Lớp 10

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu

Nhằm giúp các em học sinh lớp 10 có thêm tài liệu ôn tập chuẩn bị cho kì thi giữa học kì 1 sắp tới. HOC247 xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu gồm phần đề và đáp án giải chi tiết, giúp các em ôn tập, rèn luyện kĩ năng làm đề. Mời các em cùng tham khảo.

Chúc các em đạt kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN THỊ DIỆU

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. loved

B. appeared

C. agreed

D. watched

Question 2:

A. seat

B. heavy

C. reason

D. neat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. ailment

B. disease

C. cancer

D. nervous

Question 4:

A. intestine

B. digestive

C. skeleton

D. condition

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Listen! There’s someone at the door. I ____ the door for you.

A. am going to open

B. am opening

C. open

D. will open

Question 6: If I were offered the job, I think I _______it.

A. take

B. will take

C. would take

D. took

Question 7: I will be responsible ______ what I do.

A. with

B. for

C. from

D. on

Question 8: We had to cancel the meeting _______ the bad weather.

A. because

B. because of

C. although

D. in spite of

Question 9: Sharing chores often helps create a …………… atmosphere for the family.

A. positive

B. negative

C. unhappy

D. excited

Question 10: The ____ cheered loudly when the singers came out on the stage.

A. audience

B. spectator

C. public

D. watcher

Question 11. My teacher assigned us a writing task about _____________ of our favorite singers.

A. biology

B. biography

C. biodiversity

D. biochemist

Question12: We expect Linh __________ to the airport late as the plane will take off in 15 minutes.

A. to come

B. not to come

C. not coming

D.coming

Question 13: Laura said she had worked on the assignment since _______.

A. yesterday

B. two days ago

C. the day before

D. the next day

Question 14: I was doing the washing-up while my sister was _______ the bed.

A. doing

B. taking

C. giving

D. making

Question 15: It’s raining hard, _____ we can’t go to the beach.

A. or

B. but

C. so

D. though

Question 16: : I_____________ home when I met my former teacher.

A. was walking

B. would walk

C. walked

D. had walked

Question 17: The controller of the body is the ____ system. Led by the brain and nerves, it allows us to move, talk and feel emotions.

A. circulatory

B. digestive

C. nervous

D. respiratory

Question 18:I haven’t seen Peter for quite a long time. In fact, we _______ see each other anymore.

A. sometimes

B. occasionally

C. seldom

D. frequently

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: But for your support, our band couldn’t have won the Grand Music competition.

A. show

B. quiz

C. contest

D. tour

Question 20: If you want to become a well-known singer, you need to have a unique selling point, a way to differentiate yourself from the crowd.

A. genius

B. infamous

C. renowned

D. new

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: Nutritious snacks provide an important contribution towards your child’s daily nutritional needs.

A. Inexpensive

B. Uncooked

C. Unhealthy

D. Unpacked

Question 22: The human respiratory system is a series of organs responsible for taking in oxygen and expelling carbon dioxide.

A. breathing out

B. dismissing

C. exhaling

D. Inhaling

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Doctor: “Good morning. What can I do for you?

Patient: “Good morning. ____”

A. I am fine. Thank you.

B. I feel very bored.

C. I have got a bad cough

D. I want to know it, too.

Question 24:– Do you know an apple a day can help you keep fit, build healthy bones and prevent disease like cancer?”

– “Wow! ____”

A. I would love to.

B. It’s a good idea.

C. That’s incredible.

D. You must like apple.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time ‘rhythm and blues’ music was very (25) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture of black religious music and jazz. It had strong rhythms (26) ____ you could dance to and simple, fast music.

(27) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, this new while R&B music, called ‘rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill attracted millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (28) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the same It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started by singing American style songs, but they soon developed their own style, with more complicated melodies. They also introduced different instrument(29)____as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence o the style of popular music.

Question 25:

A. accepted

B. popular

C. common

D. famous

Question 26:

A. who

B. that

C. whom

D. whose

Question 27:

A. Noticing

B. Detecting

C. Warning

D. Perceiving

Question 28:

A. dangerous

B. endangered

C. dangerously

D. in danger

Question 29:

A. same

B. such

C. like

D. so

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

Lorna: I might retire early. I don’t know. I’m 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I’m definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.

Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we’re really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.

Sue: Well, Roger and I don’t agree about retiring. I love work and I don’t want to retire! I know I won’t have anything to do.

Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I’d love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.

Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can’t stand the thought.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – D; 2 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – B; 4 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5. D

6. C

7. B

8. B

9. A

10. A

11. B

12. B

13. C

14. D

15. C

16 . A

17. C

18. C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19 – C; 20 – C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21 – C; 22 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

23 – C; 24 – C

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

25 – B; 26 – B; 27 – A; 28 – A; 29 – B

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

30 – A; 31 – C; 32 – B; 33 – C; 34 – B;

2. Đề số 2

I. LISTENING (2 Ms):

A. Listen to these conversations and mark the correct answer to the man’s question. The first one is done for you as an example (1M):

What’s Sarah’s favourite sport?

1. What colour is Ted’s new jacket?

black        blue        green        white

  A           B           C           D

2. Which of these balls is Jane’s?

3. How much did Francine pay for her shoes?

£15          £40         £50          £80

 A           B           C            D

4. What was the weather like in Rome?

5. Where’s the best place for fish and chips?

Ralph’s     Jolly Cod     Golden Chip     Smith’s Chips

  A           B              C               D

B. Listen and circle the correct answer (1M):

1. Stephanie would like to have ________.

A. brothers     B. Sister      C. cousins        D. two sisters

2. Donna’s brother is a ________.

A. a teacher    B. student     C. professor       D. doctor

3. Bob’s sister ________ bosses him around.

A. never       B. sometimes  C. always        D. rarely

4. Rosie’s friend would like to come from a ________ family.

A. small       B. big         C. medium-size   D. extremely small

5. Tina is ________ child.

A. an only      B. a lonely     C. one           D. a one

II. LANGUAGE FOCUS (3 Ms):

A. Pronunciation (1M):

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. peasant       B. ready         C. death         D. scream

2. A. subject       B. money        C. worry         D. wrote

3. A. hat           B. many         C. travel          D. package

4. A. seat          B. weather       C. heat          D. meat

B. Word-form (1M):

1. On his _____________ , everybody said hello to him (arrive)

2. He had ____________ before he was taken to hospital (death)

3. What a ____________ accident ! (tragedy)

4. The problem was _____________ solved by the boss (science)

C. Error – Identification (1M):

1. The World War II began in 1939 and ended in 1945

   A                  B       C        D

2. He objected to talk noisily in class but others didn’t

   A           B                C         D

3. Why did he go abroad with his family for ?

          A           B   C       D

4. The glasses are so dirty, so you need washing them

   A                   B            C     D

III. READING (2Ms):

A. Read the following passage and do the tasks below (1M):

The great English scientist Isaac Newton, whose theory of gravitation is well- known throughout the world, was born in the little village Woolthorpe, not far from his own town of Cambridge, on December 25th, 1642. His father was a farmer who died when Newton was fourteen years old. His mother, uncle and grandmother took care of him. When he was 22 years old, he began studying the theory of gravitation. In 1669 he was appointed professor and began giving lectures on Mathematics at Cambridge. Isaac Newton died in 1727 at the age of 85.

1. What is Isaac Newton famous for?

…………………………………………………………………………………………………

2. When was he born?

…………………………………………………………………………………………………

3. When did he begin to study the theory of gravitation?

…………………………………………………………………………………………………

4. What subject did he teach at Cambridge?

…………………………………………………………………………………………………

B. Choose the best option for each blank (1M):

David Evans is a farmer. He does farming on his own land in Wales. The farm has(1)________to his family for generations. The soil is poor. David raises sheep on his land. He doesn’t employ (2)__________ fulltime workers. His sons help him when they are not (3)__________ school. His wife adds the family income by (4)__________ eggs which her hens produce.

1. A. belonged     B. depended       C. been          D. lived

2. A. some        B. any            C. few           D. much

3. A. in           B. from           C. for            D. at

4. A. selling        B. to sell          C. sell           D. sells

IV. LANGUAGE FUNCTION (1M):

1. A: How far is it from your house to school?

  B: ……………

A. by bus                          B. I’m 15 years old

C. it’s about 3 km                   D. oh that’s good

2. Peter: “I love my school”

   Mary: …………

A. I do, too                        B. No, I don’t

C. yes, I love                       D. what a pity

3. Nam: “…………………”

  Lan: Once a week.

A. How do you do?                  B. How old are you?

C. How often do you go fishing?        D. How much do you want?

4. Quang: let me help you

  Hai:………………….

A. Yes, you’re welcome               B. Oh, thanks a lot

C. Good luck                       D. Not, too bad.

V.WRITING (2Ms):

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

I. LISTENING (2Ms):

A. Listen to these conversations and mark the correct answer to the man’s question. The first one is done for you as an example.

1. B        2. A        3. B       4. B         5. B

B. Listen and circle the correct answer.

1. A        2. B        3. C       4. B         5. A

II. LANGUAGE (3Ms):

A. 1. D     2. D        3. B        4. B

B. 1 arrival  2. died      3. tragic    4. scientifically

C. 1. A     2. B         3. D       4. C

III. READING (2Ms):

A.

1. Isaac Newton is famous for his theory of gravitation.

2. He was born on December 25th, 1642.

3. He began to study the theory of gravitation when he was 22 years old.

4. He taught Mathematics at Cambridge.

B. 1. A      2. B       3. D         4. A

IV. FUNCTION (1M): 1. C      2. A       3. C       4. B

V. WRITING (2Ms):

A. Rewrite each sentence with the words given (1M):

1. While they were having dinner, the telephone rang.

2. Would you mind opening the window?

B. Make meaningful sentences with the words given (1M):

1. He managed to go home in the heavy rain yesterday.

2. Before moving to Dong Nai, they had lived in Thanh Hoa for ten years.

3. Đề số 3

I/ Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. present

B. answer

C. perfect

D. increase

2. A. teacher

B. people

C. water

D. machine

II/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

3. A. affect

B. wage

C. address

D. talkative

4. A. gender

B. eliminate

C. women

D. equal

III/ Choose the best option: A, B, C or D:

5. I believe gender ____________ in education starts at home

A. discriminate

B. discrimination

C. discriminator

D. discriminative

6. The Vietnamese government has done a lot to____________ hunger and poverty.

A. eliminate

B. increase

C. protect

D. keep

7. Men are ____________ leaders than women

A. good

B. better

C. best

D. bad

8. Women will be ____________ if they have to do two jobs: at work and at home.

A. exhaust

B. exhausted

C. exhausting

D. exhauster

9. The bride and groom are surely the ____________ people on their wedding day.

A. happy

B. happier

C. happily

D. happiest

10. In the past, the proposal and engagement ceremonies took place 1 or 2 years ________ the wedding.

A. before

B. after

C. while

D. since

IV/ Choose the correct word or phrase- a, b, c, or d – that best completes the passage.

The state of California is working (11)________ goodbye to the gender wage gap. Governor, Jerry Brown has signed the Fair Pay Act, a new law (12)___________ forces employers who pay (13)_________ to a man working the same job as a woman to prove that the pay is based on elements other than gender. It is not just a gender problem – it is a family problem or (14)_________ human problem.

11. A. to say

B. to inform

C. to greet

D. to welcome

12. A. what

B. that

C. when

D. why

13. A. much

B. many

C. more

D. most

14. A. a

B. an

C. the

D. no article

V/ Read the text carefully, and then choose the correct answer.

These days, most people in Britain and the US do not wear very formal clothes. But sometimes it is important to wear the right thing.

Many British people don’t think about clothes very much. They just like to be comfortable. When they go out to enjoy themselves, they can wear almost anything. At theatres, cinemas and concerts you can put on what you like from elegant suits and dresses to jeans and sweaters. Anything goes, as long as you look clean and tidy.

But in Britain, as well as the US, men in offices usually wear suits and ties, and women wear dresses of skirts (not trousers). Doctors, lawyers and business people wear quite formal clothes. And in some hotels and restaurants men have to wear ties and women wear smart dresses.

In many years, Americans are more relaxed than British people, but they are more careful with their clothes. At home, or on holiday, most Americans wear informal or sporty clothes. But when they go out in the evening, they like to look elegant. In good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties, and women wear pretty clothes and smart hairstyles.

It is difficult to say exactly what people wear informal or formal in Britain and the US, because everyone is different. If you are sure what to wear, watch what other people do and then do the same. You’ll feel more relaxed if you don’t look too different from everyone else.

15. Many British people wear freely when they ___________.

A. attend meetings

B. attend lectures

C. spend their spare time

D. meet their friends

16. Who doesn’t usually wear suits and ties?

A. Lawyers

B. Doctors

C. Drivers

D. Secretaries

17. If you visit an American friend at home in the evening, you may find that your friend wears _____.

A. pretty clothes

B. informal clothes

C. formal clothes

D. dirty clothes

18. If you are in a foreign country, the best way the writer suggests to you is to wear ______.

A. strange clothes

B. pretty clothes

C. as the people there do

D. your native clothes

VI/ Choose the underlined part which needs correcting:

19. In (A) fact, France had a more lower (B) overall medal (C) total than Russia (D).

20. We didn’t realize (A) that it (B) was the most fastest (C) way to go to (D) school.

VII/ Rewrite the following situations with the suggestions below:

21. We must eliminate gender discrimination.

=> Gender discrimination must __________________________

22. Any kind of violence mustn’t be allowed at school.

=> They must not ____________________________________

23. The Nile is longer than any other river in the world

=> The Nile is the ____________________________________

24. Peter is not as studious as Daisy.

=> Daisy is more______________________________________

VIII/ Rearrange these word and phrases into meaningful sentences:

25. active / is / She / less / her / than / classmates.

=> _________________________________________________

26. most / He/ the / polite / is / I / met. / have / man / ever

=> _________________________________________________

27. followed /The instructions / by the students. / strictly / must be

=> _________________________________________________

28. out of / these medicines / must keep/ We / children’s reach.

=> _________________________________________________

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

I/ Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. D

2. D

II/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

3. B

4. A

III/ Choose the best option: A, B, C or D:

5. B

6. A

7. B

8. B

9. D

10. A

IV/ Choose the correct word or phrase- a, b, c, or d – that best completes the passage.

11. A

12. B

13. C

14. A

V/ Read the text carefully, and then choose the correct answer.

15. C

16. C

17. B

18. C

VI/ Choose the underlined part which needs correcting:

19. B

20. C

VII/ Rewrite the following situations with the suggestions below:

21. be eliminated

22. must not allow any kind of violence at school

23. longest river in the world

24. studious than Peter

VIII/ Rearrange these word and phrases into meaningful sentences

25. She is less active than her classmates

26. He is the most polite man I have ever met.

27. The instructions must be followed strictly by the students

28. We must keep these medicines out of children’s reach

4. Đề số 4

A. MULTIPLE CHOICE:

Choose the best option to complete each sentence.

1. The girl whose he fell in love with left him after 2 years.

                     A                B                  C           D

2. He said they had a lift very often but it doesn’t work.

             A           B                       C                   D

3. He is visiting Hue city, where is in the  centre of Viet Nam.

                  A                          B             C             D

4. He said me that his father had worked for that company for 20 years.

                  A           B                          C                                    D

Choose the best answer:

5. The doctor ____________ him to take more exercise.

A. have told                   B. tell                              C. are telling                  D. told

6. The editor asked Nam ____________ some practical advice on the preservation of the environment.

A. writing                       B. written                       C. to write                     D. write

7. We are talking about the writer ____________ latest book is one of the best-sellers this year.

A. who                            B. which                         C. whose                        D. whom

8. I enjoyed talking to the people with __________ I had dinner last night.

A. that                             B. when                          C. whom                        D. where

9. Water ____________ are things like detergents, pesticides ,oils and other chemicals that make the water unclean and contaminated.

A. pollution                   B. pollutants                 C. deforestation            D. Fossil fuels

10. Soil pollution is a result of dumping plastic or other inorganic waste in the ground and the overuse of chemical ____________ in agriculture

A. fertility                      B. fertilize                      C. fertilizers                 D. detergent

11.  ___________ is the removal or cutting down of all trees in an area for urban use and farm lands.

A. Deforest                    B.  Forest                       C. Deforestation          D. Foresting

12. The mother told her son ______ so impolitely.

A. not behave                B. did not behave          C. not behaving            D. not to behave

13. The factory ____________ John works  in is the biggest in the town.

A. where                         B. when                          C. that                             D. which

14. The ____________ of energy in this area has increased a lot since a new modern resort was built.

A. influence                   B. solution                     C. atmosphere               D. consumption

Choose the word  has underline part pronounced differently from the others.

15. A. bear                B. year                       C. ear                                      D. dear

16. A. environment  B. wildlife                 C. circulation                                   D. hydroelectric

Choose the word whose main street is placed differently from the others.

17. A. famous           B. remove                 C. modernize                         D. lovely

18. A. article             B. editor                     C. confusion                         D. father

Read the text below  and then choose the word or phrase which best fits each gap of the passage:

Tropical forests have (19)________us with very many sorts of plants for food, medicine and industry. They could probably supply man more. They also reduce (20) ________ and droughts, keep water clean, and slow down the Greenhouse Effect, but the tropical forests are (21) ________destroyed to make room for things like farms, ranches, mines and hydroelectric (22) ________. About 20 million hectares are lost each year – an area more than twice the size of Australia. The World Wildlife Fund is working to protect and save the forests that are (23) ________danger

19. A. given               B. supplied                            C. brought                 D. donated

20. A. deserts                       B. soil                                     C. heat                        D. floods

21. A. being              B. been                                   C. have                       D. be

22. A. sources           B. energy                               C. dams                     D. cables

23. A. at                     B. in                                        C. on                           D. within

Read the passage and choose the best answer.

       We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

        We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instant, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn’t enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

24. What’s the best title for the passage ?

A. The Environment.                                                    B. Conservation.         

C. Save the Earth.                                                       D. Protect the nature.

25. What do traffic policemen have to do, in one well known city ?

A. They have to cut down many trees.       B. They don’t take enough care of the countryside

C. They have to pollute the air                                    D. They have to wear oxygen masks

26. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees                      B. Because many trees have been polluted

C. Because there are large areas of land that can’t be used    D. Because there is too little rice                              

27. How are the seas and rivers nowadays ?

A. are contaminated                                                   B. cannot be swim in

C. are dirty enough to swim in                                    D. are less dirty than they used to be

28. Wild animals are________________.

A. being protected from natural environment.         B. So rare that they can’t survive.

C. killed so many that they can’t live in the forests  D. in danger from extinction.

B. ESSAY:

Give the correct form of the word in brackets:

29. I’m looking for some new _______________ to puton my smartphone to improve my English pronunciation. (apply)

30.  Scientists are able to explain the consequences of the habitat _____________ now. (destruct)

31. The consumption of fossil fuels has ______________ increased in many countries which is concern for many environmentalists. (gradual)

32. Much of the river has been ______________ by the waste from the factories. (pollute)

29. applications 30. destruction 31. gradually 32. polluted

Fill in the gap with: WHO, WHOM, WHICH, or WHOSE.

33. We talk about the party ____________Sarah wants to organize for my birthday.

34. Don is a friend with ____________ I stayed in Australia.

35. The girl ____________showed me the way to your house has a beautiful oval face.

36. We cannot find the person____________car is blocking our driveway.

33. which 34. whom 35. who 36. whose

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

5. Đề số 5

I. Read the passage and then choose the best answers for the questions:

The weekend picnic I enjoyed most was just a few weeks ago. My class decided to pay a visit to the Botanical Garden. It was a glorious Sunday. We met at the school gate on time and travelled to the Botanical Garden by bus. It was a long way to destination and we sang merrily all the way.

The Botanical Garden was a very beautiful place. We make a short tour round the garden and took some pictures of the whole class. Then we played a lot of games on a spacious piece of grassland. One of the boys brought along his guitar and we sang our favorite songs. We laughed, talked and danced, too. After a delicious meal with various kinds of food that we brought, we all took a rest. Some of us slept very soundly because it was so peaceful and quiet there. In the afternoon, we went on playing some more games. Then we packed up the left-overs and returned home. We all felt happy.

1. Where and when did they visit?

A. They visited the Botanical Garden on Sunday.

B. They visited Dam Sen park on Sunday.

C. They visited Huong Pagoda on Sunday.

D. They visited the Botanical Garden on Saturday.

2. How did they come there?

A. By bus.

B. By bike.

C. By train.

D. By coach.

3. How was the garden?

A. It’s very ugly.

B. It’s very dirty.

C. It’s very noisy

D. It’s very nice.

4. What was the weather like that day?

A. It’s sunny

B. It’s rainy

C. It’s windy

D. It’s snowy

Đáp án: 1 – A; 2 – A; 3 – D; 4 – A

II. Listen to the old man’s story about his experience on using the computer and choose the correct answer to fill in the blanks.

He was very helpful. He (5)_______ me to sit down in front of the computer screen. I did not know what it was called. When I asked him what it was, he said that it was a VDU. I (6)_______ didn’t know what a VDU was, but I was too shy to ask him any more. From that moment my memory (7)_______ to learn because he told me a lot of things that I really didn’t understand at all. After a few lessons I began to feel tired. I made an (8)_______ , saying that I had a headache. I suggested we should leave the lesson for another day. Since then I haven’t said anything about the computer to my son and my secretary.

5. A. asked

B. required

C. invited

D. told

6. A. stil

B. just

C. certainty

D. only

7. A. postponed

B. called off

C. refused

D. denied

8. A. effort

B. apologize

C. impression

D. excuse

III. Listen to the tape and decide whether the statements are true (T) or false (F).

9. Pham Thu Thuy doesn’t enjoy her teaching job at all

10. The children in her class are disabled.

11. Most of the children come from large and poor family.

12. There are 20 students in her class.

IV. Use of English: Choose the correct answer for each question:

13. Quan: Do you often go for a picnic? – Trung: _____________

A. Really?

B. Yes, I do.

C. No, thanks.

D. Yes. I’d love to.

14. The man _______ visited you last month is a famous scientist.

A. whom

B. which

C. who

D. whose

15. Life is all right if you have a job, but things are not so easy for ____________.

A. the sick

B. the rich

C. the young

D. the unemployed

16. Computer is capable __________ doing almost anything you ask it to.

A. in

B. on

C. of

D. at

17. Tony ____________ to the cinema this evening.

A. will go

B. is going to go

C. goes

D. is going

18. Tan __________ on the TV since he went home.

A. turns

B. have turned

C. has turned

D. turned

19. Thien Mu…………….is on the left bank of the Huong river, 6 kilometers from Hue.

A. school

B. river

C. church

D. pagoda

20. Hanh: What was your timetable? – Tuan: _____________________

A. I didn’t like the tests at all.

B. I went to Long Bien Lower-secondary School in Gia Lam, Hanoi.

C. I went to school in the morning and I often had 5 classes.

D. I studied a lot of subjects at school but I enjoyed Maths the best.

21. Some children are deaf, some dumb, and others ____________ retarded.

A. mental

B. mentation

C. mentality

D. mentally

22. Lan: What is a radio used for? – Hung: __________________

A. It is on the book shelf.

B. It is 20 dollar.

C. It is used to listen to music.

D. It is broken down.

23. Betty couldn’t come to the party, _________ was a pity.

A. where

B. who

C. which

D. that

24. When you lived in London, ____________ to the theatre?

A. did you use to go

B. did you used to going

C. did you used to go

D. did you use to going

Đáp án

13. B

14. C

15. A

16. C

17. D

18. C

19. D

20. C

21. D

22. C

23. C

24. A

V. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

25. A. early

B. learn

C. year

D. heard

26. A. box

B. top

C. more

D. job

27. A. book

B. food

C. foot

D. look

28. A. teacher

B. German

C. term

D. her

Đáp án: 25 – C; 26 – C; 27 – B; 28 – A

VI. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D.

Most people agree that computers are the most important (29)_______ of the 20th century. The first business computers (30)_______ introduced just about fifty years ago, and now they are being used in a wide variety of fields, from banking to space travel. However, until just a few years ago, computers were very large, expensive machines owned by large existed, very few people had ever seen one an even fewer had used one. Then in the 1970s the silicon chip was invented. Because this electronic device could (31)_______ a large amount of information in a very small space, computers could be much smaller and less expensive than the huge mainframe computers used by corporation. Some computer manufacturers believed that people might want to have computers in (32)_______ homes, offices, and schools, so the personal computers was born.

29. A. inventory

B. invent

C. invention

D. inventive

30. A. were

B. are

C. have been

D. had been

31. A. provide

B. stock

C. store

D. hide

32. A. its

B. his

C. our

D. their

Đáp án: 29 – C; 30 – A; 31 – C; 32 – D

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Kim Đồng
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button