Lớp 6

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thủy Sơn

Dưới đây là Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thủy Sơn. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề thi giữa HK2 lớp 6 để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi giữa HK2 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS THỦY SƠN

1. Đề số 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. both 

B. teeth 

C. smooth 

D. fourth

2. A. broa

B. coast 

C. soa

D. boat

3. A. reply 

B. shy 

C. worry 

D. dry

4. A. Europe 

B. snow  

C. cold

D. local

5. A. clumsy 

B. country 

C. common 

D. funny

Choose the option that best completes each of the following sentences

1. I am doing the homework. ______ the TV, please!

A. Turn off B. Turn up C. Turn on D. Turn over

2. ______ do you brush your teeth?

A. How long B. How much C. How often D. How many

3. It started to rain, ______ we stopped playing tennis.

A. so B. but C. because D. and

4. Television has both advantages and ______, so we need to use it properly.

A. limits B. limitations C. border D. boundary

5. There are two main kinds of sports: team sports and ______ sports.

A. individual B. separate C. competitive D. popular

Use the correct form of the given word to complete each of the following sentences

1. Please listen to the (INSTRUCT) carefully. He is not saying that again!

2. Did you join the sports (COMPETE) last week, Mai?

3. The (EQUIP) in this gym is very new and modern.

4. He has a wonderful (COLLECT) of stamps.

5. Shanghai is one of the (NOISY) cities in the world.

Use the correct form and tense of the verb in brackets to complete each of the following sentences

1. The secretary (write) 5 letters so far.

2. My brother goes to the Sports Club (watch) horse races every Saturday.

3. I was late, so I (not/ walk) there as usual. I (take) a taxi.

4. My sister (not/play) any sports. She likes (collect) stamps.

Read the text and decide whether the following statements are True (T) or False (F)

Smoke and waste chemicals are polluting the air and our environment. Smoke from cars, buses, trucks and motorbikes are very harmful. We are wasting too much power. We are producing too much trash. This is polluting the land, the rivers and the oceans, too. What should we do to protect our environment? We should save water and electricity. We shouldn’t leave our trash in the country. We should collect used paper, bottles and cans. We can recycle them to save the natural resources.

1. Smoke and Waste chemicals cause air pollution.

2. Smoke from vehicles are harmless.

3. Power is polluting the land, the rivers and the oceans.

4. We can protect our environment.

5. Used bottles and cans can be recycled.

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Choose the option that best completes each of the following sentences

1 – A; 2 – C; 3 – A; 4 – B; 5 – A;

Use the correct form of the given word to complete each of the following sentences

1 – instruction; 2 – competition; 3 – equipment; 4 – collection; 5 – noisiest;

Use the correct form and tense of the verb in brackets to complete each of the following sentences

1 – has written; 2 – to watch; 3 – didn’t walk – took; 4 – doesn’t play – collecting;

Read the text and decide whether the following statements are True (T) or False (F)

1 – T; 2 – F; 3 – F; 4 – T; 5 – T;

2. Đề số 2

I.LISTENING

1. Listen to the conversation between Tony and Claudia about a robot exhibition show. Fill each of the gaps with NO MORE THAN TWO WORDS. You will listen TWICE.

Robots

Size and shape

Functions

Omnibot

as small as a handbag

(1) ______________ as a conversation partner.

Nedo

as big as a human

moves (2) ________objects in natural disasters

(3) __________

as big as a doll

tells you when the door is opened

records and (4) ___________messages to your parents

2. Listen to a teenager talking about his favourite TV programme. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE.

1. He doesn’t have a job.

T

F

2. He likes reality shows.

T

F

3. In Big Brother people stay together in a flat.

T

F

4. He says celebrities appear in Big Brother.

T

F

II.MULTIPLE CHOICE

1. They couldn’t go on a picnic, ______________the weather was bad.

A. because                 B. when                                  C. but                         D. or

2. Look at the notice. What does it say?

DANGER!

DO NT GO INTO THE WATER!

A. You should swim here.             

B. You can swim here.       

C. You should not swim here.       

D. You don’t swim here.

3.  The ___________ I like best is Tran Thanh.

A. comedy

B. fun

C. comedian

D. funny

4. ……………………….eat too many candies. It’s not good for your teeth.

A. Do                                      B. Can’t        C. Please                               D. Don’t

5. __________ you ever been to Korea?

 A. Will

B. Have

C. Do

D. Are

6- __________ do you go to the supermarket? – Two times a week.

A. Why

B. How often

C. Where

D. When

7. I think “Tom and Jerry” is the best ______________

A. film                                  B. cartoon                             C. newsreel                D. sport

8. There are seven ………………… in the world.

A. capitals                             B. continents             C. cities                      D. countries

9. What did you do last night?

A. I go to the cinema                        B. I went to the cinema                 

C. I going to the cinema                  D. I have gone to the cinema.

10. The people here are ______________

A. friendly                 B. delicious               C. polluted                D. long

11. He likes (A) playing (B) soccer, so (C) he can’t (D) play it..

12.Choose the word that has the underline part pronounced differently

A. then                      B. them                     C. thing                      D. their

III. READING

A. Choose the one option (a,b or c) to fill in blanks

This is a picture of Seoul, the (1)……………… of South Korea. The country is located in (2)…………… continent. Why is Seoul famous? It is the historical center of the country. Seoul has many temples and four major palaces. And Gyeongbokgung is one of the most famous one. Seoul is also a (3)………… city with the population of more than 10 million people. Seoul has big markets for visitors to shop in. Restaurants offer traditional Korean dishes such as kimchi, rice and noodle. It’s a lot of fun to (4)…………… Seoul.

1. A. lake                               B. capital                                           C. continent

2. A. Asia                            B. Europe                                            C. Africa

3 A. history                           B. tall                                                 C. modern

4. A. watch                            B. visit                                                C. go

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

1. Listen to the conversation between Tony and Claudia about a robot exhibition show. Fill each of the gaps with NO MORE THAN TWO WORDS. You will listen TWICE.

1. works 2. heavy   3. Bocco 4. sends

2. Listen to a teenager talking about his favourite TV programme. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE.

1 – F; 2 – T; 3 – F; 4 – T;

II. MULTIPLE CHOICE:

1.A   2.C      3.C      4.D      5.B      6.B      

7.B       8.B    9.B     10.A     11C         12.C

III. READING

Choose the one option (a,b or c) to fill in blanks

1.B        2.A       3.C        4.B   

B. Read the text carefully, then choose True ( T ) or False ( F )

1T          2.T       3.F         4.F

IV. DO AS DIRECTED: (3 ms)

1.Make question for the underline word:

1. a. How often does Tom play tennis?

b. Did he go to the cinema last night?

2. Mary is the most intelligent student in our class.

3. We visited our grandparents in England last week. 

3. Đề số 3

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others

1. A. citadel B. pagoda C. capital D. natural

2. A. activity B. geography C. population D. apartment

3. A. ocean B. forest C. desert D. destroy

4. A. season B. weather C. idea D. movies

5. A. human B. event C. elect D. design

Fill in each blank with one appropriate preposition to complete each of the following sentences

1. The train arrives ______ Rome ______ 4 o’clock ______ Friday afternoon.

2. I don’t want to stay ______ home this evening. What’s ______ at Central Movie Theatre?

3. Our city is famous ______ its beautiful lakes.

4. Why don’t you go ______ us ______ the stadium this weekend?

5. My little brother can’t swim because he is afraid ______ water.

6. I miss my grandparents very much because I haven’t met them ______ Christmas.

Read the following passage and answer the questions

Some people think that sports and games are unimportant things. In fact, sports and games can be of great value, especially to people working with their brain most of the day.

Sports and games make our bodies strong and keep us healthy. But these are not their only uses. They give us valuable practice in making eyes, brain and muscles work together. For example, in tennis, our eyes see the ball coming, judge its speed and direction and pass this information on to the brain. The brain then has to decide what to do, and send its orders to the muscles of the arms, legs, and so on. So tennis helps train the co-ordination among eyes, brain, arms, and legs.

Sports and games are also useful for character training. In their lessons at school, boys and girls may learn about such virtues as unselfishness, courage discipline, and love of one’s country. In sports and games a pupil can really practise these virtues.

ĐÁP ÁN

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others

1 – B; 2 – C; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

Fill in each blank with one appropriate preposition to complete each of the following sentences

1. The train arrives ___to___ Rome ___at___ 4 o’clock ___on___ Friday afternoon.

2. I don’t want to stay ___at___ home this evening. What’s ___on___ at Central Movie Theatre?

3. Our city is famous __for____ its beautiful lakes.

4. Why don’t you go __with____ us ____to__ the stadium this weekend?

5. My little brother can’t swim because he is afraid ___of___ water.

6. I miss my grandparents very much because I haven’t met them ___at___ Christmas.

Read the following passage and answer the questions

1 – They think that sports and games are unimportant things.

2 – To people working with their brain most of the day.

3 – Sports and games make our bodies strong and keep us healthy.

4 – Tennis helps train the co-ordination among eyes, brain, arms, and legs.

5 – In sports and games a pupil can really practise these virtues.

Rearrange the given words to make complete sentences

1 – When you are going cl you should check the weather forecast first.

2 – Many people say that Da Nang is one of the most beautiful cities in the Southeast Asia.

3 – When you play the basketball, you have to throw the ball into the net.

4 – When my brother and I were small, we went swimming every weekend.

5 – Although the football game was over, but the fans stayed in their seats cheering.

4. Đề số 4

I. Find the word which has a different sound in the part underlined. 

1. a. houses

b. bookshelves 

c. tables

d. wardrobes

2. a. dogs 

b. cats 

c. bees 

d. chickens

3. a. lunch 

b. uniform 

c. computer 

d. calculator

4. a. mea

b. repea

c. teacher 

d. great

II. Choose the best answer by circling the letter a, b, c or d. 

1. Linda is usually early…………… school because she gets up early.

a. on

b. for

c. at

d. to

2. Nam often……………his bike to visit his hometown.

a. goes

b. rides

c. drives

d. walks

3. Look! The girls are ………………rope in the playground.

a. doing

b. dancing

c. skipping

d. playing

4. “How are you going to Ngoc Son Temple this afternoon? “ -“…………….”

a. Sometimes

b. For two days

c. Very much

d. By bus

5. Phuong is very good …………….English and History, but she doesn’t like Maths much.

a. with

b. to

c. at

d. for

6. The children look very……………. while playing games at break time.

a. excite

b. exciting

c. excited

d. excitement

7. She is 12…………….and she is in grade 6.

a. year old.

b. years old

c. old

d. year

8. He is very…………….. he can play football, badminton and volleyball very well.

a. sporty

b. funny

c. shy

d. talkative

III. Read and complete the passage with the suitable words in the box. 

comfortable walks classmates house end

Lan lives in a village with her father, mother and sister. She lives in a small house. It is not very large but very (1)…………… There is a garden in front of the (2) …………… In the garden there are beautiful flowers. She lives near her school, so every morning she (3) …………to school with her (4)…………. Her classes start at seven and they (5) ………… at eleven. She likes studying English because she loves to read books in English.

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 – a; 2 – b; 3 – a; 4 – d;

II. Choose the best answer by circling the letter a, b, c or d.

1 – d; 2 – b; 3 – c; 4 – d; 5 – c; 6 – c; 7 – b; 8 – a;

III. Read and complete the passage with the suitable words in the box.

1 – comfortable; 2 – house; 3 – walks; 4 – classmates; 5 – end;

IV. Read the e-mail below and tick (√ ) true or false sentences.

1 – False; 2 – False; 3 – True; 4 – False; 5 – False;

V. Rearrange the words to make meaningful sentences.

1 – I live with my parents in a country house.

2 – Does she have long black hair?

3 – Where does he live?

4 – I hope we will have a good time together then.

5. Đề số 5

I. Phonetics:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. hear B. near C. fear D. repeat

2. A. gather B. monthly C. father D. brother

3. A. favorite B. slight C. fine D. high

4. A. cold B. hold C. close D. cloth

II. Vocabulary and grammar:

Circle the correct answer A, B, C, or D to complete each of the following sentences.

1. – “________ a nice T-shirt, Hoa!” – “Thank you”.

A. How

B. What

C. Which

D. It

2. – “I’ve just received a present from my mother.” – “_____________”.

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

3. He can’t swim ________he is afraid of water.

A. because

B. but

C. and

D. so

4. At the weekend, we can play a________of badminton or join a football match.

A. sport

B. game

C. match

D. sporty

5. This is the________restaurant I have ever known.

A. worst

B. baddest

C. badder

D. worse

6. Many girls and women________ aerobics to keep fit.

A. play

B. went

C. do

D. go

7. As it doesn’t snow in Viet Nam, we cannot____________skiing.

A. play

B. do

C. make

D. go

8. London is one of the most interesting city I ____________.

A. ever visit

B. have ever visited

C. ever visited

D. will ever visit

III. Reading:

Use the given words in the box to complete the following passage. There is ONE word you don’t need to use

different some watch sporty go

listening do play chatting

(1) _____________students in my school are very (2) _____________. They take part in (3) _____________activities after school. Some students usually (4) _____________football, table tennis or badminton. Others (5) _____________swimming or jogging in the park. Some students don’t like sports. They often go home and (6) _____________television. Sometimes, they like (7) _____________to music or (8) _____________on the Internet.

ĐÁP ÁN

I. Phonetics:

1- D 2- B 3- A 4- D

II. Vocabulary and grammar:

1- B; 2- Bl 3- A; 4- B; 5- A; 6- C; 7- D; 8-B

III. Reading:

1. Some 2. sporty 3. different 4. play

5. go 6. watch 7. listening 8. chatting

IV. Writing:

1. Have you ever read that book?

2. The USA had colour TV in 1953.

3. The Eiffel tower is the most famous building in Paris.

4. Ngoc has never been to Ho Chi Minh city before.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Thủy Sơn. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Đông Sơn
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 Trường THCS Phú Lâm

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button