Lớp 7

Đề thi HSG cấp trường môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Đinh Tiên Hoàng

Dưới đây là Đề thi HSG cấp trường môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Đinh Tiên Hoàng. Đề thi gồm có các câu hỏi trắc nghiệm và tự luận sẽ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập nắm vững các kiến thức, các dạng bài tập để chuẩn bị cho kỳ thi sắp đến. Các em xem và tải về ở dưới.

TRƯỜNG THCS ĐINH TIÊN HOÀNG

TỔ KHOA HỌC XÃ HỘI

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI

MÔN: TIẾNG ANH 7

Năm học: 2020-2021

(Thời gian làm bài: 120 phút)

I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân. (1m)

1. a. raised             b. practised            c. talked                d. liked

2. a. catch              b. chat                   c. watch                 d. chemistry

3. a. weight           b. height                c. eight                  d. ate

4. a. see                 b. sit                      c. sauce                  d. pleasure

5. a. age                 b. gate                   c. guest                  d. girl

6. a. hour               b. horrible              c. here                    d. hundred

7. a. oranges          b. washes               c. watches             d. stores

8. a. sound             b. house                 c. should                d. scout

9. a. early               b. first                    c. near                    d. learn

10. a. spoon           b. food                  c. noon                  d. flood

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (2ms)

1. When my brother and I (be)……………………………………………..children, we (have)…………………………………………………two cats and a dog.

2. It’s 8.00 now. We (learn)…………………………………………………….math.

At 9.00, we (have)…………………………………………………a history class.

3. Lien’s brother is an architect but he (not work)………………………..at the moment.

4. How much it (cost)………………………………….. to mail a letter to England?

5. We are decorating our house because we (have)…………………..a birthday party tonight.

6. They (travel)………………………………………….to the USA next month

7. Would you like me (help)…………………………you with your homework tonight?

8. My sister gets used to (go)……………………………….out on Saturday nights.

III. Chọn đáp án đúng để hoàn thành các câu sau. (1,5ms)

1. Playing chess after dinner sounds…………………. to me.

A. boring               B. bored                C. boringly            D. boredom

2. We may know the land very well, but we know very…………….. about the oceans.

A. few                   B. little                  C. much                 D. a little

3. I received a letter………………..my friend yesterday.

A. from                 B. by                     C. on                     D. at

4. As a child, he………………………. his parents.

A. ought obey       B. ought obeying C. ought to obey   D. ought to obeying

5. She needed…………………………….these postcards to her friends.

A. to send              B. sending             C. sent                   D. sends

6. Hung and his brother……………………….. at home yesterday.

A. didn’t are          B. wasn’t               C. weren’t              D. not were

7. She talked to her friends………………………..her vacation in da lat.

A. about                B. on                     C. with                  D. for

8. He caused an accident because he was driving too………………………

A. fastly                B. fast                    C. very fast            D. much fast

9. Of all the students in my class, Nam is……………………….

A. tallest                B. taller                 C. tall                    D. the tallest

10……………………… my next birthday.

A. I am 14 on        B. I will be 14th    C. I will be 14 on D. I am going to be 14 on

11. Are there…………………… for me this morning?

A. any letters         B. Letter                C. any letter          D. some letters

12. My father is a……………………. football player.

A. skill                  B. skilled               C. skillfully           D. skillful

13. My sister doesn’t want to drink coffee, and…………………….

A. I do either         B. I do, too            C. so do I               D. neither do I

14. Tuan is a good student. He always answers the teacher’s questions………

A. quick                B. quickly             C. too quick          D. very quick

15. Living in the city is…………………..than in the countryside.

A. more noisy       B. noisier               C. noisyer              D. less noisy

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. (1m)

1. My sister has a big……………………………………………..of stamps. (Collect)

2. My favorite subject at school is physical…………………………………. (educate)

3. The most popular……………………………………..at recess is talking. (act)

4. What a…………………………………………………………….picture! (wonder)

5. I live in a………………………………………………..house by the sea. (Love)

6. My friend and I write to each other………………………………………. (regular)

7. Guitar is a……………………………………………………..instrument. (music)

8. I have……………………………………..time to play than my friends do. (little)

9. You should do morning exercises to have a……………………………body. (health)

10. Where is the…………………………………………………….restaurant? (near)

V. Tìm và khoanh tròn lỗi sai trong mỗi câu sau. (1m)

1. It takes (A) Huy three hours (B) doing (C) his homework (D) every evening.

2. Viet not got (A) up early (B) and do (C) morning exercises (D) yesterday.

3. Does (A) Nam’s mother go always (B) to work (C) by bus (D)?

4. My father has (A) less (B) days off (C) than (D) Tim’s father.

5. Hoa prefers (A) reading (B) books to (C) play (D) video games.

6. After each (A) lesson we often have (B) a ten-minutes (C) rest (D).

7. Million (A) of foreign (B) visitors come (C) to Vietnam every year (D) on their holiday.

8. Sorry, you can’t (A) speak (B) to Lan because she has (C) a bath (D).

9. My sister likes (A) playing badminton but (B) she doesn’t (C) play it very good (D).

10. My brother doesn’t like (A) durians, and (B) I don’t (C) like them, too (D).

VI. Viết lại câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho. (2ms)

1. Do you have a cheaper computer than this?.

Is this……………………………………………………………………………….?

2. The new refrigerator is bigger than the old one.

The old refrigerator………………………………………………………………….

3. She is a good badminton player.

She plays………………………………………………………………………………

4. My brother likes playing soccer better than watching TV.

My brother prefers……………………………………………………………………

5. We have a two-month summer vacation.

Our summer vacation lasts…………………………………………………………..

6. You shouldn’t go there alone.

You had………………………………………………………………………….

7. What is you daughter’s age, Mrs Nga?

How…………………………………………………………………………….?

8. I spend two hours doing my washing every day.

It takes…………………………………………………………………………….

VII. Đọc đoạn văn sau.

A. Chọn từ thích hợp cho sẵn và điền vào chỗ trống, có 1 từ thừa (0,5ms)

becomes, events, live, programs, broadcasts, much

Nowadays, television 1………………………….. very popular. Both old and young people enjoy watching it very 2……………………………… TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition to the news, TV stations also broadcast many interesting 3…………………………….. such as sports, music, cartoons, wildlife, popular science, reports, contests, movies, etc.

At present, people can enjoy a 4……………………….. program on TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV programs of important 5……………………………. and international football matches.

B. Trả lời các câu hỏi sau. (1m)

1. Who enjoy watching television?

………………………………………………………………………………………….

2. What program helps us see events at the same time as they are happening?

……………………………………………………………………………………………..

3. What do we often watch in our country?

………………………………………………………………………………………..

4. Do you have a television set at home?

…………………………………………………………………………………………

5. Which programs on TV do you like watching?

……………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1a        2d        3b        4d        5a        6a        7d        8c        9c        10d

II. (2ms) Mỗi động từ đúng được 0,2 điểm

1. were/ had

2. are learning/ will have

3. isn’t working

4. does it cost

5. are going to have

6. will travel

7. to help

8. going

III.(1,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1A       2B       3A       4C       5A       6C       7A       8B       9D       10C    

11A     12D     13D     14D     15B

IV. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. collection 2. education 3. activity 4. wonderful 5. lovely

6. regularly 7. musical 8. less 9. healthy 10. nearest

V. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1C       2A       3B       4B       5D       6C       7A       8C       9D       10D

VI. (2ms) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Is this the cheapest computer you have?

2. The old refrigerator is smaller than the new one

3. She plays badminton well.

4. My brother prefers playing soccer to watching TV

5. Our summer vacation lasts two months

6. You had better not go there alone

7. How old is your daughter, Mrs Nga?

8. It takes me two hours to do my washing every day.

VII. A. (0,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. becomes

2. much

3. programs

4. live

5. events

B. (1m) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Both old and young people enjoy watching TV.

2. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening

3. We often watch live TV programs of important events and international football matches.

4. Ss’ answers

5. Ss’ answers

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Đề thi HSG cấp trường môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Đinh Tiên Hoàng. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng đề kiểm tra này sẽ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập tốt và có kết quả thật cao kì thi chọn học sinh giỏi sắp đến.

Chúc các em học tốt! 

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục: 

  • Đề thi HSG cấp trường môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Trần Văn Ơn
  • Đề thi HSG cấp trường môn Tiếng Anh 7 năm 2020 có đáp án trường THCS Ninh Thành

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button