Lớp 11

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lương Thế Vinh

Dưới đây là nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lương Thế Vinh giúp các em học sinh lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập rèn luyện kĩ năng làm bài để chuẩn bị cho các kì thi giữa học kì 1 sắp đến được HOC247 biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LƯƠNG THẾ VINH

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others

Question 1.  A. earning B. learning          C. clearing           D. searching

Question 2. A. arrives B. textbooks        C. combs            D. teachers

Choose the word corresponding to (A, B, C or D) which is stressed differently from the others

Question 3. A. development B. illiteracy C. experience       D. education

Question 4. A. runner   B. village             C. province          D. allow

Choose the best answer (A, B, C or D) to full in the gap or substitute the underlined part

Question 5. My sister always hopes _____ to the headmaster by my parents.

A. being introduced      B. to be introduced

C. to introduce              D. introducing

Question 6. The best reported speech of the sentence: “Why don’t we participate in the English Speaking Contest?” is ______.

A. He told me not to participate in the English speaking Contest.

B. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

C. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

D. He offered we to take part in the English Speaking Contest.

Question 7. Do you mind _______ me ____________this computer?.

A. help/fixing            B. helping/ fixing                            

C. helping/fix                 D. to help/ to fix

Question 8. The closest in meaning to the sentence: “I haven’t enjoyed myself so much for years” is _______.

A. It has been years since I have enjoyed myself so much.

B. It was years since I had enjoyed myself so much.

C. It’s years since I enjoyed myself so much.

D. It’s years since I have enjoyed myself so much.

Question 9. It’s possible ________ a train across Canada.

A. take              B. to take             C. taking              D. to be taken

Question 10. They were finally __________ with each other , after not speaking for nearly five years.

A. fond             B. persuaded       C. reconciled       D. interested

Question 11. My brother _________ in this school before he _______ for Hue last year.

A. taught/ had left        B. had taught/ left

C. taught/ had left        D. teaches/ leaves

Question 12. The closest in meaning to the sentence: “Jack was late for the meeting because his watch was slow.” Is _________.

A. Jack would be late for the meeting if his watch weren’t slow.

B. Jack wouldn’t be late for the meeting if his watch weren’t slow.

C. Jack would have been late for the meeting if his watch hadn’t been slow.

D. Jack wouldn’t have been late for the meeting if his watch hadn’t been slow.

Question 13. The closest in meaning to the sentence: “He realized that he had missed the last train. He began to walk” is _________.

A. Realized that he had missed the last train, he began to walk.

B. Realizing that he had missed the last train, he began to walk.

C. Began to walk, he realized that he had missed the last train.

D. Being realized that he had missed the last train, he began to walk.

Question 14. The office staff decided _______ a retirement party for Mr. Green.

A. having            B. to have            C. having had      D. to have had

Question 15. Their professional relationship developed into a lasting ____.

A. friendly           B. friendliness     C. friend              D. friendship

Question 16. The closest in meaning to the sentence: “ You can enrich your knowledge by listening to the radio.” Is _______.

A. Listening to radio can make you know more.

B. Listening to the radio enables you to be rich.

C. Listening to the radio makes you know less.

D. You can be rich if you listen to radio.

Question 17. – Phuong: Can I try your new camera?

– Linh: ___________.

A. Sure. But please be careful with it

B. I’m sorry. I’m home late

C. I’m sorry I can’t. Let’s go now

D. Sure. I’d love to

Question 18. You ________spill anything on the door.

A. must                         C. mustn’t            C. have to            D. don’t have to

Question 19. Each year many people _________ take care of the old and disabled.

A. volunteer                  B. voluntarily       C. voluntary        D. volunteering

Question 20. Parents should try to see things from a teenager’s _______.

A. difference                B. choice              C. conflicts          D. viewpoint

Question 21. ___ all his money on gambling, he decided to go back home.

A. Had spent                B. Having spent   C. Have spent      D. Spent

Question 22. He reminded me of my childhood long time________.

A. before                       B. then                 C. ago                  D. now

Mark the letter  A, B, C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined part.

Question 23. Young college and university students participate in helping the poor who have suffered badly in wars or natural disasters.

A. get involved in         B. interfere with C. join hands       D. come into

Question 24. They give care and comfort to the disadvantaged and handicapped children and help them to get over difficulties.

A. accept                       B. face                 C. overcome        D. take

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined part.

Question 25. The maintenance of this company is dependent on international investment.

A. affected                   B. reliant              C. restricted         D. reliable

Question 26. My parents seemed fully satisfied with the result of my entrance exam.

A. pleased                     B. contented        C. disappointed   D. joyful

Mark the letter A, B, C, D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 27. – Mr. Pike: Could you bring me some water? – Lucy: ___________.

A. Certainly,sir             B. No, I can’t

C. Yes, I can                 D. I don’t want to

Question 28. – Sally : Happy Christmas! – Collin: __________!

A. The same to you       B. You are the same

C. Same for you            D. Happy Christmas with you

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Question 29. He said that (A) if he has (B) more time(C), he would come to see (D) us.

Question 30. I’m delighted (A) hearing(B)  that you have made(C) much progress in (D) you study.

Question 31. I couldn’t (A) make my car (B) to start(C) this morning(D).

Fill each of the numbered blanks in the following passage with the most suitable word among A, B, C or D.

When I was a little boy, I used to wander in the woods by the river flowing (32) _________ my village. In spring, I (33) _________ watching a variety of bushes and plants grow in the sunlight and listened to newly-born birds chirp in their nest high on the trees. In summer, I (34) _________ watch different kinds of kites fly high in blue sky and listen to buffalo, boys play their bamboo flutes (35) _________ they rode their water buffaloes.

Question 32. A. above                                   B. through      C. at      D. in

Question 33. A. wanted    B. try              C. dislike             D. loved

Question 34. A. used to    B. am used      C. was used         D. used

Question 35. A. when      B. until            C. after                D. because

Read the following passage, then answer question by circling A, B, C or D.

Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health. An evening out with the closest friend may be the best guarantee of a good time. In fact, our best friend can prevent us from developing serious psychological problems such as depression and anxiety.

Best friendship evolves with time – we cannot go out and pick our best friend. We become friends with people who share common interests – at school or through hobbies, for example.

Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times. If you haven’t got one, perhaps you are being too distant from people, or focusing too much on your work.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1C

6C

11B

16A

21B

26C

31C

36A

2B

7C

12D

17A

22C

27A

32B

37A

3D

8C

13B

18C

23A

28A

33D

38A

4D

9B

14B

19B

24C

29B

34A

39D

5B

10C

15D

20D

25C

30B

35A

40C

2. Đề số 2

I. Chọn phương án tốt nhất để hoàn thành các câu sau.

Câu 1: I was delighted ————- the result of the final exam.

A to hear

B to be heard

C hearing

D hear

Câu 2: It was a(n) —–situation when I finished meal in a restaurant and I found out I left my purse at home.

A constant

B expensive

C embarrassing

D loyal

Câu 3: Don’t let your brothers ———— the present.

A see

B to be seen

C to see

D seeing

Câu 4: My parents didn’t allow her daughter ———— out last night.

A go

B to go

C went

D going

Câu 5: It is ———– of you to share your food with me.

A calm

B generous

C clever

D modest

Câu 6: The “ ————- ” is often celebrated on people’s 25th wedding anniversaries.

A Golden Anniversary

B Diamond Anniversary

C Cotton Anniversary

D Silver Anniversary

Câu 7: My mother ———— to the grocery store on Sunday mornings.

A go

B goes

C had gone

D went

Câu 8: Your ———is the aniversary of the date on which you were born.

A wedding

B birthday

C congratulations

D party

Câu 9: Over fifty ——— were invited to Mr. and Mrs. Brown’s wedding anniversary party.

A witnesses

B guests

C customers

D clients

Câu 10: While I ————– my room, my grandmother ———- my younger sister.

A tidied/ was teaching

B was tidying/ was teaching

C was tidying/ taught

D tidy/ teaches

Câu 11: Does Dr. Johnson mind ———–at home if his patients need his help?

A being called

B to call

C to be called

D calling

Câu 12: The plants want ——————daily.

A watering

B being watered

C to be watered

D to water

Câu 13: She wanted ——–home but the boss made her ——-until she finished ——-those contracts

A to go/ stay/ typing

B to go/ staying/ type

C go/ stay/ typing

D to go/ to stay/ to type

Câu 14: Please don’t ————— . Everything will be all right.

A make mistakes

B make sure

C make it

D make a fuss

Câu 15: If you only care about your interests and feelings, you are very ———————.

A loyal

B friendly

C selfish

D happy

Câu 16: Could you tell me some of your personal ———– in life?

A packages

B complaints

C cottages

D experiences

Câu 17: “He got quite a lot of nice presents from his family, and one of them was a beautiful big drum.”

The word “presents” in this sentence can be replaced by ———-.

A things

B gifts

C sweets

D books

Câu 18: He was watched ————- my briefcase.

A open

B to open

C being open

D opening

Câu 19: In spite of many changes in her life, she always remains —————–to her political principles

A selfish

B unselfishness

C sympathy

D loyal

Câu 20: When we ———– home, our parents ———- out for lunch.

A arrived/ had gone

B arrived/ went

C had arrived/ went

D arrived/ have gone

II. Chọn MỘT từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại.

Câu 21: A eager

B golden

C idol

D affair

Câu 22: A together

B celebrate

C experience

D embarrass

III. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành đoạn văn sau.

Linda is seven years old today, and her parents hold a (23)—————- for her. On the table there is a birthday (24) ——– which there are seven colourful (25) ————sitting in the middle of the cake. People sing “Happy birthday” to Linda. When they finish singing, she blows (26) ———— the candles on the cake then she cuts the cake to serve the guests. After that, she happily opens her birthday cards and (27)———-that her relatives and friends give her.

Câu 23: A birthday party

B house-warming party

C farewell party

D wedding pary

Câu 24: A bread

B caddy

C sandwich

D cake

Câu 25: A gifts

B rings

C candles

D flowers

Câu 26: A off

B over

C out

D down

Câu 27: A presents

B complaints

C parents

D helicopters

VI. Chọn câu hoàn chỉnh nhất trong số các phương án đã cho.

Câu 28: while/ I/ open/ letter/ telephone/ ring

A While I had opened the letter, the telephone rang

B While I was opening the letter, the telephone rang

C While I opened the letter, the telephone rang

D While I was opening the letter, the telephone was rung

Câu 29: they/ invite/ stay/ in Florida

A They invited me stay with them in Florida.

B They invited me staying with them in Florida.

C They invited to stay with them in Florida.

D They invited me to stay with them in Florida.

V. Chọn MỘT từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại

Câu 30: A children

church

change

D machine

Câu 31: A monitor

B month

C monkey

D money

Câu 32: A husband

hold

happy

hour

VI. Hãy xác định một lỗi sai trong số các từ/cụm từ được gạch dưới chân ở mỗi câu sau.

Câu 33: I expected (A) to admit (B) to the (C) school, but I wasn’t (D).

Câu 34: After she buys (A) herself (B) a (C) new motorbike, she sold (D) her old one.

Câu 35: She said the (A) letter was personal (B) and wouldn’t (C) let me to read (D) it

VII. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho 5 câu sau.

MISSING THE TRAIN

The train I was travelling on was already half an hour late. I had arranged to arrive in Vienna at 7.15 in time to catch the 7.25 train to Paris, but there was no hope of that now. I explained the situations to the ticket collector who advised me to get off two stops before Vienna Central Station and take a taxi. When the time came, he even helped me with my luggage. He wished me good luck as I jumped off, and a few minutes late I was racing towards the centre of the city in a taxi. It was almost 7.25 when we stopped outside the station, paid the driver quickly, seized my bags and hurried inside. “Paris train?” was all I had time to say to the first official I saw. You could imagine my disappointment when he pointed to a train that was just moving out of the station at great speed!

Câu 36: What does the word “seized” in this passage mean?

A. left

B. threw

C. took

D. dragged

Câu 37: Who helped the writer with his luggage?

A. the taxi driver

B. the train driver

C. the ticket collector

D. a passenger

Câu 38: Which of the following sentences is NOT true?

A The writer got off the train before reaching Vienna Centre Station.

B The writer wanted to catch the 7.25 train to Paris.

C The train the writer was travelling to Vienna was thity minutes late.

D Finally, the writer caught the train to Paris at 7.25.

Câu 39: How did the writer arrive at Vienna Centre Station?

A. by train

B. by bus

C. by car

D. by taxi

Câu 40: What time had the writer arranged to arrive in Vienna?

A. at 7.30

B. at 7.00

C. at 7.15

D at 7.25

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1 – A

2 – C

3 – A

4 – B

5 – B

6 – D

7 – B

8 – B

9 – B

10 – B

11 – A

12 – C

13 – A

14 – D

15 – C

16 – D

17 – B

18 – B

19 – A

20 – A

21 – D

22 – B

23 -A

24 – D

24 – C

26 – C

27 – A

28 – A

29 – D

30 – D

31 – A

32 – D

33 – D

34 – A

35 – C

35 – C

37 – C

38 – C

39 – D

40 – C

3. Đề số 3

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. fa   b. tak   c. dager   d. mai

2. a. had   b. bak   c. sad   d. bad

3. a. emistry   b. teaer   c. ange   d. ance

4. a. daner   b. villae   c. eneral   d. toether

5. a. ome   b. ospital   c. veicle   d. ostess

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. She glanced briefly ________ his lapel badge.

a. in   b. on   c. at   d. up

7. The novel is based on his ________ in the war.

a. attitudes   b. images

c. situations   d. experiences

8. I don’t like that man. There is a sneaky look on his face.

a. furious   b. humorous

c. dishonest   d. guilty

9. The children seem to be totally capable ________ working by themselves.

a. on   b. of   c. in   d. for

10. The company expects ________ from its employees.

a. constancy   b. quality

c. interest   d. loyalty

11. Your friendship should be based on ________ trust.

a. basic   b. fragile

c. mutual   d. blind

12. Friendship is a two-side ________; it lives by give-and-take.

a. affair   b. event

c. way   d. aspect

13. The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

a. sadness   b. anxiety

c. disappointment   d. interest

14. Leaders gave an ________ welcome to the proposal.

a. official   b. exciting

c. enthusiastic   d. warmly

15. He rose from his chair and ________ her warmly.

a. protected   b. replaced

c. embraced   d. appreciated

16. When we ______ to see him last night he ______ to music.

a. come / is listening   b. had come / listened

c. came / was listening   d. were coming / had listened

17. You had better _______ home and have a rest.

a. going   b. goes

c. to go   d. go

18. I always hear you ______ with your sister. What’s wrong between you?

a. argue   b. to argue

c. argues   d. argued

19. ________ it was a formal dinner party, Romelu wore his blue jeans.

a. Since   b. Even though

c. Until   d. Only if

20. No sooner ________ the phone rang.

a. had they arrived home that   b. they had arrived home than

c. did they arrive home that   d. had they arrived home than

III. Give the correct form of the word in brackets:

21. Nobody I the office had received an _________ to the party. (invite)

22. I have a _______ suspicion that she knows more than she’s telling us. (sneak)

23. The wine had made him _________ of thinking clearly. (capable)

24. We were delighted by the wonderful ________ of the local people. (hospitable)

25. My father is an ___________ man. (honour)

IV. Choose the word or phrase – a, b, c, or d- that best fits the blank space in the following passage:

If you are invited to someone’s house for dinner in the United States, you should (26) _______ a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a (27) _______ gift, he/she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered (28) _______. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his/her (29) ______ to you immediately. (30) _____ the host doesn’t like it, he/she will tell a “(31) _____ lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (32) _______ on time or earlier than the (33) _______ time, because this is considered to be potentially inconvenient and (34) _______ rude, as the host may not be (35) _______.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1B; 2B; 3A; 4D; 5C; 6C; 7D; 8C; 9B; 10D; 11C; 12A; 13A; 14C; 15C; 16C; 17D; 18A; 19B; 20D

21. invitation

22. sneaking

23. incapable: không thể;

24. hospitality: lòng mến khách;

25. honourable: đáng tôn kính, đáng kính trọng;

26C; 27D; 28B; 29A; 30C; 31D; 32B; 33A; 34C; 35B

4. Đề số 4

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. thlete B. cpital C. stlk D. tlent

Question 2: A. mblem B. mmber C. rgret D. thme

Question 3: A. Augst B. gernd C. prpose D. sggest

Question 4: A. drm B. mn C. pce D. stdy

Question 5: A. conist B. diable C. uggest D. viion

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: The government’s  in the strike has been widely criticised.

A. disapproval     B. intervention

C. limitation     D. postponement

Question 7: The  of the Association of Southeast Asian Nations was designed basing on rice – the most important crop for the Southeast Asian people.

A. banner     B. logo

C. motto     D. slogan

Question 8: The scholarship is renewed  and may be stopped if the students have poor academic records or bad behaviours.

A. every day     B. every month

C. every week     D. every year

Question 9: In Thailand, it’s  to litter on the pavement. If you are caught, you can be fined up to $2000 Baht.

A evil     B. illegal

C. immoral     D. wrong

Question 10: The beautiful sights in Sa Pa, Mui Ne and Ha Noi all contribute to the country’s magic .

A. beauty     B. fame

C. image     D. value

Exercise 3. Mark the letter A. B. C. or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: It is no use ____ a girl that she doesn’t need to lose any weight.

A. convince     B. convincing

C. to convince     D. to convincing

Question 12: I have much homework that I ought ____.

A. do     B. to doing

C. doing     D. to do

Question 13: She did a funny little curtsy which Josh and Silver couldn’t help ____ at.

A. laugh     B. laughing

C. to laugh     D. to laughing

Question 14: We are looking forward ____ out at the weekend.

A. go.     B. going

C. to go     D. to going

Question 15: You should give up ____ your sister.

A. being bullied    B. bullied

C. bullying    D. to bully

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 16: “It’s so stuffy in here.” – “____”

A. Do I have to open the window?

B. Must I open the window?

C. Shall I open the window?

D. Would you like to open the window?

Question 17: “Merry Christmas!” – “____”

A. Happy Christmas to you!     B. Same for you!

C. The same to you!     D. You are the same!

Question 18: “I will pick you up around 7:30. The movie starts at 8:00.” – “____”

A. No, you don’t

B. OK. See you then.

C. I don’t like waiting.

D. Thanks, no big deal.

Question 19: “____ going on a picnic this weekend?” – “That’s great!”

A. How about     B. Let’s

C. Why don’t we     D. Would you like

Question 20: “Mr Green had an accident. He’s been in hospital for a week.” – “____”

A. How terrific     B. Oh, is he?

C. Poor it.    D. Poor him.

Exercise 5. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The 22nd Southeast Asian Games were held in Viet Nam from the 5th to 13th December, 2003. Although it was the first time Viet Nam hosted such a big sports event, the Games were a great success. The Games really became a festival that impressed sports enthusiasts with its spirit: solidarity, co-operation for peace and development.

Athletes from 11 participating countries competed in 32 sports, and 444 gold medals were won. Some teams such as table tennis, badminton, karate, volleyball, basketball and wrestling were composed of top competitors in the region. Many Games records were close to international levels. Viet Nam won 158 gold medals to finish at the top of the Southeast Asian Games medal standings. Thailand ranked second with 90 golds, and Indonesia was third with only 55 golds. Singapore and Viet Nam were the two nations which had participants who were presented with the Most Outstanding Athlete titles in the Swimming and Shooting events. The Vietnamese Women’s Football team successfully defended the SEA Games title. Viet Nam and Thailand played in the Men’s Football Final. The Thai Team won the gold medal. In other sports such as karate, athletics, bodybuilding and wushu, the young and energetic Vietnamese athletes performed excellently and won a lot of gold medals.

Viet Nam’s first place finish was not surprising. Firstly, to prepare for the 22nd SEA Games, Viet Nam carried out an intensive programme for its athletes, which included training in facilities, both home and abroad. Secondly, with the strong support of their countrymen, the Vietnamese athletes competed in high spirits. The country’s success has proved that Viet Nam can organise sporting events on an international level. A plan has been proposed for Viet Nam to host the Asia Sports Games at some point in the future.

Question 21: It can be inferred from the passage that ____.

A. Viet Nam can organise sporting events better than other countries

B. Viet Nam had already planned for the next Sea Games in the future

C. Viet Nam prepared its athletes well for the 22nd SEA Games

D. Viet Nam protected its first place in SEA Games competition

Question 22: The word “title” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. power     B. label

C. headline     D. trophy

Question 23: According to the passage, what is NOT true about the 22nd Southeast Asian Games?

A. There were 11 countries participating in.

B. Many athletes had broken the world records.

C. Indonesia ranked higher than Singapore.

D. Vietnamese Women’s Football team won gold medal.

Question 24: The word “intensive” in paragraph 3 has OPPOSITE meaning to ____.

A. delicate     B. flexible

C. sensitive     D. vigorous

Question 25: What is the writer’s main purpose in writing this passage?

A. To explain the reasons why 22nd Sea Games was organised in Viet Nam.

B. To express the writer’s love and how much he is proud of the country’s success.

C. To introduce top competitors in the region and their ranking in the Games.

D. To show Vietnamese’s ability in organising international sporting events.

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: I said that she should see a doctor.

A. I advised her seeing a doctor.

B. I advised her should see a doctor.

C. I advised her to see a doctor.

D. I advised to see a doctor.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1C

2D

3C

4D

5D

6B

7B

8D

9B

10A

11B

12D

13B

14D

15C

16C

17C

18B

19A

20D

21C

22D

23B

24A

25D

26C

27C

28C

29B

30C

5. Đề số 5

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. yng     b. prd     c. trsers     d. blse

2. a. whle     b. plne     c. drg     d. brke

3. a. yllow     b. prfix     c. twlfth     d. trnch

4. a. bld     b. trps     c. prf     d. brm

5. a. drnk     b. prnce     c. wtness     d. brde

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase:

6. George had to ________________ playing tennis when he injured his knee.

a. end up     b. go on

c. stop for     d. give up

7. I don’t ___________ of smoking in the public places. It’s not fair to non-smokers.

a. disapprove     b. approve

c. appeal     d. prevent

8. They _______________ their living by selling fruits and vegetables.

a. gain     b. have

c. win     d. earn

9. Could you please ________________ an eye on the kids for a minute?

a. keep     b. put

c. have     d. take

10. ______________ are children whose parents passed away.

a. Volunteers     b. College students

c. Handicapped children     d. Orphans

11. She asked me ______________ the door.

a. to close     b. closing

c. close     d. closed

12. Jeff seemed to be ___________ of remembering anything I told him.

a. unable     b. unwilling

c. incapable     d. inefficient

13. ______________ at the audience, the contestant gave her answer with confidence.

a. Looking     b. To look

c. Have look     d. Look

14. The thief admitted ______________ the money.

a. to steal     b. steal

c. stealing     d. stolen

15. I wish you would keep ______________ the argument. You’re just making things worse.

a. up with     b. away from

c. up     d. out of

16. ______ six months for the washing machine to be delivered, I decided to cancel the order.

a. Waiting     b. Having waited

c. Being waited     d. Waited

17. Many firms are now struggling to survive in a highly ______ marketplace.

a. competing     b. competition

c. competitive     d. uncompetitive

18. The ______ will observe and score your performance in the contest.

a. judges     b. contestants

c. sponsors     d. winners

19. ______ , she went home early.

a. Feel not well     b. Having felt not well

c. Feeling not well     d. Not feeling well

20. He congratulated the team ________ all their games.

a. to win     b. winning

c. for their winning     d. on having won

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Câu

Hướng dẫn

Câu

Hướng dẫn

1. a

/ʌ/, còn lại: /aʊ/

11. a

 

2. c

/æ/, còn lại: /eɪ/

12. c

be incapable of V-ing: không thể, không có khả năng làm việc gì;

3. b

/i:/, còn lại: /e/

13. a

 

4. a

/ʌ/, còn lại: /u:/

14. c

 

5. d

/aɪ/, còn lại: /ɪ/

15. d

keep out of N: đứng ngoài, không xen vào, không dính vào; tránh;

6. d

 

16. a

 

7. b

 

17. c

competitive: cạnh tranh, đua tranh;

8. d

earn one’s living: kiếm sống;

18. a

judge: trọng tài, giám khảo;

9. a

keep an eye on sb/sth: để mắt, chú ý đến;

19. d

 

10. d

orphan: đứa trẻ mồ côi;

20. d

congratulate sb on V-ing: chúc mừng ai đó vì điều gì, việc gì đó;

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Lương Thế Vinh. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Bùi Thị Xuân
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trưng Vương

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button