HomeĐề thi THPT quốc gia năm 2020

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Like Tweet Pin it Share Share Email
Like và share giúp mình phát triển website nhé.
  •  
  •  

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi

Read the following passage and mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best first each of the numbered blank from 1 to 5

American  folk   music   originated with  (1) ________  people at a time when the rural population was isolated and music was not (2) ________  spread by radio, records, or music video. It was (3)  ________ by oral traditional and is noted for its energy ,humor, and emotional impact. The  ________ major source of aerly American folk songs was music from the Bristish Isles , but songs from Africa as songs of the American Indians have significant part in its heritage. Later settler from other countries also contributed songs. In the nineteenth century, composer Steven Foster wrote some of the most enduringly popular of all American songs ,(4)  soon became part of the folk tradition. Beginning in the 1930s , Woody Guthrie gained great popularity by adapting melodies and lyrics and supplying new ones as well. In the 1950s and 1960s , singer – composers such as Peter Seeger , Bob Dylan , Joan Baez continued this tradition by “urban” folk music. Many of these songs deal (5)  ________    important social issue, such as racial intergration and the war   in Vietnam.

Question 1: A. typical

B. ordinary

C. common

D. popular

Question 2: A. yet

B. still

C. until

D. even

Question 3: A. transferred

B. transited

C. transmitted

D. transformed

Question 4: A. who

B. which

C. that

D. this

Question 5: A. with

B. in

C. by

D. at

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following question.

Question 6: In order to better understand English, the students incorporated gramar, vocabulary, and speaking in their stidies.

A. Combined

B. granted

C. scrutinized

D. skipped

Question 7: Some of the rude drivers, on the road today are the ones who will not allow other cars to merge into traffic.

A. blend

B. concentrate

C. secede

D. desensitize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following question.

Question 8: Slavery was abolished in the US in the 19th century.

A. eradicated

B. instituded

C. eliminate

D. required

Question 9: The distinction between schooling and education implied by this remark is important.

A. odd

B. implicit

C. obscure

D. explicit

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closet in meaning to each of the following question.

Question 10: “I would like you not to play computer games any more, Amber” said her mother.

A. Amber’s mother would rather she doesn’t play computer games any more.

B. Amber’s mother would rather her not to play computer games any more

C. Amber’s mother would rather she didn’t play computer games any more.

D. Amber’s mother would rather she wouldn’t play computer games any more.

Question 11: It is a pity that I can’t speak English as native speaker.

A. I wish I could speak English as a native speaker

B. I wish I couldn’t speak English as a native speaker

C. I wish I can speak English as a native speaker

D. I wish I have spoken English as a native speaker
Question 12: The music was so loud that we had to shout to each other.

A. We didn’t say loud enough for us to hear each other

B. The music was too loud that we had to shout to each other.

C. We didn’t say loud enough to hear each other

D. Because of loud music,we had to shout to each other.

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the pronunciation in each of the following questions.

Question 13:

A. appreciate

B. efficient

C. suspicious

D. apprentice

Question 14:

A. assure

B. press

C. blessing

D. classic

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 15: A. punishment

B. behavior

C. influence

D. regional

Question 16: A. acquaintance

B. symbolize

C. etiquette

D. socialize

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part needs correction in each of the following questions.

Question 17: Ceramic can be harder, light, and more resistant to heat than metals.

A. light

B. resistant

C. heat

D. metals

Question 18: It is now believed that some damage to tissues may result from exposing it to frequent X-ray.

A. believed

B. to tissues

C. from

D. it to

Question 19: The museum contains sixth century sculptures, eighteenth century swords and the dress won by nineteenth century royal family.

A. contains

B. eighteenth

C. the dress won

D. by nineteenth.

 

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of ther following questinons.

Question 20: The rhinoceros, whose numbers have dropped alarmingly recently, has been declared a/an  species.

A. danger

B. endanger

C. endangered

D. dangerous

Question 21: A curriculum that ignores ethnic tensions, racial anlagonisms, cultural ______and religiousdifferences is not relevant.

A. conlacts

B. barriers

C. diversity

D. levels

Question 22: Elizabeth explained during the meeting that it was a  of what should have priority.

A. belief

B. fact

C. possibility

D. question

Question 23: A recent survey has shown that supporters of equal partnership in marriage are in the   _______

A. crowd

B. particular

C. obligation

D. majority

Question 24: The effects of literacy often extend  ______  personal benefits.

A. after

B. beneath

C. over

D. beyond

Question 25: Instructors from the same ecological and vocational background as illiterates are more successful in literacy classes than school-teachers.

A. carrying out

B. pulling out

C. acting out

D. calling out

Question  26: For a public campaing to  succeed,  it  is  important  to make  ______ of existing social organizations as well as other relations.

A. fun

B. advantage

C. benefit

D. use

Question 27: The British and the American share the same language, but in other aspects they are as different as _____

A. cats and dogs

C. salt and pepper

D. here and there

Question 28: Had it not been for your support, we couldn’this plan.

A. have completed

B. complete

C. be completed

D. have been completed

Question 29: – I have gone to the doctor’s to have a check up.

– You ____. You just had your check-up last week!

A. didn’t need to go

B. needn’t have gone

C. needn’t go

D. don’t need to go

Question 30: In the kitchen there is a table .

A. beautiful large round wooden

B. large beautiful wooden round

C. wooden round large beautiful

D. round large vvooden beautiful

Question 31: Everyone knows about pollution problems, but not many people have any solution.

A. come up with

B. looked into

C. thought over

D. got round to

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 32: Two friends Diana and Anne are talking about Anne’s new hairstyle.

– Diana: “ That new hairstyle suits you perfectly, Anne.”

– Anne “ …………..”

A. Never mind

B. Don’t   mention it

C. Thank you

D. You re welcome.

Question 33: Mary is talking to a porter in the hotel lobby Porter: “Shall I help you with your suitcase?” Mary: “  .”

A. Not a chance.

B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more.

D. What a pity!

Read the following pasage and mark the letter A. B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 34 to 40.

As computers have become powerful tools for rapid and economic of production of picture, computer graphics has emerged as one of the most rapidly growing fields in computers scienee. It such used routinely in such diverse areas as business, industry, government, research, training, and madiecine.

One of of the initial uses of computer graphics and ultimately its greatest use, been as an aid to design, generally referred to as computer – aided degign (CAD). One of its greatest advantages is that designers can see how an object will lock after construction and make changes freely and much more quickly than with hands drafting. For three-dimensional rendering of machine parts, engineers rely heavily on CAD. Automobile, spacecraft, aerospace, and ship designers use CAD terluaiques to design vehicles and test their pertomance. Building designs are also created with computer graphics systems. Architect can design a building layout create a three-dimersional model, and even go for simulated “walk” through the rooms or around the outside of the building.

Business graphics is another rapidly growing are of computer graphics, where it is to create graphs, charts, and cost models summarize financial, statistical, msthematieal, scientific, and economic data. As an education aid, computer also has creative and commencial art applications, where it is used in advertissing, publishing and film productions, particulurly for computer animation, which is achieved by a sequential process.

Question 34: What does the passage mainly discuss?

A. Routine uses of computers

B. Computer graphic applications

C. The rapidly grown ag field of camrater science

D. Computers as the architects af the future

Question 35: The word “it” in line 2 refers to …………….

A. computer graphics

B. computer science

C. field

D. computer

Question 36: According to the passage, engineers use CAD for ……………

A. A simulated “walk” through modal rooms

B. Rendering machine parts

C. Making cost models

D. Advertising products

Question 37: Which of the following is NOT mentioned as a use of computer graphic in business?

A. charts

B. cost models

C. graphs

D. hiring

Question 38: The word”applications” in the third paragraph means …………….

A. jobs

B. uses

C. creators

D. layers

Question 39: It can be inferred from the last paragraph that………. relies heavily on computer graphics

B. growing crops

C. producing drugs

D. Playing sports

Question 40: The author’s tone in this passage is………………………….

A. sarcastic

B. neutral

C. pessimistic

D. doubtful

Read the following pasage and mark the letter A. B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 48.

Another critical factor that plays a part in susceptibility to colds is age. A study done by the University of Michigan School of Public Health revealed particulars that seem to hold true for the general population. Infants are the most cold-ridden group, averaging more than six colds in their first year. Boys have more colds than girls up to age three. After the age of three, girls are more susceptible than boy’s , and teenege girls average three colds a year to boy’s two.

The general incidence of continues to decline into maturity. Elderly people who are in good health have as few as one or two colds annually. One exception is founds among people in the twentics, especially women, who show a rise in cold infections, because people in this age group are most likely to have young children. Adults who delay having children until thirties forties experience the same sudden increase in cold infections.

The study also found that economics play an important role. As income increases, the frequency at which are reported in the family decreases. Families with the lowest income suffer about a third more colds than families at the lower end. Lower income generally forces people to live in more cramped quarters than those typically occupied by wealthier by wealthier people, and crowding increses the opportunities for the cold virus totravel from person to person. Low income may also adversely influence diet. The degree to which poor nutrition affects susceptibility to colds is not yet clearly established, but an inadequate diet is suspected of lowering resistance generally.

(source: TOEFL reading)

Question 41: Which of the following is closet in meaning to the word “particulars” in line 22?

A. Minor errors

B. specific facts

C. small distinctions

D. individual people

Question 42: What does the author claim about the study discussed in the passage?

A. It contains many inconsistencies

B. It specializes in children

C. It contradicts the results of earlier studies in the field

D. Its results apparently are relevant for the population as a whole

Question 43: It maybe inferred from the passage that which of the following groups of people is most likely to catch colds?

A. infant boys

B. oung girls

C. teenage boys

D. elderly women

Question 44: There is information in the second paragraph of the passage to support which  of the following conclusions?

A. Men are more susceptible to cold than women

B. Children infect their parents with colds.

C. People who live in a cold climate have more colds than those who live in a warm one.

D. People who don’t have children are more susceptible to colds than those who do.

Question 45: The phrase “in this age group” refers to

A. Infants

B. People in their twenties

C. People in their thirties and forties

D. Elderly people

Question 46: The author’s main purpose in writing the last paragraph of the passage is to

A. Explain how cold viruses are transmitted

B. Prove that a poor diet cause colds

C. Discuss the relationship between income and frequency of colds

D. Discuss the distribution of income among the people in the study

Question 47: The word “cramped” is closest in meaning to

A. Cheap

B. Crowded

C. depressing

D. simple

Question 48: The author’s tone in this passage could best be described as

A. Neutral and objective

B. Humorous

C. Tentative but interested

D. Highly critical

Mark the letter A,B,C,or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: She tried very hard to pass the driving test. She could hardly pass it.

A. Although she didn’t try hard to pass pass the driving test, she could pass it.

C. Hard as she tried, she could hardly hard pass the driving test

D. She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily

Question 50: We didn’t want to spend a lot of money. We stayed in a cheap hotel

A. In stead of spending a lot of money, we stayed in a cheap hotel.

B. In spite of spending a lot of money, we stayed in a cheap hotel

C. We stayed in a cheap hotel, but we had to spend a lot of money.

D. We didn’t want to spend a lot of money. We stayed in the cheap hotel

THE END

 

 

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 B 2 A 3 C 4 B 5 A
6 A 7 A 8 B 9 D 10 C
11 A 12 D 13 D 14 A 15 B
16 A 17 A 18 D 19 C 20 C
21 C 22 D 23 D 24 D 25 A
26 D 27 B 28 A 29 B 30 A
31 A 32 C 33 B 34 B 35 A
36 B 37 D 38 B 39 A 40 B
41 B 42 D 43 A 44 B 45 C
46 C 47 B 48 A 49 C 50 A

-/-

 

Comments (0)

Trả lời

Your email address will not be published. Required fields are marked *