Lớp 12

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT An Lạc

Tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT An Lạc được HOC247 biên tập và tổng hợp và giới thiệu đến các em học sinh lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em rèn luyện ôn tập chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT AN LẠC

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 12

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 1.

A. anthem

B. appear

C. attire

D. attend

Question 2.

A. unify

B. unique

C. uniqueness

D. unite

Question 3.

A. assimilate

B. diagnose

C. festival

D. scenery

Question 4.

A. diversity

B. endanger

C. geography

D. opposite

Question 5.

A. circumstance

B. considerate

C. community

D. identity

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. How long ____ Gerry?

A. has you been knowing

B. has you know

C. have you been knowing

D. have you known

Question 7. How many times ____ New York?

A. has Charles been visiting

B. has Charles visited

C. have Charles been visiting

D. have Charles visited

Question 8. She ____ French words for hours, but she still doesn’t remember all of them.

A. has been learning

B. has been learnt

C. has learnt

D. have been learning

Question 9. My father ____.

A. has never smoked

B. have never smoked

C. has never been smoking

D. have never been smoking

Question 10. Oh dear, the light ____ all night.

A. has been burning

B. has burnt

C. has burned

D. have burning

Question 11. We ____ Lisa recently.

A. hasn’t seen

B. haven’t seen

C. haven’t been seeing

D. haven’t been seen

Question 12. I ____ fifteen phone calls this morning.

A. has been making

B. have been making

C. have been made

D. have made

Question 13. ____ anything so strange in your life?

A. Have you ever been hearing

B. Have ever you been hearing

C. Have you ever heard

D. Have you ever heared

Question 14. You’re red in the face. ____

A. Has you ran?

B. Have you been runned?

C. Have you ran?

D. Have you been running?

Question 15. The sun ____ since this morning.

A. has shining

B. has shined

C. has shone

D. has been shining

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 16. When it comes to , language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C. uniformity

D. variance

Question 17. The situation got  when the festival organisers couldn’t foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to fit

D. unlikely to happen

Question 18. A number of practices at local festivals have come under strong  in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

Question 19. Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about  and bravery.

A. heroism

B. justice

C. loyalty

D. truth

Question 20. A smiling Princess Anne was  in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Why is culture important and how does it answer the question “(21) ____ is cultural identity?”? Culture is the underlying (22) ____ of traditions and beliefs that help a person (23) ____ to the world around them. It is the basis (24) ____ any superstitions they may have. It is the aversion to (25) ____ types of meat, or which days you can work on. Culture gives us a definite starting point when beginning to (26) ____ for our roots. Knowing (27) ____ a person comes from will help to define how they look at their family obligations as (28) ____ as how they celebrate important milestones in life.

As a person has given up their cultural identity, they (29) ____ can identify themselves with the things that were (30) ____ the most important things in their lives. They lose direction. As time (31) ____ by and they continue to forget about their past and their natural traditions, their identity becomes less and less (32) ____.

Question 21.

A. How

B. Which

C. Why

D. What

Question 22.

A. institution

B. foundation

C. organization

D. principle

Question 23.

A. relate

B. relating

C. related

D. to relate

Question 24.

A. in

B. for

C. of

D. to

Question 25.

A. especial

B. special

C. specific

D. typical

Question 26.

A. find

B. look

C. search

D. seek

Question 27.

A. by which

B. how

C. when

D. where

Question 28.

A. long

B. much

C. soon

D. well

Question 29.

A. any longer

B. any more

C. no longer

D. no more

Question 30.

A. at once

B. once

C. one time

D. for once

Question 31.

A. goes

B. flies

C. passes

D. walks

Question 32.

A. pronouncing

B. pronounce

C. pronounced

D. been pronouncing

Mark the letter A, B, C. or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1A

2A

3A

4D

5A

6D

7B

8A

9A

10A

11B

12D

13C

14D

15D

16D

17B

18D

19C

20B

21D

22B

23A

24B

25C

26C

27D

28D

29C

30B

31A

32C

33C

34D

35B

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 1: – Cindy: “Your hairstyle is terrific, Mary!” – Mary: “………..”

A. Yes, all right.

B. Thanks, Cindy. I had it done yesterday.

C. Never mention it

D. Thanks, but I’m afraid

Question 2: Two students Peter and Anny are talking about women’s role.

– Peter: “ In my opinion, women would not go to work.”

– Anny: “…………………….”

A. Yes, I don’t agree

B. What nonsense !

C. Yes, I do

D. Yes, it was ever

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 3:  precipitation occurs,  of it evaporates, some runs off  surface it strikes, and some  into the ground.

A. When

B. Some

C. The

D. Sinking

Question 4:  in that city  a reaction from city workers,  firemen and policemen who had been laid off from  jobs.

A. What happened

B. Were

C. Including

D. Their

Question 5:  the letter  her boyfriend, she  extremely 

A. Opened

B. From

C. Felt

D. Excited

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: Lack of water and nutrients has  the growth of these cherry tomato plants

A. promoted

B. assisted

C. realized

D. prevented

Question 7: “It’s no use talking to me about metaphysics. It’s ”

A. a subject that I don’t understand

B. a theme that I like to discuss

C. a book that is never opened

D. an object that I really love

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 8: For most male spiders courtship is a  procedure, for they may be eaten by females.

A. complicated

B. dangerous

C. safe

D. peculiar

Question 9: A chronic lack of sleep may make us  and reduces our motivation to work.

A. uncomfortable

B. responsive

C. miserable

D. calm

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 10:

A. fl

B. h

C. p

D. s

Question 11:

A. kit

B. catch

C. orang

D. buzz

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 12:

A. weather

B. police

C. divide

D. attract

Question 13:

A. comfortable

B. employment

C. important

D. surprising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 14: A/An_______is an official document stating that you have passed an examination, completed a course, or achieved some necessary qualifications

A. certificate

B. requirement

C. education

D. test

Question 15: _________flowers are usually made of plastic or silk.

A. Unreal

B. False

C. Artificial

D. Untrue

Question 16: The police have begun an__________ into the accident which happened this afternoon.

A. investigating

B. investigatory

C. investigate

D. investigation

Question 17:It was no accident that he broke my glasses. He did it _______ purpose.

A. with B. on C. by D. about

Question 18: We _______ touch since we _______ school three years ago.

A. lost / have left

B. have lost / leave

C. have lost / left

D. were losing / had left

Question 19: There was a___________ table in the middle of the room.

A. Japanese round beautiful wooden

B. beautiful wooden round Japanese

C. beautiful wooden Japanese round

D. beautiful round Japanese wooden

Question 20: The more challenging the job is, _______.

A. the more interesting he finds

B. the more he finds it interesting

C. he finds it more interesting

D. the more interesting it is to him

Question 21: She asked________so embarrassed when he saw Carole.

A. why did Mai look

B. did Mai look

C. why Mai looked

D. why looked

Question 22: The old man ______ to hospital early. I think they did it too late.

A. must have taken

B. should have taken

C. must have been taken

D. should have been taken

Question 23: When the manager of our company retires, the deputy manager will______ that position.

A. take over

B. catch on

C. stand for

D. hold on

Question 24: I read the contract again and again ______ avoiding making spelling mistakes.

A. in terms of

B. by means of

C. with a view to

D. in view of

Question 25: ________, you need to achieve a score of 60% or more.

A. To pass this test

B. For being passed this test

C. In order pass this test

D. So that to pass this test

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 26: You are in this mess right now because you didn’t listen to me in the first place.

A. If you listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

B. If you listen to my advice in the first place, you will not be in this mess right now.

C. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

D. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t have been in this mess right now.

Question 27 : She was so busy that she couldn’t answer the phone.

A. She was very busy that she couldn’t answer the phone.

B. She was too busy to answer the phone.

C. She was too busy not to answer the phone.

D. She was very busy so that she couldn’t answer the phone

Question 28: It’s no use reading that book.

A. You should read that book.

B. That book has not been used.

C. That book is not worth reading.

D. I have used the book for a long time.

Question 29: He had just finished eating his breakfast. Then he fell down

A. Hardly did he finished eating his breakfast when he fell down

B. Hardly he had finished eating his breakfast when he fell down

C. Hardly have he finished eating his breakfast when he fell down

D. Hardly had he finished eating his breakfast when he fell down

Question 30: She was the first woman in the Philippines. She was elected as the president of the country.

A. She was the first woman being elected as the president of the Philippines.

B. She was the first woman who is elected as the president of the Philippines.

C. She was the first woman to be elected as the president of the Philippines.

D. She was the first woman elected as the president of the Philippines.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Many people enjoy lying in bed in the morning, but can you imagine having to spend 90 days in bed? Could you stand the boredom and the frustration of not being(31)….. to get up? That was the task that faced 14 volunteers when they started out on a bed-rest experiment being conducted (32)….. the European Space Agency.

The study had a serious purpose: to investigate the changes that take place in the human body during long-duration spaceflight. Lying in a horizontal position was the best way of (33)…… weightlessness. The aim was to discover what effect period of weightlessness will have on the health of astronauts spending several months on the International Space Station.

The volunteers ate their meals, took showers and underwent medical tests without ever sitting up. That’s even tougher than it sounds, especially when you (34) ..…. that no visitors were permitted. However, each volunteer did have a mobile phone, as well as access to the latest films, computer games and music. Surprisingly, Everyone was in a good (35) ..…. at the end of the 90 days, ‘I would do it again,’ said one of the volunteers. ‘It was disorientating, but we knew we were ‘contributing to medical research and space exploration.’

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1B

2B

3D

4B

5A

6D

7A

8C

9D

10C

11A

12A

13A

14A

15C

16D

17B

18C

19D

20D

21C

22D

23A

24C

25A

26C

27B

28C

29D

30C

31B

32A

33D

34B

35D

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. confident         B. important          C. together          D. exciting

2. A. control      B. patrol        C. idol       D. extol

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. A. borrow        B. neighbor        C. stapler       D. harbor

4. A. parallel       B. label           C. vessel         D. chapel

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer

5. Mai got up late and rushed to the bus stop.    

A. came into

B. went leisurely

C. went quickly

D. dropped by

6. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solution quickly.

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

7. – “Where is Dung?” – “He is ___ work. He is busy ___ his monthly report.

A. on/for

B. in/about

C. to/through

D. at/with

8. When Thao ___ last night, I ___ my favorite show on television.

A. was calling/watched

B. called/have watched

C. called/was watching

D. had called/watched

9. All of the students are ___ to pass the entrance examination in order to attend the university.

A. obsessed

B. obliged

C. obtained

D. observed

10. Most adjectives can be used to ___ a noun.

A. precede

B. advance

C. occur

D. stand

11. He ___ for that company for five months when it went bankrupt.

A. has been working

B. has worked

C. had been working

D. was working

12. At this time next week, all of the students ___ for their examination.

A. will be sat

B. have been sitting

C. have sat

D. will be sitting

13. He can’t go out because he ___ his work.

A. doesn’t finish

B. hasn’t finished

C. didn’t finish

D. hadn’t finished

14. If she had known how awful this job was going to be, she ___ it.

A. would accept

B. wouldn’t

C. wouldn’t have accepted

D. would have accepted

15. Body language is a form of ___ communication.

A. verbal

B. non-verbal

C. tongue

D. oral

16. –“What an attractive hair style you have got, Hoa!” – “_______”

A. Thank you very much. I’m afraid

B. You are telling a lie

C. Thank you for your compliment

D. I don’t like your sayings

17. The mother told her son ___ so impolitely.

A. not behave

B. not to behave

C. not behaving

D. did not behave

18. Linh said she had worked on the assignment since ___.

A. yesterday

B. two days ago

C. the day before

D. the next day

19. Manh asked me ___ that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

20. The oil price is believing to be rising again.

              A                 B               C     D

21. Now that I’ve become old, I can’t read as quick as I used to.

             A                            B                              C               D

22. Phuong refused taking the job given to her because the salary was not good.

                                    A                     B                  C                        D

23. Each of the members of the group were made to write a report every week.

                                A                              B                 C                                D

Read the following passage and choose the best option.

Halloween is one of the most famous holidays in the U.S, and it is on October 31. People carve pumpkins and make funny faces on them. These are called “Jack-O-Lantern”. On October 31, children wear a special costume such a witch, ghost, or clown. They go to many houses and they knock on the door saying, “Trick or Treat!” It means that of people don’t give them a treat, they will play some kind of trick on the household. So, usually people give candy to them.

I carved my first Halloween pumpkin at my Friendship Family’s house. First, I cut open the top of the pumpkin and pulled the seeds out. It was not good for me because it was sticky and smelled bad. I had never carved a pumpkin, so it was interesting for me. Next, I carved the eyes and the mouth. I wanted to make a face like a pirate. When I finished making the face, I put a candle inside. It was very beautiful, so I was happy.

I had a good experience because I learned one new idea about American culture by taking part in it. I think Halloween is an interesting American holiday which involves all family members and neighbors too!

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. combustion B. conservation C. purification D. pollution

2. A. mild B. mildew C. mile D. pile

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. respiratory B. initiative C. eco-friendly D. renewable

4. A. initiative B. necessary C. discriminate D. authority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. It was suggested that Pedro studies (A) the material more (B) thoroughly before attempting (C) to pass (D) the exam.

6. The customs (A) in his country (B) are more traditional (C) than that (D) in the United States.

7. Tom like to gossip about other people (A)so (B) he doesn’t like them (C) to gossip about him (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. It is stated that we are now in the first stages of a battle for the ___ of life on the earth.

A. purification

B. sustainability

C. conservation

D. responsibility

9. These eggs come from free-range chickens ___ eat only organic grains.

A. which

B. that

C. who

D. they

10. ___ is what shaped our cities into what they are today.

A. Electrification

B. Industrialisation

C. Determination

D. Urbanisation

11. If you don’t ___ this opportunity, you might not get another one.

A. catch

B. grab

C. capture

D. hold

12. I can’t stand ___people who are not tolerant of new ideas.

A. narrow-mind

B. narrow-minded

C. minded-narrow

D. narrow-minding

13. It is recommended that he ___ his course.

A. taking

B. take

C. takes

D. took

14. Traffic congestion has become a mojor issue, while schools and hospital are ___.

A. overbearing

B. overdone

C. overdeveloped

D. overloaded

15. His father left New York. The doctor suggested he ___ there.

A. not stayed

B. won’t stay

C. not stay

D. not go to stay

16. Her ___ to medicine was so great that she had little time for anything else.

A. importance

B. dedication

C. emphasis

D. reputation

17. Bill Gate’s ___ in donating large sums of money towards welfare activities is remarkable.

A. generosity

B. politeness

C. wealth

D. talent

18. At first, Microsoft had ___ hyphen in the name “Micro-soft”, combination of microcomputer and ___ software.

A. a-the-a

B. a-a-ф

C. the-the-ф

D. ф-a-the

19. I first met her four years ago when we ___ at a middle school.

A. had been studying

B. are studying

C. have been studying

D. were studying

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. – “I wonder if I could possibly use your car for tonight?” – “________ . I’m not using it anyhow.”

A. I don’t care B. I don’t know

C. Yes, indeed D. Sure, go ahead

21. Patient: “Can I make an appointment to see the doctor, please?” – Receptionist: “_____”

A. Not at the moment. He can’t be disturbed.

B. OK, you will need to check my diary.

C. OK, let me just check the diary.

D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22. When you cross the street, be careful and be on the alert for the bus.

A. Look for

B. watch out for

C. search for

D. watch for

23. The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

A. effects

B. symptoms

C. hints

D. demonstrations

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24. In common with many mothers, she feels torn between her family and her work.

A. In association with

B. In imitation of

C. Ignoring

D. Unlike

25. You should put yourself on the back for having achieved such a high score in the graduation exam.

A. criticize yourself

B. wear a backpack

C. praise yourself

D. check up your back

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. He can hardly see at all without glasses.

A. He can’t see everything without glasses

B. He is practically blind without glasses.

C. He can see even if he doesn’t wear glasses

D. He can see without glasses if he tries hard.

27. Richard shouldn’t have forgotten that yesterday was his wife’s birthday.

A. Richard’s wife forgot her own birthday.

B. Richard failed to remember the date of his wife’s birthday.

C. Richard had a birthday which his wife forgot.

D. Yesterday Richard remembered when his wife’s birthday was.

28. Although he was very tired, he agreed to help his child with his homework.

A. Despite of his tiredness, he was eager to help his child with his homework.

B. Tired as he was, he agreed to help his child with his homework.

C. Even if feeling very tired, he agreed to help his child with his homework.

D. He would have helped his child with his homework if he hadn’t been tired.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29. The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

30. She gave in her notice. She planned to start her new job in January

A. She gave in her notice, plan to start her new job in January.

B. She gave in her notice with a view to starting her new job in January.

C. Her notice was given in with an aim to start her new job in January.

D. Her notice was given in in order for her to start her new job in January.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Popular discussions of the future often focus on the way (31) ________ will affect our lives – cars that drive themselves, computerized (32) ________that think like humans and vacations on the moon. Some of these (33) ________may sound like absolute fantasy. However, if the developments of recent years are any indication, such predictions are probably not fancy at all. Only a few decades ago, most of us thought (34) ________shopping, computerized body parts and virtual reality games were science (35) ________. Now, these things are here.

31. A. technology B. economy C. politics D. mathematics

32. A. programs B. softwares C. robots D. pets

33. A. events B. facts C. opinions D. predictions

34. A. window B. electronic C. virtual D. actual

35. A. achievements B. developments C. fiction D. progress

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

The advent of the Internet may be one of the most important technological developments in recent years. Never before have so many people had access to so many different sources of information. For all of the Internet’s advantages, however, people are currently becoming aware of some of its drawbacks and are looking for creative solutions. Among the current problems, which include a general lack of reliability and numerous security concerns, the most crucial is speed.

First of all, the Internet has grown very quickly. In 1990, only a few academics had ever heard of the Internet. In 1996, over 50 million people used it. Every year, the number of people with access to the Internet doubles. The rapid growth has been a problem. The computer systems which run the Internet have not been able to keep up with the demand. Also, sometimes a request for information must pass through many routing computers before the information can be obtained. A request for information made in Paris might have to go through computers in New York, Los Angeles and Tokyo in order to obtain the required information. Consequently, service is often slow and unpredictable. Service also tends to be worse when the Internet is busiest – during the business day of the Western Hemisphere – which is also when companies need its service the most.

Some people are trying to harness the power of networked computers in such a way to avoid this problem. In 1995, a group of American universities banded together to form what has come to be known as Internet II. Internet II is a smaller, more specialized, fewer users are allowed access. Consequently, the time required to receive information has decreased.

Businesses are beginning to explore a possible analogue to the Internet II. Many businesses are creating their own “Intranets”. These are systems that can only be used by the members of the same company. In theory, fewer users should translate into a faster system. Intranets are very useful for large national and international companies whose branches need to share information. Another benefit of an Intranet is an increased amount of security. Since only company employees have access to the information on the Intranet, their information is protected from competitors. While there is little doubt that the Internet will eventually be a fast, reliable service, industry and the academic community have taken their own steps toward making more practical global networks.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – A; 2 – B; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – C; 4 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5 – A; 6 – D; 7 – B; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8 – B; 9 – A; 10 – D; 11 – B; 12 – B; 

13 – B; 14 – D; 15 – C; 16 – B; 17 – A; 

18 – B; 19 – D; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20 – D; 21 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22 – B; 23 – C; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24 – D; 25 – A; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26 – B; 27 – B; 28 – B; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29 – D; 30 – B; 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

31 – A; 32 – C; 33 – D; 34 – B; 35 – C; 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.

36 – B; 37 – B; 38 – A; 39 – C; 40 – B;

5. Đề số 5

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. information

b. necessary

c. scientific

d. automatic

2. a. diagnostic

b. preparation

c. technology

d. transportation

3. a. never

b. follow

c. pilot

d. reply

4. a. fiction

b. office

c. machine

d. expert

5. a. camera

b. computer

c. vegetable

d. everything

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. People used to know more or less how their children would live.

a. almost

b. generally

c. lately

d. definitely

7. Our children should be educated and trained well enough to perform the _______ jobs of contemporary society.

a. safe

b. diagnostic

c. fiction

d. high-tech

8. Two thousand people are _______ as having cancer of the mouth every year; and 60 per cent of them will die within five years.

a. regarded

b. diagnosed

c. checked

d. killed

9. John has sent five letters to his friend but he has not received any reply.

a. information

b. postscript

c. letter

d. answer

10. Peter is so _____ that he never thinks of anything bad and unsuccessful.

a. optimistic

b. disappointed

c. pessimistic

d. keen

11. In case of _______, you can call me at the office.

a. fiction

b. automation

c. urgency

d. importance

12. I sometimes read _______ fictions in my spare time.

a. science

b. scientific

c. scientist

d. scientifically

13. _______ surely leads to the loss of many factory jobs.

a. Automatic

b. Automation

c. Automate

d. Automatically

14. We needed some more money for the _______ work and Peter promised to help us.

a. prepare

b. preparation

c. preparatory

d. prepared

15. I cannot really imagine what _______ world will be like.

a. a

b. an

c. the

d. Ø

16. _______ United States is _______ world’s biggest consumer of energy.

a. The/ the

b. Ø/ a

c. An/ the

d. The/ Ø

17. Miss Linda speaks _______ Chinese very well although she is from _______ UK.

a. the/ Ø

b. a/ Ø

c. the/ an

d. Ø/ the

18. We sometimes have _______ pizza for _______ lunch.

a. the/ a

b. Ø/ Ø

c. a/ the

d. the/ the

19. Which is _______ highest mountain in the world?

a. a

b. an

c. the

d. Ø

20. She had not studied well, ______ fortunately she passed the final exam.

a. although

b. but

c. despite

d. in spite of

21. _______ we have worked overtime for weeks, we have not completed the project.

a. In spite of

b. Even though the fact that

c. Despite

d. Despite the fact that

22. Although she has live in London for three years, _______.

a. but she cannot speak English

b. she cannot speak English

c. but cannot speak English

d. and cannot speak English

23. In spite _______ his did not get the highest grade in the final exam.

a. of his intelligence

b. he was intelligent

c. his intelligence

d. of he was intelligent

24. We had the school picnic _______.

a. even though the rain

b. despite of the rain

c. although it raining

d. in spite of the rain

25. She looked _______ to see who was going _______ her.

a. round/ after

b. up/ off

c. at/ to

d. for/ with

26. She is a friendly girl who gets _______ everyone she meets.

a. out of

b. on with

c. away from

d. into

27. I had my sister take care _____ my children while I was _____ business.

a. with/ for

b. in/ away

c. for/ in

d. of/ on

28. He took a lot of interest _______ our work and he promised to help us _______ any troubles.

a. in/ with

b. for/ on

c. about/ at

d. for/ from

29. Are you very familiar _______ that new device?

a. upon

b. over

c. with

d. for

30. According _______ the US Census Bureau the world’s population will reach 7. 6 billion people by 2020.

a. to

b. in

c. for

d. through

Error Identification.

31. In 2030 (A), how we will provide (B) for the food, land, and energy needs (C) of a global population of over 8 billion (D)?

32. Many people are afraid (A) that in the future there will be (B) no space leaving (C) for human beings and they express the idea of robots replacing (D) human beings.

33. Human beings enjoy their life with more and more (A) progress of science and technological (B), but it is also very necessary (C) to think more about the problems that modern machines and devices (D) may cause.

34. Cars of the future will be using (A) advanced (B) technology to perform (C) such functions as automatic cruise control, hazardous object avoidance, self- parking but (D) driverless transportation.

35. In the future smart cars will also (A) be intelligent enough (B) to avoid pedestrians bicycle riders (C) and others whom (D) are not driving automobiles.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Consider activities that most take for granted, particularly those who live in industrialized nations: drinking a glass of water; driving a car or traveling by mass transportation; living in a decent house or apartment; using modern household appliances; using tools to build, fix and repair; even breathing fresh air. These activities improve our quality of life. Have you considered that to do all of the above requires the availability of natural resources, whether used as raw materials or in finished products?

The United Nations predicts that the global population will increase from the present 6. 65 billion to 7. 95 billion by the year 2025. At the same time, the world is becoming more prosperous. The average person is consuming more food, water, energy and metals. Multiple millions in nations that were once poor are now moving into the middle class. They are driving cars, acquiring household appliances, using electronic gadgets and adopting high-protein diets, similar to Western industrialized nations. The subject of natural resources has been in the news for years. The media has long reported that the world’s supply of oil, minerals, fresh water, and lumber are in danger of running out. Yet very few people take this seriously.

Within the next 50 years, the world’s population is projected to rise by 40%. This growth, coupled with increasing industrialization and urbanization, will result in greater demand for water. Water will become much scarcer. The United Nations figures suggest that there are around 300 potential conflicts over water all over the world. According to the World Health Organization (WHO), about one-sixth of the world’s population lacks access to clean water, while 40% are without access to proper sanitation services.

36. Which future problems are referred in the text?

a. industrialization and transportation b. natural resources and water

c. household appliances and food d. cars and tools

37. The first paragraph means that _______.

a. all things that make our lives convenient and comfortable need natural resources

b. people who live in industrialized countries travel everywhere by car

c. people can enjoy more and more fresh air in the future

d. we need more finished products than raw materials

38. According to the second paragraph, _______.

a. population will decrease b. many people will become poorer

c. people use more food and energy d. there will be no poor people

39. Natural resources _______.

a. will never be used up

b. have not ever been mentioned by the media

c. have been the subject of the media for many years

d. are being renovated.

40. According to the text, _______.

a. industrialization and urbanization have greater demand for water

b. clean water is always available for everybody all the -time

c. we will find more and more sources of safe water

d. everybody on earth :will be supplied enough safe water in the future

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1 – b; 2 – c; 3 – d; 4 – c; 5 – b;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6 – a; 7 – d; 8 – b; 9 – d; 10 – a;

11 – c; 12 – a; 13 – b; 14 – c; 15 – c;

16 – a; 17 – d; 18 – b; 19 – c; 20 – b;

21 – d; 22 – b; 23 – a; 24 – d; 25 – a;

26 – b; 27 – d; 28 – a; 29 – c; 30 – a;

Error Identification.

31 – B; 32 – C; 33 – B; 34 – D; 35 – D;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36 – b; 37 – a; 38 – c; 39 – c; 40 – a;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41 – c; 42 – c; 43 – a; 44 – b; 45 – a;

46 – d; 47 – d; 48 – b; 49 – c; 50 – c;

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT An Lạc. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Quang Khải
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trưng Vương

Chúc các em học tập tốt!

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button