Lớp 8

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Trương Hán Siêu

Dưới đây là Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Trương Hán Siêu đã được Ôn Thi HSG biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 8 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS TRƯƠNG HÁN SIÊU

1. Đề số 1

A- USE OF LANGUAGE:

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined

1. A. wanted              B. washed                  C. danced                  D. stopped

2. A. beds                  B. dogs                       C. porters                   D. books

3. A. pictures            B. watches                 C. buses                     D. brushes

4. A. homework        B. mother                   C. open                      D. judo

Question II. Choose the best answer

1.  My dad doesn’t mind…………… my mom from work every day.

A. pick up                  B. picked up              C. picking up            D. picks up

2. Using computers too much may have  harmful effects ……..  your minds and bodies.

A. on                          B. to                            C. with                                   D. onto

3. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. friendly                   B. vast                    C. slow                    D. inconvenient

4. Among the ………………, the Tay people have the largest population.

A. groups                  B. majorities             C. ethnic minorities   D. ethnic cultures.

5. People in the countryside live ……………… than those in the city.

A. happy                    B. more happily         C. happily              D. less happy

6. Viet Nam is …………. Multicultural country with 54 ethnic groups.

A. a                           B. an                             C. the                     D. A and C

7. We have learnt English,………………..is an international language.

A. which                    B. who                        C. whom                    D. what

8. This school………………..in 2005.

A. was built               B. is built                   C. will be built          D. has been built

9. I don’t have a computer. I wish I……………. a new one.

A. have                      B. have had               C. will have               D. had

10. They usually……………. T-shirts on the weekends.

A. wear                      B. worn                      C. wore                      D. wearing    

11. My uncle is a . . . . . . . . . He composes music and plays the piano very well.

A. music player        B. musician               C. music writer         D. music fan

12. Many people are fond of………..jeans      

A. wear                      B. wore                      C. worn                                 D. wearing    

13.If I _______ it was a formal party, I wouldn’t have gone wearing jeans and a jumper.

A. knew                     B. had known            C. had been knowing     D. could know

14.If you take the 8 a.m. flight to New York you _______ change planes.

  A. could not have to  B. will not have to       C. had not had to           D. would not to have to

15.If it were well paid, I ……………….this proposal

A.would accept         B. Will accept          C. Would have accepted     D. Accepted

Question III. Give the correct form of the following verbs:

1.  Mai  enjoy  ____________ crafts , especially bracelets          (make)

2. ____________ you  ever  ___________ a buffalo ?                        (ride)

3. The children used to ___________ a long way to school.                                      (go)

4. They hate ___________ their son texting his friends all day.                                 (see)

5. Do you fancy.___________  in the park this Sunday?              ( skateboard)

6. Minh ( not find ) ………………………………….his pen yet.

7. My house ( rebuild) ………………………………..….next month

8.   Nowadays, a lot of important inventions (- carry out) —…——by scientists (work)……..… for large industrial firms

9.We have just bought  the pictures (paint)………………….by Leonado Devinci.

10. Neil Armstrong was the first man (walk)…………….on the Moon.

B-READING:

Question I

1. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True (T) or False (F) : 

In my opinion, using the computer as your hobby can be harmful to both your health and your social life. Firstly, sitting all day in front of the computer can cause health problems such as eye-tiredness and obesity. Secondly, you may get irritated easily. Besides, if you use the computer too much, you will not have time for our family and friends. In short, computers should only be used for a limited time.

1. Using the computer too much can make your eyes tired.

2. Using the computer too much is not good for you.

3. We still can spend a lot of time with our family and friends.

4. According to the writer, we can use the computer for a long time.

5. Computers should only be used for a limited time.

2. Read the passage carefully.

MY VILLAGE

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three  kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter  is heard everywhere.

   My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs… He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips.

    On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places.

 Answer the following questions.

1/ Does the boy like riding on the electric train in the town square?

…………………………………………………………………………………………

2/ What do the children do on starry nights?

…………………………………………………………………………………………

3/ Do you like to live in the countryside or in the city ? Why ?

……………………………………………………………………………………………

C-WRITING:

1. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (1.0 point)

1. My house is smaller than your house.

F Your house .……….…… ………………………………………………………….……

2 . She doesn’t have much free time, she  will not visit her friends. 

F If …………….……….……….……….……….……….…………………………

3. The black dress is more expensive than the white one.

 F The white dress ….……….……….……….……….……………………………………

4. No one in my group is more intelligent than Mary.

F Mary……….……….…….……….……….……………….….……….……………

5. Tam doesn’t run  as fast as she used to.

Tam used ………………………………………………………………………………

6. We couldn’t have managed without my father’s money.

But for……….. ………………………………………………………………………

7. It’s a pity your brother isn’t here.

I wish he…………………………………………………………………………………

8. They bought this building two years ago. (Change into passive voice)

This building ……………………………………………………………………………

9. Minh last wrote to his pen pal five months ago.(Rewrite sentence )

Minh hasn’t…………………………………………………. ………………………………………

10. The boy  was taken to the   hospital. He was injured in the accident

The boy who……………………………………………………… ……………………………………

2. Write a short paragraph   giving your opinion about life in the countryside:

You can use these clue questions:

What is your opinion about the life in the countryside?

How are the people, landscape, weather or air?

How is the life there?

How is the food..?

What activities can you do there?

ĐÁP ÁN

A– USE OF LANGUAGE

Question I.   ( 0,25đ/ câu đúng)

1.D

2.D

3.A

4.B

Question II.

1.C

2.A

3.A

4.C

5.B

6.A

Question III. ( 0,25đ/ câu đúng)

1. making     

2. have- ridden   

3. go

4. seeing/ to see

5. skateboarding

B. READING

Question I: ( 0,25đ/ câu đúng)

1. Read the text again and write True (T) or false (F).

1. T  

2. T  

3. F     

4. F

5.T

 2. Answer the following questions:

1.Yes , the boy does or yes , he does.

2. On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way

3. I like to live in the countryside because it is quiet and comfortable.

C. WRITING

Question I:

a. Mỗi câu 0.5 điểm/ câu

1.more friendly

2.longer

b.  Mỗi câu 0.25 điểm/ câu

1. Your house is bigger than my house.

2. I like listening to music. 

3,  The white dress is not as expensive as the black dress.

Or The white dress is cheaper than the black dress.

4.  Mary is the most intelligent in my group.

II.    Write a short paragraph (70-80 words) giving your opinion about life in the countryside. (1.5 points)

2. Đề số 2

PART I: PHONETICS (0.2 x 10 = 2.0 pts)

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1.A. revive

B. tight

C. describe

D. victim

2.A. husband

B. surrounding

C. rubbish

D. plumber

3.A. burned  

B. stopped

C. asked

D. promised

4.A. seat

B. sugar

C. sight

D. sand

5.A. stamps

B. trains

C. hotels

D. caves

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1.A. directory      B. telephone           C.invention      D. experiment

2.A. furniture      B. university C. patient       D. hospital

3. A. sociable      B. humorous C. generous   D. reserved

4.A. delivery       B. equipment C. electricity D. Experiment

5.A. enroll            B. summer     C. hobby        D. favor

PART II: VOCABULARY AND GRAMMAR (0.2 x 30 = 6.0 pts)

I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

1. ______ he is rich and famous, he lives in a modest house in the village.

a. Because                 b. However                c. Therefore               d. Although

2. Bill Gates is probably the best known and most successful ______in computer software.

a. pioneer                   b. volunteer               c. generator               d. inventor

3. If you are a student, you can get 20 percent _______ in this shop.

a. discount                 b. effect                      c. selection                d. resident

4. The alarm clock didn’t________ so Uyen got up late.

a. rang                        b. go on                      c. go up                      d. go off

5. On Sunday in England, most shops were closed and _________ the theaters and cinemas.

a. so were                   b. neither were          c. were too                 d. so weren’t

6. Could you do me a favor?                     – __________.

a. Yes, that’s very kind of you                   b. No problem            

c. No, thank you                                           d. Yes, please

7. Horace went home and went to ________bed to change the sheets.

a. the                           b. ø                              c. a                              d. a

8. How long ago ________ Mai?

a. have you seen       b. you saw                 c. would you see       d. did you see

9. Household and garden waste _____collected____ compost.

a. is / to make                        b. are/ to do               c. is/ to do                  d. are/ to make

10. I don’t mind _______ the phone as long as you pay for your calls.

a. you used                b. you to use              c. your to using         d. your using

II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

    1. We should save ……………………… resources.

(nature)

    2. People in the country are very open and ………………..

(friend)

    3. Air ……………………….. is a big problem in the city.

(pollute)

    4. Her father soon died of a ……………………. heart.

(break)

    5. Every week, there are two …………….. from Ha Noi to Nha Trang

(fly)

    6. We are waiting for the ……………………….. of his plane.

(arrive)

    7. Bell ……………………….. demonstrated his invention.

(success)

    8. Children need to have a good ……………………………

(educate)

    9. Because of the …………. of her teacher, she decided to study law.

(encourage)

  10. Some of my ……………………live in the countryside.

(relate)

ĐÁP ÁN

PART I: PHONETICS (0.2 x 10 = 2.0 pts)

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1D. victim

2B. surrounding

3A. burned   

4B. sugar

5A. stamps

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others by circling a, b, c or d. (0.2 x 5= 1.0 pt)

1 B. telephone

2 B. university

3 D. reserved

4 C. electricity

5 A. enroll

PART II: VOCABULARY AND GRAMMAR (0.2 x 30 = 6.0 pts)

I.Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

1 d. Although

2 a. pioneer

3 a. discount

4. d. go off

5. a. so were

6 b. No problem

7 a. the

8 d. did you see

9 a. is / to make

10 d. your using

II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

  1. natural
  1. friendly
  1. pollution
  1. broken
  1. flights
  1. arrival
  1. successfully
  1. education
  1. encouragement
  1.  relatives

III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (0.2 x 5 = 1.0 pt)

1. Have you done

2. driving

3. are taught

4. was watching

5. carrying

IV.Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition. (0.2 x 5 = 1.0 pt)

  1. with
  1. off
  1. to
  1. into
  1. by

PART III: READING (0.2 x 25 = 5.0 pts)

I.Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

1. b. invented     2. a. from   3. c. cut down            4. d. by           5. a. up

6. b. mixed    7. c. made      8. d. copies           9. b. replaced                 10. c. serious

II.Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage.(2.0 pts)

  1. school
  1. was
  1. know
  1. and
  1. of
  1. for
  1. me
  1. improve
  1. prize
  1.   held

III. Read the passage and , then write true ( T) or false (F) for the following sentences.( 0.2 x5 =1pt)

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

PART IV: WRITING (5.0 pts)

I. Find and correct the mistakes. (0.2 x 5 =1.0 pt)

Mistakes

Correction

  1. stands

standing

  1. slept

was sleeping

  1. highest

higher

  1. they

he/ she

  1. that we go

going

II.Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, using the word given in brackets. Do not change the words in any way. (0.4 x 5 = 2.0 pts)

1. We are all excited about the trip to Da Lat.

2. He hasn’t been back to his hometown for over twenty years.

3. Liz wondered why Hoa wanted to learn English.

4. There is an eight-o’clock train every morning.

5. The food was so bad that the children could not eat it .

6. The bill must be paid at once by us.

7.  It’s impossible to work in those conditions.

8. Would you mind if I turned off the television ?

9 . The girls playing chess are Nga and Hoa.

10. I have my bike repaired ( by my brother )

3. Đề số 3

A. Phonetics

I. Choose the word (A, B, C, or D) which has the underlined part pronounced differently from the others in each group.

1. A. climate            B. comic                    C. hike                       D. website

2. A. worked            B. laughed                 C. hoped                    D. naked

3. A. cover               B. category                C. ancient                  D. decorate

4. A. erupt                B. humor                    C. UFO                       D. communicate

5. A. Buddhism       B. bomb                     C. viable                    D. bulb

II. Choose the word (A, B, C, or D) which has the stress pattern different from that of the other words.

1. A. comprise          B. depend                  C. design                    D. novel

2. A. tropical             B. collection             C. tendency               D. charity

3. A. friendliness      B. occasion               C. pagoda                  D. deposit

4. A. importing         B. specific                 C. impolite                D. important

5. A. federation        B. unpolluted            C. disappearing        D. profitable

B. Vocabulary and Grammar

I. Choose the best answer to complete each sentence.

1. All the sentences below use “the”, which one is correct?

A. Can you pass the sugar please?             B. The crime is a problem in many big cities.

C. The apples are good for you.                 D. I love the skiing.

2. Our friends have lived in Ho Chi Minh city __________ 2002

A. for                          B. since                      C. in                            D. about

3. He prefers soccer ___________ tennis

A. from                      B. than                       C. to                            D. or

4. If they worked more carefully, they ___________ so many mistakes.

A. won’t make          B. don’t make           C. wouldn’t make     D. didn’t make

5. He __________  to his friend’s party when his parents asked him to go home.

A. goes                       B. was going             C. went                       D. has gone

6. There’s a strange man behind us. I think_______.

A. we are followed                                       B. we are being followed

C. we are being following                           D. we are following

7. Which of the following is the strongest advice?

A. You should get a hair-cut.                     B. If I were you I’d get a hair-cut.

C. You ought to get a hair-cut.                   D. You really must get a hair-cut.

8. ________ you mind if I use your dictionary?

A. Will                       B. Do                          C. Can                                    D. Did

9. Mr.Vo Van Kiet, ______ was our former Prime Minister, was born in Vinh Long.

A. that                        B. whose                    C. who                        D. whom

10. All that rubbish will have to be _____ at once.

A. get rid of               B. got rid of               C. got rid                   D. getting rid of

II. Give the correct form of the verbs in the brackets to complete the passage:

1. My friend was (make)____________ (pay) ______________ back the book.

2. Hardly he (take) ____________ up the book when the phone (ring) ________.

3. Can you imagine what I (come)___________ across when I (roll)__________ up the carpet yesterday?

4. If she wins the prize, it (be) _______ because she (write) _____________ very well.

5. He resented (ask) _____ (wait) ______. He had expected the minister to see him at once.

III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence.

1. A lot of toys encourage children’s  ___________________. (imagine)

2. The factory has provided cheaper ___________________ lately. (produce)

3. Burning coal is an ___________ way of heating a house. Gas is much cheaper. (economy)

4. According to some scientists the earth is losing its outer atmosphere because of ______ . (pollute)

5. She has one of the biggest art ________________________ in Britain. (collect)

6. ________________ has caused many so-called man-made disasters. (forest)

7. ____________ often walk through the streets shouting or singing about something they sell. (cry)

8. Gas and oil ____________________ always increases in cold weather. (consume)

9. The police are interested in the sudden _________________ of the valuable painting. (appear)

10. He claimed that his _______________________ had caused him to become a criminal. (bring up)

ĐÁP ÁN

A. Phonetics (Tổng số: 10 điểm)

I. Choose the word (A, B, C, or D) which has the underlined part pronounced differently from the others in each group: 05 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1B

2D

3C

4A

5B

II. Choose the word (A, B, C, or D) which has the stress pattern different from that of the other words: 05 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1D

2B

3A

4C

5D

B. Vocabulary and Grammar (tổng số: 40 điểm)

I. Choose the best answer to complete each sentence: 10 điểm, mỗi câu đúng 01 điểm

1A

2B

3C

4C

5B

6B

7D

8B

9C

10B

II. Give the correct form of the verb in brackets to completes each sentence: 10 điểm, mỗi động từ chia đúng được 01 điểm.

1. made-to pay

2. had he taken- rang

3. came- was rolling

4. will be- writes

5. being asked- to wait

 

III. Give the correct form of the word in brackets to complete each sentence: 10 điểm, mỗi từ viết đúng được 01 điểm, nếu viết từ đúng mà không có “s” thì từ đó không được tính điểm.

1. imagination                                         2. products

3. uneconomical/ uneconomic             4. pollution

5. collections                                          6. Deforestation

7. Criers                                                   8. consumption

9. disappearance/ re-appearance          10. upbringing

IV. For each sentence, match a beginning in column A with the most suitable ending in column B to make a meaningful sentence or a conversation: 05 điểm, mỗi câu đúng được 01 điểm.

1d

2a

3b

4e

5c

V. Each of the following sentence has four words or phrases underlined. The four underlined parts of the sentence are marked A, B, C, D. You are to identify the one underlined word or phrase that should be corrected or rewritten: 05 điểm, mỗi câu đúng được 01 điểm.

1B

2A

3D

4D

5C

C. Reading (Tổng số: 30 điểm)

I. The reading is followed by several questions about it. There are four possible answers (A, B, C or D) for each questions. Choose the best answer: 15 điểm, mỗi câu đúng được 03 điểm.

1B

2D

3A

4B

5D

II. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only one word in each space. There is an example at the beginning (0): 15 điểm, mỗi từ đúng được 01 điểm.

1.the

2. up

3. to

4. so

5. that/which

6. since/ as/ because/ for

7. were

8. might/ could

9. enough

10. least

11. in

12. more

13. who/that

14. from

15. a

D. Writing (tổng số: 20 điểm)

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the sentence printed before it, begin with the given word(s) or phrase: 10 điểm, mỗi câu viết đúng được 01 điểm.

1. (It’s time) you reviewed your lessons for the exam.

2. (That’s) the man who used to work with me when I lived in New York.

3. (I wish) they would open the shops at lunch time.

Or: (I wish) they wouldn’t close the shops at lunch time.

4. (Although) we like ice-cream, we don’t have it every day.

5. (How long) have you been working in that factory?

6. (The sand) of the beach was being slowly covered by oil.

7. (Mrs. Smith asked) (me) where the station car-park was.

8. (He regretted) not saying/having said goodbye to her at the airport.

9. (If) I were you, I wouldn’t buy that car.

10. (I suggest that) you (should) ask her yourself.

II. Make full sentences based on given cues: 10 điểm, mỗi câu đúng được 02 điểm.

1. If you don’t go to the party I won’t go either.

2. Unless I have a quiet room, I will not/ won’t be able to do my work/ any work.

3. The nurse is/ was kind enough to help him (to) walk.

4. He would rather spend his holidays on a farm than at the seaside.

5. I have (just) returned from a visit to Japan. It was a wonderful trip.

4. Đề số 4

I. Choose the word or phrase that best fits each of the blank spaces.

1. ___________ from John, all the students said they would go.

A. Except                 

B. Only                   

C. Apart                

D. Separate

2. If you work for us, you’ll get somewhere to live _____ free.

A. for               

B. at                

C. out                  

D. of

3. The new manager explained to the staff that she hoped to _____  new procedures to save time and money.

A. manufacture       

B. establish      

C.  control      

D. restore

4. They took pride _______ being the best players of the school.

A. in                        

B. with                     

C. on                       

D. for

5. She’d prefer to go out  ________ home.

A. than to stay                        

B. than staying                  

C. rather than staying                        

D. rather than stay                         

6. They received _______ advice from their parents that they became successful.

A. so good                       

B. such a good                 

C. so good an                      

D. such good

7. Have you got a car ________ ?

A. of your own                      

B. of yourself                

C. of you                        

D. of your

8. There is a fault at our television station. Please do not ______ your television set.

A. change                       

B. adjust                 

C. repair                     

D. switch

9.  If you want to attend the course, you must pass the ………………. examination.

A. write                      

B. written                

C. wrote                        

D. writing

10. Either Peter and his brothers _______ the keys to the car.

A. has been taken                       

B. has taken                 

C. have taken                     

D. have been taken                       

11. We can tell you that we often have a friendly _______ in our class.

A. atmosphere                       

B. air                   

C. matter                       

D. impression

12. These clothes are fashionable and _______ . Do you agree with me?

A. only                        

B. merely                     

C. unique                       

D. uniquely

13. He _______ to have a very big fortune and a beautiful wife.

A. rumors                        

B. rumored                    

C. has rumored                       

D. was rumored

14. Did you use to do a _______ when you were at the university.

A. full-time job                     

B. part-time                   

C. full-time                       

D. part-time job                  

15. My house is just  _______ . I live in the nearby neighborhood.

A. near here                       

B. near to                    

C. near by                       

D. near from

II. Complete the passage below using the correct forms of the words in brackets.

   People are becoming more security conscious these days. Crimes like burglary and (1.THIEF)_________ are definitely on the increase. One of the most (2. PAIN) _________ experiences a home (3.OWN) _________ can have is to arrive home and find that his or her (4. VALUE) _________ have disappeared, because a window had (5. ACCIDENT) _________been left open. What can we do to protect ourselves? The most important piece of (6. ADVISORY) _________ is to make sure that your (7. INSURE)________ coverage is up to date. Another (8. SENSE) ________ thing to do is to go along to your local police station, where they will be more than willing to make (9. SUGGEST) _________ on (10. RELY)_________ ways of safeguarding your property.

ĐÁP ÁN

I.

1. C

2. A

3. B

4. A

5. D

6. D

7. A

8. B

9. B

10. C

11. A

12. C

13. D

14. D

15. A

II.

1. theft

2. painful

3. owner

4. valuables

5. accidentally

6. advice

7. insurance

8. sensible

9. suggestions

10. reliable

III.

1. (B) beside → besides     

2. (D) imaccurate → inaccurate    

3. (A) astonish → astonished        

4. (D) fun → funny 

5. (D) needs → need

6. (A) with profession → by profession  

7. (B) like → as       

8. (D) excursion → voyage

9. (A) journey guide → tour guide

10. (C) more fast than → faster than

IV.

1. that/which

2. expect

3. first

4. how

5. of

6. out

7. use

8. still

9. on

10. instead

V.

1. C

2. D

3. D

4. B

5. C

6. A

 

VI.

1. C

2. C

3. B

4. B

5. C

6. C

7. C

8. A

9. B

10. A

VII.

1. E

2. B

3. A

4. G

5. C

6. F

 

VII.

1. No sooner had I got downstairs than the phone stopped ringing.

2. He has no intention of giving up working/ retiring when he is 65.

3. He greatly regretted not seeing Audrey on her trip to London.

4. Had she known that he was married, she would not have agreed to go out to dinner with him.

5. The singer had very little money (left) when he died, which surprised everybody.

5. Đề số 5

I. Select A, B, C or D only to indicate the word whose bold and underlined part is pronounced differently from the rest. (5 points)

1. A. study                             B. success                  C. surprise                 D. sugar

2. A. bath                              B. father                    C. theater                   D. health

3. A. unite                             B. underline              C. university             D. uniform

4. A. whole                            B. when                     C. where                    D. while

   5. A. socket                        B. notice                    C. enroll                    D. mobile

II. Choose the best option A, B, C or D to complete the following questions(10 points)

6. She went to market without ____________ anything.

A. buy                      B. to buy                    C. bought                   D. Buying

7. ____________  she plays the piano!

A. How well             B. How good            C. What well              D. What good

8. The new shopping mall is quite ____________ the present shopping area.

A. different from      B. the same                C. like to                             D. similar

9. There were _________________ flowers that I couldn’t decide what to buy.

A. so many                B. so few                    C. so little                D. so much

10. Of my parents, my father is _________________

A. the stricter            B. the strictest           C. strict                      D. stricter

11. Would you _________________ cleaning the floor for me?

A. like                       B. please                   C. mind                     D. rather

12. I’ve never seen such an interesting _______________

A. performing           B. performer             C. performance        D. performed

13. I’m sorry. I’m not ___________ to help you lift the table.

A. enough strong        B. too strong             C. strong enough               D. enough strength.

14. I usually go to work by bus, but ________ and then I use my motorbike

A. again            B. Once             C. now        D. ever

15. There are not _____________ jobs for all of us.

A. so      B. such               C. too         D. enough

ĐÁP ÁN

I          

1. D

2. B

3. B

4. A

5. A

II         

6. D

7. A

8. A

9. A

10. D

11. C

12. C

13. C

14. C

15. D

III       

16. at

17. from

18. at/on

19. since

20. to

21. as

22. at

23. from

24. by

25. off

IV       

26. healthy

27. height

28. painful

29. carefully

30. comfortable

31. pronunciation

32. education

33. wonderful

34. activity

35. magically

V        

36. am looking

37. am going to move

38. is going to rain

39. does…………..begin

40. will telephone

41. produced

42. sat

43. is becoming

44. knows

45. hasn’t learned / learned

VI       

46. A

47. A

48. B

49. D

50. A

51. C

52. A

53. D

54. B

55. A

VII      

56. was

57. to

58. very

59. when

60. up

61. garden

62. with

63. that

64. in

65. more

VIII

66. of  ->  by

67. told   ->   tells

68. writing ->  written

69. next week  ->  the following week

70. getting  ->  get

IX

71. It took Peter 3 hours to repair his house

72. People recycle old car tires to make shoes and sandals

73. we didn’t arrive early enough to see the film

74. He asked me if I knew to speak EL

75. We haven’t met each other for 10 years

76. The film was so boring that she fell asleep

77. The furniture was too expensive for me to buy

78. He is tall enough to touch the light

79. The weather is so good that  they are going for a picnic.

80. He had his car repaired yesterday

X        

81. Last year I spent a week in My Son and I didn’t want to leave.

82. He is said to be the most intelligent student in the class.

83. It is interesting to have a vacation abroad.

84. The waste paper will be recycled in the local factory.

85. Hoa burnt her hand when she was cooking dinner.

86. Would you mind if I turned on the television?

87. Old car tires are recycled to make shoes and sandals nowadays.

88. I am looking forward to seeing you soon.

89. My daughter dislikes traveling by coach, so we will go by plane.

90. We haven’t seen her since we were on holiday in Ha Long Bay.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Trương Hán Siêu. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Ninh Thành
  • Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button