Tiểu Học

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường TH Lê Văn Thọ

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Lê Văn Thọ nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 5 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG TIỂU HỌC LÊ VĂN THỌ

1. Đề số 1

I. Odd one out:

1. a. big

b. small

c. old

d. well

2. a. flower

b. look

c. tree

d. garden

3. a. town

b. city

c. country

d. house

4. a. travel

b. bike

c. bus

d. car

5. a. get

b. leave

c. school

d. start

II. Choose the correct answer:

1. ……… did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

2. She went to Hoi An Ancient ………

A. city

B. village

C. town

D. island

3. Where ……… you last summer?

A. are

B. was

C. were

D. is

4. Where _______you visit when you were in Ha Long?

a. do

b. did

c. will

d. is

5. Did you_______any photographs there?

a. take

b. takes

c. took

d. taking.

6. What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. eat

b. eats

c. ate

d. eating

7. Her birthday is ………. Friday, August 20th.

a. at

b. on

c. in

8. ………. you have a test tomorrow morning?

a. Will

b. Do

c. Are

9. Will he be free tomorrow? – ………..

a. No, he won’t

b. No, he doesn’t

c. No. he isn’t.

10. We will ………. our old friends next Sunday .

a. to meet

b. meet

c. meeting .

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. Hoa…………………………..a student in this school last year. (be)

2. Last summer, they ………………………. to Nha Trang. (go)

3. Nga, Lan and Mai ……………………lunch together at the school yesterday. (have)

4. Dung didn’t …………………….. any noodles. (have)

5. Before I moved here, I ……………………….in the country. (live)

IV. Read the passage and complete the statements below:

Her name is Lan. She lives in a house in the city. Near her house, there is a supermarket, a bank, a post office and a clinic. She is a student. She studies at Le Quy Don School. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the afternoon. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a river.

1. Lan lives in a house __________________________

2. Near her house, there is __________________________

3. She studies at __________________________

4. She often goes to school by __________________________

5. Behind the school, there is __________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. d      2. b      3. d      4. a      5. c

II.

1. b      2. a      3. c      4. b      5. a      6. c      7. b      8. a      9. a      10. b

III.

1. was; 2. went; 3 had; 4. have; 5. lived

IV.

1. In the city

2. A supermarket, a bank, a post office and a clinic

3. Le Quy Don School

4. Bike

5. A river

2. Đề số 2

Odd one out:

1. a. cartoon                b. story book   c. comic           d. detective story

2. a. sports festival      b. book fair      c. join             d. funfair

3. a. always                 b. twice           c. usually         d. never

4. a. once                     b. two             c. nine             d. eleven

5. a. how often             b. how             c. who             d. hello

Choose the correct answer:

6. ………. meet at 7.00 p. m .  

a. Let’s                        b. Let’s go               c. Let .

7. Nhat ………. 9 on his next birthday.           

a. is                              b. will                          c. will be.

8. I live ………. my parents in the countryside. 

a.  on                           b. with                          c. to

9. Nga lives ……….  52 Nguyen Dinh Chieu Street.  

a. at                             b. on                   c. in

10. Will you be free tomorrow  evening?  – ………..

a.  Yes, I will               b. Yes, I do       c. Yes, I am

11. Where will we meet? – ………..the cinema.   

a. In front                    b. Next              c. In front of.

12. I think she ……….. the party tomorrow.       

 a. will enjoy               b. enjoy                       c. enjoys.

13. I will see you ……….tomorrow.    

a. on                            b. Ø                             c. in

14. _______do you go to the amusement center? – Once a week.

a. How long            b. how far                        c. how many                d. how often

15. _______ were you born? – In a small village in Vietnam.

a. When                       b. Where                     c. what            d. why

Choose the best word to complete the blank

16. He _______________ lots of photos at the food festival.

17. Did Nga ____________ you to her birthday party?

18. My father bought some books at the _____________.

19.  My friends gave me some ____________ on my birthday.

20. Last Sunday, we __________ hide-and-seek at the park.

presents

took

played

book fair

invite

Put the words in the right order to make meaningful sentences

21. every/ school/ Jane/ morning/ eight/ to/ o’clock/ goes/ at .

           

22. In the city/ in the country/ Hung/ or/ does/ live?

           

23. part/ in/ festival/ did/ the/ sports/ you/ take/?

           

24. Hoa/ birthday/ to/ her/ invite/ Minh/ party/ will/ next.

           

25. Birthday/ went/ my/ my/ family/ to/ cousin’s/ party/ night/ last/.

……………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

Odd one out:

1. A; 2. C; 3 B; 4. A; 5. D

Choose the correct answer

6. A; 7. C; 8. B; 9. A; 10. A; 11. C; 12. A; 13. B; 14 D; 15. B

Choose the best word to complete the blank

16. Took; 17. invite; 18. book fair; 19. presents; 20. played

Put the words in the right order to make meaningful sentences

21. Jane goes to school at eight o’clock every morning.

22. Does Hung live in the city or in the country?

23. Did you take part in the sports festival?

24. Hoa will invite Minh to her birthday part next week.

25. My family went to my cousin’s birthday party last night.

3. Đề số 3

I. Choose the correct answer A, B, C or D. 

1. I sometimes go to the gym with my brother _____________ the afternoon.

A. on

B. at

C. with

D. in

2. Her family lives on the __________________ floor of FLC Tower.

A. five

B. fiveth

C. fifth

D. fine

3. What _____________ Phong do after school? – He often play football.

A. do

B. are

C. does

D. x

4. We ___________ go to the zoo at the weekends.

A. one

B. two

C. twice

D. rarely

5.  _____________ is your telephone number ?

A. When

B. Which

C. What

D. Who

II. Complete the sentence. 

does ; Who ; will visit ; in ; of

1. It often rains _____________ August.

2.   _____________ will we meet? – My pen pal, Lisa.

3. The book is in front _____________ her school bag.

4. We  _____________ our grandma next Sunday.

5. When _________ your school start?

III. Reorder the words. 

1.  she/ Where/ does/ live?

_________________________

2. you/ school/ How/ to/ do/ go/ ?

_________________________

3. Linda/ go/ holiday/ Where/ summer/ last/ did/?

_________________________

4. in the city/ in the country/ Huong/ or/ Does/ live?

_________________________

5. week/ the/ They/ seaside/ will/ be/ at/ next/.

_________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer A, B, C or D.

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – D; 5 – C;

II. Complete the sentence.

does ; Who ; will visit ; in ; of

1. It often rains _____in________ August.

2. ______Who_______ will we meet? – My pen pal, Lisa.

3. The book is in front ______of_______ her school bag.

4. We _______will visit______ our grandma next Sunday.

5. When ____does_____ your school start?

III. Reorder the words.

1 – Where does she live?

2 – How do you go to school?

3 – Where did Linda go last summer holiday?

4 – Does Huong live in the city or in the country?

5 – They will be at the seaside next week.

4. Đề số 4

I. Choose the odd one out. 

1. A. begin

B. play

C. romantic

D. enjoy

2. A. village

B. go

C. occur

D. expect

3. A. yesterday

B. tomorrow

C. today

D. recommend

4. A. bath

B. towel

C. November

D. shower

5. A. morning

B. reply

C. twilight

D.party

II. Choose the correct answer.

1. Where did you go on holiday?

A.I went to Hue Imperial City.

B.I go to Hue Imperial City.

2. How did you get to Ho Chi Minh City?

A.I get here by plane.

B.I got there by plane.

3. What did you do at the party?

A.I enjoy the music and chatted with my friends.

B.I enjoyed the music and chatted with my friends.

4. Where will you be this weekend?

A.I think I’ll be home.

B.I think I’m home.

5. What will you do next Sunday morning?

A.I don’t know. I may go shopping with my mom.

B.I don’t know. I may went shopping with my mom.

III. Complete the sentence with a suitable word.

1. What__________you do on the beach next weekend?

2. Will she visit the mountains__________the islands? – The islands.

3. I think I will not__________sandcastle. I may sunbathe.

4. She may__________the caves when she visits the island.

5. Where will you and your family go on your__________holiday?

IV. Write sentences basing on available words.

1. Where/ you/ go/ last summer holiday?

……………………………………………………………………………………….

2. Where/Lien/yesterday?

……………………………………………………………………………………….

3. How/ you/ get/ Phu Quoc Island/ your last holiday?.

………………………………………………………………………………………

4. How/ she/ get/ her hometown/ last year?

……………………………………………………………………………………….

5. I go/ plane/ my last summer holiday.

……………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 – B; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – B;

II. Choose the correct answer.

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – A; 5 – A;

III. Complete the sentence with a suitable word.

1 – will; 2 – or; 3 – build; 4 – explore; 5 – next;

IV. Write sentences basing on available words.

1 – Where did you go last summer holiday

2 – Where was Lien yesterday?

3 – How did you get to Phu Quoc island on your last holiday?

4 – How did she get to her hometown last year?

5 – I went by plane on my last summer holiday.

5. Đề số 5

Exercise 1: Complete the sentences

1. She often………….badminton in the afternoon.

2. She always comb her…………before going to school.

3. Tom sometimes stays ………home at weekend

4. They go to school………..Monday……..Friday

5. What did you do ……….your summer holiday?

6. ……………did you go? – I went to Ha Long bay

7. ………….did you get there? – by coach

8. She likes going to her hometown………train

9. He went to King’s Cross railway………….by underground.

10. Did she go……….her hometown last weekend?

11. What about your trip …………summer?

12. When did they come………..home? – on Monday

Exercise 2: Arrange the sentences

1. TV programme / What / do / watch / often / you / ?

…………………………………………………………………………………………………

2. sometimes / Peter / camping / goes / at weekend /

…………………………………………………………………………………………………

3. information / What / you / looking / are / kind of / for / ?

…………………………………………………………………………………………………

4. surfing / I / the / am / Internet

…………………………………………………………………………………………………

5. lot / fun / there. / had / We/ of / a

…………………………………………………………………………………………………

6. go / did / on / you / Where / holiday / on / ?

…………………………………………………………………………………………………

7. Ha Long Bay / went / I / to

…………………………………………………………………………………………………

8. summer / Where / you / last / were

…………………………………………………………………………………………………

9. there / How / did / get / you / ?

…………………………………………………………………………………………………

10. hometown / Linda / her / went / by / coach. / to

…………………………………………………………………………………………………

11. trip / Did / enjoy / you / the / ?

…………………………………………………………………………………………………

12. Viet Nam / the north of/ Nam Dinh / Her / hometown / is / in / Province

…………………………………………………………………………………………………

Exercise 3: Choose the odd one out.

1. A. Village

B. city

C. country

D. learn

2. A. Beautiful

B. old

C. new

D. having

3. A. Science

B. math

C. English

D. England

4. A. Football

B. exercise

C. volley

D. chess

5. A. Did

B. had

C. went

D. played

6. A. October

B. Monday

C. Sunday

D. Thursday

7. A. November

B. May

C. yesterday

D. February

ĐÁP ÁN

Exercise 1:

1. plays

2. hair

3. at

4. From – to

5. in

6. Where

6. How

8. by

9. station

10. to

11. in

12. back

Exercise 2:

1. What TV programme do you often watch?

2. Peter sometimes go camping at weekend.

3. What kind of information are you looking for?

4. I am surfing the Internet.

4. We had a lot of fun there.

6. Where did you go on holiday?

6. I went to Ha Long bay.

8. Where were you last summer?

8. How did you go there?

10. Linda went to her hometown by coach.

11. Did you enjoy the trip?

12. Her hometown is Nam Dinh province, the north of Viet Nam.

Exercise 3:

1. D; 2. D; 3. D; 4. B; 5. D; 6. D; 7. A; 8. C

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Lê Văn Thọ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Trần Quốc Toản
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 5 có đáp án năm 2021-2022 Trường Tiểu học Lam Sơn

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button