3. C

4. A

5. B

III.

1. Why don’t we

2. How/ What about

3. Why don’t we – How/ What about

4. Let’s

5. should

6. Why don’t we – What about

IV.

1. trouble

2. polluting

3. nothing

4. save

5. list

6. taking

7. vegetables

8. recycling

3. Đề số 3

I. Each sentence has a mistake find and correct it.

1. I wish I can go to the cinema with you tonight.

2. He asked me if I know that man over there.

3. We are used to live next door to each other at one time.

4. Printing was invented by the Chinese.

5. There was little traffic, so the journey didn’t take very long.

6. The number of the books in the library has risen to over five million.

7. If I had his phone number here, I will give it to you immediately.

8. My aunt has begun taught English for twenty years.

9. He became interest in reading while he was working in the city library.

10. My father has retired three years ago and he is now living on his pension.

II. Rewrite these following sentences into conditional Sentences

1. They don’t behave themselves so their parents are not happy about that.

→ If …………………………………………………………………..

2. She didn’t say sorry so he was angry.

→ If …………………………………………………………………..

3. I am not a rich businessman and I can’t afford to buy an expensive car.

→ If …………………………………………………………………..

4. It rained last night so I didn’t go to the barbecue.

→ If …………………………………………………………………..

5. My parents do not allow me to go, so I have to stay at home.

→ If …………………………………………………………………..

6. She doesn’t pay attention to her cooking so the food is horrible.

→ If …………………………………………………………………..

7. The weather was very nice so we didn’t go camping.

→ If …………………………………………………………………..

8. The computer broke down and I had to stop my work.

→ If …………………………………………………………………..

9. She loves him so she forgives him easily.

→ If …………………………………………………………………..

10. He was angry so I didn’t say anything.

→ If …………………………………………………………………..

III – Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses:

1. They live……………………………………….. in a small village. (Happy)

2. You should spend your money and energy as…………………….. as possible. (Economy)

3. You can buy waste……………………… made from this factory. (Produce)

4. This library is open to all……………………………………………… (Read)

5. Air and water are……………………………….. in our life. (Necessary)

6. My brother can repair electric………………………….. very well. (Apply)

7. These………………………… will conserve the earth. (Innovate)

8. Since the world’s energy resources are limited, we must……………. them. (Conservation)

9. We suggest……………………… the light bulb. It is broken. (Replacement)

10. To keep the air unpolluted, people ought to use…………….. energy to create electricity. (Sun)

IV – Join each of the following pairs of sentences with “or, and, but, so or because”

1. I told a joke. Nobody laughed.

…………………………………………………………………..

2. You must study harder. You will go into another class.

…………………………………………………………………..

3. The city suffers from air pollution. The city suffers from water pollution.

…………………………………………………………………..

4. I knew her family. I did what I could for her.

…………………………………………………………………..

5. We can’t afford energy – saving light bulbs. The light bulbs are too expensive.

…………………………………………………………………..

V. Put the verbs in the right tense or form

1. If he (learn) ____________ to drive, he would be able to drive his car.

2. They will lose their way if they (not have) _____________ a map.

3. If the students (attend) _________ Quang Trung school, they have to wear uniform.

4. Frogs and toads (die) __________ a lot if people continue to use electricity to catch fish.

5. If Lan (not have) __________ a bicycle, she will not go camping with us.

6. His father would buy that house if it (not be) ______________ expensive.

7. If students do not throw plastic bags anymore, our school yard (clean) ___________.

8. I would do the test in five minutes if it (not be) _____________ difficult.

VI. Complete the sentence with the one word given below. One word can be used for more than one sentence: for/ up/ after/ on/ off/ away/ in.

1. Who’s going to look ______ the children while you’re away?

2. “Turn ______ the TV for me, will you? I want to watch the cartoon.

3. She’s looked ______ her keys everywhere.

4. Turn ______ the radio. I’m working.

5. If we go ______ littering, the environment will become seriously polluted.

6. Don’t throw these newspapers ______.

7. Could you fill ______ this form?

8. Don’t wake the baby ______. Let him sleep.

9. Don’t believe her. She’s just made ______ the story.

10. Susan took ______ her coat and put it on the sofa.

ĐÁP ÁN

I.

1. can => could

2. know => knew

3. live => living

4. bỏ “the”

5. very => a

6. has => have

7. will => would

8. taught => teaching

9. interest => interesting

10. has => had

II.

1. If they behave themselves, their parents will be happy about that.

2. If she had said sorry, he wouldn’t have been angry.

3. If I were a rich businessman, I could afford to buy an expensive car

4. If it hadn’t rained last night, I would have gone to the barbecue.

5. If my parents allowed me to go, I wouldn’t have to stay at home.

6. If she paid attention to her cooking, the food wouldn’t be horrible.

7. If the weather hadn’t been very nice, we wouldn’t have gone camping.

8. If the computer hadn’t broken down, I wouldn’t have to stop my work.

9. If she didn’t love him, she wouldn’t forgive him easily.

10. If he hadn’t been angry, I would have said something

III.

1. happily

2. economical

3. products

4. readers

5. necessary

6. appliances

7. innovations

8. conserve

9. replacing

10. solar

IV.

1. I told a joke but nobody laughed.

2. You must study harder or you will go into another class.

3. The city suffers from air pollution and water pollution.

4. I knew her family so I did what I could for her.

5. We can’t afford energy-saving light bulbs because the light bulbs are too expensive.

V.

1. learned

2. don’t have

3. attend

4. will die

5. doesn’t have

6. Wasn’t

7. will clean

8. wasn’t

VI.

1. after

2. on

3. for

4. off

5. on

6. away

7. in

8. up

9. up

10. off

4. Đề số 4

Choose the best answer to complete these following sentences.

1. We decided not to go out for meal _________ we were too tired.

A but B. because C. so D. and

2. My shoes are dirty. I’d better take them ________before I come in.

A. aways B. up C. on D. off

3. If you want to save money, you should ________ the amount of water your family uses.

A. increase B. reduce C. adapt D. repair

4. Who is going to __________ your children when you’re at work?

A. look for B. look up C. look after D. look out

5. Mary’s eyes are weak, __________, she has to wear glasses.

A. but B. however C. and D. therefore

6. If there is a mechanical problem, we suggest _________ the manufacturer directly.

A. contact B. contacting C. to contact D. be contacted

7. Our energy will soon come to an end if we don’t__________ it.

A. use B. save C. spend D. take

8. The children like to put ___________- nice clothes when they go out.

A. in B. off C. into D. on

9. I like bananas, __________my brother doesn’t.

A. because B. but C. and D. even though

10. Please turn __________ the gas. I want to cook my lunch.

A. over B. on C. in D. over

11. He is tired ________ he stayed up late watching TV.

A. so B. because C. but D. and

12. Her parents saw her _________ at the railway station.

A. in B. for C. up D. off

13. Can you turn……………. the light? It’s too dark.

A. on B. off C. in D. for

14. What are you looking………………… ? My picture book. I’ve lost it.

A. for B. off C. in D. on

15. There are………… saving methods and inventions to use solar energy.

A. energy B. energize C. energetic D. energetics

16. I had to pay much money this month for the international………………..

A. calls B. calling C. W call D. called

17. A new air-conditioner will be………………. this morning.

A. installed B. to install C. installing D. to install

18. Scientists are looking for an………………… way to reduce energy consumption.

A. effective B. affection C. effect D. effectively

19. We can ______ easily in the daylight.

A. read B. to read C. reading D. readed

20. She won’t take all these suitcases______ she likes to travel light.

A. because B. but C. so D. therefore

21. They are completely short of water now. A number of people have died because of this____

A. shortage B. short C. shorten D. shortly

22. She is very tired. ______, she has to finish her homework.

A. however B. so C. and D. moreover

23. Is he an actor ______ singer?

A. or B. and C. with D. so

24. He’s tired ______ he took a rest before continuing the work.

A. so B. and C. but D. if

25. She forgot ______ off the gas before going out.

A. turning B. turn C. to turn D. turned

26. I suggest ______ money for the poor people in our neighborhood.

A. saving B. to save C. save D. saved

27. Who looks ______ your children when you are away from home?

A. after B. at C. for D. to

28. We decided not to go out for meal ______ we were too tired.

A. but B. because C. so D. and

29. My shoes are dirty. I’d better take them ______ I come in.

A. away B. up C. on D. off

30. If you want to save money, you should ______. the amount of water your family uses.

A. increase B. reduce C. adapt D. prepare

31. In order to save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by ______.

A. a 1000-watt light B. a lamp C. an electric bulb D. an energy-saving bulb

32. Who is going to ______ your children when you’re at work?

A. look for B. look up C. look after D. look out

33. Mary’s eyes are weak, …… , she has to wear glasses.

A. but B. however C. and D. therefore

34. If there is a mechanical problem, we suggest ……. the manufacturer directly.

A. contact B. to contact C. contacting D. be contacted

35. ……. put on the guests on the first floor?

A. Why don’t we

B. I suggest

C. How about

D. Let’s

36. My mother has just bought a house _______________ is full of roses.

A. whose garden

B. the garden

C. the garden of it

D. the garden whose

37: Today young generation is still fond ………………. wearing jeans.

A. about

B. with

C. of

D. on

38. Lan dropped his watch when he was…………… the bus.

A. turning off

B. getting off

C. taking off

D. going off

40. I’ll bring a raincoat………………….. it rains

A. so

B. in case

C. but

D. since

41. They sell jeans…………the world.

A. over all

B. all over

C. at over

D. over at

42. A new bridge is going …………. built in this area.

A. be

B. to be

C. be to

D. to have

43. Many students go there on weekends to have a rest after a ……week.

A. working hard

B. hardly

C. hard working

D. worked

44. They have _____ been here.

A. next week

B. already

C. yesterday

D. tomorrow

45. Would you please _____ me where the post office is?

A. say

B. explain

C. point

D. tell

46. My uncle _____ Paris two or three times.

A. is visiting

B. has visited

C. was visiting

D. often visits

47. _____ breakfast?

A. Did you have just

B. Are you just having

C. Have you just had

D. Do you just have

48. Have you ever been _____ New York, Jack?

A. at

B. for

C. to

D. by

49. Tom has had flu for the last three says. He _____ now.

A. has seen the doctor

B. is seeing the doctor

C. sees the doctor

D. was seeing the doctor

50. My father has gone to Can Tho _____ business.

A. for

B. on

C. by

D. because

ĐÁP ÁN

1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – C; 5 – D;

6 – B; 7 – B; 8 – D; 9 – B; 10 – B;

11 – B; 12 – D; 13 – A; 14 – A; 15 – A;

16 – A; 17 – A; 18 – A; 19 – A; 20 – A;

21 – A; 22 – A; 23 – A; 24 – A; 25 – A;

26 – A; 27 – A; 28 – B; 29 – D; 30 – B; 

31 – D; 32 – C; 33 – D; 34 – C; 35 – A;

36 – A; 37 – C; 38 – D; 40 – B;

41 – B; 42 – B; 43 – C; 44 – B; 45 – D; 

46 – D; 47 – C; 48 – C; 49 – C; 50 – A; 

5. Đề số 5

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1.

A. compare

B. area

C. many

D. stamp

2.

A. model

B. solid

C. solar

D. profitable

3.

A. bulb

B. consumer

C. plumber

D. luxury

4.

A. chopstick

B. chat

C. champagne

D. chair

5.

A. recent

B. efficient

C. faucet

D. receive

II. Choose the words that has a different stress pattern from the others.

1.

A. account

B. compare

C. conserve

D. chopstick

2.

A. faucet

B. hobby

C. household

D. install

3.

A. communicate

B. effectively

C. efficiency

D. innovation

4.

A. innovation

B. separation

C. installation

D. environment

5.

A. economic

B. limitation

C. reputation

D. infrastructure

III. Each sentence has a mistake find and correct it.

1. I wish I can go to the cinema with you tonight.

2. He asked me if I know that man over there.

3. We are used to live next door to each other at one time.

4. Printing was invented by the Chinese.

5. There was little traffic, so the journey didn’t take very long.

6. The number of the books in the library have risen to over five million.

7. If I had his phone number here, I will give it to you immediately.

8. My aunt has begun taught English for twenty years.

9. He became interest in reading while he was working in the city library.

10. My father has retired three years ago and he is now living on his pension.

IV- Read the following passage. Put a circle round the letter of the correct word or words to use in each blank.

When the man first learns how to make a fire, he began to use fuel for the first time. The first fuel he used was probably wood. As time passed man eventually discovered that substances such as coal and oil (1) __________.

Coal (2) _________ very widely as a source of energy until the end of the 19th century. With the coming of the industrial revolution, it was soon realized that production (3) _________if coal was used instead of wood. Nowadays, many of the huge factories and electricity generating stations (4) _________ to function if there was no coal.

In the last forty or fifty years, however, the use of coal (5) _________ as a result, there have been changes in the coal industry. It (6) _________ that more people (7) _________ coal if oil and gas were not readily available.

There is mote than enough coal in the world for man’s needs for the next two hundred years if our use of coal (8) _________ Unfortunately, however, about half of the world’s coal (9) _________ Mining much of it (10) _________ very expensive even if it was possible to use new equipment.

1. A- are burning B- would burn C- have burn D- were burnt

2. A- not used B- did not use C- not using D- was not used

3. A- doubles B- had doubled C- will double D- would double

4. A- were unable B- would be unable C- will be unable D- are unable

5. A- has declined B- will decline C- declines D- would decline

6. A- believed B- is believing C- believing D- is believed

7. A- would use B- used C- use D- will use

8. A- did not increase B- would not increase

C- does not increase D- may not increase

9. A- would never use B- may never be used

C- may never use D- would never be used

10. A- was B- used to be C- would be D- has been

ĐÁP ÁN

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – B;

II. Choose the words that has a different stress pattern from the others.

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – D; 5 – D;

III. Each sentence has a mistake find and correct it.

1 – can thành could;

2 – know thành knew;

3 – live thành living;

4 – True;

5 – little thành a little;

6 – have thành has;

7 – will thành would;

8 – taught thành teaching;

9 – interest thành interested;

10 – has retired thành retired;

IV- Read the following passage. Put a circle round the letter of the correct word or words to use in each blank.

1 – B; 2 – D; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

6 – D; 7 – A; 8 – C; 9 – B; 10 – C;

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 9 năm 2021 Trường THCS Nguyễn Huệ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 9 năm 2021 Trường THCS Hai Bà Trưng
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 9 năm 2021 Trường THCS Trưng Nhị

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button