Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /home/dfatfsyhhosting/public_html/onthihsg.com/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297

Giải bài tập Tiếng Anh 8, unit 13: Festivals.

Giải bài tập Tiếng Anh 8, unit 13: Festivals.
I. Watch the word in column A to its definition or meaning in column B.
 

A  B
1. council (n)
2. upset (adj)
3. yell (v)
4. festival (n)
5. carol (n)
6. husk (n)
7. judge (n)
8. custom (n)
a. a song of joy
b. a traditional way of behaving or doing something
c. the dry outer covering of grain
d. a person who decides who has won a contest
e. a group of people elected to manage affairs, make rules,
f. unhappy, worried or disappointed about something
g. a day or period of religious or other celebration
h. to give a loud sharp cry of pain, excitement, anger

 
1. ; 2. ; 3. ; 4. ; 5. ; 6. ; 7. ; 8.
 
II. Fill in each gap with one suitable compound noun in the box.
 
Bullfighting – ice – skating – bird – watching – weight – lifting – water-fetching –  air-conditioning – zebra –  crossing –  window – shopping
 
1. My father likes ………. He spends lots of hours watching the birds.
2. In ……………, a traditional public entertainment in Spain, bulls are fought and usually killed in a bullring.
3. ………… is the activity of lifting heavy objects as a sport or as exercise.
4. She enjoys looking at goods displayed in shop windows, so she goes ………. very often.
5. ………….. is the activity of skating on ice.
6.  In the ……….. contest, one person from each team has to run to the river to get the water.
7. ……………. is a system that mades the air inside a building, room or vehicle cool.
8. Pedestrians must cross the street on ………………
 
III. Change the following sentences info passive voice.
 
1. Clement Clarke Moore wrote the poem “A visit from Saint Nicholas”.
…………………………………………………………………………….
2. They performed Christmas songs for people in town.
…………………………………………………………………………….
3. Santa Claus gave children presents on Christmas Eve.
…………………………………………………………………………….
4. My father decorated the Christmas tree with colored lights.
…………………………………………………………………………….
5. Miss Thanh taught me to draw the Christmas cards.
…………………………………………………………………………….
6. Ba invited Liz to the rice-cooking festival.
…………………………………………………………………………….
7. They held the festival in the communal house yard.
…………………………………………………………………………….
8. The council leader awarded the first prize to the Mekong team.
…………………………………………………………………………….
 
IV. Put the verb into the correct form: present simple or past simple, active or passive.
 
Ex: The rice-cooking festival is held (hold) every two years.
 
1. It’s a big factory. Five hundred people ………… (employ) there.
2.  Water…………….(cover) most of the Earth’s surface.
3. The letter ……..(post) a week ago and it ……..(arrive) yesterday.
4. The boat ……..(sink) quickly but fortunately everybody ……..(rescue).
5.  Ron’s parents  ……..(die) when he was very young. He and his sister
……….. (bring) up by their grandparents.
6. The gate ………….(lock) at 6.30 pm every day.
7. Sue (bear) in London but she ……….(grow) up in the north of England.
8. We  …..(not/ play) football yesterday afternoon. The match……(cancel).
9. Originally the book  ………(write) in Spanish and a few years ago it…… (translate) into English.
10.I saw an accident last night. Somebody ……..(call) an ambulance but nobody ……….(injure) so the ambulance …….. (not/ need).
 
V. Change the following sentences info the passive voice or active voice.
 
1. Does Egypt export cotton to many countries?
………………………………………………………………………
2. The Christmas trees were decorated and put at the front doors.
………………………………………………………………………
3. Somebody must do something for these poor men.
………………………………………………………………………
4. Did Jack London write the novel “Martin I don”?
………………………………………………………………………
5. A new supermarket is going to be built next year.
………………………………………………………………………
6. They have just built a new church near my house.
………………………………………………………………………
7. People speak French and English in Canada.
………………………………………………………………………
8. Bell invented the telephone in 1876.
………………………………………………………………………
9. People say that he is the best doctor.
………………………………………………………………………
10. His painting will be exhibited for the first time by New Arts Gallery.
………………………………………………………………………
 
VI. Rewrite these sentences, using reported speech.
 
Ex: “I’m a student,” Tom said.
Tom said (that) he was a student.
 
1. “I’m living in London now,” Charles said.
……………………………………………………………………….
2. “You are my best friends,” Jane said to us.
……………………………………………………………………….
3. “I don’t know what Fred is doing,” Johnny said to me.
……………………………………………………………………….
4. “We are decorating our Christmas tree,” Hoa said.
……………………………………………………………………….
5. “I must go home now,” he said to his friends.
……………………………………………………………………….
6. “I can’t go out after 8 p.m,” Hoa said
……………………………………………………………………….
7. “I will come and see you as soon as I can,” she said to me.
……………………………………………………………………….
8. “John wants to come here but he isn’t very well,” Judy said.
……………………………………………………………………….
9. “I have to wear uniform when I am at school,” Susan said.
……………………………………………………………………….
10. ‘I’m going away for a few days. Ill phone you when I get back.” Judy said to me.
……………………………………………………………………….
11. “Run faster,” Ba said to his teammate.
……………………………………………………………………….
 
VII. Complete the sentences, using the correct form or tense of the verbs in the brackets.
 
1. Your poem…………..(should/ write) in English.
2. Yesterday afternoon, my father ………….(fix) his motorcycle while my mother ………….(cook) dinner.
3.It’s a serious problem. I don’t know how it  …………..(can/ solve).
4.  The teacher ordered Tom …………..(go) to the blackboard.
5.  I learned to swim when ……….(be) very young. I ……..(teach) by my father.
6. He said that his mother ……(not/ be) very well, so he  …..(can not/ go) to the party.
7. When we …….(meet) George and Linda yesterday, we ….(walk) through the park.
8. There is somebody walking behind us. I think we ………(follow)
9.  Paul told me that he (wake) up feeling ill so he ……..(not/ go) to work.
10.  My grandfather was a builder. He …….(build) this house many years ago.
 
VIII. Fill in the blank with one suitable preposition.
 
1. My mother is very keen ………. growing roses.
2. John is extremely fond …….. music.
3. We thanked them ……… all their help.
4.  Are you interested ……..a harvest festival?
5.  Wine is made ……….  grapes.
6. How many members participated …….. the rice-cooking contest?
7. The children are really looking forward ……….Tet holiday.
8. Santa Claus is based ……… the description of Saint Nicholas.
9. Two team members take part……… the water-fetching contests.
10.  They have to separate the rice ………. the husk and cook the rice.
 
IX. Complete the passage with the suitable words in the box.
Relatives –  top –  preparations – holiday –  put –  are –  although –  bought
 
Christmas is the biggest (1)…… 1 of the year in most of Britain. Celebrations start on 24 December, Christmas Eve, (2) ……   there have been several weeks of (3)…… beforehand. The Christmas trees, presents, food, drinks and decorations have been (4)…… . Christmas cards have already been sent to friends and (5)….. . About a week before Christmas, people usually (6)…… up their decorations and an angel on the (7) …….of the Christinas tree. Family presents (8)…… usually put under the tree.
 
X. Write, from the following sets of words and phrases, complete sentences. You can make all the necessary changes and additions.
 
1. you/ tidy/ the bedrooms/ yet?
…………………………………………………………………….
2. Christmas songs / often/ perform/ the churches.
…………………………………………………………………….
4. The celebration/ will/ hold/ tomorrow.
…………………………………………………………………….
5. The old man/ want/ visit/ village/ he/ born.
…………………………………………………………………….
6. While/ I/ dinner/ phone/ ring.
…………………………………………………………………….
7. She/ said/ she/ interest/ the rice-cooking contest.
…………………………………………………………………….
8. The grand prize/ give/ team/ most/ points.
…………………………………………………………………….
 
TEST FOR UNIT 13
 
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.
 
1. a. leader            b. spread              c. greeting   d. team
2. a. Christmas     b. character            c. school     d. church
3. a. design           b. describe           c. description        d. prize
4. a. urge              b. upset                c. husk                  d. rub
5. a. fetched         b. based                c. washed             d. added
 
II. Choose the word or phrase that best fits the blank.
 
1. Millions of Christmas cards ………. every year.
 
a. send        b. are sent   c. are sending       d. was sent
 
2. First prize was awarded ………. Jackie Stevens, the smallest girl on the team.
 
a. with        b. on           c. for           d. to
 
3. Jane saw her old friend while she ………….  the street.
 
a. crossed    b. is crossing        c. was crossing     d. had crossed
 
4. He had his father ………. his Christmas card.
 
a. decorated                   b. decorating        c. to decorate        d. decorate
 
5. I saw him ……………the flowers in the garden.
 
a. watering           b. watered            c. be watered        d. is watering
 
6. Paul is said ………. the brightest student in the class.
 
a. was         b. to be       c. being       d. he was
 
7. A contest in which participants have to fetch water from the river is called……… contest.
 
a. water-fetch       b. fetching-water c. water-fetching   d. fetch-water

8.  The poem, ……. by Clement Clarke Moore, became popular in the USA.
 
a that is written    b. which is written         c. which was written   d. that was written
 
9. They tried to make a fire by ………. pieces of bamboo together.
 
a. adding     b. separating        c. rubbing             d. taking
 
10. Hello, Joe. I didn’t expect to see you today. Sonia said you …… in hospital.
 
a. are                    b. were                 c. was                   d. should be
 
III. Fill in each blank with one appropriate word to complete the passage.
 
New Year is one of the most important (1)……… in the United States. On New Year’s Eve, most people go to the parties. At twelve o’clock (2) …… night, everyone says “Happy New Year” and they (3)………. their friend and relatives good luck. New Year’s parties usually lasts a long (4)……  Many people don’t go home (5)……… morning. Another holiday, Halloween, is mainly for children. On this holiday children (6)…….. as witches, ghosts or others. Most children go (7)…….. house to house asking for candy or fruit. If the people at the house do not give (8)……..  candy, the children will (9)……..  a trick on them. But this (10)…….  ever happens. Almost people give them candy or fruit.
 
IV. Supply the correct form of the words in brackets.
 
1. On Christmas Day, I often send my close friends ………. cards. (greet)
2. Paris is ……………. for the Eiffel Tower. (fame)
3. He has been an active ………….. in the contest. (participate)
4.  The school drama society will give a …………of Hamlet. (perform)
5. Last night, the TV program was very ………….. (interest)
6. I think these thick clothes are …………  for cold weather. (suit)
7. It’s …………  in England to eat turkey on Christmas Day. (tradition)
8. Over 200 ………… entered the race. (compete)
9. Santa Claus is based, on the ………… of Saint Nicholas in a poem. (describe)
10. Dad was-putting up the Christmas ……………… (decorate).
 
V. Choose word or phrase that needs correcting.
 
1. Thanks for invite me to the rice-cooking festival of your village.
       A                 B                         C                                 D
 
2. The judges try the finish products and the most delicious rice is the winner.
                                       A                             B             C                           D
 
3. The participants said that they have to separate the rice from the husk and then
                A                                    B                              C
cook the rice.
D
 
4. In 1823, Saint Nicholas was appeared in a poem called A Visit From Saint
     A                                        B             C               D
Nicholas.
 
5. Eight hundred years ago. Christmas songs were perform for people in towns
                                A                                   B               C                  D
and villages.
 
6. The winners of the fire-making contest are the first ones making a fire.
               A                          B                        C                    D
 
7. The character in the poem was a fat jolly man who wore a red suit
                                    A                                              B
and gave children presents in Christmas Eve.
            C                                    D
 
8. I’d rather to participate in the contest than watch it.
     A                  B                C                             D
 
9. Liz told that she was interested in the rice-cooking contest.
                A                    B               C          D 
 
10. An Englishman had someone designed a card to send Christmas
                                  A                    B                           C
greetings to his friends.
                      D
 
VI. Read the passage carefully, then write true (T) or false (F) for the following sentences.
 
Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty- first and February nineteen. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars. On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible.
 
1. Tet is also called Lunar New Year.
2. Tet usually occurs in late January or early February.
3. Vietnamese people make preparations for Tet several months beforehand.
4. On New Year’s Eve people usually stay awake until midnight.
5. Vietnamese people believe that they will have good luck on the first three days of Tet.
6. To Vietnamese people, Tet Nguyen Dan is a joyful occasion.
 
VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first.
 
1. Clement Clarke Moore wrote the poem in 1823.
The poem ………………………………………………………….
 
2. Christmas cards, should be sent a week before Christmas Day.
You …………………………………………………………………
3. “We are waiting for the school bus”, said the children.
 
The children said ……………………………………………………
 
4. Nobody has used this machine for years.
This machine  ………………………………………………………
 
5. Roses can’t possibly grow in such poor ground.
It is impossible  ………………………………………………………
 
6. They use recycled plastic to make toys and utensils.
Recycled …………………………………………………………………
 
7. She said to me, “Turn off all the lights when you go out.”
She  I …………………………………………………………………
 
8. The last time I played tennis was in 1990.
I haven’t …………………………………………………………………
 
9. ‘I’ll give you my phone number so that you can call me’ Jane said to me.
Jane told  …………………………………………………………………
 
10. Please don’t smoke in the kitchen.
Would you mind …………………………………………………………………
ANSWER KEY
I. 1. e          2. f     3. h            4. g             5. a    6. c    7. d    8. b
 
II. 1. bird-watching        5. Ice skating
2. bullfighting                6. water-fetching
3. Weight-lifting             7. air-conditioning
4. window-shopping      8. zebra-crossing
 
III. 1. The poem “A visit from Saint Nicholas” was written by Clement Clarke Moore.
2. Christmas songs were performed for people in town.
3. Children were given, presents by Santa Claus on Christmas Eve.
Presents were given to children by Santa Claus on Christmas Eve.
4. The Christmas tree was decorated with colored lights by my father.
5. I was taught to draw the Christmas cards by Miss Thanh.
6. Liz was invited to the rice-cooking festival by Ba.
7. The festival was held in the communal house yard.
8. The first prize was awarded to the Mekong team by the council leader./The Mekong team was awarded the first prize by the council leader.
 
IV. 1. are employed                 6. is locked
2. covers                                  7. was born – grew
3. was posted – arrived            8. didn’t play – was cancelled
4. sank – was rescued              9. was written – was translated
5. died – were brought             10. called – was injured – wasn’t needed
 
V. 1. Is cotton exported to many countries by Egypt?
2. They decorated the Christmas tree and put it at the front door.
3. Something must be done for these poor men.
4. Was the novel “Martin Idon” written by Jack London?
5. They are going to build a new supermarket next year.
6. A new church has just been built near my house.
7. French and English are spoken in Canada.
8. The telephone was invented by Bell in 1876.
9. He is said to be the best doctor.
10. New Art Gallery will exhibited his painting for the first time.
 
VI. 1. Charles said he was living in London then.
2. Jane told us that we were her best friends.
3. Johnny told me that he didn’t know what Fred was doing.
4. Hoa said they were decorating their Christmas tree.
5. He told his friends that he had to go home then.
6. Hoa said she couldn’t go out after 8 p.m.
7. She told me that she would come and see me as soon as she could.
8. Judy said John wanted to come there but he wasn’t very well.
9. Susan said she had to wear uniform when she was at school.
10. Judy told me he was going away for a few days and he would phone me when he got back
11. B a told/ urged his teammate to run faster.
12. Lan’s mother asked her to collect her new ao dai at the tailor round the comer.
 
VII. 1. should be Written        6. wasn’t – couldn’t
2. was fixing – was cooking     7. met – were walking
3. can be solved                       8. are being followed
4. to go                                    9. woke – didn’t go
5. was – was taught                 10. built
 
VIII.  1. on                    2. of           3. for                    4. in            5. from
6. in   7. to            8. on           9. in            10. From
 
IX. 1. holiday       3. preparations 5. relatives 7. top
2. although           4. bought              6. put                   8. Are
 
X. 1. Have you tidied the bedrooms yet?
2. Christmas songs are often performed in the churches.
3. When was the poem written?
4. The celebration will be held tomorrow.
5. The old man wanted to visit the village where he was born.
6. While I was having dinner, the phone rang.
7. She said she was interested in the rice- cooking contest.
8. The grand prize is given tot he team with the most points.
 
TEST FOR UNIT 13
 
I. 1. b          2. d    3. c    4. a    5. d
 
II. 1. b        2. d    3. c    4. d    5. a    6. b    7. c    8. c    9. c    10. b
 
III. 1. festivals/holidays          2. at   3. wish        4. time        5. until/till
     2. dress                     7. from        8. Them      9. play       10. hardly
 
IV.    1. greeting   4. performance     7. traditional
2. famous    5. interesting        8. competitors
3.participant 6. suitable                    9. description       10. Decorations
 
V.      1. B (inviting)                5. B (were performed) 9. A (said that/told me that)
2. A (finished products)          6. D (to make)           10. B (design)
3. B (had to)                  7. D (on Christmas Eve)
4. B (appeared)              8. B (participate)
 
VI. 1. T       2. T   3. F   4. T   5. F   6. T 
 
VII. 1. The poem was written by Clement Moore in 1823.
2. You should send Christmas cards a weeks before Christmas Day.
3. The children said they were waiting for the school bus.
4. This machine hasn’t been used for years.
5. It is impossible to grow roses in such poor ground.
6. Recycled plastic is used to make toys and untensils.
7. She asked me to turn off all the lights when I went out.
8. I haven’t played tennis since 1990.
9. Jane told me that she would give me her phone number so that I could call her.
10. Would you mind not smoking in the kitchen?

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button