Lớp 9

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Thánh Tông

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Thánh Tông do Ôn Thi HSG tổng hợp và biên soạn. Tài liệu giới thiệu đến các em các đề thi giữa học kì 1. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em lớp 9 chuẩn bị thật tốt cho kì thi. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 9 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS LÊ THÁNH TÔNG

1. Đề số 1

I. Choose the word that the underlined part pronounced differently from the rest 

1. A. boxes

B. goes

C. watches

D. washes

2. A. divided

B. prayed

C. arrived

D. seemed

3A. value

B. use

C. music

D. currency

4. A. invite

B. river

C. shrire

D. primary

II .Choose the best answer for each following sentences

5. We have some______ students for the program.

A. exchanged  B. exchange    C. to exchange                        D. exchanging

6. I wish you______ camping with us tomorrow

A. go               B. could go     C. went                       D. are going

7. She often goes to the ______ to pray because her religion is Islam.

A. pagoda       B. church         C. temple         D. mosque

8. Nguyen Du is a famous______

A. poem          B. poet                        C. poetry         D. poetic

9. My home village is about 30 kilometers______ the north of the city.

A. in                B. from            C. to                D. at

10. Wearing uniforms helps students _____ equal in many ways.

A. feel             B. fall              C. felt              D. fell

11. “Hello. You must be Yoko.” – “ ______”

A. All right                  B. Yes, please

C. That’s right, I am.   D. Yes, here is Yoko

12. This school ______ here ten years ago.

A. built            B. is built         C. was built     D. has been built

III. Supply the correct form of VERBS in the brackets

13. Mai wishes she (be) ______________ a good singer now.

14. Rice (grow) ______________in tropical countries.

15. She asked me where my parents (live) ______________.

16. ______you (eat) ______________Vietnamese food yet?

IV. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences

17. Many women continue to wear the unique and______ dresses. (FASHION)

18. There used to be a big tree at the______ to the village. (ENTER)

19. Her ______ behavior makes them like her. (FRIEND)

20. We were really ______ by the charming city. (IMPRESS)

V. Choose the best answer

Hello! My name is Herman. I live in a big city in Germany and it’s quite exciting! There are lots of things to do. My parents bought a flat near a park where I can ride my bike or (21) __________ skateboarding. My brother is older than me and I also go to the cinema with him. The city library is a great place. I usually meet my friends there and we do our school (22) ________or study together. Of course living in a big city is not easy. City life can be fast, tiring and stressful. The streets are always (23)________ and noisy. Because of the cars is polluted sometimes. People are so busy that they (24) ________have time for their neighbours or friends. But I can’t see myself moving to the (25) _________. I just love living in the city too much.

21. A. go                     B. do                           C. play                         D. sail

22. A. workshop         B. projects                   C. playgrounds            D. competitions

23. A. bored                B. surprised                 C. crowded                 D. exhausted

24. A. usually              B. always                    C. often                       D. rarely

25. A. university         B. countryside            C. mountain                D. building

VI. Read the passage carefully and answer the questions below.

The ancient town of Hoi An lies on the Thu Bon River, 30 km south of Da Nang. It was formerly a major trading center in Southeast Asia between the 16th and 17th centuries. Hoi An is famous for its old temples, pagodas, small tile-roofed houses and narrow streets. All the houses were made of wood, and their pillars were carved with ornamental design. All visitors to Hoi An are commended a visit to the Assembly Hall of Cantonese Chinese Congregation. This house was built in 1855 and still keeps many precious objects that belonged to the Chinese community of Hoi An. Another attractive address to tourists is Tan Ky House, which was conducted nearly two centuries ago as the house of a Vietnamese merchant. The house now looks almost exactly as it did in the early 19th century. In recent years, Hoi An has become a popular tourist destination in Vietnam. In 1999, it was certified by UNESCO as a World Cultural Heritage Site.

*Answer the questions:

26. Where is the ancient town of Hoi An located?

……………………………………………………………………………………………………………………

27. What is Hoi An famous for?

……………………………………………………………………………………………………………………

28. How does Tan Ky House look now?

……………………………………………………………………………………………………………………

29. When was Hoi An recognized as a world Heritage site?

……………………………………………………………………………………………………………………

30. Is it one of famous tourist places in Vietnam?

……………………………………………………………………………………………………………………

VII. Listen again. Fill in the blank with a suitable word or phrase.

31. Seoul is the …………….. and …………….. capital of South Korea.

32. In terms of the largest urban cities, Seoul is preceded by ……………..

33. Seoul has become a modern city with only few …………….. points of interest remaining.

34. The success of …………….. culture has made Seoul a favorite city to tourists from China, Japan and Southeast Asia.

35. Among many activities to do in the city, visitors can also gamble on …………….. and

VI. Rewrite the sentences, beginning as shown

36. I last saw her three years ago.

I haven’t …………………………………………… 

37. Because Hoa worked hard, she passed the exam. (so)

Hoa worked ………………………………………..

38. When he was a child, he often played soccer.

He used …………………………………

39. “What is your address?” Lan asked

Lan asked me ………………………………

40. We have never stayed at a worse hotel than this.

This ……………………………..we’ve ever stayed at.

ĐÁP ÁN

I.

1. B     2. A     3. D     4. B

II.

5. B     6. B     7. D     8. B

9. C     10. A   11. C   12. C

III.

13. were/ was

14. grows

15. lived

16. Have you eaten

IV.

17. fashionable

18. entrance

19. friendly

20. impressed

V.

21. C   22. B   23. C   24. D   25. B

VI.

26. The ancient town of Hoi An is located on the Thu Bon River, 30 km south of Da Nang.

27. Hoi An is famous for its old temples, pagodas, small tile-roofed houses and narrow streets.

28. Tan Ky House now looks almost exactly as it did in the early 19th century.

29. Hoi An was recognized as a world Heritage site in 1999.

30. Yes, it is.

VII.

31. political – economic

32. Tokyo

33. historical

34. Korean pop

35. horse racing

VIII.

36. seen her for three years

37. hard, so she passed the exam

38. to play soccer

39. what my address was

40. is the worst hotel

2. Đề số 2

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points )

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1A. historical      B. system            C. landscape               D. business

Question 2A. carved         B. impressed       C. embroidered           D. weaved

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3A. museum      B. lantern              C. impress              D. desire

Question 4A. negative      B. determine         C. forbidden             D. attraction

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5:(A) One of the (B) worse diseases (C) mankind has ever (D) faced is cancer.                       

Question 6(A) The Jacksons (B) live in a (C) fascinated (D) neighbourhood.

Question 7: We (A) reached the (B) nearest village after (C) walked (D) for 30 minutes.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: What do you usually wear _____ weekdays?

A. on               B. at                   C. of                   D. in

Question 9: I’m responsible for cooking dinner as my mother usually works _________.

A. lately          B. early               C. later                D. late

Question 10: I usually _________ my younger sisters when my parents are away on business.

A. take off          B. take care of        C. take over          D. take after

Question 11: When I turned up, the hall was already _____ of teenagers.

A. packed          B. crowded              C. full                   D. jammed

Question 12: They…………..in touch since they…………..school 2 years ago.

A. kept/ have left       B. have kept/ leave       C. have kept/ left        D. keep/ had left

Question 13: The roads are very ______ in rush hours so you should drive carefully.

A. busy               B. noisy                C. bumpy          D. crazy

Question 14: She enjoys _______  ___________ her health.

A. swim/to swim                         B. swimming/ improve     

C. to swim/ improve                    D. swimming/ to improve

Question 15: Japan is the…………..developed country in the world.

A. most two       B. two most        C. second most    D. second in most

Question 16: When I was a child, my father used _____ me to school by bike.

A. to taking       B. to take            C. to drive            D. to driving

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17:   Mai: “I love studying science as it allows me to answer questions about the natural world.”

                        Tim: “_________”

A. No, I won’t.    B. Neither do I.      C. Yes, I like it.     D. So do I

Question 18: – How do you feel about your English now?  – “ ________________”

A. All right.                                        

B. I’m fluent in English now.

C. English is not my mother tongue.                

D. English is the official language in the world.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: I didn’t think his comments were very appropriate at that time.

A. right         B. correct             C. exact            D. suitable

Question 20: Have you found out how much all this is going to cost? Is it expensive?

A. got information about                    B. found by chance    

C. talked to someone about                D. met someone and asked

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

Question 21: A small fish needs camouflage to hide itself so that its enemies cannot find it.

A. cover            B. beautify              C. show                  D. locate

Question 22: You have a problem with your classmates at school and you don’t know who to talk to. You may feel depressed.

A. worried               B. stressed            C. delighted           D. tense

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

It’s quite rare to meet teenagers who don’t like sports. When you are young, you know how important (23)______ to do physical exercise if you want to be healthy and strong, and for that reason, you often concentrate on just one sport with so (24)______ enthusiasm that in the end, you can’t live without it. The problem is, though, that as you grow up you have less and less spare time. At your age, you have to study harder if you want to get good marks to go to university, with perhaps only one afternoon a week to do any sport. This happens just when you are at the best (25)______ for many sports, such as gymnastics and swimming. By the time you finish all your studies you will probably be too old to be really good at sports like those, but if you spend enough time on (26)______ while you are young, then one day you will find that you are very good at your sport but too old to study, and you will find it (27)______ to get a good job. Somehow, it doesn’t seem fair.

Question 23: A. this is       B. you are         C. it is             D. things are

Question 24: A. keen        B. many             C. great          D. much

Question 25: A. stage       B. age                C. period         D. time

Question 26: A. training     B. making          C. exercise      D. sporting

Question 27: A. impractical       B. impossible     C. unhealthy      D. unlikely  

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Books which give instructions on how to do things are very popular in the United States today. Thousands of these How-to books are useful. In fact, there are about four thousand books with titles that begin with the words “How to”. One book may tell you how to earn more money. Another may tell you how to save or spend it and another may explain how to give your money away.

Many How-to books give advice on careers. They tell you how to choose a career and how to succeed in it. If you fail; however, you can buy the book “How to Turn Failure into Success”. If you would like to become very rich, you can buy the book “How to Make a Millionaire”. If you never make any money at all, you may need a book called “How to Live on Nothing”.

One of the most popular types of books is one that helps you with personal problems. If you want to have a better love of life, you can read “How to Succeed in Love every Minute of Your Life”. If you are tired of books on happiness, you may prefer books which give step-by-step instructions on how to redecorate or enlarge a house.

Why have How-to books become so popular? Probably because life has become so complex. Today people have far more free time to use, more choices to make, and more problems to solve. How-to books help people deal with modern life.                                  

Question 28What is the passage mainly about?

A. How to turn failure into success

B. How-to books

C. How to make a millionaire

D. How to succeed in love every minute of your life

Question 29: The word “it” in paragraph 2 refers to_________.

A. advice                       B.How-to books

C. instruction                D. career

Question 30: Which of the following is NOT the type of books giving information on careers?

A. “How to Turn Failure into Success”

B. “How to Live on Nothing”

C. “How to Make a Millionaire”.

D.“How to Succeed in Love every Minute of Your Life”.

Question 31: The word “step-by-step” in paragraph 3 is closest in meaning to_______.

A. faster and faster                               B. little by little

C. rapidly                                                D. slower and slower

Question 32: It can be inferred from the passage that________.

A. Today people are more interested in modern life.

B. Today people have fewer choices to make.

C. Modern life is more difficult to deal with.

D. Today people are more bored with the modern life.

 II. WRITING (2 points)

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

Question 33: The local government will enlarge the roads in upcoming years.

=> The roads ………………………………

Question 34: As I get older, I want to travel less.

=> The older …………………………………

Question 35: He feels sorry that he can’t come to his brother’s wedding.

=> He wishes …………………………………

Question 36: I haven’t done gardening for three months.

=>The last time ………………………………

Combine two sentences into a new one using the given words in brackets.

Question 37: My son was ill. I had to take a day off to look after him. (so)

……………………………………………………………

Question 38: If she doesn’t work harder, she’ll fail her entrance exam. (unless)

……………………………………………………………

Question 39: Phong didn’t notice the sign. It was right in front of him. (even though)

……………………………………………………………

Question 40: Jane is quite warm and friendly. Her sister is quite warm and friendly. (Both)

……………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. D

2. B

3. B

4. A

5. B

6. C

7. C

8. A

9. D

10. B

11. C

12. C

13. A

14. D

15. C

16. B

17. D

18. B

19. C

20. A

21. C

22. C

23. C

24. D

25. D

26. A

27. B

28. B

29. D

30. D

31. B

32. C

33. The roads will be enlarged in upcoming years by the local government.

34. The older I get, the less I want to travel.

35. He wishes he could come to his brother’s wedding.

36. The last time I did the gardening was three months ago.

37. My son was so ill that I had to take a day off to look after him.

38. Unless she works harder, she’ll fail her entrance exam.

39. Phong didn’t notice the sign even though it was right in front of him.

40. Both Jane and her sister are quite warm and friendly.

3. Đề số 3

Choose the word that has the underlined letter(s) pronounced differently from the others:

1) A. faded 

B. planted 

C. watched 

D. handed

2) A. buses 

B. bookcases 

C. places 

D. telephones

3) A. located 

B. prayed 

C. depended 

D. divided

Pick out the word whose stress pattern is not the same as that in the rest: 

1) A. material  

B. tunic

C. language 

D. primary

2) A. enjoyable 

B. fashionable 

C. traditional 

D. unique

3) A. baggy

B. equal 

C. novel

D. design

Choose the correct answer then fill in the blank:

1) Is Lan used to ________________ up early every morning.

A. get

B. gets

C. getting

D. got

2) Casual clothes make students feel _____________ when they are in their favorite clothes.

A. rich

B. poor

C. practical

D. self-confident

3) This material was very strong and it didn’t wear ___________ easily.

A. in

B. of

C. out

D. on

4) They _______________ this house last year.

A. paint

B. paints

C. painting

D. painted

5) She likes to wear __________________ jeans.

A. lively

B. colorful

C. equal

D. faded

6) Some designers have ___________________ the ao dai.

A. consisted

B. modernized

C. depended

D. comprised

Read the following passage then answer True (T) or False (F): 

Advertisements are very important in the modern world. Often your T-shirt or jeans show the name of the company that made them. This is a popular form of advertising. A special picture or symbol, called logo, is sometimes used.

You see logos on many different products. The idea of a logo is that whenever you see it, you think of that product or company.

Many people like to buy a product because it is made by a certain company. Some people only buy a product that is made by a famous company. People wear clothes and carry bags that have a famous label to show that they are fashionable and have good taste.

It is very common to see advertisements on TV and hear them on the radio. Most advertisements are only a few seconds long but very attractive. Sometimes, the advertiser uses a slogan because it is easy to say and easy to remember.

The idea of advertisements is to try to make you buy the product. They sometimes show rich and famous people using that product. The message is, if you want to feel rich and famous, then buy this product.

1) Logo is a company’s name. _______

2) A popular form of advertising is to wear jeans. _______

3) A good slogan is easy to remember. _______

4) The main purpose of an advertisement is to make people buy the product. _______

Choose A, B, C or D to complete the following passage: 

Malaysia is one of the countries of the ASEAN. It is divided (1) __________ two regions, known as West Malaysia and East Malaysia. They are separated by about 640 km of the sea and together comprise an area of 329,758 sq km. Malaysia enjoys tropical climate. The Malaysian unit (2) __________currency is the ringgit, consisting of 100 sen.

The capital of Malaysia is Kuala Lumpur and it is also the largest city (3) __________ the country. The population in 2001 was over 22 million. Islam is the country’s official religion. In addition, there are other religions such as Buddhism and Hinduism. The (4) __________ language is Bahasa Malaysia (also known simply as Malay). English, Chinese, and Tamil are also widely (5) __________. The language of instruction for primary school children is Bahasa Malaysia, Chinese, or Tamil. Bahasa Malaysia is the primary language (6) __________ instruction in all secondary schools, although some students may continue learning in Chinese or Tamil. And English is a compulsory second language.

1) A. into B. to C. on D. in

2) A. for B. of C. on D. in

3) A. on B. in C. at D. for

4) A. international B. nation C. national D. nationality

5) A. speak B. spoke C. speaking D. spoken

6) A. of B. on C. to D. in

Choose the underlined word or phrase that needs correcting: 

1) Her sister (A) knows how (B) for (C) prepare Chinese foods (D).

2) We won’t know the value (A) of (B) health until we will lose (C) it (D)

3) Not (A) put your clothes (B) on (C) the (D) bed.

4) Unlike (A) my father , I don’t like (B) many (C) sugar in my coffee (D)

Complete the sentences with an appropriate form of words in parentheses:

1) Her clothes look very modern and _____________________. (fashion)

2) She made a deep __________________ on the members of her class.(impress)

3) ____________________, ao dai was worn by both men and women. (tradition)

4) I got dressed very ____________ and went to school. (quick)

Rewrite the following sentences so that the second sentence means nearly exactly the same as the first one: 

1) He doesn’t help his mother with housework.

→ I wish _________________________

2) He can’t pass the examination.

→ He wishes _________________________

3) They often went to Paris on weekends.

→ They used _________________________

4) Someone turned off the lights when I went out.

→ The lights _________________________

5) We have learnt English for 4 years.

→ We started _________________________

ĐÁP ÁN

Choose the word that has the underlined letter(s) pronounced differently from the others:

1 – C; 2 – D; 3 – B;

Pick out the word whose stress pattern is not the same as that in the rest:

1 – A; 2 – B; 3 – D;

Choose the correct answer then fill in the blank:

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – D; 5 – D; 6 – B;

Read the following passage then answer True (T) or False (F):

1 – F; 2 – F; 3 – T; 4 – T;

Choose A, B, C or D to complete the following passage:

1 – A; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – D; 6 – A;

Choose the underlined word or phrase that needs correcting:

1 – C; 2 – C; 3 – A; 4 – C;

Complete the sentences with an appropriate form of words in parentheses:

1 – fashionable; 2 – impression; 3 – Traditionally; 4 – quickly;

Rewrite the following sentences so that the second sentence means nearly exactly the same as the first one:

1 – I wish he helped his mother with housework.

2 – He wish he could pass the examination.

3 – They used to go to Paris on weekends.

4 – The lights were turned off when I went out.

5 – We started learning English 4 years ago.

4. Đề số 4

I. Choose the letter (A, B, C or D) that corresponds to the answer whose underlined part has different pronunciation from those of the others. (1pt)

1.A. three

B. thanks

C. without

D. think

2.A.looked

B. loved

C. borrowed

D. cleaned

3.A.chemical

B. children

C. teacher

D. change

4.A.failed

B. played

C. solved

D. needed

II. Choose the best option to complete each of the following sentences. (2pts)

1. I wish I …………………..more about my father’s feeling.

A. know

B. knew

C. knows

D. have known

2. A new book ………………by me yesterday.

A. was bought

B. buy

C. buys

D. bought

3. It’s very important ……….the environment.

A. protect

B. protected

C. to protect

D. protects.

4. They have bought the new house…………………two months.

A. for

B. in

C. on

D. at

5. Would you mind if I……………………….on TV?

A. turns

B. turning

C. turned

D. turn

6. You must do this exercise …………………………

A. careful

B. carefully

C. to care

D. careless

7. My mother…………….clothes at 9 o’clock last night.

A. washes

B. was washing

C. washed

D. wash

8. He said that he ……………..his mother that present.

A. gives

B. gave

C. given

D. give

9. The telephone……………by Alexander Bell.

A. invented

B. was invented

C. were invented

D. invents

10. I wish I ……….time to take my son to the zoo.

A .have

B. had

C. has

D. am having

III. Give the correct form of the verbs in the brackets (3pts)

1. She (receive)………………my letter at 8 p.m last night.

2. You (do)…………………..your homework yet?

3. Young generation is fond of (wear)…………………jeans.

4. They wish they (live)…………………..in the city.

5. We (not have) ………………………….dinner at home last night.

6. Jean cloth (make)…………………..from cotton in the 18th century.

IV. Read the passage and then do true (T)/false (F) task. (2pts).

It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,” said the teacher,

“They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and everything begins to grow. In summer, It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground.”

Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “stop talking, Tom,” he said. “Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?”

“Yes, sir,” answered Tom. “It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden.”

True or false?

 

True

False

1. The lesson took place in a small school in England

  

2. The lesson was not about the seasons of the year.

  

3. The teacher asked Tom to stop talking.

  

4. The teacher asked the class to listen to him.

  

V. Rewrite these following sentences with the cue words.(2pts)

1. John wrote this letter.

=>This letter………………………………………………………………………………………..

2. I don’t have a computer.

=> I wish…………………………………………………………………………………………. .

3. Could you open the door?

=> Do you mind…………………………………………………………………………………. ?

4. They have built this house for three years.

=> This house… …………………………………………………..………

ĐÁP ÁN

I.

1. C; 2. A; 3. A; 4. D

II.

1. B     2. A     3. C     4. A     5. C

6. B     7. C     8. B     9. B     10. B

III.

1. received;

2. have you done;

3. wearing;

4. lived;

5. didn’t have;

6. was made

IV.

1. T; 2. F; 3. T; 4. F

V.

1. The letter wass writtent by John.

2. I wish I had a computer.

3. Do you mind opening the door?

4. This house has been built for three years.

5. Đề số 5

I/. Choose the word which is pronounced differently from the others

1. a. comprise

b. divide

c. primary

d. religion

2. a. what

b. who

c. where

d. when

II/. Choose the correct answer:

1.The………… of Malaysia is Kuala Lumpur.

a. city

b. capital

c. town

d. country

2. Hello. You must be Maryam.

a. Ok

b. That’s right. I am

c. am I

d. all right

3. They still keep………….. touch though they live far away from each other.

a. up

b. in

c. on

d. into

4. Who wrote the story “ Romeo and Juliet”? – It …………. By Shakespeare

a. is writen

b. was written

c. have been writen

d. wrote

5.I have lived in this city……….. 2003

a. in

b. ago

c. since

d. up

6.Trinh Cong Son is considered a famous Vietnamese…………..

a. poet

b. musician

c. reader

d. writer

III. Put the verbs in brackets in the correct form 

1.They used to (go)…………………………. swimming in the afternoon.

2. I wish I (have )………………………….. a new computer

3. They ( not finish ) ………………………..their work yet.

4. This dress ( make) ………………………..by my mother last year.

IV/ Find and correct the error 

1. Ba and Bao are pen pals for over two years.

2. Today young generation is still fond with wearing jeans.

V/ Do as directed:

1. I can’t speak French .

I wish…………………………………………………………………………………….

2. They have finished the report since last Sunday (change into passive voice)

…………………………………………………………………………………………

3. We will meet him at the station (change into passive voice)

…………………………………………………………………………………………

4. My father / just / build / a new house/ this town (building sentence)

………………………………………………………………………………………….

5. They often went to Vung Tau at weekends ( Using “ used to )

They used ……………………………………………………………………………….

6. We have learnt English for 4 years. ( rewrite sentence, USING “past simple)

We started ………………………………………………………………………………

VI. complete the sentences with the words.

clothing – cotton – uniform – wear

1. Vietnamese women usually ………………………. the Ao dai on special occasions

2. In the 18th century, jean cloth was made completely from …………………………..

3. I think students should wear………………………at school

4. what………………… will you wear at Mai’s birthday party?

VII. Read paragraph

I am Hoa. I believe that it is important to wear uniform when students are at school. Firstly, wearing uniforms encourages children to be proud of being students of their school because they are wearing the uniforms with labels bearing their school’s name.

Secondly, wearing uniforms helps students feel equal in many ways, whether they are rich or poor. They are really friends to one another under one school roof.

Finally, wearing uniforms is practical. You don’t have to think of what to wear every day.

In conclusion, all students, from primary to high schools should wear uniforms when they go to school.

* True or False.

1. Hoa doesn’t think that students should wear uniform to school. ………

2. Wearing uniform helps you feel equal in many ways. ………

* Questions:

1. Does Hoa like wearing uniforms?

………………………………………………………………………………………………

2. Why must the children wear uniform at school?

………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I/. Choose the word which is pronounced differently from the others

1 – d; 2 – b;

II/. Choose the correct answer:

1 – b; 2 – b; 3 – b; 4 – b; 5 – c; 6 – b;

III. Put the verbs in brackets in the correct form

1 – go; 2 – had; 3 – haven’t finished; 4 – was made;

IV/ Find and correct the error

1 – are thành have been;

2 – with thành of;

V/ Do as directed:

1 – I wish I could speak French.

2 – The report has been finished since last Friday.

3 – He will be met at the station.

4 – My father has just built a new house in this town.

5 – They used to go to Vung Tau at weekends.

6 – We started learning English 4 years ago.

VI. complete the sentences with the words.

1 – wear; 2 – cotton; 3 – uniform; 4 – clothing;

VII. Read paragraph

* True or False.

1 – False; 2 – True;

* Questions:

1 – Yes, she does.

2 – Because it is practical, encourages children to be proud of being students of their school and helps students feel equal in many ways.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Thánh Tông. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Thăng Long
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đống Đa

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button