Lớp 9

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Lai

Dưới đây là Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Lai. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em các đề khác nhau để các em luyện tập và ôn tập kiến thức đã học, chuẩn bị cho kì thi giữa học kì 1 sắp đến. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 9 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS LÊ LAI

1. Đề số 1

PART 1: LANGUAGE COMPONENT (2.5ms)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0,5pt)

1. A. correspond B. grocery C. pagoda D poet

2. A. religion B. separate C. designer D. edition

II.Choose the best answer then circle. (2m)

3. We hope that jeans will be never out of ………………

A. date

B. work

C. fashion

D. order

4. I think that wearing casual clothes makes students …………… self-confident.

A. learn

B. say

C. play

D. feel

5. Daisy: Hello. You must be Lan.

Lan: ……………..

A. That’s right, I am.

B. I’m sorry. I don’t know.

C. Ok. Let’s go.

D. Where are you from?

6. I don’t have a house now. I wish I …………a house now.

A. am

B. had

C .was

D . have

7. They …………..go shopping when they were children .

A.used

B. use to

C. used to

D. not used to

8. No, I haven’t seen Hoa ……..2010.

A. for

B. while

C. from

D. since

9. A new hospital ………. next year .

A. will be built

B. is built

C. will build

D. has built

10. I ……….. her for six years .

A.has known

B. have known

C. know

D. knew

PART 2: .READING (2.5ms)

I. Complete the passage with the words given in the box. ( For questions from 11 to 16)(1.5ms)

television; chats; likes; in; getting; websites

HOBBIES

There are four people in my family. Each of us has a different hobby. My dad (11) …………… reading newspapers because he can get the latest news every morning. However, my mom enjoys watching (12) …………….. and reading magazines. Mom often spends hours reading articles about fashion and cooking. Unlike my parents, my brother only loves exploring (13) ………… about airplanes. He spends most of his free time (14) ……………….. information about the history and development of aircraft. He also writes emails or (15)………………. with his friends about his hobby. For me, I am really interested

(16) ……………… listening to music. I love listening to music on the FM radio. I also like music program on TV on Sundays.

II. Read the following passage and choose True (T) or Flase (F) statements ( For questions from 17 to 20) : (1 m)

Ha noi is a very interesting city. There are many things that a tourist can do there. There are several museums which tourists can visit. The History museum is on Pham Ngu Lao Street and the War museum is on Dien Bien Phu Street. Tourists can see stories about Vietnam’s past in both museums. The War museum is full of old weapons and tourists can take photos of them.

It is also possible to organize a tour and tourists can hire a small bus or a taxi and go to several villages nearby. There is a village where you can see people making noodles and another where they make silk. Lastly there is a Snake village, where tourist can see live snakes .

17. ………. Tourists can visit several museums in Hanoi.

18. ……… The History museum and the War museum are on Pham Ngu Lao Street .

19. . ……… We can see old weapons in the War museum.

20. ………… Tourists can’t take photos in the War museum.

PART 3: WRITING (2.5ms)

I. Arrange the words to make meaningful sentences (1m).

21. They / to / prefer / clothing / wear / modern / at / work./

…………………………………………………………………………………………………………………….

22. All / schools / the / be / will / to / improved / city / the / have / in / soon./

…………………………………………………………………………………………………………………….

II) . Rewrite the following sentences as directed: (1.5ms)

23.She will solve the problem soon.(change into passive voice)

……………………………………………………………………………………………………………………

24.She ( not / see )………. him since 2008 (complete the verb into correct tense)

……………………………………………………………………………………………

25. I don’t have a new bike .( Rewrite the sentence using “I wish” )

……………………………………………………………………………………….

PART 4: LISTENING (2.5ms)

I: Listen and fill in the gap with one suitable word.(1.25 ms)

In the 18th century jean cloth was made completely from (26)………. and workers at that time loved wearing it because the material was very strong and it didn’t (27)……. out easily. In the (28)………………, many university and college students wore jeans. designers made different styles of jeans to match the 1960s’ fashions: embroidered jeans, painted jeans and so on. In the 1970s more and more people started wearing jeans because they became cheaper. In the 1980s jeans finally became high fashion clothing, when famous (29) ………………. started making their own styles of jeans, with their own labels on them. Sales of jeans went up and up. But in the 1990s the worldwide economic situation got worse, and the sale of jeans stopped growing. However, jeans have never been out of (30) ……………., and today young generation is still fond of wearing them.

II. Listen to the dialogue about her family. Circle the correct sentence. (1.25 ms)

31. a. She has one sister

b. She has one sister and two brothers

32. a. Her sister is younger than her.

b. Her sister is older than her.

33. a. Her father died many years ago.

b. Her father died 10 years ago.

34. a. Her mother works in a hospital

b. Her mother teaches at a university

35. a. Her mother teaches psychology

b. Her mother teaches history

ĐÁP ÁN

PART 1: LANGUAGE COMPONENT (2.5ms)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0,5 pt) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

1. A; 2. B

II.Choose the best answer then circle.(2m) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

3. C; 4. D; 5. A; 6. B

7. C; 8. D; 9. A; 10. B

PART 2: .READING (2.5ms)

I. Complete the passage with the words given in the box. ( For questions from 15 to 20 ) (1.5ms) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

11. likes; 12. television; 13. websites; 14. getting; 15. chats; 16. in

II. Read the following passage and choose True (T) or Flase (F) statements ( For questions from 11 to 14) : (1 m) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

17. T; 18. F; 19. T; 20. F

PART 3: WRITING (2.5ms)

I. Arrange the words to make meaningful sentences (1m). (mỗi câu đúng 0.5 điểm)

21. They prefer to wear modern clothing at work.

22. All the schools in the city will have to be improved soon.

II. Rewrite the following sentences as directed: (1.5ms) (mỗi câu đúng 0.5 điểm)

23. The problem will be solved ( by her ) soon

24. has not seen

25. I wish I had a new bike

PART 4: LISTENING (2.5ms)

I: Listen and fill in the gap with one suitable word.(1.25 points) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

26. cotton; 27. wear; 28. 1960s; 29. designers; 30. fashion

II. Listen to the dialogue about her family. Circle the correct sentence.(1.25ms) (mỗi câu đúng 0.25 điểm)

31. A; 32. B; 33. A; 34. B; 35. A

2. Đề số 2

I. Choose the correct answer for each sentences:

1. If you study in the USA you can …………. speaking with the native speakers.

A. expect

B. practice

C. know

D. understand

2. Phil said that he ………… to borrow some money.

A. needs

B. has needed

C. needed

D. is needing

3. Last week Ba invited Liz to …………… his family on a day trip to the country.

A. join

B. link

C. gather

D. consist

4. Musicians have ……………. the ao dai in songs for many years.

A. sang

B. danced

C. mentioned

D. spoken

5. My home village lies near the …………….. of a mountain.

A. foot

B. elbow

C. leg

D. arm

6. He …………… a lot of photos to show the trip to his parents.

A. caught

B. drew

C. made

D. took

7. If you …………. to catch the first bus, you should get up early.

A. want

B. wanted

C. will want

D. would want

8. Mai wishes she ………….. her aunt in Ho Chi Minh City.

A. will visit

B. could visit

C. can visit

D. should visit

9. The doctor ……………… me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

10. She was sick yesterday, …………… she was absent from school.

A. since

B. so

C. because

D. but

11. Vietnamese people are very ……………..

A. friend

B. friendly

C. friendship

D. friendliness

12. Let’s ………….. about my problem.

A. talk

B. talking

C. to talk

D. talked

13. Vietnam is a ……………. country. The weather is usually hot there.

A. tropical

B. cold

C. warm

D. heat

14. My friend is fond of …………. TV in the evening.

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

15. Some designers have taken ………….. from Vietnam’s ethnic minorities.

A. inspiration

B. education

C. impression

D. tradition

16. Jeans …………….. all over the world today.

A. is sold

B. was sold

C. will be sold

D. are sold

17. She asked me how ………….. to schools everyday.

A. I go

B. I went

C. do I go

D. did i go

18. What ……….. of learning English do you find most difficult, Hoa?

A. dictionary

B. passage

C. aspect

D. subject

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19. A. inspiration

B. botanical

C. mausoleum

D. economic

20. A. occasion

B. department

C. introduce

D. official

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21. A. enjoyed

B. invited

C. mended

D. lasted

22. A. examiner

B. kind

C. miss

D. sick

23. A. divide

B. religion

C. primary

D. comprise

24. A compulsory

B. industry

C. hamburger

D. funny

25. A. federation

B. impress

C. whether

D. design

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26. A new (A) shop was opening (B) on (C) Main Street last week.(D)

27. Thanh said (A) that he was (B) going to visit (C) his grandparents tomorrow.(D)

28. If you (A) want attending (B) the course, you must (C) pass the written (D) examination.

29. Minh and his (A) family had (B) a two- days (C) trip to their (D) hometown.

30. Tom asked me do I want (A) to go out (B) for lunch (C) with him.(D)

IV. Read the following passage then choose the best answer:

Secondary school students should wear casual clothes

I think It is necessary for secondary school students to wear casual clothes when they are at school.

Firstly, wearing casual clothes makes student ……(31)…… comfortable.

Secondly, wearing casual clothes gives students ….(32)….. of choice (sizes, colors……..)

Thirdly, wearing casual clothes makes students feel self- confident when they are …(33)…their favorite clothes.

Finally, wearing casual clothes makes school more colorful and …(34)…..

Therefore, students in secondary schools should wear casual clothes.

31. A. felt

B. feeling

C. to feel

D. feel

32. A. free

B. freedom

C. freely

D. unfree

33. A. in

B. at

C. of

D. on

34. A. lively

B. clean

C. crowded

D. quiet

V. Choose the sentences have the same meaning:

35. “Where do you live?” – Bob asked me

A. Bob asked me where I lived.

B. Bob asked me where do I live.

C. Bob asked me where I live.

D. Bob asked me where did I lived.

36. We couldn’t sleep because the hotel was very noisy.

A. The hotel was very noisy so that we couldn’t sleep.

B. The hotel was so noisy that we couldn’t sleep.

C. The hotel was so that noisy that we couldn’t sleep.

D. The hotel was very so noisy that we coudn’t sleep.

37. taxi/ we/ late/ get/ want/ we/ to/ home/ so/ took/ didn’t/ a/.

A. We took a taxi, so we didn’t get to want home late.

B. We didn’t took a taxi, so we want to get late home.

C. We want to get late home, so we didn’t took a taxi.

D. We didn’t want to get home late, so we took a taxi.

38. It is raining now but I don’t like it.

A. I wish it will not rain now

B. I wish it does not rain now

C. I wish it is not raining now.

D. I wish it were not raining now.

39. Ann asked me whether I was free that night.

A. “Were you free that night?” Ann asked.

B. “Were you free tonight?” Ann asked.

C. “Are you free tonight?” Ann asked.

D. “Are you free that night?” Ann asked.

40. You should run or you’ll miss the train.

A. If you run, you’ll miss the train.

B. If you don’t run, you won’t miss the train.

C. If you ran, you’ll miss the train.

D. If you don’t run, you’ll miss the train.

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer for each sentences:

1 – B; 2 – C; 3 – A; 4 – C; 5 – C;

6 – D; 7 – A; 8 – B; 9 – A; 10 – B;

11 – B; 12 – A; 13 – A; 14 – A; 15 – A;

16 – A; 17 – A; 18 – C;

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19 – B; 20 – C;

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21 – A; 22 – B; 23 – B; 24 – C; 25 – D;

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26 – B (was opened); 27 – D (the next day/ following day); 28 – B (to attend);

29 – C (two- day); 30 – A (if/ whether);

IV. Read the following passage then choose the best answer:

31 – D; 32 – B; 33 – D; 34 – A;

V. Choose the sentences have the same meaning:

35 – A; 36 – B; 37 – D; 38 – D; 39 – C; 40 – D;

3. Đề số 3

I. Listen and complete the passage. (2ms)

When I first started learning English ten years ago, I could hardly (1)……..a word-‘hello’, ‘ goodbye’, ‘thank you’ was just about it! I went to classes two evenings a week and I was surprised at how quickly I ( 2)…………progress. (3)…………. the course we learned a lot of vocabularies and studied grammar rules. (4)……………thing I enjoyed most was being able to practise speaking with the other students in my class.

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m).

A. invite B.river C. mine D. primary

A. think B.south C.gather D.month

A. problem B. hobby C. dormitory D. love

A. speaks B. learns C. listens D. sends

III. Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best fits the blank space in each sentence (2,5m).

1. We have some ……………………….students for the program.

A. exchanged

B. exchange

C. to exchange

D. exchanging

2. We have many well ……………………teachers here.

A. qualify

B. qualification

C. quality

D. qualified

3. I wish you……………….. camping with us tomorrow.

A. go

B. could go

C. went

D. are going

4. I saw your school’s …………………..in today’s edition of the Vietnam News.

A. advertiser

B. advertise

C. advertisement

D. advertising

5. If you study at the Brighton Language Center- UK, you …… in dormitory on campus.

A. will live

B. are living

C. lived

D. have lived

6. My interview is ………… 2 o’clock ………… Monday.

A. at/ at

B. on/ at

C. on / on

D. at /on

7. Everyone felt tired and hungry, ……………….. they sat down and took a rest.

A. because

B. although

C. so

D. but

8. She asked me where I …………………from.

A. came

B. come

C. to come

D. coming

9. What aspects of…………………..English do you find most difficult?

A. learning

B. learnt

C. study

D. studied

10. My home village is about 30 kilometers ………the north of the city.

A. in

B. from

C. to

D. at

IV. Read the passage carefully, then answer the questions: (2.5ms).

Last Sunday, Hoan went on excursion to Oxford. He got up early and took a bus, so he arrived there on time. In the morning, he visited the National Gallery, Big Ben and the Hyde Park. In the afternoon, he bought a dictionary and a small disc with the words “Oxford University”. He met some English students in the bookshop. He was happy to practice speaking English with many foreigners. Although he felt tired, he all had a nice day.

1. Where did Hoan go last Sunday ?…………………………………………………………………

2. How did he go there ?………………………………………………………………………………….

3. Where did he meet some English students ?…………………………………………………..

4. Was he unhappy last Sunday? ……………………………………………………

5. What did he do with some foreigners ?………………………………………………………….

V. Rewrite the following sentences without changing the original meanings… (2.ms).

1. Work hard or you can’t pass the exam.

-> If ……………………………………………………………………………….

2. “ I must go now”. He said

-> He said …………………………………………

3. The teacher said to Nam “ Come into my office, please”

-> The teacher asked ……………………………………………………………………………..

4. I can’t drive.

-> I wish………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I : ( 2 p)

1. say 2. made 3. during 4.the

III : ( 1 p)

1 .B 2. C 3. D 4. A

IV : ( 2,5 p )

1.B ,2.D ,3.B ,4.C ,5.A ,6.D ,7.C ,8.A ,9.A.10.C

V : ( 2,5 p )

1.Last Sunday , Hoan went on excursion to Oxford .

2.He went there by bus .

3.He met some English students in the bookshop.

4.No,he wasn’t.

5. He was happy to practice speaking English with many foreigners .

V( 2 p)

1. If you work hard ,you could pass the exam.

2. He said he had to go then.

3. The teacher asked Nam to come into her office

4. I wish I could drive.

4. Đề số 4

I. LANGUAGE FOCUS

1. Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. He asked me ______ in Ha Noi I was studying.

A. what

B. where

C. how

2. She wondered ______ kind of stress we are having.

A. which

B. why

C. what

3. Many students do not know ______ to get cognitive skills.

A. how

B. what

C. how much

4. John asked his parents _____ important social skills are.

A. why

B. which

C. how

5. He _____ how to help his teen son deal with stress successfully.

A. thought

B. said

C. wondered

2. Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

He ______ his name on a tree and left.

A. created

B. carved

C. cut

2. How many balls of wool do you need to ______ that sweater?

A. do

B. weave

C. knit

3. She is ______ boats on the pillow covers.

A. embroidering

B. making

C. casting

4. This type of wool is ______ into fabric which will make jackets.

A. knitted

B. give

C. woven

5. They ______ these statues in bronze.

A. moulded

B. cast

C. wove

II. READING

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages.
One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the rest of their lives. When they work, they have to manage both the job and schoolwork. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the schoolwork. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for their later careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience.
Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true and are less likely to spend it foolishly.

1. Which of the following is a good title for the passage?

A. Why teenagers should work

B. Advantages and disadvantages of part-time jobs

C. Part-time jobs cause stress

2. According to the passage, what is NOT an effect of part-time jobs?

A. Teenagers become organized.

B. Teenagers become stressed.

C. Teenagers are more likely to have successful careers.

3. The word “cope with” in the passage is closest in meaning to ______.

A. fight against

B. deal with

C. suffer from

4. According to the passage, when teenagers have jobs, they are more likely to _______.

A. spend foolishly

B. want expensive things

C. appreciate money

5. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Only some US students do part-time jobs.

B. US students suffer part-time job stress.

C. Part-time jobs are somehow good for teenagers.

III. WRITING

Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

Here is an example.

0. Ngoc/usually/play/badminton/Sunday.

Answer: 0. Ngoc usually plays badminton on Sundays.

1. Phù Lãng/one/most famous/pottery/village/Viet Nam.

__________________________________________

2. It/locate/along/Cầu River/about/60/kilometre/Ha Noi.

__________________________________________

3. Potter/be/at/work/Phù Lãng/for/long time/since/Trần Dynasty.

__________________________________________

4. In/past/village potter/mainly/produced/article/everyday/life.

__________________________________________

5. Recently/young/artisan/opt/produce/artistic ceramics

__________________________________________

IV. LISTENING

Listen to a conversation between a man and a receptionist. Fill each of the gaps in the notes with no more than two words or a number. You will listen TWICE.

MAYFAIR HOTEL – BOOKING FORM

Name: Mark (1) ___________________.

Phone number: (2) ___________________.

Number of days: (3) ___________________.

Number of guests: (4) ___________________.

Price: $160

Note: Book a (5) ___________________ for him.

Listen to Mrs Blue Hair giving advice to two teenagers who call the helpline. You will listen TWICE.

For questions 1-3, fill each gap with NO MORE THAN THREE words.

1. The competition at Minh’s school is ______.

2 & 3. Minh has to compete in both _______ and ______ activities.

For questions 4-6, decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F.

4. Minh’s parents expect him to do excel.

T

F

5. Minh doesn’t want to become an excellent student.

T

F

6. Minh has taken pride in any work that he does with all efforts.

T

F

ĐÁP ÁN

I. LANGUAGE FOCUS

Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. B; 2. C; 3. A; 4. C; 5. C

Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. B; 2. C; 3. A; 4. C; 5. B

II. READING

Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

1. A; 2. B; 3. B; 4. C; 5. C

III. WRITING

Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

1. Phù Lãng is one of the most famous pottery villages in Viet Nam.

2. It is located along the Cầu River, about 60 kilometres from Ha Noi.

3. Potters have been at work in Phù Lãng for a long time since the Trần Dynasty.

4. In the past village potters mainly produced articles for everyday life.

5. Recently young artisans have opted to produce artistic ceramics.

IV. LISTENING

Listen to a conversation between a man and a receptionist. Fill each of the gaps in the notes with no more than two words or a number. You will listen TWICE.

1. Gibson; 2. 0404668886; 3. Two/2; 4. One/1; 5. (city) tour

Listen to Mrs Blue Hair giving advice to two teenagers who call the helpline. You will listen TWICE.

1. fierce; 2. academic; 3. extra-curricular; 4. T; 5. F; 6. F

5. Đề số 5

I. PRONUNCIATION (1m)

Question 1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A. gather

B. blanket

C. reputation

D. campus

2. A. admire

B. institute

C. until

D. picnic

Question 2. Choose the word that has the stress pattern different from that of the others.

3. A. collection

B. blanket

C. exchange

D. pagoda

4. A. bamboo

B. mountain

C. river

D. village

II. LANGUAGE FOCUS (2.5 ms)

Question 1. Use the correct tense or form of the verb given in each sentence.

1. Long asked me if I ……………..(go) there the next day.

2. If it ………………..… (not rain) tonight, we’ll go to the movies.

Question 2. Choose one A,B,C,or D that best fits the blank space in each sentence.

3. If you want to pass the English tests, you _______ study hard.

A. can

B. must

C. will

D. might

4. It rains heavily, ________I can’t go to the movie with you.

A. if

B. but

C. because

D. so

5. People often go to that ________ to pray.

A. hotel

B. shrine

C. school

D. market

6. He wanted to know when I ______go.

A. will

B. must

C. had to

D. have to

7. We have well-______ teachers.

A. quality

B. qualified

C. to qualify

D. qualifications

8. I look forward to ______ from you soon.

A. hear

B. heard

C. to hear

D. hearing

9. We usually go to our home village at least once ______the summer.

A. at

B. on

C. in

D. for

10. What do people do for a living in your village? => _____________________.

A. They play soccer

B. They watch TV

C. They plant rice and raise cattle

D. They go to the doctor.

III. READING: (2.5 ms)

Read the passage and choose the best answer to the question.

AN EXCITING TRIP

I have just received a letter from my brother, Tim. He is in Australia. He has been there for six months. Tim is an engineer. He is working for a big firm and he has already visited a great number of different places in Australia. He has just bought an Australian car and has gone to Alice Springs, a small town in the center of Australia. He will soon visit Darwin. From there he will fly to Perth. My brother has never been abroad before, so he is finding this trip very exciting.

1. Whom was this passage written about?

A. Tim

B. Tim’s brother or sister

C.an engineer

D. Darwin

2. What is the writer’s brother’s name?

A. Tim

B. Alice Springs

C. Darwin

D. Perth

3. What is Alice Springs?

A. It is a beauty spot in Australia.

B. It is a small town in Australia.

C. It is a big firm Tim works for.

D. It is Tim’s car.

4. Where will Tim fly to Perth from?

A. His home town

B. Alice Springs

C. Darwin

D. Australia

5. Why is Tim finding the trip very exciting?

A. Because he has visited a great number of different places in Australia.

B. Because he has just bought an Australian car on the trip.

C. Because he can fly to Perth.

D. Because it is the first time he has been abroad.

IV. WRITING: Complete the second sentence so that it has a similar meaning (2.5m)

1/ “ I’m having a wonderful time here .” Cousin Mai said .

=> Cousin Mai said that______________________________________________

2/ He asked me: “Where will you go tomorrow?”

=> He asked me ____________________________________________________

3/ Binh can’t swim.

=> Binh wishes_____________________________________________________

4/ Because Anh studied hard, she got good grades. (rewrite, using “so”)

=> _______________________________________________________________

5/ Save some money or you won’t able to buy the house.

=> If you __________________________________________________________

V. LISTENING: People are describing how they feel. Listen and circle problem (1.5ms)

1. A. the flu B. an upset stomach

2. A. a headache B. a sore throat

3. A. a cold B. a toothache

4. A. a backache B. a headache

5. A. a sore throat B. an upset stomach

6. A. a backache B. a cold

ĐÁP ÁN

I. Pronunciation (1m)

Question 1: (0.5m) 1. C; 2. A

Question 2: (0.5m) 3. B; 4. A

II. Language focus (2.5ms)

Question 1: (0.5m)

1. would go; 2. doesn’t rain

Question 2: (2ms)

3. B; 4. D; 5. B; 6. C; 7. B; 8. D; 9. C; 10. C

III. Reading. (2.5ms)

1. A; 2. A; 3. B; 4. C; 5. D;

IV. Writing (2.5ms)

1. Cousin Mai said that she was having a wonderful time there.

2. He asked me where I would go the next day/ the following day.

3. Binh wishes he could swim.

4. Anh studied hard so she got good grades.

5. If you save some money, you will able to buy the house.

V. Listening (1.5ms)

1. B; 2. A; 3. B; 4. A; 5. A; 6. B

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Lai. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Thánh Tông
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đống Đa

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button