Lớp 11

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Việt Hoàng

Dưới đây là nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Việt Hoàng giúp các em học sinh lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập rèn luyện kĩ năng làm bài để chuẩn bị cho các kì thi sắp đến được HOC247 biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT VIỆT HOÀNG

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian phát đề)

1. Đề số 1

I. PRONUNCIATION: (1pt)

* Choose the underlined word that has the differently pronounced from the others:

1. A. her B. honour C. hold D. home

2. A. university B. unique C. unit D. undo

* Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

3. A. healthy B. summer C. require D. problem

4. A. advantage B. participate C. appearance D. voluntary

II. Give the correct form of the verbs in the brackets. (2 pts)

1. I made him………..(promise)…………………(not tell) anybody what happened.

2. I don’t mind ……………….(remind) you ……………(lock) the door but you’d better ……………….(try) ………………..(remember) on your own.

3. Ronald Regan (be) ……………..a Hollywood actor before he (become) ……………..a politician?

III. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. (3 pts)

1.The film star wore dark glasses so that no one would recognize him.

The film star avoided…………………………………………………………….

2. He cannot walk very well.

He has difficulty………………………………………………………………………………

3. Good students look forward to getting the scholarship. (expect)

………………………………………………………………………………

4. It is uneasy to master a foreign language.

Mastering………………………………………………………………………

5. I put on ten kilos and then I decided to go on a diet.

By the time……………………………………………………………………….

6. The last time Nancy came here was in 1986.

Nancy hasn’t………………………………………………………………………..

IV. Underline the mistake in each sentence and correct it. (1.5 pts)

1. Anne hoped being invited to join the private club. She could make important business contacts there

……………………………………………………………………………………………………………….

2. I don’t remember to be told of the decision to change the company policy on vocations. When was it decided?

………………………………………………………………………………………………………………..

3. At the end of her life she suffered in Alzheimer’s disease.

…………………………………………………………………………………………………………………

V. READING

A. Choose the correct word or phrase- a, b, c or d – that best completes the passage (1.25 pts).

In the United States, volunteering is (1) ………..as a good way to give children a sense of community responsibility and to bring the family together. Volunteerism is (2) ……….across the United States today because people are trying to put more emphasis on family togetherness, and they are looking for ways to help young people have a feeling of hope and satisfaction. It is believed that volunteering helps children discover their talents, develop their skills, and learn about (3) ……… and problem solving. Moreover family volunteering has some (4) …………it benefits the community that is served, it benefits the family for serving together, and it benefits each (5) …………in the family.

1. A. respected B. viewed C. inspected D. showed

2. A. growing B. traveling C. extending D. forming

3. A. operation B. corporation C. correspondence D. cooperation

4. A. advantages B. disadvantages C. conveniences D. inconveniences

5. A. character B. community C. personnel D. individual

B. Read the passage and choose the correct answers (1.25pts)

If you plan your visit in October, don’t miss the Harvest Festival. The festival offers a variety of activities for all age groups and interests. Children will enjoy listening to traditional stories and learning folk dances. Adults will enjoy the antique show and the crafts fair. Other attractions include a celebration of musical heritage and demonstrations of traditional skills such as candle making, butter churning, and bee keeping. The festival is held at the County Fairgrounds, ten miles outside of town on Highway 64 West. Space is available for you to park your car at the festival at no extra charge. The admission fee of $2 for adults and $1 for children is donated to the Preserve Our History Fund.

6. Which of the following activities is NOT mentioned in the notice?

A. Candle making B. Butter churning and bee keeping

C. Dancing D. Cooking

7. What activity is available for children?

A. Ball playing B. Singing C. Dancing D. Painting

8. How does the advertisement assume that people get to the fairgrounds?

A. Walk B. Fly C. Take the subway D. Drive a car

9. What does this notice describe ?

A. A lecture B. A festival C. A school D. A parade

10. What happens to the admission fee?

A. It is used to rent the fairgrounds. B. It pays the performers

C. It pays for supplies. D. It is donated to charity.

__________ THE END ___________

ĐÁP ÁN

I. 1B 2D 3C 4D

II.

1. I made him…promise……..(promise)……not to tell……………(not tell) anybody what happened.

2. I don’t mind ……reminding………….(remind) you …to lock…………(lock) the door but you’d better ……………….try (try) …………to remember……..(remember) on your own.

3. Had Ronald Regan (be) …been…………..a Hollywood actor before he (become) …became……a politician?

III.

1. The film star wore dark glasses so that no one would recognize him.

→ The film star avoided being recognized by wearing dark grasses.

2. He can not walk very well.

→He has difficulty (in) walking…………………………………………………………………………

3. Good students look forward to getting the scholarship. (expect)

→ Good students expect to get the scholarship

4. It is uneasy to master a foreign language.

Mastering a foreign language is uneasy

5. I put on ten kilos and then I decided to go on a diet.

By the time I decided to go on a diet, I had put on ten kilos

6. The last time Nancy came here was in 1986.

Nancy hasn’t come here since 1986

IV.

1. Anne hoped being invited to join the private club. She could make important business contacts there. ……………………to be……………………………………

2. I don’t remember to be told of the decision to change the company policy on vocations. When was it decided? being

3. At the end of her life she suffered in Alzheimer’s diseas. from

V.

1B 2A 3D 4A 5D 6D 7C 8D 9B 10D

2. Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. exactly B. exist C. exhaust D. extinct

2. A. swallow B. sword C. swing D. swim

3. A. shrill B. shrimp C. shrine D. shrink

II. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others.

4. A. technology B. competitive C. facsimile D. document

5. A. nuclear B. balloon C. machine D. create

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

6. When someone _______ you a present, it is a custom togive them in return.

A. give B. gives C. will give D. has given

7. People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

A. control B. influence C. exchange D. result

8. Prices are going _____ in a worry way.

A. up B. over C. away D. off

9. Last year we spent our holidays in Scotland,………….is in the north of Great Britain.

A. who B. in which C. where D. which

10. _____ of all the staff, I would like to wish you a happy retirement.

A. On behalf B. In place C. Instead D. On account

11. All fossil fuels are ______ resources that cannot be replaced after use.

A. unlimited B. renewable C. available D. non-renewable

12. Ellen Swallow Richards became the first woman _____, graduate from, and teach at the Massachusetts Institute of Technology.

A. to enter B. enter C. entered D. who enter

13. The health of our children is being ______ by exhaust fumes.

A. danger B. endanger C. dangerous D. endangered

14. Oil spills are having a devastatingeffect on coral reefs in the ocean.

A. powerful B. significant C. disastrous D. detectable

15. The nurse __________blood from patients wears gloves.

A. taking B. to take C. taken D. took

16. My collection includes stamps from a ___________of countries all over the world.

A. various B. variety C. variation D. variously

17. We offer a very _____ rate for parcels of under 15 kg.

A. competing B. competent C. competitive D. competition

18. The gases _________into the environment are very harmful to our health.

A. releasing B. released C. which releasing D. which released

19. I found the test ________easy.

A. relative B. relatively C. relation D. relationally

20. The last person __________is knowledgeable.

A. to interview B. interviewing C. to interviewing D. to be interviewed

IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

21. The children are decorating (A) the Christmas tree by (B) colored lights (C) and other (D) beautiful ornaments.

22. If (A) I were (B) you, I’ll (C) go to the police.(D)

23. My close friend, that (A) I’ve (B) lost touch with for (C) 3 years, has just returned (D) from India.

24. If Robert Kenedy would have lived (A) a little longer,(B) he probably (C) would have won (D) the election.

25. The world (A) population is expected (B) to increase (C) dramatical (D) in the next decade.

V. Read the passage carefully, then choose the correct answers.

David Robert Joseph Beckham was born in Leytonstone, London on May 2nd 1975. Keen on football from very early on, David won the Bobby Charlton Soccer Skills Award when he was 11. Five years later, at the age of 16, he signed on as a trainee at Manchester United Football Club. The following year, he made his first appearance as a substitute but it was another three years before he started playing full-time in the Premier League.

He established himself as a quality player in the 1995/96 season and, in his midfield right position, the number 7 helped his team to win the FA Cup semi-final against Chelsea.

In 1996 he started playing for the English senior team and the year ended with him being voted Young Player of the Year.

It was no surprise that Beckham was picked up to play in the 1998 World Cup in France. A year later he was voted the second best player in the world after Rivaldo, the outstanding Barcelona and Brazil player.

In 2001, he was made captain of the English team, a responsibility which brought out him the best in him. During the match, he led by example and showed that he could play with all his heart.

26. When he was 11, he………………

A. won a famous award for the best player. B. won the Bobby Charlton Soccer Skills Award.

C. played for the English senior team. D. was made captain of the English team

27. When did he sign as a trainee for Manchester United Football Club?

A. When he was 11 B. in the 1980 C. In 1986 D. in 1991

28. What position did he play in?

A. forward B. goal – keeper C. right midfield D. left midfield

29. Who became the best player in 1999?

A. Beckham B. Rivaldo C. Bobby Charlton D. Chelsea

30. When did Beckham become the captain of England team?

A. in 1999 B. in 1996 C. in 1998 D. in 2001

VI. Choose the word or phrase – A, B, C or D–that best fits the blank space in the following passage.

Extinction is the disappearance, brought about by natural or unnatural means, of (31)……… entire species.

Some species of plants and animals die (32)…………. naturally because newer species are (33)………… successful at competing for food and living space. Others have become extinct because of changes in the planet or because of natural disasters. Dinosaurs, for example, may (34)…… died out because the climate became cooler- maybe because an asteroid collided with the earth and caused a big cloud of dust that blocked out the (35)……….

31. A. the B. an C. a D. X

32. A. out B. of C. off D. with

33. A. most B. much C. more D. little

34. A. has B. have C. having D. had

35. A. wind B. moon C. cloud D. sun

VII. Choose the answer – A, B, C or D -that is nearest in meaning to the printed before it.

36. Julia didn’t listen to what her doctor told her.

A. What the doctor told Julia was not worth listening to.

B. Julia couldn’t hear what the doctor told her.

C. The doctor told Julia to listen to what he said, but she didn’t do so.

D. Julia took no notice of what her doctor told her.

37. John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith, whose land I bought, is a farmer.

B. John Smith, who is a farmer, whose land I bought.

C. John Smith, whom I bought his land, is a farmer.

D. John Smith, a farmer, bought his land.

38. No sooner had she put the telephone down than her boss rang back.

A. As soon as her boss rang back, she put down the telephone.

B. Scarely had she put the telephone down when her boss rang back.

C. Hardly she had hung up, she rang her boss immediately.

D. She had hardly put the telephone down without her boss rang back.

39. ‘Why didn’t you join your friends on the trip?’ she asked.

A. She wanted to know why I hadn’t joined my friends on the trip.

B. She asked me why I didn’t join her friends on the trip.

C. She warned that I join my friends on the trip.

D. She asked me why didn’t I join my friends on the trip.

40. Unlike her friends, Jane prefers an independent life.

A. Jane doesn’t like her friends because she prefers an independent life.

B. Her friends live an independent life and Jane doesn’t like it.

C. Jane prefers an independent life but her friends do not.

D. Jane doesn’t like her friends to live a dependent life.

ĐÁP ÁN

1. D

6. B

11.D

16.B

21.B

26. B

31. B

36. D

2. B

7. B

12.A

17.C

22. C

27. D

32. A

37. A

3. C

8. A

13.D

18.B

23. A

28. C

33. C

38. B

4. D

9. D

14.C

19.B

24. A

28. B

34. B

39. A

5. A

10. A

15.A

20.D

25. D

30. D

35. D

40. C

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. knocked       B. jumped          C. watched        D. phoned

2. A. man           B. lake             C. date          D. may

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

3. My uncle _____ you met yesterday is a lawyer.

A. which

B. what

C. whom

D. whose

4. They took her to the International Hospital, ______ is only a mile away.

A. that

B. which

C. in which

D. where

5. Do you know the boy ______ at the party last week?

A. who we talked about him

B. we talked about

C. we talked about him

D. about him we talked

6. We are proud……….our people’s heroic tradition.

A. of

B. about

C. after

D. to

7. He was a kind and courteous mailman.

A. unpleasant

B. strict

C. rude

D. polite

8. The post office offers the…… Mail Service which is particularly fast.

A. Secure

B. Efficient

C. Express

D. Reliable

9. If you want to send a document and do not want to lose its ______ shape, oer facsimile service will help you.

A. initial

B. beginning

C. starting

D. original

10. “______do you have English?” – “Three times a week.”

A. How

B. How often

C. How long

D. How far

ĐÁP ÁN

1. D

2. A

3. C

4. B

5. B

6. A

7. D

8. C

9. D

10. B

 

4. Đề số 4

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. children       B. divide        C. conflict          D. twice

2. A. gap              B. taste         C. lack         D. plan

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

3. A. reconcile       B. romantic      C. community          D. attention

4. A. schoolwork        B. feeling      C. advice           D. classmate

Key: 1. D; 2. B; 3. A; 4. C;

Choose the best answer for each of the following sentences.

5. Keep quiet. You _______ talk so loudly in here. Everybody is working.

A. may

B. must

C. might

D. mustn’t

6. Luckily, my parents are always willing to listen to my new ideas. They’re very ____.

A. open-minded

B. narrowed – minded

C. elegant

D. careful

7. The waves crashed on the shore where they _____ cool on my hot feet.

A. felt

B. appeared

C. looked

D. sounded

8. Parents are always willing to lend a sympathetic ____ to their children when they have problems.

A. hand

B. ear

C. eye

D. paw

9. Family _______ spend more time talking, instead of just watching TV.

A. must

B. should

C. might

D. needn’t

10. Children living with both parents in a stable ___ tend to be more confident and independent.

A. childcare

B. conflict

C. nuclear family

D. norm

11. ___ took my document?

A. Was it Peter that

B. It was Peter that

C. It is Peter that

D. Was that Peter

12. The vegetables in the bin _____ disgusting and spoiled.

A. acted

B. touched

C. looked

D. went

13. Her parents were very _____ because she was out so late last night.

A. responsible

B. sorry

C. overcome

D. worried

14. It was his father’s wish that he became reconciled ______ his family.

A. of

B. at

C. with

D. on

15. The job they offer ___ very interesting with a fashion house in the city centre.

A. sounds

B. hears

C. smells

D. looks

16. My friend advised me to contact a(n) ___ agency that arranges meetings between single people who want to begin a ___ relationship.

A. engaging / lasted

B. dating / romantic

C. dated / romantic

D. divorcing / good

17. ____ England won the World Cup.

A. It was in 1966 that

B. It was on 1966

C. It was in 1966 where

D. It was 1966 in that

18. – A: “_____” – B: “Thank you. Could I have a cup of coffee?”

A. Do you want something to eat right now?

B. Are you tired after a long journey?

C. Will you buy tea or coffee on the way home?

D. Would you like something to drink?

Key: 5. D; 6. A; 7. A; 8. B; 9. B; 10. C; 11. A; 12. C; 13. D; 14. C; 15. A; 16. B; 17. A; 18. D

Find the mistake in each sentence.

19. I wonder how you (A) felt when (B) you broke up from (C) your ex-girlfriend (D).

20. This competition is optional (A) , so we not (B) have to (C) take part in it (D).

Key: 19. C; 20. B

Give the correct word form of the words in brackets.

21. Everyone likes him because he’s a very _____ person. (care)

22. He agreed with my ____ that we should change the date. (suggest)

Key: 21. careful; 22. suggestion

Read the passage carefully and then choose the best option (A, B, C or D) to each question.

Dating Customs Around the World

Dating is rare in Afghanistan because most marriages are arranged by parents, and schools are separate for boys and girls. The opportunities to meet are rare. Girls have a 7.00 pm curfew, while boys have an 11.00 pm curfew.

It is against the law to date in Iran. Teens are separated until they are of marrying age, then their families introduce them to each other and sometimes a courtship follows.

Most teens go out in large groups and don’t pair off until they are 18 or 19 years old in Australia. Girl often asks boy out and pay off the date, too. Couples often go to dinner parties, barbecues, or the beach.

Dating is usually a group event in Europe. In Spain, teens join a pandilla, a club for a group of friends with the same interests, like cycling or hiking. Dating is done one-to-one and both girls and boys ask each other out and split the cost of the evening’s entertainment.

In Russia, dates take place at dances or at club where teens eat or chat with friends. As many as 30 teens may come to a cinema to attend a movie together. In small towns, teens meet in the streets downtown or gather around a fountain.

In Japan and Korea, most high school students don’t date or go to parties, but spend their time studying instead. Dating begins in college, when only boys do the asking and pay for the dates.

23. In Muslim countries as Afghanistan and Iran, dating is ___.

A. arranged by parents

B. introduced by families

C. after a courtship

D. rare or prohibited

24. All of the following are true about dating in Australia EXCEPT that _____.

A. they often go out in large groups

B. only girls ask boys out and pay for the date

C. they are not often in a relationship until the age of 18 or 19

D. the most venues for dating are dinner parties, barbecue, or the beach

25. In Spain when having a date, teenagers ____.

A. with the same interests often go to a club.

B. go cycling or hiking in pairs

C. boys often pay for the cost of the entertainment

D. join a pandilla to enjoy the evening’s entertainment

26. In Russia, teenagers ____.

A. meet in the streets near their houses in small towns.

B. gather around in order to have a fountain

C. have dating at cinemas, dances, or clubs

D. may come to a cinema when the number of them is 30

27. In Japan and Korea, _____.

A. female college students can ask boys for dating

B. most college students concentrate on studying instead of dating

C. dating is very rare for high school students

D. high school students often go to parties and share the cost.

Key: 23. D; 24. B; 25. A; 26. C; 27. C;

Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) to each gap.

Fathers in today families are spending more time with their children than at any point in the past 100 years. (28) ___ the number of hours the average woman spends at home with her children has declined since the early 1900s, as more and more women enter the workforce, there has been a decrease in the number of children per family and an increase in (29) ____ attention to each child. As a result, mothers today in the United States, (30) ___ those who work part or full time, spend almost twice as much time with each child as mothers did in the 1920s. People (31) ___ raised children in the 1940s and 1950s typically report that their own adult children and grandchildren communicate far better with their kids and spend more time (32) ___ with homework than they did.

28. A. However

B. Unless

C. Besides

D. Although

29. A. isolated

B. individual

C. unique

D. single

30. A. adding

B. including

C. counting

D. taking

31. A. whom

B. which

C. when

D. who

32. A. to help

B. helping

C. help

D. on help

 

Key: 28. D; 29. B; 30. B; 31. D; 32. B

Rewrite the sentences without changing their meaning.

33. I first met my boyfriend in Argentina. (Use: cleft sentence)

____________________________________________.

34. It isn’t necessary to pay the fees in advance. (have)

You ________________________________________.

Make meaningful sentences with the words given.

35. I / have / clean / floor / cook / dinner / every day.

_________________________________________.

36. It / be / John / found / gold / coin / his / garden.

___________________________________________.

Key: 33. It was in Argentina that I first met my boyfriend.

34. You don’t have to pay the fees.

35. I have to clean the floor and cook dinner every day.

36. It was John that found a gold coin in his garden.

5. Đề số 5

A. PHONETICS

Choose the word whose the underlined part pronounced differently from that of the others.

1.         A. wholly                   B. wrap                      C. who                       D. while

2.         A. eradicate               B. campaign             C. vacation                D. transport

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others.

3.         A. museum               B. disaster                 C. literacy                  D. minority

4.         A. handicapped       B. campaign            C. performance        D. donation

B. VOCABULARY AND STRUCTURES 

Choose the correct answer by circling the letter A, B, C or D.

5. The ______ will observe and score your performance in the contest.

A. judges                   B. contestants          C. sponsors               D. winners

6. At present, more and more people are taking part in the struggle ______ Ebola.

A. for                          B. with                        C. against                  D. to

7. The students were asked to _____ reading and writing skills to the villagers.

A. deliver                   B. express                 C. provide                  D. support

8. More work has been done to eradicate illiteracy in our country.

A. put up with            B. get rid of               C. take control of      D. cut down on

9. All students can take part in the annual English speaking Competition.

A. happening once a year                          C. happening once a term

B. happening once a month                       D. happening once every six months

10. He ______ his poem in front of the whole school.

A. dedicated              B. recited                   C. said                        D. delivered

11. We managed to ______ over $4,000 through donations and other events.

A. deposit                  B. donate                   C. raise                      D. exchange

12. The government has spent £1 million on an advertising _______ to encourage energy conservation.

A. campaign              B. promotion             C. operation              D. competition

13. Many firms are now struggling to survive in a highly _______ marketplace.

A. competing             B. competition           C. uncompetitive      D. competitive

14. ______, she went home early.

A. Feel not well                                             C. Having felt not well

B. Feeling not well                                       D. Not feeling well

15. He congratulated the team ______ all their games.

A. on having won     B. winning                 C. to win                    D. for their winning

16. I don’t remember ______ of the decision to change the company policy on vacations. When was it decided?

A. telling                    B. being told              C. to tell                     D. to be told

17. They were fortunate ______ from the fire before the building collapsed.

A. rescuing                                                    C. to have rescued

B. to rescue                                                   D. to have been rescued

18. ‘If I were you, I would take the job’, said my roommate.

A. My roommate was thinking about taking the job.

B. My roommate advised me to take the job.

C. My roommate introduced the idea of taking the job to me.

D. My roommate insisted on taking the job for me.

19. You should have persuaded him to change his mind.

A. It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

B. You persuaded him to change his mind but he didn’t listen.

C. You didn’t persuade him to change because he didn’t mind.

D. It was difficult to persuade him to change his mind.

20. That library book must be returned within one week.

A. The book was brought back last week.

B. The book should have been returned a week ago.

C. The book has already been borrowed for a week.

D. The book can’t be kept longer than a week.

21. “Would you like some coffee, Mike?”, said Jane.

A. Jane asked Mike to make her some coffee.

B. Jane wanted to know whether Mike like coffee.

C. Jane offered to make some coffee for Mike.

D. Jane suggested drinking coffee.

22. People believe that he was the hero of the town.

A. It’s believed that he is the hero of the town.

B. It was believed that he was the hero of the town.

C. He is believed to have been the hero of the town.

D. He was believed to be the hero of the town.

Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

23. Two close friends can spend time to be together without needing to pretend.

24. Members learn to participation in teams through their involvement in community projects.

25. Breaking her leg the last time she went, Brenda decided not to go on the school skiing trip.

26. You had better learning a foreign language before applying for a job.

Supply the correct form of the word in each sentence.

27. The negotiation was attended by (represent) ________________ of several states.

28. The playgroup provides plenty of (stimulate) _______________for the children.

29. (literate) ______________ is the state of being able to read or write.

30. Many university students (volunteer) ______________ spent their summer vacations teaching illiterate people to read and write.

C. WRITING

Rewrite the following sentences as directed.

31. “You’d better not swim too far from the shore”, the lifeguard said to us.

The lifeguard advised……………………………………………………………………………………………………

32. “If you can’t find anyone else, I’ll drive you to the airport”, he said to me.

He volunteered………………………………………………………………………………………………………………

33. We have spent nearly all our money, so we couldn’t afford to stay at a hotel. (use a participle)

………………………………………………………………………………………………………………….

34. The company has ordered some new equipment. (use a passive structure)

………………………………………………………………………………………………………………

35. I last saw him three years ago. (use the present perfect tense)

……………………………………………………………………………………………………………………….

D. READING

Read the passage carefully and choose the best answers.

A literate population is a necessity for any nation wishing to take advantage of modern technological growth. For instance, research has shown a direct relationship between literacy among women and improved health and child care in the family. The United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO) has long supported the concept that education must be considered an ongoing process.

Adult education has long been important in Europe, where formal programs began in the 18th century. In Britain, concern for the education of poor and working-class people resulted in the growth of adult education programs, such as the evening school and the Mechanic’s Institute, to expand education opportunities for all people. After the Russian Revolution, the Russian government virtually eliminated illiteracy through the establishment of various institutions and extension classes for adults.

In other areas of the world, adult education movements are of a more recent origin. In 1960, Egypt established a ‘schools for the people’ system designed to educate the adult population. In the 1970s, countries in Africa, Asia, and Latin America began to increase opportunities for adult education. Innovative programs involving the mass media are being used in many countries. Tanzania, for example, has used mass education techniques and the radio to organize national education programs in health, nutrition, and citizenship. In the 1980s, international educational exchange programs grew in popularity in the United States and many other countries.

Questions:

36. What does this passage mainly discuss?

A. National education                     C. Illiteracy eradication

B. Adult education                           D. Primary education

37. It can be inferred from this passage that education ________.

A. helps people to read and write

B. is an important factor in the country’s development

C. is a constant process

D. must only be given to adults

38. Which of the followings is NOT true?

A. Adult education has boomed in Europe in recent years.

B. Educated women know how to take care of their children properly.

C. Illiteracy is almost erased in Russia.

D. In many countries, mass education is carried out through television.

39. Which of the followings is NOT mentioned as means used for mass education?

A. radio                      B. newspapers          C. internet                D. textbooks

40. According to the passage, adult education ________.

A. offers opportunities for promotion

B. is to educate people to improve their health

C. is popular all over the world nowadays

D. has been developed thanks to the mass media

Good luck

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

1. D

2. C

3. C

4. A

B. VOCABULARY AND STRUCTURES

5. A

6. C

7. C

8. B

9. A

10. B

11. C

12. A

13. D

14. D

15. A

16. B

17. D

18. B

19. A

20. D

21. C

22. C

23. B ⇒ being

24. B ⇒ participate

25. A ⇒ Having broken

26. B ⇒ learn

27. representatives

28. stimulation

29. Literacy

30. voluntarily

C. WRITING

31. The lifeguard advised us not to swim too far from the shore.

32. He volunteered to drive me to the airport.

33. Having spent nearly all our money, we couldn’t afford to stay at a hotel.

34. Some new equipment has been ordered by the company.

35. I haven’t seen him for three years.

D. READING

36. B

37. B

38. A

39. D

40. C

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Việt Hoàng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Phương Nam
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Trương Định
  • Bộ 5 đề kiểm tra 1 tiết HK2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 Trường THPT Hà Huy Tập

Chúc các em học tập tốt!

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button