Tiểu Học

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường TH Bình Hòa

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Bình Hòa nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 5 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG TIỂU HỌC BÌNH HÒA

1. Đề số 1

I. Choose the odd one out. 

1. a. magazine

b. story book

c. newspaper

d. TV

2. a. flower festival 

b. singing contest

c. join 

d. music concert

3. a. often

b. sometimes

c. usually 

d. on time

4. a. twice

b. third

c. fourth

d. first

5. a. how often

b. how old

c. hi

d. Where

II. Choose the correct answer. 

1. ________ meet at 6.00 p. m.

a. Let’s

b. Let’s go

c. Let

2. Lien ________ 9 on his next birthday.

a. will be

b. will is

c. is

3. I live ________ my sisters in an apartment.

a. on

b. with

c. to

4. Quynh lives ________ 56 Duy Tan Street.

a. at

b. on

c. in

5. Will you be free next Saturday? – ________

a. Yes, I will

b. Yes, I do

c. Yes, I am

6. Where will we meet? – ________ the cinema.

a. To the left

b. Next to

c. In front

7. I think she ________ the party tomorrow.

a. join

b. will join

c. joins

8. I will see you ________ the weekend.

a. at

b. Ø

c. in

9. _______do you go to the amusement center? – Once a week.

a. How usually

b. How often

c. How many 

10. _______ were you born? – In Hanoi. 

a. When

b. Where

c. What 

III. Choose the best word to complete the blank.

invite; bookstore; played; gave; took;

1. She _______________ lots of photos at the food festival yesterday. 

2. Did Nga ____________ you to her birthday party? 

3. My father bought some books at the _____________. 

4. My friends __________ me some presents on my birthday. 

5. Last Sunday, we __________ hide-and-seek at the park. 

IV. Put the words in the right order to make meaningful sentences.

1. the/ school/ Jennie/ morning/ seven/ to/ o’clock/ goes/ at / in.

__________________________________________

2. Where/ Hung/ does/ live?

__________________________________________

3. part/ in/ contest/ did/ the/ singing / you/ take/?

__________________________________________

4. Hoa/ birthday/ to/ her/ invites/ Minh/ party/

__________________________________________

5. party/ She/ the/ with/ went/ her/ to/ friends.

_________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – d; 2 – c; 3 – d; 4 – a; 5 – c; 

II. Choose the correct answer.

1 – a; 2 – a; 3 – b; 4 – a; 5 – a;

6 – b; 7 – b; 8 – a; 9 – b; 10 – b;

III. Choose the best word to complete the blank.

1 – took; 2 – invite; 3 – book store; 4 – gave; 5 – played;

IV. Put the words in the right order to make meaningful sentences.

1 – Jennie goes to school at seven o’clock in the morning.

2 – Where does Hung live?

3 – Did you take part in singing contest?

4 – Hoa invites Minh to her birthday party.

5 – She went to the party with her friends.

2. Đề số 2

I. Circle the odd one out.

1. A. coach

B. ship

C. train

D. beach

2. A. have

B. surfing

C. watch

D. play

3. A. played

B. went

C. was

D. had

4. A. cave

B. island

C. apartment

D. mountain

5. A. fruit

B. play

C. candle

D. birthday cake

II. Complete the sentence with suitable word.

with; went; does; songs; how;

1. Nam often………morning exercise.

2. After school, he does his homework ………his classmates.

3. ………….did you get there? – by coach

4. I ………..to the theatre last night with my parents.

5. They sang English………… beautifully.

III. Read the passage and answer the question.

His name is Phong. He lives in a house in the city. Near his house, there is a supermarket, a bank, a post office and a clinic. He is a student. He studies at Le Duan primary school. His house is near his school so he often goes to school on foot. He goes to school in the morning. In the afternoon, he often does his homework and helps his mom with some little things.

1. What is his name?

2. What does he do?

3. Does he live in the countryside?

4. Where is his school?

5. When does he go to school?

IV. Reorder the words.

1. play/ gym/ Linda/ I/ volleyball/ the/ and/ in/

………………………………………………………………

2. afternoon/ I/ homework/ the/ often/ my/ in/ do/

………………………………………………………………

3. address/ is/ What/ his/ ?/

………………………………………………………………

4. go/ do/ How/ school/ you/ to/ ?

………………………………………………………………

5. twice/ TV/ Tom/ week/ watches/ a/

………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd one out.

1 – D; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – B;

II. Complete the sentence with suitable word.

1 – does; 2 – with; 3 – How; 4 – went; 5 – songs;

III. Read the passage and answer the question.

1 – His name is Phong.

2 – He is a student.

3 – No, he doesn’t.

4 – It is near his house.

5 – He goes to school in the morning.

IV. Reorder the words.

1 – I and Linda play volleyball in the gym.

2 – I often do my homework in the afternoon.

3 – What is his address?

4 – How do you go to school?

5 – Tom watches TV twice a week.

3. Đề số 3

I. Chọn từ khác loại.

1. A. fine

B. large

C. not

D. early

2. A. grass

B. vegetable

C. tree

D. school

3. A. capital

B. city

C. countryside

D. apartment

4. A. by

B. at

C. taxi

D. from

5. A. went

B. leave

C. finish

D. start

II. Khoanh tròn từ đúng hoàn thành câu.

1. ……… did Lan go on holiday? – Nha Trang.

A. What

B. Where

C. Which

2. He went to Da Nang – the ……… city

A. coastal

B. beach

C. town

3. Where ……… he last summer, Linda? – In his grandparents’s.

A. are

B. was

C. were

4. _______ did you do when you were in Da Nang?

A. What

B. When

C. Where

5. Did you_______ any photos here?

A. took

B. take

C. takes

6. What did Nam eat yesterday? He _______ fish, rice and soup.

A. eat

B. eats

C. ate

7. My birthday is ………. Monday, December 21st.

A. at

B. on

C. in

8. ………. you have a test today?

A. Will

B. Do

C. Are

9. Will you be free next Sunday? – ………..

A. No, I won’t

B. No, I don’t

C. No. I amn’t.

10. We will meet our old friends _____ Sunday.

A. last

B. next

C. now

III. Chia động từ trong ngoặc

1. I ________________ a student in Le Quy Don primary school. (be)

2. Last weekend, we ______________ to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lien and Minh ____________ lunch together at the school. (now have)

4. Dung ____________ noodles for breakfast yesterday. (have)

5. I _____________ in Hanoi city, I lives in Thai Binh province. (not live)

IV. Đọc đoạn văn và viết T (đúng) hoặc F (sai)

Her name is Lan. She lives in an apartment in the city. Near her house, there is a supermarket, a book store, a post office and a pharmacy store. She is a student. She studies at Cau Giay primary school. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the morning. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a low mountain.

1. Lan lives in the country.

2. She is a pupil.

3. Her house is near her school.

4. She goes to school in the afternoon.

5. There is a mountain behind her school.

ĐÁP ÁN

I. Chọn từ khác loại.

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

II. Khoanh tròn từ đúng hoàn thành câu.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – B; 8 – B; 9 – A; 10 – B;

III. Chia động từ trong ngoặc

1 – am; 2 – went; 3 – are now having; 4 – had; 5 – don’t live;

IV. Đọc đoạn văn và viết T (đúng) hoặc F (sai)

1 – False; 2 – True; 3 – False; 4 – False; 5 – True;

4. Đề số 4

I. Chọn đáp án đúng.

1. Lam …… Hong are students.

A. and

B. or

C. but

D. with

2. …….. he swim? – Yes, he can.

A. Could

B. Can

C. What

D. How

3. This is my brother. ……… name is Long.

A. he

B. she

C. his

D. her

4. How ……. classes are there?

A. much

B. color

C. many

D. lion

5. There ….. a desk.

A. are

B. is

C. has

D. have

6. Linda wants chicken……. noodles.

A. but

B. with

C. and

D. so

7 ………..your favorite fruit? – Orange.

A. What’s

B. When’s

C. How’s

D. Can’s

8. ……. is the weather? – It’s rainy.

A. How

B. What

C. When

D. Where

9. …….. Lien like English?

A. Do

B. Does

C. Did

D. Has

10. Where …..the library?

A. am

B. is

C. am not

D. are

II. Chọn từ khác loại.

1. A. orange

B. blue

C. brown

D. red

2. A. sun

B. snowy

C. sunny

D. rainy

3. A. father

B. pupil

C. sister

D. grandma

4. A. October

B. Sunday

C. January

D. December

5. A. Car

B. football

C. bus

D. bicycle

III. Sắp xếp những từ dưới đây thành câu hoàn chỉnh.

1) My/ teacher/ beautiful. / is …………………………………………………………..

2) wash / Do/ face ?/ your / the/ …………………………………………………………..

4) is/ your/ What/ fruit?/ favorite …………………………………………………………..

5) hungry./ I’m / want/ noodle./ I / some …………………………………………………………..

IV. Điền từ thích hợp hoàn thành đoạn văn.

map; desks; classroom; globe

My classroom

Hello. My name is Lien. I’m from (0) Viet Nam. This is my (1)………………It is large and nice. There are 30 (2)………………….and chairs. There is a green board on the wall. There is a (3)……………. of Viet Nam. There is also a(4) ………….We are very happy in my classroom.

ĐÁP ÁN

I. Chọn đáp án đúng.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – B;

6 – C; 7 – A; 8 – A; 9 – B; 10 – B;

II. Chọn từ khác loại.

1 – A; 2 – A; 3 – B; 4 – B; 5 – B;

III. Sắp xếp những từ dưới đây thành câu hoàn chỉnh.

1 – My teacher is beautiful.

2 – Do you wash your face?

3 – What does she want?

4 – What is your favorite fruit?

5 – I’m hungry. I want some noodles.

IV. Điền từ thích hợp hoàn thành đoạn văn.

1 – classroom; 2 – desks; 3 – map; 4 – globe;

5. Đề số 5

I. Choose the odd one out.

1. A. How

B. When

C. Where

D. Did

2. A. holiday

B. Sunday

C. Monday

D. Tuesday

3. A. Are

B. Is

C. Be

D. was

4. A. went

B. write

C. wash

D. go

5. A. on

B. in

C. of

D. there

II. Read and choose the correct answer.

1. How do you go to school?

A. On foot.

B. I goes to school by bus.

C. I walked to school.

2. What did you do yesterday?

A. I will go to visit my grandma.

B. I went to the cinema with my brother.

C. I goes to school.

3. _______________________? I go to the library once a week.

A. How often do you go to school?

B. How often do you go to the library?

C. How do you go to the library?

4. What did he do at the party? ______________________

A. She danced and sang.

B. He danced and sing.

C. He danced and sang.

5. Who do you live with? _____________________

A. I lived with my mother.

B. I live with my parents.

C. She lives with my mom.

III. Read and match.

1. Where do you live?

A. No, I didn’t.

2. Where did he go?

B. By bus.

3. Do you go to school on Friday?

C. He went to Sam Son beach.

4. Did you sing?

D. Yes, I do.

5. How do you go to the park?

D. I live in Hanoi.

IV. Reorder the words.

1. does/ Where/ in/ go/ the/ he/ morning/ ?/

______________________________

2. How/ the/ do/ supermarket/ you/ often/ go/ ?

______________________________

3. singing/ Linh/ yesterday/ joined/Lien/ in/ contest/ and/ ./

______________________________

4. When/ have/ Thuy/ English/ does/ lessons/ ?/

______________________________

5. I’ll/ I/ swim/ think/ beach/ the/ at/ ./

______________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – D; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – D;

II. Read and choose the correct answer.

1- A; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – B;

III. Read and match.

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – B;

IV. Reorder the words.

1 – Where does he go in the morning?

2 – How often do you go to the supermarket?

3 – Linh and Lien joined in singing contest yesterday.

4 – When does Thuy have English lessons?

5 – I think I’ll swim at the beach.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Bình Hòa. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button