Lớp 7

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án Sở GD & ĐT Tỉnh Hưng Yên

Mời quý thầy cô cùng các em học sinh tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án Sở GD & ĐT Tỉnh Hưng Yên. Đề thi bao gồm các câu trắc nghiệm và tự luận hoàn thành trong 45 phút. Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập hiệu quả và đạt điểm số cao trong kì thi HK1 sắp tới.

SỞ GD & ĐT TỈNH HƯNG YÊN

ĐỀ THI HỌC KÌ 1

MÔN: TIẾNG ANH 7

Năm học: 2020-2021

(Thời gian làm bài: 45 phút)

ĐỀ SỐ 1

I. Choose a word which underlined part has the different spelling with the others (1m)

1. A clocks            B. pens              C. rulers              D. boards

2. A bread             B mean            C team                D people

3. A bad                 B tall              C sad                   D happy

4. A near               B hear             C read                  D year

II. Choose the best answer for each of the following sentences (4ms)

1. Some students have portable CD players with small …………..

A. headphones             B. cell phones           C. telephone           D. earphones

2. Hoa’s friend is interested ……….. writing letters

A. in            B. on            C. for              D. at

3. American students take part ………. different activities at recess.

A. on            B. in              C. at              D. to

4. I am ………….. my math homework.

A. do           B. does           C. doing             D. to do

5. Her group is ……………… a play for the school anniversary celebrations.

A. rehearsing           B. playing            C. doing             D. talking

6. What’s your …………. subject, Lan? – I like History.

A. favorite           B. popular             C. famous           D. like

7. Her date of birth is ………… November tenth.

A. at             B. on             C. in            D. of

8. How ……. is it from the hospital to the bus stop?

A. long          B. high           C. often             D. far

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I.

1 – B         2- A           3- B            4 – C

II.

1 – A       2 – A        3 – B        4 – C     5 – A        6 – A        7 – B         8 – D

III.

1- Some students play sports.

2- They go swimming in the swimming pools.

3- Yes, they do.

4- In the school music room.

5- Yes, they do.

IV.

1- go

2- are doing

3- playing

4- skipping

5- rehearsing 

ĐỀ SỐ 2

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1 mark):

1. A. chair                      B. school                     C. couch                 D. children

2. A. sometimes            B. moment                   C. stove                  D. close

3. A. biology                  B. geography                C. physics             D. fly

4. A. homework            B. house                        C. hour                 D. here

II. Choose the best words by circling the letter A, B, C or D. (2 marks)

1. How …….. is it from your house to school?

A. far                         B. long                       C. old               D. tall

2. What ……… intelligent boy!

A. the                         B. a                            C.an                          D. is

3. Would you like some coffee?- __________

A. Yes, please              B. Of course                 C. No, thanks            D. Both A and C are correct.

4. This car is the ……. expensive of the four car.

A. Best                         B. more                         C. good                       D. most

5. They enjoy ……..TV.

A. to watch                   B. watching                  C. to watching             D. watched

6. A …………..work on a farm.

A. doctor                      B. farmer                       C. teacher                    D. journalist

7. She is very happy …….. you again.

A. meet                         B. meets                          C. to meet                     D. meeting

8. He is in class 7A and …………………………. am I.

A. too                            B. so                               C. but                             D. by

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I.

1. B    2.A   3.D       4.C

II.

1. A            2. C          3. D         4. D         5. B      6. B    7. C    8. B

III.

1. doesn’t have 2. are playing 3. will visit 4. watches

IV.

1. happy

2. noisier

3. household

4. teacher

V.

1. She is from England.

2. She can speak three languages.

3. No, she doesn’t.

4. She likes Vietnamese people very much because they are friendly.

VI.

1. They will play soccer this afternoon.

2. My favorite subject is English/English is my favorite subject.

VII.

1. Is it difficult to find an apartment in Ho Chi Minh City?

2. They are listening to music now.

ĐỀ SỐ 3

I. PHONETICS (1pt)

A. Choose the word which underline part is pronounced differently from the others.

1. a. house         b. happy           c. hour               d. how

2. a. recess         b. celebration   c. relax              d. rehearse

II. Choose the best answer (3pts)

1. In_________, we study different countries and our people.

a. math               b. music           c. chemistry       d. geography

2. I have five periods______ Friday.

a. at                    b. in                 c. on                   d. to

3. Talking is________ common way of relaxing.

a. more               b. most            c. the most         d. the more

4. Let’s________ to the movie.

a. go to               b. go                c. going             d. is going

5. My brother is good________English.

a. at                    b. with             c. on                  d. very

6. The Mekong River is the________ river in Viet Nam.

a. long               b. longer             c. most long         d. longest

7. Would you like________ a cold drink?

a. get                 b. to get               c. getting             d. gets

8. ________do your classes start ? – At seven o’clock.

a. How often    b. What                c. What time       d. Which

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

I.

1. c     2. b

II.

1.d      2. c      3. c      4. b      5. a      6. d

7. b     8. c      9. c     10. b    11. b     12. b

III.

1. action

2. interesting

IV.

1. Vietnamese

2. uniform

3. two

4. recess

5. some

6. lasts

v.

1.She goes to school by bus
2.She works at the library.
3.She works three days a week.
4.No,she doesn’t
5.Because of her homework.

VI.

1. Let’s go to the movie.

2. Mr. John will visit his grandparents tonight.

3. We have a thirty-minute break.

4. English is the subject I like best.

Hoặc: English is my favorite subject.

VII.

1. Let’s go to the cafeteria and get a cold drink.

2. Marry learns how to play the piano every afternoon.

ĐỀ SỐ 4

I. Choose the best answer 

1. Jane drives_________ than Jack.

A. carefulle        B. carefullier       C. more carefull     D. more carefully

2. His date of birth is the _________ of August.

A. one                B. first                 C. once                   D. two

3. Mr. Tuan is a hard farmer, he _________ gets up late

A. sometimes     B. often               C. always               D. never

4. A _________ takes care of sick people.

A. farmer            B. doctor            C. journalist            D. teacher

5. _________ a great idea!

A. How              B. Which            C. Where                 D. What

6. They put the chairs _________ the middle of their garden.

A. in                   B. at                    C. on                       D. to

7. – What is your favorite subject?

A. Physics          B. Blind man’s bluff     C. Baseball    D. Essay

8. The third month of year is _________

A. March            B. April             C. May                      D. June

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I.

1. D. more carefully     

2. B. first         

3. D. never       

4. B. doctor

5. D. what      

6. A. in

7. A. Physics

8. A. March

II.

1. D. apartment

2. A. busy

3. B. schedule

4. D. together

III. 

1. B      2. C       3. D       4. A

IV.

 1. T     2. T       3. F       4. F

V.

1. is coming

2. will/ go

3. reads

4. are doing

VI.

1. Could you tell me the way to the market?

2. Ba often reads comics in free time

3. The school yard is noisy during recess

VII.

1. What’s your date of birth?

2. Let’s go to the cafeteria

3. Would you like to eat out with us?

ĐỀ SỐ 5

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. fresh          B. diet          C. get  D. correct

2. A. sunburnt    B. turn          C. curtain        D. temperature

3. A. calories      B. natural     C. nature         D. carrot

II. Find the odd one out A, B, C or D.

1.A. cycling                 B. cooking       C. evening       D. gardening

2.A. play                     B. swim           C. collect         D. photo

3.A. horse-riding         B. challenging C. bird-watching         D. mountain-climbing

4. A. usual                   B. write           C. walk            D. eat

5. A. pottery                B. enjoy           C. flower         D. wood

III. Choose the correct answer.

1.We __________many toys for street children so far.

A. do

B. have done

C. make

D. has been

2.In the United States, almost everyone, at one time or another, __________ a volunteer.

A. be

B. are

C. have been

D. has been

—(Nội dung đầy đủ, chi tiết của đề thi vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 – B; 2 – A; 3 – C;

II. Find the odd one out A, B, C or D.

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – A;

III. Choose the correct answer.

1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

6 – B; 7 – B; 8 – D; 9 – B; 10 – B;

IV. Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1 – Do you think; 2 – is; 3 – gives;

V. Read the following passage carefully, and then answer the questions.

1 – young people of different nationalities

2 – Ten expeditions.

3 – It lasts for ten weeks.

4 – To do environmental research.

5 – English.

VI. Make up sentences using the words and phrases given.

1 – I don’t know why she collects pens.

2 – In the future I will travel around Viet Nam.

3 – Minh thinks skating is more interesting than playing board games.

4 – Listening to music in my free time is my favorite hobby.

5 – My sister and I share the same hobby. We often go fishing at weekends.

VII. Arrange these words to make meaningful sentences.

1 – Have you finished your homework yet?

2 – This printer is under guarantee.

Trên đây là trích dẫn 1 phần nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án Sở GD & ĐT Tỉnh Hưng Yên. Để xem toàn bộ nội dung các em đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi HK1 sắp tới.

Ngoài ra các em có thể tham khảo thêm một số tư liệu cùng chuyên mục tại đây:

  • Bộ 2 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Cầu Giấy
  • Bộ 2 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Hai Bà Trưng

​Chúc các em học tập tốt !

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button