Lớp 10

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Chu Văn An

Nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Chu Văn An được HỌC247 biên soạn và tổng hợp dưới đây sẽ hệ thống tất cả các bài tập trắc nghiệm và tự luận có đáp án nhằm giúp bạn đọc củng cố kiến thức lý thuyết và rèn luyện kỹ năng giải bài tập môn Tiếng Anh 10. Mời các bạn cùng tham khảo.

TRƯỜNG THPT CHU VĂN AN

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. The Vietnamese authorities decided ________files on “Don ca tai tu Nam bo” to UNESCO. (submit)

2. In “Hat Gheo”, the boy and girl look at each other because they would like __________ their feelings during the performance. (express)

3. With an oar, the actor of “Tuong” try __________ the viewers the boat fast sailing, wavering due to waves, making the viewers feel as though they were on the boat. (show)

4. This type of acting in Tuong makes the actors __________their individuality and transform themselves into the characters of the play. (give up)

5. 21st Century Fox decided ___________ “American Idol” after the last season of 2016. (cancel)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. attent

B. content

C. comment

D. shipment

2. A. contest

B. northwest

C. destroy

D. prestige

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. A. passionate

B. popular

C. superstar

D. performance

2. A. arouse

B. talent

C. concert

D. rhythm

Choose the best answer.

1. The life story of a person written by someone else is called________.

A. biology

B. biography

C. talent

D. superstar

2. The judge _____ appreciated her performance but the audience didn’t like it very much.

A. channel

B. canal

C. concert

D. panel

3. He made his fan as a teen singer in 2015.

A. contest

B. devotee

C. ardent

D. celebrity

4. Taylor Swift is recognised as the most _________ country music composer and singer of modern time.

A. success

B. succeed

C. successful

D. successfully

5. Guitars, flutes, organs, drums are called musical_____________.

A. instruments

B. festivals

C. composers

D. singers

6. Quan Ho is a____________kind of music. It has existed since 13th century.

A. modern

B. rock

C. traditional

D. new

7. Almost everyone in the world listens to his music. He is a_________star.

A. local

B. national

C. global

D. city

8. He looks like a different person__________stage.

A. above

B. to

C. with

D. on

9. They want_______by air because it is much faster than other means of transfort.

A. travel

B. travelling

C. travelled

D. to travel

10. She is too young _________ a model.

A. became

B. become

C. becoming

D. to become

11. You should______more if you want to become a professional pianist.

A. practise

B. to practise

C. practising

D. practised

12. Let me______you how to play this flute.

A. explaining

B. explain

C. to explain

D. to explaining

13. It is easy _______ English and Maths.

A. learnt

B. to learn

C. learning

D. so to learn

14. The water wasn’t clean, _____ I didn’t go swimming.

A. but

B. so

C. or

D. and

15. The actors and actress went to market ______ the film “Gao nep gao te”.

A. in order to advertise

B. to advertising

C. so to advertise

D. advertise

16. I am expecting__________you again.

A. meet

B. meeting

C. to meeting

D. to meet

ĐÁP ÁN

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. to submit

2. to express

3. to show

4. give up

5. to cancel

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. D. shipment

2. C. destroy

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. D. performance

2. A. arouse

Choose the best answer.

1. B

2. D

3. B

4. C

5. A

6. C

7. C

8. D

9. D

10. D

11. A

12. B

13. B

14. B

15. A

16. D

2. Đề số 2

Choose the correct answer to each of the following question

1. E-books are typically………… through a student’s personal device, such as a notebook, tablet or cellphone.

A. addressed

B. accessed

C. affected

D. identified

2. Students can also use word processing applications to…………… their vocabulary.

A. improve

B. make

C. store

D. spend

3. While not all apps are…………… on Android devices, the large majority of them can be accessed on iPhones, iPads, and iPods.

A. used

B. reached

C. available

D. present

4. When used the right way, mobile technology has the…………. to help students learn more and understand that knowledge.

A. achievement

B. success

C. development

D. potential

5. Mobile devices increase opportunities for learning after school hours and increase teachers’ …………. and their comfort levels with technology.

A. intelligence

B. possibility

C. ability

D. ways

6. While a child learns how to use educational…………., she also develops a(an)………… to analyze, synthesize and evaluate information.

A. lesson – knowledge

B. lessons – ability

C. software – ability

D. software – knowledge

Choose the correct answer to each of the following question

7. A teacher can create a classroom blog…………… they post notes and assignments for students.
A. where

B. which

C. when

D. whose

8. Students…………… seem to be taking notes on their laptop are sometimes surfing the Internet in
class.

A. who

B. which

C. whose

D. they

9. Notebooks, tablets and cellphones are all technology………….. students are accustomed to and can use as learning aids.

A. it

B. this

C. that

D. one

10. All smartphones…………. storage hardware is big can store downloaded audio books.

A. which

B. who

C. whose

D. that

11. Science teachers…………….. use 3D projectors and other electronic devices can easily illustrate the lessons.

A. whom

B. what

C. who

D. whose

12. Mr. Brown has created a list of the most useful apps for the classroom,……….. is available in his blog.

A. that

B. which

C. it

D. this

Choose the correct answer to each of the following question

13. Letting students use their our digital devices in class can improve the…………. experience in many ways.

A. education

B. educational

C. educationally

D. aducator

14. The use of mobile apps in learning has been very……………… .

A. promise

B. promising

C. promised

D. promises

15. We are looking for …………… ways to stimulate learning and continually trying to improve the way we teach.

A. portable and mobile

B. new and creative

C. ineffective and inappropriate

D. shocking and amazing

16. The teacher was surprised to discover that his students are quieter and focused on their assignments when they are allowed to listen to their soft music during…………… .

A. private work

B. private homework

C. individual homework

D. individual classwork

Write complete sentences using the words/ phrases given in their correct form. You can add some more necessary words, but you have to use all the words given.

17. iPads/ allow/ smoother and faster communication/ transmission/ materials/ between/ teachers/ students.

18. Applications/ teachers/ score/ multiple-choice quizzes/ immediately/ post results.

19. Electronic files/ last/ forever/ this feature/ helpful/ during/ research process.

20. Many e-books/ all subjects/ available/ free download.

ĐÁP ÁN

1 – B; 2 – A; 3 – A; 4 – D; 5 – C;

6 – C; 7 – C; 8 – A; 9 – C; 10 – C;

11 – C; 12 – B; 13 – B; 15 – B; 16 – D;

17 – iPads allow for smoother and faster communication and transmission of materials between
teachers and students.

18 – Applications for teachers score multiple-choice quizzes and immediately post results.

19 – Electronic files last forever and this feature is helpful during research process.

20 – Many e-books with all subjects are available and free of download.

3. Đề số 3

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences: (3 points)

1. There’s always a lot of_____at this time of day.

A. traffic B. traffics C. cars D. motorbikes

2. Teaching is regarded as hard__________.

A. job B. work C.occupation D. career

3. In an English class, working in_____is very helpful and important.

A. two B. couples C. pairs D. both

4. My sister always_____her bike to school as her school is not very far from our house.

A. drives B. travels C. rides D. runs

5. We took a short _____for 40 minutes in the middle of th afternoon.

A. time B. talk C. rest D. meal

6. The house is on fire. Please call the_______.

A. bodyguard B. security office C. police station D. fire brigade

7. ________ to get the railroad station? – 45 minutes.

A. How far do you take B. How long does it take you

C. How often do you do D. How fast does it take you

8. We had a nice chat over a cup of tea.

A. formal talk B. informal talk C. serious talk D. long talk

9. During his break, Mr. Pike is used to drink tea with his fellow peasants.

A. workers B. associates C. mechanics D. farmers

10“Would you like to go out with us?”- “ ____.”

A. No. thanks B. What a good idea C. I love to D. I’d love to

11. She is interested ____ working as a tour guide because she enjoys working ____ people.

A. at/ for B. in/ with C. at/ on D. of/ at

12. The meeting is ___ 9 o’clock ___ Monday.

A. in/ at B. on/ in C. for/ on D. at/ on

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently: (1 point)

1. A. language B. package C. mathematics D. marvelous

2. A. chemistry B. prepare C. receive D. degree

3. A. trouble B. study C. tutor D. subject

4. A. heat B. repeat D. heart D. eating

III. Find and correct one mistake in each of the following sentences: (1 point)

1. It was an extremely frightened experience in my life. A B C D

2. Surprisingly, someone had changed the curtains before I had arrived. A B C D

3. Poor little Laura had always dreamt of have a new shirt on her birthday. A B C D

4. Anne couldn’t find a taxi, so I offered driving her to the station. A B C D

IV. Use the correct forms of the verbs in brackets: (1 points)

1. I felt really stupid because I (make) ____ a lot of mistakes.

2. I paid for the window because my son (break) ____.

3. I told him I didn’t know who (steal) ____ his pen.

4. It was too late, so we decided__ (take) a taxi home.

1.……………………………………………………. 2……………………………………………….

3. ……………………………………………………. 4……………………………………………….

V. Use the words given to make complete sentences: (1,5 points)

1. I/ want/ study/ English/ because/ it/ international/ language.

……………………………………………………………………………………………………………………

2. When and where/ you/ born? I/ June 27th/ 1996/ Bacgiang.

……………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………

3. How long/ you/ learn/ English? We/ 7/ year.

……………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………

VI. Read the passage, then answer the following questions: (2,5 points)

Pele is considered one of the greatest football players of all time. He was born in 1940 in Brazil. As a football player, Pele was famous for his powerful kicking and controlling the ball. He joined a Brazilian football club in 1956, and in 1962 he led the team to its first world club championship. Pele became the only player to participate in three World Cups in 1958, 1962 and 1970. By 1974, Pele had scored 1200 goals and became a Brazilian national hero. He played for an American football club for two years before he retired in 1977. Later Pele became an international ambassador for the sport, working to promote peace and understanding through friendly sport activities.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

4. Đề số 4

Choose the best answers to complete the sentences:

1. Detroit ………………….. as the first capital city of Michigan, but now Lansing is the capital city of Michigan.

A. chosen

B. was chosen

C. have been chosen

D. is chosen

2. The university of Michigan is one of the best universities in the United States and it ……………. in Ann Arbor.

A. located

B. location

C. is located

D. locates

3. There …………….. be a fire over there as I see smoke from here.

A. must

B. should

C. might

D. could

4. Our organization seeks to improve the social …………….. of disable people.

A. stand

B. seat

C. status

D. place

5. There ……………… a new law to protect endangered species if we don’t want them to disappear from the earth.

A. must to be

B. needs to be

C. might be

D. may be

6. The role of women of society has been greatly …………….. in the last few years.

A. overtaken

B. overcome

C. overcast

D. overlooked

7. Wage ……………. exists when workers are equally qualified and perform the same work but one group of worker is paid more than another.

A. equality

B. payment

C. discrimination

D. income

8. For many ………………. parents, balancing their jobs and their family obligations can be a challenge.

A. worked

B. working

C. work

D. career

9. After her parents died, she ………………. by her uncle and aunt.

A. was grown up

B. was brought up

C. brought up

D. was brought

10. Siobhan and Ray have just …………………. engaged.

A. been

B. become

C. get

D. got

11. Although males seem to have ……………. in many ancient cultures, ancient Egypt still had female rulers, such as Cleopatra.

A. dominating

B. domination

C. dominated

D. dominate

12. Each district was ……………. up into a number of sub-divisions.

A. split

B. splitted

C. divided

D. dividing

13. Recent laws that prohibit specific types of job discrimination in certain workplaces have promoted ………………. in the USA.

A. equal property

B. equal opportunity in annual income

C. equal income

D. equal employment opportunity

14. Most of the space in his room …………………. by an enormous wardrobe.

A. has taken up

B. took up

C. is taken up

D. takes up

15. Mark gets special ……………………… because he knows the boss.

A. treatment

B. cure

C. treat

D. instruction

16. Fathers tend to ……………… more household chores and responsibilities than ever before.

A. take up

B. take in

C. take off

D. take on

17. I’m against ……………………………

A. violating

B. violent

C. violence

D. violate

18. Hundreds of people ………………….. the job in the company but only five workers were employed.

A. asked for

B. appointed

C. recruited

D. applied for

19. In some companies, it is suggested that female officers should be supported by their male co- workers.

A. colleges

B. colleagues

C. villages

D. collectors

20. In order to be ……………….. for this position, candidates must have not only an MA degree but also work experience.

A. qualify

B. quality

C. qualified

D. qualification

ĐÁP ÁN

1 – B

2 – C

3 – D

4 – C

5 – B

6 – D

7 – C

8 – B

9 – B

10 – D

11 – C

12 – A

13 – D

14 – C

15 – B

16 – D

17 – C

18 – D

19 – D

20 – C

5. Đề số 5

Choose the best answer to complete the below passage.

Acupuncture is a form of alternative …(1)…. It is used most commonly …(2)… pain relief, though it is also used to treat a wide range of conditions. The majority of people who seek out acupuncture do so for musculoskeletal problems, including low back pain, shoulder stiffness, and knee pain. Acupuncture …(3)… generally only used in combination with other forms of treatment. For …(4)…, American Society of Anesthesiologists states it may be considered in the …(5)… of nonspecific, noninflammatory low back pain only in conjunction with conventional therapy.

1. A. medical B. medicine C. medically D. medicament

2. A. for B. in C. on D. at

3. A. was B. are C. is D. were

4. A. sample B. example C. samples D. examples

5. A. way B. treatment C. condition D. medicine

Choose the word that has the underlined pronounced differently from the others.

6. A. among B. belong C. body D. strong

7. A. intestine B. mind C. spine D. reliable

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

8. A. scientific B. bacteria C. respiratory D. alternative

9. A. digestive B. intestine C. condition D. evidence

Choose the best answer

10. ____ system of the body lets us break down the food we eat and turn it into energy.

A. Circulatory

B. Digestive

C. Nervous

D. Respiratory

11. Skeletal system of the body is made up of our ____. It supports our body and protects our organs.

A. bones

B. muscles

C. nerves

D. vessels

12. Acupuncture modality relies on sophisticated skills to select appropriate acupoints to ____ needles accurately.

A. infuse

B. inject

C. insert

D. install

13. I ____ my sister in April as planned.

A. have seen

B. will see

C. am going to see

D. see

14. The controller of the body is the ____ system. Led by the brain and nerves, it allows us to move, talk and feel emotions.

A. circulatory

B. digestive

C. nervous

D. respiratory

Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

15. Some people believe that acupuncture can be a cure of cancer.

A. allergy

B. practice

C. therapy

D. treatment

16. Acupuncture can treat from simple to complicated ailments.

A. acupoints

B. diseases

C. points

D. treatments

Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

17. Acupuncture is considered to be very safe when enough precautions are taken.

A. comfortable

B. dangerous

C. Sore

D. unhealthy

Change into Passive Voice

18. Luis cleans the room every day.

__________________________________________

19. They cancelled all flights because of fog.

__________________________________________

20. People don’t use this road very often.

__________________________________________

ĐÁP ÁN

1. B 2. A 3. C4. B 5. B 6. A 7. A 8. A 9. D 10. B 11. A 12. C 13. C 14. C 15. D 16. B 17. B

18. The room is cleaned every day by Luis.

19. All flights were cancelled because of fog.

20. This road isn’t used very often.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Chu Văn An. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Tiến
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Phú

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button