HomeĐề thi THPT quốc gia năm 2020

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh 2020 có đáp án mã đề 85

Like Tweet Pin it Share Share Email
Like và share giúp mình phát triển website nhé.
  •  
  •  

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh 2020 có đáp án mã đề 85

Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT QG năm 2020 môn Tiếng Anh mã đề 85 gồm 50 câu hỏi theo cấu trúc đề thi chính thức có đáp án giúp các em ôn tập lại các kiến thức.

Tóm tắt bài viết:

  • 1. Đề thi
  • 2. Đáp án

 

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh (mã đề 85) có đáp án

Đề thi thử gồm 50 câu hỏi bám sát theo chương trình học môn Tiếng Anh lớp 12. Sau khi hoàn thành bài thi các em có thể so sánh với đáp án ở cuối bài viết để kiểm tra kết quả.

Phần 1: Đề thi

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 1: It is said the Robinhood robbed ____ rich and gave the money to ____ poor.

A. a/ a

B. a/ the

C. the/ the

D. the/ a

Câu 2: Tom invited us to come to his party, ____ ?

A. couldn’t he

B. wasn’t he

C. hadn’t he

D. didn’t he

Câu 3: Only after she ____ from a severe illness did she realise the importance of good health.

A. would recover

B. has recovered

C. had recovered

D. was recovering

Câu 4:  Sometimes she does  not agree ____ her husband about child rearing but they soon find the solutions.

A. with

B. for

C. on

D. of

Câu 5: ____ New York is not the capital of the USA, it is the home of the United Nations.

A. Because

B. Although

C. Otherwise

D. In spite of

Câu 6: There was plenty of time. She ____ .

A. mustn’t have hurried

B. must not hurry

C. needn’t have hurried

D. couldn’t have hurried

Câu 7: By the end of this month I ____ for this company for two years.

A. will work

B. will be working

C. have been working

D. will have been working

Câu 8: It wasn’t an awful experience. It was the worst thing ____ has ever happened to me.

A. that

B. what

C. why

D. which

Câu 9: We ____ touch since we ____ school three years ago.

A. lost / have left

B. have lost / left

C. have lost / leave

D. were losing / had left

Câu 10: The presenter started his speech with a few ____ jokes to build rapport with the audience.

A. whole-hearted

B. light-hearted

C. soft-hearted

D. kind-hearted

Câu 11: John asked me ____ that film the night before.

A. if  had I seen

B. if I had seen

C. had I seen

D. that I saw

Câu 12: John cannot make a ____ to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car.

A. decisive

B. decide

C. decisively

D. decision

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underline part differs from three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 13:

A. believes

B. attracts

C. begins

D. delays

Câu 14:

A. various

B. garden

C. farm
D. harm

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underline part differs from three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 15:

A. enthusiasm

B. concentrate

C. experience

D. certificate

Câu 16:

A. interviewee

B. interview

C. industry

D. interviewer

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 17: The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.

A. difficult

B. expensive

C. complicated

D. simple

Câu 18: The manager in this company is always courteous to customers.

A. gentle

B. disappointed

C. impolite

D. optimistic

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Câu 19:

Jim: “ This dictionary is for you. I hope you will find it useful.”

Mai : ” _______ .”

A. Thanks. I’ll do it

B. No problem!

C. Thanks. It’s very kind of you

D. Yes, please

Câu 20: John and Mike are talking about Mike’s new car.

– John: ”     ”

– Mike: “Thanks. I’m glad to hear that.”

A. What a nice car!

B. Where did you buy your car?

C. Your car is new, isn’t it?

D. My car is very expensive.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 21: Our parents join hands to give us a nice house and a happy home

A. work together

B. give a hand

C. take hand

D. shake hands

Câu 22: There was a long period without rain in the countryside last year so  the harvest was  poor.

A. epidemic

B. flood

C. drought

D. famine.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 23: He was very tired. However, he agreed to help me with my work.

A.    As tired as he was, he agreed to help me with my work.

B.    Despite being very tired, he agreed to help me with my work.

C.    Because tired he was, he agreed to help me with my work.

D.    Tired though he was, but he agreed to help me with my work.

Câu 24: They are my two sisters. They aren’t teachers like me.

A.    Unlike me, neither of my two sisters aren’t teachers.

B.    They are my two sisters, both of those are teachers like me.

C.    They are my two sisters, neither of whom is teacher like me.

D.    They are my two sisters who neither are teachers like me.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 25: The policeman warned the tourists not walking alone in empty streets at night.

A. in

B. at night

C. not walking

D. The policeman

Câu 26: The lion has long been a symbol of strength, powerful and cruelty

A. long been

B. symbol

C. strength

D. powerful

Câu 27: The novel was such interesting that I read it from the beginning to the end in 4 hours.

A. such
B. it

C. in

D. beginning

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 28: “ Do you watch television every evening, Jane?”, said Peter.

A.    Peter asked Jane did she watch TV every evening.

B.    Peter asks Jane if does she watch TV every evening.

C.    Peter asked Jane if she’d watched TV every evening.

D.    Peter asked Jane if she watched TV every evening.

Câu 29: This is the first time I have attended such an enjoyable wedding party.

A.    I had the first enjoyable wedding party.

B.    I have never attended such an enjoyable wedding party before.

C.    My attendance at the first wedding party was enjoyable.

D.    The first wedding party I attended was enjoyable.

Câu 30: She raised her hand high so that she could attract her teacher’s attention.

A.    She had such a high raising of hand that she failed to attract her teacher’s attention

B.    Though she raised her hand high, she could not attract her teacher’s attention.

C.    Because her teacher attracted her, she raised her hand high.

D.    To attract her teacher’s attention, she raised her hand high.Read the following passage and

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Smart cards and mobile phones are becoming an increasingly popular way to make all sorts of payments. Even now, in Japan thousands of transactions, from paying rail tickets to picking up the groceries, take place every day with customers passing their handsets across a small flat-screen device. And predictions in the world of finance reckon that payments using mobile phones will have risen to more than $50 billion in the very near future.

What’s the appeal of e-cash? Compared to cheques or credit cards, it offers the speed of cash, but more so. It takes just one tenth of a second to complete most transactions and as no change is required, errors in counting are eliminated. Fraud and theft are also reduced and for the retailer, it reduces the cost of handling money. Sony’s vision of having a chip embedded in computers, TVs and games consoles means that films, music and games can be paid for easily without having to input credit card details.

And what about the future of the banks? Within their grip on the market, banks and credit- card firms want to be in a position to collect most of the fees from the users of mobile and contactless-payment systems. But the new system could prove to be a “disruptive technology” as far as the banks are concerned. If payments for a few coffees, a train ticket and a newspaper are made every day by a commuter with a mobile, this will not appear on their monthly credit card statements but on their mobile phone statements. And having spent fortunes on branding, credit-card companies and banks do not want to see other payment systems gaining popularity. It’s too early to say whether banks will miss out and if so, by how much. However, quite a few American bankers are optimistic. They feel there is reason to be suspicious of those who predict that high-street banks may be a thing of the past. They point out that Internet banking did not result in the closure of their high-street branches as was predicted. On the contrary, more Americans than ever are using local branches. So, whether we’ll become a totally cash-free society remains open to contention.Câu 31: What is the main idea of the first paragraph?

A.    The increasing popularity of new payment methods.

B.    The absence of traditional payment methods.

C.    Japan’s advanced forms of payment.

D.    Predictions of future payment methods.

Câu 32: Why does the author mention “a small flat-screen device” in the first paragraph?

A. to criticize the e-cash system

B. to inform the e-cash system

C. to exemplify the e-cash system

D. to praise the e-cash system
Câu 33: Which of the following is NOT true about the strong point of e-cash?

A. faster speed

B. reduced cost

C. fewer mistakes

D. no fraud

Câu 34:   The word “embedded” in the second paragraph is closest in meaning to     .

A. isolated

B. generated

C. manufactured

D. integrated

Câu 35:  The word “grip” in the third paragraph is closest in meaning to     .

A. success

B. power

C. range of branches

D. wealth

Câu 36: The author mentions the case of commuters in the third paragraph to illustrate     .

A.    the transferability of the system

B.    the modern technology of the e-cash system

C.    the banks’ cooperation with credit-card companies

D.    a possible drawback of the system

Câu 37: The word “their” in the third paragraph refers to     .

A. Internet banking

B. American bankers

C. credit cards

D. high-street hanks

Câu 38: How does the writer seem to feel about the future of banks?

A. uncertain

B. pessimistic

C. optimistic

D. neutralRead the following passage and

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best each of the numbered blanks.

Most people think of computers as very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer had  been  worked  out  over  two  centuries  ago  by  a  man  (39) ____ Charles  Babbage.  Babbage  was  bom  in   1791  and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines which he called “engines”. But despite the fact that  he (40) ____ building some of these, he never finished any of them. Over the years, people have argued (41) ____ his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building(42) ____ engine based on one of Babbage’s designs. (43) ____ has taken six years to complete and more than four thousand parts have been specially made.

Whether it works or not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage’s work.

Câu 39:

A. called

B. written

C. recognized

D. known

Câu 40:

A. wanted

B. made

C. missed

D. started

Câu 41:

A. whether

B. why

C. though

D. until

Câu 42:

A. an

B. the

C. some

D. that

Câu 43:

A. They

B. It

C. One

D. HeRead the following passage and

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The Singapore Science Centre is located on a six-hectare site in Jurong. At the centre, we can discover the wonders of science and technology in a fun way. Clap your hands and colorful bulbs will light up. Start a wheel spinning and it will set off a fan churning. It is a place to answer our curiosity and capture our imagination.

The centre features over four hundred exhibits covering topics like solar radiation, communication, electronics, mathematics, nuclear energy and evolution. It aims to arouse interest in science and technology among us and the general public. The centre is the first science one to be established in South East Asia. It was opened in 1977 and it now receives an average of one thousand, two hundred visitors a day. The exhibits can be found in four exhibition galleries. They are the Lobby, Physical Sciences, Life Sciences and Aviation. These exhibits are renewed annually so as to encourage visitors to make return visits to the centre.

Instead of the usual “Hand off” notices found in exhibition halls, visitors are invited to touch and feel the exhibits, push the buttons, turn the cranks or pedals. This is an interesting way to learn science even if you hate the subject. A Discovery Centre was built for children between the ages of three and twelve. This new exhibition gallery was completed in 1985. Lately this year a stone-age exhibit was built. It shows us about the animals and people which were extinct.

Câu 44: What can be the best title of the passage?

A. Singapore Science Centre

C. Science Centre

D. Discovery Centre

Câu 45: The word “It” in paragraph 2 refers to     .

A. solar radiation

B. the general public

C. the centre

D. evolution

Câu 46: According to the paragraph 2, which of the following is NOT true about the Singapore Science Centre?

A. The centre was not opened until 1977.

B. Visitors are encouraged to return to the centre.

C. The centre is the first one established in the world.

D. The exhibits in the centre cover a wide range of topics.

Câu 47: It is stated in paragraph 2 that _________.

A. there are only several exhibits in the science centre

B. the science centre makes people interested in science and technology

C. only students can visit the science centre

D. visitors don’t want to come back to the science centre

Câu 48:  What does “Hand off” in paragraph 3 means?

A. Don’t touch

B. Don’t stand on

C. Touch

D. Keep away

Câu 49: It is indicated in paragraph 3 that ______ .

A.    if you hate science you will never learn the subject even you visit the centre

B.    children under 3 are not allowed to visit the centre

C.    it is impossible for visitors to touch and feel the objects in the centre

D.    the “Hand off” notice is not found in the centre

Câu 50: The author mentions all of the following in the passage EXCEPT     .

A.    The centre is located in Jurong

B.    There are four exhibition galleries in the centre.

C.    The centre is the biggest in Asia.

D.    The exhibits are renewed every year.

Phần 2: Đáp án

1 C 11 B 21 A 31 A 41 A
2 D 12 D 22 C 32 C 42 A
3 C 13 B 23 B 33 D 43 B
4 A 14 A 24 C 34 D 44 A
5 B 15 B 25 C 35 B 45 C
6 C 16 A 26 D 36 D 46 C
7 D 17 D 27 A 37 B 47 B
8 A 18 C 28 D 38 A 48 A
9 B 19 C 29 B 39 A 49 D
10 B 20 A 30 D 40 D 50 C

 

Comments (0)

Trả lời

Your email address will not be published. Required fields are marked *