Lớp 6

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Hoàng Động

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Hoàng Động nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì giữa HK2 sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS HOÀNG ĐỘNG

1. Đề số 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. know                 B. cow                        C. slow                       D. show

2. A. comb                 B. climb                     C. suburb                   D. bomb

3. A. there                  B. theatre                   C. neither                   D. feather

4. A. feather              B. share                      C. bear                        D. sphere

5. A. cartoon             B. cool                        C. look                       D. school

Choose the correct answer to complete the sentence. 

1. After each lesson, we often have a _____ test.

A. ten-minutes

B. minutes ten

C. ten-minute

D. tenth minute

2. My _____ city is Da Nang.

A. regular

B. popular

C. famous

D. favourite

3. You ____ take photographs in the museum. Photography is strictly forbidden here.

A. should

B. don’t have to

C. mustn’t

D. need to

4. – ____ do you go swimming? – Twice a week.

A. How much

B. How often

C. How long

D. How far

5. There are different sports activities at my school but I’m only interested in ____.

A. jogging

B. to jog

C. joging

D. go jogging

6. We didn’t go out last night because it ____ raining heavily.

A. is

B. does

C. did

D. was

7. Hoa couldn’t go to school yesterday ____ she had a headache.

A. so

B. although

C. because

D. and

8. Alexander Fleming was famous ____ penicillin.

A. of discovering

B. for discover

C. with discover

D. for discovering

Give the correct form of the word in bracket. 

1. Ba did many sports yesterday and he was (EXHAUST).

2. The football fans cheered (LOUD) for their side during the match.

3. I started playing the piano, but I don’t think I have much (MUSIC) talent.

4. There are many forms of (ENTERTAIN). You just have to find the right kind.

5. My brother wants to become a (PROFESSION) football player.

Use the correct form and tense of the verb in brackets to complete each of the following sentences

1. My father (visit) Kuala Lumpur three times.

2. Look! The plane (fly) towards the airport. It is going to land.

3. We (not / eat) this kind of meat before.

4. My uncle (buy) a new house last week.

Make questions for the underlined part in each of the following sentences.

1. Bob likes comedies because they make him laugh.

…………………………………………………………

2. Millions of children around the world enjoy the cartoon ‘Tom and Jerry.’

…………………………………………………………

3. The game show lasted for two hours and a half.

…………………………………………………………

4. Tom put the remote control on the bookshelf.

…………………………………………………………

5. My best friend usually gets to school by bus.

…………………………………………………………

Use the given words in the box to complete the following passage. There is ONE word you don’t need to use

different some watch sporty go

listening do play chatting

(1) _____________students in my school are very (2) _____________. They take part in (3) _____________activities after school. Some students usually (4) _____________football, table tennis or badminton. Others (5) _____________swimming or jogging in the park. Some students don’t like sports. They often go home and (6) _____________television. Sometimes, they like (7) _____________to music or (8) _____________on the Internet.

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1 – B; 2 – C; 3 – B; 4 – D; 5 – C; 

Choose the correct answer to complete the sentence.

1 – C; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – A; 6 – D; 7 – C; 8 – B;

Give the correct form of the word in bracket.

1 – exhausted; 2 – loudly; 3 – musical; 4 – entertainment; 5 – professional;

Use the correct form and tense of the verb in brackets to complete each of the following sentences

1 – has visited; 2 – is flying; 3 – haven’t eaten; 4 – bought;

Make questions for the underlined part in each of the following sentences.

1 – Why does Bob like comedies?

2 – What do millions of children around the world enjoy?

3 – How long did the game show last?

4 – Where did Tom put the remote control?

5 – How does your best friend get to school?

Use the given words in the box to complete the following passage. There is ONE word you don’t need to use

1 – Some; 2 – sporty; 3 – different; 4 – play; 5 – go; 6 – watch; 7 – listening; 8 – chatting;

2. Đề số 2

I. Chọn một từ có phần gạch chân phát âm khác các từ còn lại. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với từ chọn. (1.0p)

1. A. restaurant B. eraser C. temple D. television

2. A. supermarket B. museum C. number D. music

3. A. ahead B. arrive C. after D. apartment

4. A. kite B. know C. knee D. knife

5. A. pastimes B. light C. thin D. write

II. Chọn một từ/ cụm từ thích hợp nhất để hoàn chỉnh các câu sau. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với từ/cụm từ đúng. (2.0pts)

1. Lan lives ______ the countryside with her parents.

A. on B. in C. of D. at

2. Is ______ any supermarkets near your house?

A. this B. there C. that D. these

3. At an intersection, you ______ slow down.

A. must B. mustn’t C. can D. could

4. I see some people at the bus- stop. They ______ for the bus.

A. wait B. are waiting C. waited D. have been waiting

5. The children are playing ______ in the garden.

A. happily B. happy C. unhappy D. happiness

6. ______ are where farmers often grow rice.

A. Rice paddies B. Paddy fields C. Crops D. A&B are correct

7. I’m very ______ about our first day at school.

A. interested B. excited C. surprised D. exciting

8. ______ homework is every student’s duty.

A. Making B. Working C. Taking D. Doing

9. They are ______ and they have no time for a holiday.

A. full B. busy C. hard D. hurry

10. They always play basketball in the backyard ______ Sunday morning.

A. in B. at C. on D. of

11. Oh my gosh! It’s raining cats and dogs outside. The phrase raining cats and dogs means raining ______.

A. slowly B. heavily C. greatly D. little

12. Are there ______ stores on your street?

A. any B. some C. much D. a lot

13. How ______ do your children go to the zoo?

A. many B. often C. much D. always

14. ______ are which a lot of ethnic minorities are living in.

A. Villas B. Apartments C. Stilt houses D. plazas

15. My mother______ a nice woman.

A. is B. likes C. have D. are

16. She often prepares ______ for her family in the morning.

A. breakfast B. lunch C. dinner D. supper

17. I’d like a hot drink. What______ you, Linda?

A. are B. would C. about D. for

18. How ______ is a cup of tea? – 15.000 dong.

A. many B. often C. about D. much

19. Cho lives in a house in the country. The air is ______ clean.

A. quiet B. quite C. absolutely D. extremely

20. My mother always gets ______ very early.

A. on B. up C. of D. in

III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn chỉnh câu. (1.0p)

1. What time ________ Nam (get) ________ up everyday?

2. There is an intersection ahead. We must (slow) ________ down.

3. I see some people at the bus-stop. They (wait) ________ for the bus.

4. The Sun (rise) ________ in the East.

5. People shouldn`t (drink) ________ too much coffee. It (not be) ________good for their health.

6. Nam wants (send) ________ this postcard to his penpal.

7. Trang usually (listen) ________ to the teacher in the class, but she (not listen) ________ at the moment.

8. This week, Hoang and Lan (work) ________ on a project about their neighborhood.

IV. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với phương án đúng để hoàn chỉnh văn bản sau. (1.0p)

Jim Green is a student at May Secondary School. He (1)______ classes from Monday to Friday. He has many (2)______ to do after class in the afternoon. On Monday and Wednesday, he helps his (3)______ with their English. On Tuesday and Thursday, he takes part in the Informatics Club. On Friday, he (4)______ basketball. He goes to the park or museum (5)______ his parents and his sister (6)______ Saturday. On Sunday, he has a good rest (7)______ home and (8)______ his homework.

Now it is 8.30 in the morning. Jim (9)______ in the classroom and having a Maths class. He is listening to the teacher carefully. His friends David and Tony are looking at the blackboard. Lucy and Lily are thinking. Mary is writing something in her notebook. All of them (10)______ working hard.

1. A. to have B. has C. have D. having

2. A. school B. lesson C. housework D. things

3. A. books B. friends C. rulers D. notebooks

4. A. reads B. plays C. writes D. sees

5. A. with B. to C. by D. of

6. A. at B. in C. on D. to

7. A. in B. at C. on D. of

8. A. makes B. works C. does D. thinks

9. A. are sitting B. sitting C. sit D. is sitting

10. A. is B. are C. x D. be

ĐÁP ÁN

I. Chọn một từ có phần gạch chân phát âm khác các từ còn lại. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với từ chọn. (1.0p)

1 – B; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – C; 

II. Chọn một từ/ cụm từ thích hợp nhất để hoàn chỉnh các câu sau. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với từ/cụm từ đúng. (2.0pts)

1 – B; 2 – B; 3 – A; 4 – B; 5 – A;

6 – A; 7 – B; 8 – D; 9 – B; 10 – C;

11 – B; 12 – A; 13 – B; 14 – C; 15 – A;

16 – A; 17 – C; 18 – D; 19 – D; 20 – B;

III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn chỉnh câu. (1.0p)

1 – does Nam get; 2 – slow; 3 – are waiting; 

4 – rises; 5 – drink – isn’t; 6 – to send; 7 – listens – isn’t listening; 8 – work;

IV. Khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với phương án đúng để hoàn chỉnh văn bản sau. (1.0p)

1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – B; 5 – A;

6 – C; 7 – B; 8 – C; 9 – D; 10 – B;

V. Đọc văn bản và trả lời các câu hỏi sau. Đối với các câu hỏi từ 1, 2, 3, 4, 5 viết câu trả lời vào chỗ trống sau mỗi câu hỏi (có thể trả lời ngắn gọn nhưng phải đủ ý); đối với các câu hỏi từ 6,7, 8, 9, 10 khoanh tròn A, B, C hoặc D ứng với phương án đúng để hoàn chỉnh câu. (2.0pts)

1 – It’s very cold.

2 – Because it is too cold for them.

3 – They come from different countries who live and work on special bases in Antarctica.

4 – A few tourists ship and planes.

5 – The snow is always there- winter and summer.

6 – B; 7 – B; 8 – D; 9 – A; 10 – D;

VI. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không thay đổi nghĩa so với câu thứ nhất như ví dụ (câu 0) đã làm. (2.0pts)

1 – How high is that building?

2 – Why don’t we go swimming?

3 – Trung is the tallest in the group.

4 – My school is between a bakery and a park.

5 – How many students does your school have?

6 – This is my lovely school.

7 – It’s nine thirty.

8 – What time is it?

9 – How much does the car cost?

10 – That’s Hoa’s bike.

3. Đề số 3

Read the text, then decide whether the statements are true (T) or false (F)

Viet Nam, our country, is very beautiful. It has four seasons: spring, summer, fall and winter. In the spring it is often warm, sometimes it’s rainy. In the summer it’s hot and sunny. The weather is cool in the fall and in the winter it is cold and windy. I like hot weather because I can do many activities. When it’s hot, I usually go swimming and play soccer. Sometimes I go fishing with my brother.

1. Viet Nam has three seasons.

2. The weather is often warm in the spring.

3. In winter, it’s cold and windy.

4. The writer likes cold weather.

5. Sometimes, the writer goes fishing with his/her brother.

Choose and circle the best answer.

1.What is your favorite……………….Mai? I like fish.

A. Vegetables

B.drinks

C. meat

D.food

2.She doesn’t want………..meat.

A. a

B. an

C.some

D.any

3.How………..is a bowl of rice at the canteen? It is 3000 dong.

A. many

B. much

C.about

D. for

4 . She is …………aerobics.

A. play

B. plays

C.does

D. doing

5.What do you do………. your free time?

A. at

B.on

C.in

D.about

6.How………………do you go fishing? Twice a week.

A. often

B. many

C. much

D. Sometimes

7.He listens to music three times ………week.

A. once

B. a

C. two

D. and

8.My father……….football.

A.does

B. doesn’t

C. to play

D. Plays

Choose the words which has underlined part pronounced different from others: 

1. A. capital B. cook C. city D. vacation

2. A. tennis B. ten C. soccer D. never

3. A. breakfast B. seat C. eat D. teach

4. A. usually B. fly C. thirsty D. hungry

ĐÁP ÁN

Read the text, then decide whether the statements are true (T) or false (F)

1 – F; 2 – T; 3 – T; 4 – F; 5 – T; 

Choose and circle the best answer.

1 – D; 2 – D; 3 – B; 4 – D; 5 – C; 6 – A; 7 – B; 8 – D;

Choose the words which has underlined part pronounced different from others:

1 – C; 2 – C; 3 – A; 4 – B;

Match the question in A with the answer in B:

1 – d; 2 – a; 3 – c; 4 – b;

Rewrite the following sentences that keep the same meaning

1 – How many people is there in your family

2 – I would two kilos of carrots.

3 – My mother isn’t tall.

4 – Lan goes to school on foot every day.

4. Đề số 4

PART I. LISTENING.

I. Listen and write True( T) or False (F). (1 Mark)

1. ……..The Royal Palace is one of  the largest palace in Asia.

2………Today, the Old town has somes cafas and restaurants.

3……….There are about 5.000 people living in the Old town.

4……….The Nobel Prize is presented by the Swedish King.

II.Listen then choose the best answer. (1 Mark)

1. Sweden’s capital is built on ………island and has a 700 year-old history.

A. 12

B. 14

C. 10

D. 9

2. The oldest part of Stockholm is the…………….Town.

A. old

B. new

C. beautiful

D. big

3. There are about 3,000 people …………. in the Old Town today.

A. live

B. lives

C. living

D. lived

4. On the 10 ……………,the day when Alfred Nobel died.

A. October

B. May

C. November

D. December

PART II. LANGUAGE

I. Pronunciation: (1 Mark)

1. A. bicycle

B. light

C. write

D. dirty

2. A. pair

B. there

C. here

D. where

3. A. than

B. anything

C. Thanksgiving

D. theatre

4.A.come

B.city

C. cook

D. close

II. Choose the best answer to complete the sentences. (2 Marks)

1. ……………….. do you go to school ? – I go to school 6 days a week

A. How often

B. How

C. What

D. Why

2. I like  listening to music,…………..  my sister likes reading book.

A. because

B. but

C. or

D. and

3. Tom ………………. to the zoo last Sunday.

A. go

B. goes

C. went

D. gone

4. This house is the…………………… on this street.

A. expensive

B. more expensive

C. expensivest

D. most expensive

5.         I love ……………. Tom and Jerry are my favourite characters.

A. romances           

B. comedies

C. documentaries

D. cartoons

6.         Could you turn ………… the volume please? I can’t hear that singer very well.

A. up                      

B. down

C. on

D. off

7. Phuc  ……………..  table tennis everyday

A. plans

B. plays         

C. plants

     D. puts

8. My father ……………..Japan three times.

A. visit                     

B. will visit                          

C. has visited                   

D.  visited

ĐÁP ÁN

Part 1

I

1. F     

2. T    

3. F    

4. T

II

1. B

2. A

3. C

4. D

Part 2

I

1. D

2. C

3. A

4. B

II

1.A

2.B

3.C

4.D

5.D

6.A

7.B

8.C

Part 3

I

1. A

2. D

3. C

4. B

II

1. T

2. F

3. T

4. F

Part 4

I

1. My brother can play football very well.       

2. Do you like watching cartoons ?          

3. I often go to school by bicycle              

4. He has been to Sydney.                                                                                 

II

1. is playing

2.had

3.  skip

4. have been

III

1. What sports do you like playing?

2. Which sports or game do you like best ?

3. When do you have Math classes? Monday and Thursday.

4. Where is the Great Wall?  It is in China.

5. Đề số 5

I. LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)

1. Ba and Lan go to the zoo three times a year.              

2. They go to the park twice a week.                    

3. They always fly their kites.                   

4. They are never late for school.              

II. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1pt)

1. What sports _________ your brothers (play). _________ ?

2. She swims, (play)_________ badminton and (do)_________ aerobics.

3. We (drink)_________ some juice at the moment.

4. Peter (like)_________ apples, but he (not/like) _________ bananas.

III.  READING: (2.5pts)

Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

Linh likes camping. On Sundays, she often goes camping in the mountains. She usually goes with her friends. Linh and her friends always wear sport shoes and comfortable clothes. They always take food and water and tent Sometimes, they camp overnight…

1. Linh often goes camping on Sundays.             

2. She usually goes with her friend.                     

3. They take food and water when they go camping.                 

4. They never camp overnight.

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

            beach hotel   vegetables     breakfast

            juice               restaurant     after   home

I am Quang. I don’t often have (1) _________ ; I only have a cup of coffee and go to work in the city centre; I have lunch-in a small (2)_________ near my office at about twelve fifteen. I have dinner at (3)_________ with my family at seven o’clock. It’s a big meal of day, We have meat, (4)_________, rice and some fruit (5) _________ the meal. On Saturdays, we go to Vung Tau (6)_________ and enjoy the seafood there.

IV. USE OF ENGLISH: Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (2pts)

1. _________ is she travelling? – By coach.

            A. How           B.        Where C. Why           D. When

2. I need a _________ eggs.

            A. kilos          B.        dozen C.        bowl   D. grams

3.         How does she _________ ? She’s cold.

            A. feel B. feels           C. feeling       D. is feeling

4. We never go camping because we _________ a tent.

            A. not have    B.        are not having           C.        don’t have     D. doesn’t have

5. _________ you like some tea?

            A. Can            B.        Do       C.        Could D. Would

ĐÁP ÁN

I. LISTENING: Listen to the tape and write True or False: (1pt)

1. False.         2. True            3. False.         4. True

II. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1pt)

1. do/play       2. plays/does 3. are drinking           4. likes/doesn’t like

III.  READING: (2.5pts)

Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False: (1pt)

1. True                        2.         False   3. True.           4. False

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,5pts)

1. breakfast    2. restaurant 3. home          4. vegetables

5. after                        6. beach

IV. USE OF ENGLISH: Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (2pts)

1. A     2. B     3. A     4. C     5. D

6. A     7. A     8. A

V. Match the sentences in column A with the sentences in column B: (1pt)

1. C     2. B     3. D     4. A

VI. Make the questions with the words underlined: (1pt)

1. How does Minh feel ?

2. How often does your brother play football with his friends after school?

VII. Write the sentences with the cues given: (1.5pts)

1. We never go camping because we don’t have a tent.

2. I’d like half a kilo of beef.

3. Their parents are watching movie now.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Hoàng Động. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Đông Sơn
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thủy Sơn

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button