HomeĐề thi THPT quốc gia năm 2020

Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia năm 2020 môn Anh mã đề 89

Like Tweet Pin it Share Share Email
Like và share giúp mình phát triển website nhé.
  •  
  •  

Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia năm 2020 môn Anh mã đề 89

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh có đáp án chi tiết mã đề 89 gồm 50 câu hỏi theo cấu trúc đề thi chính thức có đáp án giúp các em ôn tập lại các kiến thức.

Tóm tắt bài viết:

  • 1. Đề thi
  • 2. Đáp án

 

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh có đáp án chi tiết (mã đề 89)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh gồm 50 câu hỏi bám sát theo chương trình học môn Tiếng Anh lớp 12. Sau khi hoàn thành bài thi các em có thể so sánh với đáp án ở cuối bài viết để kiểm tra kết quả.

Phần 1: Đề thi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blank.       

Early writing and Alphabets

When people first began to write, they did not use an alphabet. Instead, they drew small  pictures to (01)______ the objects they were writing about. This was very slow because there was a different picture for any  word.

The Ancient Egyptians had a (02)______ of picture writing that was described  hieroglyphics. The meaning of this writing was forgotten for a very long time but in 1799 some scientists discovered  a stone near Alexandria, in Egypt. The stone had been there for  (03)______ a  thousand  years.  It  had  both  Greek  and  hieroglyphics  on  it  and researchers were finally able to understand what the hieroglyphics meant.

An alphabet is quite different (04)______ picture writing. It  consists of letters or symbols that represent a sound and each sound is just part of one word. The Phoenicians, who lived about 3,000 years ago, developed the modern alphabets. It was later improved by the Roman‘s and this alphabet is now used (05)______ throughout the world.

Question 01:

A. notice

B. show

C. appear

D. mark

Question 02:

A. practice

B. manner

C. plan

D. system

Question 03:

A. quite

B. more

C. over

D. already

Question 04:

A. at

B. from

C. before

D. between

Question 05:

A. broadly

B. widely

C. deeply

D. hugely

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 06:

– Mary: “Wow! What a nice coat you are wearing!”

– Daisy: “_____________”

A. Certainly. Do you like it, too?

B. Thanks. My mother bought it for me.

C. I like you to say that.

D. Yes, of course. It’s expensive.

Question 07:

– Kelvin: “Our team has just won the last football match.”

– Mike: “_____________”

A. Good idea. Thanks for the news.

B. Yes. I guess it’s very good.

C. Well, that’s very surprising!

D. Yes, it’s our pleasure.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 08:

A. particular

B. circumstances

C. environment

D. advertisement

Question 09:

A. pleasure

B. capture

C. picture

D. ensure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 10:

A. youngster

B. none
C. dozen

D. home

Question 11:

A. derrived

B. faced

C. hired

D. inclined

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 12: Pure sodium immediately combines with oxygen when is exposed to air.

A. combines

B. to air

C. is exposed

D. immediately

Question 13: The progress made in space travel for the early 1960s is remarkable.

A. progress

B. in space

C. made

D. for

Question 14: That these students have improved their grades because of their participation in the test review class.

A. because of

B. That

C. have improved

D. their participation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 15: By the end of last March, I________ English for five years.

A. will have been studying

B. had been studying

C. had been studied

D. will have studied

Question 16: It was announced that neither the passengers nor the driver________ in the crash.

A. was injured

B. injured

C. were injured

D. had injured

Question 17: I am sorry. I want________ to you, but I have been busy.

A. to write

B. writing

C. to have written

D. to have been writing

Question 18: You________ to your teacher like that. It was very rude.

A. shouldn’t have talked

B. mustn’t talk

C. shouldn’t talk

D. mustn’t have talked

Question 19: ________, he felt so unhappy and lonely.

A. In spite of his being wealth

B. Rich as was he

C. Despite his wealthy

D. Rich as he was

Question 20: All his plans for starting his own business fell________.

A. in

B. through

C. down

D. away

Question 21: The________ dressed woman in the advertisement has a pose smile on her face.

A. stylistic

B. stylishly

C. stylish

D. stylistical

Question 22: “Never say that again, ________?”

A. won’t you

B. do you

C. don’t you

D. will you

Question 23: If he is in trouble, it is his own fault, I personally wouldn’t________ a finger to help him.

A. give

B. turn

C. rise

D. bend

Question 24: ________ to the national park before, Sue was amazed to see the geyser.

A. Being not

B. Not having been

C. Not being

D. Having not been

Question 25: It was very________ of you to pay for all the drinks last night.

A. sensitive

B. thoughtful

C. grateful

D. nice

Question 26: He was________ speaker!

A. how a good

B. what a good

C. so a good

D. so good a

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27: We spent the entire day looking for a new house

A. all long day

B. day after day

C. all day long

D. the long day

Question 28: I used to meet him occasionally on Avenue.

A. one time

B. sometimes

C. in one occasion
D. none is correct

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 

Jupiter is the largest and most massive planet and is fifth in order of distance from the sun. It is well placed for observation for several months in every year and on average is the brightest of the planets apart from Venus, though for relatively brief periods Mars may outshine it. Jupiter’s less than 10 hour rotation period gives it the shortest day in the solar system in so far as the principal planets are concerned. There are no true seasons on Jupiter because the axial inclination to the perpendicular of the orbital plane is only just over 3° less than that for any other planet.

The most famous mark on Jupiter is the Great Red Spot. It has shown variations in both intensity and colour, and at times it has been invisible, but it always returns after a few years. At its greatest extent it may be 40,000 kilometres long and 14,000 kilometres wide, so its surface area is greater than that of Earth. Though the latitude of the Red Spot varies little, it drifts about in longitude.

Over the past century the total longitudinal drift has amounted to approximately 1200°. The latitude is generally very close to -22°, It was once thought that the Red Spot might be a solid or semisolid body floating in Jupiter’s outer gas. However, the Pioneer and Voyager results have refuted that idea and proven the Red Spot to be a phenomenon of Jovian meteorology. Its longevity may well due to its exceptional size, but there are signs that it is decreasing in size, and it may not be permanent. Several smaller red spots have been seen occasionally but have not lasted.

Question 29: According to the passage, which planet typically shines the most brightly?

A. Earth

B. Venus

C. Jupiter

D. Mars

Question 30: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Jupiter is bigger than all the other planets in the solar system.

B. A day in Jupiter is nearly 10 hours long.

C. The Red Great Spot moves more vertically than horizontally.

D. Scientists have proof showing that smaller red spots are increasing other Great Red Spots.

Question 31: The word “it” can be referred to________.

A. intensity

B. Jupiter

C. Great Red Spot

D. colour

Question 32: It can be inferred from the passage that________.

A. there are other structures on Jupiter that has the same size as the Great Red Spot

B. there are times when Great Red Spot cannot be observed from the earth

C. a day on Earth is shorter than a day on Jupiter

D. the Great Red Spot is the only structure on Jupiter

Question 33: According to the passage, Great Red Spot________.

A. is as big as the Earth

B. has different colours

C. is a solid structure floating in the air

D. has increased its size over the years

Question 34: The word “exceptional” mostly means________.

A. sustainable

B. extreme

C. temporary

D. infrequent

Question 35: The passage was probably taken from________.

A. a geology magazine

B. an art journal

C. a high school textbook

D. an archaeology

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 36: The bank announced that it was to merge with another of the high street banks.

A. associate

B. cooperate

C. assemble

D. separate

Question 37: He had never experienced such rudeness towards the president as it occurred at the annual meeting in May.

A. impoliteness

B. encouragement
C. politeness

D. measurement

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 38: Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive.

A. The new cinema was more expensive than we expected.

B. The new cinema impressed us because it was rather expensive.

C. We were very impressed by the new cinema, but we found it rather expensive.

D. We were not impressed by the new cinema at all because it looked rather expensive.

Question 39: “You should have finished the report by now,” John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report.

B. John said that his secretary had not finished the report.

C. John reminded his secretary of finishing the report on time.

D. John scolded to his secretary for not having finished the report.

Question 40: When I picked up my book I found that the cover had been torn.

A. Picking up my book, the cover had been torn.

B. On picking up the book, I saw that the cover had been torn.

C. Picked up, I saw that the cover of the book was torn.

D. The cover had been torn when my book picked up.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 41: “Make good use of your time. You won’t get such an opportunity again” said he to me.

A. He let me make use of my time because I wouldn’t get an opportunity again.

B. He advised me to make use of my time as I wouldn’t get an opportunity again.

C. He ordered me to make use of my time saying that I wouldn’t get an opportunity again

D. He offered me such an opportunity so that I could make good use of my time.

Question 42: Her living conditions were difficult. However, she studied very well.

A. Although she lived in difficult conditions, but she studied very well.

B. She studied very well thanks to the fact that she lived in difficult conditions.

C. Difficult as her living conditions, she studied very well.

D. She studied very well in spite of her difficult living conditions.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Until recently, most American entrepreneurs were men. Discrimination against women in business, the demands of caring for families, and lack of business training had kept the number of women entrepreneurs small. Now, however, businesses owned by women account for more than $40 billion in annual revenues, and this figure is likely to continue rising throughout the 1990s. As Carolyn Doppelt Gray, an official of the Small Business Administration, has noted, “The 1970s was the decade of women entering management, and the 1980s turned out to be the decade of the woman entrepreneur”. What are some of the factors behind this trend? For one thing, as more women earn advanced degrees in business and enter the corporate world, they are finding obstacles. Women are still excluded from most executive suites. Charlotte Taylor, a management consultant, had noted, “In the 1970s women believed if they got an MBA and worked hard they could become chairman of the board. Now they’ve found out that isn’t going to happen, so they go out on their own”.

In the past, most women entrepreneurs worked in “women’s” fields: cosmetics and clothing, for example. But this is changing. Consider ASK Computer Systems, a $22-million-a- year computer software business. It was founded in 1973 by Sandra Kurtzig, who was then a housewife with degrees in math and engineering. When Kurtzig founded the business, her first product was software that let weekly newspapers keep tabs on their newspaper carriers-and her office was a bedroom at home, with a shoebox under the bed to hold the company’s cash. After she succeeded with the newspaper software system, she hired several bright computer-science graduates to develop additional programs. When these were marketed and sold, ASK began to grow. It now has 200 employees, and Sandra Kurtzig owns $66.9 million of stock. Of course, many women who start their own businesses fail, just as men often do. They still face hurdles in the business world, especially problems in raising money; the banking and finance world is still dominated by men, and old attitudes die hard. Most businesses owned by women are still quite small. But the situation is changing; there are likely to be many more Sandra Kurtzigs in the years ahead.

Question 43: What is the main idea of this passage?

A. The computer is especially lucrative for women today.

B. Women today are better educated than in the past, making them more attractive to the business world.

C. Women are better at small business than men are.

D. Women today are opening more business of their own.

Question 44: The word “excluded” is closest meaning to__________.

A. often invited to

B. decorators of

C. not permitted in

D. charged admission to

Question 45: All of the following were mentioned in the passage as detriments to women in the business world EXCEPT__________.

A. Women were required to stay at home with their families.

B. Women faced discrimination in business.

C. Women lacked ability to work in business.

D. Women were not trained in business.

Question 46: According to the passage, Charlotte Taylor believes that women in 1970s__________.

A. were unrealistic about their opportunities in business management.

B. had fewer obstacles in business than they do today.

C. were unable to work hard enough to success in business.

D. were still more interested in education than business opportunities

Question 47: The author mentions the “shoesbox under the bed” in order to__________.

A. show the resourcefulness of Sandra Kurtzig

B. Show the frugality of women in business

C. Point out that initially the financial resources of Sandra Kurtzig’s business were limited

D. suggest that the company needed to expand

Question 48: The expression “keep tabs on” is closest meaning to__________.

A. pay the salaries of

B. keep records of

C. provide transportation for

D. recognize the appearance of

Question 49: The word “hurdles” can be best replaced by__________.

A. fences

B. obstacles

C. questions

D. small groups

Question 50: It can be inferred from the passage that the author believes that business operated by women are small because__________

A. many women fail at large businesses.

B. Women are not able to borrow money easily.

C. Women prefer a small intimate setting.

D. Women can’t deal with money

Phần 2: Đáp án

1.B 11.B 21.B 31._ 41.B
2.D 12.C 22.D 32.B 42.D
3.C 13.D 23.A 33.B 43.D
4.B 14.B 24.B 34.D 44.C
5.B 15.B 25.D 35.A 45.C
6.B 16.A 26.D 36.D 46.A
7.C 17.C 27.C 37.C 47.C
8.B 18.A 28.B 38.C 48.B
9.D 19.D 29.B 39.A 49.A
10.D 20.B 30.D 40.B 50.B

 

Comments (0)

Trả lời

Your email address will not be published. Required fields are marked *