Lớp 7

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Hồng Hà

Với mong muốn cung cấp cho các em học sinh có nhiều tài liệu tham khảo và ôn luyện thật tốt để chuẩn bị cho lần kiểm tra 1 tiết sắp đến, HOC247 đã sưu tầm và tổng hợp Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Hồng Hà. Hi vọng sẽ giúp các em đạt kết quả cao trong học tập. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS HỒNG HÀ

1. Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. started                B. decided                  C. worked                   D. waited

2. A. played                B. closed                     C. filled                       D. needed

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

3. A. enjoy                  B. agree                       C. attend                     D. student

4. A. listen                   B. visit                         C. enjoy                       D. open

5. A. traffic                 B. prefer                      C. noisy                       D. student

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences.

6. The play was so boring. ________, An saw it from beginning to end.

A. Therefore                B. Despite                   C. However                 D. Although

7. – “ Do you like seeing a film?” – “_________________”

A. No, I don’t like it at all.                             B. Sure. What film shall we see?

C. Who is in it?                                               D. I’m sorry, I can’t.

8. ____________ is La Tomatina celebrated? – Every August.

A. Where                     B. Why                        C. When                      D. Which

9. My father liked the ____________ of that singer.

A. perform                  B. performer                C. performance           D. performing

10. ____________ is not very far from here to the harbour.

A. There                      B. It                             C. This                         D. That

11. Tom and Jerry is an ________ movie for everyone.

A. entertained             B. entertain                 C. entertaining                        D. entertainment

12. I am going to Rio Carnival _______ performers dance.

A. watch                     B. watching                 C. watched                  D. to watch

13. There are many_______on the street: cars, buses, bikes, motorbike.

A. vehicles                  B. transport                 C. engines                   D. machines

14. Please get____________the bus. We have finished our journey.

A. on                           B. of                            C. off                          D. up

IV. Put the correct form of the verb in brackets.

15. My mother (not like) ____________   riding a motorbike.

16. When my father was young, he (drink) __________ a lot of beer.

17. Nam (study) _________ homework in the living room now.

18. Be careful ! The car (come) _________.

19. My mother (go) __________ to the supermarket yesterday evening.

V. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

Ewan McGregor was (20)_____ in Scotland in 1971. He decided to be an (21)______ when he was only nine and he (22)_____his first film in 1992. So far in his career he has appeared (23)_____ a lot of different types of films, including comedies, musical, dramas and the Star Wars movies. In his career Ewan has worked with like actresses Cameron Diaz and Nicole Kidman, and his films have won lots of awards. He loves acting and when he finished (24)_______ the musical, Moulin Rouge, he said, “I have never been happier to do anything in my life”.

20. A. bear                  B. born                        C. bearing                    D. to bear

21. A. acting               B. actress                     C. actor                       D. action

22. A. made                B. played                     C. worked                   D. starred

23. A. at                      B. on                           C. with                       D. in

24. A. to film              B. filmed                     C. film                         D. filming

VI. Read and answer the questions.

ADVANTAGES OF FESTIVALS

Although there are many celebrations throughout the year, Tet or the Lunar New Year holiday is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which occurs in late January or early February. It is a time for families to clean and decorate their homes, and enjoy special food such as sticky rice cakes. Family members who live apart try to be together at Tet.

Passover is in late March or early April. This festival is celebrated in Israel and by all Jewish people. On this festival, people celebrate freedom from slavery. Passover is also an ancient spring festival. On the first and second nights of Passover, Jewish families eat a special meal called the Seder.

Easter is a joyful festival which is celebrated in many countries. It happens at around the same time as Passover. On Easter Day (Easter Sunday), young children receive chocolate or sugar eggs – as long as they are good. In many countries, people crowd the streets to watch colorful parades.

25. When does the Tet occur?

…………………………………………………………………………………………………….

26. What do people do during Tet?

…………………………………………………………………………………………………….

27. Where is the Passover celebrated?

…………………………………………………………………………………………………….

28. What do people do in Easter?

…………………………………………………………………………………………………….

VII. Rewrite the sentences with the same meaning.

29. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa City is about 100 kilometres.

=> It is about………………………………………………………………………………………………………

30. Although Quang Hai -footballer is so young , he plays football beautifully.

=> Despite ……………………………………………………………………………………………………………………

31. I often walked to school when I was a student.

=> I used…………………………………..………………………………………………………

32. In spite of being so young, Tien Dung goalkeeper performs excellently.

=> Although…………………………………………………………………………….………     

VII. Make questions for the underlined parts in each following sentence.

33. It’s about 8 km from my house to school.

=> …………………………………………………………..……………..……..……………….

34. Yesterday, I went to Hung King Festival with my friends.

=> …………………………………………….……………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. C

2. D

3. D

4. C

5. B

6. C

7. B

8. C

9. C

10. B

11. C

12. D

13. A

14. C

15. doesn’t like

16. drunk

17. is studying

18. is coming

19. goes

20. B

21. C

22. D

23. D

24. D

 25. Tet occurs in late January or early February.

26. During Tet families clean and decorate their homes, and enjoy special food such as sticky rice cakes and family members who live apart try to be together at Tet.

27. Passover is celebrated in Israel.

28. In Easter, young children receive chocolate or sugar eggs – as long as they are good. In many countries, people crowd the streets to watch colorful parades.

29. 100 kilometres from Ha Noi to Thanh Hoa City

30. his young age/being young, Quang Hai plays football beautifully

31. to walk to school

32. Tien Dung goalkeeper is so young, he performs excellently

33. How far is it from your house to school?

34. Where did you go with your friends yesterday?

2. Đề số 2

I. Which word has the underlined part pronounced difrerently from those of the others?

1. A. soul                     B. about                      C. account                   D. sound

2. A. dear                    B. wear                        C. nearby                     D. appear

3. A. divide                 B. anything                 C. description              D. animal

II. Which word has different stress from the others in each question?  

4. A. badminton          B. usually                    C. volleyball                D. aerobics

5. A. stadium              B. equipment               C. popular                   D. marathon

6. A. skateboard          B. football                   D. tennis                      D. event         

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

7. We _______ to HCMC  for our last summer vocation.

A. go                           B. went                       C. are going                 D.go

8. My father ___________Japan three times.

A. visit                        B. will visit                  C. visited                     D. has visited

9. The noise in the street usually________ me awake at night.

A. keeps                      B. is keeping               C. kept                        D. has kept    

10. It’s cold here! __________________

A. Please don’t open the window.                 B. Don’t clean my room.

C. Call me in twenty minutes.                                    D. Please bring me a glass of water.

11. Amsterdam is one of the_____________cities in the world.

A. peacefullest            B. peacefuller              C. most peaceful         D. more peaceful

12. Viet has prepared some sandwiches_________drinks for the picnics.

A. so                            B. and                         C. but                                      D. although

13. Fish were among the earliest forms of life. Fish ________ on earth for ages and ages.

A. will exist                 B. are existing             C. existed                    D. have existed

14. ________ the film is late, I will wait to watch it.

A. Because                  B. Although                C. When                      D. But

15. My favourite ________ is swimming.

A. activity                   B. sport                       C. game                       D. match

16. The mother told her son: “________ swim in the lake. It’s very dangerous”

A. Do                          B. Don’t                      C. Not                         D. Can’t

17. You have to throw the ball into the net when you play ________.

A. basketball               B. football                   C. tennis                      D. badminton

18. Britain’s most popular _________is fish and chips.

A. drink                       B. place                       C. food                        D. film

19. I think Seoul is___________than Jakarta.

A. cleaner                    B. cleanest                   C. more cleaner           D. most cleanest

20. Eiffel Tower is the most_________landmark in the world.

A. been                        B. looked                    C. designed                 D. visited

IV. Complete the passage with the words given.               

for              weather           of            walking               near

We are in Scotland. It’s great here, but the (21)__________ isn’t very good. We’re in a youth hostel (22) __________ Loch Ness. Do you know Loch Ness? It’s famous (23)__________ the monster! This is a picture (24) __________ the loch (“Loch” means “lake”). There are lots of lovely mountains all round. We go (25)_____________in the mountains everyday.

ĐÁP ÁN

1. A

2. B

3. A

4. D

5. B

6. D

7. B

8. D

9. A

10. A

11. C

12. B

13. D

14. B

15. B

16. B

17. A

18. C

19. A

20. D

21. weather

22. near

23. for

24. of

25. walking

26. False

27. True

28. False

29. True

30. False

31. never talked to a foreigner before/ not talked to a foreigner before

32. is the most crowded in Viet Nam

33.  the first time we have tasted fish and chips

34. is more expensive than living in Bac Giang

Hoặc: is not so /as cheap as living in Bac Giang

35. seen Peter for 5 months

3. Đề số 3

I. Choose the word having the underlined part pronounced diffrently in each line.

1. A. both                    B. smooth                    C. teeth                       D. fourth

2. A. southern             B. neither                    C. thus                         D. third

3. A. cold                    B. sold                         C. shop                        D. most

4. A. smile                   B. time                        C. kite                         D. miss

5. A. reply                   B. shy                          C. worry                      D. dry

II. Choose the best answer to each of the following questions.

6. “How can I lose weight, Doctor?” -“_________________________”

A. Please fill it out.                                         B. Please don’t open the window.

C. Don’t eat candy and, get more exercise.    D. Go straight for two blocks.

7. “Where’s Dad?” – “ He’s taking a nap._______________”

A. Don’t clean my room.                                B. Please don’t wake him up.

C. Please bring me a glass of water.               D. Call me in twenty minutes.

8. Is Tokyo one of the ___________cities in the world?

A. expensive as           B. more expensive       C. most expesive         D. less expensive

9. Quang is a good badminton player . I cannot _______him.

A. win                                     B. defeat                     C. control                    D. hit

10.You must learn the __________ of the game before playing.

A. rules                        B. law                          C. agreement               D. sayings

11. She is not very__________. She never plays games.

A. sport                       B. sporting                  C. sporty                     D. sports

12. We can not__________skiing  because there is no snow here.

A. play                        B. do                           C. go                           D. make 

13. This is a____________film and it makes me cry a lot.

A. funny                      B. moving                   C. comedy                   D. excited

14. Swimming is a_____________sport in the summer because people want to be in the water in the hot weather.

A. popular                   B. unpopular               C. unhealthy                D. bad

15. Please give me the___________control. I want to change into the other channel.

A. far                           B. remote                    C. farther                     D. further

III. Put the verbs in brackets into suitable tense.

16. When my brother and I (be)………small, we………(go) swimming every weekend.

17. Owen is a football coach but he (not work)…………..at the moment.

18. Quang (not play)………….any sports. He (like)……….collecting stamps.

19. Nam (not do)……………..his homework yet.

20. They (watch)………… this film three times this year.

IV. Read the passage and choose the best answer to fill in each blank.

SPORT’S IMPORTANT

Sport is beneficial (21)            our life. It helps us to keep fit and be healthy. So if you want to be healthy, you should (22)            sports. It also helps people  to lose weight and avoid many diseases. There are many kinds of sports such as: swimming, running, (21)            the bicycle, tennis, wrestling, etc. I like swimming very much. It makes me healthy and strong. I like tennis, (24)            . It makes me feel energetic. It is obvious that many of us want (25)             at home, watch TV and eat snacks. But it is an unhealthy life-style. Only sport will help us be healthy and happy. That’s (26)            I think sport is very important in my life.

21. A. for                    B. to                            C. on                           D. at

22. A. do                     B. make                       C. have                        D. take

23. A. driving              B. going                      C. riding                      D. flying

24. A. either                B. so                            C. neither                    D. too

25. A. stay                   B. to stay                     C. staying                    D. stayed

26. A. what                 B. when                       C. why                         D. where

ĐÁP ÁN

1. B

2. D

3. C

4. D

5. C

6. C

7. B

8. C

9. B

10. A

11. C

12. B

13. B

14. A

15. B

16. was – went

17. isn’t working

18. doesn’t play – likes

19. hasn’t done

20. have watched

21. B

22. A

23. C

24. D

25. B

26. C

 

 

27. There are about 3,000 people living in the Old Town today.

28. Yes, there are.

29. Nobel died on the 10 December.

30. No, it isn’t.

31. My father  always reads the newspaper in the morning and watches the TV news in the morning.

32. Although I like cartoons, I don’t watch them much.  

33. Mr Minh wanted a cup of tea, so he heated some water.

34. I called their house but no one answered the phone.

35. The teacher couldn’t hear the question because the class was so noisy.

4. Đề số 4

A. LISTENING (2.5 pt)

Listen and choose the best answer for each of the following questions:

1. What is the boy’s name?

A. Matthew B. Michael C. Mitchell

2. How old is the boy turning in the conversation?

A. seven B. eight C. nine

3. What does he want to do first?

A. play outdoor games B. open presents C. eat cake and ice cream

4. Which statement is true about the game at the party?

A. You have to catch a large ball without dropping it.

B. You need to chase children around and touch them.

C. You need to hide somewhere so no one can find you.

5. Who is coming to the party?

A. aunts, grandparents, and cousins

B. grandparents, cousins, and uncles

C.friends, cousins, and grandparents

B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1. A.kind B. dentist C. filling D. children

2. A. weight B. weather C. wrong D. wait

3. A. famous B. nervous C. serious D. loud

4. A. catch B. headache C. check D. cheese

5. A. missed B. moved C. kicked D. looked

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (1 pt)

1. Liz and her parents _________ To Tri Nguyen Aquarium in Nha Trang last week.

A. go B. to go C. goes D. went

2. The pineapples aren’t ripe and _________ are the mangoes.

A. so B. too C. either D. neither

3. Coughing and sneezing are the _________ of a cold

A. signals B. symptoms C. problems D. disease

4. The dentist says clean teeth are _________ teeth.

A. healthy B. bad C. well D. health

III. Match a question in column A to a suitable answer in column B. (1 pt)

A

B

1. What’s his height?
2. Why were you absent for school yesterday?
3. What was wrong with you?
4. Would you like to play table tennis, Nam?

A. Because I was sick.
B. I’d love to, but I can’t.
C. I had a stomachache.
D. He’s 40 kilos.
E. He’s 1.50 meter tall.

 

C. READING

I. Read passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1,0 pt)

Nowadays, football becomes one of the world’s most popular games. Millions of people play and watch it all around the world. A football match often has two halves. Each half is forty-five minutes. There is a fifteen-minute break between the two halves. There are two teams in a football match. Each football team has eleven players, including a goal-keeper. The players on the ground try to kich the ball into the other’s goal. The team which scores more goals wins the match.

ĐÁP ÁN

A. LISTENING: (Tỉ lệ 25%)

1. B 2. A 3. C 4. B 5. A

B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION (Tỉ lệ 25%)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (5 items x 0.1 = 0.5 pt)

1. A 2. C 3. D 4. B 5. B

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (4 items x 0.25 = 1.0 pt)

1. D 2. D 3. B 4. A

III. Match a question in column A to a suitable answer in column B. (4 items x 0.25 = 1.0 pt)

1. E 2. A 3. C 4. B

C. READING (Tỉ lệ 25%)

I. Read passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (4 items x 0.25 = 1.0 pt)

1. T 2. F 3. F 4. T

II. Read the passage carefully then answer the questions below. (3 items x 0.5 = 1.5 pts)

1. Mai was born in Hue.

2. They ate a lot of food and fruits.

3. Her aunt took her to the hospital because she had a stomachache.

D. WRITING (Tỉ lệ 25%)

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (3 items x 0,5 = 1.5 pts)

1. You ought to add a little salt to the spinach when you boil it.

2. Remember to brush your teeth after meals.

3. Mr. Ba plays tennis well.

II. Use the words given to make meaningful sentences. (2 items x 0.5 = 1.0 pt)

1. Morning exercise and a balanced diet are enough for a healthy lifestyle.

2. I don’t like carrots and Hoa doesn’t like carrots, either.

5. Đề số 5

I/ Put the verbs in the box into three groups (2 pts)

Checked

Visited

Heated

Neglected

Liked

Worked

Wanted

Ironed

Combed

Looked

Scared

Asked

Showered

Hoped

Changed

Listened

Completed

Washed

Filled

Loved

 

/ id /

/ t /

/ d /

…………….

…………….

……………

…………..

……………..

……………..

……………

………….

…………..

……………….

………………..

………………….

………………….

…………………..

………………….

………………..

…………………..

………………….

……………………..

…………………

……………………

……………………..

……………………

…………………..

………………..

……………………

…………………….

………………………

…………………….

………………….

II/ Choose the word, phrase or sentence that best completes each unfinished sentence below or that best keeps the meaning of the original sentence if it is substituted for the underlined word or phrase. (2pts)

1. My father never………..coffee every morning.

A. drink                                  B. to drink                 C. drinking                D. drinks

2. I……………a letter to my pen pal last month.

A. send                                   B. sends                     C. sent                        D. am sending

3. How ……..is it from the bank to the post office?- It’s about one kilometer.

A. many                                 B. far                          C. much                     D. long

4. Hoa can speak English…….

A. good                                  B. nice                        C. bad                         D. well

5. You should………….your hands before meals.

A. wash                                  B. washing                 C. to wash                 D. washed

6. We don’t like………….soccer.

A. play                                   B. playing                  C. played                   D. plays

7. Every day they………their house at 7 a. m.

A. leaved                   B. left             C. leaving                  D. leave

8. I hate carrots and I don’t like peas……………..

A. either                                 B. neither                   C. too             D. so

III/ Fill the blanks with the right tensse form of the verbs in the following sentences. ( 2 pts)

1. Hoa’s parents (visit)……………………her in Ha Noi after the harvest.

2. Hoa (be)……………………glad to hear her parents are well.

3. Hoa (do)……………………fine at school now.

4. Hoa’s friends also hope (meet)…………………..Hoa’s parents in Ha Noi.

ĐÁP ÁN

I/ 2 điểm. Mỗi từ đúng là 0,1 đ

/ id /

/ t /

/ d /

Visited

Wanted

Completed

Neglected

Heated

 

Worked

Looked

Checked

Liked

Asked

Hoped

washed

Changed

Listened

Loved

Filled

Showered

Combed

Ironed

scared

II/ 2 điểm. Mỗi câu đúng là 0,25 đ

1

2

3

4

5

6

7

8

D

C

B

D

A

B

D

A

III/ 2 điểm. Mỗi câu dúng là 0,5 đ

1

2

3

4

Will visit

Is

Is doing

To meet

IV/  2 điểm. mỗi câu đúng là 0,5 đ

1. I had a lot of fun in Nha Trang.

2. What is the matter with you?

3. Last week Ba played soccer with her friends.

4. My father works in hospital.

V/  2 điểm.

a) 1 điểm. Mỗi câu đúng là 0,25 đ

1

2

3

4

F

F

T

T

b) 1 điểm. Mỗi câu đúng là 0,5 đ

1. Because every year millions of people catch it.

2. They are: a running nose, a slight fever, coughing and sneezing.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Hồng Hà. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Phan Đăng Lưu
  • Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Gò Găng

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button