Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /home/dfatfsyhhosting/public_html/onthihsg.com/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Phú

Tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Phú được HOC247 biên tập và tổng hợp và giới thiệu đến các em học sinh lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em rèn luyện ôn tập chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT ĐỒNG PHÚ

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

Part 1. MULTIPLE CHOICE: USE OF ENGLISH + READING:

Question 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

A. lunch B. truth C. much D. cup

Question 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others:

A. complain B. machine C. music D. instead

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence:

Question 3: Food is broken down and converted into energy in the ___________system.

A. brain B. digestive C. heart D. skeletal

Question 4: In my company, the director usually ___the responsibility for organizing meetings and conferences.

A. makes B. gets C. takes D. becomes

Question 5: Being the breadwinner of the family, ___________.

A. She’s a sociable woman.

B. she looks for the children carefully.

C. She manages the home and raises the children.

D. she works hard to provide for her children.

Question 6: Blood is pumped through the ___________to bring oxygen to all parts of the body.

A. brain B. heart C. digestive D. skeletal

Question 7: An: “What do you usually do on Sundays?” – Hue: “___________.”

A. I used to drive to work B. I’d be sleeping all day

C. I’m not doing anything D. I usually sleep until noon

Question 8: Now you________ from New York to Los Angeles in a matter of hours.

A. are flying B. would fly C. will fly D. can fly

Question 9: The baby ___________Don’t make so much noise.

A. sleep B. sleeps C. is sleeping D. slept

Question 10: A letter ___________by Ann now .

A. is writing B. writes C. is being written D. wrote

Question 11: “I’ve decided to repaint this room.” -“What colour_________it?

A. you will paint B. you are going to paint C. are you going to paint D. will you paint

Question 12: Being the elder child in the family, I take ___________ a large share of housework.

A. On B. in C. off D. up

Question 13: My father ________very busy at the present. He ________free time to go out.

A. often is / rarely has B. often was / had rarely

C. has often been / has rarely D. is often / rarely has

Choose the word that has closest meaning to the underlined words or phrases:

Question 14: How do you divide household chores in your family?

A. take out B. split C. solve D. deliver

Question 15: Scientific studies offer evidence that acupuncture can ease pain and treat from simple to complicated ailments.

A. Cares B. choices C.treatments D. diseases

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits each space

There are many reasons why taking regular time with our family is important : It (16) _______ a place to listen, teach, learn, and (17) _______ ourselves freely and safely. It provides opportunities to discuss family joys, issues, and problems.Family members can practice skills in a non-threatening (18) _______Families are a (19) _______ part of our society and the fabric of our communities – we spend time together to get our feelings of belonging, our values, support and understanding. It helps keep family members together and feel safe in today’s world where (20) _______ can lead to family disintegration

Question 16: A. develops B. invents C. creates D. makes

Question 17: A. show B. express C. think D. say

Question 18: A. air B. nature C. atmosphere D. space

Question 19: A. deep B. attractive C. real D. basic

Question 20: A. press B. pull C. push D. pressure

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

Question 21: Lan (A) and (B) her friend go (C) to Hanoi (D) next Sunday.

Question 22: Most (A) people do not realize the enormously (B) benefits that come to (C) a family when husbands and children share the (D) housework.

READING:

George Washington was born on February 22nd, 1732 in Virginia. His parents were Augustine and Mary Washington. George grew up on a farm in Virginia. Little is known of his early childhood. He attended school irregularly from his 7th to his 15th year. His favorite subject was mathematics. He learned to be a surveyor of land when he grew up. He joined the army and was a leader during the American Revolution. He later became the first President of the United States. George Washington is called by his people the “Father of our country”. The Americans celebrate his birthday on Presidents’ Day in February. His picture is on the one-dollar bill.

Question 23: What subject did he like when he was a child?

A. Literature B. Mathematics C. History D. Chemistry

Question 24: His people call him________.

A. the “Greatest Man of our country”

B. the “Father of our country”

C. the “Leader of our country”

D. the “Hero of our country”

Question 25: The Americans celebrate his birthday on________.

A. Presidents’ Day

B. Independence Day

C. May Day

D. Labor Day

Question 26: Where did he grow up?

A. On a farm in Virginia

B. On a farm in Chicago

C. On the grassland in Virginia

D. In a small village in Chicago

Part 2. WRITING

Rewrite the following sentences so that the meaning remain unchanged with the first.

Question 27: It is quite a long time since they last asked the teacher for help .

→ The last ______________________________________________.

Question 28: She’s been living in this village since 2009.

→ She started ______________________________________________.

Question 29: She last arrived in school late ten days ago .

→ She hasn’t _________________________________________________.

Question 30: This is the first time we have ever complained about the task at school.

→ We have __________________________________________________.

Write a paragraph within 80 words to talk about acupuncture.

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

PART 1: 1B 2C 3B 4C 5D 6B 7D 8D 9C 10C 11C 12D 13D 14B 15D 16C 17B 18C 19D 20D 21C 22B 23B 24B 25A 26A 27

PART 2:

27. The last time they asked the teacher for help was a long time ago.

28. She started living in this in village in 2009.

29. She hasn’t arrived in school for ten days.

30. We have never complained about the task at school before.

2. Đề số 2

I. Choose the word with a different stress pattern from the others.

1. A. pursue B. enrol C. equal D. repeat

2. A. lonely B. alone C. major D. famous

3. A. income B. workforce C. nature D. mature

4. A. knowledge B. challenge C. enjoy D. labor

5. A. pretty B. freedom C. happen D. begin

II. Choose the suitable words from the box to complete the sentences.

Discrimination; forced; remarkable; preference; domestic;

Eliminate; sue; slightly; pursue; courage

1. The oil price has ___________ increased this year.

2. According to some psychological experts, the fact that women have to work more than men at home is one of the signs of gender ______________.

3. In Africa, many girls desire to study but they are __________ to leave schools because of poverty.

4. In order to _________ hunger and poverty so that many citizens have better lives, the government should act urgently and strictly.

5. It is said that there is gender _________ in favor of boys in recruitment in the police and army forces.

6. She had to struggle and overcome criticism to _________ her dream.

7. Success comes to those who have enough _________ and will.

8. Linda decided to __________ that man for causing accident because she believed that he deserved to be punished.

9. When the children see how their parents work hard to support the families and share ____________ responsibilities, they will try to study harder.

10. French are famous for being romantic and France is well known for having made a _______ progress in gender equality.

III. Rearrange the words/phrases to make meaningful sentences.

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

I. Choose the word with a different stress pattern from the others.

1 – C; 2 – B; 3 – D; 4 – C; 5 – D

II. Choose the suitable words from the box to complete the sentences.

1 – slightly; 2 – discrimination; 3 – forced; 4 – eliminate; 5 – preference;

6 – pursue; 7 – courage; 8 – sue; 9 – domestic; 10 – remarkable

III. Rearrange the words/phrases to make meaningful sentences.

1 – An essay on gender equality must be written by each student.

2 – When will these files be processed?

3 – A course must be finished in a maximum of four weeks.

4 – Obesity can be considered to be a serious health problem.

5 – More achievements in information and technology will be made by scientists.

3. Đề số 3

Choose the word which is stressed differently from the rest from 1 to 2.

Câu 1: A. damage B. discover C. consider D. preserve

Câu 2: A. condition B. temperature C. establish D. develop

Find the error from 3 to 6.

Câu 3: Erosion, which washes away valuable topsoil, can prevent by planting trees and grass.

Câu 4: That pottery was found by an archaeologist while she was worked in this area.

Câu 5: The children are only allowed watching television on the weekend.

Câu 6: You can’t go into the reception if you‘ve got a ticket.

Read the passage then choose the best answer for the following questions by marking the corresponding letter: A, B, C, or D from 7 to 11.

Most people are afraid of sharks, but they usually do not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don’t attack people. Some sharks are very small – the smallest shark is about 6 inches long – about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough white flexible material (called cartilage). Sharks do not have ears. However, they ‘hear’ sounds and movements in the wade. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes to find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn in the evening, or in the middle of the night.

Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, including, people. However, it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too.

(Note: – vibrations (n): sự chuyển động, rung động/- bone (n): xương/- cartilage (n): sụn)

Câu 7: According to the passage, sharks_______.

A. always attack humans. B. are carnivores

B. usually live in warm water D. are big mammals.

Câu 8: How long is a smallest shark?

A. As long as a hand B. As one’s long hand C. About 1,5 meters D. About 6 centimeters

Câu 9: It can be inferred from the last paragraph that_______.

A. information about sharks help people infect with cancer.

B. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

C. the cancer risk among animals is found to be higher.

D. sharks are being studied.

Câu 10: Sharks can hunt for food at night because_______.

A. their eyes are large. B. they feel vibrations in the water.

C. they see well in the dark. D. they ‘hear’ more clearly at night.

Câu 11: The word “they” underlined in the passage refers to_______.

A. sounds B. sharks C. movements D. vibrations

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D from 12 to 16

Dolphins are known as cetaceans, or marine (12)_____: they breathe air, they are warm-blood, and they bear live young ones called (13)_____ The size of dolphins varies greatly. The smallest dolphin is just about 50 kg in weight and 1.2 meters in length (14)_____ the largest one can weigh up to 8.200 kg and is 10 meters long. Dolphins are sociable creatures. They swim together in group known as schools. They show great ability in the water and you can often (15)_____ them playing (16)_____ ships.

Câu 12: A. fish B. creatures C. mammals D. life

Câu 13: A. babies B. calves C. young D. diets

Câu 14: A. when B. as C. while D. since

Câu 15: A. look down B. come across C. run after D. go by

Câu 16: A. around B. on C. in D. next

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest from 17 to 19.

Câu 17: A. valuable B. bomb C. baby D. probably

Câu 18: A. played B. worked C. watched D. hoped

Câu 19: A. dear B. year C. bear D. clear

Choose the best answer from 20 to 40.

Câu 20: ________ is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Interaction B. Environment C. Herbicide D. Biodiversity

Câu 21: ‘Ms. Jones, please type those letters before noon’.

“They’ve already________________sir. They’re on your desk.”

A. been being typed B. been typed C. being typed D. typed

Câu 22: They were sent to a local ________right after their parents’ death.

A. orphanage B. hospital C. prison D. park

Câu 23: If I ______________you were ill last week, I would have gone to see you.

A. knew B. know C. knows D. had known

Câu 24: They were seeking a solution to the ________ of the rain forests.

A. destroyer B. destruction C. destroying D. destroy

Câu 25: Most of them got carsick because they went ________coach.

A. on B. in C. by D. with

Câu 26: Walking home alone is not a good idea.

You __________________________

A. can’t walk home alone. B. mustn’t walk home alone.

C. don’t have to walk home alone. D. shouldn’t walk home alone.

Câu 27: If energy ___________inexpensive and unlimited, many things in the world would be different.

A. had been B. were C. is D. would be

Câu 28: This park is the orphanage where lots of orphaned and abandoned animals are taken care of.

A. dealt with B. moved in C. looked after D. involved in

Câu 29: Nairobi National Park is Kenya’s smallest park, but you may be surprised ________the large variety of animals that live there.

A. at B. in C. on D. with

Câu 30: Cuc Phuong National park was ________opened in 1960.

A. officer B. office C. official D. officially

Câu 31: If modern technology did not exist, we would never have such precious information.

A. confidential B. detailed C. valuable D. precise

Câu 32: You did not have breakfast . That is why you are hungry now.

A. If you had had breakfast, you wouldn’t be hungry now.

B. If you had had breakfast, you wouldn’t have been hungry now.

C. If you had had breakfast, you wouldn’t hungry now.

D. If you had breakfast, you wouldn’t hungry now.

Câu 33: These birds________to North Africa in winter.

A. migrate B. settle C. go D. relocate

Câu 34: ________________ he have free time, he’ll play tennis.

A. Should B. Were C. Unless D. Had

Câu 35: Many reliable methods of storing information________________when computers arrived.

A. tend forgotten B. tend to forget C. tend to be forgotten D. tend being forgotten

Câu 36: Rare species of plants or ________can be found in this region.

A. flowers B. fauna C. vegetation D. flora

–(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN

1. A 2. B 3. B 4. D 5. C 6. C 7. B 8. A 9. D 10. C

11. D 12. C 13. B 14. C 15. B 16. A 17. B 18. A 19. C 20. D

21. B 22. A 23. D 24. B 25. C 26. D 27. B 28. C 29. A 30. D

31. C 32. A 33. A 34. C 35. D 36. D 37. A 38. D 39. D 40. B

4. Đề số 4

I. Choose the word that has the underlined letters pronounced differently from the rest.

1. A. disabled

B. believed

C. organized

D. booked

2. A. about

B. today

C. other

D. wonderful

3. A. cousin

B. subject

C. target

D. love

4. A. look

B. school

C. cook

D. foot

5. A. sport

B. wrong

C. box

D. doctor

II. Circle the right answers

6. One who is unable to use a part of his / her body properly is called a ……… person

A. dump

B. deaf

C. disabled

D. retarded

7. Have you got the money………………… I lent you yesterday.

A. which

B. who

C. whose

D. whom

8. A new bridge ………………………… across the river recently.

A. is built

B. was built

C. has been built

D. were built

9. Wait for me at your house. I’ll pick you……… at 2.30 p.m…

A. at

B. with

C. up

D. of

10. Ha Long Bay, a …………………… of the world, is 165 km from Hanoi.

A. relic

B. wonder

C. trace

D. remain

11. She ……………… the piano since she was

A. played

B. has played

C. had played

D. was playing

12. More than 50 films……… in Hanoi since June.

A. have been shown

B. were shown

C. have shown

D. had shown

13. He will …………. to an end if he carries on like that.

A. put

B. come

C. take

D. reach

14. As we have just finished the final exam, we’ll have three days …………..

A. on

B. forward

C. for

D. off

15. Next week, we’ll have a …………. trip to Dalat.

A. day-four

B. four-day

C. days-four

D. four-day

16. When I was young, I ……… swimming in the river.

A. go

B. had gone

C. used to go

D. all are correct

17. …………………… Lan had turned off the light.

A. After she had gone to bed

B. Before she went to bed

C. As soon as she went to bed

D. When she was gone to bed

18. My father didn’t ………………… coffee for breakfast.

A. used to have

B. use to have

C. use to having

D. use be having

19. Tom and I ………………… to Mary’s birthday party together.

A. am going

B. are going

C. will be going

D. are going to go

20. We’re going to make a two-day……………………… to visit Huong pagoda.

A. travel

B. excursion

C. voyage

D. gone

21. CPU stands for central _______ unit.

A. processed

B. processing

C. process

D. procession

22. All the data has been _______ on the floppy disk.

A. packed

B. stored

C. lost

D. hidden

23. You can change the TV. Channels with this ______ control.

A. far

B. standby

C. special

D. remote.

24. “They are going to change the law soon” means ________.

A. The law is being gone to change soon.

B. The law is going to be changed soon

C. The law is gone to be changing soon.

D. The law is gone to be changed soon.

25. My parents ………………….tomorrow to stay with me for a few days.

a. come

b. will have come

c. are coming

d. came.

26. Look at those cars! They ………

a. will crash

b. are crashing

c. will be crashed

d. are going to crash.

27. Good night. I …………… you in the morning.

a. see

b. am seeing

c. am going to see

d. will see.

28. Bob is the kind of person to ………one can talk about anything.

a. who

b. whom

c. which

d. whose.

29. The Titanic, …………………….sank in 1922, was supposed to be unsinkable.

A. Who

b. which

c. whom

d. whose.

30. The government is doing nothing to help ……

a. the rich

b. the strong

c. the ugly

d. the poor.

31. It rained all the time, …………………..was a great pity.

a. that

b. what

c. which

d. who.

32. This door should only be used in an emergency.

a. a serious problem

b. an interesting situation

c. a serious situation

d. a happy event.

33. You are not allowed to camp here without………

a. Permission

b. destination

c. persuasion

d. decision

34. You could use fluorescent lamps instead of ordinary light bulbs.

a. in replacement

b. in order for

c. on payment for

d. in place of

35. He has not developed mentally as much as others at the same age. He is…………………………..

a. mentally ill

b. mentally retarded

c. mentally alert

d. mentally restricted.

III. Write the sentence beginning with the words provided .

1. Mike invited Lan to his birthday party when they were neighbours.

Mike used ………………………………

2. We have studied English for 5 years.

English . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . .. . .

3. They have given us many flowers and presents on my birthday.

We . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. The girl can speak English fluently. She is talking to my teacher.

The girl who . . . . . . . . .. . . . . . . . ..

5. The street is very noisy. This makes sleeping difficult.

The street ……………………………

IV. Write the correct sentence Use the word provided.

1. new school/ open/ recently/ New Road

2. Global communication/ be/ transform / the invention/ Internet.

3. I / having/ breakfast / Mary/ rang.

4. I / not swim/ since / we / in Spain.

5. She / use/ play/ tennis/ she/ ten/

IV. Find the mistake in the following sentences

1. When I was (A) a child, summers would be (B) warmer and winters colder than (C) now (D).

2. Helen, who (A) was both blind and deafness (B)overcame (C) her inabilities (D) with the help of her teacher.

3. We have been (A) here only one day but (B) we have been taken (C) three rolls (D) of films.

4. Not until (A) the early 1970s did the birthrate (B) in the United States (C) began to decline (D).

5. Have (B) you heard (B) the news? The Prime Minister (C) has been shooting (D).

ĐÁP ÁN

IV.

1. B

2. B

3. C

4. C

5. D

5. Đề số 5

I. Find the word with a stress pattern that is different from the others.

1. A. inspire      B. person       C. major      D. female

2. A. support       B. window       C. pursue       D. employ

3. A. party      B. workforce     C. accept     D. student

4. A. freedom      B. fighter   C. image      D. admire

5. A. problem        B. open     C. correct     D. follow

6. A. police       B. famous       C. courage    D. office

II. Complete the following sentences, using the phrases given in the box in the correct form. Make changes to the word forms when necessary.

get more important; satisfy their children’s needs; join the army;

promote gender equality; become a childcare worker; have a preference;

7. My cousin is thinking of because he loves young children.

8. The government has done a lot to in education, employment and healthcare.

9. The old man during the war and left one arm on the battlefield.

10. In the past, some parents for boys over girls.

11. Women’s salaries are to their household income.

12. Working mothers help their husbands .

III. Choose the correct passive modals a – f in the boxes to complete sentences.

a. might be presented; b. should not be given;

c. can be observed; d. should be provided;

e. must be kept; f. will be done;

13. Sunrise in the early morning hours.

14. I think everybody with equal access to health services.

15. Milk in the fridge or it will go sour.

16. Important work first.

17. A child everything he or she wants.

18. He with an award for his hard work on gender equality.

IV. Complete the incomplete sentence so that it means the same as the one above it. Use the passive voice.

19. They might give her an opportunity to go abroad to study.

……………………………………………………………………………………………..

20. We must eliminate gender discrimination.

…………………………………………………………………………………………….

 

21. They will sue the company for wage discrimination.

…………………………………………………………………………………………….

22. Governments should offer poor women more help.

…………………………………………………………………………………………..

23. We can encourage married women to pursue a career of their preference.

………………………………………………………………………………………….

24. They must not allow any kind of violence at school.
…………………………………………………………………………………………

V. Read the text about Amelia Mary Earhart. Decide if the following statements are true (T), false (F) or not given (NG).

“The woman who can create her own job is the woman who will win fame and fortune” – Amelia Earhart Amelia Mary Earhart was born in 1897 in Kansas, a state located in the Midwestern United States. She showed an early aptitude for science and sports at school. After finishing school, she worked as a nurse for the Red Cross where she got to know many of the wounded pilots and came to admire aviation. Earhart enrolled in medical studies at Columbia University, but quit after one year and soon started taking flying lessons. In 1928 she became the first woman to fly across the Atlantic Ocean and the first person to fly over both the Atlantic and Pacific. She set many other records and wrote best-selling books about her flying experiences. She also contributed to the formation of The Ninety-Nines, an organisation for female pilots, gave advice to women on careers and helped inspire others. In 1937, she mysteriously disappeared during a flight. Even today, her life and career remain fascinating to many people.

25. Kansas is a state located in the Western United States.

26. Amelia Mary Earhart was interested in Literature.

27. She worked as a pilot right after finishing school.

28. Earhart enrolled in medical studies, but quit after one year and soon started taking flying lessons.

29. She also contributed to the formation of The Ninety-Nines, an organisation for pilots.

30. Her life and career are still fascinating to many people.

VI. Read the text about Education and Gender Equality. Fill each blank with an appropriate word from the box.

a. equality; b. well-paid; c. knowledge; d. decisions; e. women;

Education helps (31)______ win equality.

First, education gives women knowledge necessary for their lives. It is impossible for a woman to be a doctor, a teacher or a lawyer without adequate (32)______ . Education realises women’s dreams of having jobs with the same pay as men.

Second, education shapes women’s character. It teaches them about life and develops their abilities to think, analyse and judge. Women with strong characters often make (33)______ about their own lives without being dependent on their husbands.

Finally, education improves women’s position both at home and in society. Educated women are more likely to get (34)______ jobs, earn more money and become more important at home. They can join political activities and gain important positions as leaders, policy makers or politicians.
So we can clearly see, education enables women to achieve (35) ______.

VII. Write about Margaret Thatcher’s achievements, using the information given below.

36. Margaret Thatcher / be / first woman to lead / major political party / United Kingdom /.

37. She / be / first / British / female / Prime Minister / and / be / longest serving PM / over 150 years /.

38. Her first term / office / not easy, but / government / successfully / reduce / unemployment rate / improve / economy/.

39. Her reputation / gradually / be built up, which / lead / re-election / 1983 / third term / office / 1987 /.

40. Thatcher / work very hard / be / good wife / mother / as well as / one / most famous / British
politicians / whose nickname/ be / “the Iron Lady” /.

ĐÁP ÁN

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – D; 5 – C; 6 – A;

7 – becoming a childcare worker; 8 – promote gender equality; 9 – joined the army;

10 – had a preference; 11 – getting more important; 12 – satisfy their children’s needs;

13 – c. can be observed; 14 – d. should be provided; 15 – e. must be kept;

16 – f. will be done; 17 – b. should not be given; 18 – a. might be presented;

19 – She might be given an opportunity to go abroad to study.

20 – Gender discrimination must be eliminated.

21 – The company will be sued for wage discrimination.

22 – Poor women should be offered more help by the government.

23 – Married women can be encouraged to pursue a career of their preference.

24 – Any kind of violence must not be allowed at school.

25 – F; 26 – G; 27 – F; 28 – T; 29 – F; 30 – T;

31 – e. women; 32 – c. knowledge; 33 – d. decisions; 34 – b. well-paid; 35 – a. equality;

36 – Margaret Thatcher was the first woman to lead a major political party in the UK / United
Kingdom.

37 – She was the first British female Prime Minister and was the longest serving PM for over 150
years.

38 – Her first term in office was not easy, but her government successfully reduced the
unemployment rate and improved the economy.

39 – Her reputation was gradually built up, which led to her re-election in 1983 and third term in
office in 1987.

40 – Thatcher work very hard to be a good wife and mother as well as one of the most famous British politicians, whose nickname was “the Iron Lady”.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Đồng Phú. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Bảo Lâm
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lộc Thanh

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button