Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /home/dfatfsyhhosting/public_html/onthihsg.com/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Lộc

Tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Lộc được HOC247 biên tập và tổng hợp và giới thiệu đến các em học sinh lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em rèn luyện ôn tập chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT ĐỒNG LỘC

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Choose the word that has the underlined syllable pronounced different from the others.

1.  A. worked               B. hoped                      C. watched                D. lived

2   A. invader               B. destroy                   C. spend                    D. soldier

3.  A. nature                 B. toxic                       C. plant                    D. contain

4   A. played                B. missed                    C. called                   D. moved

5   A. nation                 B. tourist                     C. study                    D. return

Choose the word whose main stress is placed different from the others.

6. A. ethnic                  B. explore                    C. orphan                 D. fauna

7. A. dependent           B. survival                   C. minority               D. recognize

8. A. temperature        B. chemical                  C. habit                    D. location

9. A. abandon              B. national                   C. wilderness           D. butterfly

10 .A. establish             B. disaster                    C. tropical                D. dependent     

Choose the best answer (A, B, C or D) that best completes each sentence.

11. Cuc Phuong National Park __________ over 200 square kilometers of rainforest.

                       A. contains                B. gets                        C. hold                       D. covers

12. An interesting ______of this park is Orphanage, where orphaned animals are taken care of.

                A.advantage               B.feature                   C.area                         D.zone

13. A child who has lost one or both of his parents by death is called ________ child.

                A. an abandoned       B. an orphan             C. a homeless            D.orphanage

14.The  _________ has threatened many of animals in this park.

                A.rainforest                B. population            C. increase                D.contamination

15.  They went camping in the beautiful _________ of the rainforest.

                A.wildlife                   B. wildness               C.wild                        D.wilderness

16. This park was _________ before World War II

                  A. set                        B. located                  C. established           D. stationed

17. We were very _________at his success.

                A.  surprised             B.interested               C.keen                       D.fond

18. One species is dependent __________ another of survival.

                A. on                          B. to                           C. of                          D.at

19. My home village is ____________ 40 kilometers north of the capital..

                A. located                  B. held                       C. laid                       D. surrounded

20. The cattle drank from a river polluted with toxic chemicals..

                A.waste                       B. colorless               C. odorless              D. poisonous

21. We _________ to the beach yesterday if the sun had been shining.

                A.will go                   B.would go                C.would have gone D. had gone

22.  If he _________ up earlier, he ________ to work on time.

                A. got / would get                                B. had got / would get                  

                C. would get / got                               D. would have got / had got

23. We wouldn’t have been to the cinema_________we hadn’t had ticket.

                A. if                 B. unless                    C. because of                         D. in spite of

24. What ________ if you had met him yesterday?

                A. did you do       B. would you do        C. would you have done    D. will you do

25. They _________ the farm if they _________ enough money.

                  A. had enlarged / would have had                   B. would enlarge / had had

                  C. enlarged / would have                                 D. would have enlarged /had had

Choose the underlined part  (A,B,C or D) that needs correcting.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. D

11. A

21. C

31. C

41. C

2. D

12. B

22. A

32. A

42. A

3. A

13. B

23. A

33. B

43. C

4. B

14. D

24. C

34. D

44. D

5. A

15. D

25. D

35. A

45. B

6. B

16. C

26. C

36. B

46. A

7. D

17. A

27. A

37. D

47. C

8. D

18. A

28. C

38. A

48. A

9. A

19. A

29. C

39. C

49. B

10. C

20. D

30. B

40. D

50. D

2. Đề số 2

Read the following passage and choose the best answer for each blank.

NOT FOR JAZZ

            We have an old (1) __________ instrument. It is called a clavichord. It was made in Germany in 1681. Our clavichord is (2) __________ in the living- room .It has belonged to our family for a long time. The instrument was bought by my grandfather (3) __________ years ago. Recently it was damaged by a visitor .She tried (4) _________ jazz on it! She struck the keys too hard and two of the strings (5) ____________.My father was shocked. Now we are not allowed to touch it. It is being repaired by a friend of my father’s.

1. A. music                            B. music’s                 C. musical                 D. musician

2. A. placed                           B. set                          C. kept                       D. held

3. A. much                             B. many                     C. number                  D. lots

4. A. play                               B. played                   C. to play                   D. to playing

5. A. broken                          B. breaking                C. were breaking      D. were broken

Read the passage below and choose one correct answer for each question.

FOLK MUSIC

Pop music has always been influenced by other forms of music. An important form is folk music.

Folk songs are the songs composed and sung by country people .The songs may be hundreds of years old, so nobody knows who originally composed them. Modern music is often music for dancing. In Britain it was traditionally played with instruments like flute, accordion, etc.

In the 1950s and 1960s the people who wrote songs and played them with acoustic guitars were also called folk singers. The songs were often “protest songs”, complaining of bad things happening in society.

6. Which form of music is pop music mainly influenced by?

A. classical music                 B. folk music             C. jazz            D. rock ‘n’ roll

7. Who were folk songs composed by?

A. countryside people         B. city people            C. modern musicians      D. old singers

8. According to the passage, what is modern music often used for?

A. Singing only        B. playing with guitars        C. dancing     D. forming pop music

9. In the 1956s, what did people play folk songs with?

A. pianos                   B. flutes                     C. drums                    D. guitars

10. Why are folk songs called “protect songs”?

A. Because they are sung by country people.     

B. Because they are hundreds of years old.

C. Because nobody knows who originally composed them.

D. Because they complain about bad things happening in society.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

11. A. answer            B. listen                     C. music                     D. solemn

12. A. business         B. serious                  C. compose               D. easily

13. A. news               B. songs                     C. feelings                 D. delights

14. A. design             B. classical                C. music                     D. museum

15. A. summer          B. suitable                 C. sugar                      D. Sunday

Choose the word whose stress pattern is different from the others.

16. A. language         B. solemn                  C. event                     D. rousing

17. A. African           B. Westerner             C. Mexican                D. Vietnamese

18. A. lyrical             B. favorite                 C. emotion                 D. classical

19. A. composer       B. funeral                  C. musician               D. tradition

20. A. entertain         B. joyfulness             C. serious                  C. atmosphere

Choose the best answer to complete these sentences.

21. Joe: Who are you?

      – Sue: _________
A. How do you do?  B. Thank you, Joe    C. Fine, thanks         D. My name is Sue.

22. Peter: There is no instrument in the house.

      – Anne: It doesn’t __________
            A. case                       B. worry                     C. make anything     D. matter

23. Diana: You are going to fail your singing test.

     – Jess: ___________
            A. It’s the same.        B. I don’t care.          C. I’m not mind at all.       D. It makes nothing.

24. I don’t like this CD. Can I have_________?

            A. something else     B. something other   C. something either              D. other thing

25. Chris: Where do you work?

      – Evan: In a studio.

      – Chris: ____________
A. That must be interesting            B. What for?             C. It is so …  D. When?

26. “Did you go to the concert last night?”

      -“______________.”
            A. Yes, I like.      B. Yes, I did.     C. No, I don’t    D. No, I’m afraid that I have no time

27. Nam: Do you think that song can reach the top chart this week?

      -Minh: _____________
            A. Yes, I think too.   B. Yes, I think so.     C. I like it.                D. Really?

28. Huong: Hey, I’ve got a poster of that film.

       – Van: _______________
            A. Where?                 B. Here it is.              C. Oh, I love it.         D. I’ve got to go.

29. Bill: Would you like to come to my party?

     – Jeff: Is your brother going too?

     – Bill: _______
            A: Yes, certainly.     B. Do you think so?   C. Yes, we are.       D. I’m thinking of it.

30. Lan: I’ve got a cold.

    – Ba: ________
            A. Oh dear!               B. My dear!               C. I regret it!             D. Bless you.

Choose the best answer

31. Music in general and pop music in particular makes people ______.

            A. excite                    B. exciting                 C. excited                  D. excitement

32. As a nurse, I learned to control my ______.

            A. hopes                    B. emotions               C. abilities                 D. thought

33. Folk music ______ babies to sleep.

            A. makes                    B. wakes                    C. lulls                       D. lets

34. Music adds ______ to the atmosphere of a festival.

            A. sadness                 B. joyfulness             C. disappointment    D. happy

35. Van Cao is one of the most well-known ______ in Vietnam.

            A. actors                    B. authors                  C. musicians             D. singers

36. I’ll post the card today ______ there on my mother’s birthday.

            A. to get it                  B. in order to get it   C. so as it gets           D. so that it gets

37. Did the teacher explain how ______ this problem.

            A. do we solve          B. can we solve        C. to solve                 D. solve

38. ______ is it from here to the theatre?

            A. How                       B. How far                 C. How long              D. How often

39. Would you like to go out ______ a meal tonight, Joan?

            A. to                           B. with                       C. of                           D. for

40. We started early in order ______ miss the first part of the concert.

            A. to not                     B. not for                   C. not to                     D. for no

Identify the one underlined word or phrase (A, B, C, or D) that must be changed for the sentence to be correct.

41. I often switch off the heating for saving money.

            A                 B              C           D

42. Scott Joplin, a well-known  African American piano player, was born in 1868 and had died in 1917.  

                                A                         B                                            C                                  D

43. We gave Nick a map so that he will be able to find the way all right.

                A                             B           C                     D

44. Do you know what kind of music does Minh like?

       A             B                  C                           D

45. Perhaps mankind’s first importance music influence was the songs of birds.

                                           A            B                                  C                             D

Choose the one correct sentence which is built from the words provided.

46. apologize / coming / he / me / for / late / telephoned / to.

A. He telephoned me for apologize to coming late.

B. He telephoned me to apologize for coming late.

C. He apologize me for coming late to telephoned.

D. He coming to apologize me for telephoned late.

47. will / do / it / this / what / you / if / rain / afternoon ?

A. If it rains this afternoon what you will do?

B. What will it do if you rains this afternoon?

C. What will you do if it rains this afternoon?

D. If you do this afternoon what will it rains?

48. job / to / going / the / to / a / are / capital / you / find / it?

A. Are you going to the capital to find a job?

B. Are you to find a job to the capital going?

C. Are you a job to find going to the capital?

D. Are you to the capital going to find a job?

49. why / do / Tam / listening / jazz / you / enjoys / to / know ?

A.You know why do Tam enjoys listening to jazz?

B. Why do Tam know you enjoys listening to jazz?

C. Do you know why Tam enjoys listening to jazz?

D. Why Tam know do you enjoys listening to jazz?

50. often / go / concert / how / your / to / do / the / family?

A. How do your family go to the concert often?

B. How your often family do go to the concert?

C. How go to the concert often your family do?

D. How often do your family go to the concert?

ĐÁP ÁN

1.C

2. C

3. B

4. C

5. D

6. B

7. A

8. C

9. D

10. D

11. C

12. B

13. D

14. B

15. C

16. C

17. D

18. C

19. B

20. A

21. D

22. D

23. B

24. A

25. A

26. B

27. B

28. C

29. A

30. A

31. C

32. B

33. C

34. B

35. C

36. D

37. C

38. B

39. D

40. C

41. D

42. D

43. C

44. D

45. B

46. B

47. C

48.A

49. C

50. D

3. Đề số 3

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. cinema               b. sequence                c. character               d. event

2. a. degree                b. existence               c. audience                d. appear

3. a. cartoon              b. detective                c. tragic                      d. Titanic

4. a. engage               b. rapid                       c. disaster                  d. instead

5. a. discover            b. horror                     c. science                   d. movement

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

6. a. form                   b. first                         c. enough                   d. Stephen

7. a. excite                 b. decide                    c. horrify                   d. mind

8. a. photograph       b. laugh                      c. plough                    d. enough

9. a. weigh                 b. high                        c. plough                    d. cough

10. a. disaster            b. discover                 c. liner                        d. cinema

Choose one best option to fill in each sentence

     11. There’s a love story in it, and it’s very funny. I suppose you’d call it a ____________

a. horror film                    b. detective film            c. romantic comedy            d. thriller

12. Steven Spielberg is one of the famous __________.He has made lots of films including Jaw, Jurassic Park, Schindler’s List, etc.

a. stars                              b. directors                    c. actors                    d. script writers

13. The film contains of explicit __________of violence.

a. scenes                           b. scents                        c. sceneries              d. screens

     14. The main ___________is played by Nicole Kidman.

a. actress                          b. character                      c. director            d. film maker

15. Silence of The Lambs is a/an ___________film. It makes the audience scared.

a. disaster                         b. science fiction           c. action                   d. horror

     16. The film is ___________the 1940s, during the Second World War.

a. made for                       b. based on                    c. set in                d. occurred in

17. The movie Schindler’s List was ___________on the novel Schindler’s Ark written by the Australian writer Thomas Keneally.

a. based                            b. depended                   c. played              d. performed

     18. Charlie Chaplin is considered as the greatest comic actor of the ___________.

a. musical cinema                b. commercial film       

c. romantic comedy             d. silent cinema

19. When did the cinema come into ____________?

a. exist                             b. existing                      c. existence            d. existences

20. England is an ____________country.

a. industrialize                 b. industry                     c. industrial           d. industrialization

Choose the best answer.

21. “Look outside! ____________ sky is getting very dark”.

     – “I hope it isn’t going to be a storm”.

A. A                               B. The                           C.  x                               D. Some

22. I’d like to invite him to ____________ dinner next week if that’s OK with you.

A. a                                B. the                             C. x                                D. an

23. “I’m going out for a walk. Have you seen my shoes?”

– “Yes, they’re on _________ floor in ____________ kitchen.”

A. a / the                       B. the / the                    C. a / a                           D. the / a

24. “Do you see the video store? I was sure it was on ____________Main Street.”

“I think it’s on ___________side street, but I’m not sure which one”

A. the /the                     B. the / a                       C. a / X        D. X / a

25. “Do you think Margaret will take the job you offered her?”

 – “I don’t know. She seemed ___________in it, however.”

A. interest                     B. interesting               C. interested                 D. interestingly

26. The students all went to the circus yesterday. I heard it was really _____________.

A. amused                    B. amusing                   C. amuse                       D. amusingly

27. I was ________that Jane couldn’t come to the party. Her boss made her work overtime.

A. disappointing          B. disappointedly        C. disappoint               D. disappointed

28. What a terrible football game! I thought it was ______________.

A. delightful                 B. delighting`               C. delight                      D. delighted

29. It was not until 2:30 that everyone ____________ leave the stadium.

A. can                            B. could                        C. will                           D. must

30. It ____________ not until last summer we had a holiday.

A. is                               B. has been                   C. had been                  D. was

Choose the sentence which has a similar meaning to the sentence printed before.

31. The clown amused the children.

a. The clown had the children amusing.

b. The children found the clown amusing.

c. The clown made the children amuse.

d. The children were amusing the clown.

32. The film excited us all a lot.

a. The film had a lot excitement.

b. We were excited about all of the film.

c. The film made all of us feel a lot of excited.

d. All of us were excited about the film.

33. He didn’t come until 6 p.m.

a. It was not until 6 p.m. that he came.

b. He stayed until 6 p.m.

c. It was 6 p.m., but he didn’t come.

d. He came before 6 p.m.

34. Horror films terrify my little sister.

a. My little sister is terrifying of horror films.

b. My little sister is terrified of horror films.

c. My little sister thinks horror films are terrified.

d. Horror films are terrified to my little sister.

35. I delight in reading English books.

a. I hate reading English books.

b. I am interested in reading English books.

c. I am tired of reading English books.

d. I am not excited at reading English books.

36. We didn’t meet them until 2007.

a. It was not until 2007 that we meet them.

b. It was not until 2007 that we met them.

c. It was 2007 that we didn’t meet them.

d. Not until 2007 we met them.

Choose the best option.

37 _______ men are often paid more than _________ women for _______ the same job.

a. Ø – the –the                b. Ø – Ø – the          c. The-the-the                 d. Ø – Ø – Ø

38. At first she was train to be _________ scriptwriter, but later she worked as ________ director assistant in a studio.

a. a- a                                b. the-the                c. a-the                             d. the-a

              39. ________ sun gives off ____________ heat and ___________ light.

a. Ø – Ø – Ø                      b. The-the-a            c. The -. Ø – Ø                 d. A-a-a

              40. Are you going to ___________ countryside for __________ week?

a. A-a                                b. the-a                    c. the-an                           d. the – Ø

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Modern cinema audiences expect (41) _________ plenty of thrilling scenes in action films. These scenes (42) ____________ are known as stunts are usually (43) __________ by stuntmen who are specially trained to dangerous things (44) ___________. Anyone can crash a car, but if you are (45) ____________ a film, you have to be extremely precise, sometimes you drive and stop right in front of the camera and film crew. At (46) ___________ early stage in the (47) ___________, an expert stuntman is (48)_____________ to work out the action scenes and form a team. He is the only person who can against the words of the director, (49) ____________ he will usually only (50) ____________ this in the regards of safe.

41. a. see                              b. to see                   c. seeing                  d. seen

42. a. which                         b. whom                  c. of that                  d. those

43. a. produced                   b. performed           c. cancelled             d. interfered

44. a. safe                             b. safety                   c. safely                   d. safeness

45. a. firing                          b. working               c. doing                   d. acting

46. a. a                                  b. an                         c. the                        d. no article

47. a. produce                      b. product               c. production          d. productive

48. a. called in                     b. came in               c. checked in           d. taken in

49. a. despite                        b. in spite of            c. due to                   d. because

50. a. to do                           b. does                     c. do                         d. done

ĐÁP ÁN

1. D

11. C

21. B

31. B

41. B

2. C

12. B

22. C

32. D

42. A

3. C

13. A

23. B

33. A

43. B

4. B

14. B

24. D

34. B

44. C

5. A

15. D

25. C

35. B

45. D

6. D

16. C

26. B

36. B

46. C

7. C

17. A

27. D

37. B

47. C

8. C

18. D

28. A

38. A

48. A

9. D

19. C

29. B

39. C

49. D

10. C

20. C

30. D

40. B

50. C

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1:    A. group                   B. danger                   C. together                 D. dog

Question 2:    A. club                      B. compete                C. school                   D. bicycle

Question 3:     A. circle                    B. center                    C. coconut                 D. century

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 4: Nancy: “It’s so hot.”     –  Nick: “I’ll open the window.”

A. Nick predicts he will open the window.B. Nick offers to open the window.

C. Nick promises to open the window.D. Nick is going to open the window.

Question 5: You don’t need your umbrella today. I don’t think it will rain.

A. It won’t rain because you don’t need your umbrella.

B. You don’t need your umbrella although it will rain.

C. You don’t need your umbrella so it won’t rain.

D. It won’t rain so you don’t need your umbrella.

Question 6: I am sure you won’t like that restaurant.

A. I know you are going to like that restaurant.

B. I know you will not like that restaurant.

C. I recommend you to like that restaurant.

D. You are likely to like that restaurant.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 7 to 11

Over the (7) past      25 years, football has not only taken (8) place    as the world’s major game in an ephemeral world but has also blossomed in other sides of society, commerce and politics. Football, more than (9) any      other factor, has developed through regions, people and nations. With (10) approximately two hundred million active players it now (11) attracts a substantial chunk of the leisure industry, having opened up new markets for itself and for the rest of the business affairs.

Question 7: A. past                          B. pass                       C. late                         D. recent

Question 8: A. origin                       B. place                      C. root                        D. cause

Question 9: A. the                            B. any                         C. some                      D. several

Question 10: A. approximately      B. totally                    C. accurately             D. completely

Question 11: A. attracts                  B. comprises             C. constitutes            D. contacts

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 12: My sister is really mean. I try borrowing her some money but I know _______.

A. she will lend me.B. she is going to lend me.

C. she is certain to lend me.D. she won’t lend me.

Question 13: Which is the best way to offer your visitor a cup of tea?

A. Why don’t you have a cup of tea?B. Would you mind having a cup of tea?

C. Could you have a cup of tea?D. Will you have a cup of tea?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. B

2. D

3. C

4. B

5. D

6. B

7. A

8. B

9. B

10. A

11. A

12. D

13. D

14. C

15. D

16. D

17. B

18. C

19. D

20. A

21. D

22. B

23. C

24. A

25. D

26. B

27. C

28. C

29. C

30. A

31. D

32. B

33. D

34. B

35. A

36. C

37. A

38. C

39. C

40. A

41. A

42. B

43. B

44. C

45. B

46. B

47. D

48. A

49. D

 

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of  the rest in each of the following questions

1. A. pleasure              B. measure                C. leisure                   D. ensure

2. A. special                 B. ocean                     C. Confucian             D. century

3. A. machine              B. merchant               C. Chinese                 D. chamber

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is differently stressed from that of the rest in each of the following questions

4. A. legend                  B. flourish                 C. engrave                 D. scholar

5. A. categorize           B. heritage                 C. cultural                 D. bombardment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

6. My house is _______ yours. They have the same size

    A. as big as         B. so big as           C. bigger than      D. the biggest

7. It’s ………to go by bus than by car

     A. cheaper         B. cheapest          C. more cheap      D. more cheaper

8. Let me know if you have any……….news?

     A. farer              B. farthest            C. further             D. father

9. Quoc Tu Giam was………….on the grounds of Van Mieu in 1076.

     A. formed          B. established       C. pushed             D. developed

10. This building is a historical………in our town.

     A. relic              B. period              C. context            D. view

11. Historical places in Hoi An……………great interests from visitors.

     A. hold              B. appeal              C. like                  D. attract

12.Peter ran……….his sister, Mary.

     A. slowlier         B. as slow as        C. more slowly than    D. so slowly as

13. The buildings in our city are……..than mine.

     A. wider             B. deeper             C. taller                D. longer

14. About 100 thousand Australian visitors ……….in Viet Nam in 2003

     A. went              B. arrived             C. reached            D. came

15. This is…………hotel we have ever stayed at.

     A. the most modern                        B. modernist       

     C. the more modern                        D. most modernist

16. Hoi An …………an important trading center in Southeast Asia.

     A. used to be      B. used to being   C. was used to be  D. use to be

17. This architecture is a ……………….of our city.

     A. want              B. thank               C. pride                D. proud

18.The………….of President Ho Chi Minh’s Mausoleum took place from 1973 to 1975.    

     A. construction  B. construct          C. contractual       D. constructed  

19. The names of many famous ………………… are on the stelae in Van Mieu.

    A. scholars           B. doctor laureates   C. students                   D. workers

20. No new business can flourish in the present economic conditions

     A. continue        B. engrave            C. grow well         D. witness

21 From now on, we won’t be able to go out as much as we …………………

    A. were                   B. had                        C. used to                 D. will

22.We’re never owned ………………… independent cat as this one.

    A. a more than       B. such an                  C. a so                       D. as much an

23.Brian has been working ………………… since he was promoted.

   A. much harder    B. as harder                 C. just as hardly      D. more hardly

24.I’ve been feeling ………………… tired lately, doctor.

    A. such a            B. the most                   C. more and more     D. much

25.This exercise will give you ………………… practice.

    A. farther          B. much more               C. as better                  D. a lot

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one

26.I haven’t tasted such good coffee for ages.

     A. This is the best coffee I’ve tasted for ages.         B. This coffee is the best I tasted for ages.

     C. I didn’t taste any such good coffee for ages.    D. I never tasted such good coffee for ages.

27. None of the other books is as interesting as this one

     A.  This book is more interesting one.                  B. This book is the much interesting one.

     C. This book is the less interesting one.                D. This book is the most interesting one.

28.  Peter is the most generous person I know.

     A. I know a most generous person than Peter.        

     B. I know a more generous person than Peter.

     C.  I don’t know a more generous person than Peter.       

     D. I don’t know any most generous person than Peter.

29. That’s the cheapest dish on the menu.

            A. None of the other dishes is as cheap as that one. 

B. That dish is cheap than this one on the menu.

C. That dish is cheaper on the menu.

D.  This dish is cheaper than that one on the menu.

30. Tam is better at English than Phuong.

A. Phuong is worse at English than Tam.

B. Phuong isn’t as good at English as Tam.

C. Tam isn’t as bad at English as Phuong.

D. Tam isn’t as good at English as Phuong.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1

D

26

A

2

D

27

D

3

A

28

C

4

C

29

A

5

D

30

D

6

A

31

A

7

A

32

B

8

C

33

B

9

B

34

B

10

A

35

C

11

D

36

A

12

C

37

D

13

C

38

B

14

B

39

B

15

A

40

D

16

A

41

B

17

D

42

D

18

A

43

D

19

A

44

B

20

C

45

D

21

C

46

C

22

B

47

B

23

A

48

C

24

C

49

B

25

B

50

D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Lộc. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Can Lộc
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Nguyễn Đức Mậu

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button