Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Trãi Lần 3

Kì thi tốt nghiệp THPT QG là kì thi rất quan trọng đối với các học sinh lớp 12. Vì vậy, Ôn Thi HSG xin gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Trãi Lần 3 nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề thi của kì thi quan trọng này. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 1 (NB):   A. interact      B. understand             C. volunteer   D. contribute 

Câu 2 (NB):   A. maintain     B. perform       C. prefer          D. offer 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 3 (NB):   A. cleaned       B. looked        C. climbed      D. enjoyed 

Câu 4 (NB):   A. lake             B. play             C. shape          D. many 

Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 5 (TH): At first, John said he hadn’t broken the vase, but later he accepted it. 

            A. denied        B. discussed    C. protected    D. admitted 

Câu 6 (TH): An indecisive commander is unlikely to win the confidence of his men. 

            A. slow            B. determined             C. hesitant       D. reliant 

Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 7 (TH): My kids only have a faint memory of our hometown as they have lived away from it for a long time. 

            A. poor            B. clear            C. quick          D. vague 

Câu 8 (VDC): When I suggested he was mistaken, John got hot under the collar and stormed out of the room. 

            A. got emotional         B. became furious       C. remained calm        D. felt anxious 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 9 (TH): The teacher demanded that the classroom _____ cleaned immediately. 

            A. is     B. be    C. are D. was 

Câu 10 (TH): As soon as I _____, I’m going to return to my hometown. 

            A. have graduated      B. will graduate          C. will have graduated           D. am going to graduate 

Câu 11 (TH): The captain is the last person ______ the sinking ship. 

            A. leaving        B. to leave       C. that leave    D. leaves 

Câu 12 (TH): I hope the new year will bring you _____, health and prosperity. 

            A. success       B. succeed       C. successful   D. successfully 

Câu 13 (NB): If you work hard, you _____ pass the exam. 

            A. will             B. won’t          C. would         D. wouldn’t 

Câu 14 (TH): When Tom _____ yesterday, I _____ the washing up in the kitchen. 

            A. called – did             B. called – was doing             C. was calling – did     D. was calling – was doing 

Câu 15 (TH): She always said that when she grew up, she wanted to be _____ doctor. 

            A. an   B. a      C. the D.

Câu 16 (TH): _____ the sky was grey and cloudy, we went to the beach. 

            A. Because      B. Although    C. Despite       D. Because of 

Câu 17 (VD): _____ is not clear to researchers. 

            A. Did dinosaurs become extinct       B. Why dinosaurs having become extinct

            C. Dinosaurs became extinct D. Why dinosaurs became extinct 

Câu 18 (VD): He tried to ______ himself with everyone by paying then compliments. 

            A. gratify        B. please          C. ingratiate    D. commend 

Câu 19 (TH): I think there’s a picture of the hotel _____ the first page. 

            A. on   B. at    C. in    D. of 

Câu 20 (VD): The smell was so bad that it completely _____ us off our food. 

            A. set   B. took            C. got D. put 

Câu 21 (VDC): I won’t buy that car because it has too much _____ on it. 

            A. ups and downs       B. odds and ends        C. wear and tear         D. white lie 

Câu 22 (VD): I had a red _____ day yesterday. 

            A. tape            B. wood          C. pepper        D. letter 

Câu 23 (TH): You ___ have eaten the mushrooms if you were not sure. 

            A. should        B. shouldn’t    C. would         D. could 

Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Câu 24 (TH): Jenny and Kathy are arranging to see a new film.

– Jenny: “Why don’t you come over and see the new film with me?”

– Kathy: “________” 

            A. Great, I’d love to.             B. Oh, I’m afraid so. 

            C. You’re welcome.                D. Wow! You didn’t realize that. 

Câu 25 (TH): Helen and Sarah are talking about their school’s field trip.

– Helen: “This is the best field trip we’ve ever had”.

– Sarah: “________. Everyone enjoyed it to the fullest.” 

            A. I don’t think that’s a good idea     B. I totally disagree 

            C. You’re right                       D. Never mind 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks 

Our position in the family is one of the factors (26)_________ strongly affect our personality. The eldest or first-born children get maximum (27) _________ from their parents and the result is that they are usually self-confident and ambitious people. Firstborns are also responsible because they often have to look after their younger brothers or sisters. (28) _________, they can be quite bossy and dominant as they often give orders and are fearful of losing position. Middle children are usually sociable since they have other children to play with. They are good at peacemaking and compromising. Yet, on the negative side, (29) _________ children can be jealous and moody ones. The youngest in a family is probably quite a relaxed person and some are often lazy. This is because they always have someone in the family to help them. Yet, they are charming and (30) _________, have a good sense of humor and know how to manipulate others when they want to get their way.

Câu 26 (NB):             A. which         B. where          C. who            D. what 

Câu 27 (VD):             A. awareness   B. attention     C. attraction    D. willingness 

Câu 28 (TH):             A. Whenever   B. In addition             C. Therefore    D. However 

Câu 29 (TH):             A. elder           B. middle        C. younger      D. youngest 

Câu 30 (TH):             A. create          B. creation       C. creative       D. creature 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge.

The word dinosaur comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern-day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaurus and tyrannosaurus, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken.

Scientists still do not know what caused dinosaurs to disappear. One theory involves a change in the earth’s climate. It is believed that temperature dropped significantly towards the end of the Cretaceous Period. Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.

Câu 31 (VD): What is the best title for this passage? 

            A. The Domination of the Land         B. Dinosaurs and their extinction 

            C. Earth’s Largest Reptiles     D. The History of Earth 

Câu 32 (NB): The word “ones” in the passage refers to __________. 

            A. dinosaurs    B. millions       C. lizards         D. whales 

Câu 33 (TH): It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about _______. 

            A. 200 million years    B. 135 million years    C. 80 million years      D. 65 million years 

Câu 34 (TH): The word “chilly” in the passage refers to _________. 

            A. very hot      B. extremely cold        C. very cold    D. humid 

Câu 35 (TH): According to the passage, what is TRUE about the size of dinosaurs? 

            A. It made them the largest creatures ever on earth. 

            B. It varied quite greatly. 

            C. It guaranteed their survival. 

            D. It was rather uniform. 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 

 Just as optical fibers have transformed communication, they are also revolutionizing medicine. These ultra – thin, flexible fibers have opened a window into the living tissues of the body. By inserting optical fibers through natural openings or small incisions and then threading them along the body’s established pathways, physicians can look into the lungs, intestines, heart and other areas that were formerly inaccessible to them.

 The basic fiber-optics system is called fiberscope, which consists of two bundles of fibers. One, the illuminating bundle, carries light to the tissues. It is coupled to a high-intensity light source. Light enters the cores of the high-purity silicon glass and travels along the fibers. A lens at the end of the bundle collects the light and focuses it into the other bundle, the imaging bundle. Each fiber in the bundle transmits only a tiny fraction of the total image. The reconstructed image can be viewed through an eyepiece or displayed on a television screen. During the last five years, improved methods of fabricating optical fibers have led to a reduction in fiberscope diameter and an increase in the number of fibers, which in turn has increased resolution.

 Optical fibers can also be used to deliver laser light. By use of laser beams, physicians can perform surgery inside the body, sometimes eliminating the need for invasive procedures in which healthy tissue must be cut through to reach the site of disease. Many of these procedures do not require anesthesia and can be performed in a physician’s office. These techniques have reduced the risk and the cost of medical care.

Câu 36 (VD): What is the main topic of the passage? 

            A. Revolution in communication        B. The invention of optical fibers 

            C. New surgical techniques    D. The roles of optical fibers in medicine 

Câu 37 (TH): The author uses the expression “have opened a window” to indicate that the use of optical fibers_____. 

            A. has enabled scientists to make amazing discoveries 

            B. sometimes requires a surgical incision 

            C. allows doctors to see inside the body without major surgery 

            D. has been unknown to the general public until quite recently 

Câu 38 (TH): Which of the following is closest in meaning to the word “formerly”? 

            A. previously   B. completely C. usually        D. theoretically 

Câu 39 (TH): The word “them” in paragraph 1 refers to ____. 

            A. optical fibers          B. pathways    C. physicians  D. other areas of the body 

Câu 40 (TH): According to the passage, what is the purpose of the illuminating bundle in a fiberscope? 

            A. To carry light into the body.          B. To collect and focus light. 

            C. To reconstruct images.       D. To perform surgery inside the body. 

Câu 41 (TH): According to the passage, how do the fiberscopes used today differ from those used in five years ago? 

            A. They use brighter light.      B. They are longer.

            C. They contain more fibers. D. They are larger in diameter. 

Câu 42 (VD): Which of the following is NOT mentioned by the author as one of the advantages of laser surgery techniques? 

            A. They can be performed in a physician’s office. 

            B. They are safer than conventional surgery. 

            C. They can often be performed without anesthesia. 

            D. They are relatively easy to teach to physicians. 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction ỉn each of the following questions.

Câu 43 (TH): The girl who were injured in the accident is now in hospital. 

            A. who            B. were            C. in    D. now 

Câu 44 (TH): The farmer plows the fields, plants the seeds and will harvest the crop. 

            A. plows          B. the fields    C. the seeds    D. will harvest 

Câu 45 (VD): In order to do a profit, the new leisure centre needs at least 2000 visitors a month

            A. do a profit B. the C. at least        D. a month 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 

Câu 46 (TH): I am not as good at English as my friend. 

            A. My friend is better at English than me.     B. My friend is the best at English person in my class. 

            C. I am the best at English person in my class.          D. I am better at English than my friend. 

Câu 47 (TH): “I am going away tomorrow, mom.”, the son said. 

            A. The son said that he was going away the next day, mom. 

            B. The son told his mom that he was going away the next day. 

            C. The son asked his mom if he was going away tomorrow. 

            D. The son said his mom he was going away the next day. 

Câu 48 (VDC): Sally paid for her travel in advance, but it wasn’t necessary. 

            A. Sally needn’t have paid for her travel in advance. 

            B. Sally might not have paid for her travel in advance. 

            C. Sally may not have paid for her travel in advance. 

            D. Sally couldn’t have paid for her travel in advance. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 49 (VD): Jenifer rejected the job offer. She now regrets it. 

            A. Jenifer regrets not having rejected the job offer. 

            B. If only Jenifer didn’t reject the job offer. 

            C. Jenifer wishes she hadn’t rejected the job offer. 

            D. Jenifer regrets to reject the job offer. 

Câu 50 (VDC): The master of ceremonies has a very soft voice. Everyone listens to her attentively whenever she appears on the stage. 

            A. So soft is the voice of the master of ceremonies that everyone listens to her attentively whenever she appears on the stage. 

            B. As long as the master of ceremonies hadn’t had a very soft voice, everyone wouldn’t listen to her attentively whenever she appears on the stage. 

            C. Only after everyone listens to the master of ceremonies attentively whenever she appears on the stage does she have a very soft voice. 

            D. But for a very soft voice, everyone would listen to her attentively whenever she appears on the stage. 

ĐÁP ÁN

1-D

2-D

3-B

4-D

5-D

6-C

7-B

8-C

9-B

10-A

11-B

12-A

13-A

14-B

15-B

16-B

17-D

18-C

19-A

20-D

21-C

22-D

23-B

24-A

25-C

26-A

27-B

28-D

29-B

30-C

31-B

32-A

33-B

34-C

35-B

36-D

37-C

38-A

39-C

40-A

41-C

42-D

43-B

44-D

45-A

46-A

47-B

48-A

49-C

50-A

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 1 to 15.

Question 1 (NB): Lady Gaga is an American singer, songwriter and actress, ______? 

            A. doesn’t she             B. hasn’t she    C. won’t she    D. isn’t she 

Question 2 (TH): On our trip to Spain, we crossed ______ Atlantic Ocean. 

            A. x     B. a      C. the D. an 

Question 3 (TH): She likes reading books ______ the library. 

            A. on   B. at    C. in    D. from 

Question 4 (TH): The government suggests ______ robots to access remote areas that are dangerous to the lives of militants. 

            A. to design    B. designing    C. design         D. designed 

Question 5 (NB): If the bride’s father ______ the car, she would be at the Church now. 

            A. has B. had             C. will have     D. would have 

Question 6 (TH): Since Helen ______ 10 years old, she has mastered Braille as well as the manual alphabet and even learned to use the typewriter. 

            A. was             B. were            C. will be        D. has been 

Question 7 (TH): People should stop smoking ______ it is extremely detrimental to health. 

            A. although     B. despite        C. because of D. because 

Question 8 (TH): She will take management training course ______. 

            A. as soon as the epidemic was controlled     B. when the epidemic had been controlled 

            C. until the epidemic will be controlled         D. right after the epidemic has been controlled 

Question 9 (TH): You can’t expect ______ a foreign language in a few months. 

            A. learn           B. learning       C. to learn       D. to learning 

Question 10 (TH): Good students aren’t ______ intelligent students. 

            A. necessity     B. unnecessary            C. necessary    D. necessarily 

Question 11 (VD): He ______ some excuse about his daughter being sick. 

            A. broke in      B. made up      C. run across   D. took after 

Question 12 (VD): The US president Barack Obama ______ an official visit to Vietnam in May 2016, which is of great significance to the comprehensive bilateral partnership. 

            A. delivered    B. paid            C. offered       D. gave 

Question 13 (TH): The ______ of toothpaste are located in the health and beauty section of the supermarket. 

            A. pints           B. tubes           C. quarts         D. sticks 

Question 14 (TH): There is no longer the ______ use of animals to test products. Only some are used. 

            A. expansive   B. intensive     C. extensive    D. tentative 

Question 15 (VDC): Alex dreams of going on tour – he’s just waiting for his big ______ to get his foot in the door of the music industry. 

            A. break          B. cheese         C. cake            D. deal 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 16 to 20.

Dressing up in costumes and trick-or-treating are popular Halloween activities, but few probably (16) ______ these lighthearted fall traditions with their origins in Samhain, a three-day ancient Celtic pagan festival.

For the Celts, who lived during the Iron Age in what is now Ireland, Scotland, the U.K. and (17) ______ parts of Northern Europe, Samhain (meaning literally, in modern Irish, “summer’s end”) marked the end of summer and kicked off the Celtic new year. Ushering in a new year signaled a time of both death and rebirth, something that was doubly symbolic because it (18) ______ with the end of a bountiful harvest season and the beginning of a cold and dark winter season that would present plenty of challenges.

Eventually, Halloween became more popular in secular culture than All Saints’ Day. The pagan-turned- Christian practices of dressing up in costumes, playing pranks and handing out offerings have evolved into popular traditions even for those (19) ______ may not believe in otherworldly spirits or saints. (20) ______, whether Halloween celebrants know it or not, they’re following the legacy of the ancient Celts who, with the festival of Samhain, celebrated the inevitability of death and rebirth.

Question 16 (VD):     A. separate      B. estimate      C. associate     D. celebrate 

Question 17 (TH):      A. each            B. every           C. another       D. other 

Question 18 (TH):      A. coincided   B. originated   C. compared   D. occurred 

Question 19 (TH):      A. which         B. whom         C. who            D. what 

Question 20 (TH):      A. Moreover    B. However     C. Instead       D. Therefore 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges from 21 to 22.

Question 21 (TH): Mary is talking to her professor in his office.

– Mary: “Can you tell me how to find material for my science report, professor?”

– Professor: “__________” 

            A. Try your best, Mary.          B. You mean the podcasts from other students? 

            C. You can borrow books from the library.    D. I like it that you understand. 

Question 22 (TH): – Tom: “Who’s going to win the contest?” – Jerry: “______________.” 

            A. There’s nothing you don’t know about beauty 

            B. Your guess is as good as mine 

            C. It might be a good idea to bet 

            D. I’ve set my heart on winning it 

ĐÁP ÁN

1-D

2-C

3-C

4-B

5-B

6-A

7-D

8-D

9-C

10-D

11-B

12-B

13-B

14-C

15-A

16-C

17-D

18-A

19-C

20-B

21-C

22-B

23-B

24-A

25-C

26-A

27-A

28-A

29-B

30-B

31-C

32-D

33-A

34-C

35-A

36-C

37-C

38-D

39-D

40-A

41-B

42-D

43-D

44-A

45-B

46-C

47-A

48-B

49-D

50-D

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. hands      B. occasions    C. associates    D. others

2. A. pay         B. clay             C. essay           D. said

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. design              B. marry                         C. caring                      D. special

4. A. exciting           B. charity                       C. convenient               D. surprising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5. The conical leaf hat is made _____ a special kind _____bamboo and young and soft palm leaves.

       A. in/for                 B. of/of                      C. on/for                  D. from/of

6. ____ should try to make good impression on interviewers.

      A. apply                  B. Applicants                   C. Applying        D. Applied

7. The city is determined to rid itself of problems with drainage, waste, air and noise pollution ___ to make Vietnam’s aged capital a clean and green city.

     A. so that                  B. in order that         C. to order               D. so as

8. If it rained heavily, the fields _____ flooded now.

      A. will be               B. had been                        C. would be        D. can be

9. They search ____ for the missing documents but they were never found.

      A. to and for           B. high and low        C. up and down   D. back to back

10. If one ____ a killing, one must expect to suffer the consequences.

      A. creates                 B. makes                          C. commits         D. shows

11. After finishing the presentation, I suggested ___ to the cinema.

      A. us to go               B. that we to go                C. going            D. we going

12. They ____ for more than five miles but they did not stop to rest.

      A. were walking      B. have walk C. had been walking D. have been walking

13. The spirit of the Asian Games has been ___ over a long period of time, and passed from one Games to the next spreading massages of unity, warmth and friendship.

     A. gone over            B. put off                  C. looked for       D. built up

14. It is only recently that ballets have been based on themes _____ American life.

      A. reflecting            B. reflects                 C. is reflecting     D. reflected

15. They are not coming, ______?

      A. are they               B. aren’t they           C. they are               D. don’t they

16. I cannot remember if I saw that play on ____ television or at the cinema.

      A. a                        B. an               C. x              D. the

17. It is not easy to _____________ our beauty when we get older and older.

      A. maintain            B. develop                  C. gain                      D. collect

18. Gabriel Garcia Marquez, a Colombian writer whose book One Hundred Years of Solitude is among his most famous, ________________ the Nobel prize in 1982.

     A. who won              B. having won          C. which won        D. won

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19.  Every opponent must take a drug test before the race.

      A. friend                  B. ally                              C. partner              D. competitor

20.  The movie was so funny that we couldn’t help laughing.

       A. chuckling           B. crying                   C. weeping      D. moaning

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21.  My father is willing to contribute to household chores.

A. agreeable                B. reluctant                 C. ready                      D. responsive

22.  He is extremely smart. He’s head and shoulders above anyone else in the class.

A. better than              B. inferior to               C. more clever than     D. superior to

ĐÁP ÁN

1 – C; 2 – D; 3 – A; 4 – B; 5 – D; 6 – B; 7 – D; 8 – C; 9 – B; 10 – B

11 – C; 12 – D; 13 – D; 14 – A; 15 – A; 16 – C; 17 – A; 18 – D; 19 – D; 20 – A;

21 – B; 22 – B; 23 – A; 24 – A; 25 – A; 26 – D; 27 – B; 28 – C; 29 – D; 30 – C;

31 – D; 32 – A; 33 – B; 34 – D; 35 – B; 36 – B; 37 – A; 38 – B; 39 – A; 40 – B;

41 – A; 42 – D; 43 – A; 44 – A; 45 – D; 46 – D; 47 – A; 48 – C; 49 – B; 50 – C

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation 

Question 1:

A. trained

B. lived

C. impressed

D. performed

Question 2:

A. caught 

B. bought

C. laughter

D. taught

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. vacant

B. reply

C. campus

D. retail

Question 4:

A. fascinate

B. compliment

C. interview

D. engineer

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I am chosen to be the representative of our group, __________?                     

A. am not I 

B. am I

Caren’t I

D. are I

Question 6: Mary will have finished all her work ______.

A. when her boss will return

B. by the time her boss returns

C. until her boss will return

D. as soon as her boss returned

Question 7: Are you satisfied ______ your test result?

A. from

B. with

C. for

D. at

Question 8: John ______ a book when I came to his house.

A. is reading

B. read

C. was reading

D. reading

Question 9: My wedding ring ________ of yellow and white gold.

A. is maked

B. is making

C. made

D. is made

Question 10: The old man owns a ______ coffee table.

A. French beautiful round old

B. beautiful French old round

C. old round beautiful French

D. beautiful old round French

Question 11: The more polluted air we breathe, _________ we get.

A. the weakest

B. the more weak

C. the weaker

D. The most weak

Question 12: __________ Mary has been in Vietnam for 10 months, she knows a little Vietnamese.

A. Because

B. Due to

C. Even though

D. In spite of

Question 13:In some communities a husband’s ________ over his wife is absolute.

A. power

B. powerful

C. powerfully

D. powered

Question 14: __________ the museum, we decided to have lunch in the park.

A. Visiting

B. Being visited

C. Having visited

D. To visit

Question 15: We’d heard so many good things about the new restaurant, but the food didn’t _______ our expectations at all, so we were rather disappointed.

A. add up to

B. get up to

C. come up to

D. pay up to

Question 16:Don’t ________ to conclusions, we don’t yet know all the relevant facts.

A. hurry

B. jump

C. rush

D. run

Question 17:He’s a great guide as he knows the town like the back of his ______.

A. arm

B. hand

C. leg

D. finger

Question 18: After years of derision from the world, the Hindi film industry is achieving its _____ in the Sun.

A. position

B. shade

C. place

D. image

Question 19: I want to express my _________ admiration for the courage and persistence the member

has shown in bringing this issue forward.

A.deep

B. vast

C. broad

D. large

ĐÁP ÁN

1. C

6. B

11. C

16. B

21. C

26. C

31. C

36. C

41. A

46. A

2. C

7. B

12. C

17. B

22. C

27. D

32. B

37. D

42. B

47. C

3. B

8. C

13. A

18. C

23. D

28. C

33. C

38. C

43. A

48. C

4. D

9. D

14. A

19. A

24. A

29. D

34. D

39. C

44. B

49. C

5. C

10. D

15. C

20. C

25. A

30. D

35. A

40. A

45. C

50. D

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. looked            B. laughed       C. opened       D. stepped

Question 2. A. seat                 B. leave           C. increase      D. ready

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. precede           B. offer           C. visit            D. finish

Question 4. A. charity            B. agency        C. origin          D. disaster

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Michael rarely returns to his hometown, _______?

            A. doesn’t he  B. hasn’t he     C. does he       D. has he

Question 6. Acupuncture is part of traditional Chinese medicine (TCM) and______ in China for thousands of years.

            A. has been used         B. has using     C. has used     D. has been using

Question 7. My father is interested ________ playing chess with his friends.

            A. on   B. with            C. of    D. in

Question 8. _______the time passes, _______I feel! The deadline of my thesis is coming, but I have just finished half of it.

            A. The faster / the nervous      B. The more fast / the nervous

            C. The fast / the more nervous            D. The faster / the more nervous

Question 9. I remember she wore a ______dress to go out with her boyfriend last week.

            A. cotton white Vietnamese   B. Vietnamese white cotton

            C. white Vietnamese cotton   D. white cotton Vietnamese

Question 10. When I last saw him, he ______ in London.

            A. has lived     B. is living       C. was living   D. has been living

Question 11. Many exam candidates lose marks simply ________ they do not read the questions properly.

            A. because of              B. because                   C. due to                     D. owing that

Question 12. The car ______ ready for him by the time he comes tomorrow.

            A. will be        B. will have been        C. will being   D. are going to be

Question 13. ________ the homework, he was allowed to go out with his friends.

            A. Finishing                B. Finish                      C. To finish                 D. Having finished

Question 14. John’s ________ and efficiency at the company led to his promotion to Sales Manager.

            A. punctuality             B. punctual                  C. punctuate               D. punctually

Question 15. The manager is good at ________ difficult customers.

            A. relying on   B. dealing with           C. showing off            D. wiping off

Question 16. Nobody took any ________ of the warning and they went swimming in the contaminated water.

            A. regard         B. recognition             C. notice         D. attention

Question 17. Even if you are rich, you should save some money for a ________ day.

            A. windy                     B. rainy          C. foggy                      D. snow

Question 18. It is alleged that mothers and grandmothers spoil the children by______ their mistakes.

            A. neglecting   B. overlooking            C. avoiding     D. passing

Question 19. Pesticide residues in fruit and vegetable can be ________ to health.

            A. crucial                     B. supportive               C. receptive                 D. destructive

ĐÁP ÁN

1. C

6. A

11. B

16. C

21. C

26. B

31. A

36. A

41. D

46. B

2. D

7. D

12. B

17. B

22. A

27. B

32. D

37. C

42. A

47. C

3. A

8. D

13. D

18. B

23. B

28. A

33. C

38. A

43. D

48. C

4. D

9. C

14. A

19. D

24. D

29. B

34. B

39. C

44. C

49. B

5. C

10. C

15. B

20. C

25. A

30. C

35. D

40. C

45. B

50. D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Trãi Lần 3. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Hòa Bình Lần 3
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Chu Văn An Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button