Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Gang Thép Lần 3

Dưới đây là Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Gang Thép Lần 3. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em dạng đề thi THPT QG để các em làm quen với cấu trúc cũng như chuẩn bị thật tốt cho kì thi quan trọng này. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT GANG THÉP LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 

Question 1: “What did you do last night?” the policeman asked the woman. 

            A. The policeman asked the woman what did she do the night before. 

            B. The policeman asked the woman what she had done the night before. 

            C. The policeman asked the woman what had she done the night before. 

            D. The policeman asked the woman what she did the night before. 

Question 2: I could not get the job because I did not speak English well. 

            A. I would have spoken English well if I could get that job. 

            B. I wish I had got the job so that I could speak English well. 

            C. Despite my poor English. I was successful in the job. 

            D. I failed to get the job because of my poor English. 

Question 3: “Why don’t you go to bed earlier?”, she said to me. 

            A. She suggested that I went to bed earlier. 

            B. She asked me why I don’t go to bed earlier. 

            C. She suggested I should go to bed earlier. 

            D. She asked me to go to bed earlier. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 4: A. pressure          B. future          C. enthusiasm             D. resume

Question 5: A. played            B. tried            C. smiled         D. wanted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 6: A. admit             B. suggest       C. remind        D. manage

Question 7: A. approval         B. applicant     C. energy        D. influence

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. 

Question 8: He had hardly left the office when the phone rang. 

            A. No sooner he had left the office than the phone rang. 

            B. No sooner had he left the office than the phone rang. 

            C. No sooner he had left the office when the phone rang. 

            D. No sooner he did left the office than the phone rang. 

Question 9: Some people were diagnosed with having Covid-19. They had exposed to so many people before they got the health check result. 

             A. Some people whom was diagnosed with having Covid-19 had exposed to so many people before they got the health check result. 

             B. Some people whose diagnosed with having Covid-19 had exposed to so many people before they got the health check result. 

            C. Some people diagnosing with having Covid-19 had exposed to so many people before they got the health check result. 

            D. Some people diagnosed with having Covid-19 had exposed to so many people before they got the health check result. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Question 10: Since we came here, we________ a lot of acquaintances. 

            A. have had     B. had             C. have            D. are having

Question 11: The situation of COVID-19 worldwide is still serious, _______? 

            A. is it             B. doesn’t it    C. isn’t it         D. is not it

Question 12: They began the party after every dish________ ready. 

            A. is     B. was             C. had been     D. were

Question 13: ______ his physical disability, he managed to finish the course with good results.

            A. Although    B. Since           C. Because of             D. Despite

Question 14: If he_____ the lesson yesterday, he could do the test better today. 

            A. has reviewed          B. had reviewed          C. will review             D. reviewed

Question 15: My teacher reminded me _____ my essay carefully before handing it in.

            A. checked      B. checking     C. to have checked     D. to check

Question 16: It is advisable that you ______ your application as soon as possible. 

            A. submit        B. will submit C. will have submitted            D. have submitted

Question 17: Every student ____ in English is ready to participate the orchard contest.

            A. majors         B. majoring     C. to major      D. majored

Question 18: _____ colleges and ____universities are the main institutions that provide tertiary education.

            A. 0-0 B. 0-the           C. The-0          D. The-the

Question 19: Ensure that your ________ behavior matches what you are saying. 

            A. verbal         B. non-verbal C. tongue        D. oral

Question 20: They appeared _______ pessimistic about their chances of winning. 

            A. surprisingly             B. advisedly    C. firmly         D. repeatedly

Question 21: I_______ my chance to get that job because I had arrived late for the interview.

            A. threw          B. flew            C. blew           D. drew

Question 22: ______ are the formal rules of correct or polite behavior among people using the Internet.

            A. Traffic rules            B. Family rules            C. Codes of etiquettes            D. Codes of netiquettes

Question 23: I believe that she’ll ______ the failures she has got. 

            A. get on with             B. get up to     C. get through             D. grow out of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 24: He has a thorough knowledge of the Vietnamese history. He can answer any questions about the country’s milestones. 

            A. complete     B. practical      C. wonderful D. whole

Question 25: Students from that university have conducted a survey to find out the most effective study habit. 

            A. organized   B. delayed       C. encouraged             D. proposed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges. 

Question 26: Liam and Kara are having a discussion about learning new skills. 

Liam: I think that self-leadership is a crucial skills for everyone nowadays” 

Kara: “_______. It greatly helps us achieve success.” 

            A. I don’t think it’s right        B. I don’t understand             C. You may be wrong            D. I definitely agree

Question 27: Tom: “I thought your performance last Sunday was wonderful” – Laura: “________.”

            A. Don’t tell a lie. I thought it was terrible 

            B. I completely agree with you. It was terrific 

            C. You must be kidding. It was not as good as I had expected 

            D. No doubt! 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 28 to 32.

            My first job was a sales assistant at a large department store. I wanted to work part–time, because I was still studying at university and I was only able to work a few nights a week. 

            I came across the advertisement in the local newspaper. I remember the interview as though it were yesterday. The (28) ______ manager sat behind a large desk. He asked me various questions which surprised me because all I wanted was to work in sales. An hours later, I was told that I had got the job and was given a contract to go over. I was to be trained for ten days before I took my post. Also, as a member of staff, I was (29) ______ to some benefits, including discounts. When I eventually started, I was responsible (30) ______ the toy section. I really enjoyed it there and I loved demonstrating the different toys. I was surprised at how friendly my colleagues were, too. They made working there fun even when we had to deal with customers (31) ______ got on our nerves. (32) ______, working there was a great experience which I will never forget. 

Question 28: A. person          B. personal      C. personage   D. personnel

Question 29: A. entitled         B. given           C. catered       D. supplied

Question 30: A.in                   B. with            C. for             D. to

Question 31: A. which           B. why            C. where         D. who

Question 32: A. By contrast B. However     C. Moreover    D. On the whole

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 33: My cousin tends to look on the bright side in any circumstances. 

            A. be confident           B. be pessimistic         C. be optimistic           D. be smart

Question 34: They started on the study excitedly. They had prepared all the need things for it.

            A. emphasized            B. concluded   C. included     D. summarized

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34. 

            For many American university students, the weeklong spring break holiday means an endless party on a sunny beach in Florida or Mexico. In Panama City Beach, Florida, a city with a permanent population of around 36,000, more than half a million university students arrive during the month of March to play and party, making it the number one spring break destination in the United States. A weeklong drinking binge is not for anyone, however, and a growing number of American university students have found a way to make spring break matter. For them, joining or leading a group of volunteers to travel locally or internationally and work to alleviate problems such as poverty, homelessness, or environmental damage makes spring break a unique learning experience that university students can feel good about. During one spring break week, students at James Madison University in Virginia participated in 15 “alternative spring break” trips to nearby states, three others to more distant parts of the United States, and five international trips. One group of JMU students traveled to Bogalusa, Louisiana, to help rebuild homes damaged by Hurricane Katrina.  Another group traveled to Mississippi to organize creative activities for children living in a homeless shelter.  One group of students did go to Florida, but not to lie on the sand. They performed exhausting physical labor such as maintaining hiking trails and destroying invasive plant species that threaten the native Florida ecosystem. Students who participate in alternative spring break projects find them very rewarding. While most university students have to get their degrees before they can start helping people, student volunteers are able to help people now. On the other hand, the accommodations are far from glamorous. Students often sleep on the floor of a school or spend the week camping in tents. But students only pay around 250 dollars for meals and transportation, which is much less than some of their peers spend to travel to more traditional spring break hotspots. 

            Alternative spring break trips appear to be growing in popularity at universities across the United States.  Students cite a number of reason for participating. Some appreciate the opportunity to socialize and meet new friends. Others want to exercise their beliefs about people’s obligation to serve humanity and make the world a better place whatever their reason, these students have discovered something that gives them rich rewards along with a break from school work. 

(Source: FCE success workbook) 

Question 35: What is the passage mainly about? 

            A. Students travelling preferences      B. A traditional approach to spring breaks

            C. American student’s social life        D. Students’ alternative spring breaks

Question 36: How many university students travel to Panama Beach City every March for spring break?

            A. Around 10,000       B. Around 36,000       C. Around 500,000     D. Around 50.000

Question 37: The word “cite” in paragraph 2 probably means_______. 

            A. listing         B. getting        C. avoiding     D. inventing

Question 38: The word “them” in paragraph 1 refers to_____. 

            A. degrees       B. people         C. projects       D. students

Question 39: Which of the following is NOT mentioned as a problem that alternative spring break trips to help solve? 

            A. Environment damage         B. Homelessness         C. Poverty       D. Overpopulation

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 40 to 47. 

            By mid-century, there will likely be 9 billion people on the planet, consuming ever more resources and leading ever more technologically complex lives. What will our cities be like? How much will artificial intelligence advance? Will global warming trigger catastrophic changes, or will we be able to engineer our way out of the climate change crisis? 

            Making predictions is, by nature, a dicey business, but to celebrate the 40th anniversary of Smithsonian magazine Big Think asked top minds from a variety of fields to weigh in on what the future holds 40 years from now. The result is our latest special series, Life in 20 50. Demographic changes in world population and population growth will certainly be dramatic. Rockefeller University mathematical biologist Joel Cohen says it’s likely that by 2050 the majority of the people in the world will live in urban areas, and will have a significantly higher average age than people today. Cities theorist Richard Florida thinks urbanization trends will reinvent the education system of the United States, making our economy less real estate driven and erasing the divisions between home and work. 

            Large migrations from developing countries like Indonesia, Malaysia, Bangladesh, Mexico, and countries in the Middle East could disrupt western governments and harm the unity of France, Germany, Spain, the Netherlands, Poland, and the United Kingdom under the umbrella of the European Union. 

            And rapidly advancing technology will continue ever more rapidly. According to Bill Mitchell, the late director of MIT’s Smart Cities research group, cities of the future won’t look like “some sort of science -fiction fantasy” or “Star Trek” but it’s likely that “discreet, unobtrusive” technological advances and information overlays, i.e. virtual reality and augmented reality, will change how we live in significant ways.  Self-driving cars will make the roads safer, driving more efficient, and provide faster transports. A larger version of driverless cars-driverless trucks-may make long haul drivers obsolete. 

            Meanwhile, the Internet will continue to radically transform media, destroying the traditional model of what a news organization is, says author and former New York Times Public Editor, Daniel Okrent, who believes the most common kinds of news organizations in the future will be “individuals and small alliances of individuals” reporting and publishing on niche topics. 

(Source: https://bigthink.com) 

Question 40: What topic does the passage mainly discuss? 

            A. The population in the future          B. The advanced artificial intelligence

            C. The life in 2050                  D. Global warming and its impacts

Question 41: The word “trigger” in the first paragraph could be best placed by______.

            A. cause          B. prevent       C. encourage   D. promote

Question 42: Which of the following predictions in paragraph 2 is NOT true? 

            A. The world population will grow considerably 

            B. The humans will have a longer life span 

            C. Urbanization trends will increase the separation between home and workplace 

            D. More and more inhabitants choose urban areas to live 

Question 43: The word “disrupt” in paragraph 3 is closest in meaning ______ 

            A. settle           B. establish      C. disturb        D. replace

Question 44: According to paragraph 4, the following countries are damaged by the migrations, EXCEPT ________. 

            A. the countries in the Middle East    B. Germany 

            C. the United Kingdom                      D. the Netherlands 

Question 45: What is the problem caused by advanced technology for future humans in paragraph 5?

            A. It makes people likely to live in the virtual reality 

            B. It will be unsafe for people to drive their cars in the roads 

            C. Long haul drivers may become unemployed 

            D. People’s lives will be getting worse 

Question 46: What does the word “who” in the last paragraph refer to? 

            A. Daniel Okrent        B. New York Times    C. author         D. traditional model

Question 47: Which of the following best describes the author’s attitude about the life in 2050?

            A. pessimistic B. optimistic    C. doubtful     D. anxious

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 

Question 48: The man, together with his family, were invited to the Clambake last night.

            A. The             B. together with          C. were           D. to the

Question 49: We’ve got a terrible amount of work to do today. 

            A. We’ve         B. terrible        C. of    D. to do

Question 50: Outdoor activities, such as playing sports, swimming and to fly kites, are good for our health.

            A. activities     B. playing        C. to fly          D. are 

ĐÁP ÁN

1-B

2-D

3-C

4-A

5-D

6-D

7-A

8-B

9-D

10-A

11-C

12-C

13-D

14-B

15-D

16-A

17-B

18-A

19-B

20-A

21-C

22-D

23-D

24-A

25-A

26-D

27-C

28-D

29-A

30-C

31-D

32-D

33-B

34-B

35-D

36-C

37-A

38-C

39-D

40-C

41-A

42-C

43-C

44-A

45-C

46-A

47-B

48-C

49-B

50-C

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

Câu 1. A. dream         B. mean           C. peace          D. steady 

Câu 2. A. developed  B. introduced  C. influenced D. raised 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 

Câu 3. A. donate        B. bulky          C. public         D. obvious 

Câu 4. A. imperial      B. emission      C. distinctive D. breathtaking 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. Most people will receive______ benefits when sharing the housework in their family.

            A. enormously B. enormity     C. enormous    D. enormousness 

Câu 6. My mother said that she would rather ______ to Hoi An than Nha Trang.

            A. to travel      B. travelling    C. not to travel            D. travel 

Câu 7. A lot of generous businessmen have ______ valuable contributions to helping needy people.

            A. done           B. taken           C. made          D. given 

Câu 8. Whenever I set out for ______ examination, I always try to avoid crossing ______ path of ______ woman.

            A. an – the – a  B. an – a – the  C. an – the – the           D. the – the – a 

Câu 9. Most of the air pollution results ______ the burning of fossil fuels, motor vehicles, factories, aircraft and rockets.

            A. in    B. to    C. on   D. from 

Câu 10. I have a______ on a classmate who is very near and dear to me.

            A. crush           B. desire          C. flame          D. passion 

Câu 11. I was encouraged to ______ for the grandest prize in the dancing competition.

            A. try   B. strive           C. reach           D. achieve 

Câu 12. Children with cognitive impairments may have ______ in learning basic skills like reading, writing, or problem solving.

            A. problem      B. troubled      C. difficulty    D. challenge 

Câu 13. It is no use ______ a girl that she doesn’t need to lose any weight.

            A. convince     B. convincing  C. to convince             D. to convincing 

Câu 14. ______ in all parts of the state, pines are the most common trees in Georgia.

            A. Found         B. Finding       C. To find       D. Having found 

Câu 15. If the primary candidates _____ more on the issue, the results of the election would have been quite different.

            A. have focused          B. had focused            C. focused      D. were focused 

Câu 16. When I met Walters about two years before his death he didn’t seem satisfied. He _____no major book since he settled in Uganda.

            A. has published                     B. could have published

            C. published                D. had published 

Câu 17. You should stop working too hard _____ you’ll get sick,

            A. or else         B. if     C. in case        D. whereas 

Câu 18. I don’t have time to argue with this self – _____ women.

            A. controlled   B. dominated  C. opinionated            D. liked 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions. 

Câu 19. Gary doesn’t always see eye to eye with his father, and this is where the honesty shows through.

            A. agree with  B. be opposed to         C. look up to   D. take after 

Câu 20. Journalists can make mistakes, so don’t believe everything you read in the press.

            A. publications            B. news bulletins         C. reference books      D. newspapers and magazines 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Câu 21. If you live in an extended family, you’ll have great joy and get support of other members.

            A. close family            B. traditional family    C. nuclear family        D. large family 

Câu 22. In Thailand, it’s against the law to litter on the pavement. If you are caught, you can be fined up to 2000 Baht,

            A. evil B. illegal          C. immoral      D. legal 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges. 

Câu 23. Pha: “From my point of view, all family members should share the chores equally.”

Tam: “____________________.”

            A. It’s a breathtaking view.     B. You lied to me.

            C. But you’re right.                 D. There’s no doubt about it. 

Câu 24. Jane: “How do I sign up for the psychology course?”

Phili: “________________.”

            A. You need to fill in the online application form first.

            B. It’s not yours.

            C. The course was full. 

            D. Your deadline is May 15. 

ĐÁP ÁN

1 D

2 D

3 A

4 D

5 C

6 D

7 C

8 A

9 D

10 A

11 B

12 C

13 B

14 A

15 B

16 D

17 A

18 C

19 A

20 D

21 B

22 D

23 D

24 A

25 A

26 C

27 B

28 B

29 D

30 A

31 C

32 C

33 B

34 C

35 B

36 A

37 C

38 A

39 D

40 B

41 C

42 A

43 A

44 C

45 C

46 B

47 C

48 C

49 D

50 C

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

Câu 1. A. evolve        B. protection   C. robot           D. operate 

Câu 2. A. naked         B. looked        C. booked       D. mocked 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 

Câu 3. A. identity      B. emergency  C. advertising             D. accessible 

Câu 4. A. upmarket    B. relative        C. cultural       D. rational 

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. Two young men were arrested on suspicion of setting fire ____________a police van.

            A. in    B. on   C. with            D. to 

Câu 6. Many centuries ago at Karnak, in ancient Egypt, on ________ east bank of the Nile_______ great temple arose.

            A. 0/some        B. an/0 C. the/the        D. the/a 

Câu 7. When he ________ an essay in on time for once, his professor __________ him a look of surprise.

            A. handed/ would hand          B. handed/gave           C. was handing/gave D. had handed/gave 

Câu 8. After __________ her an email, I waited for her reply patiently.

            A. had sent      B. sending       C. having sent             D. having been sent 

Câu 9. If the Moon _______ one orbit around the earth and one complete revolution on its axis at the same rate, we sometimes _____________ the other side of it.

            A. doesn’t complete/ will see  B. didn’t complete/would see

            C. hadn’t completed/would have seen           D. doesn’t complete/see 

Câu 10. As the students who had taken the university entrance exam were waiting for the results_________, they seemed_________ more and more nervous.

            A. having been announced- to have got         B. to be announced/to be getting

            C. announced/ to get              D. to be announced/to get 

Câu 11. Mary wants to be a career woman; she doesn’t want to be a housewife, __________ does she want to be a mother.

            A. nor  B. neither        C. either          D. none 

Câu 12. Since, at that time, his name ________ secret, we all addressed him “Uncle Roy”.

            A. has been kept                     B. was keeping

            C. must have been kept          D. had to be kept 

Câu 13. They live in a/an_____________ house which stands itself in a field.

            A. attached     B. detached     C. detaching   D. semi-detached 

Câu 14. The house possesses __________ grounds with gardens, tennis- courts and an orchard.

            A. extension    B. extended    C. extensive    D. extensively 

Câu 15. Could you give me a rough_______ of what the decoration job might cost?

            A. estimate      B. correlation  C. account       D. value 

Câu 16. Even if that laptop is the most expensive in the store, it doesn’t _________ mean that it is the best.

            A. severely      B. valuably      C. doubtfully D. necessarily 

Câu 17. The army claimed that during the invasion there was no _________ of life.

            A. death          B. loss C. killing         D. disappearance 

Câu 18. I really have to _________ my brains to remember the answers to even the simplest questions.

            A. search         B. look            C. stretch        D. rack 

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Câu 19. The floor was so rotten that it almost gave way under his weight.

            A. collapsed    B. crumpled    C. deflate        D. languished 

Câu 20. It is an ideal opportunity to make yourself memorable with employers for the right reasons by asking sensible questions.

            A. theoretical  B. silly C. practical      D. burning 

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Câu 21. Urbanization has resulted in massive problems besides the benefits.

            A. major          B. serious        C. few             D. minor 

Câu 22. One of the best ways to understand what a job is like, is to do it. Work experience is a great way to get a feel for what a job is all about.

            A. to have an understanding about     B. to touch with one’s own hands

            C. to have the faintest idea about       D. to do something on purpose 

ĐÁP ÁN

1 B

2 A

3 C

4 A

5 D

6 D

7 B

8 B

9 B

10 B

11 A

12 D

13 B

14 C

15 A

16 D

17 B

18 D

19 A

20 C

21 D

22 C

23 A

24 C

25 D

26 B

27 B

28 C

29 A

30 D

31 A

32 D

33 B

34 C

35 C

36 A

37 A

38 C

39 B

40 B

41 A

42 C

43 A

44 A

45 A

46 A

47 A

48 A

49 B

50 A

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.     A. grows         B. tends           C. roars           D. sweeps

Question 2.     A. performed  B. finished      C. interviewed            D. delivered

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.     A. justice         B. struggle       C. neglect        D. wildlife

Question 4.     A. eradicate     B. unexpected C. accompany D. commitment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. We___________in silence when he suddenly___________me to help him.

            A. walked – was asking                       B. were walking – asked

            C. were walking – was asking D. walked – asked

Question 6. I don’t know why John always refuses___________me in person.

            A. to meet       B. meeting       C. met D. to meeting

Question 7. It___________Sue that you saw last night. She’s abroad with her family.

            A. should have been   B. must have been       C. can’t have been      D. needn’t have been

Question 8. At one time the entire world___________by dinosaurs.

            A. has ruled     B. was ruled    C. will be ruled           D. was ruling

Question 9. I asked Martha___________to enter law school.

            A. are you planning     B. is she planning        C. was she planning    D. if she was planning Question 10. Extinction means a situation___________a plan, an animal or a way of life etc …stops existing.

            A. to which     B. in which      C. on which    D. for which

Question 11. ___________he arrived at the bus stop when the bus came.

            A. Hardly had B. No sooner had        C. No longer has         D. Not until had

Question 12. Let’s begin our discussion now, ___________?

            A. shall we      B. will we        C. don’t we     D. won’t we

Question 13. The more___________and positive you look, the better you will feel.

            A. confidence B. confident    C. confide       D. confidently

Question 14. Mr. Pike is certainly a___________writer; he has written quite a few books this year.

            A. prolific        B. fruitful        C. fertile          D. successful

Question 15. The 1st week of classes at university is a little___________because so many students get lost, change classes or go to the wrong place.

            A. uncontrolled           B. arranged     C. chaotic        D. notorious

Question 16. Due to the computer malfunction, all our data was lost. So unhappily, we had to begin all the calculations from___________.

            A. onset           B. source         C. original       D. scratch

Question 17. The players’ protests___________no difference to the referees decision at all.

            A. did  B. made           C. caused        D. created

Question 18. Although he      is my friend, I___________find it hard to his selfishness.

            A. put up with B. catch up with          C. keep up with          D. come down with

ĐÁP ÁN

1-D

2-B

3-C

4-B

5-B

6-A

7-C

8-B

9-D

10-B

11-A

12-A

13-B

14-A

15-C

16-D

17-B

18-A

19-A

20-C

21-C

22-B

23-C

24-C

25-C

26-D

27-A

28-D

29-C

30-A

31-B

32-B

33-D

34-C

35-A

36-B

37-D

38-C

39-B

40-D

41-B

42-A

43-D

44-B

45D

46-C

47-D

48-D

49-C

50-D

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

Câu 1. A. graduate     B. mandatory  C. explode      D. persuad

Câu 2. A. chooses      B. clothes        C. encourages             D. boxes 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 

Câu 3. A. abundant    B. admission   C. demolish     D. dynasty 

Câu 4. A. abroad        B. dweller       C. degree        D. intact 

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. With 1960 islands in different sizes and an unbelievable smooth sea surface, Ha Long Bay ________ its name to one of the worthiest places in the world to visit.

            A. writes         B. wrote          C. will write    D. has written 

Câu 6. Lifelong learning can also help _______ some of the weaknesses of the education system.

            A. amend        B. repair          C. mend          D. adjust 

Câu 7. Teachers’ _________ would rise an average of $1000 under the proposal.

            A. pensions     B. salaries        C. wages         D. incomes 

Câu 8. She drinks a lot less now, to ____________ benefit of her health as a whole.

            A. a     B. an    C. 0     D. the 

Câu 9. _______ the institution type, in the United States, students typically earn credits for courses they take and these credits count towards the completion of a program.

            A. According to          B. In regard to            C. Thanks to   D. Regardless of 

Câu 10. Electronic devices are becoming ________ common in educational environment.

            A. increase      B. increasing   C. increasingly            D. increased 

Câu 11. I hope you _______ the point of everything your mother and I do for you.

            A. annoy         B. have            C. see D. take 

Câu 12. Those in ____ of banning laptops in classrooms like to demonstrate how handwritten notes lead to better learning compared to notes taken on a computer.

            A. search         B. need            C. view           D. favor 

Câu 13. Teachers can tell their students to use mobile apps like “PIAZZA” to access course materials and also to post questions about specific subjects, all _______ can be done in the classroom or outside the classroom.

            A. this B. what           C. which         D. how 

Câu 14. The Heritage Education for Sustainable Development project aims ____ strengthening the linkage between culture and education for sustainable development.

            A. to    B. for   C. at    D. by 

Câu 15. ____________, the bird may abandon the nest, leaving the chicks to die.

            A. If the birds are disturbed   B. If disturbed

            C. If you disturbed the bird   D. Should the birds be disturbed 

Câu 16. Volunteers may be required to obtain Red Cross _______ in order to serve through hospitals and healthcare organizations or provide disaster relief.

            A. diploma      B. certification            C. license        D. degree 

Câu 17. _______ with the internet, which is a system of linked computer networks, the worldwide web was invented by British computer scientist Tim Berners-Lee.

            A. Not to confuse       B. Not to be confused            C. To be not confused            D. Confused not to be 

Câu 18. It’s time for us ____ in efficiency and renewable energy, rebuild our cities, towns, municipalities and states.

            A. to invest     B. invest          C. investing     D. invested 

ĐÁP ÁN

1 A

2 B

3 D

4 B

5 D

6 A

7 B

8 D

9 D

10 C

11 C

12 D

13 A

14 C

15 B

16 B

17 B

18 A

19 B

20 B

21 C

22 D

23 C

24 B

25 A

26 C

27 D

28 D

29 C

30 D

31 B

32 D

33 A

34 C

35 C

36 B

37 C

38 D

39 A

40 C

41 D

42 A

43 B

44 C

45 C

46 C

47 C

48 A

49 D

50 D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Gang Thép Lần 3. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Gia Hội Lần 3
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Giồng Ông Tố Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Đỗ Thủy

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button