Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Quan Lạn

Ôn Thi HSG xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Quan Lạn nhằm giúp các em ôn tập thật tốt để chuẩn bị cho kì thi tốt nghiệp THPT sắp tới. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT QUAN LẠN

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. loved

B. appeared

C. agreed

D. coughed

Question 2:

A. arrange

B. arise

C. area

D. arrive

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. television

B. information

C. economic

D. engineer

Question 4:

A. reserve

B. schedule

C. wildlife

D. beauty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Nam stopped to write his letter because he had to leave for the hospital

                                                A                          B                        C                                 D

Question 6: My uncle has just bought some expensive furnitures for his new house.

                           A                B                                      C                      D

Question 7: Women’s movements work for the purpose of guaranteeing women the

                                                                A               B                                             C

enjoyment of human rights and fundamental freedoms on a basis of equal with men.

                                                                                                                D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: She _______ trying to pass her driving test but she fails every time.

            A. kept            B. keeps          C. had kept     D. is keeping

Question 9: When I last saw him,he   in London

            A. has lived     B. is living       C. has been living       D. was living

Question 10: The world’s biodiversity is declining at an unprecedented rate, which makes wildlife _______.

            A. prosperous  B. prefect        C. vulnerable   D. remained

Question 11: My neighbor is driving me mad! It seems that _______ it is at night, _______ he plays his music.

            A. the less / the more loud      B. the less / less

            C. the later / the louder                       D. the more late / the more loudly

Question 12: He did not particularly want to _______ any competitive sport.

            A. use up         B. do with       C. take up       D. go on

Question 13: It was cold and wet. _________, Paul put on his swimming suit and went to the beach.

            A. Although    B. Therefore    C. However    D. Because

Question 14: Did he tell you __________?

            A. where could we meet him  B. we would be able to meet him where

            C. where would be able to meet him  D. where we would meet him

Question 15: Most of us would maintain that physical______does not play a major part in how we react to the people we meet

            A. attract         B. attractive    C. attractiveness         D. attractively

Question 16: John failed again. He _______ harder.

            A. must have tried      B. should have tried    C. can tried     D. may have tried

Question 17: The majority of Asian students reject the American ________ that marriage is a partnership of equals.

            A. thought       B. look            C. view           D. attitude

Question 18: They’ll be able to walk across the river_________.

            A. if the ice will be thick enough        B. unless the ice is thick enough

            C. if the ice is thick enough    D. when the ice will be thick enough

Question 19: The kind-hearted woman ____ all her life to helping the disabled and the poor.

            A. wasted        B. spent           C. dedicated   D. lived

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

Question 20: Trang: “__________________?”

      Nam: “He’s tall and thin with blue eyes” 

            A. What does Tom look like   B. Who does Tom look like

            C. How is Tom doing                         D. What does Tom look

Question 21: Minh : ” My first English test was not as good as I expected ” 

      Thomas : ” _________.”

            A. Good Heavens!                  B. Never mind , better job next time!

            C. That’s brilliant enough!      D. It’s okay . Don’t worry.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: They have not made any effort to integrate with the local community.

            A. cooperate    B. put together            C. separate      D. connect

Question 23: You should put yourself on the back for having achieved such a high score in the graduation exam.

            A. criticize yourself     B. wear a backpack     C. praise yourself        D. check up your back

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions.

Question 24: I was not aware of what was happening after I tripped and knocked my head against the table.

            A. careful        B. conscious    C. responsive  D. cautious

Question 25: It will take more or less a month to prepare for the wedding.

            A. appropriately          B. generally     C. frankly        D. simply

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: The police questioned two men but neither of them could speak English.

            A. The police questioned two Englishmen in English.

            B. The police questioned two men who could not speak English.

            C. Neither of the Englishmen was questioned by the police.

            D. Either of the men could answer the police questions in English.

Question 27: Living in Sydney is strange to her.

            A. She’s not used to live in Sydney.  B. She’s not used to living in Sidney.

            C. She used to live in Sydney.           D. She is used living in Sydney.

Question 28: The doctor said, “You really ought to rest for a few days, Jasmine”

            A. Jasmine’s doctor insisted that she should rest for a few days.

            B. the doctor suggested that Jasmine should take a short rest.

            C. It is doctor’s recommendation that Jasmine rested shortly.

            D. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days’ rest.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: My motorbike cannot start in the morning. I think I will get the garage to repair it.

            A. My motorbike cannot start in the morning, so I will have it repaired.

            B. My motorbike which I will have it repaired cannot start in the morning.

            C. My motorbike which I will get it repaired cannot start in the mornings.

            D. My motorbike I will get it repaired which cannot start in the mornings.

Question 30: Sue and Brian met. Shortly after that, he announced they were getting married.

            A. As soon as Sue and Brian met, they announced they were getting married.  

            B. Right at the time Brian met Sue, he announced they were getting married.

            C. Scarcely had Sue and Brian met when he announced they were getting married.  

            D. Until Sue and Brian met, they had announced they were getting married.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

BOOKS

Nearly all the discoveries that have been made through the ages can (31)…….in books. The invention of the book is one of humankind’s(32)………achievements, the importance of which can not be overestimated.Books are very adaptable, providing us with both entertainment and information. The production of books began in Ancient(33)……….,though not in the form that is accessible to us today. The books read by the Romans, however, have some similarities to the ones we read now. Until the middle of the 15th century, in Europe, all books were written by hand. They were often(34) …………illustrated and always rare and expensive. With printing came the possibility of cheap, large-scale publication and distribution of books making (35)……….more widespread and recognizable.

Question 31:

A. find

B. founded

C. be found

D. found

Question 32:

A. greatest

B. greater

C. great

D. greatly

Question 33:

A. China

B. Egypt

C. England

D. America

Question 34:

A. beauty

B. beautify

C. beautiful 

D. beautifully

Question 35:

A. knowledge

B. know

C. known

D. knowledgeable

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 43

During the 19th century, women in the U. S organized and participated in a large number of reform movements, including movements to reorganize the prison system, improve education, ban the sale of alcohol, and most importantly to free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Women like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both women and blacks. A number of male abolitionists, including William Lloyd Garrison and Wendell Phillips also supported the rights of women to speak and participate equally with men in anti- slavery activities. Probably more than any other movement, abolitionism offered women a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and the conditions of others.

When the Civil war ended in 1865, the 14th, and 15th, Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted citizenship and suffrage to blacks but not to women. Discouraged but resolved, feminists influenced more and more women to demand the right to vote. In 1869, the Wyoming Territory had yielded to demands by feminists, but eastern states resisted more stubbornly than ever before. A woman’s suffrage bill had been presented to every Congress since 1878 but it continually failed to pass until 1920, when the 19th Amendment granted women the right to vote.

Question 36: What is the topic of the passage?

            A. Women’s suffrage              B. Abolitionists

            C. The Wyoming Territory.    D. The 14th and 15th Amendment

Question 37: The word “ban” in line 2 most nearly means to …

            A. encourage   B. publish        C. prohibit       D. limit

Question 38: What is not among the reformation movements of women?

            A. reorganizing the prison       B. passing the laws

            C. freeing the slaves               D. prohibiting the sale of alcohol

Question 39: According to the passage, why did women become active in politics?

            A. to improve the conditions of life that existed at the time.

            B. to support Elizabeth Cady Stanton

            C. to amend the Declaration of Independence

            D. to be elected to public office.

Question 40: The word” primarily” in the first paragraph is closest in meaning to ……………..

            A. somewhat   B. above all     C. always        D. finally

Question 41: What does the 19th Amendment guarantee?

            A. Citizenship for women       B. Citizenship for blacks

            C. Voting rights for women   D. Voting rights for blacks

Question 42: When were women allowed to vote throughout the US?

            A. After 1920 B. After 1878  C. After 1870 D. After 1866

Question 43: What can not be inferred from the passage?

            A. The blacks were given the right to vote before women.

            B. The abolitionists believed in anti- slavery activities.

            C. A women’s suffrage bill had been discussed in the Congress for 50 years.

            D. The eastern states did not like the idea of women’s right to vote.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 – 50

Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop.

Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated.

Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes. So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun-baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Question 44: The title for this passage could be _____.

            A. “Animal Life in a Desert Environment”    B. “Desert Plants”

            C. “Man’s Life in a Desert Environment”      D. “Life Underground”

Question 45: The word “tissues” in the passage mostly means______.

            A. “the smallest units of living matter that can exist on their own”

            B. “the simplest forms of life that exist in air, water, living and dead creatures and plants”

            C. “collections of cells that form the different parts of humans, animals and plants”

            D. “very small living things that cause infectious disease in people, animals and plants”

Question 46: Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as ________.

            A. water is an essential part of his existence

            B. water composes the greater part of the tissues of living things

            C. very few lager animals are found in the desert

            D. sources of flowing water are rare in a desert

Question 47: According to the passage, creatures in the desert____________.

            A. are more active during the day than those in the tangled forest

            B. are not as healthy as those anywhere else in the world

            C. run and leap more slowly than those in the tangled forest

            D. run and leap faster than those in the tangled forest

Question 48: The  author  mentions  all  the  following  as  examples  of  the  behavior  of  desert animals EXCEPT_______.

            A. they dig home underground          B. they sleep during the day

            C. they are watchful and quiet           D. they are noisy and aggressive

Question 49: According to the passage, one characteristic of animals living in the desert is that

            A. they are smaller and fleeter than forest animals

            B. they can hunt in temperature of 150 degrees

            C. they live in an accommodating environment

            D. they are less healthy than animals living in other places

Question 50: We can infer from the passage that ______.

            A. desert life is colorful and diverse   B. living things adjust to their environment

            C. healthy animals live longer lives    D. water is the basis of desert life

ĐÁP ÁN

1-D

2-C

3-A

4-A

5-A

6-C

7-D

8-B

9-D

10-C

11-C

12-B

13-B

14-D

15-C

16-B

17-C

18-C

19-C

20-A

21-B

22-B

23-A

24-B

25-A

26-B

27-B

28-D

29-A

30-C

31-C

32-A

33-B

34-D

35-A

36-A

37-C

38-B

39-A

40-B

41-C

42-A

43-C

44-A

45-C

46-A

47-D

48-D

49-A

50-B

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 

Question 1:

A. telephone

B. interpreter

C. interpreter

D. restaurant 

Question 2:

A. measure

B. measure

C. measure

D. pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 

Question 3:

A. religious

B. performance

C. miserable

D. including 

Question 4:

A. decoration

B. temperament

C. opportunity

D. expectation 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: My father used to giving me some good advice whenever I had a problem.

                                                       A                   B                         C                        D

Question 6: The woman  of whom the red car is parked in front of the bank is a famous pop star.

                                                A                              B                C                                      D

Question 7: Migrant workers  live in substandard unsanitary, and dilapidated housing and

                                   A              B                        C

often are lacking medical care.

               D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: _______ is the study of the Earth’s physical features and the people, plants, and animals that live in different regions of the world.

            A. Science       B. Geography  C. History       D. Technology

Question 9: As it was getting late, the boys decided to _______ the campfire and crept into their sleeping bags.

            A. put up         B. put off        C. put out        D. put on

Question 10: You shouldn’t _________to your teacher like that. It was very rude.

            A. have talked B. talk C. have be talked        D. talked

Question 11: We ________for three hours and are very tire

            A. are walking B. have been walking  C. were walking          D. had been walking 

Question 12: It is believed ________causes insomnia.

            A. too much caffeine which   B. that too much caffeine

            C. it in too much caffeine       D. too much caffeine that

Question 13: _______ non-verbal language is _______ important aspect of interpersonal communication.

            A. θ/an            B. A/ the         C. the/θ           D. The/a

Question 14: This small town developed _______ I had expected.

            A. not fast as   B. as much fast as       C. slowly than D. much faster than 

Question 15: Many people and organizations have been making every possible effort in order to save ________ species.

            A. endangered            B. dangerous   C. fearful        D. threatening

Question 16: The man asked me _______ in English.

            A. what does this word mean B. what that word means

            C. what did this word mean   D. what that word meant

Question 17: The student took that course ________ he could improve his English.

            A. in order to  B. though        C. so that        D. unless

Question 18: An eyewitness described how ten people_______ in the fire.

            A. had been killed       B. had killed   C. were killed D. had been being

Question 19: No one died in the accident, ________?

            A. didn’t they B. did he         C. didn’t he    D. did they 

Question 20: Janet: “Do you feel like going to the cinema this evening?” -Susan: “_______.”

            A. You’re welcome                 B. That would be great 

            C. I feel very bored                D. I don’t agree, I’m afraid

Question 21: – “ Can I use your motorbike this evening?” – “_________.”

            A. Of course, you can             B. Of course, you might

            C. It’s my pleasure                  D. Do it if you can 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

            A. hints           B. symptoms   C. effects        D. demonstrations

Question 23: I’ll take the new job whose salary is fantastic.

            A. wonderful  B. acceptable   C. pretty high  D. reasonable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: We’d better speed up if we want to get there in time.

            A. slow down B. turn down   C. put down    D. lie down

Question 25: The machine has been out of order since last month.

            A. under repair            B. functioning well     C. sold out      D. refusing orders

ĐÁP ÁN

1-D

2-C

3-C

4-B

5-A

6-A

7-D

8-B

9-C

10-A

11-B

12-B

13-A

14-D

15-A

16-D

17-C

18-A

19-B

20-B

21-A

22-A

23-A

24-A

25-B

26-A

27-B

28-C

29-B

30-A

31-B

32-A

33-D

34-B

35-A

36-A

37-A

38-B

39-D

40-D

41-D

42-A

43-A

44-C

45-A

46-A

47-A

48-A

49-D

50-B

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. achieves

B. stops

C. draws

D. plans

Question 2:

A. wanted

B. needed

C. started

D. obliged

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. application

B. interaction

C. internation

D. prevention

Question 4:

A. couple

B. secure

C. across

D. attack

Mark the letter A ,B ,C ,or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Hardly had he entered the room than all the lights went out.

            A. went           B. than            C. had he enter           D. the light

Question 6: John congratulated us to our excellent results although we didn’t know each other very well.

            A. to    B. each other  C. excellent     D. although

Question 7: I often look into new words in the dictionary whenever I don’t know their meanings.

            A. in    B. look into     C. look into     D. look into

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: My student practices_____________ English with her friends every day.

            A. speaking     B. to speak      C. spoke          D. speak

Question 9: Gold_____________ in California in the 19th century.

            A. has been discovered                       B. was discover

            C. they discovered                  D. was discovered

Question 10: Do you know the person_____________ next to you in the evening class?

            A. who sit       B. whom sits   C. sitting         D. whose sitting

Question 11: ____________, we tried our best to complete it.

            A. Thanks to the difficult homework             B. Despite the homework was difficult

            C. Difficult as the homework was      D. As though the homework was difficult

Question 12: The girls and flowers_____________ he painted were vivid.

            A. whose         B. that C. which         D. who

Question 13: It was very difficult to_____________ what he was saying about the noise of the traffic.

            A. pick up       B. make up      C. turn out      D. make out

Question 14: It’s generally believed that – men build the_______and women make it home

            A. Family        B. house          C. house          D. hospital

Question 15: According to the boss, John is the most  for the position of secretary

            A. Suitable      B. reasonable   C. comfortable            D. supportive

Question 16: Peter tried his best and passed the driving test at the first _______.

            A. try   B. attempt       C. doing          D. aim

Question 17: Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

            A. happen        B. encounter    C. arrive          D. clean

Question 18: Each of us must take ______ for our own actions.

            A. probability  B. ability         C. possibility   D. responsibility

Question 19: What are the _______ of that country? – I think it is some kinds of cheese and sauces.

            A. drinks         B. beverages    C. grains          D. special dishes

Mark the letter A ,B ,C ,or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: “Make yourself at home!” – John: “ _________________________”

            A. Thanks! Same to you         B. That’s very kind. Thank you

            C. Not at all. Don’t mention it           D. Yes, Can I help you?

Question 21: – “Are you coming for a drink?”

– “______________. I must get this finished tonight.”

            A. Thanks, but I mustn’t         B. Can I take a rain check

            C. As a matter of fact, I do    D. Well, that’s very surprising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate theword(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Punctuality is imperative in your new job.

            A. Being efficient       B. Being courteous     C. Being on time         D. . Being cheerful

Question 23: It is imperative that they finish the task on time.

            A. unnecessary            B. necessary    C. suggested   D. hoped

ĐÁP ÁN

1-B

2-D

3-D

4-A

5-B

6-A

7-B

8-A

9-D

10-C

11-C

12-B

13-D

14-B

15-A

16-B

17-A

18-D

19-D

20-B

21-B

22-C

23-B

24-A

25-D

26-B

27-B

28-B

29-A

30-D

31-A

32-D

33-D

34-C

35-A

36-B

37-A

38-D

39-A

40-B

41-C

42-B

43-B

44-D

45-C

46-C

47-B

48-B

49-D

50-B

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of  the following questions

Question 1:

A. loved

B. missed

C. stopped

D. received

Question 2:

A. species

B. invent

C. medicine

D. tennis

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. comfortable

B. attractive

C. secretive

D. necessary

Question 4:

A. include

B. achieve

C. replace

D. comment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined  part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Despite Hoa worked very hard, she didn’t pass the exam.

            A. Despite       B. hard            C. didn’t         D. exam

Question 6: Both Tuan and Thanh has been to Paris before.

            A. Both           B. and C. has  D. before

Question 7: They was told to plan everything very carefully before the journey.

            A. was             B. everything  C. carefully     D. journey

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: At present, the new director_______to foster a culture of open cummunication within the company.

            A. tried            B. was trying  C. is trying      D. tries

Question 9: A recent survey has shown that______  increasing number  of men are willing to share the housework with their wives. 

            A. a     B. an    C. the  D. some

Question 10: ______he worked, the more he earned.

            A. The more hard        B. The hard     C. The harder  D. The hardest

Question 11: Long wanted to know_________in my family.

            A. there were how many people         B. how many people were there

            C. were there how many people         D. how many people there were

Question 12: Richard had to pay a fine,_____?

            A. hadn’t he    B. doesn’t he   C. didn’t he    D. mustn’t he

Question 13: Pupils are  ______ less pressure as a result of changes in testing procedures.

            A. .out of        B. above          C. upon           D. under

Question 14: We should__________every chance we have to speak English.

            A. Make use of           B. make a use of         C. make uses of          D. make the use of

Question 15: Dr. Fleming, _______discovered penicillin, was awarded the Nobel Prize of Medicine in 1945.

            A. that             B. which          C. whom         D. who

Question 16: A large number of reporters_____________ at the meeting yesterday.

            A. being          B. are   C. were           D. is

Question 17: Many countries’ cutural ____________is a result of talking in immigrants from all over the world.

            A. diversified  B. diversity     C. diverse        D. diversify

Question 18: Shy people often find it difficult to_______group discussion. 

            A. take part in             B. take place in           C. get on with D. get in touch with

Question 19: He was tired and couldn’t keep________the group.

            A. out of         B. up against  C. on to           D. up with

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Two friends Joan and Jane are talking about Jane’s new dress.

–  Diana: That’s a very nice dress you’re wearing.

–  Jane:____________ .

            A. Never mind.                       B. Don’t mention it.

            C. Thanks. I’m glad you like it.          D. You’re welcome.

Question 21: Lien: “ Are you Japanese?”      – Hung : “____________________”.

            A. Sorry?         B. Pardon?      C. Excuse me  D. Yes?

ĐÁP ÁN

1-D

2-A

3-B

4-D

5-A

6-C

7-A

8-C

9-B

10-C

11-D

12-C

13-D

14-A

15-D

16-C

17-B

18-A

19-D

20-C

21-D

22-C

23-C

24-A

25-B

26-C

27-B

28-A

29-A

30-A

31-A

32-C

33-A

34-B

35-D

36-D

37-D

38-D

39-A

40-B

41-B

42-D

43-A

44-D

45-C

46-D

47-C

48-D

49-B

50-C

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. coexist

B. notify

C. prohibit

D. frozen

Question 2:

A. danger

B. devastate

C. parade

D. rational

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. enthusiast

B. philosopher

C. education

D. enlightenment

Question 4:

A. develop

B. rearrange

C. determine

D. distinguish

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Average world temperatures have risen on half a degree Celsius since the mid-nineteenth century.

            A. world temperatures            B. on   C. a degree      D. since

Question 6: John’s wisdom teeth were troubling him, so he went to a dental surgeon to see   about having them pull.

            A. were troubling        B. to see          C. about          D. them pull

Question 7: The early periods of aviation in the United States was marked by exhibition flights made by  individual fliers or by teams of performers at county fairs.

            A. periods of aviation B. exhibition flights    C. individual fliers      D. teams of performers

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Alright, Johnny , it’s time you ______ to bed.

            A. are going to go       B. would go    C. went           D. will be going

Question 9: Tom refuses ___________Mark  his address.

            A. give            B. giving         C. to give        D. gave

Question 10: My relative, ______ you met yesterday , is a talented pianist.

            A. that B. whose         C. whom         D. A and C are correct

Question 11: Your fare , accommodation and meals , are all _____ in the price of this holiday.

            A. composed   B. collected     C. enclosed     D. included

Question 12: If you borrow my bike , don’t get it dirty, ______?

            A. shall you     B. will you      C. do you        D. can you

Question 13: You can go where you like _________  you come back bore dark.

            A. although     B. as long as    C. or else         D. despite

Question 14: I’m sure he wouldn’t mind if we_____ early.

            A. arrive          B. arriving       C. arrived        D. had arrived

Question 15: ______ he had to deliver the performance in front of the whole class.

            A. No sooner had he finished his rehearsal than

            B. No sooner than he had his rehearsal finished

            C. No sooner than he had finished his rehearsal

            D. No sooner he had finished his rehearsal than

Question 16: The living conditions in the rural areas of the country ______ during the past five years.

            A. had been improved                        B. have been improved

            C. had improved                     D. were improved

Question 17: _____colleges and____universities are the main institutions that provide tertiary education.

            A. The / Ø       B. Ø / the        C. The/the       D. Ø / Ø

Question 18: “Those eggs of different colors are  so beautiful!”.   Yes, they_____ in Russia”.

            A. were painted          B. were paint   C. were painting         D. painted

Question 19: If you_____ so busy, I would have shown you how to play.

            A. aren’t          B. weren’t       C. hadn’t been            D. wouldn’t be

ĐÁP ÁN

1-C

2-D

3-C

4-B

5-B

6-D

7-A

8-C

9-C

10-C

11-D

12-B

13-B

14-C

15-A

16-B

17-D

18-A

19-C

20-B

21-B

22-D

23-D

24-D

25-A

26-A

27-D

28-B

29-B

30-B

31-B

32-C

33-B

34-D

35-A

36-B

37-B

38-D

39-C

40-D

41-A

42-B

43-B

44-A

45-C

46-B

47-C

48-B

49-A

50-B

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Quan Lạn. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Đầm Hà
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Trần Khánh Dư Lần 2

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button