Lớp 12

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương

Với mục đích có thêm tài liệu giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập chuẩn bị trước kì thi giữa HK1 sắp tới HOC247 giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương được HOC247 biên tập và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em tự luyện tập làm đề.

Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 12

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I.  Choose the correct option a, b, c or d to complete this postcard.

Technology, general term for the processes by  (1)_______ human beings fashion tools and machines to increase  (2)_______  control and understanding of the material  (3)_______ . The term is derived from the Greek words tekhnē, which refers to an art or craft, and logia,  (4)_______ an area of study; thus, technology means, literally, the study, or science, of crafting.

Many historians of science argue not only that technology is an essential condition of advanced, industrial civilization  (5)_______  also that the rate of technological change has developed its  (6)_______  momentum in recent centuries. Innovations now  (7)_______  to appear at a rate that increases geometrically,  without respect to geographical limits or political systems. These innovations tend to transform traditional cultural  systems , frequently with unexpected social consequences. Thus technology can be conceived as both a creative and a destructive  process.

 Câu 1.  A.  what                        B.  that                            C. which                          D. whom

 Câu 2.  A. their                         B.  its                              C. . his                             D.  the    

 Câu 3.  A. environment             B. atmosphere                 C.  surroundings                  D. air   

 Câu 4.  A.  telling                      B. meaning                      C.  reading                       D. saying

 Câu 5.  A. or                             B. and                             C. but                              D. so

 Câu 6.  A. own                         B.  possessive                  C.  private                           D. having

 Câu 7.  A. want                         B.  like                            C. seem                           D.  love  

II. Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

 Câu 8. At first, there was a lot of opposition from the parents of the disabled children as they did not believe that their children could learn anything at all.

       A.  rumor                            B.  say                             C.  report                             D. trust

 Câu 9.  Their parents were forced to work on farms all day to make money for their family, which robbed them of a chance to give their children an education.

       A. opportunity                    B. offer                           C. suggestion                       D.  supply   

Stress

 Câu 10.  A. graphic                   B. engineer                      C. cohesion                      D. librarian

 Câu 11.  A. summarize              B. moderate                    C. generous                     D. democracy

III.  Chooes tthe mistake

Câu 12. do you remember Mrs. Goddard, whom taught us Engish composition when we were in grade 10?

                              A                                    B              C                                   D

 Câu 13. Mrs. Steven, along with her coursins from Mexico, are planning to attend the festiviyies

                                         A                                      B                C                    D

 Câu 14. my uncle Elias, that is a restaurent owner, often buys fish from boats that are dock at a local pier.

                                          A                          B                      C                                D

 Câu 15. blue grass music is somewhat differen with other types of country music

                                           A                               B                       C                  D

IV. Chooes the OPPOSITE in meaning to the underline words

 Câu 16. In Tra Bong District, Quang Ngai province, the class began seven years ago with a mix of children, some dumb, deaf or suffering a lisp and others mentally retarded.

       A.  loud                              B.  heavy                        C.  strong                         D. garrulous

 Câu 17. English, Maths and science are core subjects, which are compulsory in the national examinations at certain stages of the school education system in England.

       A. optional                         B. benifcial                     C. constructive                 D. mandasory

 Câu 18. we’d better speed up if we want to get there in time.

       A. put down                        B. turn down                   C. lie down                      D. slow down

V.  Read the passage carefully, then choose the one best answer, a, b, cord.

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling, bored with this and so, last weekend I though I would do something different. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I hadn’t been to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available even though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a sightseeing tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and the others went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. We had to get a taxi back to the coach station. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

 Câu 19.  Which of the following is true?

       A.  They had lunch in a small restaurant.  B.  They all went shopping before going to theater. 

       C.  They left the city at 6:30 p.m.         D. They made a sightseeing tour of London and then had lunch.

 Câu 20. What did the writer do at home?

       A. He/ She wanted to see some of the famous buildings

       B. He/she read the newspaper and watch TV

       C. He/ She bought some sandwiches and ate them in a small park

       D. He/ She went shopping

 Câu 21.  Why did they decide to go by coach?

       A. Because it was one of the most efficient means of transport.

       B.  Because other means of transport were more expensive.

       C. Because they wanted to start early. 

       D.  Because it was available.                                                    

 Câu 22. It can be inferred from the text that                       

       A.  they missed the coach and had to take a taxi back.

       B.  the coach had already left when they got to the station.    

       C. they didn’t enjoy the meal in the restaurant very much. 

D.  they nearly missed the coach because of the meal.          

 Câu 23. He felt so excited about going to London because

       A. he hadn’t been there for ten years.           B.  he hadn’t been there for a long time.

       C.  he went there ten years ago.           D.  he hadn’t been there before.                                

 Câu 24.  According to the passage the writer

       A.  feels bored with his life.            B. usually spends his weekend at home.                       

       C. went to London with some of his friends.  D.  has lived in London for ten years.                              

Pronunciation

 Câu 25.  A. watched                  B.  stopped                      C.  parked                        D. endangered

 Câu 26.  A. table                       B.  play                           C. part                             D. today

 Câu 27.  A. school                    B. foot                            C. tooth                           D. food

VI. Chose the best answer

 Câu 28. a doctor is a person……………………. look after patient

       A. that                                B. which                         C. who                             D. who/that

 Câu 29. They practise…………………………… English every day.

       A. speaking                        B. speaks                        C. spoken                        D. to speak

 Câu 30. there are a lot of houses and building……………….. in the earthquake

       A. have been destroyed       B. had been destroyed      C. had destroyed              D. has been destroyed

 Câu 31. There’s plenty of time for you to make up your mind. You………….decide now.

       A. shouldn’t                        B. mustn’t                        C. needn’t                        D. can’t

 Câu 32. The doctor advised me…………………………. exercise every morning.

       A. to do                               B. doing                          C. done                            D. did

 Câu 33.  They find it is very difficult…………………… the lesson

A. understanding                 B. understood                  C. understanded               D. to understand

 Câu 34. Tim and Tom are talking about tom’s hat. Tom says. “what your hat nice is! ” and Tim replies

       A. no problem                                                            B.  you are welcome 

       C.  thank you, that’s a nice compliment                       D.  not at all

 Câu 35.  He regrets…………………………… too much on computer.

       A. spent                              B. to spend                      C. spending                     D. spend

VII. choose the sentence that is CLOSEST in meanig to each of the following questions

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

2. Đề số 2

Pronunciation

 Câu 1.  A.  stopped           B.  parked                       C. watched                      D. endangered

 Câu 2.  A. part                          B.  play                           C. table                            D. today

 Câu 3.  A. school                      B. foot                            C. tooth                           D. food

I.  Read the passage carefully, then choose the one best answer, a, b, cord.

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling, bored with this and so, last weekend I though I would do something different. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I hadn’t been to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available even though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a sightseeing tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and the others went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. We had to get a taxi back to the coach station. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

 Câu 4. He felt so excited about going to London because

       A. he hadn’t been there for ten years.                   B.  he hadn’t been there for a long time.

       C.  he went there ten years ago.           D.  he hadn’t been there before.                                

 Câu 5. It can be inferred from the text that                         

       A.  the coach had already left when they got to the station.    

       B.  they nearly missed the coach because of the meal.          

       C. they didn’t enjoy the meal in the restaurant very much.

       D.  they missed the coach and had to take a taxi back.

 Câu 6.  Why did they decide to go by coach?

       A. Because it was one of the most efficient means of transport.          B. Because they wanted to start early.

       C.  Because it was available.                                D.  Because other means of transport were more expensive.

 Câu 7.  Which of the following is true?

       A.  They had lunch in a small restaurant.                   B.  They all went shopping before going to theater. 

       C.  They left the city at 6:30 p.m.

       D. They made a sightseeing tour of London and then had lunch.

 Câu 8. What did the writer do at home?

       A. He/she read the newspaper and watch TVn

       B. He/ She bought some sandwiches and ate them in a small park

       C. He/ She wanted to see some of the famous buildings  

        D. He/ She went shopping

 Câu 9.  According to the passage the writer

       A. usually spends his weekend at home.       B. went to London with some of his friends.

       C.  feels bored with his life.              D.  has lived in London for ten years.                              

II. Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

 Câu 10.  Their parents were forced to work on farms all day to make money for their family, which robbed them of a chance to give their children an education.

       A. suggestion                      B. opportunity                 C. offer                               D.  supply 

 Câu 11. At first, there was a lot of opposition from the parents of the disabled children as they did not believe that their children could learn anything at all.

       A.  say                                B. trust                            C.  rumor                         D.  report

III. Chooes the OPPOSITE in meaning to the underline words

 Câu 12. In Tra Bong District, Quang Ngai province, the class began seven years ago with a mix of children, some dumb, deaf or suffering a lisp and others mentally retarded.

       A.  strong                            B.  loud                           C.  heavy                            D. garrulous

 Câu 13. we’d better speed up if we want to get there in time.

       A. put down                        B. turn down                   C. slow down                   D. lie down

 Câu 14. English, Maths and science are core subjects, which are compulsory in the national examinations at certain stages of the school education system in England.

       A. benifcial                         B. constructive                C. optional                       D. mandasory

 IV. Stress

 Câu 15.  A. generous                 B. summarize                  C. democracy                   D. moderate

 Câu 16.  A. librarian                 B. graphic                       C. engineer                      D. cohesion

IV.  Chooes tthe mistake

 Câu 17. my uncle Elias, that is a restaurent owner, often buys fish from boats that are dock at a local pier.

                                          A                             B                  C                              D

 Câu 18. Mrs. Steven, along with her coursins from Mexico, are planning to attend the festiviyies

                                         A                                    B              C                         D

 Câu 19. blue grass music is somewhat differen with other types of country music

                                          A                                  B                         C              D

 Câu 20. do you remember Mrs. Goddard, whom taught us Engish composition when we were in grade 10?

      A                                        B                                    C                                        D

V. Choose the sentence that is CLOSEST in meanig to each of the following questions

 Câu 21. Tom: you’re a great dancer, Tim. I wish I could do half as well as  you

       A. Tim: thanks, Tom. You’re welcome                        B. Tim: you’re terrible

       C. Tim: thanks, Tom. that’s very nice of you to say so  D. Tm: You’ve got to be kidding!

 Câu 22. John will have finished his project when we arrive next month

       A. –> his project have been finished when we arrive next month by Jonh

       B. –> his project will have  finished when we arrive next month by Jonh

       C.  –> his project will has been finished when we arrive next month by Jonh

       D. –> his project will have been finished when we arrive next month by Jonh

 Câu 23. people say that love brings happiness

       A. it is said that  love brings happiness                        B. it is said that  love bringing happiness

       C. it is said that  love brought happiness                      D. it is said that  love to brings happiness

 Câu 24. I saw some peolpe. their car had broken down

       A. I saw some people whose car had broken down       B.  I saw some people who car had broken down

       C.  I saw some people whom car had broken down      D.  I saw some people which car had broken down

 Câu 25. we got lost because we didn’t bring a city map

       A. if we have brought a city map, we wouldn’t have got lost

       B. if we had brought a city map, we wouldn’t  got lost

       C. if we had brought a city map, we wouldn’t have got lost

       D. if we has brought a city map, we wouldn’t have got lost

VI. Chose the best answer

 Câu 26. The doctor advised me…………………………. exercise every morning.

       A. doing                             B. done                           C. did                              D. to do

 Câu 27.  They find it is very difficult…………………… the lesson

A. understanding                 B. understood                  C. understanded               D. to understand

 Câu 28. there are a lot of houses and building……………….. in the earthquake

       A. has been destroyed         B. had been destroyed      C. had destroyed              D. have been destroyed

 Câu 29. Tim and Tom are talking about tom’s hat. Tom says. “what your hat nice is! ” and Tim replies

       A.  you are welcome                                                   B.  thank you, that’s a nice compliment

       C.  not at all                                                               D. no problem

 Câu 30.  He regrets…………………………… too much on computer.

       A. spend                             B. spending                     C. to spend                      D. spent

 Câu 31. a doctor is a person……………………. look after patient

       A. who/that                         B. which                         C. that                              D. who

 Câu 32. They practise…………………………… English every day.

       A. spoken                           B. speaks                        C. speaking                      D. to speak

 Câu 33. There’s plenty of time for you to make up your mind. You………….decide now.

       A. can’t                               B. shouldn’t                     C. mustn’t                        D. needn’t

VII.  Choose the correct option a, b, c or d to complete this postcard.

Technology, general term for the processes by  (34)_______ human beings fashion tools and machines to increase  (35)_______  control and understanding of the material  (36)_______ . The term is derived from the Greek words tekhnē, which refers to an art or craft, and logia,  (37)_______ an area of study; thus, technology means, literally, the study, or science, of crafting.

Many historians of science argue not only that technology is an essential condition of advanced, industrial civilization  (38)_______  also that the rate of technological change has developed its  (39)_______  momentum in recent centuries. Innovations now  (40)_______  to appear at a rate that increases geometrically,  without respect to geographical limits or political systems. These innovations tend to transform traditional cultural  systems , frequently with unexpected social consequences. Thus technology can be conceived as both a creative and a destructive  process.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)— 

3. Đề số 3

I.  Read the passage carefully, then choose the one best answer, a, b, cord.

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling, bored with this and so, last weekend I though I would do something different. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I hadn’t been to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available even though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a sightseeing tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and the others went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. We had to get a taxi back to the coach station. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

 Câu 1. It can be inferred from the text that                         

       A.  they missed the coach and had to take a taxi back.

       B.  the coach had already left when they got to the station.     

       C.  they nearly missed the coach because of the meal.          

       D. they didn’t enjoy the meal in the restaurant very much.

 Câu 2. He felt so excited about going to London because

       A.  he hadn’t been there before.                                   B.  he hadn’t been there for a long time.

       C.  he went there ten years ago.                                     D. he hadn’t been there for ten years.

 Câu 3. What did the writer do at home?

       A. He/ She bought some sandwiches and ate them in a small park

       B. He/ She went shopping                                           C. He/she read the newspaper and watch TV

       D. He/ She wanted to see some of the famous buildings

 Câu 4.  Which of the following is true?

       A. They made a sightseeing tour of London and then had lunch.    B.  They left the city at 6:30 p.m.

       C.  They all went shopping before going to theater.         D.  They had lunch in a small restaurant.                  

 Câu 5.  Why did they decide to go by coach?

       A. Because it was one of the most efficient means of transport.

       B.  Because other means of transport were more expensive.

       C. Because they wanted to start early.                         D.  Because it was available.                                                   

 Câu 6.  According to the passage the writer

       A.  has lived in London for ten years.                               B.  feels bored with his life.

       C. usually spends his weekend at home.                          D. went to London with some of his friends.

Pronunciation

 Câu 7.  A. watched                   B.  stopped                      C.  parked                           D. endangered

 Câu 8.  A.  play                        B. today                          C. part                             D. table

 Câu 9.  A. foot                          B. food                           C. tooth                           D. school

II. choose the sentence that is CLOSEST in meanig to each of the following questions

 Câu 10. Tom: you’re a great dancer, Tim. I wish I could do half as well as  you

       A. Tim: you’re terrible                                                B. Tm: You’ve got to be kidding!

       C. Tim: thanks, Tom. that’s very nice of you to say so  D. Tim: thanks, Tom. You’re welcome

 Câu 11. people say that love brings happiness

       A. it is said that  love to brings happiness                    B. it is said that  love brought happiness

       C. it is said that  love brings happiness                        D. it is said that  love bringing happiness

 Câu 12. I saw some peolpe. their car had broken down

       A. I saw some people whose car had broken down       B.  I saw some people who car had broken down

       C.  I saw some people whom car had broken down      D.  I saw some people which car had broken down

 Câu 13. John will have finished his project when we arrive next month

       A. –> his project have been finished when we arrive next month by Jonh

       B. –> his project will have been finished when we arrive next month by Jonh

       C. –> his project will have  finished when we arrive next month by Jonh

       D.  –> his project will has been finished when we arrive next month by Jonh

 Câu 14. we got lost because we didn’t bring a city map

       A. if we has brought a city map, we wouldn’t have got lost

       B. if we had brought a city map, we wouldn’t have got lost

       C. if we had brought a city map, we wouldn’t  got lost

       D. if we have brought a city map, we wouldn’t have got lost

III. Chooes the OPPOSITE in meaning to the underline words

 Câu 15. In Tra Bong District, Quang Ngai province, the class began seven years ago with a mix of children, some dumb, deaf or suffering a lisp and others mentally retarded.

       A.  heavy                            B.  strong                        C. garrulous                     D.  loud  

 Câu 16. we’d better speed up if we want to get there in time.

       A. slow down                     B. put down                    C. turn down                    D. lie down

 Câu 17. English, Maths and science are core subjects, which are compulsory in the national examinations at certain stages of the school education system in England.

       A. benifcial                         B. optional                      C. constructive                 D. mandasory

 IV. Stress

 Câu 18.  A. cohesion                 B. graphic                       C. librarian                      D. engineer

 Câu 19.  A. democracy              B. summarize                  C. generous                     D. moderate

IV. Chose the best answer

 Câu 20. there are a lot of houses and building……………….. in the earthquake

       A. has been destroyed         B. had destroyed              C. have been destroyed     D. had been destroyed

 Câu 21. a doctor is a person……………………. look after patient

       A. that                                B. who/that                     C. who                             D. which

 Câu 22. There’s plenty of time for you to make up your mind. You………….decide now.

       A. mustn’t                           B. needn’t                        C. can’t                            D. shouldn’t

 Câu 23. The doctor advised me…………………………. exercise every morning.

       A. to do                               B. doing                          C. did                              D. done

 Câu 24. Tim and Tom are talking about tom’s hat. Tom says. “what your hat nice is! ” and Tim replies

       A.  thank you, that’s a nice compliment                       B.  you are welcome 

       C.  not at all                                                               D. no problem

 Câu 25.  They find it is very difficult…………………… the lesson

A. understanding                 B. understood                  C. understanded               D. to understand

 Câu 26.  He regrets…………………………… too much on computer.

       A. spend                             B. to spend                      C. spent                           D. spending

 Câu 27. They practise…………………………… English every day.

       A. speaking                        B. speaks                        C. spoken                        D. to speak

V. Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

 Câu 28. At first, there was a lot of opposition from the parents of the disabled children as they did not believe that their children could learn anything at all.

       A.  say                                B.  report                         C.  rumor                         D. trust

 Câu 29.  Their parents were forced to work on farms all day to make money for their family, which robbed them of a chance to give their children an education.

       A. suggestion                      B.  supply                       C. offer                               D. opportunity

VI.  Choose the correct option a, b, c or d to complete this postcard.

Technology, general term for the processes by  (30)_______ human beings fashion tools and machines to increase  (31)_______  control and understanding of the material  (32)_______ . The term is derived from the Greek words tekhnē, which refers to an art or craft, and logia,  (33)_______ an area of study; thus, technology means, literally, the study, or science, of crafting.

Many historians of science argue not only that technology is an essential condition of advanced, industrial civilization  (34)_______  also that the rate of technological change has developed its  (35)_______  momentum in recent centuries. Innovations now  (36)_______  to appear at a rate that increases geometrically,  without respect to geographical limits or political systems. These innovations tend to transform traditional cultural  systems , frequently with unexpected social consequences. Thus technology can be conceived as both a creative and a destructive  process.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

I. Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit

 Câu 1. At first, there was a lot of opposition from the parents of the disabled children as they did not believe that their children could learn anything at all.

       A.  say                                B.  report                         C.  rumor                         D. trust

 Câu 2.  Their parents were forced to work on farms all day to make money for their family, which robbed them of a chance to give their children an education.

      A. suggestion                      B. offer                           C.  supply                 D. opportunity

II.  Chooes tthe mistake

 Câu 3. do you remember Mrs. Goddard, whom taught us Engish composition when we were in grade 10?

                           A                                        B                                      C                                       D

 Câu 4. Mrs. Steven, along with her coursins from Mexico, are planning to attend the festiviyies

                                        A                                    B               C                       D

 Câu 5. my uncle Elias, that is a restaurent owner, often buys fish from boats that are dock at a local pier.

                                         A                            B                   C                                 D

 Câu 6. blue grass music is somewhat differen with other types of country music

                                         A                              B                          C                   D

III.  Read the passage carefully, then choose the one best answer, a, b, cord.

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling, bored with this and so, last weekend I though I would do something different. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I hadn’t been to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available even though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a sightseeing tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and the others went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. We had to get a taxi back to the coach station. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

 Câu 7.  Why did they decide to go by coach?

       A. Because it was one of the most efficient means of transport.  

       B.  Because it was available.                                                    

       C.  Because other means of transport were more expensive.

       D. Because they wanted to start early.

 Câu 8. He felt so excited about going to London because

       A.  he went there ten years ago.                        B.  he hadn’t been there for a long time.

       C. he hadn’t been there for ten years.             D.  he hadn’t been there before.                                       

 Câu 9.  Which of the following is true?

       A.  They left the city at 6:30 p.m.                                  B.  They all went shopping before going to theater. 

       C.  They had lunch in a small restaurant.                  

       D. They made a sightseeing tour of London and then had lunch.

 Câu 10. What did the writer do at home?

       A. He/she read the newspaper and watch TV               B. He/ She wanted to see some of the famous buildings

       C. He/ She went shopping

       D. He/ She bought some sandwiches and ate them in a small park

 Câu 11. It can be inferred from the text that                       

       A.  they missed the coach and had to take a taxi back.        

       B.  the coach had already left when they got to the station.    

       C.  they nearly missed the coach because of the meal.          

       D. they didn’t enjoy the meal in the restaurant very much.

 Câu 12.  According to the passage the writer

       A. went to London with some of his friends.                 B.  has lived in London for ten years.                              

       C. usually spends his weekend at home.                          D.  feels bored with his life.

III. Pronunciation

 Câu 13.  A. tooth             B. school                         C. foot                             D. food

 Câu 14.  A.  stopped                  B. watched                      C.  parked          D. endangered

 Câu 15.  A. part           B. today                          C.  play                    D. table

Stress

 Câu 16.  A. moderate         B. summarize                  C. democracy                   D. generous

 Câu 17.  A. graphic           B. engineer              C. librarian                      D. cohesion

IV. Choose the sentence that is CLOSEST in meanig to each of the following questions

 Câu 18. Tom: you’re a great dancer, Tim. I wish I could do half as well as  you

       A. Tim: you’re terrible                                                B. Tm: You’ve got to be kidding!

       C. Tim: thanks, Tom. You’re welcome                        D. Tim: thanks, Tom. that’s very nice of you to say so

 Câu 19. we got lost because we didn’t bring a city map

       A. if we had brought a city map, we wouldn’t have got lost

       B. if we had brought a city map, we wouldn’t  got lost

       C. if we has brought a city map, we wouldn’t have got lost

       D. if we have brought a city map, we wouldn’t have got lost

 Câu 20. I saw some peolpe. their car had broken down

       A. I saw some people whose car had broken down       B.  I saw some people who car had broken down

       C.  I saw some people whom car had broken down      D.  I saw some people which car had broken down

 Câu 21. people say that love brings happiness

       A. it is said that  love brings happiness                        B. it is said that  love brought happiness

       C. it is said that  love bringing happiness                     D. it is said that  love to brings happiness

 Câu 22. John will have finished his project when we arrive next month

       A. –> his project will have  finished when we arrive next month by Jonh

       B. –> his project have been finished when we arrive next month by Jonh

       C.  –> his project will has been finished when we arrive next month by Jonh

       D. –> his project will have been finished when we arrive next month by Jonh

V. Chooes the OPPOSITE in meaning to the underline words

 Câu 23. we’d better speed up if we want to get there in time.

       A. put down                        B. slow down                  C. turn down                    D. lie down

 Câu 24. In Tra Bong District, Quang Ngai province, the class began seven years ago with a mix of children, some dumb, deaf or suffering a lisp and others mentally retarded.

       A. garrulous                        B.  strong                        C.  loud                     D.  heavy        

 Câu 25. English, Maths and science are core subjects, which are compulsory in the national examinations at certain stages of the school education system in England.

       A. mandasory                     B. benifcial                     C. optional                       D. constructive

VI.  Choose the correct option a, b, c or d to complete this postcard.

Technology, general term for the processes by  (26)_______ human beings fashion tools and machines to increase  (27)_______  control and understanding of the material  (28)_______ . The term is derived from the Greek words tekhnē, which refers to an art or craft, and logia,  (29)_______ an area of study; thus, technology means, literally, the study, or science, of crafting.

Many historians of science argue not only that technology is an essential condition of advanced, industrial civilization  (30)_______  also that the rate of technological change has developed its  (31)_______  momentum in recent centuries. Innovations now  (32)_______  to appear at a rate that increases geometrically,  without respect to geographical limits or political systems. These innovations tend to transform traditional cultural  systems , frequently with unexpected social consequences. Thus technology can be conceived as both a creative and a destructive  process.

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

5. Đề số 5

I. Choose the sentence that is CLOSEST in meanig to each of the following questions

 Câu 1. I saw some peolpe. their car had broken down

A.  I saw some people which car had broken down 

B. I saw some people whose car had broken down

C.  I saw some people whom car had broken down

D.  I saw some people who car had broken down

 Câu 2. people say that love brings happiness

A. it is said that  love to brings happiness         

B. it is said that  love bringing happiness

C. it is said that  love brings happiness

D. it is said that  love brought happiness

 Câu 3. John will have finished his project when we arrive next month

A. –> his project will has been finished when we arrive next month by Jonh

B. –> his project will have  finished when we arrive next month by Jonh

C. –> his project have been finished when we arrive next month by Jonh

D. –> his project will have been finished when we arrive next month by Jonh

 Câu 4. Tom: you’re a great dancer, Tim. I wish I could do half as well as  you

A. Tim: thanks, Tom. You’re welcome 

B. Tm: You’ve got to be kidding!

C. Tim: thanks, Tom. that’s very nice of you to say so

D. Tim: you’re terrible

Câu 5. we got lost because we didn’t bring a city map

A. if we has brought a city map, we wouldn’t have got lost

B. if we had brought a city map, we wouldn’t have got lost

C. if we had brought a city map, we wouldn’t  got lost

D. if we have brought a city map, we wouldn’t have got lost

II.  Choose the correct option a, b, c or d to complete this postcard.

Technology, general term for the processes by  (6)_______ human beings fashion tools and machines to increase  (7)_______  control and understanding of the material  (8)_______ . The term is derived from the Greek words tekhnē, which refers to an art or craft, and logia,  (9)_______ an area of study; thus, technology means, literally, the study, or science, of crafting.

Many historians of science argue not only that technology is an essential condition of advanced, industrial civilization  (10)_______  also that the rate of technological change has developed its  (11)_______  momentum in recent centuries. Innovations now  (12)_______  to appear at a rate that increases geometrically,  without respect to geographical limits or political systems. These innovations tend to transform traditional cultural  systems , frequently with unexpected social consequences. Thus technology can be conceived as both a creative and a destructive  process.

 Câu 6.  A. whom                       B. which                         C.  that           D.  what

 Câu 7.  A. . his                          B.  the                   C.  its                                  D. their

 Câu 8.  A. environment             B.  surroundings              C. atmosphere       D. air   

 Câu 9.  A.  reading                    B.  telling          C. saying                             D. meaning     

 Câu 10.  A. but                         B. and             C. or                                    D. so

 Câu 11.  A. own                        B.  possessive                  C. having         D.  private          

 Câu 12.  A. seem                      B.  love                           C. want              D.  like

III. Stress

 Câu 13.  A. cohesion                 B. librarian                      C. engineer           D. graphic

 Câu 14.  A. moderate                B. summarize           C. generous            D. democracy

III. Chose the best answer

 Câu 15.  He regrets…………………………… too much on computer.

       A. to spend                         B. spent                           C. spending                     D. spend

 Câu 16.  They find it is very difficult…………………… the lesson

       A. to understand                  B. understanding             C. understood                  D. understanded

 Câu 17. a doctor is a person……………………. look after patient

       A. who/that                         B. that                             C. who                             D. which

 Câu 18. The doctor advised me…………………………. exercise every morning.

       A. doing                             B. done                           C. to do                            D. did

 Câu 19. They practise…………………………… English every day.

       A. spoken                           B. speaking                     C. speaks                         D. to speak

 Câu 20. there are a lot of houses and building……………….. in the earthquake

       A. had destroyed                 B. has been destroyed      C. have been destroyed     D. had been destroyed

 Câu 21. There’s plenty of time for you to make up your mind. You………….decide now.

       A. needn’t                           B. can’t                            C. shouldn’t                     D. mustn’t

 Câu 22. Tim and Tom are talking about tom’s hat. Tom says. “what your hat nice is! ” and Tim replies

       A.  not at all                                                               B. no problem

       C.  thank you, that’s a nice compliment                       D.  you are welcome 

IV.  Chooes tthe mistake

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

Đáp án đề số 1

01. C; 02. A; 03. A; 04. B; 05. C; 06. A; 07. C; 08. D; 09. A; 10. B; 11. D; 12. B; 13. C; 14. A; 15. B;

16. D; 17. A; 18. D; 19. D; 20. B; 21. B; 22. D; 23. B; 24. B; 25. D; 26. C; 27. B; 28. D; 29. A; 30. A;

31. C; 32. A; 33. C; 34. C; 35. C; 36. A; 37. D; 38. D; 39. B; 40. B;

Đáp án đề số 2

01. D; 02. A; 03. B; 04. B; 05. B; 06. D; 07. D; 08. A; 09. A; 10. B; 11. B; 12. D; 13. C; 14. C; 15. C;

16. C; 17. A; 18. C; 19. B; 20. B; 21. C; 22. D; 23. A; 24. A; 25. C; 26. D; 27. C; 28. D; 29. B; 30. B;

31. A; 32. C; 33. D; 34. D; 35. C; 36. A; 37. A; 38. C; 39. A; 40. B;

Đáp án đề số 3

01. C; 02. B; 03. C; 04. A; 05. B; 06. C; 07. D; 08. C; 09. A; 10. C; 11. C; 12. A; 13. B; 14. B; 15. C;

16. A; 17. B; 18. D; 19. A; 20. C; 21. B; 22. B; 23. A; 24. A; 25. C; 26. D; 27. A; 28. D; 29. D; 30. D;

31. B; 32. D; 33. D; 34. B; 35. D; 36. A; 37. B; 38. A; 39. B; 40. C;

Đáp án đề số 4

01. D; 02. D; 03. B; 04. C; 05. A; 06. B; 07. C; 08. B; 09. D; 10. A; 11. C; 12. C; 13. C; 14. D; 15. A;

16. C; 17. B; 18. D; 19. A; 20. A; 21. A; 22. D; 23. B; 24. A; 25. C; 26. C; 27. D; 28. C; 29. A; 30. D;

31. D; 32. B; 33. D; 34. B; 35. C; 36. A; 37. B; 38. B; 39. C; 40. B;

Đáp án đề số 5

01. B; 02. C; 03. D; 04. C; 05. B; 06. B; 07. D; 08. A; 09. D; 10. A; 11. A; 12. A; 13. C; 14. D; 15. C;

16. A; 17. A; 18. C; 19. B; 20. C; 21. A; 22. C; 23. B; 24. A; 25. C; 26. B; 27. A; 28. A; 29. C; 30. D;

31. D; 32. B; 33. B; 34. A; 35. B; 36. D; 37. B; 38. A; 39. C; 40. C;

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trưng Vương
  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Viết Xuân
  • Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button