Lớp 12

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Trần Thủ Độ Lần 3

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Trần Thủ Độ Lần 3 do Ôn Thi HSG tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các đề thi khác nhau, tổng hợp các kiến thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp tới. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THPT TRẦN THỦ ĐỘ LẦN 3

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:  A. chooses                     B. clothes                    C. encourages             D. boxes

Question 2: A. service                        B. practice                   C. office                      D. advice

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. friendly                      B. guidance                 C. expect                     D. wonder

Question 4: A. courteous                   B. uncertain                 C. popular                   D. arrogant

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Nothing is demolished after the serious storm in this area, ___________?

A. aren’t they                          B. is it                          C. isn’t it                     D. are they

Question 6: Kim’s father reminded ____ to his fitness class.

A. to him going                       B. him go                    C. him to go                D. he goes

Question 7: If it___________for the suggestions of the teacher, nobody would have found out the correct answer.

A. weren’t                               B. had better not         C. didn’t thank            D. hadn’t been

Question 8: The meeting _________ at 7:30A.m tomorrow.

A. was beginning                    B. began                      C. will be beginning    D. has begun

Question 9: They asked me to wait for them; ____________,they didn’t turn back.

A. but                                      B. However                 C. So                           D. Therefore

Question 10: _______, Joe stays in bed and reads magazines.

A. Whenever raining                                                   B. As it will be raining           

C. When it will rain                                                    D. Whenever it rains

Question 11: The travel industry should work with local councils and government agencies to agree ____________ realistic standards for planning and development in tourist areas.

A. upon                                   B. with                                    C. at                            D. for

Question 12: Tom was the last ______the classroom yesterday.

A. to leave                               B. leaving                    C. left                          D. leaves

Question 13: After we each had been assigned an installment part of the project, we came back to our___________ section.

A. respectively                        B. respectful                C. irrespective             D. respective

Question 14: I’ve never really gone___________ folk music, but I love rock ballad.

A. in for                                  B. on with                   C. up to                       D. down with

Question 15: I’m thinking of changing my job because there are few____________of promotion.

A. prospects                            B. opportunities          C. chances                   D. sources

Question 16: Children learn a great deal in their daily___________ with other peers at school.

A. interruption                                    B. communication       C. action                     D. projection

Question 17: Many factories still allow ____, such as toxic waste, to flow into our rivers

A. pollution                             B. litters                      C. garbage                   D. pollutants

Question 18: I can’t see us beating them at tennis this year. We are so out of____________

A. step                                     B. fitness                     C. practice                   D. breath

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19:  Life expectancy for both men and women has improved greatly in the past twenty years.

A. Living standard                  B. Longevity               C. Life skills               D. Lifeline

Question 20:  As visitors explore this magnificent place, there are always new surprises for them.

A. interesting                          B. strange                    C. impressive              D. unusual

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: If I take the pessimistic viewpoint, Tokyo won’t be a safe place to live in.

A. negative                              B. optimistic                C. optical                    D. neutral

Question 22: Though I persuaded my boss to solve a very serious problem in the new management system, he just made light of it.

A. completely ignored                                                B. treated as important

C. disagreed with                                                       D. discovered by chance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges

Question 23:Lan and Nam are discussing on leaving school of students

 Lan: Should students be allowed to leave school when they are 14?

Nam: ___________________

A. I don’t think so. I think it is very important to have a good education.

B. Who wants to leave school at the age of 14?

C. It is a hard decision.

D. Students can’t have their own choice at the age of 14.

Question 24: Mike and Lane are neighbors. They are talking about Lane’s party.

Mike: “Thank you for a lovely evening”.

Lane: “___________”

A. It depends on you.                                                             B. Thank you very much indeed.

C. Yeah. I’m really looking forward to it.                  D. You are welcome.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

Organic food is food produced by methods (25)_________conform to the standards of organic farming. On an overall basis, organic food is prepared and processed without using any chemical fertilizers, pesticides, or chemical preservatives.

According to environmentalists, fertilizing, overproduction, and the use of pesticides in (26) ___________farming may negatively affect the biodiversity and water supplies. As harmful chemicals are excluded in organic farming, there is minimal soil, air, and water pollution. This will ensure a (27) ___________and healthier world for our future generations.

Demand for organic foods is also driven by consumer’s concerns for healthcare.(28) ______kinds of organic food have higher vitamin and mineral contents Which help to strengthen the human immune system. For instance, organic milk is proved to have 60% more omega-3 fatty acids, antioxidants, vitamins than non-organic milk. Organic cows are also claimed to give better meat quality. (29) ___________, because organic food products are controlled by very strict standards, harmful chemicals will be eliminated from our diets, and only best products are introduced to customers.

Question 25: A. Which                      B. who                                    C. whom                     D. what

Question 26:  A. valuable                   B. current                    C. primary                   D. conventional

Question 27:  A. shorter                     B. safer                        C. worse                      D. longer

Question 28:  A. Few                         B. some                       C. little                        D. amount of

Question 29:  A. However                 B. Therefore                C.Furthermore            D. But

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

When we meet people for the first time, we often make decisions about them based entirely on how they look. And of course, we too are being judged on our appearance. Undoubtedly, it’s what’s inside that’s important but sometimes we can send out the wrong signals and so get a negative reaction, simply by wearing inappropriate clothing.

When selecting your clothes each day, it is therefore important to think about who you’re likely to meet, where you are going to be spending most of your time and what tasks you are likely to perform. Clearly, on a practical level, some outfits will be more appropriate to different sorts of activity and this will dictate your choice to an extent. However, there’s no need to abandon your individual taste completely. After all, if you dress to please somebody else’s idea of what looks good, you may end up feeling uncomfortable and not quite yourself.

Some colours bring your natural colouring to life and others can give you a washed-out appearance. Try out new ones by all means, but remember that dressing in bright colours when you really like subtle neutral tones or vice versa will make you feel self-conscious and uncomfortable. You know deep down where your own taste boundaries lie. It may be fun to cross these sometimes, but do take care not to go too far all at once.

Reappraising your image isn’t selfish because everyone who comes into contact with you will benefit. You’ll look better and you’ll feel a better person all round. And if in doubt, you only need to read Professor Albert Mehrabian’s book Silent Messages, which showed that the impact we make on each other depends 55 percent on how we look and behave, 38 percent on how we speak, and only seven percent on what we actually say.

(Adapter from “Expert First” by Jan Bell and Roger Gower)

Question 30. Which could be the best title for the passage?

A. Choosing Appropriate Business Suits

B. Making Judgements about People’s Appearance

C. Making Your Image Work for You

D. Creating a Professional Image

Question 31. The word “outfits” in paragraph 2 mostly means         .

A. sets of clothes.                                           B. types of signals.     

C. types of gestures.                                       D. sets of equipment.

 Question 32. Which of the following is NOT mentioned in paragraph 2 as a factor to be considered when choosing clothes?

A. Places you spend time in.                           B. Other people’s views on beauty.

C. Kinds of tasks you perform.                      D. People you meet.

Question 33. The word “others” in paragraph 3 refers to      .

A. neutral tones.          B. taste boundaries.    C. colours.                               D. means.

Question 34. According to Professor Albert Mehrabian, the impact we make on each other depends mainly on    .

A. how we speak.                                           B. how we look and behave.

C. what we read.                                            D. what we actually say.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Did you ever watch a video on the Internet? Maybe you used YouTube. YouTube is a Website where people can share their video. Today, YouTube is an important part of the Internet. However, that wasn’t always true.

YouTube started with a young man named Jawed Karim and two friends. One day, Karim was on the Internet. He wanted information about the 2004 tsunami in Southeast Asia. He found news stories about it, but he couldn’t find any videos. This gave Karim an idea. He wanted to help people put video on the Internet. Karim told his friends about this idea. Together, they created a company – YouTube.

YouTube become a global success. Millions of people around the world visited the Website. It was clear to Google, another Internet company, that YouTube had a lot of value. Google made a deal. It bought YouTube for $1.65 billion. As a result, YouTube investors and its employees made a lot of money. The three friends who started YouTube were very big investors. Therefore, they made an enormous amount of money.

Karim became very rich, and he continued to work toward his PhD. There was something else he wanted to do. He wanted to help young people go into business. He used money and experience to start a new company called Youniversity Ventures. This company helps young people who have good business ideas. It gives them advice and money to start Internet businesses. Milo is one business that students started with the help of Youniversity Ventures.

Milo is a shopping Website. It helps people find products in stores near their homes. Another example is AirBob. This Web site helps people find for video conferences. People in different places can use this site to have business meetings.

Karim has some advice for students who want to start business. First, find a successful company. Do a lot of research about the company and the top people in the company. There, copy the way they do things. For students who wants to start Internet business, Karim is probably a very good example to copy.

Question 35: What can be the best title for the passage?

A. Sharing Success on the Internet.                            B. To be successful on the Internet.

C. Support from Youniversity Ventures.                   D. The best videos from YouTube.

Question 36: What does the word “This” in paragraph 2 refers to?

A. the 2004 tsunami in Southeast Asia.                      B. that he could find no videos.

C. the news stories he could find.                              D. the information of the 2004 tsunami.

Question 37: What do people use YouTube for?

A. doing shopping.                                                     C. starting business.

B. sharing videos.                                                       D. finding vacation places.

Question 38: Which of the following in NOT mentioned about Karim?

A. He had the original idea of YouTube.

B. He created a lot of sample videos for YouTube.

C. He earned a lot of money from YouTube.

D. He is the owner of Youniversity Ventures.

Question 39: YouTube now belongs to ___________

A. Milo                        B. Youniversity                       C. Google                   D. Tokbox

Question 40: Which of the following can replace the word “enormous” in paragraph 4?

A. increasing               B. giant                                   C. considerable           D. huge

Question 41: What does Youniversity Ventures do?

A. It helps people to get PhDs at famous Universities.

B. It buys Internet companies such as Milo.

C. It gives people advice and money to start business.

D. It helps people find inexpensive vacation places worldwide.

Question 42: What is Karim’s advice for students who want to start business?

A. Get a PhD degree from famous university.

B. Copy successful people and companies.

C. Give money to Youniversity Ventures.

D. Work for successful people and companies.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Every of students are required to do homework by themselves

                                                       A                    B                               D

Question 44: A baby’s development is influenced by both heredity and environmentally

                                    A                                 B                         C                             D

Question 45: Hot soup is very comfortable on a cold winter’s day.

                                A                         B                   C               D

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 46: Nobody in my class is as intelligent as Lam

A. Lam is more intelligent than anyone in my class

B. Lam is the most intelligent student in my class

C. Lam is less intelligent than everyone in my class

D. Lam isn’t the most intelligent student in my class.

Question 47: “Would you like to have dinner with me?”, Miss Hoa said to me

A. Miss Hoa asked me if would I like to have dinner with her?

B. Miss Hoa suggested me if I would like to have dinner with her or not.

C. Miss Hoa told me to like to have dinner with her or not.

D. Miss Hoa invited me to have dinner with her.

Question 48: It is probable to rain heavily this evening.

A. It may rain heavily this evening

B. It will not rain heavily this evening

C. It must rain heavily this evening

D. It will be  able to rain this evening

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 49: She wasn’t wearing a seat-belt. She was injured.

A. If she hadn’t been wearing a seat-belt, she wouldn’t have been injured.

B. If she had been wearing a seat-belt, she would have been injured.

C. If she were wearing a seat-belt, she wouldn’t be injured.

D. If she had been wearing a seat-belt, she wouldn’t have been injured.

Question 50: Smoking is unhealthy. It also costs governments billions of dollars in health-care costs.

A. Not only is smoking unhealthy but it also costs government billions of dollars in health-care costs.

B. Whereas smoking is unhealthy, it costs government billions of dollars in health-care costs.

C. If smoking is unhealthy, it will cost government billions of dollars in health-care costs.

D. Smoking is so unhealthy that it costs government billions of dollars in health-care costs.

ĐÁP ÁN

1-B

2-D

3-C

4-B

5-B

6-C

7-D

8-C

9-B

10-D

11-A

12-A

13-D

14-A

15-C

16-B

17-D

18-C

19-B

20-C

21-B

22-B

23-A

24-D

25-A

26-D

27-B

28-B

29-C

30-C

31-A

32-B

33-C

34-B

35-A

36-B

37-B

38-B

39-C

40-D

41-C

42-B

43-A

44-D

45-B

46-B

47-D

48-A

49-D

50-A

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. believes                      B. dreams                    C. girls                        D. parents

Question 2: A. nature                         B. manage                   C. balance                   D. campfire

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. suggest                       B. involve                    C. travel                      D. sustain

Question 4: A. disappear                    B. arrangement            C. opponent                D. contractual

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Nobody phoned while I was out, _________ ?

A. wasn’t I                  B. was I                       C. did they                  D. didn’t they

Question 6: She made as if ____________ but then stopped.

A. to speak                  B. speaking                 C. spoken                    D. speak

Question 7: If we _____ the local people to hunt endangered species for our consumption, they would become extinct sooner.

A. allow                      B. would allow           C. were to allow         D. were allowed

Question 8: We are very happy as we ___________ for this opportunity for more than three years.

A. were waiting          B. have been waiting  C. waited                    D. are waiting

Question 9: ________ Jack has a new car, he no longer takes the commuter train to work every day.

A. Because                  B. Because of              C. As a result             D. Although

Question 10: ____ his homework, he started to surf the social networks.

A. At the time he finished                              B. After he has finished         

C. After he had finished                                 D. By the time he finishes

Question 11: A generation gap or generational gap, is a difference ____ opinions between one generation and another regarding beliefs, politics, or values.

A. in                            B. between                  C. of                            D. among

Question 12: Scientists ____ on the site found many ancient tools, tombs and pottery, and made some important archaeological discoveries.

A. worked                   B. working                  C. to work                   D. to be working

Question 13: We will create a stable, prosperous and highly ____ ASEAN Economic community.

A. compete                  B. competition            C. competitor              D. competitive

Question 14: The United States, China and India are now competing for political influence in ASEAN, and France, a leading European country, does not want to be ___________.

A. left out                   B. put off                    C. thought of             D. led on

Question 15: Ian has no difficulty in ____ into use the perfect plans his friends have prepared for him.

A. lending                  B. taking                     C. putting                   D. heading

Question 16: Action movies may have a negative _________ on children.

A. opinion                   B. influence                 C. dependence                        D. decision

Question 17: All the applicants for the post are thoroughly ________ for their suitability.

A. searched                 B. vetted                     C. investigated            D. scrutinized

Question 18: Parents are always willing to lend a sympathetic ________ to their children when they have problems.

A. hand                       B. ear                           C. eye                          D. paw

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Ha Long Bay has attracted millions of visitors who come to enjoy its breathtaking views and experience other activities.

A. unbreathable           B. heartbreaking          C. awe-inspiring          D. unforgettable

Question 20:  In spite of poverty and dreadful conditions, they still manage to keep their self-respect.

A. self-reliant              B. self-restraint           C. self-esteem             D. self-assured

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: Her graceful performance of this traditional art form in the evening session was a real source of pleasure.

A. attractive                B. effortless                C. inelegant                 D. sophisticated

Question 22: Nam is considered to be the best student in our class because he’s not only good at learning but also well-informed about everything around the world.

A. perfectly-informed                                     B. badly-informed     

C. bad-informed                                             D. ill-informed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges

Question 23: A custom officer is talking to a client at the airport.

– Officer: “Welcome. Can I see your ticket, please? “

– Client: “___________________”

A. Yes, here you are.                                      B. Can you tell me how to get to gate A22?

C. Thank you for all your help.                       D. Can I have a seat near the emergency exit?

Question 24:  Two friends are talking with each other about a musical concert.

– A: “Hey, there is a musical concert in the park. Do you want to go seeing the band play?”

– B: “___________________.”

A. How long ago did the band start playing at our park?

B. I am done with my homework; I can go.

C. Oh, I like all kinds of music as long as it is not Hard Rock.

D. My favorite is Rock and Roll music.

ĐÁP ÁN

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

D

A

C

A

C

A

C

B

A

C

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

C

B

D

A

C

B

B

B

C

C

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

C

D

A

B

B

C

A

A

D

A

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

D

C

A

B

A

D

C

D

A

B

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

C

A

C

D

D

C

A

A

B

C

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. repeats                B. amuses                C. attacks                       D. coughs

Question 2: A. academic            B. grade                  C. behave                       D. examination

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. contain                B. conquer                   C conserve                  D. conceal                

Question 4: A. conical                B. sacrifice                   C. approval                 D. counterpart

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:  One moment you say you love me, the next moment you are dating another girl, __________?

A. don’t you                           B. aren’t you                           C. won’t you               D. do you

Question 6: The management promises _____________salary in next month.

A. to raise                                B. raising                                 C. raises                                D. raised

Question 7:  “If I ________ and my life depended on the solution, I would spend the first 55 minutes determining the proper question to ask, for once I know the proper question, I could solve the problem in less than five minutes.” _ Albert Einstein

A. have an hour to solve a problem                B. had an hour solving a problem

C. had had an hour to solve a problem                       D. had an hour to solve a problem

Question 8: The number of unemployed people __________ recently.

 A. is increasing           B. has increased          C. have increased                    D. increase

Question 9: Children are encouraged to read books _____they are a wonderful source of knowledge.

A. in spite of              B. although                 C. because of         D. because

Question 10: _______ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______________, we had already put out the fire.

A. Until the firemen arrived to help               B. No sooner the firemen arrived to help

C. By the time the firemen arrived to help     D. After the firemen arrived to help

Question 11:  I’m sorry but I assure you that I had no intention ____________ offending you.

A. in                            B. of                            C. to                                        D. for

Question 12: More than a mile of roadway has been blocked with trees, stones and other debris, ____________the explosion.

A. causing                    B. caused by               C. which caused by   D. which caused

Question 13:I think mobile phones are ___________ for people of all ages.

 A. usage                     B. usefully                   C. useful                                 D. use

Question 14: I____________ an old friend of mine in the street this morning. We haven’t seen each other for ages.

A. ran into                   B. ran out                    C. came over               D. came round  

Question 15: In spite of their disabilities, the children at Spring School manage to _____ an active social life.

A. save                        B. lead                         C. gather                                 D. take  

Question 16: Many people and organizations have been making every possible effort in order to save ______ species.

A. endangered            B. dangerous               C. fearful                                D. threatening         

Question 17: Whistling or clapping hands to get someone‘s attention is considered ______ and even rude in some circumstances.         

A. suitable                   B. unnecessary            C. appropriate                         D. impolite 

Question 18:Your store needs a bold sign that will catch the _____ of anyone walking down the street. That may help to sell more products.

A. eye                          B. peek                        C. flash                                   D. glimpse

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), was established in 1946.

A. set up                      B. found out               C. run through                        D. put away

Question 20: Veronica broke the school rules so many times that the headmistress finally had no alternative but to expel her.

A. force her to leave a school                         B. make her meet the headmaster

C. punish her severely                                                 D. beat her violently

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: These days, many people only read printed newspapers once in a while as they tend to access information online.

A. regularly                 B. attentively              C. occasionally                        D. selectively

Question 22:  For many couples, money is the source of arguments, frustration. When it comes to finances and relationships, sharing the financial burden is important.

A. benefit                    B. responsibility          C. aid                                      D. difficulty

ĐÁP ÁN

1-B

2-A

3-B

4-C

5-B

6-A

7-D

8-B

9-D

10-C

11-B

12-B

13-C

14-A

15-B

16-A

17-D

18-A

19-A

20-A

21-A

22-A

23-A

24-B

25-C

26-A

27-A

28-C

29-D

30-D

31-A

32-D

33-C

34-B

35-B

36-D

37-B

38-C

39-C

40-B

41-C

42-A

43-B

44-D

45-A

46-A

47-A

48-D

49-C

50-B

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:     A. visits           B. plays           C. hates           D. stops

Question 2:     A. tangle         B. dangerous   C. battle          D. calculate

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:     A. second        B. travel          C. balance       D. decide

Question 4:     A. activation   B. population  C. diversity     D. engineering

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Women no longer have to do hard work nowadays as they used to, _________? 

A. are they                  B. aren’t they              C. do they                   D. don’t they

Question 6: We decided ____________ at home this afternoon.

A. staying                    B. stayed                     C. stay                         D. to stay

Question 7: George wouldn’t have met Mary______ to his brother’s graduation party. 

A. if he has not gone                                       B.  had not he gone    

C.  had he not gone                                        D.  if he shouldn’t have gone

Question 8: He is exhausted. He ___________around the whole afternoon trying to clean the house before the guests arrive.

A. has been running                                        B. has run

C. be running                                                  D. was running

Question 9: He was offered the job______his qualifications were poor.

A. despite                    B. in spite of               C. even though           D. Whereas

Question 10: I have been saving money because I _____ buy a computer

A. shall                        B. will                         C. am going to            D. would

Question 11: John would like to specialize ___________ computer science.

A. of                            B. to                            C. in                            D. at

Question 12: He was the last man _________ the ship. 

A. who leave               B. to leave                   C. leaving                    D. left

Question 13: We haven’t reached the final _______ on the funding for scientific research yet. 

A. decides                   B. decision                  C. deciding                 D. decisive

Question 14: Please help me with this math problem. I can’t___________the answer.

A. end up                    B. face up to               C. come up with         D. run into

Question 15: If we lose the case we may be _______________ for the costs of the whole trial.

A. compatible              B. liable                       C. available                 D. accessible

Question 16: The committee is _______ of well-known mountaineers.

A. contained               B. comprised               C. included                 D. consisted

Question 17: This ticket ____ you to a free meal in our new restaurant.

A. allows                     B. grants                      C. entitles                    D. credits

Question 18: We were all in___________of the fact that the new manager was our oldfriend Duncan.

A. surprise                   B. shock                      C. awe                         D. amazement

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Computers are becoming much more sophisticated machines.

A. expensive                                                   B. complicated

C. convenient                                                  D. difficult to operate

Question 20: The student was asked to account for her absence from her last lesson.

A. arrange                   B. complain                 C. exchange                D. explain

ĐÁP ÁN

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

B

B

D

C

C

D

C

A

C

C

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

C

B

B

C

B

B

C

C

B

D

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

A

B

D

C

C

A

B

D

A

A

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

B

A

C

D

A

C

D

B

A

B

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

C

B

D

D

D

A

A

C

B

B

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. attempts                     B. conserves                C. obeys                      D. studies

Question 2: A. spear                           B. gear                         C. fear                         D. pear

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. decent                                    B. reserve                    C. confide                   D. appeal

Question 4: A. Simulate                     B. sacrifice                  C. devastate                D. determine

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Everybody is tired of watching the same comercials on TV every night,_______?

A. are they                              B. aren’t they              C. haven’t they           D. don’t they

Question 6:  I remember ______ him tomorrow. It will be a big sum of money I’ve been saving so far.

A. paying                                B. to pay                     C. paid                                    D. to be paid

Question 7: If we took the 6: 30 train, we________too early.

A. would have arrived                        B. arrived                    C. will arrived             D. would arrive.

Question 8: She hurt herself while she _____ hide-and-seek with her friends

A. played                                B. had played             C. is playing                D. was playing

Question 9: Our visit to Japan  was delayed___________ my wife’s illness.

A. because                               B. because of              C. thanks to                D. although

Question 10: ___________, she had studied English.

A. Before she came to England                                 B. By the time she comes to England

C. While she was in England                                     D After she came to England 

Question 11: His choice of future career is quite similar___________mine.

A. for                                       B. to                            C. with                        D. at

Question 12: The man _______ his car outside hasn’t come back for it yet.

A. whom leaving                     B. leaving                   C. left                           D. to leave

Question 13: With his good sense of  humour, Martin is quite_________the students.

A. popularly                           B. popularity               C. popular                    D. popularise

Question 14: When the manager of our company retires, the deputy manager will_________.that position.

A. take over                          B. stand for                  C. hold on                    D. catch on

Question 15: We all wish to create a friendly and supportive environment ______to learning.

A. accommodating                B. conducive                C. detrimental             D. liable

Question 16: It’s time he acted like a ________adult and stopped blaming others for his wrong doings.

A. believable                B. suitable                    C. responsible              D. sociable

Question 17:  A university degree is considered to be a _________for entry into most professions.

A. claim                                B. demand                    C. requisite                   D. request

Question 18: The opposition will be elected into government at the next election, without a________ of a doubt.

A. shade                                B. shadow                    C. benefit                     D. hue

ĐÁP ÁN

1-A

2-D

3-A

4-D

5-B

6-B

7-D

8-D

9-B

10-A

11-B

12-B

13-C

14-A

15-B

16-C

17-C

18-B

19-D

20-C

21-D

22-B

23-D

24-A

25-B

26-A

27-A

28-A

29-B

30-C

31-B

32-C

33-D

34-A

35-A

36-C

37-D

38-C

39-C

40-A

41-A

42-B

43-A

44-D

45-B

46-A

47-B

48-A

49-C

50-D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Trần Thủ Độ Lần 3. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Chí Thanh Lần 3
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Nguyễn Tất Thành Lần 3

Chúc các em học tập tốt!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button